Versetul zilei

12 septembrie 2015

Hrana ta zilnica!

12 SEPTEMBRIE
Fapte 10.1-24

Acest capitol are o importanţă deosebită pentru noi, care aparţinem naţiunilor. Într-adevăr, vedem aici cum Petru le deschide naţiunilor porţile împărăţiei cerurilor (Matei 16.19). Trebuie remarcat cu câtă grijă şi cu cât har i-a pregăti Dumnezeu pe de o parte pe slujitorul Lui, iar pe de altă parte pe Corneliu, pentru întâlnirea care avea să aibă consecinţe atît de binecuvântate pentru Corneliu, ca şi pentru noi. Revelaţia de la Dumnezeu îi găseşte şi pe unul şi pe celălalt în aceeaşi fericită ocupaţie: rugăciunea. Reţinerile lui Petru de a mânca însă din conţinutul acelei mari pânze coborâte din cer ne ajută să înţelegem câte prejudecăţi iudaice erau înrădăcinate chiar şi în ucenici şi cât de superior se credea un israelit faţă de un păgân. Prin această viziune, Dumnezeu voia să-i spună slujitorului Său să nu mai facă discriminare între un popor „curat" şi naţiuni necurate. Toţi, iudei şi naţiuni, sunt păcătoşi întinaţi „închişi în necredinţă (sau în neascultare)" pentru a deveni obiecte ale aceleiaşi îndurări (Romani 10.12; 11.30-32).
 Să ne păzească Dumnezeu de a fi părtinitori (v. 34), considerându-i pe unii ca fiind mai puţin vrednici decât alţii să primească evanghelia! 
Noi nu avem de ales, ci de ascultat.

11 septembrie 2015

Hrana ta zilnica!

11 SEPTEMBRIE
Fapte 9.23-43

Odată convertit, Saul şi începe să predice Numele pe care-L combătuse atât de mult până atunci (v. 20). Cu toate acestea, îi vor fi necesari încă mulţi ani de pregătire în vederea lucrării care va fi a lui, potrivit versetului 15. Tineri credincioşi, nu aşteptaţi să aveţi multe cunoştinţe, pentru a le vorbi altora dspre Domnul Isus! 
În acelaşi timp însă, nu vă gândiţi că este de ajuns doar să fiţi mântuiţi, pentru a putea întreprinde imediat o lucrare, nu contează care! Pavel a avut nevoie de un timp de retragere în Arabia (Galateni 1.17), apoi de o nouă perioadă de anonimat la Tars (Fapte 9.30; 11.25), înainte de a fi chemat să ducă evanghelia la naţiuni împreună cu Barnaba. Abia după paisprezece ani de la convertirea lui, ceilalţi apostoli îi dau „mâna dreaptă a comuniunii" (Galateni 2.9) pentru lucrarea printre naţiuni.
Patru frumoase trăsături îşi pun amprenta peste adunări în acest timp de început: pacea, zidirea, o teamă sfântă, precum şi creşterea făcută prin acţiunea divinului Mângâietor (v. 31). »Duhul Sfânt este întotdeauna cu noi pentru a ne face să purtăm şi noi marca acestor caractere.
Capitolul se încheie cu vindecarea lui Enea şi cu învierea Dorcăi: două minuni, făcute prin Petru, care sunt mijlocul de a aduce suflete la Domnul şi de a-i face pe ucenici să se bucure de mângâierea Duhului Sfânt.

10 septembrie 2015

Scrisoare catre biserici!

„Domnul să vă inmulţească harul şi binecuvântările pe ogorul Evangheliei! Trăim vremuri de crize. Criza lipsei de dragoste faţă de Dumnezeu şi a dragostei faţă de fraţi şi faţă de lumea pierdută în păcate şi stricăciune e aproape în toate bisericile. 0 stare de moleşeală, de adormire spirituală a pătruns pe nesimţite şi în bisericile noastre, nu numai în cele oficiale. Unele au încă o prezenţă frumoasă, dar lipseşte puterea şi lipseşte roada. Unii obosiţi au suspendat un serviciu de închinăciune de duminică după masă, căci poporul nu venea la Casa Domnului. Prin anii 1945- 1950, noi aveam trei servicii pe Duminică, şi adunările erau tixite. Ce s-a petrecut? Fără să ţinem seama, s-a dezvoltat gustul de predicatorie. Si Duhul Sfânt şi orele de rugăciune erau tot mai neglijate. Se punea un frate mai slăbuţ să o conducă. Si tinerii au început să lipsească, căci păstorul însuşi lipsea. Era prea ocupat. Ori forţa Bisericii nu stă în oratorie, ci în rugăciune. şi iată pe nesimţite am ajuns la o stare de răcire a dragostei. un fel de apostazie [2 Tim.3:5). Unii vor zice „Am ajuns la ceea ce s-a profeţit”. Nu, nu trebuie să gândim aşa. Nu noi suntem în funcţie de proorocie, ci Duhul profetic a ştiut mai dinainte cum vor fi unii şi a dat Inştiinţarea, ca noi să nu ajungem în acea stare.
Dumnezeu e Izvorul Dragostei, a căldurii spirituale....

Citeşte mai mult pe www.stiricrestine.ro Scrisoarea fratelui Pitt Popovici către biserici

Iata Mirele!

"Ce trist! Să crezi că ești pocăit și să ți se închidă ușa în timp ce sentința proclamată este ”Nu vă cunosc!” Vor râde demonii în iad când vor vedea că ai umblat zeci de ani la biserică, ai cântat și te-ai rugat, ai dat bani și ai făcut misiune, ba chiar ai predicat și ai ajuns să ”învârți la cazan!”
 
 Morala acestei meditații este aceea că Dumnezeu nu acceptă să umbli cu jumătăți de măsură; El vrea ori totul, ori nimic. ”Fiţi plini de Duh!” (Ef.5:18) este pretenția Stăpânului. Cei ce vor să împace și lumea și pe Dumnezeu vor intra doar în anticameră dar cu nici un chip nu vor fi acceptați în sala imperială a banchetului de nuntă. Ia aminte la strigătul omului lui Dumnezeu: 
”Ce-i viața ta? E o peniță 
 Cu care scrii mereu pe-un drum … 
 Și-apoi la ultima portiță, 
 Ce-ai scris pe-a drumului tăbliță
Nu se mai șterge nicidecum.”
 (N. Moldoveanu – Ce-i viața ta).
 Sunt gelos pe tine și nu vreau să ajungi în iad! Aș vrea să mă pun de-a curmezișul în calea ta ca să te întorci cu adevărat la Dumnezeu printr-o credință și pocăință sinceră și reală. Iar când va începe Nunta Mielului să poți auzi chemarea Lui duioasă: "Bine, rob bun şi credincios; ai fost credincios în puţine lucruri, te voi pune peste multe lucruri; intră în bucuria stăpânului tău." (Matei 25:21).
 Așa să-ți ajute Dumnezeu. Amin!" - Pastor Mihai Sarbu
 
 

Hrana ta zilnica!

10 SEPTEMBRIE
Fapte 9.1-22

Capitolul 8.3 menţiona un tânăr numit Saul ca fiind duşman deosebit de înverşunat al creştinilor. Potrivit propriilor cuvinte, el era „un hulitor şi un persecutor şi un batjocoritor", pe scurt, cel dintâi dintre păcătoşi (1 Timotei 1.13,15). Puterea lui Dumnezeu însă îi va smulge lui Satan unul dintre cele mai bune instrumente şi -1 va înrola în propriul Său serviciu. Nemulţumindu-se cu a-i chinui doar pe creştinii din Ierusalim, Saul, în furia şi în fanatismul său, împinge persecuţia până în cetăţile unde se întinsese lucrarea (comp. cu cap. 26.11). Iată-1 că se îndreaptă spre Damasc, având în mână o împuternicire de la marele preot şi în inimă, o ură neîmblânzită împotriva ucenicilor lui Hristos. Dar, pe drum, în plină amiază, deodată este orbit de o lumină orbitoare, aruncat la pământ şi înţelege, ne imaginăm cu ce înfricoşare, că Cel care-i vorbeşte de sus, din glorie, era acest Isus pe care-L înfrunta în ucenicii Lui. Pentru că Domnul Se identifică cu iubiţii Lui răscumpăraţi; ei fac parte din El însuşi!
Saul este condus la Damasc, în timp ce în inima lui se împlineşte o lucrare profundă. Domnul îi dă lui Anania misiunea să-1 viziteze pe noul convertit, să-i deschidă ochii şi să-1 boteze.

Luceafarul de dimineata!

Hristos nu ne va intreaba cat de mult dam, ci daca am dat totul pentru El.
Marea majoritate suntem legati de momentul prezent, de lumea aceasta cu toate  ca stim ca "va trece"...si ne scapa esentialul: slava Imparatiei pe care o vedem ca prin ceata.
 De ce ?Ne trebuie 'doftorie pentru ochi'!
Va fi potrivit un credincios in Imparatie fara 'gust', unul care niciodata nu a imprastiat in jurul lui 'mireasma' Domnului?
Par intrebari simple? Deloc, cred ca pot fi un rezumat, o cercetare profunda a relatiei cu Hristos, mai mult ca niciodata.
De ce noi asteptam 'tratamente speciale'?
Poate 'Ucenicul sa fie mai presus de invatatorul sau'?(Matei 10:24)
De vreme ce El a suferit o impotrivire asa de mare din partea lumii, noi sa nu fim tratati la fel?
Doar cugetand la experientele Domnului Isus nu vom incetini ritmul, nu conteaza daca esti ranit sau suferi, problema este cum te ridici si  alergi inainte...conteaza sa fii pe drum...pe cel bun!

Sa fim deci vegheatori si sa luam seama ca inainte ca Domnul sa Se arate lumii, El se va arata celor care au iubit venirea Lui!
Soarele apare ziua si este vazut de toti oameni, dar Luceafarul de dimineata apare numai inaintea zorilor si numai cei vegheatori pot sa-l vada!

9 septembrie 2015

Slujim Unui Dumnezeu viu! Kim Davis a fost eliberata.

In urma cu cateva zile, aceasta crestina, intoarsa la Dumnezeu cu doar 4 ani in urma, a fost inchisa pentru ca nu s-a supus legilor date. Legile lui Dumnezeu sunt difereite fata de legile oamenilor, asa ca ea a ales sa placa lui Dumnezeu si nu oamenilor. Dar gestul ei a costat-o libertatea, pentru ca  oamenii au decis sa fie inchisa, dar Dumnezeu este cel care da adevarata libertatea. 
Slava Lui!

Viata vesnica si Imparatia!


Ceea ce ma preocupa, chiar ma socheaza pe mine in ultima vreme este ca majoritatea credinciosilor nu stiu sa faca diferenta  intre viata vesnica si Imparatie.Acest aspect iti poate transforma complet perspectiva vesniciei, indiferent de pretul care trebuie platit!!!

Cat de departe si sub cate forme ne tine diavolul de aceste adevaruri, pentru ca el stie ca acolo nu va mai ajunge.

Daca el nu va mai putea ajunge sa nu mai ajunga nimeni. Si-atunci ne miram de ce lupta este mare?

Te ajuta sa privesti lucrurile foarte diferit insa sunt uimita de cate lucruri inca nu stim si habar nu avem despre Dumnezeu si Imparatia Lui!

In ultima vreme acest aspect, poate cel mai important, neglijat din pacate in predici dar si de noi pentru ca ne multumim cu atat de putin, cu faramituri.

E bine sa avem o imagine cat mai fidela fata de aceste adevaruri revelate in Cuvantul Lui, dar pentru care noi nu avem 'ochi' ci doar cercetand si dorind se descopera, pentru ca revelatia este progresiva.

Si anume:Dumnezeu a asezat inaintea noastra o Imparatie.O cursa in care noi trebuie sa alergam, la sfarsit te asteapta esecul sau biruinta.

Aceluia care va birui ii va fi dat sa domneasca impreuna cu Hristos, dar cel ce va fi infrant, chiar daca este mantuit nu va avea parte de slava Imparatiei!De ce ?
Mantuirea o primesti in mod gratuit, ea nu se castiga prin faptele omului, nu este pe baza meritelor noastre ci prin credinta in Domnul Isus Hristos(Efeseni2:8-9)'darul fara plata a lui Dumnezeu este viata vesnica'(Romani6:23);(1Ioan 5:11-12);(Ioan 3:36)......Suntem mantuiti prin harul lui Dumnezeu care este darul Sau gratuit pentru noi.

Tot ceea ce avem nevoie este sa credem.Pana aici stim...CREDE si vei avea...

Cu privire la rasplata este ....altceva....
Sunt atatea referinte si e bine sa le citim:
Apoc 22:12; 1Corinteni3:8; Coloseni 3:23-25; 1Corinteni9:24-27;Filipeni 3:12-14....in aceste pasaje Pavel vorbeste despre rasplata si nu despre mantuire.Pavel stia ca este mantuit!!!Dar el cauta rasplata....
Pacatosii cauta mantuirea, iar credinciosii cauta rasplata!
In aceasta cursa a alergarii daca va invinge va fi rasplatit, daca nu totusi nu isi va pierde viata vesnica din cauza infrangerii sale, deoarece mantuirea este eterna.Noi le-am cam amestecat, nu le intelegem....si invatatura Bibliei este alta.

Rasplatirea si domnia cu Hristos, Imparatia o primesc doar cei care au incantat si multumit inima lui Dumnezeu, ceea ce inseamna ca lucrarea credinciosului a fost facuta cu credinciosie, a facut voia Domnului.Doar mantuirea nu ne asigura pozitiile pe care le vom avea in glorie cu Isus, acelea sunt determinate de rasplata.
Deci RASPLATA inseamna a DOMNI in timpul IMPARATIEI de o mie de ani.

Deci a fi mantuit inseamna a avea viata eterna, in timp ce a fi rasplatit inseamna a intra in Imparatia cerurilor!!!!

Nu exista decat o singura cale,'cursa care ne sta in fata'(Evrei 12:1-3)adica dupa regulile lui Dumnezeu, nu altele!

Cate nu stim noi?...Matei 7:21....Rasplata si promisiunea  ar trebui sa aiba o influenta mare asupra noastra a tuturor, nu flecarelile, nimicurile care ni le aduce diavolul.
Doamne in ce intuneric traim?Domnul Isus a rabdat si rusinea si crucea, pentru ca noi sa avem parte de aceasta Imparatie?
Noi ce facem?Ne scaldam in multa ignoranta.....si nepasare, ne temem de rusine, de critica, de impotrivire din partea oamenilor, nu ne lepadam de noi insine...
Doamne..cat de multe nu stim....

Nu este manipulare, insa trebuie vazut acest video


VINE ISUS

1. Timpul fuge fără noi
Alergăm după nevoi fără rost
Nu mai știm cine suntem ?
Unde mergem ? Sau ce vrem ?
Cu ce rost ?
Am uitat că noi suntem
Fii născuți din Dumnezeu, Preaînalt
Suntem prea obișnuiți,
Suntem poate prea robiți de ce-avem.

  Refren:
Vine Isus !
Cine-I gata de plecare se uită-n sus
Vede slava Lui cea mare
Și de va cădea, se va ridica
Fiindcă e predată toată inima .
Vine Isus !

2. Pe Isus noi îl iubim, însă inima o-mpărţim
Ne-nşelăm,
Spunem răului că-I bun și-l luăm cu noi la drum
Rătăcind
Pentru Isus ce lăsăm ?
Am promis dar noi uităm.
Până când? Oare cum ne va găsi ?
Vom trăi sau vom muri ce va fi ?

Hrana ta zilnica!

9 SEPTEMBRIE
Fapte 8.26-40

Filip urma să devină instrumentul unei mari lucrări în Samaria. Ce mare trebuie să fi fost astfel mirarea lui când a primit ordin să-şi părăsească câmpul de lucru, pentru a merge pe un drum pustiu! Ce loc neobişnuit, într-adevăr, pentru a vesti acolo evanghelia! Cu toate acestea, el ascultă fără să discute. Şi iată că pe acolo trece carul unui înalt ministru african, care făcuse o lungă călătorie pentru a se închina la Ierusalim. Cum însă ar fi putut el să-L găsească pe Dumnezeu în această cetate în care Fiul Său fusese respins? Acest om aduce totuşi o comoară, infinit mai mare decât cea a reginei lui (v. 27): o porţiune din Sfintele Scripturi. Şi Dumnezeu 1-a condus în lectura sa până în inima cărţii Isaia: la capitolul 53. Astfel, totul a fost pregătit înaintea slujitorului Domnului. Etiopianul Învaţă prin el să-L cunoască pe Isus. El poate fi botezat şi-şi poate continua drumul „bucurându-se" (v. 39), pentru a deveni, ne place să ne gândim, un mesager al harului în ţara sa depărtată.
Nu sunt evanghelişti doar aceia care se adresează mulţimilor. Să începem prin a fi ascultători în special în deplasările noastre. Domnul va permite atunci ca şi noi să întâlnim pe drum, chiar la momentul potrivit, pe cineva căruia vom avea ocazia să i-L vestim pe Isus.

8 septembrie 2015

Siria, Iordania, Cipru si Israel.

In timp ce mii de oameni fug din calea calea razboiului, altii stau si isi duc luptele pana la capat in Siria. Astazi din cauza unei furtuni de nisip care a fost deosebit de puternica si chiar neintalnita in aceasta perioada a anului, lucru care a fost declarat chiar de catre un  meteorolog din Cipru, bombardamentele au fost intrerupte.
Siria, Iordania, Cipru si Israel s-a confruntat cu o furtuna deosebita. Doi morti si peste 750 de spitalizati cu probleme grave de respiratie din cauza acestei furtuni.


Hrana ta zilnica!

8 SEPTEMBRIE
Fapte 8.1-25

Domnul le poruncise ucenicilor: „Veţi fi martorii Mei atât în Ierusalim, cât şi în toată Iudeea şi Samaria şi până la marginea pământului (cap. 1.8). Până aici ei împliniseră doar prima parte a acestui ordin. Pentru a-i face să urce la etapa următoare, Domnul recurge, în înţelepciunea Sa, la un mijloc dureros: persecuţie (căreia moartea lui Ştefan i-a tras semnalul). Ea are ca rezultat risipirea celor credincioşi şi, în consecinţă, purtarea evangheliei în locuri îndepărtate. Astfel, un vânt neplăcut are adesea efectul fericit de a semăna departe seminţele bune.
Evanghelistul Filip (ales sau numit în cap. 6.5) coboară în Samaria pentru a-L predica pe „Hristosul": nu o doctrină, ci o Persoană (v. 5; comp. cu v. 35). Câtă putere ar avea mărturia noastră dacă, în loc de a prezenta numai adevăruri, am vorbi celor din preajma noastră de Acela de care ne este (.. .sau ar trebui să ne fie) plină inima!
Astfel, aceşti samariteni, dispreţuiţi şi respinşi de către iudei, de acum iau parte împreună cu ei la botezul şi la darul Duhului Sfânt. Nici naşterea, nici meritele, nici banii - cum credea Simon vrăjitorul - nu pot să asigure cuiva acest privilegiu. Totul decurge din harul integral al lui Dumnezeu.

7 septembrie 2015

Hrana ta zilnica!

7 SEPTEMBRIE
Fapte 7.44-60

Ştefan îşi încheie mărturia. Deşi înfăţişat ca acuzat înaintea sinedriului, din contră, el face, din partea lui Dumnezeu, o aspră judecată asupra acestui popor cu gâtul înţepenit (vezi deja Exod 32.9; 33.3...). „Voi întotdeauna vă împotriviţi Duhului Sfânt", le spune el, cel plin de Duh. Ce contrast între pacea ucenicului, absorbit de viziunea glorioasă a lui Isus stând în picioare la dreapta lui Dumnezeu, şi turbarea vrăjmaşilor lui! Această turbare se extinde, fără nici măcar o înscenare de judecată, la crima care va antrena, pentru multe secole, respingerea iudeilor ca naţiune şi risipirea lor pe tot pământul. Comparând ultimele cuvinte ale acestui om al lui Dumnezeu (v. 59,60) cu cele ale Domnului pe cruce (Luca 23.46 şi 34), remarcăm încă o dată cât de mult se aseamănă ucenicul cu Stăpânul spre care îşi fixase ochii. Această crimă este concluzia tragică a istoriei poporului răzvrătit, relatată de Ştefan. El o semnează cu propriul sânge, devenind, după lunga listă a profeţilor persecutaţi (v. 52), primul martir al Bisericii (citiţi 1 Tesaloniceni 2.15,16). Şi exact această scenă introduce, în chip magistral, dispensaţia Bisericii - caracterizată de prezenţa Duhului Sfânt pe pământ (Ştefan era plin de Duh Sfânt) și de prezenţa lui Hristos glorificat la dreapta lui Dumnezeu, după cum II descrie martorul credincios.

6 septembrie 2015

Cu toata inima spre Domnul!

Nevoia acestui ceas este ca poporul Domnului  sa se intoarca cu toata inima spre El, spre consacrare.
O realitate spirituala, nu o poveste...povestita in adunari.
Atunci cand mrejele sunt rupte se mai pot prinde pesti?
Scriptura ne spune:
'V-am scris nu ca n-ati cunoaste adevarul, ci pentru ca il cunoasteti'(1 Ioan 2:21)....dar l-ati uitat?
E nevoie sa reparam, sa redresam, sa revizuim pentru a primi putere de a invinge vrajmasul.
Fara aceasta recunoastere, fara aceasta realitate interioara care era la inceput:viata, lumina, dragoste, nu putem avea lucruri exterioare, nu vom putea purta marturia Imparatiei lui Hristos!
Pentru ca vom intampina multe impotriviri, tulburari si nu in ultimul rand vom fi considerati nebuni.
A fi nebun dupa Hristos este de dorit,insa, ne permitem sa fim soldati nepregatiti?
Domnul ne sfatuieste sa ne intoarcem la dragostea dintai, la inceputuri,adica la Cuvantul Lui, sa ne intoarcem la aceasta realitate,de buna voie.
Sa fie cea mai mare realizare a noastra:
'La inceput era Cuvantul....si Cuvantul era Dumnezeu'(Ioan 1:1)
Putem gandi ca cei care nu platesc pretul vor gasi vreodata adevarul?
Caci 'Cuvantul Tau este adevarul''(Ioan 17:17)?
Singurul care ne face slobozi! Sa marturisim despre biruinta crucii lui Hristos sau ne vom lasa coplesiti si depasiti de vremuri?
Ne aflam in acest gand si plan al lui Dumnezeu?

Hrana ta zilnica!

6 SEPTEMBRIE
Fapte 7.20-43

Ştefan fusese acuzat că rostise „cuvinte de hulă împotriva lui Moise" (cap. 6.11). Vedem însă, din contră, cu ce veneraţie deosebită vorbeşte el despre acest patriarh! Frumuseţea pe care Dumnezeu o vedea în acel copil încă de la naştere (v. 20), mai târziu puterea lui în cuvinte şi în fapte (v. 22), dragostea pentru fraţii lui care 1-a îndemnat să-i cerceteze (v. 23), incapacitatea de a fi înţeles, cu care este întâmpinat din partea lor când a vrut să-i elibereze (v. 25,35) sunt tot atâtea trăsături care ar fi trebuit să poarte privirea poporului spre Mântuitorul pe care L-au respins. De altfel, însuşi Moise vestise venirea Sa, îndemnându-i să asculte de El (v. 37). Şi Petru, înainte de Ştefan, citase deja Deuteronom 18.15 în cuvântarea sa din cap. 3.22. Dublă mărturie despre împlinirea Scripturilor! Poporul însă s-a arătat nesupus şi idolatru încă de la începutul istoriei sale şi, în pofida celor mai mari dovezi de dragoste şi de răbdare din partea lui Dumnezeu, caracterul său natural nu s-a schimbat.
 Aşa sunt şi sărmanele noastre inimi. Cât de departe ne-am putea întoarce printre amintiri, chiar până în frageda noastră pruncie, vom regăsi neascultarea şi pofta. Numai puterea lui Dumnezeu a putut să ne dea o altă natură.