Versetul zilei

4 iunie 2011

Bucurati-va si nu va temeti !!!!

  Fiecare dintre noi ne confruntam ..sau daca nu ne-am confruntat pana acum...cu siguranta ne vom confrunta in viitorul apropiat,cu obstacole in viata noastra.
Intrebarea pe care o am:
Ce facem noi in mijlocul necazurilor ?
  Primul cuvant dupa inviere spus de Domnul Isus,il gasim scris in Matei 28:9..."Dar iata ca le-a intampinat Isus si le-a zis.."BUCURATI-VA" !
  Am ajuns sa traim niste vremuri destul de ciudate ,zic eu....rar mai poti vedea pe cineva bucuros..si totusi Domnul Isus spune "BUCURATI-VA"...
Chiar si in mijlocul necazurilor,chiar si in vreme de criza,chiar si atunci  cand sufletul tau plange,chiar si atunci cand trupul tau este neputincios...
BUCURATI-VA !!!!
   Oh.. de ar fi asa simplu....e simplu sa scrii..dar e mai greu sa pui in practica.
De fiecare data  la capitolul invataturi,toata lumea ne pricem foarte bine,dar cand trecem  noi prin aceasta situatie...e mult mai greu.Avea o vorba un frate de la mine din sat,"teoria ca teoria...dar practica ma omoara",cam la fel sunt si eu....teoria o stiu foarte bine...dar practica...cam greu.
...si totusi  Domnul Isus spune " BUCURATI-VA" !
Poti sa te bucuri azi ?...DA..trebuie sa te bucuri.Dar cum...de unde aceasta bucurie?
 Stim de altfel ca "bucuriile si fericirile "(cu ghilimele de rigoare)..sunt  trecatoare pe acest pamant.Oricat de "happy" esti azi ...maine zi...te trezesti tot cu vechile tale probleme si s-a zis cu fericirea ta.
Dar noi crestinii,in mod special,dar nu numai...ci toti cei care cred in Domnul Isus,trebuie sa fim fericiti in orice vreme.De ce?
Pentru ca noi traim cu o nadejde,si aceasta nadejde este  DOMNUL ISUS HRISTOS.El ne da aceasta putere si resursele necesare pentru a putea fi fericiti in orice vreme...si nu numai fericiti dar  si fara frica.
Frica de moarte ne paralizeaza pana si pe noi crestinii.Toti vrem sa ajungem in rai...dar nimeni dintre noi  nu vrea sa moara...asa-i?
Cuvantul lui Dumnezeu este adevarat si El are mare putere,asa ca noi trebuie sa il credem pe cuvant"Voi fi cu tine in orice vreme".Si atunci daca noi credem in Domnul Isus...de ce sa ne fie frica?...de ce sa nu ne bucuram..????
Stim ca diavolul nu are nici o putere asupra noastra.El striga....dar indiferent cat de tare racneste,noi prin ISUS il putem birui,pentru ca si EL l-a biruit.De-aceea ...cand esti trist,cand esti in criza,cand crezi ca nu se mai poate face nimic increde-te in DUMNEZEU.Oricum alta alternativa nu avem....si chiar daca am avea....alegerea aceasta de a ne increde in DOMNUL...ESTE CEA MAI BUNA ALEGERE !!!!



O zi binecuvantata de Domnul si un sfarsit de sapatamana minunat !!!

2 iunie 2011

O zi binecuvântată !!!

EL i-a dus afara pana spre Betania.Si-a ridicat mainile si i-a binecuvantat.
Pe cand ii binecuvanta,s-a despartit de ei,si a fost inaltat la cer.

Luca 24:50-51

Imi doresc, ca si astazi ,mainile LUI sa fie ridicate si pregatite pentru a-i binecuvanta pe cei ce isi doresc acest lucru.Implineste poruncile Sale,iubeste-l cu toata inuima ta,ridica maini curate spre Cel care te-a creat..si asteapta binecuvantarile SALE.

"Puterea lui Dumnezeu ne este data in masura  ascultarii de EL"

Va doresc o zi minunata !!!





1 iunie 2011

Binecuvantarea adevarata !!!

Iacov însă a rămas singur. Atunci un om s-a luptat cu el până în revărsatul zorilor.
Geneza 32:24
   La Peniel,Iacov ramane singur cu DUMNEZEU !!! 
  Sunt situatii cand Dumnezeu te cheama in lucrare SA...intr-un mod deosebit si aparte.
Atunci este momentul sa alegi sa ramai singur !!!!
Cand Isaia a fost ales  sa intre in slujba Domnului....el a fost chemat sa stea inaintea lui Dumnezeu.
Doar in lumina lui Dumnezeu putem intelege cu adevarat,cine suntem noi...si cine este EL cu adevarat.
    Sa nu uitam ca adevarata binecuvantare vine doar atunci cand recunoastem SUVERANITATEA si  AUTORITATEA  LUI...si in acelasi timp cand recunoastem NECESITATEA LUI in viata noastra.
  Adevarata binecuvantare presupune o transformare a vietii noastre si ea nu vine decat in urma relatiei noastre sincere cu Dumnezeu.Binecuvantarile nu se mostenesc...si nici nu le putem fura,ci ele ne sunt daruite  abia atunci cand intelegem care este relatia noastra cu Creatorul.....dar pentru a intelege acest lucru, e nevoie de o dedicare in totalitate lui Dumnezeu.
Ce suntem gata sa pierdem...si CAT suntem dispusi sa pierdem?
  Ceea ce am inteles eu ,este ca ,"binecuvantarile lui Dumnezeu intarzie sa apara atunci cand inima noastra este impartita"


     "Noi fara Dumnezeu nu putem face NIMIC...iar EL  fara noi,NU VREA sa faca NIMIC"

O seara  binecuvantata !!

EU TE IUBESC CU-ADEVARAT.....

Te-am inrolat in lupta sfanta si nu vreau sa dai inapoi
Ti-am daruit comoara vietii si nu vreau sa renunti mereu
Am pus in tine Duhul Slavei ,cea mai de pret comoara
Si te-am udat mereu,mereu in arsita de vara.
Am tot sapat la pomul tau c-am vrut s-aduca roada
De-aceea,tu ramai mereu cu mine tot in straja.
EU TE IUBESC CU-ADEVARAT,si te privesc cu mila
Si-atunci cand drumul tau e greu ,nu dispera,
Eu veghez langa tine,te-am urmarit ,si pas cu pas,
Veghez cand tu esti in necaz,Eu....iti cunosc lacrimile tale.
Sunt....... Dumnezeu  si vreau mai mult sa lucrez pentru tine
Dar nu uita ca sunt gelos,si vreau mai mult si de la tine.
Adu-mi pe-altar o jertfa vie,si glasul tau inalta-l sus
Caci nu e mult,si CEL CE VINE...vine sa iti dea raspuns !!!!


Este un SMS pe care l-am primit pe telefon acum 10 min...pur si simplu....sunt uimita.....Sunt uimita de modul in care Dumnezeu imi vorbeste in fiecare zi.Alege persoane prin care sa ne vorbeasca...alege oamenii pe care sa ii foloseasca..si de fiecare data Dumnezeu este SUVERAN in toate.
.....Sunt....... Dumnezeu  si vreau mai mult sa lucrez pentru tine
Dar nu uita ca sunt gelos,si vreau mai mult si de la tine.
Prin aceasta  fraza in mod deosebit Dumnezeu mi-a vorbit personal.Stiu ca sunt momente in viata mea in care nu sunt asa cum isi doreste Dumnezeu....nu fac,tot ceea ce Dumnezeu ar vrea sa fac....nu ma implic suficient in tot ceea ce Dumnezeu doreste...dar cred,  si am certitudinea , prin modul in care Dumnezeu alege sa imi vorbeasca zi de zi....STIU CA MA IUBESTE ...si ma vrea cu GELOZIE pentru EL!
   Multumesc lui Dumnezeu pentru acesti oameni deosebiti si pe care Dumnezeu ii foloseste la fel...tot intr-un mod deosebit.


31 mai 2011

O zi binecuvântată !!!

Pentru ca tehnologia de azi este atat de avansata ,iar multi dintre noi am legat prietenii cu ajutorul internetului,dar mai ales am legat prietenii stranse,pentru ca ne leaga ceva mult mai tare ....DRAGOSTEA PENTRU DUMNEZEU ...astazi va ofer o cafea  cu gust de prietenie sincera.
Va multumesc pentru vizitele voastre,va multumesc pentru fiecare sfat,pentru fiecare parere,pentru fiecare gand pe care il impartasiti aici pe blog cu mine si cu ceilalti cititori.
Fie ca Dumnezeu sa va daruiasca sanatate,bucurie si o viata  fericita alaturi de EL.
O zi minunata va doresc  alaturi de o imbratisare  sfanta !!!

30 mai 2011

Ranit ca sa poti vindeca !

"Binecuvantat sa fie Dumnezeu ...care ne mangaie in toate necazurile noastre..." 2 Corinteni 1:3-4

   De cele mai multe ori Dumnezeu ingaduie lucruri in viata noastra...care de multe ori nu sunt pe placul nostru si chiar ne deranjeaza.
   Ingaduie suferinta,ingaduie...umilinta chiar....si toate astea le ingaduie cu un scop...prin vindecarea pe care ne-o da....ne face si pe noi vindecatori altora.Continuarea versetului 4 spune:"la randul nostru si noi sa putem mangaia pe cei ce sunt in necaz" 2 Corinteni  1:4
Multe din incercarile  si suferintele  pe care ni le da Dumnezeu,nu fac altceva decat ne pregatesc in a sluji pe altii.Prin slujirea pe care o facem...de fapt nu facem altceva decat ne lasam noi vindecati de DOMNUL !
   Pentru acest lucru nu trebuie sa ii cerem lui Dumnezeu sa ne zdrobeasca sau sa ii cerem sa lase sa fim raniti....pentru ca oricum vom fi. Intr-o lume atat de pacatoasa si atat de rea ,ba mai mult, unii chiar au o placere deosebita in a-i face pe altii sa sufere...asa ca...mai devreme sau mai tarziu,si noi vom avea parte de suferinta,dar trebuie sa stim un singur lucru,toate acestea ne sunt date cu un singur scop: SPRE BINELE NOSTRU.
  Daca ne incredem in promisiunile lui Dumnezeu  vom vedea ca El ne va da pace, liniste si vindecare pentru sufletul nostru,si atunci ,la randul nostru ,si noi vom putea fi pregatiti in a-i sprijini pe altii in necazul lor.



           "Suferinta il poate pregati pe crestinul obisnuit
                           pentru lucruri neobisnuite!"

29 mai 2011

Popas la cruce



popas_la_cruce.jpgMisiunea Speranta va invita si anul acesta sa faceti un "POPAS LA CRUCE", ascultand Cuvantul Domnului in cadrul turneului anual de evanghelizare din Romania si Ucraina, ajuns anul acesta la cea de XVIII-a editie. Pregatirile pentru acest turneu au inceput inca de anul trecut, ramanand doar sa mai fie stabilite ultimele detalii administrativ-organizatorice pentru o cat mai buna desfasurare a fiecare seri de evanghelizare. Turneul va fi derulat in trei etape si se va desfasura in perioada 24 iunie 2011 - 31 iulie 2011.  Pastrand ritmul ultimilor ani, Misiunea Speranta a inclus si anul acesta in turneu 33 de localitati.

Cu ajutorul Domnului, Grupul Speranta, impreuna cu Corul International, si alaturi de predicatorii care au dat curs invitatiei la Cuvant, vor aduce inca o data inaintea romanilor un mesaj de chemare la mantuire, un mesaj de pace din partea lui Dumnezeu. Sunteti invitati sa sustineti in rugaciune acest demers evanghelistic care se doreste a fi inca un pas spre extinderea Imparatiei lui Dumnezeu! Dumnezeu sa deschida inimile romanilor! Dumnezeu sa binecuvanteze Romania!


 Mai multe detalii aici:
http://www.speranta.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=213&Itemid=201

Nu te insela singur ...!

     Citeam ieri o cugetare care m-a pus pe ganduri...
"Iadul va fi plin de oameni BUNI, de treaba, cumsecade, de oameni care au tinut poate 9 din cele 10 porunci  DAR TOCMAI PENTRU CA SE CREDEAU BUNI NU S-AU POCAIT "
   Ce folos ca purtam un nume de crestin,la ce ne  foloseste ca mergem in fiecare duminica la biserica ,slujim ,stam smeriti in banca noastra atenti la ce se vorbeste,dam sfaturi altora din cuvantul  lui Dumnezeu asta doar duminica ...iar de luni incolo intram in pielea noastra adevarata...
Atunci ne aratam adevarata identitate,atunci ne aratam rautatea,invidia,ura,egoismul...si tot ceea ce ne descalifica in fata lui Dumnezeu.
Toate aceste lucruri ne osandesc mai tare,pentru ca le stim.....ii invatam pe alti...dar noi..?????
In evanghelia a doua a lui Ioan gasim scris:
Păziţi-vă bine să nu pierdeţi rodul muncii voastre, ci să primiţi o răsplată deplină. 2 Ioan  1:8
   In zadar de toata munca noastra...de toata osteneala si de toate sacrificiile pe care le facem .Daca nu pazim poruncile LUI si nu implinim tot ceea ce ne invata Scriptura ,TOTUL este in zadar.

Doamne ajuta-ne si da-ne intelepciune ca rodul muncii noastre sa nu fie in zadar si sa nu ne trezim in ziua judecatii ca ne vei spune:"pleaca ca nu te cunosc"