Versetul zilei

1 iunie 2013

Hrana ta zilnica !

1Iunie
1 Impăraţi 8.54-66

În ciuda bogăţiei şi a măreţiei casei, în ciuda numărului foarte mare al celor adunaţi, în inima lui Solomon nu se naşte nici o dorinţă de dominare; el se aşază în genunchi, într-o atitudine de dependenţă faţă de Dumnezeu (v.54). Sperăm să-i fie familiară această poziţie fiecăruia dintre cititorii noştri. Să-I vorbim astfel Domnului, în fiecare zi, în mod deschis, de preferat cu voce tare, când este posibil, pentru a evita să fim distraşi. Şi chiar dacă, după aceea, vom uita ce ne-am rugat, cuvintele noastre vor sta „ziua şi noaptea... înaintea Domnului Dumnezeului nostru". În final se spune că El face dreptate în fiecare zi potrivit cu cazul solicitat.
 Putem conta astăzi pe răspunsul de astăzi, nu pe cel de mâine. Dumnezeu cunoaşte tendinţa noastră de a ne odihni pe ceea ce ne dă El, mai degrabă decât pe El, şi, din acest motiv, El reglează chestiunile „fiecărei zile în ziua ei". Iar Isus ne învaţă la fel: „Ajunge zilei necazul ei" (Matei 6.34).
Această ceremonie de „dedicare" (sau de inaugurare) a templului avea loc la momentul marii sărbători anuale a Corturilor, în luna a şaptea. 
Ea se sfârşea prin aducerea de sacrificii şi cu bucurie, potrivit cu Deuteronom 16.15.

31 mai 2013

Hrana ta zilnica !

31 Mai
1 Impăraţi 8.41-53

Pentru mijlocire nu este de ajuns să cunoşti slăbiciunea inimii omeneşti (v. 46). Mai este necesar să ai -ca şi Solomon aici - încredere în compasiunea inimii lui Dumnezeu. Dacă Isus, Marele nostru Preot şi Avocat, cunoaşte foarte bine inima omului, atunci la fel de bine o cunoaşte şi pe a Tatălui. Însă dorinţa Lui este ca noi să mergem la El, pentru a o experimenta personal (compară cu Ioan 10.17 şi 16.27).
„Ascultă şi iartă"! Capitolul acesta ne învaţă că, în adevăr, ne putem înfăţişa înaintea lui Dumnezeu în orice împrejurare. La picioarele Domnului a fost loc pentru cei mai mari păcătoşi (Luca 7.37).
 Şi astăzi, credincios promisiunii Sale, nu-1 va izgoni afară pe acela care vine la El (Ioan 6.37).
Păcatul este lanţul prin care chiar şi un credincios poate fi ţinut captiv în ţara vrăjmaşă (v. 46). 
Dumnezeu este gata să-1 elibereze de acolo. Numai că drumul spre iertare trece în mod necesar prin punctul mărturisirii. „Ţi-am făcut cunoscut păcatul meu ... şi Tu ai iertat nelegiuirea păcatului meu" (Psalmul 32.5).
 Dumnezeu ascultă; El iartă; da, El poate ierta totul, pentru că Isus a făcut ispăşire pentru toate. „Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne curăţească de orice nedreptate" (1 Ioan 1.9).

30 mai 2013

De ce Iona?

 As fi vrut sa  adorm....dar nu pot sa nu imi reamintesc ceea ce am auzit astazi. In ultima vreme foarte des am auzit predici despre IONA. Am auzit atat de des invataturi si ganduri minunate despre prorocul Iona, incat subiectul imi este foarte familiar, asta cu atat mai mult cat si noi ca familie, am ajuns cu cititul, tot la cartea lui Iona. Aseara am avut la cina o prietena draga din Italia, si curios este ca am deschis Biblia...si acelasi subiect l-am avut...IONA. Astazi am mers la adunare...si cred ca Dumnezeu a mai  vrut ceva sa ne spuna....pentru ca textul citit si mesajul a fost acelasi...IONA.
De ce IONA...? 3-4 saptamani....doar Iona...? 
DA, si cred ca, daca am citi cartea Iona in fiecare zi, tot ar avea Domnul ce sa ne vorbeasca prin Duhul Sfant. Dar, cred ca voi continua maine...totusi vreau sa adorm...
O noapte binecuvantata !

„Scaldă-te, şi vei fi curat.”

 2 Imparati 5:6-13
Acum, când vei primi scrisoarea aceasta, vei şti că îţi trimit pe slujitorul meu Naaman, ca să-l vindeci de lepra lui.După ce a citit scrisoarea, împăratul lui Israel şi-a rupt hainele şi a zis: „Oare sunt eu Dumnezeu, ca să omor şi să înviez, de-mi spune să vindec pe un om de lepra lui? Să ştiţi dar, şi să înţelegeţi că el caută prilej de ceartă cu mine.”Când a auzit Elisei, omul lui Dumnezeu, că împăratul lui Israel şi-a sfâşiat hainele, a trimis să spună împăratului: „Pentru ce ţi-ai sfâşiat hainele? Lasă-l să vină la mine şi va şti că este un proroc în Israel.”
Naaman a venit cu caii şi cu carul lui şi s-a oprit la poarta casei lui Elisei.
Elisei a trimis să-i spună printr-un sol: „Du-te şi scaldă-te de şapte ori în Iordan; şi carnea ţi se va face sănătoasă şi vei fi curat."Naaman s-a mâniat şi a plecat, zicând: „Eu credeam că va ieşi la mine, se va înfăţişa el însuşi, va chema Numele Domnului Dumnezeului lui, îşi va duce mâna pe locul rănii şi va vindeca lepra.
Nu sunt oare râurile Damascului, Abana şi Parpar, mai bune decât toate apele lui Israel? N-aş fi putut oare să mă spăl în ele şi să mă fac curat?” Şi s-a întors şi a plecat plin de mânie.Dar slujitorii lui s-au apropiat să-i vorbească şi au zis: „Părinte, dacă prorocul ţi-ar fi cerut un lucru greu, nu l-ai fi făcut? Cu atât mai mult trebuie să faci ce ţi-a spus: „Scaldă-te, şi vei fi curat.”

In pasajul acesta si prin vindecarea lui Naaman, Dumnezeu nu a vrut altceva decat sa isi arate Atotputernicia Sa divina.Nimeni din acele vremuri nu putea vindeca lepra si apa din Iordan cu atat mai putin.Insa Naaman a primit aceasta porunca:„Scaldă-te, şi vei fi curat.”
Astazi omul daca este bolnav, merge la medic, dar in acelasi timp spune si bisericii sa se roage pentru vindecarea lui. Interesant este ca in urma vindecarii, oamenii au tentatia sa spuna ..."da, m-am facut bine...am fost la medicul"X"...e un medic extraordinar, dar nu declara ca DUMNEZEU  l-a vindecat, ori in acest caz...Naaman nu mai putea spune ca vreun om l-a vindecat, ci trebuia sa recunoasca puterea lui Dumnezeu. Dumnezeu i-a dat o solutie atat de simpla: „Scaldă-te, şi vei fi curat.”
Uneori solutiile pe care ni le da Dumnezeu sunt atat de simple incat parca nu ne vine sa le ascultam...."oare sa fie chiar asa?...numai atata trebuie sa fac?" 
Da ! Da!...Numai atat...ASCULTARE de Domnul!
Este tot ceea ce vrea Dumnezeu sa vada la noi.Prin ascultarea de Dumnezeu, chiar si pana in lucrurile cele mai marunte, dam dovada de smerenie deplina.
Daca raul Iordan ar fi avut puteri miraculoase, toti leprosii s-ar fi dus sa se scalde. Biblia nu ne spune ca au mai fost vindecati si altii, impreuna cu Naaman, si am convingerea ca in popor mai erau leprosi.
Dar de ce Naaman? El era un strain si totusi Dumnezeu l-a ales pe el ca sa Isi proslaveasca Numele.
Atunci cand poporul lui Dumnezeu nu vrea sa asculte, nu se smereste si se departeaza de El, Dumnezeu alege pe altii prin care sa isi faca lucrarea.
E valabil si astazi...
Multi crestini cu ani  multi de pocainta in spate, se trezesc ca nu mai au parte de acea relatie cu Dumnezeu pe care poate au avut-o altadata.Nu le mai vorbeste Dumnezeu nimic, nu mai simt nimic...nu mai aud nimic.
Intreaba-te daca nu cumva, prin pacatele comise ai pus caramida pe caramida, pana s-a construit un zid?
In  Isaia 59 cu 2, sta scris..."nelegiuirile voastre pun un zid de despărţire între voi şi Dumnezeul vostru; păcatele voastre vă ascund faţa Lui şi-L împiedică să v-asculte!"
Dumnezeu da intotdeauna solutiile cele mai simple, pentru ca in acestea este vazuta slava LUI. 
Nu intotdeauna sunt intelese  de noi si nici de altii, pentru ca solutiile lui Dumnezeu  sunt irationale si El lucreaza dupa planul Lui
 si nu dupa voia mea sau a ta.
Daca solutiile oamenilor si ale noastre sunt solutii trecatoare, ale lui Dumnezeu sunt solutii pentru eternitate, de-aceea ideal este sa acceptam solutiile lui Dumnezeu si sa ramanem in voia LUI!
 

Hrana ta zilnica !

30 Mai
1 Impăraţi 8.31-40

La începutul rugăciunii lui, Solomon a preamărit credincioşia Domnului, îndurarea Sa (v. 23), măreţia Sa (v. 27). Acum el recunoaşte faptele de care este capabil poporul şi care reprezintă consecinţele păcatelor lor. Gândurile noastre se întorc de la Solomon spre Hristos, grandiosul Mare Preot. El cunoaşte deplin slăbiciunea inimilor alor Săi şi Se adresează lui Dumnezeu înainte ca Satan să-i cearnă, rugându-Se pentru credinţa lor, să nu se piardă. El a făcut aşa pentru Petru, înainte ca acesta să se lepede (Luca 22.32) ... şi încă de câte ori pentru fiecare dintre noi, în chiar ceasul ispitei, fără ştirea noastră. In adevăr, Dumnezeu cunoaşte inima omului (v. 39; vezi Ieremia 17.9, 10). Şi unde anume şi-a descoperit măsura deplină a caracterului ei înşelător această inimă „nespus de înşelătoare şi fără nici o speranţă de vindecare"?
 În ce împrejurări i-a cunoscut Hristos decăderea extremă? 
Oare nu la cruce, unde ostilitatea omului a fost total exprimată contra Lui (Psalmul 22.16)? Dar crima aceasta - cel mai mare dintre toate păcatele lui Israel - va fi chiar şi ea iertată când naţiunea pocăită îşi va
întoarce privirile cu „duhul îndurării şi al cererilor", nu spre „această casă", ci spre „Acela pe care L-au străpuns" (Zaharia 12.10).

29 mai 2013

Intre doua avioane...

70,90,110...Doamne iarta-ma, iar am incalcat regulile impuse...macar de n-ar fi politie.
 Am scapat,ce bine! Ma uit la ceas sa vad daca nu a ajuns avionul.
Ce bine ca am reusit sa ajung la timp, pentru ca imi place sa fiu parolista.Surpriza... avionul ajunge cu intarziere, abia peste 40 de minute... se pare ca a fost o furtuna... Daca as fi stiut...n-as fi incalcat regulile sau daca imi citeam mesajele veneam si eu ca toti oamenii cu 50 km/ora....
 Dar e bine si asa, ca mai am timp sa meditez la ceea ce am facut azi. ...sa o iau cu inceputul...care inceput? Normal...cel de azi...cu ora 7 dimineata. Si incep sa ma gandesc...dar a aterizat un avion...incepe agitatia, galagie multa. Nu ma pot concentra...ii spun sotului sa imi aduca o cafea.
Imi vine o idee....poate reusesc in cateva minute sa scriu ceva pe blog....drept e ca una e de pe un computer si alta e sa scrii de pe telefon, adancita intr-un scaun in aeroport.Dar incerc...pacat, nu mai am timp...aterizeaza alt avion...e avionul pe care il astept.De fapt nu astept avionul....ci persoana din avion. Nu mai am timp sa scriu, poate am sa continui maine, sper nu uit nimic din ce am facut azi... 
Ii ies in intampinare....
E asa de  frumoasa  intalnirea intre prieteni !

„Mâniaţi-vă, şi nu păcătuiţi.”

Gandindu-ma la faptele firii cu care avem de luptat...mi-a venit una din ele si poate una dintre cele mai frecvente:MANIA.
Aparent pacat mic...dar cu urmari grave ! 
„Mâniaţi-vă, şi nu păcătuiţi.” Să n-apună soarele peste mânia voastră şi să nu daţi prilej diavolului.
Efeseni 4:26-27 

Lupta cu firea, cea mai apriga lupta !

E frumos sa ramanem si la 70 de ani...asa cum suntem la 30...sau 25. Cine nu ar vrea sa ramana asa?
 Insa stim bine ca omul trece si asa e lasat de la Dumnezeu. In Psalmii 144 vers.4 scrie: 
" Omul este ca o suflare, zilele lui sunt ca umbra care trece", iar in  
 Psalmii 90:10:  
"Anii vieţii noastre se ridică la şaptezeci de ani, iar, pentru cei mai tari, la optzeci de ani; şi lucrul cu care se mândreşte omul în timpul lor nu este decât trudă şi durere, căci trece iute, şi noi zburăm"
 Odata cu acest proces de imbatranire, omul sufera diferite schimbari.Daca la 25 de ani vedeai cele mai marunte litere...dupa 45-50, poate si mai devreme...ai nevoie de ajutorul ochelarilor. Daca la 25 de ani alergai chiar km...la 65-70...mergi incet...sau poate ai nevoie de baston.
 Daca as continua ore in sir...as putea sa fac o comparatie intre ceea ce poate omul tanar si ceea ce nu mai poate omul care a imbatranit sau care a trecut de o anumita varsta, si este ceva normal.Dupa o anumita varsta te lasa simturile, te lasa auzul, te lasa vazul, te lasa puterea , te lasa incet, incet totul, fie ca iti place sau nu. Insa  totusi am descoperit un lucru care indiferent de varsta pe care o are omul....acest lucru nu il va parasi niciodata....decat in anumite conditii.
FIREA PAMANTEASCA, caci despre ea este vorba.Cu ea avem de luptat chiar si pana in pragul mortii, si ma intreb, oare de ce nu ne paraseste si ea odata cu trecerea anilor? Ar fi minunat !!!!
De dimineata vorbeam cu cineva si povestindu-mi anumite lucruri, mi-am data seama ca indiferent cat de inaintat in varsta esti....firea pamanteasca  este singura, care nu il paraseste pe om in ciuda varstei sale. 
Nu diavolul este dusmanul cel mai aprig...ci  firea noastra pamanteasca  pentru ca, pacatele pe care le savarsim provin din fire si stapanul unui om condus de fire, este diavolul.In spatele fiecarui pacat, sta un demon specializat. Daca iti place sa minti...un demon expert al minciunii, sta zi de zi pe capul tau si te face sa minti.Daca iti place sa bei, sa fumezi, sa curvesti, sa barfesti, sa urasti...si multe alte fapte ale firii...in spatele acestor pacate sunt trimisi demoni specializati.Cei care au au declarat ca vor sa Il urmeze pe Isus, din aceea zi au declarat si razboi diavolului.Acum depinde de noi cat de mult dorim sa si facem ceea ce am declarat, pentru ca putem ramane doar la nivelul declaratiilor si atunci...razboiul cu diavolul, inceteaza.
Daca iti merge totul ca pe roate, ar trebui sa iti pui intrebari.Oare esti cu adevarat in Hristos?
In lupta cu firea putem iesi biruitori, dar numai prin HRISTOS. Nu avem nici o alta alternativa de a birui...decat prin EL. In Filipeni 4 cu 13 ap Pavel scrie:
Pot totul în Hristos care mă întăreşte. 
Credeti ca daca mai avea o solutie Pavel nu ne-ar fi spus? Doar cine este in Hristos, poate birui firea!
Daca te lupti cu anumite pacate din viata ta de atata timp si nu ai reusit sa biruiesti, inseamna ca Isus Hristos nu locuieste pe deplin in inima ta.Este pericolul cel mai mare care pandeste azi pe multi crestini....o inima impartita.Ori Domnului nu ii place asa ceva.
Iosua 24:15
Şi dacă nu găsiţi cu cale să slujiţi Domnului, alegeţi astăzi cui vreţi să slujiţi... pentru ca Domnul nu isi imparte slava cu nimeni, El este un Dumnezeu gelos.
Cea mai mare biruinta...este aceea de a ne birui pe noi insine. Atunci cand Il avem pe Hristos, putem birui firea, si ma rog ca Domnul sa ne dea putere.

Hrana ta zilnica !

29 Mai
1 Impăraţi 8.12-30
Acum împăratul Solomon vorbeşte. Aşezându-se în rândul urmaşilor lui Aaron, el însuşi îndeplineşte oficiul de preot, pentru că este un simbol al Domnului Hristos, împărat şi Preot. El rememorează trecutul: Egiptul, harul arătat lui David, legământul şi promisiunile.
Cu patru sute optzeci de ani înainte, pe malul Mării Roşii, israeliţii intonaseră cântecul eliberării: „Acesta este Dumnezeul meu şi-L voi lăuda ... Prin îndurarea Ta, ai condus poporul pe care l-ai răscumpărat; l-ai călăuzit prin puterea Ta spre locuinţa sfinţeniei Tale ... Tu îi vei duce şi îi vei sădi pe muntele moştenirii Tale, la locul pe care l-ai făcut locuinţa Ta, Doamne, locaşul sfânt, Doamne, pe care mâinile Tale l-au întemeiat!" (Exod 15.2, 13, 17). Au fost necesare aproape cinci secole pentru ca aceste cuvinte să-şi găsească împlinirea. Scurgerea timpului nu îndepărtează nimic din realitatea promisiunilor lui Dumnezeu
 (compară cu 2 Petru 3. 4). 
Tot aşa, Solomon este fericit să repete: „a împlinit cu mâna Sa cuvântul Său" (v. 15); „Domnul a împlinit cuvântul Său pe care 1-a spus" (v. 20).
„Tu ai zis: Numele Meu va fi acolo!" (v. 29). Să ne amintim încă o dată promisiunea Domnului Isus: „unde sunt doi sau trei adunaţi în Numele Meu, acolo Eu sunt în mijlocul lor" (Matei'l8.20).

28 mai 2013

Vegheati dar si rugati-va intr-una !

Isaia 66:15
Căci iată, Domnul vine într-un foc, şi carele Lui sunt ca un vârtej; Îşi preface mânia într-un jăratic, şi ameninţările, în flăcări de foc.
Nu stiu cati constientizam acest lucru?
Fie ca vrem, fie ca nu....planul lui Dumnezeu va fi dus la implinire.
O singura intrebare ar trebui sa ne framante: facem noi parte din planul lui Dumnezeu? Am ramas in ascultare permanenta in conformitate cu Voia LUI?
Domnul Isus va reveni curand, mai curand decat ne putem imagina.Mireasa Lui rascumparata Il asteapta cu mare drag, asemeni celor cinci fecioare intelepte care au iesit in intampinarea  Mirelui.
Vegheati dar si rugati-va intr-una !

Matei 26:41
"Vegheaţi şi rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită; duhul, în adevăr, este plin de râvnă, dar carnea este neputincioasă.”
In momentul in care am declarat ca  vom calca pe urmele LUI, am declarat in acelasi timp si razboi diavolului. Personal, recunosc ca sunt intr-o lupta permanenta cu el, zi de zi ma impresoara prin diferite incercari, nu scap de una, dau de alta, dar Slava Domnului ca prin El sunt mai mult decat biruitoare si biruinta  este doar a LUI.
Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morţii, nu mă tem de niciun rău, căci Tu eşti cu mine. Toiagul şi nuiaua Ta mă mângâie. Tu îmi întinzi masa în faţa potrivnicilor mei; îmi ungi capul cu untdelemn, şi paharul meu este plin de dă peste el.Da, fericirea şi îndurarea mă vor însoţi în toate zilele vieţii mele, şi voi locui în Casa Domnului până la sfârşitul zilelor mele.
Traim zilele de pe urma, lupta e mai dura ca oricand, diavolul face tot ce ii sta in putinta sa doboare cat mai multe suflete, si daca se poate ca acele suflete sa fie si "crestine"...satisfactia lui  este maxima.
 Doar cine ramane in Hristos, va fi la adapost in vremurile grele care vor urma!

Banca Centrală vrea salarii plătite DOAR pe carduri !!!

O zi ca oricare alta la birou. Savurez cu placere cateva cirese primite de la un client amabil, care are o livada de ciresi la tara si  pe care il cunosc de cativa ani. Frumos gest.....
Intre timp...rasfoiesc stirile online.Imi atrage atentia o stire ..interesanta. 
Banca Centrală vrea salarii plătite DOAR pe carduri !!!

Nu este o nautate cardul si cred ca majoritatea avem macar unul....daca nu chiar 2-3, dar ce este interesant ca pana acuma acest lucru nu a fost impus.Astazi, viceguverantorul BNR a sustinut  o conferinta pe aceasta tema a sustinerii platilor cu cardul.Intregul discurs il puteti citi pe:aici
Acum intrebarea mea este: dupa acest lucru, ni se pregateste ceva....?
Apocalipsa 13 ne vorbeste de ceva ce are sa urmeze in curand.

Nu-Ti Cer Nimic....si totusi Iti cer ceva.

Sunt atatea lucruri pe care le cerem Domnului in fiecare dimineata.Astazi am indraznit sa Ii cer si eu Domnului ceva, Ii cer doar un singur lucru, sa ma ajute sa implinesc doar Voia Lui.

Nu-Ti cer nimic in a mea ruga, cand vin naintea Ta Isus
Ci doar ca o umila sluga, m-aplec adanc umil, supus
Nu-Ti cer averi , nici bogatie, nici faima si nici altceva
Vreau doar cereasca-mparatie si Harul Tau de-apururea

Nu-Ti cer nimc, nimic Isus, ci doar sa merg precum ai spus
Ajuta-ma Te rog as vrea, ca in toate sa-mplinesc,
Sa-mplinesc doar voia TA


Nu-Ti cer nimic in asta lume, decat alaturi sa Te am
Si cand m-aplec in rugaciune sa simt al cerului balsam
Nu-Ti cer nimic ce omenirea, arunca astazi pe pamant
Ci vreau o Doamne mantuirea si bucurie-n Duhul Sfant

Nimic, nimic nu vreau din toate, ce ma izbeste in priviri
Doresc doar vesnica cetate si-a slavei Tale straluciri
  Sa simt cum Tu ma tii de mana si grija mea o porti mereu
Si in dureri cum ma alina iubirea Ta de Dumnezeu

O zi binecuvantata de Domnul !

Hrana ta zilnica !

28 Mai
I Impăraţi 8.1-11

Fiindu-I gata Casa, Dumnezeu Se pregăteşte să Se instaleze în ea. Solomon strânge la el pe căpeteniile poporului. Preoţii aduc chivotul legământului în Locul Preasfânt.
Preţios chivot! Simbol al lui Hristos, chivotul cunoscuse truda poporului şi-1 susţinuse în conflictele sale. Pentru el coborâse în râul morţii. Acum intră în locul lui de odihnă. Dar există ceva care va aminti întotdeauna de calea deşertului. Drugii rămân la vedere. Cu toate că de aici înainte nu urma să mai fíe folosiţi, drugii n-au fost scoşi din inelele lor.
În mijlocul splendorilor cerului, II vom contempla pe Domnul Isus în frumuseţea Sa. Dar ceea ce va mişca profund inimile noastre vor fi semnele nepieritoare ale suferinţelor Lui de la cruce, pe care le vom vedea asupra Sa. Asemenea drugilor chivotului, ele vor rămâne în gloria cerului ca o mărturie a dragostei Lui divine. Şi ce minunate sunt picioarele Mântuitorului: ele s-au trudit pe drumurile acestei lumi pentru a ne căuta (Isaia 52.7), înainte să fi fost străpunse la cruce, unde S-a lăsat ţintuit ca să ne salveze! 
Pe aceste picioare sfinte, omagiul Mariei fusese deja turnat în preafericita casă din Betania, care se umpluse de mirosul parfumului.
 Ce savoare anticipată a Casei Tatălui, pe care gloria o va umple pentru totdeauna!

27 mai 2013

Sunteti firma de asigurari? As vrea sa imi asigurati sufletul!

Se stie ca reclama este sufletul comertului, de-aceea de fiecare data cand deschizi radioul auzi cate o reclama la un anumit produs sau serviciu oferit. Daca te uiti la un film...taman cand e  secventa mai importanta....incep cateva minute de reclama.Daca mergi cu masina prin oras sau la drum lung...la o anumita distanta vezi cate un panou publicitar care face reclama la ceva anume. Printre multele servicii oferite, am zarit si eu, la fel ca multi alti, un panou mare pe care scrie:
INTR-O LUME NESIGURA..."X"(firma de asigurari) VA ASIGURA !
Nu a-ti auzit reclama? Cred ca da....si la fel ca noi, a auzit-o si un frate din biserica.Numai ca intamplarea a facut ,ca dupa ce i-a atras in mod deosebit atentia acest panou publicitar, acest frate s-a intalnit cu un broker de asigurari de la firma respectiva, si i-a pus o intrebare.Acum nu ca as vrea sa ii fac firmei respective reclama sau antireclama....departe de mine asa ceva....ci ideea in sine a firmelor de asigurari, iti ofera aceasta posibilitate de a-ti asigura ceva anume. Toate firmele de asigurari iti fac asigurare pe orice....catel, purcel, vitel...etc...Poti face asigurare pe masina, poti face pe locuinta, in caz de calamitati, te poti asigura tu insuti sau poti asigura anumite parti ale corpului tau. Spre exemplu, cantareti isi asigura vocea, vedetele isi asigura picioarele sau mai stiu eu ce...insa nici o firma nu face asigurari complete. Si acum sa revin la intrebarea pe care fratele a pus-o acestui broker de asigurari:
"-Faci asigurari..?
-Da ! Cu asa ceva ma ocup.
-As vrea sa imi asigur si eu ceva.
-Da cum sa nu....orice.
-Pai vreau sa imi asigurati sufletul!!!!
-Ce..? Oh, asta nu putem face...noi nu asiguram asa ceva!!!"

O asigurare pentru viata! 
 Suntem extraordinari de precauti si de vigilenti.Ne facem asigurare de viata, in caz ca se intampla ceva cu noi....urmasii nostri sa nu ramana cu cheltuiala dupa noi, ne asiguram apartamentul daca o fi vecinul uituc si uita gazul deschis...sa nu ramanem pe strada, asiguram casa, ca de-o veni vreo inundatie sau vreo tornada (noroc ca traim in Romania si nu avem tornade), sa nu ramanem sub cerul liber....asiguram pamantul, ca de ne-o da Domnul grindina sau mai stiu eu ce mana pe recolta....sa nu ramanem flamanzi....asiguram viitorul copiilor nostri, ca de-om pleca noi(dincolo), sa nu duca lipsa de nimic bietii copii,
dar viata vesnica ne-am asigurat-o ?
Suntem preocupati pentru ceva trecator....dar, pentru ceva ce este vesnic...de ce nu suntem preocupati?

Dragul meu...indiferent cine esti si unde te afli, indiferent daca ai 10 ani sau 80 de ani....intr-o zi se va termina aici TOTUL. Vom spune adio acestui pamant plin de dureri si suferinta, dar viata abia atunci incepe.
Incepe vesnicia, dar depinde de tine daca ti-ai asigurat sufletul.
Daca citesti acest mesaj si nu esti sigur daca ai asigurare pe sufletul tau, vreau sa iti spun ca exista UNUL care incheie asigurari si acestea sunt garantate.Acesta este ISUS HRISTOS !
Numai El iti poate garanta vesnicia, numai El iti poate asigura viitorul tau si al copiilor tai.
Esti interesat de o astfel de asigurare???

Matei 11:28
Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă.
 Ioan 3:36
Cine crede în Fiul are viaţa veşnică; dar cine nu crede în Fiul nu va vedea viaţa, ci mânia lui Dumnezeu rămâne peste el.
Ioan 3:16
Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.
Ioan 5:24
Adevărat, adevărat vă spun că cine ascultă cuvintele Mele şi crede în Cel ce M-a trimis are viaţa veşnică şi nu vine la judecată, ci a trecut din moarte la viaţă.
 Ioan 6:27
Lucraţi nu pentru mâncarea pieritoare, ci pentru mâncarea care rămâne pentru viaţa veşnică şi pe care v-o va da Fiul omului; căci Tatăl, adică însuşi Dumnezeu, pe El L-a însemnat cu pecetea Lui.
Ioan 6:40
Voia Tatălui Meu este ca oricine vede pe Fiul şi crede în El să aibă viaţa veşnică; şi Eu îl voi învia în ziua de apoi.
Ioan 6:47
Adevărat, adevărat vă spun că cine crede în Mine are viaţa veşnică.
Ioan 10:28
Eu le dau viaţa veşnică, în veac nu vor pieri, şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea.
Ioan 17:3
Şi viaţa veşnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu.
1 Ioan 2:25
Şi făgăduinţa pe care ne-a făcut-o El este aceasta: viaţa veşnică.
 
Iata o sumedenie de versete care ne arata ca doar in ISUS, Fiul lui DUMNEZEU putem avea VIATA VESNICA.EL este Singurul care ne poate da mantuirea si ne poate asigura viitorul. In Isaia 55:3 scrie:
Luaţi aminte şi veniţi la Mine, ascultaţi, şi sufletul vostru va trăi....
Si am sa inchei cu un verset care ar trebui sa constientize pe orice om. Un gand din  Marcu 8 vers.36
Şi ce foloseşte unui om să câştige toată lumea, dacă îşi pierde sufletul?
Oricate asigurari ti-ai facut dragul meu, daca nu ti-ai asigurat sufletul...
TOTUL ESTE IN ZADAR....
 
 
 

Hrana ta zilnica !

27 Mai
1 Impăraţi 7.38-51

Hiram este o imagine a Duhului Sfânt, „Lucrătorul divin" ocupat să pregătească toate lucrurile aici jos - şi în special inima celor credincioşi - în vederea gloriei lui Dumnezeu. Marea, un imens lighean cu diametrul de aproape cinci metri, trebuia să servească pentru spă-larea preoţilor, în timp ce un număr de zece lighene, odihnindu-se pe cele zece piedestale ale lor, erau folosite pentru spălarea a „ceea ce pregăteau pentru arderea-de-tot" (2 Cronici 4.6).
Începând cu v. 48 avem o listă de obiecte din aur confecţionate de Solomon. Însă el, aducând ulterior lucrurile pe care le dedicase tatăl său, David (v. 51), ne face să ne gândim la Domnul Isus, Fiul, având la dispoziţie ceea ce-I aparţine Tatălui. „Tatăl iubeşte pe Fiul şi a dat toate în mâna Lui" (Ioan 3.35; 17.10). Să remarcăm în acelaşi timp cum, spre deosebire de ceea ce s-a întâmplat cu cortul (Exod 35.21-29), nu există aici nici o afirmaţie cu privire la ceea ce a dat poporul. Şi înţelegem motivul: În cer nu poate intra nimic din ceea ce vine de la om.
 Acolo totul este divin, totul este lucrarea exclusivă şi desăvârşită a Tatălui, a Fiului, a Sfântului Duh. Cele trei Persoane, care S-au angajat împreună în prima creaţie, Se ocupă tot împreună de gloria care va veni şi de noua creaţie.

26 mai 2013

Hrana ta zilnica !

26 Mai
1 Impăraţi 7:11-37

Pentru confecţionarea cortului şi a obiectelor pe care le conţinea, Domnul îl desemnase odinioară pe Beţaleel, un meşter iscusit, „umplut cu Duhul lui Dumnezeu în înţelepciune şi în pricepere şi în cunoştinţă şi în orice fel de meşteşug ..." (Exod 31.2-3). Pentru confecţionarea obiectelor din aramă (sau bronz), Solomon face apel la Hiram din Tir, un meşteşugar de asemenea „plin de înţelepciune şi de pricepere şi de cunoştinţă ca să facă orice fel de lucrări în aramă" (v. 14). Fie ca şi noi să intrăm în posesia unor calităţi spirituale similare. 
Atunci Domnul va putea să ne folosească la tot felul de lucrări, pentru că acestea sunt (din plin) pentru fiecare.
Primul proiect al lui Hiram este turnarea celor doi stâlpi de aramă cu splendidele lor capiteluri. Acestea ne reamintesc de promisiunea Domnului către Biserica din Filadelfia: „Pe învingător îl voi face un stâlp în templul Dumnezeului Meu" - „Ai puţină putere le-a spus El acelor credincioşi (Apocalipsa 3.12 şi 8). Dar numele acestor stâlpi, Iachin şi Boaz, semnifică: „El va întări" şi, respectiv, „în El este putere". Iată un răspuns preţios pentru condiţia răscumpăraţilor: Puţină putere pe pământ? 
Stabilitate şi putere pentru totdeauna în cerul gloriei, reprezentat de templu!