Versetul zilei

13 aprilie 2013

Ti-ai asigurat o casa in cer !

Tot mai multi oameni sunt preocupati sa isi faca o casa. Ieri discutam  cu cineva care isi facuse o casa frumoasa, dar printre altele imi spunea ca lunar isi plateste chiria....si nu intelegeam.De fapt creditul din banca, rata lunara pe care o are timp de  25 de ani, este chiria.
Si are dreptate, pentru ca abia dupa 25 de ani intra in posesia ei de fapt.
Calculand de fapt, anii pe care ii are, plus cei 25 de ani cu credit....constat ca va fi in pragul pensiei.De fapt, se sacrifica, si nu numai el, ci multe persoane in aceeasi situatie...pentru a-si face un confort deosebit de care sa se bucure doar cativa ani....si cine stie...poate nici nu apuca sa se bucure, pentru ca ziua de maine nu este a noastra, spune Biblia.
Stateam si ma gandeam....pentru cativa ani, ca sa o ducem bine...ne silim sa facem tot ce ne sta in  putinta. Acuma nu vreau sa fiu inteleasa gresit, nu e rau sa iti faci o casa, si din pacate astea sunt conditiile la noi in tara, si nu numai, poti face ceva doar cu ajutorul ratelor, dar ideea este alta. 
Cat ne silim sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a ne asigura tot confortul pentru viata vesnica?
Viata de aici este o secunda in comparatie cu vesnicia care ne sta in fata. Cred ca cereasca casa pe care o putem  mosteni ar trebuie sa fie preocuparea noastra.Tot ce este aici vom parasi in curand....vesnicia ne sta in fata.
Isus spune:"În casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. Şi după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi. Ioan14:2
Fiecare avem pregatit un loc, depinde insa de noi ce facem, cum traim, ca sa putem mosteni acest loc.
Iti  stau in fata doua drumuri, calea ce duce in iad sau drumul ce duce la cer.
Iti sta in putere sa decizi azi, ce alegi?
Spune DA lui ISUS si vei fi salvat!

Nu vreau sa te pierd, caci prea mult te iubesc!

Aseara am ascultat o cantare care mi-a placut mult....mi-a placut incat am adormit cu ea...si m-am trezit tot cu ea.
 Stiu ca fratii de la Toflea, cei care o canta, nu sunt pe gustul profesionistilor sau  asa zisilor "artisti crestini", dar sa nu uitam Domnul are nevoie de slujitori si nu de artisti.
Talente avem, destule...din pacate credinta prea putina.
Imi amintesc de un verset din Matei 19:30
Dar mulţi din cei dintâi vor fi cei din urmă, şi mulţi din cei din urmă vor fi cei dintâi.
Ma simt ca o frunza.. purtata de vant..
Ca o trestie franta..pe malul unui lac..
Ca un muc..care abia mai fumega..
Dar fara Domnul..mult, mult prea sarac..
Furtuna e mare iar barca..mi-e inecata..
Nu mai pot vasli..as vrea, sa ajung la mal..
Ma uit in jurul meu si vad, doar barci scufundate..
Mai vino odata, sa nu ma pierd in lac..

/Mai trimite-mi Doamne /x3
Incurajari…
Ca mi-e greu pe cale, nu mai am rabdare..
Mi-ai spus sa Te chem, cand imi este greu..
Azi e clipa sa Te strig..
E momentul sa Te chem, in ajutor..
Nu vreau sa Te pierd Isuse,
Nu vreau sa Te pierd, caci prea mult Te iubesc..

Nu strig fiul lui David, ai mila de mine..
Nu sunt orbul Bartimeu, cel din vechime..
Nu-s femeia, Cananeanca, cea din scripturi..
Sa cer de la tine, doar faramituri..
Sunt un simplu calator, spre tara mea..
Sunt un copil, fara de-ajutor..
Tu Esti Tatal meu, Tu Esti Mama mea..
Ma incred in Tine, din tineretea mea..
 
/Mai trimite-mi Doamne /x 3
Incurajari…
Ca mi-e greu pe cale, nu mai am rabdare,
Mi-ai spus sa Te chem, cand imi este greu..
Azi e clipa sa Te strig..
E momentul sa Te chem, in ajutor..
Nu vreau sa Te pierd Isuse,
Nu vreau sa Te pierd, caci prea mult Te iubesc…



Hrana ta zilnica !

13Aprilie
2 Samuel 6.1-11

Primul gând al lui David la inaugurarea împărăţiei se îndreaptă spre chivotul Domnului. El mobilizează treizeci de mii de oameni, elita lui Israel, de data aceasta nu pentru o bătălie, ci pentru a escorta chivotul într-un mod demn, până la Ierusalim. 
Oricâtă onoare am acorda Persoanei Domnului Isus, nu este niciodată prea mare. Numai că acest omagiu şi această închinare trebuie să I le aducem într-un fel înţelept şi în ascultare. Potrivit dispoziţiei divine, chivotul ar fi trebuit purtat pe umeri (Numeri 7.9); însă David şi poporul n-au ţinut cont de aceasta. În opinia lor, un car nou, asemenea celui folosit mai înainte de filisteni în ignoranţa lor, servea mult mai bine scopului lor.
 Nu era mai practic aşa, decât să-1 transporte pe jos? 
Şi iată că Uza, care a atins chivotul, este rupt pe loc! Ce consternare!
 Noi nu l-am fi considerat atât de vinovat. Dar a fost vinovat! Dumnezeu a vrut să ne facă pe noi, ca şi pe David, să înţelegem cât de grav este să înlocuim învăţătura şi îndrumările Sale cu propriile noastre bune intenţii, în special acolo unde este implicată închinarea şi adorarea.
Amară întrerupere a acestei frumoase ceremonii! David, iritat şi înfricoşat în acelaşi timp, schimbă destinaţia chivotului şi pierde astfel o binecuvântare de care se va bucura, în schimb, familia lui Obed-Edom.

12 aprilie 2013

Esti invidiat....fii fericit !

O intrebare care mi-am pus-o in ultima vreme, de ce sunt oamenii invidiosi ? 
Am incercat sa gasesc cateva raspunsuri si sa inteleg de ce uneori oamenii sunt invidiati.

  • Daca ai probleme financiare...fii fara grija nu vei fi invidiat de nimeni.
  • Daca ai ramas somer....stai linistit, ca nimeni nu te invidiaza.
  • Daca ai o casnicie ratata...stai pe pace, ca nimeni nu vrea sa fie in locul tau.
  • Daca ai datorii la banca....fii sigur, ca nu vei fi invidiat de nimeni.
  • Daca esti pe un pat de spital, bolnav de cancer sau paralizat....sunt convinsa ca nu vei avea pe nimeni in jurul tau care sa te invidieze.
  • Daca esti falimentar in viata....sunt convinsa ca nu vei fi invidiat.

Daca esti  binecuvantat de Dumnezeu....
atunci ai toate motivele sa fii invidiat de cei rai !
Insa este o problema...atunci cand noi ca si crestini  invidiem pe cineva...trebuie sa stim un lucru, rugaciunile noastre nu vor fi ascultate, indiferent care este cererea noastra, pentru ca lui Dumnezeu nu ii plac oamenii invidiosi.
Atunci cand am fost fara Hristos, poate ca nu am stiut cat de grav este acest lucru. 
 Căci şi noi eram altădată fără minte, neascultători, rătăciţi, robiţi de tot felul de pofte şi de plăceri, trăind în răutate şi în pizmă, vrednici să fim urâţi şi urându-ne unii pe alţii.
Tit 3:3, iar inteleptul Solomon spune:
 O inima linistita este viata trupului, dar pizma este putrezirea oaselor. Proverbe 14:30
De-aceea sa nu ne facem rau noi insine, ci sa cautam sa facem ce spune ap. Pavel:
Să trăim frumos, ca în timpul zilei, nu în chefuri şi în beţii; nu în curvii şi în fapte de ruşine; nu în certuri şi în pizma. 
 Romani 13:13
Esti invidiat...? Nu este nici o problema...singura problema este sa nu invidiezi tu. 



Sunt eu unul dintr-acela?

Cei care sunteti familiarizati cu blogul, stiti ca, din cand in cand am obiceiul de a schimba imaginea blogului.Astazi am vrut sa fac aceeasi "operatie", nu stiu poate vremea frumoasa de afara mi-a dat acest imbold, dar nu stiam ce imagine sa pun.
Initial am vrut ceva viu, cu pofta de viata, imagini de primavara...dar imediat m-am gandit la o imagine, care nu are cum sa nu iti vina in minte....avand in vedere evenimentul care ne sta in fata.
Crucea de la Golgota este imaginea cea mai potrivita care ne aminteste  locul unde am fost eliberati de pacate. Cum nu am gasit ce am vrut, am tot cautat...pana la un moment dat, am incercat sa scriu pe google, "imagini de pasti".
Surpriza maxima am avut.....!
In afara de oua, iepuri, puisori  si miei, altceva nu am gasit. Uitand de fapt motivul pentru care am ajuns la aceste imagini, am stat si m-am gandit...oare asta e tot ceea ce inseamna pentru noi astazi? Miei, oua, pui si iepuri?
Pentru asta a murit pe lemnul crucii Isus?
Astazi tot mai multi sarbatoresc cu oua rosii si distractie pana dimineata in zori. Putini Il mai  serbeaza pe Isus. Putini isi  mai amintesc motivul venirii lui Isus pe pamant...
S-a pus in cer o intrebare, iar Tatal asteapta un raspuns. ISUS  a dat raspunsul, voi merge Eu, Tata sa-mplinesc ceea ce este scris in sulul cartii, merg sa rascumpar pamantul intreg.
Merg sa implinesc voia Ta!
Prea putini inteleg de ce a ales Isus, sa paraseasca Slava Cereasca. A lasat locul acela minunat ca sa vina aici pe pamant, sa ia toate poverile noastre, toate mizeriile, toate pacatele, sa se faca faradelege, pentru ca eu si tu sa putem trai.
Oare chiar nu ne pasa?
Nu ne pasa ca El, Fiu de Dumnezeu s-a lasat batjocorit, scuipat, lovit si nu oricum ci lovit pana la sange...si mai apoi crucificat?
Astazi, inca multimii de oameni mai bat cuie in palma Lui, inca il mai batjocoresc.
.....................inca Il rastignesc.
Sunt eu unul dintr-acela?

Hrana ta zilnica !

12Aprilie
2 Samuel 5.10-5

Am admirat calităţile de credinţă şi de dependenţă manifestate de David în atât de multe situaţii (şi o dată în plus în v. 19 şi 23, în lupta contra filistenilor). Din nefericire, viaţa lui de familie este departe de a ajunge la acelaşi nivel. În pofida uneia dintre poruncile Domnului adresate special împăraţilor (Deuteronom 17.17), David îşi ia multe soţii, întâi la Hebron, apoi la Ierusalim. Dacă ar fi avut-o numai pe credincioasa Abigail de soţie (numele ei semnificând bucuria tatălui, fiind o prefigurare a Bisericii), n-am mai fi întâlnit trei nume care urmau să devină sursa unei dureri atât de mari pentru el: Amnon, Absalom şi Adonia (3.2-4).
Războiul contra filistenilor poate fi reluat cu triumf, urmând instrucţiunile Domnului. Inaintea celei de-a doua bătălii, David şi-ar fi putut spune: «Să procedăm ca şi întâia dată, pentru că atunci am reuşit!» Dar îl veţi remarca, din contră, întrebându-L din nou pe Domnul. Şi face foarte bine că întreabă, pentru că răspunsul este cu totul diferit. 
De aceea, să nu ne încredem în propria înţelepciune, ci să cerem de la Domnul îndrumarea;  
atunci vom fi şi noi capabili să câştigăm victoriile pe care El ni le-a pregătit.

11 aprilie 2013

Multumeste-i si tu lui Dumnezeu..!

E minunat, pentru ca si azi m-am ridicat din pat. Ii multumesc lui Dumnezeu pentru acest lucru.Sunt constienta ca daca nu s-ar fi indurat El sa imi mai dea o zi.....astazi nu mai eram in viata, pentru ca viata mea....e in Mana LUI.

Cred ca fiecare suntem datori sa facem acest lucru in fiecare zi.
Copiii multumesc parintilor si noi, la randul nostru multumim copiilor, multumim celor de langa noi, multumim parintilor nostri. Multumim  cu diferite ocazii, fie ca ne fac un favor, fie ca primim ceva, fie ca ne sunt alaturi sau doar pentru faptul ca ne iubesc.Dar adeseori traim de pe o zi pe alta si uitam sa multumim cuiva, nici macar lui Dumnezeu. Ba mai mult  suntem tot mai nemultumiti. Nemultumiti de locul nostru de munca, nemultumiti de sef, de salariu, nemultumiti ca locuim la bloc si nu la casa, nemultumiti ca nu avem masina ca a lui "X", nemultumiti de felul cum aratam, ca sunt bruneta si nu blonda,...si multe, multe  nemultumiri am acumulat fiecare.Si mi-este tare greu sa cred ca suntem  multumitori, desi Biblia ne spune ca sa fim. In Efeseni 5:20
Mulţumiţi totdeauna lui Dumnezeu Tatăl, pentru toate lucrurile, în Numele Domnului nostru Isus Hristos.
Desi Isus este Fiul lui Dumnezeu, si putea doar sa ceara, sa primeasca si atat....totusi, El ne invata sa facem acest lucru.
In viata Lui pe pamant ne-a dat acest exemplu, si daca vom cauta in Scriptura vom vedea ca intotdeauna El a multumit Tatalui Sau.
"Apoi a luat o paine, si dupa ce i-a multumit lui Dumnezeu....." Luca 22:19, iar in Ioan 6:11, In fata ucenilor si a multimii care era stransa, Isus a multumit lui Dumnezeu pentru painea de zi cu zi....apoi a data-o ucenicilor sa o imparta.
Ca Fiu de Dumnezeu a multumit Tatalui si pentru rugaciunile ascultate.
"Şi Isus a ridicat ochii în sus şi a zis: „Tată, Îţi mulţumesc că M-ai ascultat",  
Ioan 11:41
Isus ne invata ce este recunostinta.
Daca astazi citesti aceste randuri, este datorita faptului ca esti in viata, dragul meu, si pentru aceasta trebuie sa Ii multumesti.Trebuie sa ii multumim pentru toate lucrurile, pentru viata, pentru sanatate, pentru apa pe care o bem, pentru painea pe care o mancam.
Stiu ca poate suna banal pentru unii, si spun in sinea lor....."povesti...toate sunt povesti, am paine pentru ca muncesc"...dar nu uita, ai paine pentru ca El ti-a purtat de grija sa ai un job, si ai un job pentru ca te-ai trezit sanatos in patul tau, si nu pe un pat la terapie intensiva, de-aceea  poti merge la acest job, si poti sa te bucuri de toate acestea ca  esti in viata, si ai viata pentru ca EL ti-a dat-o.
Daca nu i-ai multumit lui Dumnezeu pentru toate acestea, e timpul sa o faci acolo unde esti.
Apleaca-te smerit si-I mutumeste, pentru ca ai toate motivele sa o faci !
O zi binecuvantata va doresc si Domnul sa va  poarte pe bratul Sau.

Hrana ta zilnica !

11Aprilie
2 Samuel 3.1-5; 5.1-9

În timpul acestor evenimente, David a aşteptat în linişte la Hebron ca Domnul însuşi să-1 stabilească împărat peste tot Israelul.
Tot astfel Isus, acum în ceruri, aşteaptă ca Dumnezeu să-I dea împărăţia Sa universală.
Pentru Israel, începutul capitolului 5 marchează o dată importantă în istoria lui şi anume transferul scaunului de domnie al lui David la Ierusalim, oraş care, de acum înainte, va ocupa un loc atât de important în istoria poporului şi în scopurile lui Dumnezeu. Dar, în interiorul zidurilor cetăţii, pe Muntele Sion, exista un oraş de nepătruns, păstrat de iebusiţi încă din timpul lui Iosua. În ciuda laudei de sine a ocupanţilor, David îl cucereşte. Totuşi aici David uită harul care 1-a caracterizat atât de des, prin aceea că interzice accesul şchiopilor şi al orbilor în casa lui Dumnezeu. Ce contrast cu Domnul, care i-a primit în templu pentru a-i vindeca, în mod expres pe orbi şi pe şchiopi (Matei 21.14); ce contrast, de asemenea, cu omul care „a dat o cină mare" (Dumnezeu însuşi) şi care, pentru a-Şi umple casa, îi strânge pe aceşti oameni nenorociţi (reprezentându-ne pe tine şi pe mine) ca să-şi ocupe locurile lor la sărbătoarea harului (Luca 14.21-23).

10 aprilie 2013

Tinta mea e CERUL !

 Mi-a ramas un verset in minte pe care as vrea sa il impartasesc cu voi.
Eu deci alerg, dar nu ca şi cum n-aş şti încotro alerg. Mă lupt cu pumnul, dar nu ca unul care loveşte în vânt. 1 Corinteni 9:26
Eu deci alerg, dar nu ca şi cum n-aş şti încotro alerg. 
Tot ceea ce facem, toata osteneala noastra are un scop precis.Cateodata suntem obositi, eu una recunosc ca adeseori ma gasesc in aceasta postura, si atunci ma plec degraba si cer ajutor si intarire.
Astazi am stat si m-am gandit la cei din jurul meu, oare cati dintre ei stiu care le este destinatia?
Vad o multime de oameni agitati, grabiti, sa faca ba una, ba alta...dar  totul se limiteaza doar pentru aici si acum.Noi care cunoastem Scriptura, stim ca nadejdea noastra nu ne-am pus-o in Dumnezeu doar pentru viata aceasta, ca altfel am fi cei mai nenorociti oameni, noi avem o speranta vie in Hristos Isus. Alergam pentru a primi un premiu, si nu orice premiu, ci un premiu inmanat de chiar Domnul Isus.
Cununa  care nu se va vesteji este premiul pregatit pentru toti acei care vor sfarsi alergarea, pentru  toti acei care au biruit toate incercarile din aceasta viata. Este o provocare pentru fiecare dintre noi, o provocare prin care vom  mosteni viata vesnica promisa. Alergarea noastra sa fie in asa fel, ca ea sa nu fie zadarnica.
Tinta crestinului este CERUL! 
Dar, nimeni nu-si va putea atinge tinta, fara a renunta la toate lucrurile care nu-i sunt pe placul lui Dumnezeu, fara a renunta la lucrurile care ne scoate din acest maraton in care suntem. 
 Doamne ajuta-ne in alergarea noastra aici pe pamant, iar daca picioarele noastre au obosit, te rog intareste-le pe calea catre cer !

Hrana ta zilnica !

10Aprilie
2 Samuel 2.12-32

Până la sfârşitul capitolului 4 citim despre conflictul dintre David şi Iş-Boşet sau, mai degrabă, dintre generalii lor, respectiv Ioab şi Abner. Este o confruntare de prestigii, fiecare dintre aceşti oameni mândri dorind să fíe întâiul; şi va sfârşi prin moartea lui Abner şi apoi a lui Iş-Boşet. Împrejurările acestea triste, echivalând cu un război civil, sunt folosite de Domnul pentru a stabili, puţin câte puţin, domnia împăratului Său.
Violenţei şi spiritului de răzbunare li se dă frâu liber. Aproape de iazul lui Gabaon, încercarea puterii începe ca un joc. Ei doresc numai să-i vadă pe aceia dintre ei care sunt mai îndemânatici şi mai puternici. Dar, de la mândrie până la ucidere, iată ce pas mic este! Exaltarea conduce la pierderea controlului de sine şi actul criminal se înfăptuieşte înainte ca cineva să-şi poată da seama de ce va rezulta din aceasta. Cei douăzeci şi patru de tineri nefericiţi cad în acelaşi timp, fiecare străpuns de sabia celuilalt.
Să observăm că David rămâne deoparte faţă de competiţiile pe care Ioab pretinde că le susţine în numele său. Astfel facem cunoştinţă cu caracterul acestuia: om şiret şi fără scrupule, care apără cauza lui David pentru că aceasta îi va aduce un câştig personal.

9 aprilie 2013

Hrana ta zilnica !

9 Aprilie
2 Samuel
2:1-12

Înainte de a fugi în ţara filistenilor, David nu-L consultase pe Dumnezeu (1 Samuel 27.1) şi faptul acesta îl dusese în necaz. Dar această experienţă amară n-a fost fără un folos. Acum îl întreabă pe Domnul de două ori.
Niciodată nu se poate spune că insistăm prea mult asupra acestui principiu fundamental al vieţii creştine: dependenţa. Ea este o datorie în faţa lui Dumnezeu, dar şi sursa puterii şi a siguranţei noastre.
Hebronul, în care Dumnezeu îl aduce pe unsul Său, este un loc care ne vorbeşte despre moarte. Mormintele patriarhilor se găseau acolo. Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, adevăratul David, înainte de a-Şi prelua oficial împărăţia, a mers până la moarte prin ascultare de Dumnezeu. Şi acesta este şi locul spre care Dumnezeu îi îndreaptă pe ai Săi. Credinciosul a murit împreună cu Hristos.
David nu-i uită pe locuitorii Iabesului din Galaad, care îşi arătaseră bunătatea faţă de Saul. Oare Domnul va uita micile acte de caritate pe care ne-a permis să le exersăm? (Evrei 6.10).
Suveranitatea lui David avea să fie stabilită treptat-treptat. Pentru moment, numai Iuda 1-a recunoscut. Restul poporului s-a supus lui Iş-Boşet, fiul lui Saul, susţinut de Abner, fosta căpetenie a armatei lui Saul.

8 aprilie 2013

Hrana ta zilnica !

8 Aprilie
2 Samuel 1.17-27

Departe de a se bucura de nenorocirea care-1 ajunsese pe rivalul şi prigonitorul său, David compune pe această temă un mişcător cântec de jale. Acest „Cântec al Arcului" laudă calităţile omeneşti ale lui Saul: puterea, generozitatea, popularitatea lui. Şi, acoperindu-i răutatea împăratului, din pricina căreia suferise atât de mult până atunci, David ar dori totodată, dacă este posibil, să ascundă înfrângerea care ar alimenta bucuria şi dispreţul din partea vrăjmaşilor Domnului: „Nu spuneţi în Gat..." (v. 20).
Ne este necesar să învăţăm, ca şi fiii lui Iuda (v.18), lecţiile pe care le oferă acest „Cântec al Arcului": să plângem cu cei nenorociţi; să căutăm lucrurile bune la aceia care nu ne plac; să ne abţinem să vorbim ce ştim că este neplăcut despre cineva; mai presus de orice, să acoperim neajunsurile surorilor şi fraţilor noştri, pentru o bună mărturie a poporului lui Dumnezeu în faţa lumii (1 Petru 4.8).
Apoi inima lui David, copleşită de durere, se exprimă avându-1 ca subiect pe Ionatan. Dragoste minunată, plină de farmec; cu toate acestea, palidă imagine a dragostei lui Hristos;
dragoste nemărginită, de care nimic - nici chiar moartea - nu ne va putea despărţi niciodată 
(Romani 8.38, 39).

7 aprilie 2013

O seara placuta !

Cautam sa citesc ceva.....si am gasit ...chiar mi-a placut.
"Daca as putea sa dau timpul inapoi, nu stiu daca as schimba ceva din trecutul meu de teama sa nu stric planul divin.
 Poate acela  a fost drumul spre desavarsire, cu bune si cu rele..."

O noapte linistita !

Hrana ta zilnica !

7 Aprilie
2 Samuel 1.1-16

Episodul de la Ţiclag 1-a lăsat pe David umilit, conştient de propria-i slăbiciune; dar 1-a şi restabilit în relaţia lui fericită cu Domnul. El a fost pregătit astfel pentru domnia asupra căreia se deschide acum cartea a doua a lui Samuel.
Omul care-i aduce vestea morţii lui Saul credea că aduce „o ştire bună" (4.10). Oare nu era vorba pentru David de moartea vrăjmaşului său şi de ocazia de a urca pe tron? Dar acest om nu-1 cunoaşte pe cel căruia îi vorbeşte, în inima „iubitului" Domnului străluceşte harul dezinteresat, însoţit de dragostea pentru poporul Lui şi de respectul pentru dispoziţia dată de Dumnezeu. Cum s-ar fi putut bucura el când israeliţii erau înfrânţi, iar prinţul lor, dezonorat în faţa vrăjmaşilor Domnului?
David îl întreabă pe noul venit: „De unde eşti?" (v.13). Omul confirmă că face parte dintre vrăjmaşii lui Israel, şi încă dintre cei mai răi: era amalecit! Încercând să-1 trişeze pe David printr-un mesaj înşelător, n-a făcut decât să se trişeze pe sine (vezi Prov. 11.18). I-ar fi plăcut ca noul împărat să-şi ia coroana din mâna lui. În aceasta, el se aseamănă marelui Vrăjmaş care a încercat, deşi fără succes, să-L facă pe Domnul Isus să primească din mâna lui toate împărăţiile lumii şi gloria lor 
(Matei 4.8-10).