Versetul zilei

15 decembrie 2012

O seara binecuvantata !

El isi intinde mana inspre mine
Si pe cararea mea intunecoasa
Atingera mainii Sale divine
Mi-e pasul sigur, viata mai frumoasa.

Cai care vad mana lui Dumnezeu in orice lucru pot lasa cel mai usor lucru in mana lui Dumnezeu !
Esti gata sa predai totul in mana LUI ?
 Nu uita....tot ceea ce ai...ai de la EL ! 
Fiti binecuvantati !

Hrana ta zilnica !

15 Decembrie Iosua 11.12-23
Vrăjmaşii cu care se luptase Israel şi pe care-i învinsese îi reprezintă pe cei care fac război împotriva creştinilor, şi anume pe Satan şi îngerii lui. Lupta noastră este „împotriva stăpânirilor ... împotriva puterilor spirituale ale răutăţii (care sunt) în cele cereşti'''' (Efeseni 6.12). Multe persoane îşi imaginează că diavolul şi demonii sunt acum în iad. Dar Biblia ni-1 arată pe Satan încă în cer, făcând plimbare pe pământ pentru a le face rău oamenilor (Iov 1.6, 7). Fără îndoială, dacă suntem credincioşi, vrăjmaşul nu ne poate răpi mântuirea (loan 10.28), în schimb se străduieşte, luptând împotriva noastră, să ne împiedice să ne bucurăm de binecuvântările cereşti; încearcă să ne răpească teritoriul pe care victoriile anterioare ne-au permis să le ocupăm. Pentru aceasta, acelaşi cap. 6 din Efeseni ne îndeamnă nu numai să ne împotrivim şi să învingem toate, ci mai apoi şi să stăm tari. Cuvântul ne aminteşte în acelaşi timp şi că suntem preaiubiţii Domnului. El afirmă că nici stăpâniri, nici puteri nu vor putea să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu. Dimpotrivă, „în toate acestea suntem mai mult decât învingători prin Acela care ne-a iubit" (Romani 8.37-39).

14 decembrie 2012

Cautati intelepciunea !

Inainte de a servi cina, vroiam sa citesc cateva cuvinte din partea lui Dumnezeu. Am deschis o carte, si ochii sau abatut asupra unui citat.
" Un pesimist vede tunelul, un optimist vede lumina de la capatul tunelului, iar realistul vede tunelul, vede lumina de la capatul tunelului...dar vede si tunelul urmator"
Ca fiecare..am stat si m-am gandit cateva secunde...din ce categorie fac parte.
De-atatea ori am avut momente cand am fost si noi, asemeni pesimistului. Adeseori, in  mijlocul problemelor nu am vazut decat dimensiunea lor, sau  poate am indraznit asemeni optimistului sa speram ca exista undeva o rezolvare  pentru problemele noastre.Dar conform Scripturii, un om intelept priveste viata cat se poate de real. Traim astazi  zile care sunt din ce in ce mai grele, si am fi poate prea naivi sa gandim ca  lucrurile merg spre bine si ca viitorul e "roz".
De fapt...merg spre bine dintr-un anumit punct de vedere: "VINE DOMNUL "
Daca vrem sa fim realisti, trebuie sa privim viata cu adevaratele ei probleme si sa invatam sa fim pregatiti in fata acestor probleme. In fata durerilor, in fata bolii, a pierderilor celor dragi, in fata  rautatii si ipocriziei care ne inconjoara, a egoismului celor de langa noi, a invidiei, a raului care isi face cuib tot mai adanc in mintea omeneasca si a  pacatului care  parca a pus stapanire pe cat mai multi...intr-un cuvant sa privim si sa acceptam viata, cu toate caile ei intortocheate.Sa aceptam si sa invatam  ca exista in viata aceasta multe intrebari la care nu vom primi raspuns, ca trebuie sa cerem intelepciune sa stim sa trecem biruitori prin ele, ba mai mult sa fim pregatiti a face fata si in asa zisele"tuneluri" care ne ne vor iesi in cale.
Insasi cautarea intelepciunii este o dovada a atitudinii noastre realiste.
Cel mai important este să ştii să alegi ce este cel mai important!



Numele LUI...!

Atunci cand se naste un copil, parintii dau un nume. Multi parinti aleg cate doua sau chiar trei nume copilului lor. Fiecare din aceste nume simbolizeaza ceva.Unul este dat dupa tata, unul poate fi dorinta mamei, poate fi dupa bunic sau alta semnificatie.
In Isaia 9 :6 gasim cateva nume care i se atribuie Celui care va salva omenirea de la moarte.
Căci un Copil ni S-a născut, un Fiu ni S-a dat, şi domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: „Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veşniciilor, Domn al păcii.”
Dumnezeu trimite pe pamant Singurul Sau Fiu, iar mai tarziu Il da ca sacrificiu pentru pacatul meu si al tau!

Intr-adevar,frumusetea si maretia LUI nu pot fi descrise intr-un singur cuvant.
ISUS, Mantuitorul nostru, Minunat, Sfetnic, este minunea venita pe pamant dupa planul divin al Tatalui.
Dumnezeu tare, exprima  puterea pe care o detine, si care va fi dovedita  la sfarsit prin biruinta si victoria finala asupra celui rau.
Parintele vesniciilor, Cel care are grija de mine, de tine si de toti cei care se incred in El. Este asemeni unui parinte grijuliu fata de copiii sai.
Domn al pacii...! Singurul care aduce pace in inimi, pace pe pamant, pace in mijlocul furtunilor, pace asupra intregii omeniri.
Ce faci tu in zilele acestea...? Cum Il intampini...?
Vrei ca Acest Copil caruia I s-au dat atatea nume, sa fie si Domnul vietii tale?
Daca DA, atunci deschide-ti inima si primeste-L, intampina-L cu laude si da-I locul de cinste in casa ta.


Hrana ta zilnica !

14 Decembrie Iosua 11.12-23
Vrăjmaşii cu care se luptase Israel şi pe care-i învinsese îi reprezintă pe cei care fac război împotriva creştinilor, şi anume pe Satan şi îngerii lui. Lupta noastră este „împotriva stăpânirilor ... împotriva puterilor spirituale ale răutăţii (care sunt) în cele cereşti'''' (Efeseni 6.12). Multe persoane îşi imaginează că diavolul şi demonii sunt acum în iad. Dar Biblia ni-1 arată pe Satan încă în cer, făcând plimbare pe pământ pentru a le face rău oamenilor (Iov 1.6,7).
Fără îndoială, dacă suntem credincioşi, vrăjmaşul nu ne poate răpi mântuirea (loan 10.28). In schimb se străduieşte, luptând împotriva noastră, să ne împiedice să ne bucurăm de binecuvântările cereşti; încearcă să ne răpească teritoriul pe care victoriile anterioare ne-au permis să le ocupăm. Pentru aceasta, acelaşi cap. 6 din Efeseni ne îndeamnă nu numai să ne împotrivim şi să învingem toate, ci mai apoi şi să stăm tari. Cuvântul ne aminteşte în acelaşi timp şi că suntem preaiubiţii Domnului. El afirmă că nici stăpâniri, nici puteri nu vor putea să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu. Dimpotrivă, „în toate acestea suntem mai mult decât învingători prin Acela care ne-a iubit" (Romani 8.37-39).

13 decembrie 2012

Hrana ta zilnica!

13 Decembrie Iosua 70.25-43
Aceste cetăţi nemaipomenite, „mari şi cu ziduri până la ceruri" (Deuteronom 1.28), cad una după alta. Împăraţii lor, uriaşii lor, toţi locuitorii lor sunt doborâţi de „Iosua şi tot Israelul" (v. 29). Să notăm repetarea necontenită a acestei ultime expresii. Ea evocă unitatea indisolubilă dintre Hristos şi ai Săi. In virtutea acestei legături, vrăjmaşii noştri sunt în primul rând vrăjmaşii Domnului. Nimeni nu ne poate ataca fără a avea de-a face cu Căpetenia noastră. Lăsându-L pe El să meargă primul, eu nu pot fi altfel decât biruitor. Dimpotrivă, fără El, am pierdut bătălia. Pentru aceasta caută vrăjmaşul să-mi rupă legătura (sau comuniunea) cu Mântuitorul meu. Ştie că fără El nu putem face nimic, chiar dacă noi adesea uităm acest fapt (loan 15.5). Ce pagină triumfătoare se înscrie aici! Să pot avea şi eu în istoria vieţii mele creştine o listă asemănătoare, de victorii câştigate în secret cu Domnul! Victoria pentru adevăr, victoria pentru curăţie, victoria asupra acestei sau acestei ispite ...
Tinerilor, tinerelor, vârsta voastră este una cu totul specială, este cea a luptelor. Faceţi voi parte dintre cei cărora apostolul loan le putea scrie: „Vă scriu, tinerilor, pentru că voi l-aţi învins pe cel rău" (1 loan 2.13).

Hrana ta zilnica !

12 Decembrie Iosua 10.12-27
La rugăciunea lui Iosua, DOMNUL opreşte soarele şi luna aproximativ o zi întreagă. Arată astfel acestor popoare păgâne cine este Dumnezeul care luptă pentru Israel, în timp ce alor Săi le arată cât de departe poate merge răspunzând la rugăciunile lor (Marcu 9.23).
Oare nu este o şi mai mare minune că Dumnezeu a lungit încă de acum două mii de ani ziua harului Său? Şi, în loc ca aceasta să fie ca aici, pentru a permite judecata şi răzbunarea, scopul Său în prezent este convertirea celor păcătoşi. El are răbdare faţă de lume (poate faţă de tine?) şi „face să răsară soarele Său peste cei răi şi peste cei buni" (Matei 5.45). Aceasta pare firesc pentru toţi, dar să ne gândim adesea, văzând zorii unei noi zile, la această îndelungă răbdare a lui Dumnezeu.
Soarele nu mai apune, vrăjmaşii fug de lumină şi caută întunericul, încercând să se ascundă (v. 16; Ioan 3.19-21; Apocalipsa 6.15-17). Dar victoria este repurtată şi cei cinci împăraţi sunt scoşi din peşteră. Apropiaţi-vă - le spune Iosua căpeteniilor sale - nu vă temeţi deloc! „Puneţi-vă picioarele pe grumajii acestor împăraţi!" (v. 24). Era semnul triumfului, anticipând momentul viitor când „Dumnezeul păcii va zdrobi ... pe Satan sub picioarele noastre" (Romani 16.20; Ps. 110.1).

12 decembrie 2012

Mana LUI !

Pe unde deschizi sa citesti ceva, nu gasesti altceva decat...12.12.12
Pentru mine este o zi la fel ca oricare alta, iar dupa Biblie nu exista nici un detaliu vis-a-vis de aceasta data.De fapt, cu Dumnezeu alaturi toate zilele au frumusetea si experienta lor aparte.Experiente...fel si fel.
Mai bune...mai rele, asta privind din punctul nostru, dar din perspectiva lui Dumnezeu, toate sunt spre binele nostru.
Toate lucrurile, toata miscarea, toata suflarea  este in mana lui Dumnezeu.Uneori Aceasta Mana protectoare, trebuie sa ne disciplineze, iar pentru a ajunge disciplinati trebuie sa invatam sa trecem toate etapele vietii, greutati, incercari, neplaceri, schimbari de situatie, in general lucrurile neprevazute. Toate acestea ne invata sa fim discilpinati, ba mai mult ne obliga sa ne incredem in Cel care este suveran.
In spatele acestei  maini  suverane si autoritare, sta o inima iubitoare.
Este inima  Domnului Isus !!!
Atunci cand privesti numai la El, ai sa reusesti sa vezi aceasta mana care te ajuta si te scapa  in nevoi.El este singurul care isi deschide mana si  te satura dupa dorinta Sa.
"Domnul sprijină pe toţi cei ce cad şi îndreaptă pe cei încovoiaţi.
Ochii tuturor nădăjduiesc în Tine, şi Tu le dai hrana la vreme.  Îţi deschizi mâna şi saturi după dorinţă tot ce are viaţă. Domnul este drept în toate căile Lui şi milostiv în toate faptele Lui.  Domnul este lângă toţi cei ce-L cheamă, lângă cei ce-L cheamă cu toată inima. El împlineşte dorinţele celor ce se tem de El, le aude strigătul şi-i scapă"

Psalmii 145:14-19
Imi place tare mult acest citat:
Cand Dumnezeu iti pune o greutate in brate, atunci, cu siguranta, mana Lui te sprijina.
Nu uita, indiferent cat de grea e povara...este Cineva care ii cunoaste greutatea !

11 decembrie 2012

Porneste spre Betel !

Dumnezeu nostru, este un Dumnezeu indurator care asculta rugaciunile celor care Il cauta, celor care Il cheama si celor care sunt dispusi sa asculte !
Cat suntem dispusi sa ascultam si sa stam la dispozitia Sa?
Astazi avem biserici pline cu oameni care aud vocea lui Dumnezeu, dar intalnim tot mai putini oameni care nu se grabesc sa asculte.
Suntem chemati sa ascultam si sa pazim poruncile Lui.
Atunci cand traim in ascultare, Dumnezeu poate face minuni prin noi.
Pentru a putea face acest lucru este nevoie de o reevaluare a relatiei noastre cu Dumnezeu.
Faptul ca uneori avem raspunsuri la rugaciuni, nu inseamna ca este  meritului nostru, este doar datorita HARULUI SAU !
Imi spunea cineva: "de ani de zile ma rog pentru problema mea...si nimic"....Da, uneori trec ani si ani si Dumnezeu nu raspunde...oare de ce?
In Geneza 35:2-3 sta scris:
Iacov a zis casei lui şi tuturor celor ce erau cu el: „Scoateţi dumnezeii străini care sunt în mijlocul vostru, curăţaţi-vă şi schimbaţi-vă hainele, ca să ne sculăm şi să ne suim la Betel; căci acolo voi ridica un altar Dumnezeului care m-a ascultat în ziua necazului meu şi care a fost cu mine în călătoria pe care am făcut-o.”
Ne-am intrebat daca nu cumva noi suntem problema....?
Dumnezeu vrea ca sa lasam in urma tot trecutul nostru, toate lucrurile fara de valoare, care odata au fost prioritare in viata noastra, si sa Il lasam pe El sa ocupe locul de cinste.Indiferent cat de valoroase par aceste lucruri, Dumnezeu le vrea scoase din viata noastra, numai asa vom putea fi binecuvantati.Daca citim mai departe acest capitol, vom vedea ascultarea si dedicarea  lui Iacov fata de Dumnezeu, dar vom vedea si binecuvantarile pe care Dumnezeu le-a revarsat asupra lui si a urmasilor lui.
Vrei sa fii binecuvantat...?
Ingroapa-ti trecutul la Sihem si porneste spre Betel.
Inlatura dumnezeii straini care inca mai sunt in viata ta si Dumnezeu te va binecuvanta !

Hrana ta zilnica !

11 Decembrie Iosua 10.1-11
Noi duşmani intră în scenă. Ei sunt conduşi de Adoni-Ţedec (domn al dreptăţii), împăratul Ierusalimului. Ce deosebire între acest personaj şi Melhisedec (rege al dreptăţii), împărat al Salemului (Geneza 14.18-20)! Cel din urmă 1-a binecuvântat pe Avram, apoi pe Dumnezeul Preaînalt (EL-ELYON), care i-a dat pe vrăjmaşi în mâinile patriarhului. Din contră, Adoni-Ţedec ia conducerea duşmanilor poporului lui Avraam. Îşi strânge aliaţii împotriva Gabaonului, iar acesta, la rândul lui, face apel la noul său aliat. Ce rezultat nefericit a avut necredincioşia manifestată în cap.9!
Avându-L pe Domnul cu el, mai avea poporul nevoie de o altă alianţă? Ea nu face altceva decât să mărească pericolul.
Cu toate acestea, Dumnezeu le va da biruinţa. Israel porneşte din Ghilgal, locul circumciziei, imagine a judecăţii cărnii. Epistola către Coloseni ne învaţă semnificaţia spirituală a acestuia. Morţi şi înviaţi împreună cu Hristos, este şi de datoria noastră să dăm morţii mădularele noastre (2.20; 3.1, 5). Revenirea la Ghilgal, care corespunde acestui act, este secretul victoriei.
Pentru a triumfa, luptătorul credinţei trebuie întâi să realizeze că nu are nici o putere. Este astfel pregătit să-L lase pe Dumnezeu singur să lucreze. DOMNUL însuşi poartă din ceruri războiul în favoarea poporului Său Israel.

10 decembrie 2012

Hrana ta zilnica !

10 Decembrie Iosua 9.17-27
În faţa cetăţii Ai, poporul se considerase destul de tare. în prezenţa gabaoniţilor se crede destul de înţelept. Nu a simţit nevoia să-L consulte pe Domnul (v. 14). Câtă confuzie când, prea târziu, adevărul este descoperit! De atunci încolo va trebui să-i suporte pe aceşti canaaniţi, iar noi îi vom regăsi mai târziu legaţi într-un mod supărător de istoria lui Israel (2 Samuel 21). Gabaoniţii explică pentru ce au acţionat aşa. Poate că ne-am putea pune întrebarea ce altceva ar mai fi putut face ei decât să se lase nimiciţi de israeliţi. Ei bine, exemplul Rahavei dovedeşte că mai aveau timp să vină să se pună prin credinţă şi mărturisindu-şi caracterul de vrăjmaşi, sub protecţia Dumnezeului lui Israel, de a Cărui faimă auziseră! (v. 9 sf). Oamenii din această lume se aseamănă însă acestor gabaoniţi. Speră să se sustragă de la judecată legându-şi în exterior soarta de cea a poporului lui Dumnezeu. Vor să scape de mânia care vine, obţinând o asigurare împotriva morţii care-i îngrozeşte, fără insă a-şi mărturisi starea, fără a se pune sub beneficiul adevăratului har al lui Dumnezeu. Astfel, spre deosebire de Rahav, care devine soţia lui Salmon, căpetenie a lui Iuda (Matei 1.5), gabaoniţii rămân în sclavie: tăietori de lemne şi cărători de apă.

9 decembrie 2012

HRANA TA ZILNICA


9 Decembrie Iosua 9.1-16
În timp ce poporul lui Dumnezeu îşi trage puterea din dependenţa de Domnul, lumea şi-o caută pe a sa prin asocieri. Proverbul ei, «uniţi vom rezista», stă la baza grupărilor de orice fel, inclusiv a celor religioase. Priviţi aici toate popoarele vrăjmaşe unindu-se „cu un gând, toate ca să se lupte cu Iosua şi cu Israel" (v. 2). Când se pune problema să se împotrivească adevărului, oamenii, care în mod obişnuit ar fi unul împotriva celuilalt, ştiu să se regăsească pe acelaşi teren.
 Irod şi Pilat împăcaţi s-au adunat împotriva lui Isus (Luca 23.12), „împreună cu naţiunile şi cu popoarele lui Israel" (Fapte 4.27).
În timp ce se formează complotul, absorbind atenţia lui Israel, vrăjmaşii îl vor lua prin surprindere pe acesta printr-o înşelătorie subtilă. Când Satan nu reuşeşte prin forţă, recurge la alte stratageme. Avansurile, flatările (linguşirile) sunt adesea cursele în care cădem când neglijăm să-L consultăm pe Domnul (v. 14). Vrăjmaşul, din spatele agenţilor săi, vede cu ochi buni o cooperare cu copiii lui Dumnezeu şi va şti să se arate plăcut pentru a-i induce în eroare cu privire la adevăratele sale intenţii (Ezra 4.2). Să fim atenţi, pentru că o asemenea alianţă înseamnă în primul rând neascultare, apoi poarta deschisă spre o mulţime de necredincioşii (Exod 34.12, 15, 16).