Versetul zilei

28 aprilie 2012

Tu cat esti dispus sa dai...?

    Bijutierul era asezat la biroul sau, privind distrat strada prin vitrina elegantului sau magazin. 
 O fetita se apropie si-si lipi nasul de geam. La vederea unuia dintre obiectele expuse, ochii ei albastri ca cerul se luminara. Intra hotarata in magazin si arata cu degetul spre un splendid colier de peruzele albastre.

"E pentru sora mea. Puteti sa mi-l impachetati frumos pentru un cadou?"   
Patronul magazinului o fixa din ochi pe micuta clienta si o intreba: "Cati bani ai?"   
Fara sa pregete, ridicandu-se pe varfuri, fetita puse pe tejghea o cutie de tinichea, o deschise si o goli. Cazusera cateva bancnote de mica valoare, un pumn de monede, cateva scoici si niste figurine.

  "Ajung?" intreba ea cu mandrie. "Vreau sa fac un cadou pentru sora mea mai mare. De cand mama nu mai este, ea e cea care-i tine locul si niciodata nu are nici macar o clipa pentru ea. Astazi e ziua ei si sunt sigura ca o voi face foarte fericita cu acest cadou. Piatra aceasta are aceeasi culoare ca ochii ei."   
   Omul se duse in spate si reveni cu o hartie de impachetat nemaipomenit de frumoasa, rosie cu auriu, cu care impacheta cu grija cutia.    
 "Ia-o", spuse el fetitei. "Si du-o cu grija."
   Fetita pleca foarte mandra, tinand pachetul ca pe un trofeu. O ora dupa aceea, in bijuterie intra o fata frumoasa cu parul de culoarea mierii si cu niste ochi albastri minunati.

 Puse cu hotarare pe tejghea pachetul pe care bijutierul il facuse cu atata grija si spuse:    "Colierul acesta a fost cumparat de aici?"   
"Da, domnisoara."   
"Si cat a costat?"   
"Preturile praticate in acest magazin sunt confidentiale: nu privesc decat pe client si pe mine."   
"Dar sora mea avea doar cativa banuti. N-ar fi putut cumpara niciodata un colier ca acesta!"
"Bijutierul lua cutia cu pretiosul ei continut, o inchise, refacu cu grija ambalajul cadoului si-l inapoie fetei.  
  "Sora dumneavoastra a platit. A platit pretul cel mai mare pe care-l putea plati cineva: 
a dat tot ceea ce avea."

Daca plec.....?????

    Filip, tatal lui Alexandru Macedon, invatase pe servitorul sau sa ii spuna in fiecare dimineata cateva cuvinte:
"Domnul meu, adu-ti aminte ca vei muri !" Aceleasi cuvinte le spunea stapanului sau si seara la culcare.
   Ciudat mesaj asa-i....???  Dar, asta il facea sa traiasca permanenta cu bagare de seama.
   Sa fim sinceri, cum ar fi  sa auzim in fiecare zi ....ba mai mult de doua ori pe zi...."ai grija ca vei  muri"....adevarul ca nu ar fi placut deloc, dar poate asta ne-ar face sa constientizam cat suntem de  trecatori.
  Acum doua zile am participat la o inmormantare si din pacate azi mai  am parte de inca una. Pentru cei ramasi  este dureroasa despartirea....pentru cel care a parasit pamantul si este copil al lui Dumnezeu este cea mai mare bucurie.
  Atunci cand traiesti o viata dupa voia lui Dumnezeu, atunci cand viata ta a fost un exemplu pentru cei din jur, atunci cand toata viata ai incurajat  si ai fost un sprijin pentru pentru cei care aveau nevoie, raman in urma ta  o multime de aprecieri si de ganduri bune.Raman amintirile placute,dar cel mai mult ramane ce este mai important....raman urmele pasilor tai....ramane un exemplu demn de urmat .Tot asa poate ramane  si un exemplu negativ de care nimeni sa nu mai vrea sa isi aminteasca. Din fericire, sora care a plecat acasa, a fost un exemplu pentru toti.Poate spune: "M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credinţa, de-acum ma asteapta cununa....."
2 Timotei 4: 7
   Toata viata aici pe pamant este o alergare continua si o lupta pemanenta cu ispita, cu diavolul. Important este sa alergam continuu si sa luptam nu doar o zi, nu  doua .... nu zece ani....NU....ci toata viata, ca sa si ispravim alergarea. Credinta pe care am primit-o sa o pastram pana la capat neschimbata si neadaptata modernizarii acestui veac , pentru caci numai asa vom putea primii cununa cereasca din mana TATALUI.Auzim de multe ori...."oh,aceeia sunt prea conservatori,biserica e prea conservatoare", dar cred ca insasi Cuvantul lui Dumnezeu este conservator. ISUS este acelasi ieri, azi si in veci . 
Numai ţineţi cu tărie ce aveţi, până voi veni!  ne spune  Ioan in Apocalipsa 2: 25
   Sincer ma bucur cand un copil de a lui Dumnezeu ajunge ACASA la DOMNUL, un copil care a fost exemplu,si asta putem vedea dupa roadele sale.
  Ce poate fi mai frumos decat intalnirea aceea mareata !!!!!!
  Acum doua zile a plecat sora, a plecat si Radu  Muresan si am auzit cu toti despre trista veste, si Domnul stie pe cati i-a chemat acasa in aceste zile.Azi mai particip la inca una......Acesti oameni si-au terminat maratonul.Fiecare pleaca cu ceea ce a facut pentru Domnul.
   Noi inca suntem pe pista de alergare, dar maine s-ar putea sa  trecem  si noi linia finala.
   Ce ramane in urma noastra?
   Care sunt urmele pasilor nostri ?
   Ce exemplu ramane dupa noi ?
   Vom primi cununa ?
   Ne vom intalni cu IMPARATUL ?
   Sunt zeci de intrebari care ar trebuie sa ne de-a de gandit si sa nu ne lase sa dormim noaptea.
   Doamne, indura-te de noi si nu ne lasa sa plecam de aici pana nu suntem in relatii bune cu Tine.Nu ne lasa sa traim dupa voia noastra ci dupa voia Ta.Vrem sa fim un exemplu pentru cei din jur si pentru cei care vor ramane dupa noi. Vrem sa ne intalnim cu Tine.Vrem sa vedem locul pe care  te-ai dus sa ni-l pregatesti.
  Da-ne intelepciune sa vedem cat suntem de trecatori.Suntem  un abur care acum se inalta si in cateva secunde dispare. Si o spun din experienta pe care am avut-o cu decesul sotului meu.Intr-o clipita dintr-un om care nu dadea semne ca are absolut nimic......in secunda urmatoare a fost secerat fara veste.....si este cumplit.
 Spunea cineva care a avut un accident acum nu demult,dar care din fericire nu a patit absolut nimic,desi si-a vazut moartea cu ochii, imi spunea....:"crede-ma ,nu ai timp sa spui nici macar, DOAMNE IARTA-MA"....
   Nu este cumplit sa fii luat asa pe nepregatite....?  Sa fii neimpacat cu sotia, cu sotul, cu vecinul etc.....? Sa traiesti o viata dubla crezand ca esti tanar si mai ai timp pana mori ?
Multi traim cu acest gand, Dumnezeu e bun si ne iarta pentru ca suntem copii LUI.
   GRESIT , FALS !
Dumnezeu  e bun si ne iarta atata timp cat venim si cadem zdrobiti la picioarele LUI cerandu-ne iertare aici cat suntem in viata. Dupa moarte nu mai putem schimba nimic.
Nu poti sa traiesti cu acelasi pacat, rugandu-te sa te ierte azi si maine il faci din nou desi stii ca ESTE PACAT.
Un om nascut din nou, este o faptura noua si nu traieste EL, ci HRISTOS traieste in el.
  Domnul este bun si are o indelunga rabdare,dar in acelasi timp sa nu uitam: "Dumnezeu este un judecător drept, un Dumnezeu care Se mânie în orice vreme" Psalmii  7: 11
  Vegheati dar, ca nu stiti nici ziua si nici ceasul cand vom pleca de aici de pe pamant!
      Daca plec....unde plec.....???

Hrana ta zilnica!

28 Aprilie Exod 18:13-27
Ietro l-a îndemnat pe Moise să încredinţeze altora o parte din lucrarea sa. A fost un sfat aparent înţelept, dar Ietro nu înţelegea puterea Duhului lui Dumnezeu! Acesta este unul dintre principiile care au stat la baza instituirii clerului: oameni sunt desemnaţi şi investiţi cu autoritate de către alţi oameni, după o ierarhie, ca intermediari între Dumnezeu şi simplii «credincioşi». Dar Cuvântul lui Dumnezeu nu recunoaşte în Biserică decât un singur Cap, care este perfect capabil să Se ocupe de tot ceea ce îi priveşte pe ai Săi (Efeseni 4.5). Şi Isus nu Se ocupă numai cu „lucrurile grele", ci cu orice lucru care ne priveşte, pentru că nici unul nu este fără însemnătate pentru El. Să nu ne fie niciodată teamă să contăm direct pe El (1 Petru 5.7).
Sub aspect profetic, acest capitol arată că administrarea împărăţiei (Matei 19.28) nu va fi înfăptuită de Hristos singur. Când El va veni în mijlocul zecilor de mii de sfinţi ai Săi, se va instaura o guvernare cu diverse responsabilităţi, în totul spre gloria lui Dumnezeu.
În timp ce poporul lui Dumnezeu îşi urmează calea prin deşert (v. 27), Ietro se întoarce în ţara lui. Viaţa de credinţă, statutul de străin şi de călător nu-l atrag. 
Cât de mulţi creştini i se aseamănă!

27 aprilie 2012

Hrana ta zilnica!

27 Aprilie Exod 18:1-12

Aici îl întâlnim din nou pe Ietro, socrul lui Moise. El personifică naţiunile pământului care, într-o vreme viitoare, se vor bucura împreună cu poporul Israel de eliberarea lui şi II vor glorifica pe Dumnezeu. Vedem de asemenea că Sefora şi cei doi fii ai ei, personificând Biserica, aşa cum am văzut mai înainte în cap. 2, nu au jucat nici un rol în încercările lui Israel, nici în eliberarea lui. Biserica va fi răpită de pe pământ atunci când va începe necazul cel mare, căruia îi va urma restaurarea poporului evreu.
Gherşom ne aminteşte prin numele lui că, asemenea lui Moise, Hristos a fost un străin pe pământul unde a venit să locuiască şi că şi Biserica este străină aici jos. Dar, în această situaţie dificilă, el are ajutorul lui Dumnezeu: aceasta este semnificaţia numelui Eliezer. In v. 8, Moise aduce mărturie despre tot ce a făcut Dumnezeu pentru ai Săi. Nu este oare un exemplu bun pentru noi? 
Să nu ne abţinem să spunem altora, începând cu membrii familiei noastre, care s-ar putea să nu ştie, cum am fost mântuiţi. Rezultatul acestei mărturii se vede în v.ll: Ietro recunoaşte măreţia Domnului, Ii dă glorie, aduce jertfe şi, în final, mănâncă sau, cu alte cuvinte, are comuniune cu cei răscumpăraţi în prezenţa lui Dumnezeu.

26 aprilie 2012

Hrana ta zilnica !

26 Aprilie Exod 17:8-16

Cu foamea satisfăcută şi cu setea potolită, iată că poporul era pregătit de Domnul pentru o nouă experienţă, cea a luptei cu Amalec. După ce au fost întăriţi „în Domnul şi în puterea tăriei Lui", credincioşii pot să facă faţă vrăjmaşilor lor (Efeseni 6.10-13). La Marea Roşie, Domnul luptase pentru ei, iar ei a trebuit să stea liniştiţi (14.14). Crucea a fost în exclusivitate lupta Domnului. Nu putem face nimic pentru mântuirea noastră. Dar imediat după convertire încep luptele (Galateni 5.17). Ca o armată puternică, toate greşelile noastre vechi vin din nou să ne hărţuiască, să lupte împotriva noastră (1 Petru 2.11).
Oare nu putem conta pe Domnul şi de astă dată?
 Putem, într-adevăr!
La cruce, El a luptat pentru noi, în locul nostru; acum El luptă alături de noi - El, adevăratul Iosua. Totuşi, victoria este câştigată sus, pe munte. Hristos, adevăratul Moise şi adevăratul Aaron, este acum în cer, mijlocind pentru ai Săi.
Şi mâinile Sale nu slăbesc niciodată (Romani 8.34, 37; Evrei 7.25). Rezultatul bătăliei nu depinde de forţele angajate în luptă, ci de credinţa şi de rugăciunile Domnului Isus.
In această relatare, Iosua ne învaţă cum să luptăm, iar Moise cum să ne rugăm (Psalmul 144.1, 2).

25 aprilie 2012

Locul dragostei divine !

   Traim intr-o perioada in care toata lumea este in viteza si este cuprinsa de o "febra" nebuna...nebuna.Incepand de luni si pana in weekend nu  reusim, si nu avem timp mai  de nimic...decat munca si iar munca.Abia duminica daca reusim sa lasam totul  in urma si sa respiram umpic,sa ne odihnim, si sa ne mai bucuram de cei dragi...cat despre cele spirituale...daca mai avem timp....
  Atunci cand esti stresat si epuizat cauti un loc unde sa te refaci.Cauti un loc unde sa te deconectezi si sa te eliberezi de toate problemele.Pentru multi dintre noi, locul cel mai potrivit pentru refacere si "leacul cel mai bun"este locul de nastere, mai ales daca acesta este undeva la tara, departe de agitatia orasului, departe de probleme, de telefoane stresante, departe de stirile care ne amarasc sufletul, departe de orele nesfarsite petrecute pe computer.....si tot ceea ce ne da batai de cap.
  Hai sa  fim sinceri, cati nu am dori acest lucru? 
Dar stim ca omului i-a fost dat sa isi castige cu sudoare painea si asta tot din cauza neascultarii. Si....la urma, urmei, chiar daca am reusi sa ne gasim leacul impotriva stresului, este doar o rezolvare de moment, pentru ca revenind .....revin si problemele.
  
  Traim intr-o societate in care dragostea noastra, "porunca .......iubiti-va unii pentru altii", a devenit o dragoste bolnava,o dragoste formala, interesata, o dragoste rece.
Toti suferim de aceeasi boala.

"Leacul cel mai bun" pentru dragostea crestinilor  este "LOCUL  DE  NASTERE  AL  DRAGOSTEI LUI  DUMNEZEU......GOLGOTA".
  Daca vrem o vindecare  completa a dragostei noastre slabite, daca vrem o eliberare si  nu doar o relaxare pentru un weekend sau o perioada scurta....trebuie sa cautam locul de nastere al  DRAGOSTEI DIVINE.

Hrana ta zilnica!

25 Aprilie Exod 16.32-36; 17.1-7

„Ia un ulcior şi pune în el un omer plin de mană..." (v.33). Era partea lui Dumnezeu. «Mana ascunsă, Hristos coborât din cer pentru a deveni om şi apoi înviat şi înălţat la cer într-un trup glorios, ţinea de plăcerea lui Dumnezeu»  - plăcere pe care o împărtăşeşte cu biruitorii (Apocalipsa 2.17).
După foame, setea este încă o ocazie pentru ca bietul popor să murmure. Ei bine, harul lui Dumnezeu se foloseşte şi de aceasta, ca să ne descopere o taină preţioasă, a cărei explicaţie o găsim în 1 Corinteni 10.4: „Toţi au băut aceeaşi băutură spirituală, pentru că beau dintr-o stâncă spirituală care îi urma (şi stânca era Hristosul -  Ioan 7.37-39). 
Dar, pentru ca stânca să dea apă (viaţa din Duhul), ea trebuie să fie lovită, aşa cum Hristos a fost lovit pe cruce chiar de mâna lui Dumnezeu. Cu toate acestea, să observăm că păcatul poporului, murmurele lor, răzvrătirea lor, au impus ca stânca să fie lovită. „Pentru fărădelegea poporului meu a fost lovit", spune profetul (Isaia 53.8). Astfel, în timp ce mana este o imagine a Hristosului venit din cer, stânca lovită vorbeşte despre Hristos cel răstignit, iar apa vie reprezintă Duhul Sfânt, puterea vieţii noi pe care Mântuitorul mort şi înviat o dă tuturor celor care cred în El.

24 aprilie 2012

Predica-Pastor Mihaita Danila !

Hrana ta zilnica !


24 Aprilie Exod 16.13-31

„Părinţii noştri au mâncat mana în pustiu ...", I-a amintit mulţimea Domnului Isus. Dar El le-a răspuns că El însuşi este „adevărata pâine ... care coboară din cer" (Ioan 6.31-33). Hristos este hrana credinciosului; El dă şi tot El hrăneşte viaţa cea nouă. Capitolul acesta ne oferă mai multe instrucţiuni practice de cea mai mare importanţă în legătură cu aceasta:
1. Cantitatea de mană strânsă depindea de apetitul lor (v. 18). 
Ne bucurăm de Hristos numai în măsura în care II dorim. Şi noi nu-L dorim niciodată îndeajuns! (Psalmul 81.10);
2. Mana satisface numai nevoile zilei de azi, nu şi pe ale celei de mâine.
 Hristos trebuie să-mi fie susţinătorul meu, puterea mea. Dacă, de exemplu, astăzi am nevoie în mod deosebit de răbdare, o voi găsi meditând la răbdarea desăvârşită a lui Isus.
3. In sfârşit, copiii lui Israel trebuia să-şi strângă raţia de mană în fiecare dimineaţă, înainte să se topească sub dogoarea zilei. 
Să ne hrănim cu Cuvântul lui Dumnezeu devreme, dimineaţa, înainte ca treburile zilei să poată interveni, răpindu-ne ocazia de a o face. Nu trebuie sa treaca o zi fără să ne hrănim trupul. 
Tot astfel, nici sufletul să nu ni-l lipsim de singura hrană care-l poate ţine în viaţă şi care îl face să prospere: Isus, Pâinea vieţii.

23 aprilie 2012

Tabita-M-ai regasit !

Invitatie !

Duminica, 29 aprilie 2012,  incepand cu ora 18:00, Biserica Baptista Harul  si toti cei care doresc sa participe la aceasta seara de evanghelizare,  ne vom putea  bucura  avandu-i ca invitati :
 sora Ligia Bodea care  va  aduce un mesaj  prin cantare, 
iar Cuvantul va fi vestit de catre pastorul Daniel Barnut,  
pastorul Bisericii Baptiste Nr. 1 Resita .
 Va asteptam cu drag!

Hrana ta zilnica !

23 Aprilie Exod  16:1-12

Murmure în faţa Mării Roşii (14.11, 12), la Mara (15.24), din nou în deşertul Sin (16.2), curând murmure şi la Refidim (17.3)! Vai, ce oglindă fidelă a inimilor noastre, atât de înclinate să uite că „bunătatea Lui rămâne pentru totdeauna" (Psalmul 136.13)! Cu câteva zile înainte cântaseră din toată inima cântarea eliberării. Acum ei murmură împotriva lui Moise şi a lui Aaron. De fapt plângerile lor sunt împotriva lui Dumnezeu (v.8). 
Dragi răscumpăraţi ai Domnului, să ne amintim că, fiind nemulţumiţi de alţii sau de împrejurările în care ne găsim, înseamnă, de fapt, că de Dumnezeu nu suntem mulţumiţi.
Iar cât despre îngrijorarea legată de lucrurile necesare acestei vieţi, nu este ea oare un afront adus Celui care a spus: „Nu vă îngrijoraţi pentru viaţa voastră, ce veţi mânca şi ce veţi bea ... Ajunge zilei necazul ei" (Matei 6.25, 34;  Psalmul 23.1)? El însuşi a cunoscut ce înseamnă să fii în pustiu şi să-ţi fie foame. 
Dar, într-o supunere deplină, El a respins vicleşugurile ispititorului. A aşteptat de la Dumnezeu, cu toată încrederea, răspunsul la nevoile Sale.
Câtă răbdare a arătat Domnul! 
În loc să pedepsească poporul. El începe prin a le arăta gloria Sa (v. 7, 10), luând asupra Lui satisfacerea lor.

22 aprilie 2012

Tabita-Cand incercarile prea grele ni se par...

Bucuria !

"A umbla trist dupa ce ai marturisit ca Isus ti-a iertat pacatele este un pacat",spunea Richard Wurmbrand 

După  expresia  feței a multor  creștini  din ziua de azi, se pare că  mulți  trăiesc în această stare.Nu poți fi un creștin răscumpărat de păcate în sângele lui ISUS și  să nu îți exprimi această bucurie. Nu poți să trăiești alături de oameni și să nu le împărtășești  un  cuvânt despre Jertfa de la Calvar.
“El este ca un pom sădit lângă un izvor de apă, care îşi dă rodul la vremea lui şi ale cărui frunze nu se veştejesc: tot ce începe, duce la bun sfârşit”,spune psalmistul David.Bucuria este deplină  doar în  Isus Hristos  și  este ca un izvor de apă care înviorează sufletul nostru  însetat şi-l pregăteşte să-i dea slavă şi glorie lui Dumnezeu.De fapt  bucuria  este o manifestare a ceea ce este înlăuntrul nostru și este o stare de pace sufletească,iar această bucurie interioră este mai mult decât evidentă pentru un creștin autentic.Dacă lăuntrul nostru  e gol și pustiu,într-adevăr nu avem  ce împărtăși celor din jurul nostru. Atunci când simți bucurie în slujirea pentru  Isus Hristos, pentru  tot  ceea ce faci, nu aștepți nimic în schimb.
Nu aștepți nici un fel de  răsplată!
Poți plânge cu cei ce plâng,ești pregătit să te bucuri cu cei ce se bucura,îți împarți pâinea cu cel flămând,iubești  fără să  fi iubit.
Acum  fiindca ști  adevărul, trăiește-l
Așa cum se cere: creștin bun a fi,
Iubește, iubește și iarași iubește
Căci Domnul iubirii  îți va răsplăti.

Hrana ta zilnica !


22 Aprilie Exod 15:17-27

Până la v. 16, cântecul copiilor lui Israel celebrează ceea ce Domnul tocmai făcuse pentru poporul Său. Versetele 17 şi 18 proclamă ceea ce El va face în viitor. Roadele victoriei sunt privite prin credinţă. Dumnezeu Şi-a pregătit:
1) o moştenire;
2) o locuinţă;
3) un sanctuar;
4) o împărăţie.
In prima sa epistolă, Petru ne prezintă forma nouă pe care o iau aceste binecuvântări sub dispensaţia creştină
 (1 Petru 1.4; 2.5, 9).
Poporul este acum răscumpărat şi se află în drum spre ţara promisă. In acelaşi fel, calea noastră creştină începe cu convertirea şi sfârşeşte în glorie. Dar, pe drumul dintre ele, sunt experienţele pustiei. 
Cea dintâi dintre aceste mari lecţii este Mara. Asemeni acestor ape amare, Domnul permite să întâlnim pe calea noastră împrejurări dureroase şi dezamăgitoare. Dar, de îndată ce înţelegem că aceste necazuri sunt îngăduite spre binele nostru şi vedem în ele puterea crucii lui Hristos, atunci, fără ca aceste împrejurări să se schimbe, ele încetează să mai aibă gust amar şi ajungem chiar să găsim bucurie şi mângâiere în ele (Romani 5.3...; 2 Corinteni 12.9).
Suntem atunci în stare să apreciem Elim, acest loc de înviorare şi de odihnă, imagine a strângerii împreună a credincioşilor, acolo unde Dumnezeu dă binecuvântarea (Psalmul 133.3).

Andreea si Andrei Mois-Psalmul 91

Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt şi se odihneşte la umbra Celui atotputernic,
zice despre Domnul: „El este locul meu de scăpare şi cetăţuia mea, Dumnezeul meu în care mă încred!”
Da, El te scapă de laţul vânătorului, de ciumă şi de pustiirile ei.
 El te va acoperi cu penele Lui şi te vei ascunde sub aripile Lui. Căci scut şi pavăză este credincioşia Lui!
 Nu trebuie să te temi nici de groaza din timpul nopţii, nici de săgeata care zboară ziua,
nici de ciuma care umblă în întuneric, nici de molima care bântuie ziua în amiaza mare.
O mie să cadă alături de tine, şi zece mii la dreapta ta, dar de tine nu se va apropia.
Doar vei privi cu ochii şi vei vedea răsplătirea celor răi.
Pentru că zici: „Domnul este locul meu de adăpost!” şi faci din Cel Preaînalt turnul tău de scăpare,
de aceea nicio nenorocire nu te va ajunge, nicio urgie nu se va apropia de cortul tău.
Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale;
 şi ei te vor duce pe mâini, ca nu cumva să-ţi loveşti piciorul de vreo piatră.
Vei păşi peste lei şi peste năpârci şi vei călca peste pui de lei şi peste şerpi. –
„Fiindcă Mă iubeşte – zice Domnul – de aceea îl voi izbăvi; îl voi ocroti, căci cunoaşte Numele Meu.
 Când Mă va chema, îi voi răspunde; voi fi cu el în strâmtorare, îl voi izbăvi şi-l voi proslăvi.
Îl voi sătura cu viaţă lungă şi-i voi arăta mântuirea Mea.”