Versetul zilei

27 octombrie 2018

O ora inapoi, doar pe ceas!

Astazi ora se va da inapoi!
Chiar daca am dori fiecare sa dam timpul inapoi, trebuie sa stim ca este imposibil, timpul se va da inapoi  doar pe ceasornic.
Fiecare avem momente in care am gresit intr-un fel sau altul, am gresit prin purtare, prin vorbire, am făcut alegeri greșite poate și uneori am dori sa dam timpul inapoi spre a repara, dar....e imposibil. 
Astazi in schimb avem harul in care putem răscumpăra vremea pe care am pierdut-o.
Traiti doar ptr Domnul!

Imnuri corale contemporane!

Dornici de a-L lauda pe Dumnezeu, impreuna cu corul din Biserica Penticostala Elim Viena, maine vom avea o zi speciala de inchinare si lauda la adresa lui Dumnezeu. 
Cantarile contemporane compuse de oameni binecuvantati vor fi intonate de corul bisericii Elim Timisoara impreuna cu corul din Viena si orchestra bisericii noastre. Totodata mesajul Evangheliei va fi adus de fratele IONEL VLAS din Viena.
Ne bucuram si va invit a lua parte alaturi de noi la acest eveniment, insa daca distanta nu va permite sau orice alt motiv, va puteti bucura online
Serviciul divin va fi transmis pe site-ul bisericii https://www.elim.ro/ incepand dimineata cu ora 9 iar dupa masa incepand cu ora 17


Sa-L vestim cu indrazneala!

Astazi este o nevoie acuta de tineri si nu doar de tineri ci de oameni plini de Duh, plini de curaj care sa-L marturiseasca pe Hristos si totodata sa traiasca ceea ce vorbesc.
Multi vorbesc despre Dumnezeu, insa cand privesti la viata lor vezi o neconcordanta intre aceste doua aspecte, una vorba si alta fapta. Odata cu inaltarea la cer am primit o porunca: "mergeti in toata lumea..." Nu stiu daca este nevoie sa alergam mii si zeci de mii de km pentru a spune si altora, desi daca Domnul te trimite, trebuie sa faci si asta si Dumnezeu sa-i binecuvinteze pe toti cei care s-au pus la dispozitia Lui, insa cred ca fiecare din  noi putem sa-L marturism pe Hristos  celor de langa noi si putem sa le spunem care sunt consecintele pacatului. 
Romania are nevoie de o trezire!
Petru a capatat o mare indrazneala in vorbirea sa. In Fapte 4 gasim scris despre aceasta indrazneala pe care a avut-o Petru si Ioan inaintea poporului. Si atunci, ca si acum, exista oameni care incearca sa opreasca raspandirea Cuvantului si sa inabuse Adevarul. Uitati-va la tot ceea ce se petrece in natura si nu numai, ci la toate semnele care ne arata clar venirea Domnului, toti incearca sa justifice intr-un fel sau altul aceste evenimente, punand pe seama altor fenomene, dar nicidecum nu accepta ca Isus este la carma lumii si El hotaraste totul si toate aceste lucuri care se intampla, pe noi nu ia prin surprindere, Isus a vorbit despre ele si sunt scrise pe paginile Scripturii.
Suntem noi gata sa ne punem la dispozitia Lui?
Petru si Ioan le-a pus o intrebare; "judecati voi singuri daca este drept inaintea lui Dumnezeu sa ascultam mai mult de voi (oamenii) decat de Dumnezeu...?"
Atunci cand vom marturisi cu indrazneala vom intalni opozitie din partea celui rau. Cum Dumnezeu se foloseste de oameni, tot asa si diavolul se foloseste de oamenii lui. 
Trebuie sa spunem oamenilor si sa afirmam cu tarie, cine este acest Isus  despre care le vorbim, care a fost misiunea Lui sau lucrarea Lui, cum de altfel trebuie sa le spunem si care este responsbilitatea lor.

ISUS HRISTOS este FIUL LUI DUMNEZEU!

Spre finalul cartii sale, evanghelistul Ioan incheie spunand:"...iar acestea s-au scris ca sa credeti ca Isus este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu si crezand sa aveti viata in Numele Lui" Ioan 20:31
In ce priveste trupul Domnu Isus este intrupat din Dumnezeu, nascut din samanta lui David asa cum a fost profetit in Scripturi. ( vezi Isaia 7:14, Mica 5:2)

Misiunea Lui pe acest pamant a fost scurta dar a fost cea mai mare, cea mai complexa lucrare. A venit sa moara in locul nostru, pentru pacatele noastre si prin jertfa aceasta noi avem salvare si viata vesnica!

Calatorim spre vesnicie, insa datorita firii noastre pamantesti care se lupta cu duhul nostru, pacatuim zilnic. Pacatul nostru fie el oricat de mic duce la o separare vesnica de Dumnezeu, pentru ca pacatele noastre spune Scriptura, pun un zid de despartire intre noi si Dumnezeu. Acest plan de salvare conceput de Dumnezeu este tocmai pentru aceste situatii in care pacatul nostru  ne-ar  separa definitiv de El. Scopul este  de a ne salva si a ne impaca cu Creatorul.
Tot Ioan marturieste: "Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea ca a dat pe Singurul Sau Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aibe viata vesnica" Ioan 3:16

Responsabilitatea noastra?

Categoric avem si noi o responsabilitate si chiar finalul versetului din Ioan 3:16 ne spune ce trebuie sa facem: "...oricine crede in El sa nu piara, ci sa aibe viata vesnica"
Singura responsabilitate este de a crede in Isus Hristos si de a-L marturisi ca  El este Fiul lui Dumnezeu.
Spune tuturor acest lucru, marturiseste-L si vorbeste despre lucrarile  minunate pe care Le-a facut in viata ta, indrazneste si spune tuturor caci El revine curand si este gata sa rasplateasca pe fiecare dupa faptele lui.
Fiti binecuvantati!




21 octombrie 2018

Curand vom ajunge acasa!


La revedere in cer!

In urma cu cateva zile, am decis sa reiau bunul obicei, acela de a scrie pe blog. Categoric pentru a putea scrie trebuie sa ai si o stare potrivita, sa ai o inima deschisa si pregatita sa auzi vocea lui Dumnezeu. Marti in 16.10 am scris cateva cuvinte din ceea ce mi-a vorbit mie Domnul in aceea zi. Vorbeam de credinta pe care o avem si pe care trebuie sa o aratam in fata oamenilor prin fapte. N-ar fi rau sa recititi acele ganduri din data de 16. Nu stiam ca la doar cateva ore eu eram cea care trebuia sa arat celor din jurul meu ce fel de credinta am....
La doar cateva ore, in miez de noapte primeam un telefon...
"fratele meu a plecat la Domnul"
 Mai mare decat mine cu 5 ani, fara sa fie bolnav sau suferind vreodata de ceva...si-a incheiat alergarea. Simti ca se duce pamantul de sub picioare, lacrimile nu le poti stapani, iti vin atatea intrebari in minte...si nu gasesti nici un raspuns. Desigur reactiile sunt omenesti, traim in trupul acesta pe pamant, avem sentimente...dar avem o nadejde.
In acele momente m-am prabusit la podea si nu puteam sa cred ca este real, dar imediat mi-a venit in minte ceea ce am scris si imi aminteam incheierea pe care am avut-o, si redau mai jos:

"Credinta adevarata insa este o credinta Atotputernica, intr-un Dumnezeu Atotputernic!
TOATE sunt cu putinta celui ce crede!
Sa crezi chiar si atunci cand vezi ca totul in jurul tau pare de neinteles, cand anormalul vrea sa ia locul normalului, cand medicul iti da un diagnostic crunt si iti da de trait un numar de luni, de ani sau poate chiar de zile, sa crezi cand totul pare in jurul ca se naruie si nu mai ai scapare, sa crezi in ciuda faptului ca esti prigonit pentru credinta ta, sa crezi ca peste toate lucrurile bune sau mai putin bune care ti se intampla, este un Dumnezeu care le tine pe toate in control. Nimic nu este puterile tale, nimic nu este prea mult, nimic nu este prea greu.
Cu El toate lucrurile sunt cu putinta, trebuie doar sa crezi"

Cu aceste cuvinte am incheiat...
Sa crezi...chiar daca in jur totul se naruie...
Eram pusa in fata unui fapt implinit, o situatie extrem de grea...eu  le spuneam altora ca exista viata dupa moarte, ca exista o vesnicie, ca nu se termina totul la mormant, si-acum eram pusa in situatia de a arata nadejdea cu care eu traiesc. Ca pot, ca nu pot...TREBUIE!
Dau slava Domnului ca totul este in mana Lui si niciodata nu ne da peste puterile noastre, Iov avea o credinta foarte mare si in fata nenorocirilor care l-au impresurat si-a ridicat ochii spre cer si a glorificat pe Dumnezeu spunand: "Domnul a dat, Domnu a luat, binecuvantat fie Numele Lui" 
E grea despartirea dar stiu ca fratele meu a fost un slujitor al Domnului care si-a adus trupul ca o jertfa vie inaintea Lui.

 Intr-o zi toti vom sta la masa la Nunta Mirelui, insa pana atunci ...
LA REVEDERE IUBITUL MEU FRATE