Versetul zilei

17 martie 2012

Jerusalem of Gold - Land Of Promise

Un gand....

Apa  singura bautura  pentru un om intelept !

" Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul. Celui ce îi este sete îi voi da să bea fără plată din izvorul apei vieţii."Apocalipsa 21:6

"....Da-mi sa beau" Ioan 4:7
 Un sfarsit de saptamana binecuvantat alaturi de cei dragi !






CONCLUZIA - Sunt pacatos !

   Micile picaturi de ploaie adunate la un loc pot inunda pamantul,iar ca si greutate, un fulg de nea este foarte usor,dar adunati multi fulgi la un loc,pot bloca drumuri  si pot face ravagii.
   Aceste comparatii sunt pentru a intelege gravitatea pacatelor mici din viata noastra.
De multe ori spunem:
..... eu nu fac pacate mari...sunt doar cateva..si alea sunt mici...
"Micile pacatele"  din fiecare zi...adunate la un loc duc la pieirea sufletului nostru si automat la pierderea vesniciei. Daca citim Biiblia,observam ca nu exista o clasificare a pacatelor.Nu sunt pacate mari si pacate mici.

  • "Dacă zice cineva: „Eu iubesc pe Dumnezeu”, şi urăşte pe fratele său, este un mincinos; căci, cine nu iubeşte pe fratele său, pe care-l vede, cum poate să iubească pe Dumnezeu, pe care nu-L vede?" 1 Ioan 4 :20

De cate ori nu l-am urat pe aproapele nostru...?

  • "Dacă faci o juruinţă Domnului Dumnezeului tău, să nu pregeţi s-o împlineşti; căci Domnul Dumnezeul tău îţi va cere socoteală, şi te vei face vinovat de un păcat." Deuteronom 23:21
Intotdeauna ne-am tinut promisiunile.?

  • "Cine dispreţuieşte pe aproapele său face un păcat, dar ferice de cine are milă de cei nenorociţi." Proverbe 14:21
Chiar nu am privit de sus  pe nimeni ?

  • "Deci cine ştie să facă bine, şi nu face, săvârşeşte un păcat! " Iacov 4:1
Oare am facut binele intotdeauna? 




  • "Fiindcă pe pământ nu este niciun om fără prihană, care să facă binele fără să păcătuiască."Eclesiastul 7:20
Dar exista UNUL care stie neputintele si slabiciunile noastre,de-aceea TREBUIE sa ii multumim.

  • "Căci n-avem un Mare Preot care să n-aibă milă de slăbiciunile noastre, ci Unul care în toate lucrurile a fost ispitit ca şi noi, dar fără păcat." Evrei 4 :1
                                      Un weekend binecuvantat !

Hrana ta zilnica!

17 Martie Geneza 45.16-28

   Răsplăteşte răul cu bine: aceasta este ceea ce face Iosif cu fraţii săi. Aşa cum ne învaţă Domnul (Matei 5.44), aceasta este cea mai bună cale de a câştiga inima cuiva.
Fraţii au crezut că trebuia să aducă ce era mai bun din ce aveau (43.11), „puţin balsam, puţină miere ...". Dar acum pot vedea cât de neînsemnate sunt. Însuşi faraon le promite tot ce este mai bun în ţară, spunându-le în acelaşi timp: „să nu vă pară rău de lucrurile voastre" (v. 20). Prezenţa Domnului şi bucuria gloriilor Sale sunt înaintea noastră. Lucrurile pământeşti lăsate în urmă pentru El sunt fără valoare, le putem abandona (Marcu 10.29, 30). De asemenea avem dovada că Isus este viu, glorios, şi că ne aşteaptă în cer: El ne-a trimis Duhul Sfânt ca arvună a moştenirii noastre (Efeseni 1.14).
Să observăm că Iosif nu le dă fraţilor săi numai o ţară în care să locuiască, ci şi tot ce le va trebui în călătoria lor până acolo: Carele? Isus ne poartă de grijă pentru călătorie. Merinde? Cuvântul Său este hrana noastră. Haine? Hristos poate şi trebuie să fie îmbrăcămintea noastră (Galateni 3.27). În final, rugămintea celui care-şi cunoaşte bine fraţii: „Să nu vă certaţi pe drum!" (v. 24). Oare noi nu avem nevoie de un asemenea îndemn?

16 martie 2012

Hrana ta zilnica!

16 Martie Geneza 45.1-15

Sosise momentul pe care Iosif îl aştepta de mult timp. Câtă răbdare a avut! Dacă s-ar fi făcut cunoscut prea devreme, fraţii săi l-ar fi cinstit de nevoie, ca snopii din visul său, în timp ce inimile lor ar fi rămas reci şi pline de teamă.
Acum fraţii află că guvernatorul Egiptului, cel căruia îi aparţine toată această glorie, nu este altcineva decât cel pe care l-au urât şi l-au respins ei. Nu numai că el este în viaţă, ci toate lucrurile îi sunt supuse (Evrei 2.8). Iar purtarea lor criminală a fost tocmai mijlocul prin care s-au împlinit visele lui Iosif. Cât de încurcaţi vor fi fost în inimile lor văzând măreţul har a cărui dovadă vie era Iosif! El nu s-a răzbunat, nici măcar nu le-a reproşat ceva, ci dorea numai fericirea lor. Cât despre inima lui, nu este ea plină de bucurie, o bucurie ca cea a Păstorului care a găsit oaia rătăcită? Acum fraţilor li se dă un mesaj fericit, să ducă veşti bune, să meargă la tatăl lor şi să-i spună despre gloria celui care i-a iertat. Aceasta este şi misiunea noastră, dragi răscumpăraţi ai Domnului, să le spunem altora, începând cu cei mai apropiaţi de lângă noi, ce am găsit în Isus şi să istorisim Tatălui Său „toată gloria Lui" în adunări de închinare.

15 martie 2012

IUBIREA !


Daca vrei pe cineva pentru frumusetea sa,nu e iubire ...
e doar DORINTA
Daca vrei pe cineva pentru inteligenta sa ,nu e iubire...
e doar ADMIRATIE
Daca vrei pe cineva pentru ca are bani,nu e iubire ... 
e doar INTERES
Daca vrei pe cineva si nu sti de ce...
ATUNCI E IUBIRE !

Gandeste-te  care-i motivul pentru care iubesti ..???
O noapte linistita cu vise frumoase !

Christian Dragomir - Sh'ma Israel Elohai

Sh'ma Israel Elohai achshav ANI levad 
Chazek OTI Elohai aseh shelo ef'chad 
Hake'ev gadol ve'ein le'an livro'ach 
Aseh sheyigamer ki Min Notar BI ko'ach.

Pleaca-ti urechea spre mine Dumnezeul lui Israel
Acum cand sunt singur
Fa-ma puternic Dumnezeul meu ,alunga-mi teama
Durerea ma copleste si nu exista refugiu pentru mine
Opreste incercarea pentru ca puterile mele sunt la capat !
 

Hrana ta zilnica!

15 Martie Geneza 44.18-34

Scopul lui Iosif era să întoarcă gândurile fraţilor săi cu peste douăzeci de ani în urmă, lângă groapă, când ei erau insensibili la neliniştea sufletului său pe când le cerea îndurare (42.21); mai voia să-i facă să retrăiască durerea bătrânului lor tată pe care îl anunţau cu cruzime de moartea fiului său. Acum Iosif dorea să vadă dacă ei pot înţelege suferinţa de atunci a fratelui lor mai tânăr şi a tatălui lor. Ei bine, el a reuşit în sfârşit să le mişte inimile! Cât de înduioşător este să-1 auzim pe Iuda vorbind despre bătrânul lor tată şi despre fratele mai tânăr, fiu căpătat la bătrâneţe!
Ce lecţie este aceasta şi pentru noi! Trebuie să ne punem în locul celorlalţi, să le înţelegem bucuriile şi mai ales amărăciunile. Mai mult, trebuie să pătrundem profunzimea gândurilor dragostei Tatălui pentru Fiul Său şi a durerii Sale când Şi-a văzut Preaiubitul Fiu în mâinile oamenilor răi şi I-a auzit strigătul fără să-I poată răspunde. Şi, în sfârşit, trebuie să încercăm să pătrundem suferinţele Fiului când purta povara păcatelor noastre sub judecata divină şi când, în nemăsurata tulburare a sufletului, a fost părăsit de Dumnezeu pentru noi. Nu suntem noi, în mod trist, adesea insensibili faţă de aceste aspecte pe care Duhul încearcă să le aducă în preocupările noastre?

14 martie 2012

Hrana ta zilnica!

14 Martie Geneza 44.1-17

Plasa se strânge în jurul fraţilor lui losif. Împrejurări neprevăzute - însă dirijate de o mână credincioasă - îi constrâng a face cale-ntoarsă şi a se înfăţişa înaintea celui care cunoaşte totul.
Acum conştiinţa le este atinsă. „Ce să vorbim şi cum să ne îndreptăţim?" (v. 16). Ce progres moral au făcut până în acest moment, faţă de ziua când pretindeau că sunt „oameni cinstiţi" (42.11)! De aceea, izbăvirea este aproape.
Ca întreaga istorie a lui losif, aceste evenimente au semnificaţie profetică. Israel, temporar lăsat deoparte după respingerea lui Hristos, adevăratul losif, va fi făcut să-şi recunoască crima şi să vadă în Nazarineanul pe care L-au dispreţuit şi L-au răstignit, Cel pe care Dumnezeu L-a făcut şi Domn şi Hristos (Fapte 2.36), pe Mesia al lor şi în acelaşi timp pe Fiul Omului care va domni peste întregul univers. Dar, ca să poată înfăptui această lucrare în conştiinţă, trebuia mai întâi ca Israel, şi în special seminţia lui Iuda, să treacă printr-o perioadă de mari încercări, numită „necazul cel mare" (Apocalipsa 7.14). Necazul fraţilor lui losif de până în momentul când îşi mărturisesc crima ilustrează neliniştea de care vor avea parte evreii înainte de a-L recunoaşte şi onora pe Mesia.

13 martie 2012

O noapte linistita !


Hrana ta zilnica!

13 Martie Geneza 43.16-34

Cât de greu le vine fraţilor lui losif să lase deoparte propriile resurse! Totuşi trebuie să accepte faptul că datoria lor a fost plătită. Putem fi siguri că socotelile administratorului lui losif au fost în regulă, din moment ce le-a spus: „argintul vostru a venit la mine" (v. 23). Marele losif a plătit personal pentru fraţii săi. Tot astfel, Hristos a plătit în întregime preţul păcii noastre. Datoria ne-a fost achitată integral şi numai El cunoaşte ce a însemnat aceasta. Dar cât timp răul nu este judecat şi mărturisit, nu putem gusta bucuria părtăşiei. Masa luată împreună este o imagine a acestei părtăşii care implică o deplină înţelegere, o împărtăşire, o conversaţie între participanţi. Oare nu este aşa la Masa Domnului, unde cei credincioşi, toţi împreună, gândesc la suferinţele Lui? Dar aici, din cauza păcatului care pune o barieră între ei, losif mănâncă singur şi fraţii săi mănâncă tot singuri (v. 32).
Citind aceste capitole, să urmărim de câte ori plânge losif (Geneza 42.24; 43.30; 45.2, 14; 46.29; 50.1, 17). Lucru minunat, el nu a plâns nici în groapă, nici în temniţă! Acestea sunt numai lacrimi de dragoste. Ele ne fac să ne gândim la lacrimile Domnului Isus (Ioan 11.35; Luca 19.41).

12 martie 2012

Crizele spirituale !

   Bine e cand ai la tine o coala si un pix,numai asa iti poti nota mesajul  pe care vrea Dumnezeu sa ti-l transmita.Si cum nu plec fara  a-mi lua aceste unelte care ma ajuta intotdeauna...mi-am luat cateva notite din ceea ce mi-a vorbit  Dumnezeu mie, prin mesajul pastorului Marius Cimpoae.
  In viata de crestin sunt momente in care de multe ori avem cate un "picaj" de la viata noastra de credinta.Aceste caderi,  sunt de fapt crizele spirituale prin care trecem,iar aceste crize pot aparea din mai multe motive.Din pacate, tot mai multi crestini sunt in mijlocul acestor crize spirituale.
  Cauza principala a acestor  crize spirituale este PACATUL !
In Isaia 59:1-3 sta scris:" Nu, mâna Domnului nu este prea scurtă ca să mântuiască, nici urechea Lui prea tare ca să audă,ci nelegiuirile voastre pun un zid de despărţire între voi şi Dumnezeul vostru; păcatele voastre vă ascund faţa Lui şi-L împiedică să v-asculte! Căci mâinile vă sunt mânjite de sânge, şi degetele, de nelegiuiri; buzele voastre spun minciuni, şi limba voastră vorbeşte nelegiuiri."
..acesta este principalul motiv al crizei spirituale ...PACATELE NOASTRE.
 Depinde de noi ce invatam din aceste crize.Poate de multe ori ne certam cu Dumnezeu :"Doamne....daca ai stiut ce se va intampla...de ce ai ingaduit sa  trec prin aceasta incercare,sau aceasta ispita ?"
Dar ne-am pus vreodata intrebarea ...ce a vrut  Dumnezeu sa invatam de aici...?
De cele mai multe ori,o criza spirituala poate fi un prilej de crestere si tot in aceste crize  putem realiza cat de nevrednici suntem inaintea lui Dumnezeu si putem constientiza cu adevarat acest verset:"Căci toţi au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu." Romani 3:23.Crizele te fac sa te adancesti mai mult in Cuvantul lui Dumnezeu.
  Odata patruns pacatul,inlatura orice bucurie din inima si instaleaza aceea lipsa de vitalitate  pentru lucrarea Lui.O viata traita fara nici un ideal,o viata fara nici un  tel, conduce la lipsa acestei vitalitati spirituale.
 Dar cauzele nu trebuiesc doar depistate ci  trebuie si tratate.Este asemeni unui consult la medic.Daca nu ai un diagnostic corect   si un tratament corespunzator boala ta nu va fi vindecata niciodata.
  Cauta sa depistezi pacatul si apoi indeparteaza-l.. Singur nu ai sa poti.Spuneam intr-un editorial zilele trecute..."de la El vine si vointa si infaptuirea",noi trebuie doar sa cerem acest lucru.
Pacatul inlatura orice bucurie si opreste alimentarea de la sursa binecuvantarilor.

  Daca nu dorim noi insine schimbarea...Dumnezeu  renunta in a mai investi in oameni care sunt nerentabili.
Rugaciunea si postul sunt cele mai bune arme in aceasta lupta.
Vino la EL,marturiseste-i pacatul si vei primi iertarea  !!!

Jackie Evancho Video - To Believe with Lyrics HD

O voce extraordinara !!!

Hrana ta zilnica!

12 Martie Geneza 43.1-15

Fraţii lui losif sunt plini de teamă. Ei trebuie să se întoarcă la losif şi să-i dea o explicaţie pentru banii pe care i-au găsit în sacii lor. Cum vor fi primiţi? Să nu stăm departe de Domnul când avem o conştiinţă împovărată. Versetul 8 trasează tuturor păcătoşilor calea de urmat: „ne vom ridica şi vom merge, ca să trăim" (comparaţi cu Luca 15.18).
Fraţii şi-au convins tatăl să-1 lase pe Beniamin să meargă cu ei şi în cele din urmă au pornit la drum, ducând cu ei un dar: „cele mai renumite roade ale ţării" (v. 11). Dar oare mai are nevoie de ceva puternicul losif, ale cărui hambare sunt pline? Dintotdeauna omul doreşte să aducă ceva lui Dumnezeu. Dar din partea Sa totul este gratuit. El nu poate primi nimic din partea noastră, fie chiar şi cel mai bun lucru. Mierea, mirodeniile, nucile, migdalele sunt produse de lux, inutile pentru cei care nu au grâu. Inimile noastre au nevoie de grâu ceresc, de hrană de sus, singura care poate satisface foamea sufletelor. Lumea ne va oferi delicatese, dar Domnul Isus, adevăratul losif, este Singurul care ne poate da grâu din ţara cerească, descoperindu-Se inimilor noastre.

11 martie 2012

O duminica frumoasa !

" Mi-am pus inima să cercetez şi să adâncesc cu înţelepciune tot ce se întâmplă sub ceruri: iată o îndeletnicire plină de trudă la care supune Dumnezeu pe fiii oamenilor.
 Am văzut tot ce se face sub soare; şi iată că totul este deşertăciune şi goană după vânt!"
                 Eclesaistul 1:13-14
Oricat de mult ne straduim sa strangem aici pe pamant si oricat de multe am agonisi,vine o zi in care  vom lasa totul in urma noastra,si vom pleca....
Vom pleca cu totii si va trebui sa stam in fata Celui care ne-a dat viata.
Ceea ce facem pentru EL,aceea ne va urma.
"Depărtează-te de rău şi fă binele; caută pacea şi aleargă după ea!"
Psalmi 34:14


Hrana ta zilnica!

11 Martie Geneza 42.25-38
Primindu-şi fraţii cu asprime, Iosif nu intenţionează să se răzbune, putem fi siguri de aceasta, ci, cunoscând din experienţă, răutatea inimii lor, doreşte să-i aducă la adevărata pocăinţă. Pentru a realiza aceasta foloseşte succesiv asprimea şi bunătatea, panica şi încurajarea, acuzaţiile şi ospeţele. Toate acestea sunt mânuite cu mare înţelepciune şi ne arată, prin comparaţie, cum lucrează Domnul atunci când doreşte să ne trezească inima şi conştiinţa. Uneori El trebuie să ne vorbească „aspru" (v. 30).
Acuzaţiile pe care le aduce Iosif  împotriva fraţilor săi sunt nedrepte. Ei nu sunt spioni. Dar ei simt că Dumnezeu le vorbeşte şi îşi amintesc de păcatul la care au luat parte cu toţii, de propria lor nedreptate împotriva fratelui lor.
Poate că trebuie să fim supuşi nedreptăţii. In loc să ne supărăm sau să căutăm să ne îndreptăţim, să ne întrebăm mai curând ce doreşte Dumnezeu să ne înveţe în acest mod dureros.
Şi pentru Iacov, totul este dirijat spre binele său, chiar dacă el spune în v. 36: „Toate acestea sunt împotriva mea". Va trebui să înveţe că, dacă Dumnezeu este pentru el, nimic nu poate fi împotriva lui şi că „toate lucrurile lucrează împreună spre bine pentru cei care Il iubesc pe Dumnezeu" (Romani 8.28, 31). In acest fel Dumnezeu i-1 va reda pe Iosif.