Versetul zilei

2 iunie 2014

Stand in post, dormind!

Dar, pe când dormeau oamenii, a venit vrăjmaşul lui, a semănat neghină între grâu şi a plecat.
Matei 13:25
Acest verset a fost amintit la un moment dat, aseara  in mesajul de la adunare. Astazi am primit de la o prietena acelasi mesaj pe telefon. Luandu-mi un timp sa citesc din Biblie, mi-a venit acum acest verset in minte.
"...a venit vrăjmaşul si a semănat neghină"
Cand a venit? Pe când dormeau...!
Nu stiu daca sunteti de acord cu mine sau nu, si nu cred ca spun o nautate, insa starea  bisericilor din ziua de azi si in general crestinii sunt cuprinsi de somnolenta, daca nu chiar dorm un somn foarte adanc. Pe de alta parte, printre alti crestini apasa o stare de nemultumire precum si o dorinta de schimbare si  aceasta este tot mai vizibila, in tot mai multe locuri.
 Este un moment prielnic pentru diavol sa vina si sa arunce neghina.
In timp ce copiii Domnului "dorm", diavolul isi face treaba. Poate ca multi se intreaba, "cum dorm"..?
Simplu, si asta pentru ca tot mai multi crestini sunt cuprinsi de o stare de somnolenta si oboseala spirituala. O mare parte sunt preocupati de traditii, doctrine, programe si ritualuri, altii sunt procupati de confortul lor propriu, iar pentru asta trudesc din zori si pana in noapte, insa trudesc din pacate doar pentru pamant. Altii trudesc, ce-i drept pentru Domnul, dar din pacate trudesc cu scopul unei rasplatiri AICI si ACUM. Altii obositi de-atata truda au luat o pauza sau un mic concediu, insa singurul care este preocupat cu munca, singurul  care nu este obosit si isi face treaba cu mare putere...diavolul.
Din pacate vremurile in care traim lasa in urma lor urme adanci iar starea aceasta de somnolenta  va costa scump pe multi crestini.
"Neghina" este aruncata si din pacate aceasta "neghina", imbraca tot mai multe forme azi. 
"Nemultumit" ca nu predica cine vreau eu, "plictisit" sa vad aceleasi chipuri duminica de duminica, "satul" sa aud aceleasi cantari zi de zi, "ranit" ca azi m-a predicat pastorul doar pe mine, si exemplele pot continua. 
O alta forma a "neghinei" care este aruncata printre grau, sunt chiar gandurile negative care inunda mintea noastra. 
De ce sa merg la biserica, cand pot la fel de bine sa stau in fotoliu si sa privesc pe internet....!? 
Oare nu este mai comod?
Pentru a-si atinge scopul, "neghina" imbraca chiar "haine de oi", si din pacate acest soi de neghina care se aseamana foarte mult cu graul reuseste sa insele astazi pe multi crestini.De cate ori oare nu am fost inselati de "aparentele acestei neghine"?
Hotul nu vine sa fure atunci cand esti acasa, asa cum  nici diavolul nu vine cand veghezi. El vine cand dormi, asa spune Cuvantul: " pe când dormeau oamenii".

Care este starea in care te gasesti, draga crestin?
Nu cumva oboseala si-a pus amprenta pe tine? Locul in care stai, nu cumva este prea confortabil si nu vrei sa fii deranjat?
Nu cumva gasesti placerea mai bine in fata unui monitor decat sa mergi la adunare?
Cred ar fi multe intrebari de pus si mi le pun in primul rand mie, si-apoi cred ca fiecare e bine sa si le puna in dreptul lui. Nu cumva am intrat in starea de somnolenta?
Daca da....Doamne trezeste-ne pentru ca vrem ca venirea Ta sa ne gaseasca in postul nostru de veghe cel putin, eu asta imi doresc.
Nu doresti si tu acelasi lucru?
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu