Versetul zilei

16 martie 2013

Umblati dupa indemnurile Duhului !

M-am pus sa citesc un cuvant de dimineata, si Duhul lui Dumnezeu mi-a  atras atentia asupra unui verset.
"În adevăr, cei ce trăiesc după îndemnurile firii pământeşti umblă după lucrurile firii pământeşti; pe când cei ce trăiesc după îndemnurile Duhului umblă după lucrurile Duhului. Şi umblarea după lucrurile firii pământeşti este moarte, pe când umblarea după lucrurile Duhului este viaţă şi pace. Fiindcă umblarea după lucrurile firii pământeşti este vrăjmăşie împotriva lui Dumnezeu, căci ea nu se supune Legii lui Dumnezeu şi nici nu poate să se supună.Deci cei ce sunt pământeşti nu pot să placă lui Dumnezeu" 
Romani 8:5-8

Atat de simplu ne putem da seama daca suntem sau nu copii nascuti din Dumnezeu.Preocuparea noastra de zi cu zi, arata spre cine avem inclinatie.
Atunci cand Duhul iti atrage atentia ca a trai o viata in pacat, si cand spun asta ma duc la Galateni 5: 19-21, suntem oameni condusi de firea pamanteasca. Poate multi vin si spun,
"o dar,  eu nu fac nimic din toate astea". Sunt multe fapte pe care Biblia le condamna si le declara pacat, chiar daca  noi le consideram poate "defecte" si ca atare  gandim ca nu sunt pacate. Daca  cautam in Scriptura, faptele firii nu sunt doar in Galateni, ci Cuvantul lui Dumnezeu ne arata in multe carti ale Scripturii ce fapte sunt urate de Domnul.
Apocalipsa 22:15
Afară sunt câinii, vrăjitorii, curvarii, ucigaşii, închinătorii la idoli şi oricine iubeşte minciuna şi trăieşte în minciună!
 Efeseni 4:31
Orice amărăciune, orice iuţeală, orice mânie, orice strigare, orice clevetire şi orice fel de răutate să piară din mijlocul vostru.
Iacov 1:21
De aceea lepădaţi orice necurăţie şi orice revărsare de răutate, şi primiţi cu blândeţe Cuvântul sădit în voi, care vă poate mântui sufletele.
Asadar, fapte marunte , defecte minore pentru noi, dar pentru Dumnezeu sunt PACAT.
In schimb aceste lucruri marunte ne pot desparti, de Dumnezeu.
Cei ce umbla dupa lucrurile firii.....sunt pamantesti !
Cei ce umbla dupa indemnurile Duhului, umbla dupa lucrururile Duhului !
 Ce te preocupa mai mult? Alergi mai mult dupa lucrurile pamantesti?
Care este prioritatea vietii tale? Te straduiesti sa iti zidesti o casa cat mai frumoasa aici pe pamant sau lucrezi si pui caramida la casa in care vei locui in vesnicie?
Umblarea după lucrurile firii pământeşti este vrăjmăşie împotriva lui Dumnezeu.
Doamne, indura-te de noi si da-ne intelepciune sa devenim prieteni ai tai si nu vrajmasi, pentru ca noi vrem sa fim pe placul Tau.

BICIUL DE FOC AL PAPEI !

Intr-adevar mesajul Papei un adevarat bici !

Predică uluitoare a noului Suveran Pontif. Aşa ceva nu s-a mai auzit la Vatican!

Autor: Adrian Patrusca, publicat in Evenimentul Zilei
La 24 de ore după ce a fost ales, în aceeaşi Capelă Sixtină, noul Papă a condus o slujbă în faţa cardinalilor, în care a trasat liniile de forţă ale pontificatului. Momentul-cheie a fost predica, rostită într-o italiana foarte simplă şi accesibilă. Un document cu atât mai important, cu cât Papa a transmis un semnal puternic, refuzând să citească textul pregătit de secretarul de Stat.

Este prima predică rostită în calitate de Suveran Pontif şi de aceea trebuie considerată ca fiind piatra de temelie pe care Papa Francisc îşi va construi pontificatul. Cu atât mai mult cu cât ea a fost una spontană.
Evident, apreciază observatorii de la Vatican, va trebui să aşteptăm, pentru confirmarea primelor impresii, predica de la marea mesă a întronizării sale, care va avea loc marţi, în Piaţa San Pietro. Sunt însă câteva impresii puternice lăsate de prima predică. Noul Papă a impus un stil nou şi direct.
 
Ca  un simplu preot   Primul element - FORMA: Papa nu a rostit predica din scaunul de Episcop al Romei, un loc care simbolizează puterea sa, aflat chiar în centrul Capelei Sixtine, ci din amvon, ca un simplu preot.
Pe FOND, mesajul său a fost unul drastic, notează observatorii. Prima temă a fost cea a "mişcării" care caracterizează Biserica. Noul Papă vede trei direcţii: "a călători" (caminare), "a zidi" şi "a mărturisi".
"Viaţa noastră este un drum", a spus el. "Dacă ne oprim, ceva nu e în regulă. Trebuie deci să mergem mereu, alături de Dumnezeu şi în lumina Lui".
Apoi, e nevoie de "a edifica" Biserica. Dar "cu pietre vii, cu pietre unse cu Duhul Sfânt". Şi nu oriunde, ci "pe piatra din capul unghiului, care este Hristos".
Vine etapa de "a mărturisi credinţa". Şi aici a fost momentul cel mai încărcat al predicii: "Putem să străbatem câte drumuri dorim, putem să construim mii de lucruri, dacă nu-L mărturisim pe Iisus Hristos, ceva nu merge". În italiană, "qualcosa non va", argentinianul apăsând, cu vocea sa gravă, pe "non va".
"Vom deveni un ONG religios (ONG pietosa), dar nu Biserica, mireasa lui Hristos", a decretat Papa, continuând: "Ce se va întâmpla dacă nu construim pe piatră? Ni se va întâmpla ce li se întâmplă copiilor pe plajă, când ridică castele de nisip: totul se surpă, fără consistenţă".
Liniștea grea a cardinalilor
Papa, foarte calm, stăpân pe sine, ciudat de odihnit şi senin după aceste alegeri-surpriză, a rostit apoi aceste vorbe teribile al unui mare scriitor francez: "Când nu-L mărturisim pe Iisus Hristos, îmi vine în minte fraza lui Leon Bloy: cel care nu se roagă lui Dumnezeu, se roagă Diavolului. Şi când nu-l mărturisim pe Iisus Hristos, mărturisim mundanitatea, lumescu Diavolului!"
O linişte grea s-a lăsat în Capela Sixtină. Mulţi cardinali păreau că-i sorb aceste vorbe, atât de obişnuite în bisericile ortodoxe româneşti, dar atât de puţin diplomatice, pentru urechile occidentale, obişuite cu prudenţa oratorică a textelor care i se dau Papei să le citească.
Iar Francisc a continuat: "Asta nu este uşor". Când trebuie construit ceva se produc "cutremure, mişcări, care încearcă să ne întoarcă din drum. Pentru că nu aparţin Crucii".
Pentru noul Papă, fiecare drum trebuie ducă spre Cruce: "Când călătorim fără Cruce, când zidim fără Cruce, când mărturisim cu Hristos, dar fără Cruce, nu suntem oamenii lui Dumnezeu. Suntem lumeşti. Suntem episcopi, preoţi, cardinali, papi, totul, dar nu suntem oamenii lui Dumnezeu".
Uluitor! O critică tăioasă a anumitor comportamente bisericeşti, care viza pe toţi, de la preoţii simpli la Papa însuşi! Aşa ceva nu s-a mai văzut niciodată, nu s-a auzit niciodată din gura unui Suveran Pontif, în faţa întregului cortegiu al cardinalilor!
Încheierea a fost la fel de biciuitoare: "Aş vrea ca noi toţi, după aceste zile de graţie, să avem curajul, da!, curajul, de a călători împreună cu Dumnezeu, purtând Crucea lui Dumnezeu, şi să zidim Biserica pe sângele lui Hristos vărsat pe Cruce, şi să mărturisim slava unică a lui Hristos răstignit!. Numai aşa Biserica poate avansa!"

Hrana ta zilnica !

16 Martie
1 Samuel 19.1-18

Ionatan este foarte ataşat de David. Acum se iveşte ocazia când trebuie să intervină în favoarea prietenului său în faţa propriului tată, Saul!
Dacă îl iubim pe Domnul, nu ne vom ruşina să mărturisim despre El în primul rând în propriile familii. Fără teamă, îl vom mărturisi pe Cel care este fără păcat, care l-a învins pe marele Vrăjmaş şi prin care Dumnezeu a dat o minunată izbăvire (compară cu v. 4-5).
Răspunzând la intervenţia lui Ionatan, Saul jură pe numele Domnului că David nu va muri. Promisiune curând uitată!
 Chiar în momentul în care David este ocupat să-1 învioreze, împăratul îşi înnoieşte gestul criminal. Câtă lipsă de recunoştinţă în inima omului faţă de acela care îi făcuse atâta bine, însă în mod special faţă de Mântuitorul, prefigurat aici de David! (Ps. 109.4, 5). Apoi nefericitul împărat, orbit de gelozia lui, îşi urmăreşte ginerele până în casa şi chiar în patul acestuia (vezi titlul Psalmului 59).. Mical îşi protejează soţul, dar nu asemenea fratelui ei, Ionatan, printr-o mărturisire curajoasă; ea se foloseşte de minciună şi de disimulare.
David fuge pe fereastră. Apostolul Pavel la Damasc, subiect al urii iudeilor, avea să scape în acelaşi fel (Fapte 9.25; 2 Corinteni 11.32, 33).

15 martie 2013

Sufletul tau mai are bucurie ?

"Da-mi iarasi bucuria", e mesajul unei cantari care se canta in adunarile noastre.
De obicei in rugaciunile noastre aducem inaintea Domnului multe cereri. Cerem Domnului sanatate, cerem sa ne mareasca credinta, cerem sa ne poarte de grija atat noua cat si copiilor nostri, cerem mantuirea celor dragi, cerem iertare...si multe alte dorinte avem, dar prea putine rugaciuni, chiar foarte rare, in care safi auzit ca se cere " Doamne da-ne, BUCURIE".
Stateam si ma gandeam azi la acest lucru si la importanta bucuriei din inima.
Nimic nu este mai minunat decat sa traiesti cu aceasta bucurie in inima si sa simti multumirea in suflet.Discutam de dimineata  cu cineva la telefon si printre altele, spuneam cat de important este sa fii bucuros.
Dar cum sa fii bucuros intr-o lume atat de trista si plina de probleme?
Avem atatea lucruri in jurul nostru, avem de toate si totusi fata multora e schimonosita de tristete si suferinta sufleteasca. Avem case mari si nu mai reusim sa ne bucuram de ele, avem copii scolarizati la tot felul de facultati, si nu ne bucuram de ei, avem confort si nu gasim fericire in el, avem bani si  nici macar acestia nu ne aduc satifactii, avem de toate si nu suntem impliniti.
Este importanta bucuria....?
O, da ! Prefer o camaruta dar sa fiu bucuroasa, prefer o salata in locul unei bucati de carne, dar sa am liniste in familie, prefer o bluza poate mai demodata, dar sa fiu fericita, prefer mai saraca, dar sa fiu cu Domnul.
Cunosc cazuri in care financiar o duc mai bine, dar sufletul lor plange, pamanteste sunt impliniti, dar inima le este zdrobita.
Bucuria este una din binecuvantarile Domnului, dar ca sa beneficiem de aceasta binecuvantare trebuie sa implinim una din conditii:
  • "Dacă ascultă şi se supun, îşi sfârşesc zilele în fericire şi anii în bucurie"
 Iov  36:11
Domnul poate sa redea bucuria acolo unde a disparut.
  • "Fă-mă să aud veselie şi bucurie, şi oasele pe care le-ai zdrobit Tu, se vor bucura"
 Psalmii 51:8
Acolo unde este bucurie, slujirea si inchinarea noastra fata de El va fi facuta tot cu bucurie.
  • "Slujiţi Domnului cu bucurie, veniţi cu veselie înaintea Lui"  
Psalmii 100:2
NU este nimic mai minunat, decat sa ai bucurie in suflet, si doresc ca Domnul sa dea tuturor pace, liniste si bucurie!

Hrana ta zilnica !

15 Martie
1Samuel 18.10-30

Pe cât de profundă era dragostea lui Ionatan pentru David, pe atât de violentă era ura lui Saul împotriva lui. Această ură a început cu mânie (v.8) însoţită de gelozie, apoi dorinţa de a-1 ucide pe David vine să locuiască în inima lui, după care urmează fapta: încercarea de a-1 omorî pe David, care va fi urmată de multe altele în capitolele viitoare. Acestea reprezintă exact ceea ce Scriptura numeşte „calea lui Cain" (Iuda 11). El a început prin a se „mânia foarte tare" (Geneza 4.5) ... şi a sfârşit prin a-şi omorî fratele. Mânia şi gelozia nu sunt decât primii doi paşi pe acest drum îngrozitor 
(Iacov 3.14; 4.1).
Împăratul o promisese pe fiica lui aceluia care îl va înfrânge pe filistean (1 Sam. 17.25). Nu-şi ţine cuvântul. Apoi se foloseşte de sora mai mică a acesteia, Mical, pentru a încerca să-1 facă pe David să piară prin mâna vrăjmaşului. Probabil că se îndoia că învingătorul lui Goliat va triumfa din nou asupra filistenilor, care se arătaseră mai puţin redutabili decât David (v. 17, 30). Pe lângă aceasta, Saul nu ignoră secretul puterii lui David şi, cu siguranţă, acesta este ceea ce-1 face să se teamă: „Domnul era cu el” (v. 12, 14, 28). „Nu mă tem de nici un rău: pentru că „Tu eşti cu mine", va confirma David în Psalmul 23.4.
Cunoaştem noi acest secret şi am experimentat noi curajul pe care numai Domnul ni-1 poate da 
(2 Tim. 4.17)?

14 martie 2013

Oare chiar suntem o tara de crestini ?

Citeam cu cateva clipe in urma o stire care m-a lasat fara cuvinte. Se tot discuta pe seama modificarii Constitutiei.Una din modificarile propuse, este aceea de a trece numele lui Dumnezeu in Constitutie.
Pareri si pareri, propuneri peste propuneri, dar declaratia primarului din Iasi este urmatoarea, "Gheorghe Nichita afirmă că este un om credincios, dar nu crede că noţiunea de Dumnezeu trebuie inclusă în Constituţie: "Nu pentru asta ne-am propus noi să modificăm Constituţia (...). Dumnezeu, dacă-l ai în suflet şi dacă ştii să mergi la biserică, să-l regăseşti şi acolo şi dacă eşti creştin, nu trebuie să fie neapărat trecut în Constituţie. Credeţi că dacă o să trecem în Constituţie pe Dumnezeu, ceilalţi o să se oprească fiecare pe stradă, să-şi facă cruce, să fie mai pioşi sau să fie mai smeriţi? Eu cred că poporul, dacă-l lăsăm liber să aleagă singur şi să meargă la biserică, aşa cum a fost şi până acum, merge mai bine şi mai liniştit decât dacă i se cere".
"Suntem creştini în majoritate, în totalitate, aproape, dar nu poţi să-i ceri altuia care are o anumită opţiune să nu aibă", declara Gheorghe Nichita, vicepresedintele PSD.
Suntem o tara de crestini....!
Ce declaratie frumoasa, dar daca ar fi si reala ar fi si mai frumoasa.
Ma intreb ce inseamna pentru unii, a fi crestin? Intr-adevar am primit dreptul de a fi Copii ai Lui, si observam din versetul 12 din Ev. dupa Ioan cap.1, "Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu".
Le-a dat dreptul celor ce cred, dar asta nu inseamna ca si suntem copii ai LUI. Exista o  diferenta intre a avea un drept, si a fi in drept.
Sa presupunem ca parintii mei imi da o casa, imi da dreptul sa devin proprietar, dar ma opresc aici. Daca nu inaintez toate actele si nu urmez toate demersurile necesare  pe la , notar,cartea funciara si in alte locuri necesare, oare sunt eu proprietar...? Parintii mi-au dat dreptul, dar daca nu continui toate demersurile, niciodata eu nu voi fi proprietar pe aceea casa.
La fel este si cu acest drept de a fi Copiii lui Dumnezeu.El ne da acest drept, dar pentru a beneficia  de acest drept, trebuie sa si facem ceva.
Suntem creştini în majoritate, în totalitate? 
Ca sa poti afirma asa ceva trebuie sa te bazezi pe ceva.
Noi pe ce ne bazam? 
Pe o tara de crestini care a ajuns pe locul 3 in Europa in ce priveste numarul avorturilor numarul lor depasind 22 de milioane ?
O tara in care numarul violentei in familie depaseste numarul de 11.000 pe an ?
O tara de crestini care am ajuns pe locul 4 in Uniunea Europeana in ce priveste statistica persoanelor ucise?
O tara crestina in care  peste 40.000 de femei practica prostitutia, conform unei statistici a Organizatiei Mondiale a Sanatatii?
O tara in care de la an la an creste numarul consumatorilor de droguri?
.....si exemplele ar putea continua.
Asa sa arate o tara crestina, din punctul de vedere al celor care ne conduc tara?
Oare faptul ca declaram crezul in Dumnezeu este suficient? Si dracii cred si se infioara, la auzul numelui lui Dumnezeu. Nici macar apartenenta la o religie nu ne garanteaza acest drept, de a fi mantuiti, iar daca credem acest lucru este o adevarata nebunie.
Dar, ramane o intrebare: "ce trebuie sa facem ca sa devenim Copiii lui Dumnezeu? 
  • SA FIM LUMINA !
Cine zice că este în lumină, şi urăşte pe fratele său, este încă în întuneric până acum. Cine iubeşte pe fratele său rămâne în lumină, şi în el nu este niciun prilej de poticnire.1 Ioan 2:9-10
Dar dacă umblăm în lumină, după cum El însuşi este în lumină, avem părtăşie unii cu alţii; şi sângele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăţă de orice păcat. 1 Ioan 1:7
  • SA TRAIM IN DRAGOSTE!
Trăiţi în dragoste, după cum şi Hristos ne-a iubit şi S-a dat pe Sine pentru noi „ca un prinos şi ca o jertfă de bun miros – lui Dumnezeu. Efeseni 5:2
  • SA URMARIM PACEA!
Urmăriţi pacea cu toţi şi sfinţirea, fără de care nimeni nu va vedea pe Domnul. Evrei 12:14
  • SA CAUTAM SFINTIREA!
Căci este scris: „Fiţi sfinţi, căci Eu sunt sfânt”. 1 Petru 1:16
  • SA NE POCAIM!
Pocăiţi-vă, dar, şi întoarceţi-vă la Dumnezeu, pentru ca să vi se şteargă păcatele, ca să vină de la Domnul vremurile de înviorare. Fapte 3:19
Domnul sa se indure de noi !

Hrana ta zilnica !

14 Martie
1 Samuel 17.55-58; 18.1-9

Victorios, David stă din nou înaintea împăratului, ţinând capul uriaşului în mână. Şi constatăm cu mirare că Saul nu mai ştie al cui fiu este David. O orbire similară se manifestă cu privire la Domnul Isus. Iudeii nu-L cunoşteau nici pe El, nici pe Tatăl Său (Ioan 8.19). La fel se întâmplă şi astăzi, chiar în ţările creştine, când mulţi nu-L recunosc pe Isus ca fiind cu adevărat Fiul lui Dumnezeu
 (1 Ioan 4.14, 15).
În schimb, pentru Ionatan, David nu ridică nici un semn de întrebare (20.13-15). Acela care tocmai îl scăpase pe Israel într-un fel atât de uimitor nu poate fi decât unsul Domnului. Şi sufletul său se leagă de al lui David, nu printr-o simplă recunoştinţă sau admiraţie, ci printr-o legătură de dragoste intimă şi personală. Ce exemplu frumos pentru credincios, care nu numai că se bucură în mântuirea sa, dar îl şi iubeşte pe Acela care 1-a salvat. Iar dragostea este un sentiment care se arată în afară. Ionatan îşi dezbracă insemnele puterii şi ale gloriei, pentru a i le oferi lui David, pe care-1 iubeşte. Suntem noi gata să dăm la fel de mult? îl recunoaştem oare pe Isus Mântuitorul nostru ca pe Acela Căruia I-am dat toate drepturile asupra inimii noastre şi asupra a tot ceea ce ne aparţine?

13 martie 2013

Domnul se gandeste la noi !

Imi este atata de drag si cred ca nu numai mie, sa stii ca cineva se gandeste la tine. Sincer eu ma simt bine, cand primesc un sms in care mi se spune..."ma gandesc la tine".
Ieri scriam un email unei prietene si surori dragi din Italia, si exact in timpul care ii scriam, in casuta de email primeam de la ea mesaj. "Cineva " se gandea la mine.Si este atat de minunat sa stii ca undeva, cineva se gandeste la tine, iti este alaturi indiferent de situatie. Suna extraordinar sa ti se spuna:
"iti sunt alaturi" sau " ma gandesc la tine", cu atat mai mult daca aceste cuvinte sunt si din partea celui  drag(a).
Deci, daca gasim placere in faptul ca o persoana se gandeste la noi, oare cum ne simtim  sa stim ca Dumnezeu se gandeste la noi in permanenta? Poate nu ne vine sa credem ca El face acest lucru, dar am gasit un verset in Psalmii in care spune acest lucru:
"Eu sunt sarac si lipsit, dar Domnul se gandeste la mine.Tu esti  ajutorul si izbavitorul meu"
Psalmii 40:17
Cei dragi ne sunt alaturi si se gandesc la noi, dar din pacate viata este trecatoare si omul de asemenea, sau poate sunt momente in care suntem uitati, dar exista un Dumnezeu care este vesnic, slava Lui, El se gandeste in permanenta la noi.Ma uitam astazi la versetul zilei care este scris in partea de sus a blogului:
" Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică" Ioan 3;16
Cineva care se gandeste la tine...inseamna ca te iubeste!
Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, asta arata cat de mult s-a gandit Dumnezeu la noi.
Si astazi, dupa 2000 de ani, Domnul se gandeste la mine, la tine...la toti.Se gandeste la problema ta, la neputinta ta, El cunoaste toate problemle noastre, si ce este minunat, faptul ca are solutie de rezolvare la toate aceste cauze.Nu ne ramane decat sa ii spunem problema, sa Il rugam sa o rezolve, si-apoi sa Ii multumim pentru modul minunat in care o va rezolva. 

Fa din El o prioritate !



De nenumarate ori ne gasim in  diferite situatii si diferite ipostaze, uneori chiar situatii limita, dar in toate aceste situatii dificile  cautam  alternative. Cautam alternative la  toate.
Daca nu ne ajung banii, cautam un jobs mai bun,  daca vrem mai multi...mai luam un jobs sau plecam  in alte tari unde suntem platiti mai bine, daca nu  ne convine singuri, cautam pereche, daca nu ne convine pereche, ne despartim si ramanem singuri, daca dorim copii...ii facem, daca nu ii dorim, facem avort, si exemplele ar putea continua. Am ajuns sa ne consideram atat de intelepti incat consideram ca nu mai avem nevoie de Dumnezeu, ne consideram stapanii propriei vieti. Uitam de fapt ca nu noi suntem stapanii, ci DUMNEZEU.Am ajuns sa gasim  alternative la toate situatiile in care ne gasim, insa ce este curios, sau nu stiu care ar fi cuvantul potrivit, atunci cand nu mai gasim alternative la toate aceste situatii, alergam la Dumnezeu si il luam ca o ultima solutie, zicand....."oricum nu mai am ce sa pierd"
Il luam ca pe o roata de rezerva. Cand e omul bolnav, fuge la medic.Face analize in Romania, daca nu sunt in regula trimite in Franta, si daca  se poate paralel mai trimite si in Germania. Incercam toate metodele cu putinta numai sa ne facem bine, dar uitam ca Medicul Suprem are ultimul cuvant.Daca nu reuseste medicina, abia atunci îngenunchem si cerem ajutorul.
Este atat de atotputernic, incat merita toata slava si cinstea. In foarte multe carti in Vechiul Testament, gasim scrise de foarte multe ori, una din cerintele Domnului, "cele dintai roade"
"Atunci va fi un loc, pe care-l va alege Domnul Dumnezeul vostru ca să facă să locuiască Numele Lui acolo. Acolo să aduceţi tot ce vă poruncesc: arderile voastre de tot, jertfele, zeciuielile, cele dintâi roade şi darurile alese pe care le veţi face Domnului pentru împlinirea juruinţelor voastre" Deut.12:11
 Domnul vrea prioritate in toate lucrurile.Si-atunci de ce credem noi, ca Domnului ii place cand apelam la El doar ca o ultima solutie? Ajungem uneori cu problema noastra in fata lui si uneori nu primim rezolvare.Ne-am intrebat oare de ce? Poate pentru faptul ca am venit la El cautand o ultima alternativa la problema noastra. 
Incearca sa faci din El o prioritate si nu o necesitate !
Familiile popoarelor, dati Domnului, dati slava si cinste ! Psalmii 96:7

Hrana ta zilnica !

13 Martie
1 Samuel 17.41-54

Filisteanul se înfăţişează încă o dată înaintea şirurilor de bătaie, cu provocarea lui. Dar cine este cel care-i vine în întâmpinare? Să fie campionul pe care Israel îl trimite împotriva lui: un tinerel cu arme ridicole, un toiag şi o praştie de cioban? Oare este o glumă? Îl măsoară cu privirea din cap până în picioare pe acest adversar mizerabil cu care nu merită să se compare şi-1 insultă cu dispreţ! Însă David este neclintit, el, care avea să scrie: „Domnul este tăria vieţii mele: de cine să-mi fíe frică?" 
(Psalmul 27.1). 
Piatra este aruncată cu o mână sigură; ea pătrunde în fruntea uriaşului care se prăbuşeşte. David aleargă şi-i taie de îndată capul cu propria sabie. Apoi, ce strigăte de victorie izbucnesc în tabăra lui Israel şi ce confuzie şi derută cuprind tabăra filistenilor! Este o scenă memorabilă, ilustrând puterea credinţei, a acestei credinţe care-1 face pe cel credincios în stare ca, în genunchi, să obţină victorii asemănătoare. Dar ştim că această scenă are o semnificaţie infinit mai mare. David, tip al lui Hristos, a triumfat asupra lui Goliat, simbol al lui Satan, utilizând propria-i sabie, moartea. Prin moarte, Isus 1-a nimicit pe cel ce avea puterea morţii, care este diavolul. Este victoria de la cruce, inepuizabil subiect al laudei eterne.

12 martie 2013

Spuneti-le....


Spuneţi-le oamenilor că a mai rămas puţin... Clepsidra timpului înghite ultimele fire de siliciu după care va exploda în veşnicie.
Spuneţi-le oamenilor că joaca de-a biserica se poate finaliza cu căderea în bot în hăul iadului. Nu programele noastre sofisticate Îl bucură pe Domnul. În filarmonici sunt cântăreţi mai buni decât ai noştri, la televizor găsim oratori mai străluciţi decât cei ce se învârt pe lângă amvoanele noastre.
Spuneţi-le oamenilor că păcatele mici cântăresc greu la judecată. O pietricică în pantof te aşează jos, iar de acolo poţi privi strâmb vulpile mici ce-ţi zâmbesc albastru.
Spuneţi-le oamenilor că praful de pe Biblii va fi folosit de îngeri ca probă în condamnarea noastră. Genunchi tociţi de rugăciune trebuie, nu şezuturi tocite de yahoo messenger.
Lăsaţi cuvintele găunoase şi ebraice şi vorbiţi-le oamenilor simplu să priceapă ce au de făcut. Nu mai speriaţi poporul cu criza. Dumnezeu e bogat, iar bau-bau-ul nostru e stupid.
Spuneţi-le oamenilor că viaţa trece şi când nu faci nimic, totul curge şi totul se plăteşte.
Vorbiţi-le despre dragostea lui Isus, dar spuneţi-le că El e şi foc mistuitor.
Spuneţi-le oamenilor că plăcerea păcatului e de-o clipă, iar remuşcările sunt eterne. Spuneţi-le că vine primăvara şi să iasă din biserici şi mall-uri vestindu-L pe Hristos prin parcuri.
Spuneţi-le nu ce vor ei să audă, ci ceea ce trebuie să audă. Spuneţi-le adevărul chiar dacă n-o să mai fiţi aleşi în conducerea bisericii şi-o să lucraţi ca măturători de stradă. Mai bine să suferiţi voi din cauza adevărului decât să sufere el din cauza voastră.
Vă rog să luaţi în calcul, în Numele lui Isus din Nazaret, posibilitatea că am dreptate în ceea ce vă scriu.
Spuneţi-le oamenilor că se aud paşii Mântuitorului. Dar şi ai lui Antichrist.

                                                                               Vladimir Pustan 

Cat esti de minunat, Doamne...!

De ceva vreme incoace, in fiecare dimineata cand ma trezesc ma minunez de inteligenta lui Dumnezeu, si stiti de ce...? Pentru faptul cum a gandit atunci cand a creat universul si omul. In mod special, pentru modul in care  a facut ziua si noaptea.
Deseori  sunt atat de obosita seara, incat ma gandesc ca nu voi reusi sa ma odihnesc nici daca dorm  trei zile......si surpriza, dupa 6-7 ore de somn, sunt fresh.
Atunci din nou imi amintesc si ma minunez, cat de maret este Dumnezeu si cum a stiut sa faca toate lucrurile, cat de adanc a gandit, de fapt spune in 
Geneza 1 : 31"Dumnezeu S-a uitat la tot ce făcuse; şi iată că erau foarte bune.
Cu alte cuvinte, tot ceea ce face Dumnezeu este bine, de-aceea Il laud si Ii multumesc!

"Domnul Se va lupta pentru voi; dar voi staţi liniştiţi”

Mergeam spre biserica duminica dimineata, si cum de obicei pe masina ascult un cd  sau radio Vocea Evangheliei, la un moment dat in mesajul care era la acea ora la radio, auzisem versetul din 
Exod 14:14: "Domnul Se va lupta pentru voi; dar voi staţi liniştiţi.”
De-atatea ori am citit acest verset prin care Dumnezeu  ne-a asigurat de acest lucru, dar tot de-atatea ori am uitat.
Asa cum a purtat de grija poporului Israel, atunci cand l-a scos din Egipt, Acelasi Dumnezeu ne poarta si noua de grija azi si ingrijorarea din suflet  nu trebuie sa isi lase amprenta.
A pierdut Domnul vreo batalie vreodata?
NU, nici o batalie in care este implicat, nu a fost pierduta.
Un turist  si-a propus sa faca inconjurul  pamantului pe jos.In momentul in care s-a intors la destinatie, intrebat de unul din reporteri, daca a fost greu traseul pe care l-a facut, acest turist a raspuns:
"nu kilometri pe care i-am parcurs au fost grei, ci rucsacul din spate"
Ramane insa o intrebare, de ce totusi multi crestini traiesc experiente triste in viata?
Pentru ca  ne este frica sa ne incredem si sa ne abandonam in mana lui Dumnezeu.
 Este trist, si de cele mai multe ori ne incapatanam sa caram povara singuri, ne ambitionam sa mergem pe drumul ales de noi.Desi  suntem invitati sa Ii predam toata povara noastra, noi refuzam.
Ma rog Domnului ca sa constientizam realitatea din acest  verset, sa realizam ca Dumnezeul in care ne incredem este Atotputernic si in acelasi timp este si un Dumnezeu milos, caruia Ii pasa de Copiii Sai. Cand vom pricepe acest lucru, atunci cu siguranta dispare aceea ingrijorare din inima noastra si viata ne va fi mai usoara.
Psalmii 68:19 "Binecuvântat să fie Domnul care zilnic ne poartă povara, Dumnezeu, Mântuirea noastră".

Hrana ta zilnica !

12 Martie
1 Samuel 17.31-40

David se prezintă înaintea lui Saul şi îi face cunoscută intenţia sa. «Nu eşti în stare» - este primul răspuns al lui Saul. Impresionat totuşi de hotărârea şi de credinţa fermă a tânărului, se declară gata să-1 ajute, astfel că îi împrumută lui David armura sa. 
Însă acesta, împiedicat, paralizat în mişcările sale, nu se poate folosi de ea. Nu, ci armele lui vor fi instrumentele umile ale păstorului. Fără vreo valoare în ochii oamenilor, ele vor arăta puterea Domnului mai clar decât ar face-o armura.
Armura lui Saul vorbeşte despre întregul suport şi despre măsurile de precauţie pe care le foloseşte înţelepciunea omenească, însă pe care credinţa le vede numai ca pe un impediment!
Format de Dumnezeu în secret pentru serviciul pentru care era destinat (asemenea multora dintre slujitorii Domnului şi a lui Isus însuşi la Nazaret), David se înfăţişează acum în public, gata de luptă. Şi, pentru a demonstra puterea Domnului, el relatează o experienţă din această „şcoală a deşertului". Ucisese un leu şi un urs, fără să-1 fi văzut cineva, pentru a scăpa câte o oaie din gura lor. Aceasta ne face să ne gândim la un alt Păstor, dându-Şi viaţa pentru oile Sale ca să le scape de crudul vrăjmaş (Ioan 10.11; 17.12 şi 18.8, 9).
 Ce preţ de nespus are chiar şi un singur miel pentru inima acestui bun Păstor!

11 martie 2013

Hrana ta zilnica !

11 Martie
1 Samuel 17.17-30

Trimis de tatăl său (asemenea lui Iosif odinioară -Geneza 37.13) ca să afle ştiri despre fraţii săi, David este aici tipul Aceluia care a părăsit cerul pentru a vizita lumea prin har. Astfel David aude provocarea zilnică, insultele aruncate în faţă israeliţilor de către uriaşul filistean. Consternat, întreabă ce se întâmplă. Eliab îl aude şi-1 apostrofează pentru curiozitatea lui. Tot aşa, cei vârstnici din adunări îi pot critica pe fraţii şi pe surorile mai tinere în mod nedrept şi fără consideraţie pentru sentimentele lor.
Deşi fusese prezent la ungerea lui David, Eliab nu-1 ia în serios. El ne aminteşte de fraţii lui Isus care nici ei „nu credeau în El" (Ioan 7.5).
Au trecut patruzeci de zile. Patruzeci este, în Scriptură, numărul care corespunde unei perioade complete de încercare. Dar, vai, realitatea lucrurilor trebuie întâmpinată: în faţa filistenilor nu iese nici o persoană!
 Nimeni care să-1 scape pe Israel!
 Nici Eliab, cu toată statura lui înaltă (16.7) - el ar fi putut să se ruşineze de laşitatea sa înaintea lui David - nici chiar Saul (acela care era mai înalt decât oricine din poporul său şi învestit ca protector al lor), pentru că Domnul îl abandonase! Dar, pentru credinţa lui David, Goliat nu este decât un filistean ca ceilalţi, deja învins, deoarece a îndrăznit să insulte ostile Dumnezeului celui viu (Isaia 37.23, 28).

10 martie 2013

Isus te asteapta !

Daca cerul pare ca s-a intunecat deasupra ta, daca drumul pe care mergi ti se pare ca nu duce nicaieri, daca in fiecare dimineata te trezesti si esti singur, daca problemele te apasa din greu, daca speranta nu mai ai si credinta ta a slabit, exista Cineva care priveste spre tine de sus. Chiar daca tu nu Il vezi, El te vede pe tine. Isus vede problema ta cunoaste starea ta si El iti vine in ajutor.
Cauta-l, striga-l, iar El  iti va raspunde !
Nu cauta ajutor la oameni.....ca nu vei gasi,
nu astepta  ca altul sa se implice in rezolvarea problemei tale...ca nu o va face nimeni, nu astepta...ca astepti in zadar,
Singurul care poate si vrea sa te ajute este Isus, pune-l la incercare.
Nu stiu care este problema din viata ta, dar stiu ca Dumnezeu a vrut ca tu sa auzi acest mesaj.




Eu n-am sa te las !

Eu n-am să te las ca să pieri
Când treci prin necazul cel greu,
Atunci când Mă chemi în dureri,
"Eu vin", a promis Dumnezeu.
Cheamă-Mă-n ziua cea grea
Când nori de necaz vor veni,
Atunci, eu te voi ajută,
Iar tu-n gând mă vei proslăvi.

Când ziua s-a dus, e târziu
Şi singur în noapte rămâi,
În jurul tău, totu-i pustiu
Şi-o piatră de-ţi pui căpătâi.
Cheamă-Mă şi am să vin,
Şi-o scară la Cer voi 'nalta,
În noapte, sub cerul senin,
Cu ţine de vorba voi sta.

Te simţi de furtuni clătinat
Şi valul te-mpinge spre stânci
În jur mai auzi disperat
Un vuiet de ape adânci.
Cheamă-Mă-n ziua cea grea,
Când valul loveşte cumplit,
Cu mine pe stâncă vei sta,
Furtună privind liniştit

Eu sunt Cel ce sunt, Dumnezeu
Şi-aud când Mă strigi din necaz,
Căci Eu văd din Cer chinul tău
Şi lacrimă pe-al tău obraz.
Crede şi nu te-ndoi,
Aşteaptă-n tăcere ajutor,
Căci Eu lângă ţine voi fi,
Şi chinul va fi mai uşor. 

Grupul Harul si Samuel Cocan

Si iata, inca o seara binecuvantata pe care o puteti petrece in Casa lui Dumnezeu, bucurandu-va alaturi de noi si invitatii Bisericii noastre.
Incepand cu ora 18, azi 10.03.2013, fr. Samuel Cocan va aduce un mesaj din partea Domnului, iar in inchinare prin cantare, ne va conduce grupul Harul din Hateg.
Dorim ca Dumnezeu sa se foloseasca de ei, si impreuna sa  ne inchinam Domnului in duh si adevar.
Sunteti invitati sa participati alaturi de noi la serviciul de evanghelizare al Bisericii Elim sau live pe http://www.elim.ro/

Hrana ta zilnica !

10 Martie
1 Samuel 17.1-16

Iată-i din nou pe filisteni strânşi împotriva lui Israel. De data aceasta ei joacă având un atu magistral: un campion extraordinar, cu o înălţime de peste trei metri, îmbrăcat cu o armură cântărind aproximativ 75 de kilograme; un colos formidabil, a cărui simplă arătare este suficientă ca să răspândească groaza în inimile duşmanilor lui. 
Acesta este Goliat! 
Plesnind de mândrie, înaintează între liniile de bătaie şi aruncă sfidarea asupra oştirii lui Israel, provocând pe oricine ar îndrăzni să-1 întâlnească singur în luptă. Şi nu numai că nu-i iese nimeni înainte, dar, ori de câte ori se înfăţişează, israeliţii fug dinaintea lui îngroziţi. De fiecare dată, uriaşului i se oferă şansa de a insulta oştirea Domnului şi, în consecinţă, pe Domnul însuşi. Goliat ne reaminteşte ce se spune despre leviatan. „Când se ridică el, vitejii se tem, îşi ies din fire de spaimă" (Iov 41.25). Şi, în mod special, ne duce cu gândul la „cel tare" despre care vorbeşte Domnul Isus (Marcu 3.27): Satan însuşi care, prin frica de moarte, exercită o dominaţie crudă asupra oamenilor, căutând să-i facă definitiv robii săi 
(v. 9).
In acest timp, David „se ducea şi se întorcea", de la turma lui la curtea împăratului, tot atât de liniştit şi de nestingherit aici ca şi acolo, imagine minunată a lui Isus în umilinţă şi în neobosită lepădare de Sine.