Versetul zilei

16 octombrie 2018

Versetul de azi!

„Să ţinem fără șovăire la mărturisirea nădejdii noastre, căci credincios este Cel ce a făcut făgăduinţa.”
‭‭Evrei‬ ‭10:23‬ ‭

Tu sa ai credinta intr-o vreme a necredintei!


Si credinta este o incredere neclintita in lucrurile nadajduite, o puternica incredintare despre lucrurile care nu se vad. Evrei 11:1
 Interesant este cum Dumnezeu ne confirma multe lucruri. Astazi este zi de rugaciune si lasand masina in service, am optat sa raman acasa si sa stau intr-un timp de partasie cu Domnul, citind, poate chiar sa scriu pe blog un indemn din partea Domnului si tocmai imi venise in minte acest verset in contexul zilelor pe care le traim si abia ce am scris versetul, telefonul imi dadea un semnal de mesaj, o data, de doua ori si cumva deranjata de el, am vrut sa-l pun pe silentios sa nu-mi distraga atentia. Insa mesajul era dela sotul meu care fiind mai perseverent decat mine, in ce priveste ziua de marti, el s-a dus chiar daca masina nu era disponibila, si imi trimisese un mesaj. Ce anume? Chiar ceea ce eu scriam: "Si credinta este o incredere neclintita in lucrurile nadajduite, o puternica incredintare despre lucrurile care nu se vad" . Coincidenta? Vocea Domnului? Mai degraba varianta doi!

Traim zile foarte interesante si traim intr-o tara in care, la nivel declarativ se vrea a fi o tara crestina in proportie de aproape 95%  mai mult sau mai putin, din cate stiu, insa realitatea lucrurilor este total alta. Ne declaram crestini, si declaram ca avem credinta in Hristos, desi se pare ca in ultima vreme parca s-a pus tunul pe cei care isi declara credinta.
Credinta este o convingere personala a existentei unei fiinte sau al unui lucru, pe care nu l-am vazut. De fapt este exact ceea ce ne spune ap. Pavel in Evrei 11:1
Credinta insa pe paginile Bibliei o gasim descrisa in multe forme si multe din aceste forme le gasim astazi printre asa zisi "crestini".
Despre credinta moarta gasim scris in Iacov, credinta fara fapte este o credinta moarta. Un trup inert fara viata este mort, o credinta declarativa dar fara fapte vizibile, la fel este o credinta moarta. Poti sa spui tuturor ca tu crezi, dar daca nu implinesti nimic din ceea ce declari ca crezi, atunci totul este in zadar.
De-altfel si dracii cred si se infioara, insa nu este suficient sa crezi, trebuie ca aceasta convingere sa fie insotita de fapte care sa confirme credinta ta, astfel este o credinta zadarnica, o credinta draceasca. Ingrijoratoare zile traim, astazi oamenii desi spun ca au credinta, totusi ei nu mai cred in nimic si nici nu recunosc puterea lui Dumnezeu.Nu se inchina inaintea Celui caruia trebuie sa i se aduca inchinarea, ci se inchina in fata unor idoli facuti de maini omenesti. 
O incredere neclintita...ma gandeam la ucenicii care au trait cu Domnul Isus, au umblat cu El si la un mement dat in viata ucenicilor apare aceasta credinta...fara credinta. Pe mare impreuna, o furtuna dezlantuita, un vant puternic, cateva valuri care le-a schimbat directia de mers si a fost suficient ca ucenicii sa-si piarda aceea incredere neclintita, "tot n-aveti credinta?", le spunea Isus.
Credinta adevarata insa este o credinta Atotputernica, intr-un Dumnezeu Atotputernic!
TOATE sunt cu putinta celui ce crede!
Sa crezi chiar si atunci cand vezi ca totul in jurul tau pare de neinteles, cand anormalul vrea sa ia locul normalului, cand medicul iti da un diagnostic crunt si iti da de trait un numar de luni, de ani sau poate chiar de zile, sa crezi cand totul pare in jurul tau ca se naruie si nu mai ai scapare, sa crezi in ciuda faptului ca esti prigonit pentru credinta ta, sa crezi ca peste toate lucrurile bune sau mai putin bune care ti se intampla, este un Dumnezeu care le tine pe toate in control. Nimic nu este puterile tale, nimic nu este prea mult, nimic nu este prea greu.
Cu El toate lucrurile sunt cu putinta, trebuie doar sa crezi.
"CREDINTA ESTE PASAREA CARE CANTA 
 ATUNCI CAND ZORII N-AU APARUT INCA!"

15 octombrie 2018

Drum lin, inger frumos!

Cand pleaca un suflet drag, familia sufera tare, insa cand pleaca un copilas in fata caruia ii sta tot viitorul inainte, suferim cu totii, mai ales cand moartea survine in urma inconstientei si indiferentei din partea unor indivizi, pe care nu stiu daca-i poti numi oameni.
Vineri seara cazuse vestea ca un trasnet peste cunoscutii fam. Panescu din Bocsa, fratii de-ai nostri in credinta. Un individ dornic de afirmare in timp ce conducea masina cu viteza, aproape 200/h, desi drumul nu-ti permite asa ceva, a inceput sa-si transmita in direct pe facebook cursa pe care o facea. Bineinteles, atent la facebook si nu la drum, a intrat intr-un tractor, apoi pe contrasens unde a izbit aceasta familie cu copii. Urmarile sunt dureroase, pentru ca pe langa parintii si inca un baietel de 3 ani, care au suferit multiple traumatisme, fetita de 9 ani a trecut la Domnul.
Cuvintele sunt de prisos in astfel de momente si oricat am incerca sa le alinam suferinta...este cu neputinta sa o facem noi oamenii, doar Dumnezeu ii poate intari in aceste momente si ma rog sa o faca.
Astazi in clasa fetitei au fost momente de durere si oricat a-i incerca sa-ti stapanesti lacrimile, nu poti sa o faci.
Mai multe imagini pot fi accesate pe pagina unui dascal al Teodorei
Dincolo de gustul amarnic al durerii pe care il simtim toti, fie ca ii cunoastem sau nu, as incerca sa privesc si sa privim toti prin ochii credintei. Fiind crestini noi traim cu o speranta si aceasta speranta este vie si cat se poate de reala. Teodora  a parasit acest pamant vremelnic, dar a ajuns pe taramul fagaduit de Hristos. " Ma duc sa va pregatesc un loc, ca acolo unde sunt Eu sa fiti si voi", spunea Isus. Casa Teodorei a fost gata si Dumnezeu i-a pregatit-o cu maiestrie. Pentru altii Dumnezeu le construieste casa in zeci de ani buni, pentru altii insa casa le este terminata in regim de urgenta, daca imi este permis sa spun asa ceva. Locul Teodorei a fost pregatit si Mirele a asteptat-o in prag. Da, e dureroasa despartirea aici, dar revederea este minunata cu cei dragi. Teodora si-a sfarsit scurta alergare, dar a fost asteptata in prag chiar de Isus. 
Cerul s-a deschis pentru ca un inger a ajuns acasa!

Acum plangem, dar intr-o zi, curand ne vom intalni in cerul gloriei lui Hristos, pentru ca toti cei care-L iubim pe Domnul vom ajunge ACASA.
Drum lin, inger frumos!

14 octombrie 2018

Fiti binecuvantati!

Uneori am simtit nevoia sa gandesc mai clar sau poate am gandit diferit (desi asta nu a inseamna ca am gandit neaparat bine), insa am avut nevoie de o pauza sau poate am preferat sa invat de la altii mult mai destepti decat mine, inainte de a-i invata eu pe altii. Asa s-a nascut aceasta pauza indelungata pe care am avut-o.  E vremea insa sa-mi asez iarasi multele ganduri pe care le port in inima sau poate dorinte mari pe care as vrea sa le impartasesc si altora. 
Bine v-am regasit prietenii mei care ati avut asa multa rabdare cu mine, insa totodata multumesc si acelor persoane care nu m-au slabit deloc prin a ma indemna sa continui ce am inceput.
Fiti binecuvantati!

Cei trei dusmani ai crestinului!

Lupta-te lupta ce a buna a credinței, apuca viata veșnică la care ai fost chemat și pentru care ai făcut aceea mărturie frumoasa înaintea multor martori.
1 Timotei 6;12
Toți am făcut multe alegeri în viata, dar la un moment dat, unii dintre noi am ales sa-l urmam pe Isus Hristos și am făcut acest gest declarând în fata multor martori văzuți și nevăzuți prin apa botezului ca-l vom urma pana la capăt. Constat pe zi ce trece ca aceasta alegere implica mult mai mult decât o simpla declarație. A fi un urmaș a lui Hristos înseamnă multa, multa și chiar foarte multa lupta.

Creștinismul adevărat este o lupta!

Trebuie sa recunoaștem ca multi factori au contribuit și contribuie în continuare la starea aceasta de indiferenta și ațipire spirituala. Deseori confortul și bunăstarea ne împiedică sa continuam lupta pe care am început-o cu multi ani în urma. Drept este ca noi am rămas soldați cu armele în mana luptând, însă ducem altfel de lupte și nu lupta cea buna despre care ii vorbea Pavel ucenicului sau, Timotei. Luptam unii împotriva altora, luptam o confesiune împotriva altei confesiuni și multe alte lupte la care de fapt nu am fost chemați niciodată. 
In ce fel de lupta ne-am angrenat noi?
Creștinul are trei mari dușmani cu care trebuie sa lupte și pe care trebuie sa-i biruiască.

1. LUPTA CU FIREA!
1 Corinteni 9:27 - Ci ma port aspru cu trupul meu și-l țin în stăpânire, ca nu cumva, după ce am propovăduit altora, eu însumi sa fiu lepădat.
Câți ne mai înfrânam trupul? Câți mai facem  jurământ cu ochii noștri ca nu  vom pune nimic rău înaintea lor (Psalmul 101:3)?

2. LUPTA CU LUMEA!
Iacov 4:4 - Suflete preacurvare, nu știi ca prietenia lumii este vrăjmășie cu Dumnezeu, Asa ca cine vrea sa fie prieten cu lumea, se face vrăjmaș cu Dumnezeu.
Toți avem prieteni în lume, și uneori din bun simt sau din iubire n-am vrea sa-i suparăm și în multe privințe alegem sa facem compromis sau sa tacem atunci când poate ar trebui sa vorbim sau sa le spunem adevărul.
1 Ioan 5:4- "Pentru ca oricine este născut din Dumnezeu, biruiește lumea..."

3. LUPTA CU DIAVOLUL!
Efeseni 6: 11-12- Îmbrăcați-va cu toată armatura lui Dumnezeu, ca sa puteți tine piept împotriva uneltirilor diavolului. Caci noi n-avem de luptat împotriva cărnii și sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui, împotriva duhurilor răutății care sunt în locurile cerești.

Iata caci calea spre biruința nu este ușoară, din contra este o lupta permanenta și cu cat ne așezăm confortabil în fotoliul nostru de creștin și nu veghem, cu atât mai mult ne cuprinde somnul.

Vegheați dar cu luare aminte asupra sufletelor voastre, ca sa iubiți pe Domnul Dumnezeul vostru!
Iosua 23:11