Versetul zilei

21 aprilie 2012

Captiv sau liber ?

 Viata de credinta e o lupta in permanenta.
 Un vechi proverb spune cam asa: "Diavolul este un maniac. El loveste intotdeauna in acelasi loc."
Cine il subestimeaza pe diavol....greseste. Este atat de viclean...te imbie cu placeri, iti da sa le gusti, promite fericire...iti acopera  pacatul la inceput, te  leaga de ele...sau mai bine zis, devii captivul lor si toate astea inconstient si independent de vointa ta. Apoi te lasa sa privesti  prin  ochii cu care el  priveste, dar  de fapt  nu mai vezi nimic, cu alte cuvinte "te-a orbit". 
Toate astea  se intampla in momentul in care relatia ta cu Dumnezeu  a slabit, a incetat rugaciunea, a incetat postul, ai intrerupt partasia cu fratii tai... atunci  incepi sa cochetezi cu pacatul ....atunci este terenul cel mai propice pentru  a-si face intrarea in viata ta.
Ajungi sa traiesti in intuneric si sa spui ca e lumina, pacatul nu ti se mai pare pacat,  si tot ceea ce odata ai condamnat, acuma  ti se pare normal.
Cand ai devenit scavul unei patimi si cand e convins ca  esti robit de ea,  incepe,  incet sa-si  retraga invelitoarea cu care te-a protejat si te descopera in fata lumii. 
Aici incepe viata de declin. 
Te aduce chiar in starea in care sa  crezi ca pacatul tau e prea mare si numai exista iertare...si de-aici pana la a-ti pune capat zilelor nu exista decat un pas.
Nu lasa sa iti fure ceea ce ai mai scump, nu pierde vesnicia !!!
Fii intelept si atunci cand simti ca te-a atras intr-o cursa , cere ajutorul LUI  si doreste-ti eliberarea.
"El da vointa si infaptuirea "
Nu cere sa faca schimbari in viata ta, atata timp cat tu nu iti doresti.  Prima data cere-i sa puna in tine dorinta de a fi eliberat , si-atunci cu siguranta iti va da si infaptuirea.

Hrana ta zilnica !

21 Aprilie Exod 15:1-16
Ce corespondent are acest pasaj cu privire la Marea Roşie în istoria celor răscumpăraţi de Domnul?.... în mod cert lucrarea lui Hristos şi eliberarea noastră! 
In timp ce Pastele prezintă aspectul eliberării de sub judecata lui Dumnezeu şi II arată pe Dumnezeu împotriva păcatului, Marea Roşie ilustrează salvarea păcătosului de sub puterea lui Satan şi II arată pe Dumnezeu pentru păcătos.
 Moartea este învinsă; poporul lui Dumnezeu este de acum luat din acest „veac rău", înălţat cu Hristos, de cealaltă parte a morţii. Hristos nu este numai Cel care eliberează, ci şi Cel care dă tonul laudelor în mijlocul Adunării (Psalmul 22.22; Evrei 2.12).
„Atunci Moise şi fiii lui Israel au cântat Domnului această cântare" (v.l). Este prima cântare din Scriptură. Cum ar fi putut poporul să cânte sub poverile egiptene (Ps. 137.4). Acum însă bucuria umple inima tuturor răscumpăraţilor.
 Sub conducerea lui Hristos, adevăratul Moise, ei au privilegiul de a-L lăuda pe Cel care i-a salvat de talazurile morţii şi de puterea vrăjmaşului. Pe tot parcursul istoriei lui Israel - iar pentru noi în toată eternitatea - va fi celebrat Cel care a secat marea, apele adâncului celui mare şi care „a făcut adâncurile mării o cale de trecere pentru cei răscumpăraţi" (Isaia 51.10).

20 aprilie 2012

Sacul plin.....plin de Hristos !

 Incercati sa luati un sac gol si puneti-l sa stea in picioare....oare reusiti...? 
 Oricat ne-am stradui sa punem un sac gol sa stea drept nu vom reusi niciodata, va sta doar daca e plin. Nu va rezista sa stea drept  nici macar daca e umplut pe jumatate.
Cred ca si in viata noastra ca si crestin este la fel.De-atatea ori ne miram ca desi suntem Copii ai LUI  Dumnezeu, avem momente de slabiciune in viata si adeseori picioarele noastre se poticnesc si se opresc pe cale.
Nu avem cum sa ramanem drepti si neclintiti pe calea pe care am pornit, atata timp cat nu suntem plini de toata roada Duhului Sfant.
Plini de duh, plini de credinta, plini de dragoste , de bunatate, de pace si de rabdare.Cand noi vom fi  plini,atunci  vom putea sta in picioare in fata incercarilor, in fata  ispitelor si a oricarui atac din partea celui rau. Dar mai este un lucru pe care nu trebuie sa il omitem.
Niciodata nu vom putea  fi plini de Hristos  stand alaturi de oameni care nu sunt dupa voia lui Dumnezeu, oameni care  slujesc la doi stapani.Biblia spune clar...si acesta a fost si mesajul unui frate ce a vorbit aseara in Biserica Penticostala Elim,"nimeni nu poate sluji la doi stapani,ori esti cu Dumnezeu , ori cu mamona "
Daca vrei sa fi plin de Hristos,cauta partasie cu oameni care au  dragoste fata de EL,cauta locul  unde este Isus,pentru ca numai asa iti poti incarca sufletul cu hrana spirituala,iar  la timpul potrivit va da rod in inima ta si   din acest rod vei putea da si altora.

O seara binecuvantata !!!


Buna dimineata !

Cred ca un verset mai potrivit  ca acesta, nici nu se putea  spune intr-o astfel de zi,  
"Ia aminte, Dumnezeule, la rugăciunea mea şi nu Te ascunde de cererile mele! Psalmii 55:1.
Fie ca  Dumnezeu sa ia aminte la glasul meu si al celor care il cheama in ajutor .
Sa aveti o zi binecuvantata !

La multi ani iubita mea !!!!

   
     "Urmarindu-i atenta, pana nu demult copii, iar mai apoi tineri adolescenti....ne trezim ca ne-au ajuns odraslele din urma"
   Asta pot spune uitandu-ma la copii mei. Copiii sunt  lutul iar mama e olarul.
  Fiecare copil are locul lui in viata parintilor si  dragostea parintilor este egala pentru toti. 
Un loc important in viata mea il are  si cel de-al doilea copil daruit de Dumnezeu, cu-atat mai mult ca este singura fata, ceilalti doi  fiind  baieti. 
   Ce mi-as fi putut dori mai mult .....si fete si baieti !!!
Imi place tare mult sa ii spun fetita mea...desi cand privesc la ea, vad  deja o femeie matura, desi este inca un copil, vad o mama  devotata si iubitoare si vad in ea o sotie credincioasa.
    Ca si mama as fi vrut sa o ocrotesc mult, mai multi ani,sa o vad  crescand sub ochii mei mult timp....doar ca planul nostru nu este si planul Celui de sus.
       Astazi  implineste o varsta atat de frumoasa ....23 de ani !!!!
Stau si ma uit in urma, privesc  la  ea si ii vad devotamentul fata de familia ei, fata de copii,

 fata  de sotul ei, si realizez ca  rolul acesta ii vine ca o manusa. 
    Mi-e dor sa o am in preajma mea mult mai mult, sa stau si sa povestesc cu ea ca doua prietene, cum faceam nu cu mult timp in urma,dar ma gandesc ca acelasi lucru isi doreste si mama  in privinta mea.
   Vreau  sa ii multumesc lui Dumnezeu pentru ca mi-a daruit o fetita atat de gingasa, de iubitoare, de inteligenta, si  as putea spune atatea  lucruri frumoase despre ea,dar nu as vrea sa  par  lipsita de modestie.
   Vreau sa ii multumesc eu ca mama, pentru ca intotdeauna a fost alaturi  de mine in fiecare moment din viata mea, incepand  cu cele mai nesemnificative motive de bucurie si pana la cele mai triste si dureroase momente, atunci cand am ramas singura.
In permanenta  a avut cuvintele cele mai potrivite.
  Il rog pe Dumnezeu sa-i poarte de grija in continuare, atat ei, sotului ei cat si copiilor  pe care Dumnezeu i-a daruit, sa ii dea sanatate si EL sa le  implineasca  nevoile lor....
  ...dar rugamintea cea mai fierbinte este de a-L cunoaste intr-o zi pe ISUS. Sufletul ei  valoreaza enorm si am convingerea ca intr-o zi, la vremea hotarata de EL, vor putea sa spuna atat ei cat si eu,
                            "EU SI CASA MEA VOM SLUJI DOMNULUI !"

"LA MULTI ANI, FETITA MEA"!

Hrana ta zilnica!

20 Aprilie Exod14.15-31

Poporul a ajuns la concluzia că nu putea să se salveze singur. Situaţia lor era disperată ... Acum Dumnezeu putea să lucreze. Le-a spus să meargă înainte! Cum, când marea este înaintea lor, Domnul să le poruncească să avanseze? Dar credinţa ascultă şi se bizuie pe Dumnezeu.
Îngerul lui Dumnezeu ca un stâlp s-a aşezat între tabăra lui Israel şi cea a egiptenilor. Acum de cine să se mai teamă poporul? Să ne aducem aminte că Dumnezeu Se interpune întotdeauna ca un scut între noi şi greutăţile noastre. In timpul zilei, în timpul nopţii, grija Lui ne apără de pericolele de care adesea n-avem habar.
Aceasta este eliberarea! Regăsim fazele ei în trei versete din Psalmul 136:
* „a împărţit în două Marea Roşie, pentru că bunătatea Lui rămâne pentru totdeauna! (v.13); 
*a trecut pe Israel prin mijlocul ei, pentru că bunătatea Lui rămâne pentru totdeauna! (v. 14);
*a aruncat pe Faraon şi oştirea lui în Marea Roşie, pentru că bunătatea Lui rămâne pentru totdeauna!" (v.15). Nu numai că moartea nu are putere asupra credincioşilor, ci a devenit chiar aliatul lor, arma lor şi întăritura lor. Prin moartea Sa, Hristos 1-a nimicit „pe cel ce are puterea morţii, adică pe diavolul" şi i-a eliberat „pe toţi aceia care, prin frica de moarte, erau supuşi robiei toată viaţa lor" (Evrei 2.14-15).

19 aprilie 2012

O zi frumoasa !

  Mergand la scoala, fiecare am invatat despre pronumele personal.Stim ca ordinea  in gramatica este :
eu, tu, el....etc.
Gramatica pe care Dumnezeu ne invata in Scriptura, e invers.
Pe primul loc este EL...apoi urmezi tu (semenul nostru), iar eu (noi) suntem pe ultimul loc.Atunci cand  facem o prioritate si punem aceasta ordine pe primul plan, Dumnezeu  binecuvinteaza.
"Cine nu se va teme, Doamne, şi cine nu va slăvi Numele Tău? Căci numai Tu eşti sfânt, şi toate neamurile vor veni şi se vor închina înaintea Ta, pentru că judecăţile Tale au fost arătate!”
Apocalipsa 15:4

O zi  minunata !

Hrana ta zilnica!

                    19 Aprilie Exod 14.1-14

      Israel era încredinţat că terminase cu vrăjmaşii lui, egiptenii. Totuşi aceştia, mânaţi de un zel ce şi-a greşit ţinta, s-au strâns şi au pornit în urmărirea poporului. Israeliţii păreau să fie prinşi în cursă. In faţă: Marea Roşie; înapoi: Faraon, carele, căpeteniile lui. O, ce groază, ce strigăte disperate! Poporul a trebuit să înveţe că nu există greutate prea mare pentru Domnul.        Dimpotrivă, cu cât este mai grea încercarea, cu atât mai mult Dumnezeu are posibilitatea să-Şi arate puterea minunată.
    Ce lecţie şi pentru noi! Când apare o dificultate, o încercare aparent fără ieşire, cum reacţionăm? Prea ades ne îngrijorăm şi suntem agitaţi. Dar ce-i spune Moise lui Israel? El începe prin a-i încuraja: „nu vă temeţi...", apoi le spune că vor fi eliberaţi: „Domnul va lupta pentru voi...". în final le dă instrucţiuni uşor de urmat, dar care deseori ne par foarte dificile: „staţi liniştiţi" (v.13, 14). 
    A sta liniştit înseamnă deopotrivă «a nu face nimic» şi «a-ţi păstra duhul departe de orice frământare». Această bătălie nu angaja poporul: ea se purta între Domnul şi egipteni. Cel care i-a păzit pe ai Săi de îngerul nimicitor nu va putea, cu atât mai mult, să-i scape din mâinile oamenilor?

18 aprilie 2012

A Ta este, Doamne, mărirea, puterea şi măreţia, veşnicia şi slava, căci tot ce este în cer şi pe pământ este al Tău; a Ta, Doamne, este domnia, căci Tu Te înalţi ca un stăpân mai presus de orice!

Doar gandul !

Doar gandul la Tine ma face sa sper
in drumul acesta ce duce la cer.
Doar dorul de Tine, de chipul Tau bland
imi spune mereu...
In curand...
In curand...

La poarta cetatii odata voi sta
acolo departe in patria Ta.
De dorul acesta ce-mi arde in piept
veghez si tresar
si Te-astept...
si Te-astept...

In lumea aceasta mereu calator
ma-nalt catre stele pe scari de fior.
La orice sclipire tresar inganand:
O, vino, Te rog...
mai curand...
mai curand...

                    Costache Ioanid 

Stupul si mierea

    Dupa  o mini vacanta pe care am avut-o de sarbatori cu totii sau majoritatea dintre noi....astazi ne-am intors la munca.Incepem o saptamana(desi este mijlocul ei) alaturi de Domnul si cautand sa traim in curatie si departe de pacat. Avand putin timp liber,citeam un  material despre albine.Stiam multe lucruri despre ele,stiam beneficiile lor,dar nu cunosteam multe din tehnica apiculturii.Cine este de meserie stie mult mai multe lucruri legate de acest subiect.
   Citeam azi ca, pentru a lua  stuparul mierea din stup, trebuie sa slabeasca rezistenta albinelor ametindu-le cu fum.Numai asa poate sa extraga mierea.
   Interesant .....! Le ameteste ca sa le ia rodul lor si ceea ce ele s-au ostenit sa adune.

   Citind asta...m-am dus cu gandul la diavol.Cam asemanator face si el cu noi.Ne-am straduit poate ani si ani  sa strangem in inima noastra cuvantul lui Dumnezeu,ne straduim zi de zi sa facem voia Lui si sa ramanem neintinati intr-o lume atat de mizerabila ...si ne trezim ca vine diavolul si ne ameteste cu fumul ispitelor si al  pacatului si ne fura linistea sufleteasca.Cu aceste amagiri  reuseste sa slabeasca rezistenta noastra spirituala si trist este ca nici nu sesizam acest lucru....ci ne trezim complet cazuti,si toate asta din cauza nevegherii.
 "Vegheaţi şi rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită; duhul, în adevăr, este plin de râvnă, dar carnea este neputincioasă.” Matei 26:41
                                                       O zi minunata !

Hrana ta zilnica!

18 Aprilie Exod 13.11-22
    „Să istoriseşti fiului tău", îndemna v. 8. Dar în v. 14 se poate vedea cum copiii vor fi cei care îi vor întreba pe părinţii lor. Este o atitudine fericită când copiii, văzând că părinţii lor se comportă altfel decât lumea, le pun întrebări. Fie ca ei să nu se sfiască niciodată să facă aşa!
   Versetul 19 arată îndeplinirea angajamentului lor faţă de Iosif (Geneza 50.25). Oasele patriarhului aveau să-i însoţească pe cei din poporul lui Dumnezeu în călătoria lor: imagine a lui Hristos în puterea morţii Sale, pe care-L purtăm cu noi prin pustiul acestei lumi (2 Corinteni4.10)
    Copiii lui Israel au pornit la drum. Dumnezeu avea să le reamintească mai târziu de ziua când i-a luat de mână ca să-i scoată din ţara Egiptului (Ieremia 31.32). Ei urmau să străbată un lung drum ocolit (v.17, 18), pentru a avea timp să înveţe lecţii importante de la Dumnezeu, aşa cum trebuie să învăţăm şi noi.

    Dar Dumnezeu nu S-a mulţumit numai să traseze drumul poporului Său, ci El însuşi îi însoţeşte, sub forma acestui stâlp de nor ziua, de foc noaptea.
    Ce har!!!
    El este în acelaşi timp prezent pentru a-i călăuzi pas cu pas şi pentru a-i ocroti. Tot astfel şi Isus a făcut această promisiune alor Săi: „Eu sunt cu voi în toate zilele" (Matei 28.20).

17 aprilie 2012

Haine de sarbatoare !


    Am asteptat cu mare nerabdare sarbatoarea Invierii....si iata-ne la finalul acestei sarbatori.
Pot spune ca a fost o sarbatoare binecuvantata si aici nu ma refer la mesele bogate sau mai putin bogate pe care fiecare am incercat sa le oferim celor dragi, ci ma refer  la partea spirituala. Toti cei care am cautat in aceste zile sa simtim partasia si apropierea de CEL INVIAT, am avut posibilitatea sa o facem. Cu toti am pus hainele de duminica pe noi si fiecare ne-am indreptat spre un locas de cult, fie el de orice religie, si cred ca  multi am avut ocazia sa participam la programe deosebite ,cu cantareti deosebiti si predicatori de asemenea.
     Ajunsi acasa am dezbracat hainele de duminica sau de sarbatoare si pornim fiecare in aceasta saptamana la jobul pe care il avem, la scoala...sau in alta parte.Ceea ce imi doresc personal si nu numai pentru mine ...ci si pentru tine dragul meu care citesti aceste randuri....este ca mesajul pe care l-am auzit si pe care Dumnezeu  a vrut sa ni-l transmita in aceste zile ,sa nu fie asemeni hainelor de biserica.Ajunsi acasa sa ne dezbracam sau mai bine zis sa ne debarasam de tot ceea ce am auzit...si sa ne reluam vechile obiceiuri.
   Fie ca tot ceea ce am auzit si ne-a cercetat intr-un mod aparte sa ramana vesnic in inimile noastre.
O saptamana binecuvantata  si  HRISTOS ESTE VIU !

Hrana ta zilnica !

17 Aprilie Exod 12.40-51; 13.1-10
Dumnezeu face ca totul să înceapă din ziua I ,ziua răscumpărării (12.2; 1 Regi 6.1). El instituie pastele ca o rânduială perpetuă. Gândul vrăjmaşului, în ce priveşte Mielul, este „să nu i se mai amintească numele" (Ieremia 11.19). Dar Dumnezeu, pentru care lucrarea Fiului Său are un preţ aşa de mare, Se îngrijeşte ca amintirea Lui să fie mereu înnoită. „Este noaptea de ţinut pentru Domnul" proclamă El (v.42), şi, mai departe: „aduceţi-vă aminte de ziua aceasta" (13.3). înlocuind Pastele cu Cina comemorativă, Domnul Isus le-a cerut alor Săi să facă aceasta spre pomenirea Lui (1 Corinteni 11.24, 25). Aţi răspuns la această dorinţă a Domnului?
În cap.13, Domnul îşi declară drepturile asupra sufletului proaspăt răscumpărat (cap. 12). Unii credincioşi, mai ales copii cu părinţi creştini, sunt mulţumiţi că sunt mântuiţi şi nu ţin cont de sfinţirea care trebuie să urmeze. Dar aceeaşi voce care a spus: „Eu voi vedea sângele şi voi trece peste voi" (12.13), cere acum: „Sfinţeşte pe orice întâi-născut ... este al Meu" (13.2). Sărbătoarea Paştelui era strâns legată cu cea a Azimelor.
Invăţăm de aici că punerea la adăpostul sângelui şi necesitatea unei vieţi sfinte sunt pentru copiii lui Dumnezeu acum două adevăruri indispensabile (de citit şiTit 2.14).

16 aprilie 2012

PUTEREA INVIERII !

   An de an sarbatorim Invierea Domnului Isus in acelasi mod.Unii inconjurati  de mese bogate si cufundati in traditii, altii incercand sa retraim acele momente de la Calvar,iar altii poate nepasatori fata de acest eveniment  lasa sa treaca  aceste zile ca oricare altele. Ceea ce am vazut si este foarte interesant, ca in noaptea invierii cu mic cu mare, toata lumea a fost preocupata de acest eveniment. 
Nu-i rau deloc,dar ramane o intrebare ...?
    Cati incercam sa ramanem cu inima intreaga si dedicata  langa CEL INVIAT ?  Ne-am dedicat doar o noapte...sau o viata? A-i  fi dedicat nu doar la nivel declarativ, ci dedicat prin modul de viata pe care il aratam celor din jur.
   Este asa frumos sa putem proclama VICTORIA lui ISUS,dar si mai frumos este sa o putem proclama zi de zi prin viata pe care o traim. O  zi dedicata doar invierii, nu schimba cu nimic destinul nostru.Daca aceasta Inviere nu a transformat viata noastra si ramanem la aceleasi obiceiuri si la aceleasi fapte care nu ii aduc cinste CELUI INVIAT, nu facem altceva decat continuam rastignirea LUI in continuare.
  Viata transformata  arata puterea Invierii in  noi. Imi doresc sa nu ramana proclamata Invierea LUI doar de pe buze, ci  sa o aratam zi de zi celor din jur. Sa lasam aceasta putere sa ne transforme in totalitate, de la cel mai mare defect al nostru si pana la cel mai marunt lucru din viata noastra.
   Ii multumesc   pentru Harul acesta minunat si oportunitatea  pe care o am, de a ma  putea bucura de biruinta pe care a avut-o asupra mortii, biruinta care mi-a  dat  speranta unei vieti vesnice alaturi de EL.
 În casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. Ioan 14:2

Hrana ta zilnica !

16 Aprilie Exod12.28-39
În timp ce în casele lor israeliţii mănâncă pastele sub protecţia sângelui mielului, afară, în noapte, domneşte groaza şi nimicirea. îngerul nimicitor trece şi loveşte întâii-născuţi şi mari strigăte de deznădejde răsună în tot Egiptul. Este a zecea şi ultima plagă, imagine a unei judecăţi infinit mai grele, pe care Scriptura o numeşte moartea a doua, pregătită pentru cei care nu s-au pus la adăpost prin Mielul lui Dumnezeu.
Nici o deosebire între un prizonier din închisoare şi Faraon însuşi (v.29). Tot astfel, nu se va face deosebire când toţi morţii, „mari şi mici", vor sta înaintea scaunului de judecată din Apocalipsa 20.
Pentru copiii lui Israel sosise timpul să plece. Ei mâncaseră pastele în grabă, cu mijlocul încins, cu încălţămintea în picioare, cu toiagul în mână (v. 11), arătând prin aceasta că sunt un popor despărţit, străin, gata de plecare. Suntem şi noi aşa? Prin zelul nostru pentru Dumnezeu, prin detaşarea noastră faţă de lucrurile de aici, de jos, prin sobrietatea noastră, pe scurt, prin tot comportamentul nostru, ceilalţi ar trebui să vadă că, fiind răscumpăraţi prin sângele Mielului, suntem în orice moment gata să plecăm spre căminul nostru etern.

15 aprilie 2012

Maria Buga-Traiasca Domnul

Hrana ta zilnica !

15 Aprilie Exod 12.17-27

Aluatul, simbol al răului, trebuie îndepărtat cu maximă atenţie (cf. 1 Corinteni 5.7, 8). Nu putem să ne însuşim lucrarea lui Hristos şi să ne bucurăm din plin de ea cât timp nu ne-am mărturisit şi nu am abandonat fiecare păcat de care avem cunoştinţă.
Israelitului îi mai rămânea să facă doar un lucru, cel poruncit de Domnul lui Moise în v.7: trebuia să înmoaie un buchet de isop în sângele mielului şi să ungă cu el pragul de sus şi amândoi uşorii uşii casei sale. Făcând aceasta, capul familiei trebuia să creadă două lucruri: întâi că Domnul avea să lovească prin judecată şi, în al doilea rând, că sângele avea puterea de a-1 proteja pe el şi pe ai săi.
Ca şi copiii din familiile israeliţilor, putem întreba: „Ce înseamnă această slujbă pentru voi?" (v.26). Nu este oare aceasta o imagine a scumpului sânge al lui Hristos care ne pune la adăpost de judecată? „Eu voi vedea sângele" spusese DOMNUL (v.13), în timp ce israeliţii, dinăuntru, nu-1 vedeau. Mântuirea noastră nu depinde de modul în care apreciem noi lucrarea lui Hristos, nici de intensitatea sentimentelor noastre cu privire la acest subiect. Nu, ci depinde de felul cum o vede Dumnezeu. Pentru El, sângele are eficacitate deplină şi totală în îndepărtarea păcatului. Să ne punem şi noi încrederea în lucrarea desăvârşită împlinită de Domnul Isus şi acceptata de Dumnezeu (1Ioan13)