Versetul zilei

6 aprilie 2015

Hrana ta zilnica!

6 APRILIE
Ezechiel 36.16-38

Domnul vorbeşte acum despre lucrarea pe care doreşte s-o împlinească prin Duhul Său în inima fiilor lui Israel... şi în a tuturor oamenilor. Să comparăm versetul 26 cu cuvintele rostite de Domnul Isus lui Nicodim cu privire la naşterea din nou. „Dacă cineva nu este născut din apă (v. 25) şi din Duh (v. 27), nu poate intra în împărăţia lui Dumnezeu" (loan 3.5). Apa care curăţă este întotdeauna Cuvântul pe care Duhul Sfânt îl aplică conştiinţei şi inimii, pentru a fi primit şi crezut spre mântuire (comp. cu loan 4.14).
Viaţa nouă dată fără plată tuturor celor care cred este condiţia pentru a intra în împărăţia şi în familia lui Dumnezeu. După cum nu este de ajuns pentru un copil doar să vină pe lume, ci va trebui apoi să înveţe să meargă, iar mai târziu să se ducă la şcoală, tot aşa este şi cu copilul lui Dumnezeu (v. 27); iar mai devreme sau mai târziu, el va trebui să treacă în plus şi prin marea experienţă din versetul 31: „vă va fi scârbă de voi înşivă ..." (vezi cap. 6.9; 20.43). Spre această cunoaştere de sine conduce Duhul lui Dumnezeu sufletul regenerat (comp. cu Iov 42.6).
Nicodim, învăţătorul lui Israel, ar fi trebuit să cunoască aceste lucruri (loan 3.10). Ele fuseseră anunţate răspicat în profeţi (vezi şi cap. 11.19; Ieremia 24.7...). Cât despre voi, dragi prieteni care poate aţi fost învăţaţi acestea încă din copilărie, n-ar trebui oare să le cunoaşteţi chiar mai bine?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu