Versetul zilei

18 februarie 2012

Ce-ar putea sa ma desparta -- Mariana Somesan

Intr-adevar....valurile sunt atat de mari si incearca sa ne duca departe in larg...,insa,Singurul care ne-a intins mana si ne-a ridicat din cele mai adanci valuri a fost ISUS !

Stai linistit!

Daca  iti trece prin minte sa cartesti sau sa te certi  cu Dumnezeu pentru starea in care te gasesti...nu este atitudinea  cea mai potrivita.
 Sunt momente in viata cand spui ca viata ta nu mai are sens si crezi ca activitatea ta nu mai are rost aici pe pamant,poate te simti singur, suferi in trup,treci prin incercari,grija zilei de maine si neajunsurile te apasa,simti ca,barca  vietii tale se scufunda si poate crezi ca Dumnezeu te-a uitat si  nu isi mai aminteste de tine...
.... du-te in spital si vezi indeaproape suferintele celor care sunt acolo....du-te in inchisori si vezi degradarea in care traiesc,treci macar o data pe la un azil si vezi singuratatea cu care se confrunta,treci pe la saraci si vezi in ce saracie stau,ce nevoi si lipsuri mari au,viziteaza toate aceste locuri,si-atunci vei intelege ca totusi....inca esti binecuvantat.
Griji si nevoi fiecare persoana  are,dar depinde in mana cui sunt date spre rezolvare.Daca toate problemele tale le tii strans in mainii,acolo vor ramane si spre dezamagirea ta vei vedea ca  vor ramane tot nerezolvate,din contra se inmultesc zi de zi si in curand te vor coplesi in totalitate si nu te vei mai putea bucura de viata.
Daca le-ai incredintat TATALUI TAU...poti sa stai linistit in privinta rezolvarii lor,tu doar multumeste-i si pazeste ceea ce ti-a poruncit !


"Păzeşte şi ascultă toate aceste lucruri pe care ţi le poruncesc, ca să fii fericit, tu şi copiii tăi după tine, pe vecie, făcând ce este bine şi ce este plăcut înaintea Domnului Dumnezeului tău."
                                               Deuteronom 12: 28

Hrana ta zilnica !

18 Februarie Geneza 29.15-35
Istoria lui lacov este cea a disciplinei, altfel spus, a şcolii prin care Dumnezeu îi trece pe ai Săi. Este o şcoală grea, deoarece Evrei 12.11 afirmă - iar experienţa noastră o confirmă - „că orice disciplinare, pentru acum, nu pare a fi de bucurie, ci de întristare". Dar obiectivul parte la sfinţenia Lui" (Evrei 12.10). Şcoala prin care va trece lacov avea să dureze 20 de ani, care se vor scurge într-o stare vecină cu robia. Şi cum îl va învăţa Dumnezeu lecţiile Sale? Va permite să i se întâmple aceleaşi lucruri pe care el le-a pricinuit altora. lacov, al cărui nume semnifică «cel care ia locul altuia », nume deplin justificat, va fi la rândul său înşelat şi jefuit. Il înşelase pe tatăl său prin aceea că, fiind cel mai tânăr, se dăduse drept cel mai în vârstă!
Acum are de-a face cu un tată care îl înşală dându-i fiica cea mai în vârstă în locul celei mai tinere! De câte ori nu descoperim neplăcerile sau răutatea faptelor noastre abia când suferim, la rândul nostru, aceleaşi lucruri din partea altora (Judecători 1.7; Isaia 33.1 )

Singurul subiect fericit pe care ni-l prezintă acest capitol este dragostea lui lacov pentru Rahela. Ne gândim la dragostea Aceluia care, pentru a ne câştiga, a devenit Robul desăvârşit.

17 februarie 2012

Slava vesnica-Ti inchin ~ Ariana

Hrana ta zilnica !


17 Februarie Geneza 29.1-14 
„Te voi păzi oriunde vei merge ... nu te voi părăsi", îi promisese Domnul lui Iacov în timpul nopţii sale la Betel (28.15). Ce mângâietor este să ne gândim că ochii lui Dumnezeu îi urmăresc neîncetat pe ai Săi, chiar şi când ei neglijează să privească spre El (Psalmul 32.8). Grija Lui providenţială îl conduce pe Iacov în familia mamei sale, lângă unchiul său Laban. Asistăm din nou la o întâlnire lângă o fântână, poate aceeaşi cu cea din cap. 24. Dar de astă dată nu auzim nici o rugăciune din gura călătorului, nici pentru a-I cere lui Dumnezeu să-i facă parte de o întâlnire fericită, nici mai apoi pentru a-I mulţumi pentru că îi făcuse călătoria plină de succes. Şi, în plus, nici pe tânăra fată nu o vedem dând apă drumeţului ostenit. Ce diferenţe de asemenea în casa lui Laban! Iacov i-a istorisit „toate aceste lucruri" (v. 13), dar nu auzim în relatarea sa niciodată menţionat numele Domnului, nici amintit felul în care El a binecuvântat familia lui (de comparat cu cap. 24.35); nici măcar de întâlnirea lui de la Betel nu spune nimic. Care sunt subiectele conversaţiei noastre când ne întâlnim cu unul din părinţii noştri sau cu vreun prieten creştin? Profităm noi de astfel de ocazii pentru a aborda subiecte care zidesc? Ca să fie aşa, trebuie ca inimile noastre să fie în mod obişnuit preocupate cu El.

16 februarie 2012

Darul cel mai minunat !

  Initial cand am pus aceasta imagine ,mi-a venit in minte ca subiect"darul cel mai de pret"!
Gandindu-ma,care este pentru mine darul cel mai de pret...mi-am dat seama ca am parte de foarte multe daruri din partea CELUI care detine toate darurile in Mana SA.
VIATA,este darul cel mai pretios!
Faptul ca am primit viata ca sa traiesc si sa ma bucur pe acest pamant...este un dar minunat.
SANATATEA,este un dar de care ma bucur !
Atunci cand mi-a dat viata,s-a gandit sa imi dea si sanatate,caci nu este lucru mai minunat,decat sa te poti bucura sanatos de viata care ti-a dat-o.
SOTUL, a fost cel mai minunat dar pe care l-am putut avea !
Atunci cand mi-a dat viata si sanatate,mi-a daruit si un sot minunat cu care sa ma bucur de aceste daruri minunate.Ce poate fi mai frumos ,sa poti sa  traiesti pe acest pamant,sanatos si sa impartasesti dragostea cu  persoana iubita....Da,acest lucru este minunat !
Si in ciuda scurte-i bucurii pe care am avut-o alaturi,chiar daca nu a fost pana la capat,Dumnezeu a avut grija sa imi daruiasca  alte daruri minunate ,ca acest gol  din suflet sa poata fi inlocuit la momentul potrivit.
COPIII,darul cel mai minunat si pretios! 
Ceea ce face ca viata pe care am primit-o sa fie implinita ,sunt aceste daruri.
....si cred ca nu mi-ar ajunge spatiul sa pot spune  despre darurile pe care  mi le ofera  in bunatatea LUI in fiecare zi.
Si totusi...
DARUL CEL MAI MINUNAT ESTE JERTFA DE LA GOLGOTHA !
Aceasta jertfa a spalat pacatul meu si continua sa faca oridecate ori gresesc.
Nu-mi ramane decat sa ii multumesc pentru fiecare DAR primit din mana SA. 

Daca si tu ai parte de aceste daruri,nu ezita sa ii multumesti,pentru ca merita !
Poate ca acum ti se pare normal sa le ai.....dar vei sti sa apreciezi corect fiecare dar primit...abia atunci cand nu il vei mai avea,si atunci vei intelege ca acest DAR nu este  decat  un HAR din partea lui Dumnezeu !
O seara minunata !

Speranta !

Sambata  18.02.2012 ora 18 -Biserica penticostala Filadelfia Timisoara 
Duminica 19.02.2012 dimineata ora 10-Biserica Penticostala Poarta Cerului Timisoara
Duminica 19.02.2012 seara ora 17 Biserica Penticostala Elim Timisoara 
Mesaj biblic Natanael Costea

Rugaciunea !


 Intr-o zi intrase o femeie intr-o bacanie.Avea capul plecat si privirea de "om invins" S-a apropiat de stapanul magazinului intr-un mod foarte umil si l-a intrebat daca  ar putea sa-i dea si ei pe datorie cateva alimente.
I-a explicat  acestuia ca are o situatie grea,sotul ei este foarte bolnav,are sapte copii si  din pacate nici un nici un venit .
Bacanul, i-a aruncat o privire taioasa si i-a cerut sa paraseasca imediat magazinul sau.Stiind cat de nesesar ii este si ce nevoi are...s-a umilit din nou...si ii cerea sa ii fie mila de ea si familia ei.
-Va rog, domnule, o sa va aduc banii inapoi de indata ce voi putea.
Dar acesta ii spuse din nou cu aceasi asprime in ton:
-Nu iti pot da pe datorie...cand vei avea banii necesari vei primi si marfa.
Langa tejghea se mai afla inca un client, care a auzit discutia dintre cei doi. Clientul facu cativa pasi inainte si ii spuse bacanului ca o sa acopere el costurile pentru orice are aceasta femeie nevoie pentru familia sa.
Bacanul raspunse parca in sila: Ai o lista cu cumparaturile de care ai nevoie?
- Da, domnule.
O.K, spuse bacanul, atunci pune-o pe cantar si eu o sa-ti dau marfa de aceeasi greutate cu lista dumitale. 

Femeia,mirata se uita la el, baga mana in geanta si scoase o bucatica de hartie pe care scrise ceva in graba.Puse hartiuta pe cantar si isi cobora privirea.Bacanul, privind la cantar, mirat,s-a intors usor catre client si ii spuse mormaind: 
Nu-mi vine sa cred!
Balanta cantarului era inclinata in partea  cu hartiuta aceea.Clientul a zambit, iar bacanul iritat,a inceput sa puna pe cantar alimente. Cu toate ca  punea alimentele ,balanta cantarului ramanea nemiscata. Bacanul sedea privind cu  mirare dar si plin de dezgust in acelasi timp.Nervos, smulse bucatica de hartie de pe cantar, si  o privi cu mare uimire.
Pe aceasta hartie nu era o lista de cumparaturi..ci era o rugaciune  simpla.
" Doamne, Tu imi cunosti nevoile, asa ca eu le pun in mainile Tale."
Bacanul ii dadu femeii alimentele si privea in continuare tacut, inmarmurit. Femeia ii multumi si pleca din magazin. Celalat client ii dadu bacanului o hartie de 50 de dolari si ii spuse: 
A meritat toti banii!
 Numai Dumnezeu stie ce greutate are o rugaciune.

Daca  astazi treci printr-un moment de criza,spune-i Tatalui  tau nevoile tale.Fa acest lucru cu credinta si vei vedea ca Dumnezeu va asculta rugaciunea ta.Nu exista cerere facuta inaintea LUI ,si EL sa nu dea raspuns.Poate raspunsul nu va fi  pe placul nostru,dar cu siguranta va fi spre binele nostru.
Fa din Dumnezeu o prioritate si nu o ultima solutie!!!
Mare putere are rugaciunea facuta cu credinta !

Un gand !

O NOAPTE LINISTITA !

Hrana ta zilnica !

16 Februarie Geneza 28.1-22
Iacov părăseşte casa tatălui său, dar Dumnezeu îl va face să cunoască însăşi Casa Lui (Betel înseamnă „casa lui Dumnezeu"). Singurătatea - lipsa ocrotirii din adăpostul familiei - este uneori ocazia de a-L întâlni pe Domnul. Într-o zi sau alta, această întâlnire trebuie sâ aibă loc şi Dumnezeul părinţilor noştri trebuie să devină şi Dumnezeul nostru.

Ce vis ciudat are Iacov! Care este semnificaţia acestei scări pe care urcă şi coboară îngeri? înfăţişează relaţiile dintre cer şi pământ şi ne gândim la Cel care le-a stabilit pentru noi coborând aici jos şi apoi întorcându-Se în glorie (Ioan 3.13, 31; Efeseni 4.10). Harul lui Dumnezeu îi arată sărmanului păcătos obosit poarta cerurilor şi îi dă promisiuni glorioase. „Cât de înfricoşător este locul acesta!" strigă călătorul când se trezeşte. O conştiinţă vinovată nu poate avea pace în prezenţa Dumnezeului harului (comparaţi cu Luca 5.8). În acest târg ciudat pe care îndrăzneşte să I-1 propună Domnului, Iacov transformă în condiţii (dacă ...) promisiunile categorice pe care i le dăduse Dumnezeu şi se oferă să-I slujească în schimbul binefacerilor pe care le va primi. Mulţi, asemenea lui, ezită să ia prin credinţă darul fără plată al lui Dumnezeu şi gândesc că prin eforturile lor trebuie să se facă vrednici de favoarea Lui.

15 februarie 2012

Hrana ta zilnica !


15 Februarie Geneza 27.30-46
Evrei 12.16, 17 leagă această scenă de cea din capitolul 25. Esau cel lumesc doreşte cu ardoare să moştenească binecuvântarea, dar, cu toate lacrimile lui, este respins; cândva şi-a dispreţuit moştenirea, iar acum este prea târziu (Proverbe 1.28-31). Scena lumii este plină de oameni care, asemeni acestuia, îşi vând sufletul preţios în schimbul unor plăceri trecătoare. Dumnezeul lor „este pântecele şi ... gândesc cele pământeşti" (Filipeni 3.19). Ei sunt oameni din lume şi îşi au răsplata în lumea aceasta (Psalmul 17.14). O deşteptare înspăimântătoare îi aşteaptă când, «mai târziu», îşi vor recunoaşte nebunia. Toate lacrimile vărsate în locul înfiorător caracterizat de „plânsul şi scrâşnirea dinţilor" vor fi la fel de inutile ca şi cele ale lui Esau aici, care nu-i pot reda binecuvântarea pierdută numai din vina lui.
Pentru Iacov greutăţile abia încep. Ura fratelui său, stârnită din invidie şi gelozie, îl obligă să plece de acasă. El nu-şi va mai vedea mama, deşi ea prevedea o despărţire doar pentru câteva zile (v. 44). Prin urmare, Rebeca va suferi şi ea consecinţele înşelăciunii puse la cale împreună.
Dând o asemenea importanţă istoriei vieţii lui Iacov, Scriptura ne va permite să admirăm îndelungata şi răbdătoarea lucrare a harului lui Dumnezeu pentru ai Săi.

14 februarie 2012

Roaga-te pentru ei !

  „Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie Mi le-aţi făcut.” Matei 25:40

Citisem o istorioara astazi si sincer m-a facut sa ma gandesc din nou  la cei care sunt in nevoie.In fiecare zi,auzim sau  vedem la tv,situatia celor din tara.In  zona noastra(partea de vest) lucrurile nu stau atat de rau,dar sunt oameni care sunt in celalat capat de tara si au nevoie de ajutorul nostru.Chiar daca locuim in partea opusa de cei care au nevoie de ajutor,nu inseamna ca nu ii putem ajuta.
Care dintre noi nu avem nevoie de rugaciune?
Care dintre noi nu avem probleme?
Care nu dorim sa fim sustinuti in rugaciune in mijlocul necazului nostru?
Da....acesta este unul din ajutoarele pe care il putem oferi celor in necaz.
Chiar daca ajutorul tau nu este vazut de nimeni,dar poate fi auzit ce CEL care poate oferi sprijin in nevoi.
Roaga-te pentru  zonele care sunt afectate de caderile masive de zapada.Roaga-te pentru copiii  din zonele acestea care stau in frig sau poate nu au ce manca.Roaga-te pentru batranii din aceste zone care nu mai au medicamente si au dureri.
Roaga-te,pentru ca ajutorul CELUI  de SUS este cel mai important in astfel de momente,pentru ca va veni o vreme cand si altii se vor ruga pentru tine . 

Un om, trecand pe o strada, a vazut in fata unei biserici un batran sarman, un cersetor, ce traia din milostenia credinciosilor. De batran, s-a apropiat o fetita care i-a intins cativa banuti. Impresionat de gestul ei, trecatorul a intrebat-o pe copila:
 - Spune-mi, de ce i-ai dat batranului banutii tai ?
 - Stiti, domnule, tatal meu a murit, iar mama, desi munceste mult, nu prea are bani, asa ca o ducem destul de greu. Dar aseara mama mi-a spus ca, atunci cand faci un bine, Dumnezeu te rasplateste negresit. Asa ca azi, am luat banutii acestia pe care eu i-am strans si i-am dat batranului din fata bisericii. El are, cu siguranta, mai multa nevoie de ei. Iar Dumnezeu, fiindca am facut un bine, se va indura si de mine.
 Cucerit de bunatatea fetei, omul a intrebat-o ce isi doreste ea cel mai mult.
 - O, a spus fata, as vrea un cojocel, ca vine iarna si va fi foarte frig. Anul trecut am racit rau de tot, fiindca nu am umblat bine imbracata, dar Dumnezeu mi-a ajutat si m-a insanatosit. Mama a vrut sa-mi cumpere un cojocel, dar e tare scump si nu se poate.
 - E, uite ca se poate, i-a mai spus omul. Vino cu mine!
 Ajunsi in fata unui magazin mare, ce se afla peste drum, omul i-a cumparat fetei un cojocel calduros si tare frumos. Fetita nu stia cum sa-i mai multumeasca strainului ce se indurase de ea.
- Vezi, i-a mai spus omul, mama ta a avut dreptate. Dumnezeu totdeauna te rasplateste pentru binele facut. Tu l-ai ajutat pe batran, iar Domnul mi-a dat mie ocazia sa te intalnesc tocmai in acel ceas. Eu te-am ajutat acum pe tine, si, fii sigura, Dumnezeu imi va ajuta si mie mai tarziu, fiindca atunci cand ne ajutam unii pe ceilalti, si Dumnezeu ne ajuta pe noi...!


Cugetari !

"Dacă dragoste nu e, nimic nu e." (Marin Preda)
"Un cuvânt plin de iubire pretuieste atât de mult si totusi el costă atât de putin " (Nicolae Iorga)
"Trăinicia fericirii tale atârnă de chipul cum îti vei întelege si construi viata" (Alexandru Vlahutã)
"Dacă vrei sa fii iubit , iubeşte "– (Seneca)
Dragostea înseamna să pui fericirea persoanei iubite mai presus de propria fericire”. (H. Jackson Brown, Jr.)
"Dragostea este primul lucru capabil să schimbe total viaţa unei persoane de la o clipă la alta" – (Paulo Coelho)
" Principiile şi condiţiile puse de oameni sunt cele mai mari bariere care ne împiedică să ne aratăm dragostea unul faţă de celălalt"
" Iubirea înseamnă suferinţă şi cum mulţi fug de suferinţă, puţini ştiu să iubească"
"Să  dăruieşti totul, să sacrifici totul fără speranţă de răsplată, asta înseamnă iubire"
"Iubirea este singurul lucru care poate fi împărţit la infinit fără să se micşoreze"
"Doar pentru că cineva nu te iubeşte aşa cum vrei tu, nu înseamnă că nu te iubeşte cu toată fiinţa sa"(G. J. G. Marquez)
"Cursul dragostei adevarate nu a fost niciodata neted" (William Shakespeare)
"Prietenul adevărat iubeşte oricând,şi în nenorocire ajunge ca un frate")Prov.17:17
"Nu te iubesc pentru ceea ce eşti, ci pentru ceea ce sunt atunci când sunt cu tine" (G. J. G. Marquez)
"Pot să se mute munţii, pot să se clatine dealurile, dar dragostea Mea nu se va muta de la tine, şi legamântul Meu de pace nu se va clatina....."(Isaia 54:10)

Hrana ta zilnica !


14 Februarie Geneza 27.1-29
Iată o familie în care, deşi este cunoscut Dumnezeu, se manifestă, în mod trist, poftele, înşelătoriile şi minciunile. Isaac a orbit şi este orb şi din punct de vedere spiritual. Şi-a pierdut într-atât discernământul spiritual, încât o mâncare gustoasă este mai importantă pentru el decât starea morală a copiilor săi. Fără să caute gândul lui Dumnezeu, el se pregăteşte să-1 binecuvânteze pe fiul preferat. Rebeca, de parte ei, îl sfătuieşte pe Iacov să-şi „jefuiască" fratele de această binecuvântare şi să-şi înşele tatăl. Numai Esau ne-ar putea părea plăcut în această familie. Dar Dumnezeu îi cunoştea inima firească şi, prin această aparentă nedreptate, se împlineşte voia Lui. Isaac trebuie să recunoască aceasta (sf. v. 33).
Iacov îşi atinge scopul. Cu complicitatea mamei sale, el obţine binecuvântarea pe care o preţuia atât de mult. Dar, dacă s-ar fi încrezut în Dumnezeu că i-o va da, în loc să intervină cu vicleşug, oare nu ar fi primit-o? Dumnezeu, care declarase înainte de naşterea lui: „Cel mai mare va sluji celui mai mic" (25.23), nu-si putea abandona cuvântul, nici nu putea permite vreo eroare. Astfel Iacov ar fi fost cruţat de durere şi de timp pierdut. Calea Domnului pentru noi este întotdeauna simplă, dar de câte ori noi o complicăm prin intervenţiile noastre nefericite (Ps. 27.11)!

13 februarie 2012

Esti pregatit ?

  E atat de trist sa  auzi  vestea  ca  cineva drag...."a murit". Chiar sa nu iti fie o persoana draga...si parca vestea aceasta e atat de urata...
In fiecare zi aproape auzim despre cineva ca a trecut la cele vesnice.Din pacate  moartea nu  ne intreaba cati ani avem,nu ne va intreba nici daca pe cei care ii  lasam in urma mai au nevoie de noi sau nu....nu ne intreaba nici ce avere lasam,si din pacate nu ne intreba nici daca suntem pregatiti.
Auzim vestea despre altii...dar ne-am gandit ca intr-o zi aceasta usa  se va deschide si in fata noastra???
Unii mor de moarte naturala,altii mor in accident,altii fac infarct,altii mor fe frig,alti mor.....de prea mult bine .
Da.....mor de prea mult bine !!!!
In ultima vreme atatea persoane si-au pus capat zilelor din diferite motive.Uitati-va nu mai departe la  vestea mortii atator artisti,care au castigat atatia bani,au avut  tot ce le trebuia,au avut  in fata o cariera si totusi au fost atat de goi in interiorul sufletului lor,atat de nefericiti sau poate de prea multa fericire au incercat ceva nou   consumul de droguri ,alcoolul si o viata dezordonata i-a dus spre o moarte sigura.
Sa iti dea Dumnezeu zile...si tu sa ti le iei....si altii sa-si doreasca inca o zi....si sa nu aibe acest har.....
Nu cred ca trebuie o boala sa apara ca sa  te gandesti la moarte,nu cred ca trebuie sa ai ani grei in spate ca sa iti amintesti ca  moartea exista si este ceva real,ca poate aparea oricand si la oricine.
In general toate lucrurile se fac cu o programare.La dentist te programezi,la coafor faci la fel,la manichiura,daca vrei sa  faci o vizita  unui prieten suni cu cel putin doua zile inainte si iti anunti vizita,insa singurul  lucru pe care nu il poti programa este.....moartea.
Suna atat de sinsistru acest cuvant...si totusi este atat de real.
 Omul este ca o suflare, zilele lui sunt ca umbra care trece. Psalmii 144: 4

Intrebarea este :suntem pregatiti pentru a-i trece pragul?
Pentru a putea  sta linistit si pentru a fi sigur de vesnicie,exista o singura sansa : 
ISUS HRISTOS !
Omul isi numara anii care au trecut; Dumnezeu ii  numără zilele care au rămas.

Hrana ta zilnica !


13 Februarie Geneza 26.17-35
Una câte una, Isaac sapă din nou fântânile lui Avraam astupate de filisteni. Să cerem Domnului aceeaşi energie şi aceeaşi perseverenţă pentru a ne însuşi adevărurile prin care au trăit predecesorii noştri, pentru ca, printr-un efort personal, ele să devină, să spunem aşa, proprietatea noastră. La fiecare efort al vrăjmaşului de a-1 lipsi de roadele muncii sale, Isaac răspunde săpând în altă parte, fără să se descurajeze. Dar el nu se ceartă cu ei, ilustrând îndemnul din 2 Timotei 2.24: „un rob al Domnului nu trebuie să se certe, ci să fie blând faţă de toţi". Blândeţea lui poate fi „cunoscută de toţi oamenii" (Filipeni 4.5). Suferind nedreptate, el nu ameninţă, ci lasă aceasta în seama Celui care „judecă drept" (1 Petru 2.23). In acelaşi timp el poartă şi mărturia credinţei sale. Moştenirea îi aparţine; la ce bun s-o ia prin forţă? Domnul promisese seminţei lui „toate ţările acestea" (v. 4). Isaac se bizuie pe El că le va primi la timpul potrivit.

Versetele 34 şi 35 ni-1 arată din nou pe Esau nesocotind voia lui Dumnezeu, luându-şi neveste dintre fetele lui Canaan, de care Domnul îi despărţise complet familia (24.3, 37). Prin aceasta produce suferinţe profunde lui Isaac şi Rebecăi. Ce contrast între istoria lui Esau si cea a părinţilor lui, care au trăit încrezându-se în Dumnezeu şi depinzând de El!

12 februarie 2012

Film crestin pentru familiile bisericii !

Si ultima seara din saptamana casatoriei se va incheia  luni ora 18,cu un film pentru familiile bisericii Harul. Multumim Domnului pentru acest proiect si pentru  fiecare seara  in care ne-am putut bucura impreuna. 


Locotenentul Caleb Holt se confruntă cu vechea lege nescrisă a pompierilor: să nu-ţi abandonezi niciodată partenerul! Când se află în interiorul clădirilor în flăcări se lasă întotdeauna ghidat de extraordinarul său instinct. Cu căsnicia sa, însă, e altă poveste. După un deceniu de căsătorie, Caleb şi Catherine Holt s-au îndepărtat atât de mult unul de altul, că sunt gata să se despartă. Şi în timp ce se pregătesc de divorţ, tatăl lui Caleb îl roagă pe fiul său să încerce un experiment pe care-l numeşte “Provocarea dragostei”. Deşi speră că această nouă provocare nu are nimic de-a face cu noua convingere religioasă a părinţilor, Caleb o acceptă. Va putea el să-şi iubească soţia, în timp ce evită dragostea pe care i-o arată Dumnezeu? Va fi el în stare el să-şi demonstreze din nou dragostea pentru o persoană care-i refuză sentimentele? Sau, pur şi simplu, e vorba despre de altă căsnicie care se duce de râpă?

Whitney Houston!



    Şi ce ar folosi unui om să câştige toată lumea, dacă şi-ar pierde sufletul? Sau ce ar da un om în schimb pentru sufletul său?
Whitney Houston,ca si artist,pot spune ca a fost una din vocile care mi-a  facut placere sa le ascult.Whitney Elizabeth Houston  s-a născut pe 9 august 1963, într-o familie de cântăreţi de muzică soul. 
Whitney a început să cânte în corul bisericii la vârsta de 11 ani.
Potrivit Guiness World Records, Whitney Houston a fost cea mai premiată cântăreaţă din lume, cu peste 400 de premii din industria muzicală, dintre care 2 premii Emmy, 6 premii Grammy, 30 de premii la gala Billboard Music Awards şi alte 22 la American Music Awards. Houston a fost şi una dintre artiştii din lumea muzicii care au reuşit vânzări impresionante în întreaga lume, cu peste 170 de milioane de albume vândute şi zeci de single-uri lansate.
170 de milioane de allbume .......wow.....cea mai premiata cantareata din lume.......!!!!
De asemenea, Whitney fost singurul artist ale cărui piese a ocupat de şapte ori consecutiv, locul 1 în topul Billboard Hot 100 hits - "Saving All My Love for You", "How will I Know", "Greatest Love of All", "I Wanna Dance with Somebody", "Didn't We Almost Have It All", "So Emotional", şi "Where Do Broken Hearts Go".
Ce inceput  promitator la 11 ani...ce cariera glorioasa la 30....si ce sfarsit tragic la 48 !!!
Gradul în care decăzuse fosta stea a muzicii,consumul de droguri si viata dezordonata a dus la stingerea ei in varsta de 48 de ani.
Si acum vin si repet:
Şi ce ar folosi unui om să câştige toată lumea, dacă şi-ar pierde sufletul? Sau ce ar da un om în schimb pentru sufletul său?
Ce folos de cariera ei,ce folos de vocea ei incontestabila.....ce folos daca si-a pierdut VESNICIA ???
Oricine  ai fi,oricate premii  ti-au fost inmanate,oricat de glorioasa este cariera ta la ora actuala,daca esti departe de Dumnezeu ...TOTUL  este egal cu ZERO .


Hrana ta zilnica !



12 Februarie Geneza 26.1-16
    Isaac n-a avut nici un folos din experienţele triste ale tatălui său din capitolele 12 şi 20. Pus la încercare prin foamete, şi el se aşază în Gherar şi, fiindu-i teamă, îşi reneagă soţia, înşelându-1 pe Abimelec. Relaţiile cu lumea ne expun şi pe noi aceloraşi consecinţe: lipsa de curaj în a ne mărturisi legătura noastră cu Hristos, teama de dispreţ şi falsa mărturie înaintea lumii. Dar imediat după aceasta citim un frumos episod din istoria patriarhului. Pentru a se pune pe el şi familia lui la adăpost de foamete, seamănă şi recoltează, Dumnezeu binecuvântându-i munca. Prosperitatea lui stârneşte invidia filistenilor (v. 14). Ca şi în timpul lui Avraam, aceştia încearcă să-l lipsească pe omul lui Dumnezeu de apa necesară vieţii (21.25). Apa este furnizată de vechile fântâni, imagine a Cuvântului şi a surselor de împrospătare spirituală de care generaţiile precedente s-au bucurat înaintea noastră şi din care noi va trebui să ne adăpăm pentru noi înşine. Aceşti filisteni răutăcioşi care astupă cu pământ fântânile ne fac să ne gândim la vrăjmaşul sufletelor noastre. El se străduieşte cu toată puterea să ne umple vieţile cu lucruri pământeşti şi să creeze permanent noi nevoi în inimile noastre pentru a ne lipsi de Cuvântul cel viu, indispensabil pentru prosperitatea noastră spirituală.