Versetul zilei

7 ianuarie 2012

Sa fie doar o simpla coincidenta...????

De la Domnul oştirilor va veni pedeapsa, cu tunete, cutremure de pământ şi pocnet puternic, cu vijelie şi furtună, şi cu flacăra unui foc mistuitor.Isaia 29:6
M-am uitat atenta la toate stirile care anuntau  despre cutremurele care au avut loc in ultima perioada.Am fost uimita sa gasesc ca incepand inca din prima zi a anului am fost usor zguduiti.
   M-am dus mai in urma si am vrut sa vad daca s-au mai inregistrat in ultima luna cutremure si in lume,iata ce am descoperit.

  • Regiunea indoneziană Papuasia a fost zguduită în noaptea de marți spre miercuri de un seism cu magnitudinea de 5,8. Potrivit centrului american de geofizică USGS, citat de AFP(16 noiembrie)
  • Două cutremure cu magnitudinea de 5 s-au produs în Japonia în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, fără însă a provoca daune materiale.(20 noiembrie)
  • Un cutremur cu magnitudinea 5,9 s-a produs luni dimineaţă în apropiere de frontiera dintre India şi Myanmar, fără a provoca pagube şi victime.(21 noiembrie)
  • Un cutremur cu magnitudinea de 4 grade pe scara Richter a avut loc azi dimineaţă la ora 7:17 în zona Vrancea, potrivit surselor de presă.(22 noiembrie)
  • Un cutremur cu magnitudinea de moment de 6,2 a avut loc în Bolivia, anunţă Institutul american de fizică a pământului (USGS).(22 noiembrie)
  • Un cutremur cu magnitudinea de 6,1 a avut loc, miercuri, în regiunea japoneză Fukushima. Epicentrul seismului s-a situat la 44 de kilometri adâncime.Seismul a fost resimțit și în capitala Japoniei, Tokyo.(23 noiembrie)
  • Un cutremur cu magnitudinea 6,2 s-a produs joi în largul coastei de nord a Japoniei, a anunţat Institutul american de Geofizică (USGS), citat de CNN.(24 noiembrie)
  • Un cutremur cu magnitudinea de 6,4 s-a produs, luni, în apropiere de Papua Noua Guinee, dar nu a fost emisă nicio alertă de tsunami, anunţul Institutul american de fizică a pământului (USGS).(28 noiembrie)
  • Un cutremur cu magnitudinea 6 a lovit principala insulă din Arhipelagul Filipine, Luzon, informează USA Today. Seismul s-a produs la ora locală 8:26, potrivit seismologilor filipinezi.(30 noiembrie)
  • Un cutremur cu magnitudinea de 5 grade, replică a seismului cu magnitudinea de 7,2 grade care a devastat luna trecută provincia Van din estul Turciei, s-a produs în noaptea de marţi spre miercuri în această zonă, fără a se solda cu victime, conform autorităţilor citate de presă.(30 noiembrie)
  • Un seism de 5,7 grade produs în Noua Zeelandă astăzi a provocat pagube minore în capitala Wellington, informează Realitatea.net.(3 decembrie)
  • Un seism cu magnitudinea de 5,1 a avut loc în marea Egee luni dimineaţă, anunţă postul de televiziune turc NTV şi agenţia de presă Anatolia.(5 decembrie)
  • Un cutremur cu magnitudinea 4,4 a avut loc marţi seară în sud-estul Turciei, anunţă observatorul seismic turc Kandilli.(6 decembrie)
  • Un cutremur cu magnitudinea de 6,1 grade, produs miercuri seara în nordul Chile, a generat panică printre locuitori, deşi oficial nu există informaţii despre posibile distrugeri sau victime umane, relatează ABC.(8 decembrie)
  • Un cutremur cu magnitudinea de 6,5 produs în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică în sudul Mexicului a provocat moartea a cel puţin trei persoane, însă daunele materiale nu sunt majore, informează postul american WOWKTV.(11 decembrie)
  • Un cutremur cu magnitudinea de 6,1 s-a produs marţi în largul arhipelagului indonezian Sulawesi, a anunţat Institutul de Studii Geologice al Statelor Unite (USGS). (13 decembrie)
  • Un cutremur cu magnitudinea de 7,1 s-a produs miercuri în largul statului Papua Noua Guinee, dar nicio alertă de tsunami nu a fost încă emisă, a anunţat institutul american de geofizică USGS.(14 decembrie)
  • Un cutremur cu magnitudinea de 5,6 grade s-a produs, azi, în apropierea coastei Japoniei, arată Hotnews.ro.(15 decembrie)
  • Astăzi, în zona montană a Munţilor Gutâi, în jurul orei 14:00, s-a înregistrat un seism de 3 grade pe scara Richter, potrivit surselor de presă.(17 decembrie)
  • Două cutremure cu magnitudinea de 5,8 grade s-au produs în apropiere de oraşul Chirstchurch, Noua Zeelandă. Epicentrul celor două seisme este situat la 16 kilometri de Christchirch, conform Institutului american de geofizică (USGS).(23 decembrie)
  • Un cutremur cu magnitudinea de moment de 6,6 s-a produs, marţi seară, în Siberia, anunţă Institutul american de fizică a pământului (USGS).(27 decembrie)
  • Un cutremur cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter s-a produs duminică în Japonia la ora locală 14:28 (05:28GMT), fiind resimţit puternic în capitala Tokyo şi în împrejurimile sale, relatează agenţiile internaţionale de presă.(1 ianuarie)
si ATENTIE.....!!!!
  • Aproximativ 20 de cutremure au avut loc în Vrancea şi în Câmpia Romană, începând de duminică 01.01.2012 după-amiază până luni 02.01.2012, la ora 2.15, cel mai puternic având magnitudinea de 4.4 grade pe scara Richter, potrivit informaţiilor postate pe site-ul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP)...si astea doar in 24 de ore.


„Învăţătorule”, L-au întrebat ei, „când se vor întâmpla toate aceste lucruri? Şi care va fi semnul când se vor întâmpla aceste lucruri?”...Când veţi auzi de războaie şi de răscoale, să nu vă înspăimântaţi; pentru că întâi trebuie să se întâmple aceste lucruri. Dar sfârşitul nu va fi îndată.„Apoi”, le-a zis El, „un neam se va scula împotriva altui neam, şi o împărăţie împotriva altei împărăţii.Pe alocuri vor fi mari cutremure de pământ, foamete şi ciume; vor fi arătări       înspăimântătoare şi semne mari în cer. Dar înainte de toate acestea, vor pune mâinile pe voi şi vă vor prigoni: vă vor da pe mâna sinagogilor, vă vor arunca în temniţe, vă vor târî înaintea împăraţilor şi înaintea dregătorilor, din pricina Numelui Meu.Aceste lucruri vi se vor întâmpla ca să fiţi mărturie. 

Luca 21




Fiti binecuvantati !

   Astazi trezindu-ma in miscarile scurte dar destul de brutale ale unui cutremur care s-a facut simtit la noi in Timisoara in jurul orei 7.30,am inceput sa citesc cate ceva. 
   Initial am zis ca o sa scriu ceva pe blog...numai ca,ceea ce am citit mi-a placut atat de mult incat am hotarat sa nu scriu,ci doar sa va indemn sa cititi si dumneavoastra un editorial care pe mine m-a facut sa inteleg pretul platit.
Un articol pe care vi-l recomand tuturor iar pe mine personal,m-a facut sa constientizez mai mult ca oricand si sa inteleg ce inseamna dragostea cu adevarat.
  Toti stim ca Isus a fost dat ca jertfa pentru noi,numai ca nu apreciem acest lucru suficient.Dar pentru a intelege mai bine acest lucru va recomand sa accesati acest blog: http://casaeterna.blogspot.com/
  Va doresc o zi binecuvantata tuturor !

Hrana ta zilnica!



7 Ianuarie Geneza 4.1-16
Din zorii omenirii, două rase au prins contur. Cain primul om născut pe pământ, este strămoşul tuturor celor care sunt drepţi în ochii lor înşişi. Satisfăcut de sine însuşi şi de faptele sale, inconştient de păcat şi de consecinţele lui, se prezintă înaintea lui Dumnezeu cu fructul propriei sale munci, rod al unui pământ blestemat. Cum putea Dumnezeu să privească aceasta? Abel, al doilea om, este înaintaşul celor din linia credinţei; e deschide lista de onoare din cap. 11 al cărţii Evrei (v. 4) Jertfa pe care o oferă el este „mai bună" decât cea a lui Cain, deoarece este adusă prin înţelegerea gândurilor lui Dumnezeu.
După păcatul omului împotriva lui Dumnezeu (cap 3), avem aici păcatul omului împotriva semenului său Cain îşi ucide fratele. Şi Cuvântul, care distinge gândurile şi intenţiile inimii, dă pe faţă motivul :  gelozia „Pentru ce 1-a ucis? Pentru că lucrările lui erau rele, ia ale fratelui său, drepte" (1 loan 3.12). Mai târziu, când pe pământ venea Domnul Isus, evreii  L-au trimis ; moarte pentru acelaşi motiv. Perfecţiunea Lui accentua faptele lor rele. Ei au vărsat sângele Celui cu adevărat drept şi pedeapsa lor este astăzi ca şi cea a lui Cain: sunt împrăştiaţi şi persecutaţi pe pământ.

6 ianuarie 2012

Emma Repede Samariteanul

"Srećan Božić !"

Nasterea Celui nascut in ieslea din Bethleem sa aduca pace,liniste si binecuvantare ,tuturor celor care astazi  sunt in ajunul Craciunului,asteptand cu bucurie aceasta sarbatoare.Pentru că după calendarul vechi maine este Crăciunul la sîrbi şi nu numai ... ci la toţi cei care merg pe rit vechi.
Cu aceasta ocazie le urez tuturor: "Srećan Božić !"

Dumnezeu este peste tot!

   Desi  sunt inca in vacanta de sarbatori...nu stiu cum se face,ca...si sa vreau sa dorm mai mult ...nu pot.De trei zile la rand...imi dau desteptarea,sunand la interfon...si culmea...ma gaseste doar pe mine sa raspund.....ba cei de la calor(apa)..ba cei de la gaz...vin sa faca citirile de consum....dar le multumesc...pentru ca asa pot sa imi citesc in liniste lectura de dimineata.
   Astazi citeam despre un om foarte bogat care locuia in Londra. Cu multi ani  in urma ,acolo bantuia ciuma.De frica acestei boli,si-a strans tot ce era necesar si  s-a hotarat sa plece la mosia sa de la tara...care era departe de Londra.Inainte de a pleca,in aceea zi,a mai intrat in casa odata sa isi arunce o ultima privire si sa verifice daca nu a uitat ceva.Intrand in casa,a auzit o discutie intre doi slujirori ai sai,dintre care unul era negru.
Acest slujitor  de culoare neagra il intreba pe celalat: Dumnezeul stapanului meu,nu locuieste si in oras...? Stapanul pleaca  ca este ciuma...dar EL nu locuieste in oras...?
   La auzul acestor cuvinte,acel om bogat s-a rusinat de necredinta sa,si datorita acestor cuvinte s-a hotarat sa ramana  in tara sa.Si-a cerut iertare Domnului pentru necredinta sa si Dumnezeu si-a aratat puterea...CIUMA NU L-A ATINS,desi ingrijise un batran bolnav de ciuma.

   In Psalmii 62 vers.1:Numai in Dumnezeu se increde sufletul:de la El imi vine ajutorul !
Oare chiar ne incredem pe deplin in El...?
   De cate ori coplesiti de probleme ,de neajunsuri in loc sa cerem ajutorul lui Dumnezeu il cautam singuri...?
De multe ori preferam sa ne punem chiar si ultimele sperante  in noi sau in oameni...? Cu toate astea,niciodata nu imi amintesc sa ma fi scos din vreun necaz vreun om...sau sa fi iesit eu prin puterile mele.
   Alergam poate si noi ca acel om bogat in alta parte de frica problemelor care sunt aici in locul care ne aflam...dar oare Dumnezeul nostru in care ne incredem,nu este prezent chiar si in mijlocul problemelor,in mijlocul incercarilor?
  In Dumnezeu mi se increde sufletul....!
Daca sufletul tau se increde in EL,atunci indiferent de situatia prin care treci,cauta-l si striga dupa ajutorul LUI.Te poate ajuta si este gata sa iti ofere sprijinul LUI,doar sa il cauti.

Hrana ta zilnica !






6 Ianuarie Geneza 3.14-24
Dumnezeu hotărăşte care este responsabilitatea fiecărui vinovat şi pronunţă o întreită sentinţă. Despre şarpe profeţeşte că „sămânţa femeii" (Hristos) îi va zdrobi capul, cu alte cuvinte, că îi va nimici puterea. De îndată ce păcatul a pătruns în lume, Dumnezeu face cunoscut remediul pe care 1-a pregătit deja. Femeii îi sunt rezervate suferinţele de a naşte copii; cât despre om, munca grea va fi partea lui, până se va împlini şi pentru unul şi pentru celălalt sentinţa implacabilă: „pentru că plata păcatului este moartea" (Romani 5.12 şi 6.23). Credinţa în Răscumpărătorul promis îi permite lui Adam să răspundă condamnării la moarte dând soţiei sale numele Eva: viaţă. La rândul Său, Dumnezeu răspunde acestei credinţe înlocuind şorţurile resurselor omeneşti cu veşminte de piele care ne învaţă acest adevăr fundamental: singura dreptate în care poate fi îmbrăcat omul este aceea în care îl îmbracă însuşi Dumnezeu. Dar, întocmai cum aceste veşminte erau din pielea unui animal sacrificat, dreptatea cu care Dumnezeu îl acoperă pe păcătos este cea a lui Hristos, Mielul dat morţii.
Cât de mângâietor este sa vedem că Dumnezeu nu goneşte omul din grădină înainte de a-i fi descoperit gândurile Lui de har şi de mântuire!

5 ianuarie 2012

Hrana ta zilnica !

Si pentru ca intotdeauna Dumnezeu s-a folosit de oameni,multumesc ca inca mai sunt oameni care cauta sa fie placuti LUI si de folos semenilor.
Anul acesta daca este ingaduit si o sa mai fim in viata ,cu ajutorul unor oameni deosebiti voi posta sumarul acestei lucrari deosebite.
Asadar,dimineata la cafea sau in cursul zilei,daca aveti posibilitatea la birou sau acasa ,faceti-va timp sa intrati 5 minute  si sa cititi pasajul zilei.
Deoarece suntem in a cincea zi a anului ,voi posta  si pentru zilele care au trecut.
Nu uitati....."Intodeauna,mai exista o sansa"...o sansa in care iti poti preda si tu viata in Mana Celui care te-a creat !



DRAGII NOSTRI
AICI AVETI SUMARUL EXCELENT AL BIBLIEI PE 5 ANI !
MEDITATIILE SANT FOARTE CLARE ,SI USOR DE INTELES.SE INSOTESC DE CITIREA BIBLIEI  IN 5 ANI .
CITITI-LE COPIATI-LE SCRIETI-LE PE BLOGURI ,WEBURI ,DAR NU LE VINDETI !
ESTE INTERZIS PROFITUL FINANCIAR DIN ACESTE MEDITATII SUB ORICE FORMA !
SORA ADRIANA CAMPEANU FOSTA PETRESCU A MURIT IN APRILIE 2011 IN SUEDIA DE CANCER LA 3 ZILE DUPA CE LE-A TERMINAT DE SCANAT SI  A LASAT ACEASTA LUCRARE SA FIE GRATIS CA SA AIBA ACCES ORICINE LA ELE .
NU APARTIN NICIUNUI CULT SAU  DENOMINATIE , CI SANT PENTRU TOTI CREDINCIOSII SI NECREDINCIOSII CARE AU DORINTA SA LE CITEASCA I!
NU LE COPIATI LA INSTITUTII PE BANII STATULUI SAU COMPANIILOR UNDE LUCRATI,CACI NU VE-TI FI  BINECUVANTATI !
IN DAR LE PRIMITI SI IN DAR SA LE DATI!
CHIAR VA RUGAM SA LE DATI MAI DEPARTE  LA TOTI CARE LE DORESC .ELE SANT UNDEVA TIPARITE SI S-AR PUTEA SA GASITI CEI DIN ROMANIA SA LE SI CUMPARATI CACI SE CITESC MAI USOR SI COSTA SI MAI PUTIN DECAT CERNEALA SI HARTIA .
DACA CINEVA STIE UNDE SE VAND TIPARITE II RUGAM SA NE ANUNTE LOCUL SI CAT COSTA CA SA VA TRANSMITEM LA TOTI ACEASTA STIRE .
CU DRAGOSTE SI PRETUIRE !

Horen si Virginia Brasov



Volumul I
De la Geneza la Iosua
Jean Koechlin
3JIHUT«ID08 IX 3L9A33I1 VTI
Traducerea a fost făcută cu permisiunea
EDITURII GBV - Dillenburg, Germania,
din limba franceză:
CHAQUE JOUR LES ECRITURES,
Jean Koechlin
4e Edition revue
BIBLES ET PUBLICATIONS CHRETIENNES
LA BONNE SEMENCE
Valence - France
Editată şi distribuită de:
Editura GBV - RO
Bucureşti
Editura SEMNE ISBN: 973-624-247-1


„Am primit Cuvântul cu toată bunăvoinţa, cercetând zilnic Scripturile" (Fapte 17.11)
Prefaţă
Ţinta acestei lucrări nu este de a înlocui însemnatele studii pe care avem privilegiul să le posedăm cu privire la diferite părţi din Sfânta Scriptură. Singura noastră intenţie a fost să oferim pentru fiecare zi a anului un scurt comentariu practic asupra unei părţi din Biblie, făcând" din aceasta o lectură continuă.
în capitolul 24 al evangheliei după Luca îl vedem pe Domnul Isus înviat alăturându-Se celor doi ucenici aflaţi pe drumul spre Emaus şi, „începând de la Moise şi de la toţi profeţii", le explică, „în toate Scripturile, cele despre El". Domnul doreşte, de asemenea, în timp ce străbatem acest drum alături de El, să ne facă să progresăm în cunoaşterea Lui Însuşi, cu acelaşi efect pe care 1-a avut şi asupra celor doi ucenici: să ne facă inima să ardă!
 Parcurgerea Bibliei în cinci ani
«Scripturile în fiecare zi»
în primul an : de la Geneza la Iosua.
In al doilea an : de la Judecători la Estera
în al treilea an : Iov; Psalmii 1-41; Proverbe 1-15; Isaia; Matei;
Ieremia; Plângerile lui Ieremia; Marcu.
In al patrulea an : Psalmii 42-89; Ezechiel. de la Luca la 2 Corinteni.
în al cincilea an : Psalmii 90-150;
Proverbe 16 -31-Eclesiastul- Cântarea Cântărilor;
de la Daniel la Maleahi;
de la Galateni la Apocalipsa.

1 Ianuarie Geneza 1.1-19
Înainte să fi existat vreun lucru din creaţie, Dumnezeu, Cel fără început, era prezent. Şi El ne permite să fim martori la desfăşurarea lucrării Sale creatoare. Când dorim să facem un obiect oarecare, ne trebuie întâi anumite materiale. Pentru Dumnezeu însă este suficient ca să vorbească şi totul este creat din nimic. El zice - şi iată că se ivesc cerul, pământul, lumina, norii, mările, „uscatul", bolta cerească cu luminile ei: soarele, luna, stelele fără număr, infinitul mare şi infinitul mic, uimitoarea diversitate de plante şi de animale. Această relatare, deopotrivă maiestuoasă şi simplă, dă un răspuns definitiv la marea întrebare pe care dintotdeuna oamenii n-au încetat să şi-o pună: „Cine a măsurat apele ... a potrivit cerurile ... a cântărit munţii? Cine a creat acestea ...? (Isaia 40.12. 26; Proverbe 30.4). Da. cine a conturat forma perfectă a cristalelor de zăpadă? cine a conceput structura extraordinară a celei mai obişnuite insecte? cine a ales culoarea şi parfumul celei mai obişnuite flori? Evrei 1.2.3 ne dă
răspunsul: Isus. Autorul mântuirii noastre, este deopotrivă si Creatorul tuturor acestor minunăţii (vezi şi Proverbe 8.27-31).
2 Ianuarie Geneza 1.20-31
O pendulă dezvăluie priceperea ceasornicarului care a facut-o. În acelaşi fel, „cerurile vestesc gloria lui Dumnezeu şi întinderea lor arată lucrarea mâinilor Lui" (Psalmul 19.1). „Uitaţi-vă la păsările cerului ... priviţi cu atenţie crinii câmpului" (Matei 6.26, 28), ne invită Domnul Isus. Vai, câţi rămân orbi faţă de frumuseţile naturii, neştiind să vadă „eterna Sa putere şi divinitate" (Romani 1.20)! Necredincioşii au încercat să înlocuiască aceste versete atât de clare cu teoriile lor despre originea universului şi a vieţii. Dar nu vă temeţi, nici speculaţiile minţii omeneşti, nici descoperirile geologiei nu vor zdruncina vreodată cea mai mică din aceste declaraţii divine. Să ne amintim că în această sferă nu ştiinţa este , cea care poate instrui nici inteligenţa cea care poate pătrunde. Cuvântul este Cel care instruieşte şi credinţa cea care pătrunde (citiţi Evrei 11.3).
Ce contrast este acum faţă de v. 2! Acolo unde domnea întunericul, Dumnezeu a făcut să strălucească lumina. Dintr-o scenă pustie, El a făcut o lume ordonată şi locuibilă. Dar pământul era încă gol. Şi „Dumnezeu însuşi care a întocmit pământul ... nu 1-a creat (pentru a fi) pustiu", ci „ca să fie locuit" (Isaia 45.18). Printr-un ultim act suveran el a creat omul şi 1-a făcut după chipul Său, reprezentant al Său, cap al întregii creaţii.

3 Ianuarie Geneza 2.1-14
...Domnul a făcut cerurile şi pământul în şase zile, şi în ziua a şaptea S-a odihnit şi S-a înviorat" (Exod 31.17). El însuşi este încântat de bucuria pe care a pregătit-o pentru făptura Sa.
In creaţie admirăm puterea lui Dumnezeu, destoinic să rânduiască miliardele de stele pe întinderea nemăsurată a cerului, să pună hotare mării, să controleze forţa trăsnetului şi a vântului, destoinic şi să întocmească un om dintr-un pumn de ţărână. De asemenea admirăm înţelepciunea Lui care a măsurat perioadele şi anotimpurile, a stabilit un echilibru în întreaga natură, a dat legi plantelor şi instincte animalelor (Psalmul 104.24). Dar mai ales să admirăm bunătatea Lui. El a făcut cerurile, a despărţit pământul de ape, a aşezat luminătorii cei mari ..., „pentru că bunătatea Lui rămâne pentru totdeauna" (Psalmul 136). Cu grija unei mame care a pregătit dinainte tot ce va fi necesar pentru copilul pe care-1 va aduce pe lume, Dumnezeu a aşezat omul în condiţii ideale. El 1-a pus într-o grădină a deliciilor, unde avea să se bucure de liniştea Creatorului său. Suflându-i în nari „suflare de viaţă" (v.7), Dumnezeu 1-a făcut (spre deosebire de animale) un suflet viu şi nepieritor, responsabil faţă de EL

4 Ianuarie Geneza 2.15-25
Dumnezeu a aşezat omul în centrul minunatei Sale creaţii pentru a exercita funcţia de administrator. Un singur lucru i-a interzis: să mănânce din fructul pomului cunoştinţei binelui şi răului. Aceasta i-a pus la încercare ascultarea legată de poziţia sa de făptură responsabilă. Omul, spre deosebire de animale, nu este supus impulsurilor iraţionale. El a fost creat liber, dar în acelaşi timp ascultător faţă de Creatorul lui. Suntem martorii primului act înfăptuit de Adam în calitate de administrator,acela de a da nume tuturor fapturilor vii. Acestea au fost create cu scopul de a-i sluji omului, dar oricât ar fi de inteligente, ele nu depăşesc gradul de inteligenţă al lui Adam şi nici nu au o afectivitate care se manifestă ca o nevoie imperioasă. Astfel, singurătatea nu era bună pentru om; el avea nevoie de cineva căruia să-i împărtăşească gândurile, cu care să se bucure de darurile divine şi cu care să mulţumească împreună Aceluia care le-a oferit aceste daruri, iubirea lui Dumnezeu înţelege această nevoie şi răspunde, dându-i un însoţitor, un ajutor inteligent, înzestrat cu afecţiuni ca şi ale lui.
In această imagine distingem taina Bisericii, mireasa lui Hristos care a fost cufundat în somnul morţii, mireasă pe care o primeşte de acum din mâna lui Dumnezeu pentru ca s-o hrănească şi s-o îngrijească cu drag (Ef. 5.29). „Taina aceasta este mare", exclamă apostolul: „pentru că suntem ... din carnea Sa şi din oasele Sale".

5 Ianuarie Geneza 3.1-13
Fericirea omului în Eden va fi de scurtă durată. Deghizat în şarpe, diavolul pătrunde în grădină şi câştigă încrederea femeii, strecurându-i în acelaşi timp în inimă neîncrederea faţă de Dumnezeu. «Dumnezeu nu te iubeşte - şopteşte el - de vreme ce te lipseşte de un asemenea avantaj. Nu numai că nu veţi muri», ci „veţi fi ca Dumnezeu " (v.5). Mincinosul seamănă astfel mândria şi invidia în sărmana inimă omenească (citiţi în antiteză Filipeni 2.6).
„Pofta, după ce a zămislit, naşte păcatul" (Iacov 1.14, 15). Omul a fost înşelat: cunoaşterea binelui şi răului nu i-a dat nici o putere ca să facă binele şi nici nu 1-a ajutat să se ferească de rău. Primul său efect a fost că 1-a făcut conştient de goliciunea sa: stare firească de care el se ruşinează. Şorţul din frunze de smochin pe care şi l-a făcut nu este altceva decât o imagine a eforturilor umanităţii de a-şi ascunde mizeria morală. Dar „totul este gol şi descoperit înaintea ochilor Aceluia cu care avem de-a face" (Evrei 4.13). „Unde eşti?" (v. 9). „Ai mâncat din pom?" (v. 11). „Ce ai făcut?" (v. 13) - întrebări la fel de teribile, care nu admit eschivări sau scuze




O zi minunata!

...sa ne indemnam unii pe altii,si cu atat mai mult,cu cat vedeti ca ziua se apropie.
Evrei 10:25

"Faceti toate lucrurile fara cartiri si fara sovaieli"
Filipeni 2:14
 "Nu este o cinste sa alergi dupa slava ta insuti"
Proverbe 25:27
 "Fiti supusi oricarei stapaniri omenesti,pentru Domnul"
1 Petru 2:13
 "Sa aveti o purtare buna in mijlocul neamurilor"
1 Petru 2:12
 "Feriti-va de orice se pare rau"
1 Tesaloniceni 5:22
 "Nu iubiti lumea ,nici lucrurile din lume"
1 Ioan 2:15
 "Sa nu dati uitarii binefacerea si darnicia"
Evrei 13:16
 "Purtati-va sarcinile unii altora,si veti implini astfel legea lui Hristos"
Galateni 6:2
 "Fiti implinitori ai Cuvantului,nu numai ascultatori,inselandu-va singuri"
Iacov1:22
"Orice faceti,sa faceti din toata inima ca pentru Domnul,nu ca pentru oameni"
Coloseni 3:23

Tabita-Eli,Eli Lama Sabactani

4 ianuarie 2012

Tabita-Sa te-asculte Domnul

O cantare (urare) pentru toti cei din biserica unde slujesc si nu numai.Cantarea este cantata a doua oara in cadrul aceluiasi serviciu divin...doar ca acesta inregistarea este facuta  la sfarsitul serviciului divin,ca atare...micile greseli va rog sa le scuzati.Mesajul este cel care trebuie sa fie auzit:


1.Să te-asculte Domnu-n ziua de necaz
     Când îţi sunt amare lacrimi pe obraz
Când eşti pus la încercare,când durerea ta e mare
Să-ţi dea Domnul alinare
Când eşti prins la strâmtorare
 Şi nu vezi nici o scăpare
Să-ţi dea Domnul rezolvare.

2.   Să te ocrotească ‘Numele Lui sfânt
Când eşti ostenit şi sufletul ţi-e frânt
Să-ţi aline-n taină dorul să-ţi trimită ajutorul
Din cer Domnul salvatorul
Să-ţi trimită-a lui oştire
Domnu-n marea Sa iubire
Să-ţi aducă izbăvire.

3.       Să-şi aducă aminte de fiinţa ta
Să-şi arate slava astăzi dreapta Sa
Să-mplinească a ta dorinţă
 Să-ţi dea steag de biruinţă
Să-ntărească a ta credinţă
Să-ţi aducă mângăiere să te umple de putere
Să-ţi aline-a ta durere


4.   Să te-asculte frate marele-mpărat  
      Când în suferinţă eşti greu apăsat
      Când tristetea te răpune 
Ai rămas singur pe lume
Şi n-ai dorul cui îl spune
Când viaţa ţi-e amară si necazul te doboară
                    El să ia a ta povară   

Gabi Lunca si-a lansat volumul autobiografic la Ploiesti !



Cunoscuta cantareata Gabi Lunca - numita, cu ani in urma, “Regina muzicii lautaresti" - si-a lansat, la Ploiesti, cartea autobiografica intitulata “Povestea vietii noastre". Evenimentul a fost gazduit, la sfarsitul saptamanii trecute, de catre Biserica Crestina dupa Evanghelie Logos.


Sute de oameni au venit sa o vada si sa o auda cantand. Gabi Lunca, acum in varsta de 73 de ani, adepta a cultului penticostal, a sustinut un recital, impreuna cu taraful sau, insa in lacasul de cult a rasunat numai muzica religioasa, cantareata renuntand de mult timp la genul muzical datorita caruia a ajuns celebra. In volumul amintit, artista vorbeste despre copilarie - o parte din ea petrecuta in comuna prahoveana Varbilau - despre perioada de glorie si viata alaturi de acordeonistul Ion Onoriu, alaturi de care a incantat inimile a milioane de romani din tara si din strainatate, dar si despre credinta. “A fost dorinta sotului meu, de la al carui deces se implinesc 13 ani, sa scriu aceasta carte. Cred ca ea poate cizela omul si il poate face mai bun, avand aceasta putere chiar si asupra unui om aflat in inchisoare, care nu stie de Dumnezeu si nu stie ce inseamna sa fii mai bun", ne-a precizat solista. Gabi Lunca ne-a marturisit ca a renuntat la piesele lautaresti din 1992 si s-a rugat chiar lui Dumnezeu sa o ajute sa uite melodiile de petrecere ce au facut-o atat de cunoscuta in tara si in strainatate. Artista considera ca acestea nu o mai reprezinta, dupa ce s-a dedicat intru totul vietii spirituale. Nu mai canta la nunti si la botezuri, iar daca este invitata la evenimente fericite ale fratilor ei de credinta, abordeaza doar muzica religioasa. Multi romani o roaga si acum sa revina la vechile refrene care au consacrat-o, de dragul vremurilor trecute, dar fara succes. Un realizator de televiziune i-a propus chiar sa sustina un ultim concert la Sala Palatului, cu muzica lautareasca, pe cheltuiala televiziunii respective, dar nu a induplecat-o. Artista a colindat toata lumea, iar inainte de 1989 i-a placut cel mai mult sa cante in Israel, unde romanii au primit-o cu mare caldura si unde i s-a spus prima data “Regina muzicii lautaresti". Foarte impresionata a ramas, insa, si de publicul din SUA ca si de cel din Spania - unde a participat si la un festival de muzica religioasa. Gabi Lunca s-a nascut la Varbilau, dar – dupa cum ne-a marturisit - nu a mai ajuns de mult timp in locurile natale. A plecat de acolo cand avea doar sapte ani si nu mai cunoaste pe nimeni in zona. Perioada aceea a marcat-o foarte puternic, deoarece a ramas fara mama, la numai trei ani. In prezent, traieste la Bucuresti, are patru copii si unsprezece nepoti.



  Iata ca multi din marii  artisti ai nostri realizeaza ca nu poti fii fericit in viata fara Dumnezeu...si nu numai..dar isi pregatesc vesnicia inca de aici de pe pamant...!
  Dumnezeu sa te binecuvinteze ,Gabi Lunca !

Vai...

Ale cui sunt vaietele ? Ale cui sunt oftarile ?... Proverbe 23:29
Bine este sa nu auzim in dreptul nostru cuvantul "vai"....

...Vai de cine este singur si cade fara sa aiba un altul care sa il ridice.
Eclesiastul 4:10
Vai de cel rau !Lui ii merge rau,caci va culege rodul faptelor lui.
Isaia 3:11
Vai de cei ce trag dupa ei nelegiurea cu funiile minciunii.
Isaia 5:18
Vai de cei ce numesc raul bine,si binele rau,care spun ca intunericul este lumina,si lumina intuneric,care dau amaraciunea in loc de dulceata,si dulceata in loc de amaraciune.
Isaia 5:20
Vai de cei ce se socot intelepti si se cred priceputi.
Isaia 5:21
Vai de cel ce zideste casa cu nedreptate si odaile cu nelegiure:care pune pe aproapele sau sa lucreze degeaba,fara sa-i dea plata.
Ieremia 22:13

3 ianuarie 2012

Doneaza cei 2 %


Vrei sa fii parte si tu la sustinerea unui proiect,si nu stii cum?
...nimic mai simplu.

DONEAZĂ 2% DIN IMPOZIT
Toţi cei care obţineţi venituri din salarii, din chirii, din activităţi independente
sau asimilate acestora, aveţi obligaţia de a plăti la stat un impozit.
Din acest impozit, un procent de 2% poate fi direcţionat înspre o entitate
nonprofit sau unitate de cult. Acest 2% nu vă costă nimic în plus, se ia din
impozitul care e deja plătit. Contribuabilii care îşi exprimă această opţiune, pot
solicita direcţionarea acestei sume către o singură entitate nonprofit sau
unitate de cult.
Pentru a direcţiona această sumă, e necesară  completarea Declaratia-230. şi
depunerea ei, până în 15 mai 2012, cel târziu, la Administraţia Financiară din
localitatea în care aveţi domiciliul (nu contează dacă nu sunteţi din aceeaşi
localitate cu entitatea nonprofit). Trebuie să aveţi buletinul la dumneavoastră
când mergeţi să o depuneţi. Se poate trimite şi prin poştă, prin scrisoare
recomandată cu confirmare de primire, la organul fiscal din localitatea în care
locuiţi (adresa se găseşte pe internet).
Nu e necesară ataşarea copiei după fişa fiscală.

Pentru orice alte întrebări, vă stăm la dispoziţie la numărul de telefon 0731 3041 28
sau Email: contact@harul-tm.

Cererea privind destinatia acestei sume de 2 %,o puteti gasi aici :

Va multumim si Dumnezeu sa va rasplateasca si sa va daruiasca inzecit !

O zi minunata !

  Eu nu va urez LA MULTI ANI,cum lumea-ntreaga cred ca isi ureaza
  Nici straluciri averi si bani,la care atatia mai viseaza
  Ce poti cu banii cumpara...?
  Cand dragostea n-o poti obtine....?
  De-ai strange zilnic pentru ea margaritare si rubine.
  Ce bucurii sunt in averi oricat de-nalt v-ar fi avantul
  Cand intr-o viata de durere le sufla-atat de grabnic vantul...?
  Chiar gloriile-n lume pier,lasand in urma lor doar plangeri,
  Dar cat de bine-i sus in cer ,in partasiile de ingeri !
  
  De-aceea gandul ce vi-l spun...urarea mea acuma
  Nu-i doar idee.....
  Tot ce-are Domnu-n cer acum,din abundenta sa va dea
  Sa fiti bogati ca Avraam in fapte bune de credinta
  Nadejdea fie-va balsam prin dragoste si umilinta
  Sa fiti cu Domnul pe pamant spre a-i vesti Imparatia
  Dar si in Cerul Lui ce sfant ,s-aveti intreaga bucuria

O zi binecuvantata alaturi de Domnul !

2 ianuarie 2012

Iata eu stau si bat !


OMUL !

  Omul de bine capata bunavointa Domnului !
Proverbe:12:2
  Omul chibzuit ia seama bine cum merge !
Proverbe 14:15
  Un om credinios este napadit de binecuvantari !
Proverbe 28:20
  Planurile omului harnic nu duc decat la belsug !
Proberbe 21:5
  Un om intelept este plin de putere !
Proverbe 24:5
 Omul milostiv va fi binecuvantat !
Proverbe 22:9
Pe buzele omului priceput se afla intelepciunea !
Proverbe 10:13
Oamenii fara prihana mostenesc pamantul !
Proverbe 28:10

.....nu vrei sa fii un astfel de om ?


1 ianuarie 2012

Bine ai venit 2012 !

   Iata-ne in primele clipe ale anului 2012 !!!
Un an plin de "necunoscute" sau poate un an plin de surprize!
La fiecare inceput de an trecem pe agenda noastra de lucru o gramada de "intentii bune"..."promisiuni"..si "nenumarate hotarari".
  Poate si anul trecut am trecut in agenda noastra  aceleasi lucruri.....dar nu stiu si cate au fost bifate ca le-am realizat?

   "Caci daca este cineva in Hristos ,este o faptura noua.Cele vechi s-au dus:iata ca toate lucrurile    s-au facut noi " 
2 Corinteni 5:17
   Chiar daca am trecut intr-un nou an...acesta nu ne transforma in oameni noi.
Daca intentiile si promisiunile raman doar in agenda ,iar agenda undeva intr-un ungher uitata si ne reintoarcem in scurt timp la vechile obiceiuri si revenim la viata noastra de zi cu zi,fara sa ne amintim de schimbarile pe care ni le-am propus....atunci intr-adevar transformarea nu se va realiza,pentru ca doar luarea unor hotarari  nu garanteaza si realizarea lor.
Schimbarea noastra incepe din interior,apoi continua spre exterior,iar aceasta se poate realiza doar cu ajutorul Domnului ISUS si aceasta transformare se numeste NASTERE DIN NOU !
Daca nu ai aceasta nastere niciodata nu vei putea fi transformat pe deplin !

Un an binecuvantat !