Versetul zilei

21 mai 2016

Hrana ta zilnica!

21 MAI
Osea 4.1-19
Versetele 1 şi 2 ne amintesc de Romani 3.9-19, pasaj care-i are în vedere nu numai pe evrei, ci pe toţi oamenii. Israel însă, ca depozitar al oracolelor lui Dumnezeu, este cu atât mai responsabil, cu cât respinge cunoştinţa de bunăvoie şi uită legea (v. 6; Romani 3.2). Sau alipit de idoli, departe de Dumnezeul lor” (sf. v. 12). Creştini, nu este această ultimă expresie un avertisment solemn şi pentru noi, cei asaltaţi de o sumedenie de modalităţi şi totodată de ocazii (fiecare le poate identifica pe ale lui) de a ne sustrage din faţa autorităţii pe care Domnul trebuie s-o aibă în viaţa noastră?
Care va fi de astă dată pedeapsa nefericitului popor? 
Cea mai cutremurătoare cu putinţă: abandonarea. Starea sa este incurabilă, fără speranţă. Dumnezeu renunţă la a-1 mai tine pentru Sine şi declară: 
„Voi uita şi Eu pe fiii tăi" (v. 6);
„Nu voi pedepsi pe fiicele voastre..." (v. 14);
„Efraim s-a alipit de idoli: lăsați-l” (v. 17).
Acest înspăimântător tablou al corupţiei celor zece seminţii ar fi trebuit să fie în tot acest timp un avertisment pentru Iuda. Ghilgalul şi Betelul (casa lui Dumnezeu), sedii ale promisiunilor şi ale binecuvântărilor pe parcursul întregii istorii a lui Israel, au devenit centre ale nelegiuirii, capitale ale religiei profane. Domnul îl îndeamnă în mod solemn pe Iuda să nu se suie acolo (v. 15).

20 mai 2016

CLIMATUL VREMURILOR DIN URMA

Hrana ta zilnica!

20 MAI
Osea 2.18-23; 3.1-5
Într-un stil abrupt, specific profetului, descrierea stării tragice a lui Israel alternează cu promisiunile restaurării fără relatări intermediare (v. 18-23). Harul lui Dumnezeu va stabili noi legături cu poporul Său, care nu-I va mai fi rob, precum această femeie cumpărată (cap. 3.2), nici nu I se va mai adresa folosind apelativul „Stăpânul meu", ci: „Soțul meu" (cap. 2.16). „Te voi logodi cu Mine", repetă Domnul de trei ori, ca pentru a-Şi pecetlui angajamentul (v. 19, 20). In acelaşi fel în care o face inelul de pe degetul unei tinere logodnice, această promisiune ar fi trebuit să vorbească inimii sărmanului popor, să-1 provoace la a-şi păstra cu gelozie afecţiunile pentru Domnul (comp. cu Ieremia 2.2). 
Prin analogie, ne gândim la Biserică, care ar fi trebuit să fie în întregime pentru Hristos. „V-am logodit cu un singur bărbat", le spune Pavel corintenilor (2 Corinteni 11.2), dezvăluind, de asemeni, în Efeseni 5.25-27 ceea ce Isus a făcut, ceea ce El face şi ceea ce va face pentru Adunare.
Scurta profeţie din capitolul 3 descrie într-un mod izbitor starea actuală a copiilor lui Israel: ei nu au nici împărat, mei cultul închinării, fie că este vorba de închinarea în faţa idolilor, fie de cea înaintea Domnului (v. 4). Casa lui Israel este neocupată, măturată şi împodobită, gata pentru împlinirea cuvintelor din Matei 12.45.
 Însă după aceasta va urma pocăinţa sa şi restabilirea sa în binecuvântarea divină, prin bunătatea Domnului (v. 5).

19 mai 2016

Documentar interesant!

Tu esti fericit?

La un seminar, unul dintre profesori a aratat cu degetul catre o femeie si a intrebat-o: “Sotul tau te face fericita?” In acel moment, barbatul care era fix langa ea, a devenit relaxat, dand dovada de o senzatie de siguranta. Era mandru de el si deja stia raspunsul pe care sotia urma sa il dea. Mare i-a fost mirarea cand ea a raspuns direct, fara nicio urma de regret: “NU”.
Cand toti si-au indreptat privirea catre ea, femeia a continuat: “Nu, nu el este cel care ma face fericit.”
Dintr-o data, in intreaga sala s-a facut liniste. Sotul era pietrificat; o incruntare a aparut pe fata lui. Nu-i venea sa creada ce spune sotia lui, mai ales intr-un astfel de moment.
Femeia s-a ridicat in picioare si, pe un ton modest, a explicat:
“Nu el ma face fericita. Eu sunt fericita. Faptul ca eu sunt fericita sau nu nu depinde de el, ci de mine. Eu sunt singura persoana de care depinde fericirea mea.
Eu decid sa fiu fericita in fiecare situatie si in fiecare moment al vietii mele. Daca fericirea mea ar depinde de alte persoane, alte lucruri sau alte imprejurari de pe fata acestui pamant, atunci as avea probleme serioase.
De-a lungul vietii mele am invatat cateva lucruri: Eu decid sa fiu fericita si restul e o chestiune de experiente sau circumstante cum ar fi de ajutor, intelegere, acceptare, ascultare, consolare. Acum sunt casatorita, dar eram deja fericita cand eram singura.
Fericirea va fi intotdeauna gasita in multumire, iertare si in noi insine.
A iubi cu adevarat este extrem de dificil… 
 continuarea AICI

Fiti binecuvantati!

Daca esti ascuns cu Hristos in Dumnezeu, oricat de mare ar fi valul de probleme din viata ta, nu te va invinge, pentru ca DUMNEZEU ESTE SUVERAN!
O ZI PLINA DE HAR!

Frica de moarte!

După cum este scris: „Din pricina Ta suntem daţi morţii toată ziua; suntem socotiţi ca nişte oi de tăiat.”

Ca sa ai viata,  prima data trebuie sa mori!
Dintotdeauna crestinii au fost prigoniti si-n arenele romane au murit torturati, schingiuiti, obligati  sa se lupte cu fiarele salbatice, supusi la chinuri groaznice si greu de imaginat de mintea noastra, insa nimic nu le-a clintit credinta lor in Hristos. 
Moartea nu i-a speriat, din contra ei erau fericiti ca raul pe care acestia il vor face, era de fapt cel mai mare bine, ei incepeau adevarata viata cu Hristos.
Omul este supus mortii si indiferent ca suntem crestin sau nu, intr-o zi toti trebuie sa infruntam moartea.  Unii mor prigoniti, altii mor din alte motive, boala, accidente, etc. Cei care mor prigoniti, mor  deplin constienti de acest lucru si accepta cu tarie, acestia fiind numiti eroii credintei. Cei care mor in accidente nici n-au timp sa realizeze ce se intampla, pentru ca moartea survine  fulgerator, iar pentru acestia din pacate, nu exista sansa de a-si revizui relatia lor cu Dumnezeu.
Boala in schimb da aceasta sansa a rezolvarii  relatiei dintre om si Dumnezeu. 
Ca si crestinii indiferent in ce forma ar interveni moartea in viata noastra, aceasta nu trebuie sa aduca frica.
Şi voi n-aţi primit un duh de robie, ca să mai aveţi frică, ci aţi primit un duh de înfiere, care ne face să strigăm: „Ava!”, adică „Tată!” 
  • Insuşi Duhul adevereşte împreună cu duhul nostru că suntem copii ai lui Dumnezeu.
  •  Şi, dacă suntem copii, suntem şi moştenitori: moştenitori ai lui Dumnezeu şi împreună-moştenitori cu Hristos, dacă suferim cu adevărat împreună cu El, ca să fim şi proslăviţi împreună cu El. Romani 8:15-17
  • Tuturor ne place sa mostenim ceva si Dumnezeu ne da drept mostenire Imparatia Sa impreuna cu El, dar pentru aceasta trebuie sa acceptam si noi drumul suferintei.
  • El, care n-a cruţat nici chiar pe Fiul Său, ci L-a dat pentru noi toţi, cum nu ne va da fără plată, împreună cu El, toate lucrurile?
  • Daca Isus a platit un pret, oare nu este drept si noi sa aceptam pretul, indiferent care este?
Suntem supusi mortii in fiecare zi, insa  în toate aceste lucruri noi suntem mai mult decât biruitori, prin Acela care ne-a iubit.
Nu putem stii ce va fi maine, astazi poate trece cel de langa noi prin suferinta sau moarte, maine putem fi noi, insa trebuie sa stim ca prin Acela care ne-a iubit, suntem mai mult decat biruitori si acest lucru ni-l garanteaza Cuvantul Domnului.
Frica de moarte trebuie sa fie invinsa, pentru ca abia atunci incepe viata.


Hrana ta zilnica!

19 MAI
Osea 2.1-17
Cauza lui Israel nu se poate apăra (v. 2; comp. cu Isaia 1.18)! După un rechizitoriu cutremurător, Dumnezeu pronunţă pedeapsa pentru infidelitatea acestui popor: „de aceea, iată, îţi voi îngrădi calea..." (v. 6)... „de aceea îmi voi lua înapoi grâul..." (v. 9). „De aceea..." şi ne-am putea aştepta la o pedeapsă încă şi mai severă.
 Dar ce anunţă versetul 14?:
„De aceea, iată, o voi ademeni şi o voi duce în pustie şi voi vorbi inimii ei".
Neasemuit har al lui Dumnezeu!
 Păcatul alor Săi îi dă Domnului ocazia de a-Şi dezvălui mila infinită. In loc să alunge „soţia" nerecunoscătoare şi vinovată, El o ia de mână şi, singur cu ea, îi vorbeşte într-un fel care să-i atingă inima. Dar de ce este menţionată aici această sinistră vale a Acorului? Nu ne vorbeşte ea despre păcatul lui Acan şi despre dezastruoasele sale consecinţe? (Iosua 7.26).
 Iată însă că tocmai pe aceasta o alege Dumnezeu pentru a o face, de acum, „o uşă a speranţei" (comp. cu Isaia 65.10). Din punct de vedere moral, şi pentru noi este la fel. Valea tulburării, locul unde avem de-a face cu Dumnezeu în chestiunea greşelilor noastre din trecut, devine „o uşă a speranţei". Astfel, Dumnezeu ne arată că bucuria comuniunii cu El are obligatoriu ca punct de plecare mărturisirea păcatelor noastre.

18 mai 2016

Botez duminica la Elim Timisoara

Ca in fiecare an in luna mai, avem harul sa ne bucuram de un Botez Nou Testamental in Biserica Penticostala Elim Timisoara. 
Cuvantul Evangheliei are putere si astazi de a chema oameni la mantuire. 
„Cine va crede si se va boteza va fi mantuit”, spune Cuvantul.
Zeci de persoane vor marturisi acest lucru duminica in apa botezului.
Vor marturisi ca de-acum inainte doresc ca ISUS HRISTOS  sa fie Domnul vietii lor.
Vino si tu!

Hrana ta zilnica!

18 MAI
Osea 1.1-11
Profeţia lui Osea, contemporan cu Isaia, ne poartă în perioada cărţii 2 Impăraţi, înainte de strămutări. Ea se adresează mai ales celor zece seminţii (numite adesea Efraim, după numele celei aflate în capul şirului), care s-au cufundat în idolatrie mai repede decât Iuda.
Întinat prin idolii săi, necredincios legământului cu Dumnezeul său, Israel este reprezentat prin femeia necurată pe care profetul este invitat s-o ia de soţie, înseşi numele copiilor săi exprimă condamnarea (comp. cu Isaia 8.1-4; precizăm că, în aceste capitole, verbele „a curvi", „a se prostitua" sau expresia „a comite adulter" semnifică părăsirea lui Dumnezeu şi alipirea de idoli). 
Israel însuşi a rupt relaţiile care-1 uneau cu Domnul. Totuşi, versetul 10, citat de Pavel în Epistola către Romani, ne arată că fărădelegea lui Israel a avut o consecinţă neaşteptată şi minunată: credincioşii, „nu numai dintre iudei, ci şi dintre naţiuni", sunt numiţi de atunci „fii ai Dumnezeului celui viu" (Romani 9.24-26). Dumnezeul acesta viu devine Tată. Sentinţa „Lo-Ami" pronunţată asupra Israelului vinovat a fost urmată de chemarea unui popor ceresc, o familie, care se bucură cu Dumnezeul său şi Tată de o legătură indisolubilă, căreia nici chiar păcatele noastre nu-i pot aduce vreo atingere (1 Petru 2.10).

17 mai 2016

Semnele timpului- 2016 un an ciudat!

”....căci a venit ziua cea mare a mâniei Lui şi cine poate sta în picioare?”
Am privit acest video si nu am putut sa nu ma duc cu gandul in cartea Apocalipsei amintindu-mi de  cei sapte ingeri  si de sunetul celor sapte trambite.
Faptul ca noi in Romania suntem mai mult decat binecuvantati si nu avem parte de fenomene de acest gen, nu inseamna ca ele nu exista. Uitati-va aici si puteti viziona si alte inregistari si veti vedea ca anul 2016 in special a inceput cu multe fenomene...
”mai putin obisnuite”
Oricat am incerca noi sa cautam o explicatie sau mai bine zis oamenii de stiinta  cauta explicatii si justificari pentru toate aceste fenomene care se intampla...nu are sens. 
Un lucru este cert,”DOMNUL VINE CURAND” si toate acestea nu sunt decat semnele venirii Lui si impliniri ale Scripturii.
Uita-te la toate aceste fenomene si intreaba-te, 
”putea-vei sta in picioare in ziua maniei lui Dumnezeu?”

Pocainta aduce vremuri de inviorare!

Pocăiţi-vă dar şi întoarceţi-vă la Dumnezeu, pentru ca să vi se şteargă păcatele, ca să vină de la Domnul vremurile de înviorare... (Fapte Ap. 3:19)
...asta spunea Petru norodului care s-a adunat sa-l asculte si acelasi mesaj ne este adresat prin Cuvantul lui Dumnezeu. Chiar daca nu este  "Petru" in carne si oase sa ne spuna aceste cuvinte, ele raman valabile. Dorim toti vremuri de inviorare pentru ca simtim ca suntem vlaguiti de putere, suntem obositi si picioarele noastre abia se mai tarasc sa gaseasca o gura de apa prin pustiul acestei lumi. Nu apa este problema, ci puterea de a ajunge la EA.Atunci cand esti fara putere si insetat, un pahar de apa face minuni.
 " ISUS este apa vietii!
"Daca inseteaza cineva sa vina la mine si sa bea"-Ioan 7:37
APA este din belsug si cine va bea din Aceasta Apa nu va inseta, iar din el vor curge rauri de apa vie.
Dumnezeu vrea sa aduca vremuri de invioare, noi le dorim, insa exista o piedica in calea acestor vremuri...pacatele noastre. Atata vreme cat ne simtim "comod" sau mai bine zis suntem "indiferenti" in ceea ce priveste starea noastra spirituala, vremea mult asteptata...nu va veni.
Pocăiţi-vă dar şi întoarceţi-vă la Dumnezeu, pentru ca să vi se şteargă păcatele, ca să vină de la Domnul vremurile de înviorare...
Poacainta este garantia venirii vremurilor de inviorare!


Hrana ta zilnica!

17 MAI
Daniel 12.1-13
Împlinirea celor dintâi evenimente ale profeţiei este garanţia că şi cele anunţate pentru timpul sfârşitului vor avea loc cu certitudine. Perioada actuală a harului este ca o lungă paranteză care întrerupe de aproape două mii de ani cursul profeţiei. Ea dă acum fiecăruia ocazia de a se întoarce la Dumnezeu, pentru a se pune la adăpost de judecata viitoare.
Dintre cei din poporul lui Daniel, „oricine va fi găsit scris în carte" va fi eliberat (v. lb).
Cei care sunt numiţi înţelepţi vor învia pentru viaţa eternă; ceilalţi, pentru grozăvia pierzării eterne. Atunci va lua sfârşit vremea rânduită pentru judecată; soarta fiecărui om va fi definitiv stabilită şi absolut nimic nu va mai constitui vreun obstacol în desfăşurarea pe pământ a planurilor lui Dumnezeu. Profeţia, să nu uităm, îl are întotdeauna ca obiect pe Israel; chiar istoria împărăţiilor neamurilor este privită aici în relaţie cu poporul ales.
Gândurile lui Dumnezeu însă au ca centru invariabil întâi de toate gloria lui Hristos. De aceea ele sunt pecetluite şi ascunse de cei răi, în timp ce înţelepţii sunt invitaţi să le înţeleagă. Noi de asemenea le vom înţelege, în măsura în care vom avea pe inimă această glorie a Domnului Isus.

16 mai 2016

Hrana ta zilnica!

15 MAI
Daniel 11.10-28
Acest capitol anunţă şi istoriseşte în detaliu rivalitatea dintre două din cele patru dinastii în care avea să fie împărţit imperiul grec al lui Alexandru. În acest împărat al Nordului se recunoaşte linia Seleucizilor, guvernând regiunile situate la nord de Palestina: Siria, Asia Mică, în timp ce împăraţii Sudului sunt Lagizii (sau Ptolomeii), stăpânind Egiptul. 
Intre aceste două puteri rivale aveau să alterneze războaiele şi tratatele de alianţă, cu linguşiri omeneşti, şantaje şi ameninţări, căsătoriile diplomatice şi asasinatele. Relaţiile dintre naţiuni nu s-au schimbat deloc de atunci, iar manualele de istorie nu sunt altceva decât triste reflectări despre ce conţine inima omului: lăcomie (v. 8), violenţă şi crime (v. 14), moravuri rele (v. 17), înşelăciune (v. 23), corupţie (v. 24), trădare (v. 26), minciuni (v. 27).
Cât de deşartă apare, după două mii de ani, retrospectiva acestor conflicte având drept miză ţara lui Israel (v. 16) şi care-i va măcina în guvernări de scurtă durată pe aceşti monarhi îngâmfaţi!
Politica internaţională din perioada împăraţilor aparţinând dinastiei Seleucizilor şi a Ptolomeilor este descrisă aici anticipat într-un mod atât de exact, încât unii raţionalişti, încurcaţi, au făcut tot posibilul pentru a demonstra că acest capitol nu putea fi scris decât după împlinirea evenimentelor pe care acesta le anunţă.


16 MAI
Daniel 11.29-45
Nicio profeţie din Scriptură nu se interpretează separat, ceea ce înseamnă că nu poate fi izolată din planul general al lui Dumnezeu (2 Petru 1.20). Astfel, începând cu versetul 36, cum arată înseşi cuvintele Domnului, avem tabloul unor evenimente care se află încă în viitor şi pentru care cele din trecut au slujit, într-un fel, doar drept schiţă sau introducere. Antioh Epifanus, regele Siriei, desemnat fără echivoc în versetul 31, cel care pentru a se răzbuna pe iudei sacrifică o scroafă în templu şi apoi aşază acolo statuia lui Jupiter, nu este decât un antetip al viitorului împărat din Nord sau Asirian. Acestui personaj profetic i se aplică versetele 40-45, în timp ce versetele 36-39 îl privesc pe Antihrist, „împăratul", care în acelaşi „timp al sfârşitului" se va face adorat în Ierusalim. 
El va fi supraomul aşteptat, reunind şi desăvârşind în persoana sa, sub acapararea lui Satan, toate tendinţele perverse şi orgolioase ale inimii omului.
 Acţionând după bunul lui plac (în contrast absolut faţă de Hristos - Evrei 10.7), proferând cele mai grave hule împotriva lui Dumnezeu, dispreţuindu-L pe Unsul Său, ridicându-se mai presus de orice, sprijinit de bani, de violenţă şi de minciună, iată duhul Antihristului, care nu este greu de discernut hi lume chiar şi astăzi (1 loan 2.18,22,23).