Versetul zilei

4 aprilie 2015

Nu au fost 3000, dar au fost 2000!

Cei ce au primit propovăduirea lui au fost botezaţi; şi, în ziua aceea, la numărul ucenicilor s-au adăugat aproape trei mii de suflete.
Asta, am spune noi doar pe vremea  lui Petru. 
Ei, iata ca nu, si astazi Dumnezeu lucreaza cu aceeasi putere si in  30 martie 2015, 
2000, da...2000 de suflete L-au primit pe Isus Hristos in viata lor.
Doamne ce minunat !
Slava Tie, Doamne Isus!
 Si anul 2014 a fost un an roditor din punct de vedere spiritual. Tot aici, in Lima a  avut un botez cu  multe suflete.
Slava Domnului!

E sărbătoare la Florii, dar Împăratul plânge...

E sărbătoare la Florii -
Cum n-a mai fost vreodată,
Căci Cel prezis de profeții,
Azi în Sion Se-arată.

Smerit, cu chipul Său senin,
Înconjurat de gloate,
Isus, călare pe asin,
Coboară spre cetate.

În mâini, cu crengi de palmier,
Îi ies mulțimi în cale;
Răsună al Iudeii cer,
De cânt și osanale.

Răsună coruri de copii
Mulțimea se tot strânge,
E sărbătoare la Florii,
Dar Împăratul plânge:

"Ierusalim, Ierusalim,
Ce mi-ai respins iubirea
Și darul păcii cel sublim -
Îți plâng nenorocirea.

Dușmanii vor împrejmui
Tot zidul tău cu schele,
Iar pentru mame și copii
Veni-vor vremuri grele."

Cu lacrimi calde pe obraz
Plângea Ierusalimul... 
Dar plânsul Lui mai scaldă azi
New Yorkul și Kremlinul.

Văzduhul Terrei e brăzdat -
De undele divine,
Iar orologiile bat
Sfârșitul care vine.

E sărbătoare pe pământ
Și luptă pentru pace,
Se flutură lozinci în vânt,
Dar Printul păcii tace.

Azi, nu romani și nici barbari,
La porți vin cu ștafeta,
Ci mii de monștri nucleari -
Amenință planeta.

E sărbătoare și e joc
Și muzicile cântă,
Dar pace tu nu ai deloc
Și moartea te-nspăimânta.

El hotărăște iar o zi
Azi, cât se poate spune,
Pe Printul păcii-L poți primi,
Nu amâna pe mâne!
 
                                                                Autor:Petru Dugulescu

Hrana ta zilnica!

4 APRILIE
Ezechiel 34.17-31

Domnul denunţă cu severitate egoismul oilor puternice şi grase, promiţând că va remedia pagubele făcute celor mici şi slabe. Apoi II desemnează - şi înţelegem cu câtă satisfacţie şi cu câtă dragoste - pe Păstorul pe care-L va ridica: pe Robul Său, David. Prin acest păstor credincios al turmei tatălui său şi apoi al turmei lui Israel (1 Samuel 17.34,35; 2 Samuel 5.2), Dumnezeu vrea să ne vorbească despre Preaiubitul Lui. „Eu sunt Păstorul cel bun", va spune Domnul Isus, în contrast cu toţi păstorii cei răi despre care vorbeşte începutul acestui capitol. El a fost plin de compasiune faţă de mulţimile „necăjite şi risipite ca nişte oi fără păstor", ale lui Israel (Matei 9.36). Ceea ce-L caracterizează pe Păstorul cel bun este că-Şi dă viaţa pentru oile Sale (loan 10.11). Aceasta este dovada supremă a bunătăţii Sale, care întrece toate îngrijirile enumerate în acest capitol. „Eu le cunosc pe ale Mele şi sunt cunoscut de ale Mele" (loan 10.14) adaugă Domnul, cuvânt pe care îl putem asemăna cu cel din versetul 30 şi din versetul 31! Să ascultăm încă o dată această expresie mişcătoare: „oile Mele, turma păşunii Mele" (comp. cu Psalmul 100.3). In capitolul 36.38 vom întâlni şi alte expresii: „turme de oameni, ... turma cea sfântă,... turma Ierusalimului".

3 aprilie 2015

Ultima minune!

Zilele trecute  ma gandeam la marea sarbatoare care ne sta in fata,"Intrarea Domnului Isus in Ierusalim si Triumful Sau in fata mortii". Oare realizam noi cu adevarat importanta acestor sarbatori?
Trist este ca semnificatia adevarata a acestor sarbatori s-a pierdut si din pacate toate aceste sarbatori au capatat o mare importanta comerciala si traditionala.
Si sarbatoarea Nasterii si sarbatoarea Invierii au o importanta deosebita, dar cred ca fara sarbatoarea Invierii, nu ar fi existat nici sarbatoarea Nasterii. Isus a venit in lume ca sa poata muri intr-o zi pentru pacatul meu, si al tau. Daca nu trebuia sa aibe loc acest eveniment de preluare al pacatelor mele, Isus nu venea pe pamant.
Scurta a fost viata Lui pe pamant, insa cat a stat Isus a facut multe minuni. Ultima minune facuta chiar inainte de a-L condamna la moarte, a fost invierea lui Lazar.
Nu stiu daca a avut si nu stiu cati prieteni a avut Domnul Isus, dar stiu ca Lazar si familia lui a fost una dintre familiile indragite de Domnul Isus, dar cu toate aceste descrierea cu care incepe Ioan  capitolul 11 este asa, 
"un oarecare Lazar....".
Pai nu era prietenul Domnului Isus? Doar Isus a fost in casa lor de-atatea ori, au servit si masa impreuna si vine Ioan si spune...."un oarecare"?
Da, pentru ca inaintea lui Isus toti suntem egali, El nu are in vedere fata omului, chiar daca Lazar era unul dintre cei iubiti de El.
Căci înaintea lui Dumnezeu nu se are în vedere faţa omului. Romani 2:11
Interesant este ca prima minune cu care Isus isi incepe activitatea Sa pe pamant este transformarea apei in vin, apoi continua cu tot felul de vindecari si sfarseste cu invierea lui Lazar. Nimeni din cei care erau de fata nu s-au asteptat la asa ceva, ei credeau ca Domnul Isus cel mult va putea vindeca, dar nu ca invie, ori iata ca inviindu-l pe Lazar, Isus este prezentat ca Biruitorul care are putere asupra mortii.
Dupa aceasta minune, iata ca soseste vremea hotarata. Atunci a fost momentul implinirii planului lui Dumnezeu.
Cand Maria si Marta au trimis sa-L caute si sa-i spuna despre starea sanatatii fratelui lor Lazar, ne-am fi asteptat ca sa vina intr-un suflet Isus, doar era prietenul Lui, numai ca zaboveste doua zile...
Si-asa a trecut o zi pana au reusit sa ajunga la El, apoi a mai zabovit El inca doua, mai una pe drum la intoarcere, iata sunt patru zile.
Doamne, pai nu spunea-I ca iubesti aceasta familie, si Tu tocmai dupa patru zile apari...?
Şi Isus iubea pe Marta şi pe sora ei şi pe Lazăr. (v.5), ba mai mult cum de ingadui ca cei iubiti de Tine sa treaca prin suferinta bolii?
Iata ca pana si cei iubiti de El trec prin suferinta si incercari. Sa ne gandim la Avraam. Dumnezeu i-a incercat credinta dar incercarea lui i-a adus cea mai mare binecuvantare. (Gen.22:16-18)
„Pe Mine însumi jur, zice Domnul: pentru că ai făcut lucrul acesta şi n-ai cruţat pe fiul tău, pe singurul tău fiu, te voi binecuvânta foarte mult şi-ţi voi înmulţi foarte mult sămânţa, şi anume: ca stelele cerului şi ca nisipul de pe ţărmul mării; şi sămânţa ta va stăpâni cetăţile vrăjmaşilor ei. Toate neamurile pământului vor fi binecuvântate în sămânţa ta, pentru că ai ascultat de porunca Mea!”
Dar revenind la Lazar, iata ca boala lui spune Domnul, este slava lui Dumnezeu.
De fiecare data avem tendinta sa spunem..."sigur l-a pedepsit Dumnezeu...", dar iata, conform Cuvantului, boala aceasta este data spre slava lui Dumnezeu. Cei prezenti credeau ca Isus poate vindeca, dar ceea ce vedeau ei era mai mult decat o vindecare, era o inviere.
Iata, dupa aceasta minune, a sosit timpul hotarat de Dumnezeu, timp profetit inca de prorocul Isaia, 
"Dispreţuit şi părăsit de oameni, Om al durerii şi obişnuit cu suferinţa, era aşa de dispreţuit, că îţi întorceai faţa de la El, şi noi nu L-am băgat în seamă.
Totuşi El suferinţele noastre le-a purtat, şi durerile noastre le-a luat asupra Lui, şi noi am crezut că este pedepsit, lovit de Dumnezeu şi smerit. Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El, şi prin rănile Lui suntem tămăduiţi.
Acum a sosit ceasul implinirii! 
Din ziua aceea, au hotărât să-L omoare(Ioan11. v.53), iar cel mai bun moment era acum la inchinarea Praznicului, la venirea in Ierusalim gandeau preotii si fariseii. Si intr-adevar dupa o cina petrecuta in casa lui Lazar, Isus vine in Ierusalim. Acolo Isus vorbeste despre moartea Sa si despre tot ceea ce trebuia sa se implineasca

Iata ca aceste zile au alta semnificatie decat cea comerciala sau traditionala. Sarbatoarea aceasta nu este nici oua rosii, nici miel, nici cozonac, ci sarbatoarea aceasta inseamna VIATA. 
Noi am primit viata prin Isus Hristos!
Dumnezeu sa ne dea intelepciune spre a cerceta aceste evenimente care s-au intamplat in aceasta perioada cu mii de ani in urma. 
„Eu sunt Învierea şi Viaţa. Cine crede în Mine, chiar dacă ar fi murit, va trăi.
Şi oricine trăieşte şi crede în Mine nu va muri niciodată. Crezi lucrul acesta?”  


Hrana ta zilnica!

3 APRILIE
Ezechiel 34.1-16

Acest capitol îi condamnă în modul cel mai sever pe păstorii cei răi (regi, căpetenii şi mai-mari ai poporului). Aceştia nu numai că nu au îngrijit de oile slabe, bolnave, rănite sau rătăcite, ci ei înşişi s-au îngrăşat pe socoteala turmei lui Israel. Fără teamă de Dumnezeu şi fără dragoste pentru popor, ei s-au comportat ca şi cum le-ar fi aparţinut, „domnind peste cei care le-au căzut la sorţi", în loc să fie „modele pentru turmă" (citiţi 1 Petru 5.2-4). În faţa acestei slăbiciuni totale, Domnul a decis să Se ocupe El însuşi de oile Sale: „Jată, Eu Însumi, chiar Eu voi căuta oile Mele" (v. 11). Şi recunoaştem dragostea minunată a păstorului lui Israel" (Psalmul 80.1), accentuată prin contrast cu răutatea păstorilor celor răi. El promite că rămâne în mijlocul oilor Sale, că le va „scăpa" că le va „aduna", că le va duce „lângă râuri", „într-o păşune grasă", şi le va face „să se odihnească în staul bun" (v. 13,14; comp. Cu Psalmul 23).
 Cea pierdută va fi căutata, cea rătăcită va fi adusă înapoi în staul, cea rănită va fi îngrijită, iar cea bolnavă va fi întărită. Este vorba despre strângerea finală şi despre binecuvântarea lui Israel.
 Dar totodată, ce preţioasă imagine avem aici cu privire la grija plină de tandreţe a Domnului faţă de fiecare dintre răscumpăraţii Săi (citiţi 1 Petru 5.7)!

2 aprilie 2015

Ai intrebari? Iata raspunsul !

Oricat de mult citim din Biblie, observam si descoperim lucruri noi. De-aceea Biblia ramane singura carte care nu este invechita si nu este nici moderna, ci este o carte ETERNA!
Ea are raspunsul pentru fiecare suflet care cauta si este dornic sa descopere Adevarul lui Hristos.
Omul isi pune foarte multe intrebari si aceste intrebari nu sunt doar intr-o anumita perioada a vietii, ci fiecare etapa din viata noastra are intrebarile ei. 
De-aceea pentru fiecare intrebare care se naste in noi cu privire la viata noastra, atat cea de aici de pe pamant cat si viata care va urma dincolo. Scriptura ne arata adevarul!
Dumnezeu nu ne-a lasat in nestiinta ci ne-a descoperit totul, insa pentru asta trebuie sa citim.

-Daca te gandesti ca esti tanar si ai toata viata inainte si consideri ca este prea devreme sa iti pui intrebari cu privire la viata ta vesnica, iata ce spune Cuvantul:
Nu te făli cu ziua de mâine, căci nu ştii ce poate aduce o zi.
Proverbe 27:1
-La moarte nu se sfarseste totul?
 Cu vremea, săracul a murit; şi a fost dus de îngeri în sânul lui Avraam. A murit şi bogatul, şi l-au îngropat. Pe când era el în Locuinţa morţilor, în chinuri, şi-a ridicat ochii în sus, a văzut de departe pe Avraam şi pe Lazăr în sânul lui
Luca 16:22-23

-Chiar daca am trait o viata morala si cinstita, voi avea parte de condamnare?
"...după cum este scris: „Nu este niciun om neprihănit, niciunul măcar."
Romani 3:10 
-Trebuie sa fiu nascut din nou, daca vreau sa ajung in Imparatia Cerurilor?
Drept răspuns, Isus i-a zis: „Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu.”
Ioan 3:3 
-Stiu ca Dumnezeu este un Dumnezeu plin de indurare! Oare nu va putea trece cu vederea micile mele pacate?
„Domnul Dumnezeu este un Dumnezeu plin de îndurare şi milostiv, încet la mânie, plin de bunătate şi credincioşie, care Îşi ţine dragostea până în mii de neamuri de oameni, iartă fărădelegea, răzvrătirea şi păcatul, dar nu socoteşte pe cel vinovat drept nevinovat, şi pedepseşte fărădelegea părinţilor în copii şi în copiii copiilor lor până la al treilea şi al patrulea neam!”
 Exod 34:6-7
-Dar eu ma rog si seara si dimineata, chiar nu conteaza nimic din toate acestea?
Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: „Doamne, Doamne! N-am prorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Şi n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?” Atunci le voi spune curat: „Niciodată nu v-am cunoscut; depărtaţi-vă de la Mine, voi toţi care lucraţi fărădelege.”
Matei 7:22-23 
-Si eu sunt pus alaturi de un betiv, un ucigas sau un desfranat?
Căci, cine păzeşte toată Legea, şi greşeşte într-o singură poruncă, se face vinovat de toate.
Iacov 2:10 
-Ce anume trebuie sa fac ca sa fiu mantuit?
"...dar Domnul a făcut să cadă asupra Lui nelegiuirea noastră a tuturor"
Isaia 23:6 
Am fost răstignit împreună cu Hristos, şi trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine. Şi viaţa, pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu care m-a iubit şi S-a dat pe Sine însuşi pentru mine.
Galateni 2:20
-Cu ce as putea contribui si eu la mantuirea mea?
Totuşi, fiindcă ştim că omul nu este socotit neprihănit prin faptele Legii, ci numai prin credinţa în Isus Hristos, am crezut şi noi în Hristos Isus, ca să fim socotiţi neprihăniţi prin credinţa în Hristos, iar nu prin faptele Legii; pentru că nimeni nu va fi socotit neprihănit prin faptele Legii.
Galateni 2:16  
-Cum pot sa stiu inca de aici, daca voi ajunge in cer?
Şi mărturisirea este aceasta: Dumnezeu ne-a dat viaţa veşnică, şi această viaţă este în Fiul Său. Cine are pe Fiul are viaţa; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu n-are viaţa.
  V-am scris aceste lucruri ca să ştiţi că voi care credeţi în Numele Fiului lui Dumnezeu aveţi viaţa veşnică.

1 Ioan 5:11-13
-Nu este prea simpla mantuirea, doar prin credinta? 
"...dacă prorocul ţi-ar fi cerut un lucru greu, nu l-ai fi făcut?"
2 Imparati 5:13 
„Crede în Domnul Isus, şi vei fi mântuit tu şi casa ta.”
 Fapte 16:31
-M-a iubit Dumnezeu pana acum, chiar daca nu am fost mantuit?
Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi.
Romani 5:8 
Noi am cunoscut dragostea Lui prin aceea că El Şi-a dat viaţa pentru noi; şi noi deci trebuie să ne dăm viaţa pentru fraţi.
1 Ioan 3:16 
-Daca devin credincios, oare asta nu implica sa ma separ, sa renunt si sa abandonez o multime de lucruri?
Şi ce ar folosi unui om să câştige toată lumea, dacă şi-ar pierde sufletul? Sau ce ar da un om în schimb pentru sufletul său? 
Matei 16:26

Iata sunt cateva raspunsuri pe care Biblia ti le ofera in legatura cu intrebarile si framantarile  pe care le ai in viata ta.
Fii intelept si i-a aminte, pentru ca intr-o zi, vei sta inaintea lui Dumnezeu si nu te vei putea justifica ca nu ai stiut!

Hrana ta zilnica!

2 APRILIE
Ezechiel 33.21-33

Ezechiel primeşte ştirea luării Ierusalimului. Domnul îi precizase încă din prima zi a captivităţii în ce fel va fi el avertizat cu privire la aceasta (comp. v. 21,22 cu cap. 24.25-27). Acum Domnul va face ţara pustie din pricina mândriei celor rămaşi în Iudeea.
Sfârşitul capitolului (v. 30-33) este deosebit de solemn. Ne arată care a fost aprecierea pusă în dreptul cuvintelor lui Ezechiel: ele au fost considerate „o cântare foarte plăcută, un glas plăcut". Din nefericire, nimeni nu le-a împlinit; şi fără-ndoială că acesta este motivul pentru care profetul a rămas mut pentru un timp (v. 22); era o judecată asupra poporului, nu asupra lui, pentru că trâmbiţa unei santinele nu răsună pentru a te bucura de melodia ei: ea este un semnal de alarmă. Vai de cei care n-au ţinut seama de ea!
Nu este şi astăzi la fel? Mulţi aşa-zişi creştini par să asculte cu plăcere predicile,... dar nu sunt deloc dispuşi să pună în practică ceea ce sunt învăţaţi. De unde provine aceasta? Din lipsă de sinceritate! Manifestarea exterioară nu corespunde cu adevărata stare a inimii (v. 31b). Domnul va spune despre Israel: „Pentru că poporul acesta se apropie cu gura lor şi Mă onorează cu buzele lor, dar inima lor este departe de Mine" (Isaia 29.13; Marcu 7.6).

1 aprilie 2015

"Doamne, Dumnezeule!”

Ma intreb, de ce doar la necaz omul isi indreapta gandul spre Dumnezeu mai mult ca niciodata?
Dumnezeu vrea sa  fim alaturi de El si cand avem necaz, dar si cand avem bucurie.
O inregistrare gasita la locul accidentului din muntii Alpi arata disperarea omului in fata mortii.

"Doamne, Dumnezeule!”, au strigat cu disperare în mai multe limbi cele 149 de suflete de la bordul avionului Airbus A320 prăbuşit la 24 martie, în Alpii francezi. Apoi s-a lăsat liniştea!
La bord s-a instituit haosul: un vacarm de nedescris, ţipete şi disperare şi nici o voce nu poate să fie identificată. Ţipetele care se aud într-o înregistrare recuperată la faţa tragediei demonstrează că toate sufletele de la bord ştiau că nu mai aveau scăpare. Se aud cum strigă “Doamne, Dumnezeule!” în câteva limbi, scrie click.ro.
 Mai multe puteti citi pe http://www.click.ro/news/extern/avion-prabusit-franta-dumnezeule-ne-lovim-ultimele-clipe-filmate-de-unul-dintre-pasageri

Eroul de trei ani!

 Cuvintele sunt de prisos pentru prezentarea acestei imagini si ma intreb....
Doamne cata rabdare mai ai cu oamenii de pe acest pamant?

Teroriștii islamici au batjocorit un copil de numai trei ani, pe nume Hassan, numindu-l “necredincios încăpăţânat”.
Lovit cu patul unei puști Kalashnikov, călcat cu picioarele pe cap și apoi împins cu fața în foc sunt doar câteva dintre chinurile suferite de un copil în vârsta de numai trei ani pentru că a refuzat să ardă o Biblie la presiunile grupurilor de terorişti Boko Haram.
Faptele acestea au avut loc la sfârşitul lunii noiembrie, atunci când islamștii au atacat un sat de creștini din Attagara. Una din victimele acestui incident a fost un copil de trei ani pe nume Hassan și asta pentru că  în cadrul atacului intorcându-se acasă și cerându-i-se să predea Mica Biblie care o avea în mană a refuzat.
Acuzat de infidelitate copilul a fost bruscat, iar Biblia pe care o ținea strâns în mână aruncată în foc. Încercând să o recupereze a fost lovit cu patul unei mitraliere Kalashnikov şi mai apoi aruncat la rândul lui în flăcări. Toate aceste întâmplari au fost relatate de către un martor pentru BosNewsLife.

Cine este Alin LOLOS?

Nu putini am auzit despre Alin Lolos. Drept e ca unii poate au auzit mai putin, altii mai mult, dar citind cele ce urmeaza puteti sa aflati cate ceva despre el.

Sunt omul care crede cu acuratete tot ce este scris in SCRIPTURA si asta si predic. Hristos Isus DOMNUL m-a schimbat din starea de pacat si vicii, in a face voia lui Dumnezeu. Deci, se poate. Voi toti care ati auzit marturia mea, la cum Dumnezeu a lucrat in viata mea, nu aveti acum nicio scuza, stiti bine ca intr-o zi veti muri si daca nu va pocaiti si daca nu va incredeti in DOMNUL ISUS HRISTOS pentru ca El sa va poata justifica in fata DREPTATII LUI DUMNEZEU TATAL, veti avea o pedeapsa vesnica pentru pacatele voastre. Vreau sa va zic ca va iubesc si va respect, va rog cititi Biblia si veniti la Dumnezeu in termenii Lui Dumnezeu, nu dupa parerile oamenilor, nu dupa traditii, nu dupa un cult, ci asa cum este scris, prin DOMNUL ISUS HRISTOS revelat in Scripturi.
Nu reprezit niciun cult sau religie si nu vreau sa fiu pus in tiparul unui cult, religie sau denominatiune, ceea ce sunt, sunt numai prin Harul lui Dumnezeu, sunt crestin si cred cu tarie ca Scriptura este Cuvantul Divin, Infailibil si Adevarat al Marelui Creator Dumnezeu. Vreau si la asta lucrez zilnic, ca sa ii pun pe oameni dupa Cuvantul lui Dumnezeu si nu dupa culte, religii sau denominatiuni. Coloseni 1:28 “Pe El Îl propovăduim noi, şi sfătuim pe orice om, şi învăţăm pe orice om în toată înţelepciunea, ca să înfăţişăm pe orice om desăvârşit în Hristos Isus. 29. Iată la ce lucrez eu şi mă lupt după lucrarea puterii Lui care lucrează cu tărie în mine.”
De cand Dumnezeu m-a mantuit, m-a facut madular al trupului lui Hristos ca si pe toti cei nascuti din Duhul Sfant, care este Biserica Rascumparata (1 Corinteni 12:12-31). Multi cauta membralitatea dar Hristos Domnul cauta oile pierdute ca sa le faca madulare Bisericii Lui. Membralitatea ti-o da oamenii, dar a fi madular in trupul lui Hristos este un act Divin obtinut numai prin Duhul Sfant. Membralitatea dintr-un catastiv al unui cult ti-o poti pierde din multe motive, dar atunci cand esti madular al Bisericii lui Hristos vei ramane in trupul lui Hristos pentru ca El a zis in Ioan 6:37 “Tot ce-Mi dă Tatăl va ajunge la Mine; şi pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afară” si Filipeni 1:6 “Sunt incredintat ca Acela care a inceput in voi aceasta buna lucrare o va ispravi pana in ziua lui Isus Hristos.” Apocalipsa 3:5 “Cel ce va birui va fi imbracat astfel in haine albe. Nu-i voi sterge nicidecum numele din Cartea vietii si voi marturisi numele lui inaintea Tatalui Meu si inaintea ingerilor Lui.”

Mai multe puteti citi in continuare pe blogul lui: http://www.faracompromis.ro/despre-mine-alin/

Hrana ta zilnica!

1 APRILIE
Ezechiel 33.1-20

La începutul acestei noi diviziuni, Domnul îi reaminteşte profetului ordinele santinelei (vezi cap. 3.16...): de a-1 avertiza pe cel rău, de a-1 îndemna să se depărteze de pe calea lui nelegiuită. Aceasta este şi misiunea fiecărui răscumpărat al Domnului, deoarece el cunoaşte din Cuvânt însemnătatea timpului de faţă. Dacă trâmbiţa mea dă un sunet confuz (1 Corinteni 14.8) ... sau dacă rămâne mută, Dumnezeu Se Va folosi de o altă santinelă, însă eu îmi voi fi ratat misiunea, iar pentru aceasta mi se va cere socoteală. Apostolul Pavel împlinise cu credincioşie această slujbă la Efes şi el le putea spune bătrânilor: „Sunt curat de sângele tuturor;... n-am încetat îndemnând cu lacrimi pe fiecare" (Fapte 20.26,27,31). Versetul 10 se poate aplica tuturor acelora care au apasarea poverii păcatelor lor, fără însă a-L cunoaşte încă pe Dumnezeul care iartă. Ca răspuns la acest exerciţiu, Domnul repetă preţioasa Sa declaraţie din capitolul 18.23: „Viu sunt {tu, ... că n-am nici o plăcere în moartea celui rău; ci cel rău li se întoarcă de la calea lui şi să trăiască} (v. 11). „Fiindcă atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui  pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică" (loan 3.16).

31 martie 2015

Intamplari ciudate in Turcia!

O pana de curent de o amploare inedita si a carei cauza nu este cunoscuta inca afecteaza marti Turcia, perturband viata in numeroase orase mari, printre care Istanbul si Ankara, unde circulatia metroului a fost intrerupta pentru scurt timp, scrie AFP.
Aceasta pana masiva a inceput la ora locala 10,36 (7,36 GMT) si afecteaza 49 dintre cele 81 de provincii ale tarii.

Potrivit companiei nationale turce de transport de electricitate (Teias), curentul a fost restabilit la inceputul dupa-amiezii in majoritatea provinciilor, precum si in numeroase cartiere din Ankara si Istanbul.

Premierul Ahmet Davutoglu a sugerat ca pana ar putea avea la origine motive tehnice dar "toate pistele sunt studiate in prezent", ca raspuns la intrebarea unui ziarist care a evocat un eventual atat "terorist".

"Cercetam pentru a stabili ce a provocat aceasta pana", a spus si Yildiz, care a evocat cea mai grava pana din ultimii 15 ani.

"Mai multe lucruri au fost invocate: atac informatic, cadere generala, neglijenta", a adaugat el.

Pana a perturbat serios transportul in comun. La Ankara si Istanbul, traficul metroului a fost intrerupt brusc si mii de pasageri au fost evacuati, fara incidente notabile. In Istanbul, tramvaiul si tunelul feroviar care leaga malurile european si asiatic au fost blocate.
mai multe cititi pe :http://www.hotnews.ro/

Un alt tanar....

Intr-adevar, multi si chiar destul de multi....cand intalnesc astfel de oameni au tendinta de a spune, 
"ceva nu e in regula cu el", ori a trai dupa Scriptura, intr-adevar astazi pare ceva deplasat pentru cei din jurul tau. Dar oare cui trebuie noi sa fim pe plac, oamenilor sau lui Hristos?
Ei bine, Biblia spune:
Iudeii, într-adevăr, cer minuni, şi grecii caută înţelepciune;
dar noi propovăduim pe Hristos cel răstignit, care pentru iudei este o pricină de poticnire, şi pentru Neamuri, o nebunie.
 1 Corinteni 1:22-23

Dumnezeu scoate tineri pe care ii va folosi cu toata puterea. Roaga-te sa fii si tu unul din ei!

Am ascultat aceasta marturie...de nenumarate ori, dar lacrimile apar de fiecare data.
Intamplator am dat peste ea, pe youtube si nu as putea sa nu o postez.
Personal il cunosc pe Ciprian, pentru ca slujim in aceeasi biserica. Este un om extraordinar, un bun credincios plin de Duhul Sfant si Dumnezeu il foloseste cu putere pe oriunde merge, pentru ca el implineste ceea ce ne-a spus Hristos: "mergeti in toata lumea si faceti ucenici".
Ma rog ca Dumnezeu sa scoata tineri ca si el, plin de Duh si de puterea Domnului.
Domnul sa toarne Duhul Sfant peste noi, peste copiii nostri si prin puterea Lui sa mergem si sa-I marturisim minunile Lui.

Iata tot ce a ramas de pe urma razboiului...


La trei ani de la izbucnirea războiului din Siria, ALEP, cel mai mare oraş din Siria, situat la nici 50 de kilometri de graniţa cu Turcia, continuă să fie locul în care se dau cele mai sângeroase lupte dintre forțele președintelui Bashar al-Assad și insurgenți. Istoria acestui oraș, care datează din secolul VI Î. Hr. a fost pur și simplu distrusă de bombardamente și atacuri zilnice, iar puținii locuitori care au supraviețuit sau nu au luat calea exilului trăiesc acum printre maldăre de ruine și moloz.
A fost una dintre cele mai mari și importante așezări în timpul Imperiului Otoman, cu o arhitectură și cultură impresionante și diverse. Centrul vechi, cu clădirile, moscheile și aleile sale medievale, intrat în patrimoniul UNESCO în 1986, a devenit încet-încet o amintire. Amintire a devenit și Marea Moschee din Alep, monument UNESCO, distrusă complet de bombardamente.

citeste mai multe pe http://activenews.ro/

Tara noastra a fost scutita pana in prezent de razboi, de calamitati mari, dar cu toate acestea de multe ori uitam sa-I multumim Domnului pentru aceste binecuvantari nemeritate.
Cred ca este momenetul sa venim inaintea Lui si sa-I multumim cu sinceritate, dar in acelasi timp sa ne rugam si pentru poporul sirian.

Traind in teroarea razboiului, copiii din Siria se predau pana si in fata unui aparat de totografiat!

În Siria sfâșiată de război de trei ani, unde copiii sunt cei mai vulnerabili în fața violențelor și atrocităților care au loc zilnic, copilăria rămâne un cuvânt din dicționar. Locul cărților cu povești și al desenelor animate a fost luat de arme și bombe. Drama pe care o trăiesc copiii din Siria nu putea fi reprezentată mai bine decât de o imagine. O fotografie în care o fetiță ridică braţele, intr-un gest de a se preda, atunci când un jurnalist vrea să o pozeze, a devenit virală pe reţelele de socializare. Copilul aflat față în față cu aparatul foto crede că i se arată o armă şi ridică braţele, semn că se predă.
Imaginea preluată de mai multe publicații, postată pe Twitter de Nadia AbuShaban, un fotoreporter palestinian din Fâşia Gaza, face mai mult decât o mie de cuvinte. Un jurnalist a vrut să fotografieze o fetiță de 4 ani din Siria, dar copila a crezut că bărbatul îndreaptă sprea ea o armă şi a ridicat braţele. Pentru a se preda.
Când fotoreporterul i-a făcut această fotografie unui copil sirian de 4 ani, a crezut că este o armă, nu o cameră foto, şi s-a predat”, a comentat jurnalista Nadia AbuShaban pe contul ei de Twitter.
Imaginea cutremurătoare a devenit virala pe reţelele sociale.
Utilizatorii au fost impresionaţi de gestul copilului. „Este atât de trist! Niciun copil nu merită aşa ceva!”, a comentat un utilizator pe Twitter.
Fotografia ar fi fost făcută de jurnalistul turc Osman Sağırlı în 2012, la graniţa dintre Turcia şi Siria, notează site-indianexpress.com.

mai multe pe http://activenews.ro/

Hrana ta zilnica!

31 MARTIE
Ezechiel 32.1-32

Acest capitol şi următoarele pot părea dificile de înţeles, însă profeţiile pe care ele le conţin se pot înţelege mai uşor dacă le vom încadra între evenimentele de la sfârşit, atunci când toate puterile omeneşti şi naţionale care se vor fi luptat împotriva lui Israel vor fi zdrobite, pentru a face loc împărăţiei lui Hristos.
În această plângere (v. 16), soarta naţiunilor ne este prezentată într-o formă simbolică. Ele se întâlnesc în Şeol, în mijlocul celor „ucişi de sabie" (v. 21; expresia se întâlneşte de trei ori în capitolul 32). Cea dintâi naţiune este Asiria - asirianul din ultimele zile, copacul puternic despre a cărui cădere ni s-a istorisit în capitolul 31. Este apoi Elamul (Persia), urmat dc Meşec şi de Tubal (Rusia). Acolo sunt şi edomiţii (v. 29), prinţii Nordului (v. 30), sidonienii, precum şi faraon şi toată Mulţimea lui" (v. 31). Mari sau mici, popoarele, după ce au «ţinut» pentru un timp mai lung sau mai scurt «actualitatea» pe scena mondială, se regăsesc în acest sinistru loc de întâlnire. Ce s-a ales de măreţia lor? La ce le-a folosit vitejia? Groaza pe care o răspândeau nu mai înspăimântă pe nimeni; dimpotrivă, „îşi poartă ruşinea" (v. 30). Tot ceea ce contează atât de mult în „ţara celor vii" (v. 26) este fără valoare în pragul veşniciei. O singură întrebare se va pune atunci pentru oricine: Este scris numele tău în cartea vieţii? (Apocalipsa 20.15).

30 martie 2015

Traiesc in lume, dar nu sunt ca lumea!

Astazi mi-am pus un timp deoparte sa stau de vorba cu mezinul meu, incercand sa aflu cat mai multe din viata de la scoala, cu colegii, cu profesorii sau cu alti copii din alte grupuri pe unde mai merge la diferite activitati.
Stand de vorba si povestindu-mi cam ce este in mijlocul colegilor de scoala, mi-am dat seama  ca generatia aceasta este o generatie expusa parca mai mult ca oricand pericolului de a cadea atat de usor prada celui rau. 
Cu toate acestea este o generatie carora Dumnezeu le cere sa fie ALTFEL intr-o lume care zace in intuneric si atat de cuprinsa de pacat. Dar pe masura ce ne adanceam in subiect vedeam in el o lipsa de putere, o neputinta de a fi ALTFEL decat ceilalti, desi dorinta avea.
Asa cum am putut eu si cat mi-a descoperit Domnul incercam sa-i explic ca desi pare imposibil, totusi este cu putinta. 
Pot totul in Hristos! De ce...? Pentru ca EL si numai El ma intareste!
 
Dragul meu tanar sau batran, cred ca indiferent de varsta, toti ne confruntam cu aceasta neputinta in noi. Neputinta de a fi diferiti de cei din jurul nostru. Diferit fata de colegul tau de scoala, fata de vecinul de bloc, diferit fata de cei de pe strada, diferit fata de cei care nu sunt Copii ai lui Dumnezeu.
Intr-o lume caruia ii place intunericul, tu sa-ti doresti sa fii lumina!
Intr-o lume corupta, tu sa-ti doresti sa fii cinstit!
Intr-o lume care traieste in minciuna, tu sa-ti doresti sa spui doar adevarul!
Intr-o lume plina de rautate, tu sa-ti doresti sa fii mai bun! 
Intr-o lume plina de ura, tu sa-ti doresti sa iubesti!
De fapt la baza acestora sta in primul rand "dorinta si alegerea ta". 
Da, te lovesti de neputinta, insa daca ai dorinta si vointa, Dumnezeu iti da si puterea necesara de a fi ALTFEL.
Dar, oare este cu putinta sa fii ALTFEL intr-o lume plina de faradelegi?  
 
Haideti sa ne gandim la pestii care traiesc in apele marilor sarate.
A-ti mancat vreodata vreun peste sarat, dar fara sa fie sarat in bucatarie, ci pur si simplu sarat de la apa marii?
Eu nu!
Desi apa unde traiesc este foarta sarata, totusi pestele ramane acelasi peste cu carne frageda si nesarat la gust.
Tot asa este si cu crestinii nascuti din nou. 
 Lumea in care traim este o cloaca mizerabila si plina de pacate, si se pare ca pe masura ce se apropie vremea sfarsitului, mizeria si pacatul este tot mai mare, si chiar printre cei care poarta numele de crestin
Dar cu toate acestea, TU poti fi diferit fata de cei din jurul tau, fata de cei care nu-L cunosc pe Dumnezeu doar daca esti un crestin autentic, un crestin adevarat.
In rugaciunea Sa, Domnul Isus spune: "Ei nu sunt din lume, după cum nici Eu nu sunt din lume"
 (Ioan 17:16).
Iata ca desi traim in lume, se poate prin Domnul sa nu fim ca cei din lume!
Doamne ajuta-ma sa fiu ALTFEL !
 
 

 

 

 

" Te afli pe calendarul meu, ai ajuns la termen !"

Cei care lucreaza intr-un birou stiu ca exista un obiect  care este  aproape nelipsit din fiecare birou, este vorba despre "calendar", calendarul acela pe care notam tot felul de notite.Notam cand intra fila de CEC la incasat emisa catre furnizor, notam o sedinta sau tot felul de  alte notite. De fapt la ora actuala cred ca nu doar cei care lucreaza la birou, ci si acasa sau mai nou tinem evidenta pe telefon. Avem tot felul de memento sau suna alarma la o anumita ora stabilita pentru a ne aminti anumite activitati sau evenimente.

La fel ca si noi, un om  avea si el un calendar pe care nota tot felul de termene. Numai ca era atat de implicat in diferite activitati si avea tot felul de notite, incat calendrul pe care il avea era foarte mic, ba chiar avea nevoie de un calendar mult mai complex, cu ore si alte mici rubrici. Multumit ca acum avea unde nota chiar si orele de noapte, toate sedintele si intalnirile stabilite, isi spusese in sinea lui:
"Ce bine...! De-acum numai ratez nici un eveniment"
Intr-adevar, din aceea zi n-a mai ratat nimic si datorita faptului ca el era mereu punctual a fost apreciat foarte mult de colegi, de sefi, iar acest lucru i-a adus avansarea in functie. A fost ales in functie de conducere si in tot felul de comitete si organizatii importante. Numai ca intr-o zi a ajuns in acel moment in care Dumnezeu i-a zis:
"Nebunule, in noaptea aceasta te afli in calendarul meu cu termene!"

Ne-am pus intrebarea vreodata, daca nu cumva am ajuns in calendarul lui Dumnezeu cu termene?
Dar Dumnezeu i-a zis: „Nebunule! Chiar în noaptea aceasta ţi se va cere înapoi sufletul; şi lucrurile pe care le-ai pregătit ale cui vor fi?”
Avem un interes deosebit pentru lucrurile pamantesti. Ne facem tot felul de programari, tot felul de notite ca nu cumva sa ratam ceva sau sa uitam anumite evenimente. Dar...cate notite ne-am facut pe calendarul vietii noastre pentru a ne aminti ca vine o zi in care vom sta inaintea lui Dumnezeu si cum este viata noastra?

Cand ma trezesc dimineata sunt trezita de alarma de pe telefon, aniversarile importante le am notate pe calendarul de pe telefon si in ziua respectiva primesc o notificare care imi aminteste acest eveniment. Anumite lucruri de care nu trebuie sa uit; rovineta, asigurare, inspectia tehnica sau alte chestii importante le am tot pe telefon, insa de ceva vreme am hotarat sa imi pun o notificare zilnica pe care o primesc la aceeasi ora. Suna cam in felul urmator:
"A mai trecut o zi din viata mea si sunt mai aproape de Domnul. Am vorbit astazi macar unui suflet despre Hristos?"
 Stiu ce  mi-a poruncit Domnul sa fac, ba mai mult sunt constienta ca fiecare zi care trece ma apropie mai mult de Domnul, insa atatea lucruri intervin pe parcursul zilei si atat e de siret diavolul, incat imi incarca memoria si timpul cu tot felul de activitati sau alte lucruri care vrand, nevrand ma fac sa uit de lucrurile prioritare din viata mea. 
Toate sunt importante, dar NIMIC nu este mai important decat Domnul, de-aceea am solicitat ajutor la tehnica aceasta care este din zi in zi, tot mai sofisticata. Si daca tot e sofisticata de ce sa nu profit...?

Ia aminte dragul meu, intr-o zi s-ar putea sa auzi si tu vocea lui Dumnezeu care iti spune...
" te afli pe calendarul meu, ai ajuns la termen"
Esti pregatit?


Hrana ta zilnica!

30 MARTIE
Ezechiel 30.1-26; 31.1-18

Domnul n-a uitat că Egiptul nu încetase să fie o cursă pentru poporul Său. Şi El va dovedi aceasta!
 In plus, El i-a dat lui Nebucadneţar această ţară ca răsplată pentru lucrarea făcută împotriva Tirului (cap. 29.19,20). Loviturile pe care avea să le primească Egiptul ne amintesc de urgiile care, în timpul Exodului, pustiiseră ţara, râul şi canalele lui, idolii săi, locuitorii săi. Cea mai grozavă urgie a fost moartea întâilor născuţi, când Domnul i-a judecat pe toţi zeii Egiptului (v. 13; Exod 12.12). La fel ca altădată, aceste mari judecăţi aveau ca scop să le arate egiptenilor cine este Domnul (comp. v. 19 cu Exod 7.5). Într-adevăr, împlinirea tuturor acestor pedepse împotriva naţiunilor urmărea un scop, aşa cum se repetă, ca un refren, la sfârşitul fiecărei profeţii: „vor şti că Eu sunt Domnul” (23.49; 24.27; 25.5,7,11,17; 26.6; 28.24,26; 29.21; 30.19,26). 
Imposibil să nu iei cunoştinţă de Dumnezeul sfânt şi de cerinţele Lui în ceea ce priveşte păcatul! 
Astăzi însă, El încă Se descoperă ca Dumnezeul Mântuitor, în Isus Hristos. Îl cunoaşteţi voi în felul acesta? Toţi cei care nu vor să-L cunoască acum în har vor avea de-a face cu El mai târziu în judecată (Amos 4.12).

29 martie 2015

Soarta celor care au luat in ras Numele lui Dumnezeu...

Scrie în Biblie (Galateni 6:7): “Să nu vă lăsaţi înşelaţi; să nu râdeţi de Domnul: căci ce a semănat omul, aceea va şi culege”. Iată povestea câtorva bărbaţi şi femei care L-au luat în râs pe Domnul:
John Lennon (Cântăreţ):
    Cu câţiva ani înainte de a muri, într-un interviu pentru o revistă americană, el a declarat: “Creştinătatea va lua sfârşit, va dispărea. Nu este nevoie să îmi susţin această idee. Sunt sigur. Nu am ce spune despre Iisus, însă cei ce-L urmau erau oameni prea simpli, astăzi noi suntem mai cunoscuţi decât El” (1966). Lennon, după ce a declarat că membrii formaţiei Beatles erau mai cunoscuţi decât Iisus Christos, a fost împuşcat de şase ori.

Tancredo Neves (Preşedinte al Braziliei):
    În timpul campaniei prezidenţiale, acesta a declarat că, dacă ar obţine 500.000 de voturi din partea partidului său, nici Dumnezeu nu l-ar mai putea îndepărta de la Preşedinţie. Bineînteles, a obiţnut voturile, însă s-a îmbolnăvit cu o zi înainte de a deveni preşedinte, apoi a murit.

Cazuza (Compozitor, cântăreţ şi poet bi-sexual):
    În timpul unui spectacol în Canecio (Rio de Janeiro), în timp ce îşi fuma ţigarea, a pufăit fumul în aer şi a spus: “Doamne, asta e pentru Tine.”A murit la vârsta de 32 de ani, de CANCER pulmonar, într-un fel groaznic.

Cel care a construit Vasul Titanic
    După ce s-a încheiat construirea Vasului Titanic, un reporter l-a întrebat cât de sigur era Vasul. El a răspuns cu un ton ironic: “Nici chiar Dumnezeu nu îl poate scufunda”. Cred că ştiţi cu toţii ce a urmat.

Marilyn Monroe (Actriţă)
    A fost vizitată de Billy Graham, în timpul unei reprezentaţii a unui spectacol. Acesta a declarat că Spiritul Lui Dumnezeu l-a trimis să îi predice. Dupa ce a ascultat ceea ce a avea de spus predicatorul, ea a replicat: “N-am nevoie de Iisus al tău”. O săptămână mai târziu, a fost găsită moartă, în apartamentul ei.

Bon Scott (Cântăreţ)
    Fostul vocalist al formaţiei AC/DC. Într-un cântec din 1979, el spunea: “Nu mă opriţi: mă îndrept pe drumul meu, pe drumul care duce în infern”. Pe 19 februarie 1980, Bon Scott a fost găsit mort, înecat cu propria vomă.

Campinas (in 2005)
    În Campinas, Brazilia, un grup de prieteni, beţi, au luat, în drum, o altă prietenă... . Mama a însoţit-o până la maşină şi, îngrijorată de starea în care se aflau prietenii ei, i-a spus, ţinând-o de mână pe fata care se aşezase în masină: “Fiica mea, mergi cu Dumnezeu şi fie ca El să te apere.”Aceasta a răspuns: “Poate doar dacă El (Dumnezeu) merge în portbagaj, pentru că aici, înăuntru,.... e deja plin.” Peste câteva ore, a sosit vestea că tinerii au fost implicaţi într-un accident mortal, toţi au murit, maşina era de nerecunoscut, nu se mai putea spune ce tip de maşină fusese, însă, în mod surprinzător, portbagajul era intact. Poliţia a declarat că nu vedea în ce mod a putut rămâne intact portbagajul. Spre surprinderea lor, în portbagaj au găsit un carton de ouă, iar ouăle erau toate întregi.

Christine Hewitt (ziaristă şi redactoră de emisiuni de divertisment din Jamaica)
    Ea a declarat că Biblia (Cuvântul lui Dumnezeu) este cea mai proastă carte scrisă vreodată. În iunie 2006 a fost găsită arsă în maşina proprie.

Mulţi alţi oameni importanţi au uitat că nu există nici un alt nume căruia să i se fi acordat atâta autoritate, precum numele Domnului Nostru Iisus Hristos.
Mulţi dintre aceştia au murit, numai Domnul Nostru Iisus Hristos a murit şi a înviat şi este viu. 


               sursa:http://www.dervent.ro/

Hrana ta zilnica!

29 MARTIE
Ezechiel 28.20-26; 29.1-21

După Tir, este rândul ca Sidonul, cetatea vecină şi aliată, să fie obiectul unei scurte profeţii. Sidonul de asemenea făcea parte dintre cetăţile care dispreţuiseră casa lui Israel (v. 24,26) şi care aveau să-L cunoască pe Domnul prin judecăţile Sale.
Patru capitole (29-32) sunt acum consacrate aproape în întregime Egiptului. Rivală Asiriei şi apoi Babilonului, această naţiune a jucat un rol considerabil în istoria lui Israel. Şi ea aspira spre o dominaţie universală, însă Dumnezeu a dat această putere lui Nebucadneţar, Egiptul ajungând, la rândul sau, o provincie a marelui imperiu babilonian. Ne-am putea întreba de ce Dumnezeu a decis ca una dintre aceste naţiuni păgâne să domine lumea în locul celeilalte. Iată, unul dintre motivele pentru care Egiptul a fost doborât a fost falsa încredere pe care Israel şi-o pusese în el (cap. 29.6,16). Nu trebuia ca Iuda şi împăraţii lui să aibă dreptate să se sprijine pe Egipt.
De aceea a fost Egiptul „trestia frântă care, dacă se va rezema cineva pe ea, îi va înţepa mâna şi o va străpunge" (v. 6,7; Isaia 36.6). De câte ori, în credincioşia Sa, Domnul ne lipseşte şi pe noi de sprijinul pe care-1 căutăm la oameni tocmai pentru a ne arăta deşertăciunea acestora şi pentru a ne învăţa să ne sprijinim numai pe El