Versetul zilei

26 septembrie 2015

Hrana ta zilnica!

26 SEPTEMBRIE
Fapte 17.16-34

Rămas singur la Atena, Pavel nu este absorbit de monumentele şi de sculpturile sale. Are inima strânsă şi indignată, descoperind că această cetate, renumită pentru cultura sa, este plină de o idolatrie atât de cumplită. In piaţa publică, Pavel întâlneşte filosofi din diferite şcoli, vestiţi în toată lumea pentru înţelepciunea lor. Inteligenţa i-a fost dată omului pentru a putea discerne puterea veşnică şi divinitatea Creatorului său (Romani 1.20); însă ignoranţa acestor minţi luminate confirmă că „lumea prin înţelepciune nu L-a cunoscut pe Dumnezeu" (1 Corinteni 1.21). El este în mijlocul lor un „Dumnezeu necunoscut' (v. 23). Începând cu «începutul», Pavel le vorbeşte despre „Domnul cerului şi al pământului" (v. 24), care S-a descoperit de atunci nu numai prin creaţie, ci şi prin răscumpărare. Acest Dumnezeu suveran „porunceşte acum oamenilor ca toţi, de pretutindeni, să se pocăiascâ" (v. 30). În felul acesta, nimeni (cu atât mai mult tu!) nu poate pretinde că această poruncă divină nu este pentru el.
Curiozitatea intelectuală nu are nimic comun cu adevărata nevoie a sufletului. Unii dintre ascultători îşi bat joc de Pavel în mod deschis; alţii amână pe mai târziu examinarea acelor chestiuni. Totuşi, câţiva cred. Acestea sunt cele trei efecte ale evangheliei atunci când ea este predicată şi astăzi încă o dată.

25 septembrie 2015

Drepturile lui Dumnezeu

Un mesaj pe care vi-l recomand!

Rugaciunea are putere!

O femeie îmbrăcată sărăcăcios, cu o privire de om învins, a intrat într-o zi într-o băcănie.
S-a apropiat de stăpânul magazinului într-un mod foarte umil și l-a întrebat dacă nu ar putea să-i dea și ei pe datorie câteva alimente.
I-a explicat cu glas ușor că soțul ei este foarte bolnav, că nu poate munci, și că au și sapte copii, care trebuie hrăniți.
Băcanul, a privit-o de sus și i-a cerut să părăsească imediat magazinul său. Având însă în gând nevoile familiei sale, femeia i-a mai spus:
Vă rog, domnule, o să vă aduc banii înapoi de îndată ce voi putea.
Băcanul însă îi spuse că nu-i poate da pe datorie, pentru că nu are credit deschis la magazinul său.
Lângă tejghea se mai afla încă un client, care a auzit discuția dintre cei doi.
Clientul făcu câțiva pași înainte și îi spuse băcanului că o să acopere el costurile pentru orice are această femeie nevoie pentru familia sa.
Băcanul răspunse parcă în silă:
Ai o listă cu cumpărăturile de care ai nevoie?
Femeia a răspuns: Da, domnule.
Bine, spuse băcanul, atunci pune-o pe cântar și eu o să-ți dau marfă de aceeași greutate cu lista dumitale.
Femeia, ezitând o clipă, cu privirea în jos, băgă mâna în geantă și scoase o bucățică de hârtie pe care scrise ceva în grabă.
Apoi puse cu grijă bilețelul pe cântar, cu privirea tot aplecată.
Ochii băcanului și ai celuilalt client priveau plini de uimire cum cântarul stătea înclinat în partea cu hârtia.
Băcanul, privind la cântar, s-a întors ușor către client și îi spuse mormăind: Nu-mi vine să cred!
Clientul a zâmbit, iar băcanul a început să tot pună pe cântar alimente. Cântarul tot nu se echilibra, așa încât acesta tot punea pe el alimente, din ce în ce mai multe, până când pe cântar nu a mai încăput nimic. Băcanul ședea privind cu dezgust.
În fine, smulse bucățica de hârtie de pe cântar, și o privi cu mare uimire.
Nu era vorba de o listă de cumpărături, ci era o rugăciune, care spunea aşa:
“Iubite, Doamne, Tu imi cunoști nevoile, așa că eu le pun în mâinile Tale”.
Băcanul îi dădu femeii alimentele și privea în continuare tăcut şi înmărmurit. Femeia îi mulțumi și plecă din magazin.
***************************
*********************
Si eu si tu avem nevoi si Dumnezeu este Acela care ni le cunoaste. Multi spun..."de ce sa-I mai spun Domnului problema mea, pentru ca El oricum o cunoaste..."
Da, El o cunoaste, insa El nu este obligat sa ne aduca si rezolvare.
Rezolvare la problemele noastre vom primi doar daca venim inaintea Lui cu credinta si in acelasi timp cu umilinta, cerand sa se implice in problema noastra.
Daca incredintam problema noastra in mana Lui, rezultatul va fi peste asteptarile noastre, pentru ca lui Dumnezeu Ii place sa ne surprinda intotdeauna si El rasplateste celui ce crede.
In rugaciunea "Tatal nostru", suntem invatati sa cerem "painea noastra cea de toate zilele", ori iata ca Dumnezeu ne asigura painea nu doar pentru o zi, ci pentru mult mai multe.
Crezi tu ca problema ta cea grea Dumnezeu nu o cunoaste?  Sau crezi ca n-o poate rezolva?
 Cu siguranta! Dar vino inaintea Lui si spune-I ce te apasa. 
Crede si multumeste-I ca si cum ai si primit rezolvarea!
Hrana ta zilnica!

25 SEPTEMBRIE
Fapte 17.1-15

De la Filipi, Pavel şi însoţitorii săi merg la Tesalonic, o altă cetate a Macedoniei. Câţiva iudei şi mulţi greci, printre care femei de seamă, primesc Cuvântul care le este vestit (1 Tesaloniceni 1.5). Cea mai mare parte dintre iudei însă, ei înşişi stârniţi de Satan, agită poporul împotriva evangheliştilor. Nu ezită să recurgă la ajutorul unor oameni fără căpătâi, pe care de altfel îi dispreţuiau (v. 5), nici să aducă înaintea magistraţilor argumentul folosit cândva în faţa lui Pilat: „Nu avem împărat decât pe Cezarul!" (v. 7; loan 19.15).
Timpul petrecut de Pavel la Tesalonic a fost deci scurt: aproximativ trei săptămâni. Dumnezeu însă 1-a permis aşa în folosul nostru. Pentru că, prin aceasta, apostolul s-a văzut obligat să-şi completeze învăţătura prin două epistole, atât de bogate în învăţăminte pentru noi toţi!
La Bereea, iudeii dau dovadă de mai multă nobleţe şi corectitudine. In loc să se lase orbiţi de invidie (comp. cu v. 5), ei caută să-şi întărească credinţa, cercetând zilnic Cuvântul, Căruia îi recunosc autoritatea supremă (v. 11; comp. cu loan 5.39). Nu ştim cum să-i îndemnăm îndeajuns, pe fiecare dintre tinerii noştri cititori, să urmeze acest exemplu (prezentat în special în pasajele pe care le cităm). Acesta este scopul - ca şi titlul - acestor scurte meditaţii zilnice.

24 septembrie 2015

Din nou Mecca in atentia intregii lumi!

Dupa ce in 11 septembrie s-a intamplat la Mecca o tragedie in care 107 persoane si-au pierdut viata prabusindu-se  o macara peste una dintre marile Moschee din Mecca, iata o noua tragedie s-a intamplat astazi. 
Toate privirile sunt indreptate acolo spre evenimentele care tin de Orientul Mijlociu.
Musulmanii din intreaga lume s-au adunat la Mecca la marele pelerinaj organizat in fiecare an. Numai ca o alta tragedie s-a abatut asupra lor. O busculada produsa la Mina, o suburbie a orasului Mecca, a facut ca 220 de musulmani sa-si piarda viata si inca 400 sa fie raniti. Acesta este bilantul pana la aceasta ora, dar numarul lor este in crestere.Incidentul a avut loc intr-o zona unde sunt amenajate mii de corturi care adapostesc pelerinii.

Hrana ta zilnica!

24 SEPTEMBRIE
Fapte 16.16-40

Vindecarea slujnicei însufleţite de un duh satanic are drept urmare, pentru cei doi slujitori ai lui Dumnezeu, torturări şi închisoare. Ce primire ciudată în Macedonia! - ar fi fost ei îndreptăţiţi să gândească, după ce fuseseră chemaţi aici ca „să ajute" (v. 9). Dar Pavel pune în practică ceea ce mai târziu le va recomanda creştinilor din această cetate: „Bucuraţi-vă totdeauna în Domnul" (Filipeni 4.4). Plin de răni, el este capabil, împreună cu Sila, să cânte în închisoare. Cu siguranţă că niciodată acele ziduri sinistre nu mai răsunaseră de asemenea ecouri! De asemenea, ce mărturie dădeau acele cântări în faţa celor care le ascultau! Cu cât împrejurările noastre vor fi mai dificile, cu atât mai mult pacea şi bucuria noastră le vor vorbi celor din jur!
 Şi adesea tocmai de aceea ne trimite Domnul necazuri.
La această mărturie autentică, Domnul o adaugă pe a Sa, eliberându-i pe întemniţaţi. Tremurând în totul, temnicerul strigă: „Ce trebuie să fac ca să fiu mântuit?". Răspunsul, minunat de simplu, se adresează oricărui suflet neliniştit: „Crede în Domnul Isus ..." (v. 30,31). Apoi bucuria umple casa aceasta.
După această noapte memorabilă, apostolii sunt eliberaţi în mod oficial şi părăsesc cetatea, nu fără a-i îndemna din nou „pe fraţi".

23 septembrie 2015

Prin probleme....dar fara probleme!

Ma gandeam la Petru....
„Doamne”, I-a răspuns Petru, „dacă eşti Tu, porunceşte-mi să vin la Tine pe ape”. 

Eu sunt Petre...vino!
 Si Petru a pornit prin credinta. Cu privirea tinta la Domnul Isus, Petru pasea pe ape....
Si a mers...si a mers, pana ce si-a luat privirea de la Domnul si s-a uitat la valuri. In acel moment, Petru incepea sa se scufunde.

Nu stiu care este valul din jurul tau, dar stiu care sunt valul din jurul meu, pentru ca toti avem cate un val.
Si mai stiu un lucru....atata timp cat avem privirea tinta la Domnul Isus, si nu coboram privirea la  valul din jur....vom pasi prin probleme...."fara probleme". Daca  coboaram ochii nostri spre val (probleme), atunci ne vom scufunda, vom intra din val in val.
 Şi cel neprihănit va trăi prin credinţă, dar, dacă dă înapoi, sufletul Meu nu găseşte plăcere în el, spune Cuvantul.
Crestinii sunt pe ultima suta, vorba fratelui Mihai Sarbu... alergarea e pe  sfarsite, insa aceasta ultima suta....e cea mai grea.
Suntem obositi, suntem fara putere, incepem sa ne impiedicam, picioarele nu ne mai tin, cadem din cand, incercam sa ne ridicam, reusim... ne impiedicam iarasi, din nou ne ridicam, picioarele ne lasa, incepem sa ne taram, unii pe coate si genunchi, altii cedeaza si renunta...altii lupta, in fata Hristos sta cu cununa in mana, pregatit sa ne-o puna pe cap. Unii privesc la El, altii au ochii la cununa....altii n-au putere sa-si tina macar capul in sus.
Tu unde privesti...?
 Vizita care aduce schimbarea....

Oare dupa aceasta zi....lucrurile vor fi la fel?
Ma indoiesc !
Asteptam si vom vedea ce va urma....

Hrana ta zilnica!

23 SEPTEMBRIE
Fapte 16.1-15

Pavel se întoarce la Derbe şi la Listra, unde se formaseă adunări în urma primei lui călătorii. Acolo facem cunoştinţă cu tânărul Timotei, al cărui nume înseamnă „onorat de Dumnezeu". El fusese crescut în învăţătura Sfintelor Scripturi de o mamă şi de o bunică evlavioase (2 Timotei 1.5 şi 3.15). Ce fericită pregătire pentru serviciul pe care-1 va împlini de acum încolo împreună cu apostolul, „ca un copil pentru tatăl său" (Filipeni 2.22)! Exprimarea folosind persoana întâi plural, începând cu versetul 10, ne ajută să înţelegem că Luca, autorul cărţii, este de acum cu ei. Privind harta, înţelegem că, după ce au încercat să meargă în stânga provinciei Asiei (zona Efesului), apoi în dreapta, în Bitinia, apostolul şi însoţitorii săi au fost chemaţi de Duhul drept înaintea lor, în Macedonia, de cealaltă parte a Mării Egee. În faţa uşilor închise, slujitorul ascultător trebuie să se ferească de a insista şi să aştepte îndrumări de sus.
Filipi este deci prima cetate din Europa care a auzit Evanghelia; iar prima întoarcere la Dumnezeu menţionată este cea a Lidiei. Domnul îi deschisese inima ca să ia aminte... 
Să cerem Domnului să o deschidă şi pe a noastră şi să ne păzească de tot ce ne-ar abate atenţia, ori de câte ori ne este prezentat Cuvântul.

22 septembrie 2015

Hrana ta zilnica!

22 SEPTEMBRIE
Fapte 15.22-41

Apostolii şi bătrânii adunaţi la Ierusalim se ocupă cu sârguinţă de problema care le este pusă înainte. Toată adunarea este de acord cu concluziile lui Iacov (v. 22,25). Şi scrisoarea pe care o trimit prin Iuda şi prin Sila îi va linişti şi îi va mângâia pe fraţii din Antiohia care fuseseră tulburaţi (v. 24). În acelaşi timp, vizita celor doi slujitori ai lui Dumnezeu contribuie mult la zidirea adunării (v. 32). Astfel, eforturile vrăjmaşului de a aduce tulburare şi dezbinare produc, în final, tocmai efectele opuse. Credinţa ucenicilor a fost întărită şi legăturile comuniunii între adunări a devenit şi mai strânsă; încă o dată cel rău a fost înşelat în lucrarea lui (Proverbe 11.18).
Toate neînţelegerile fiind puse la punct, lucrarea Domnului poate fi reluată. Grija plină de afecţiune a lui Pavel penntru adunările constituite în urma primei sale călătorii îl angajează la a o întreprinde pe a doua, pentru a vedea „cum se află" fraţii din punct de vedere spiritual (comp. cu 2 Corinteni 11.2S), De astă dată însă, Barnaba nu va mai merge cu Pavel, din cauza unei neînţelegeri legate de Marcu, nepotul lui Barnahii, Mai târziu, Marcu va recâştiga încrederea apostolului şi îi va fi „folositor pentru slujbă" (Coloseni 4.10; 2 Timotei 4.11).

21 septembrie 2015

Ziua ispășirii și întoarcerea Domnului la poporul Său!


Hrana ta zilnica!

21 SEPTEMBRIE
Fapte 15.1-21

Credincioşii de origine iudaică care compuneau adunările de la Ierusalim şi din Iudeea s-au arătat foarte bucuroşi când au aflat de convertirea naţiunilor; unii însă credeau că,
pentru a deveni cineva creştin, mai întâi trebuia să se facă iudeu: adică să fie circumcis şi să se supună legii. Pavel şi Barnaba înţeleg imediat pericolul acestui raţionament; este acelaşi cu acela care, mai târziu, îl va obliga pe apostol să le trimită galatenilor o scrisoare severă. Întoarcerea la robia legii - le spune el - nu înseamnă altceva decât a fi căzut din par (Galateni 5.1-6). Această chestiune risca să producă dezbinare la Ierusalim şi la Antiohia. Dumnezeu însă conduce totul pentru ca ea să fie dezbătută la Ierusalim şi astfel să fie păstrată unitatea adunării. Petru şi apoi Iacov iau cuvântul şi confirmă că naţiunile şi iudeii sunt mântuiţi într-unui şi acelaşi fel: prin harul Domnului Isus (v. 11). Trebuie să se păzească fie înrobiţi sau tulburaţi de „cunoştinţe elementare slabe şi sărăcăcioase" (Galateni 4.9). Există totuşi porunci pe care Domnul le menţine, pentru că ele sunt anterioare poporului Israel; sunt valabile pentru toate timpurile şi pentru toate creaturile.
 Astfel, abţinerea de la sânge datează de la potop (Geneza 9.4), iar respectarea căsătoriei, de la creaţie plate. (19.4-8).

20 septembrie 2015

Hrana ta zilnica!

20 SEPTEMBRIE
Fapte 14.1-28

La Iconia, Cuvântul produce acelaşi dublu efect ca şi în cazul precedent: credinţa, în dreptul unui mare număr, şi împotrivirea, la alţii. In ce-i priveşte pe apostoli, ei vorbesc cu îndrăzneală; şi care este secretul curajului lor? Ei se sprijină pe Domnul, care şi lucrează împreună cu ei, întărindu-le cuvintele prin semne şi minuni (comp. v. 3 cu Marcu 16.20). Vindecarea făcută la Listra - după ce apostolii fuseseră izgoniţi din Iconia - produce o impresie foarte puternică asupra acestor sărmani păgâni. Ei se pregătesc să se închine ca unor dumnezei în faţa acestor oameni care, cu o zi înainte, în altă parte, erau căutaţi pentru a fi ucişi cu pietre. In ochii apostolilor, aceasta era cum nu se poate mai rău. Îngroziţi, îi invită pe aceşti idolatri să se întoarcă spre Dumnezeul cel viu (comp. cu cap. 12.22,23). Sentimentele mulţimii rezistă însă o nimica toată. Iudeii veniţi din Iconia reuşesc repede să le câştige, astfel că, atunci când aruncă cu pietre în Pavel, o fac în asentimentul tuturor. Păzit de Domnul, slujitorul credincios nu este nici înspăimântat, nici descurajat. Îşi continuă cu calm lucrarea, trecând încă o dată prin cetăţile în care evanghelia fusese deja vestită.
 Această primă călătorie pentru evanghelii" se încheie. Apostolii sunt gata să istorisească adunării toate lucrările glorioase pe care Dumnezeu le făcuse cu ei.