Versetul zilei

27 august 2021

Islamul in vremurile din urma- Viorel Candrianu

Islamul a fost, este si va ramane un subiect important in istoria lumii. 
In contextul celor intamplate in Afganistan, cred ca e bine sa reauzim ceea ce fr Viorel Candrianu, (actualmente plecat la Domnul) a incercat sa prezinte intr-o serie inregistrata la RVE Suceava cu mai mult de doi in urma.


 

Amir Tsarfati- Creștinismul adevarat începe luni!


 

23 august 2021

Amir Tsarfati-Cum ne dăm seama în ce etapă a istoriei ne aflăm?

 


Dumnezeu binecuvinteaza natiunea maghiara!


 

Suna ceasul!

Port un ceas pe mana care imi monitorizeaza somnul, iar acesta imi spune in fiecare dimineata  ce fel de somn am avut in noaptea care tocmai trecuse, cate ore am dormit somn adanc, cat timp am avut un somn usor, cat timp am fost intre ...nici asa si nici asa, adica somn REM sau de cate ori m-am trezit in timpul  noptii si imi spune cu exactitate cate minute am stat treaza. La finalul statisticii primesc un punctaj pentru somnul avut, somn redus calitativ, bun sau foarte bun. Bineinteles ca ma amuza uneori, pentru ca am nopti cand poti taia lemne pe mine dar am nopti in care dorm foarte usor si simt orice miscare.  Gandindu-ma la acest aspect, mi-a venit in minte starea crestinilor de azi, care tare mult se aseamana cu situatia celor zece fecioare. Ma intrebam cum ar fi aratat statistica de monitorizare a somnului a celor zece fecioare?

Din pilda fecioarelor  spusa de Domnul Isus, intelegem ca ”TOATE” fecioarele au atipit, nu una , nu doua, ci toate. Tare as fi vrut sa fie sapte fecioare sau opt care au atipit, ptr ca exista acel mic procent care era treaz, insa nu este asa, ”Mirele intarzia, asa ca ele au atipit toate si au adormit” Matei 25:5. Deci nu doar ca au atipit, dar au si adormit si daca aveau si un somn adanc ...era si mai grav.

Cred ca perioada in care ne gasim noi, crestinii astazi este identica cu a lor. Daca anul trecut speram ca pandemia care a venit peste noi si a adus cu ea o multime de reguli si interdictii era in beneficiul crestinilor ma refer pe plan spiritual, m-am inselat amarnic de tot. Bisericile (adica noi) dormim cel mai frumos somn adanc pe un fundal muzical placut  al lumii si al confortului si tare greu ne este sa ne trezim. Ceasul desteptarii suna prin toate semnele care se intampla in jurul nostru, dar din cauza somnului adanc in care ne gasim e foarte greu sa auzim ceva. 

Scopul nostru nu este sa obtinem un punctaj foarte bun de 5* pentru calitatea somnului  in care ne gasim, din contra ar trebui ca pe statistica vietii noastre de crestin sa arate ...TREAZ. Fecioarele au adormit toate, insa cinci s-au trezit.

Domnul vine curand si daca nu ne trezim din aceasta stare, ratam cel mai mare si cel mai frumos  eveniment pe care il asteptam ”RAPIREA”.

Ceasul suna, ce faci crestine...ai de gand sa te trezesti?