Versetul zilei

13 decembrie 2019

Biserica nu arde!

Fiecare veste referitoare la biserica lui Hristos imi atrage atentia, dar mai ales atunci cand vestile sunt rele. De dimineata a vazut aceasta stire care m-a intristat intr-un fel, gandindu-ma la fratii mei care acum in prag  de iarna, au pierdut harul de a avea un loc unde sa mearga la partasie.. 
Dupa citirea vesti am stat putin si am meditat, "Biserica Betel a ars"... Oare?
Biserica suntem noi, sunt fratii care se adunau in aceea cladire, biserica este Trupul lui Hristos si Trupul lui Hristos dainuieste. De-altfel Biserica lui Hristos nu depinde de o cladire, Biserica lui Hristos este acolo unde doi sau trei se aduna in Numele Lui. Pe de alta parte mi-as dori ca Biserica lui Hristos sa arda pentru Domnul si nu pentru lume.
Duhul Sfant sa ne inflacareze!

12 decembrie 2019

17.12.1989-17.12.2019--30 ani!

Strigătul uitat al Revoluției: Eliberarea românilor de sub comunism a fost o lucrare a lui Dumnezeu, pe care din păcate, mai târziu și-au asumat-o oamenii. Realitatea este că Revoluția a început în jurul unei biserici, iar în toate protestele de la Timișoara se cânta despre puterea eliberatoare a lui Cristos, atunci când din piepturile tuturor protestatarilor timișoreni răsuna cântecul „El vine iar”. În zilele de început ale Revoluției, românii speriați de șuieratul gloanțelor și îngenunchiați pe caldarâmul rece lăsau de pe buzele lor să fie auzită rugăciunea „Tatăl nostru” Tot atunci piața, plină de oameni doritori de libertate, oameni care au înțeles că numai Dumnezeu a făcut posibilă această răsturnare de situație, și care au văzut că numai El schimbă istoria, a răsunat de strigătul repetat și plin de entuziasm „Există Dumnezeu!”. Din păcate, românii le-au uitat pe toate acestea... Teo Family vine acum, după 30 de ani de la Revoluție, cu acest cântec provocator și excelent realizat din punct de vedere artistic, ca să ne aducă aminte tuturor că deasupra istoriei este Dumnezeu și de asemenea că adevărata libertate se capătă numai prin El. Acest cântec, pe versurile lui Costache Ioanid este strigătul uitat al Revoluției și de asemenea este o obligatorie aducere aminte a faptului că Dumnezeu există și El este cel ce conduce în mod suveran întregul Univers. Mulțumim Teo Family, pentru această necesară și binecuvântată aducere aminte.
 Pastor Nelu Filip (Biserica "Poarta Cerului", Timisoara)