Versetul zilei

6 ianuarie 2018

Răscumpără vremea!

Fiecare an, fiecare zi este o cursa împotriva timpului. Cu cat trec anii,  cu atât si  cursa se apropie de final.
A inceput un nou an, ceea ce înseamnă ca si cursa s-a scurtat pentru fiecare din noi, cei care am rămas in viata.
De ce zic pentru fiecare? Pentru ca fiecare din noi dispunem de aceeasi masura de timp, acelasi numar de ore, ceea ce diferă însă, este doar modul in care ne chivernisim timpul fiecare din noi.
Timpul este acelasi si  pentru cei mai liberi si pentru cei mai ocupați. Faptul ca oamenii de afaceri ca sa zic asa, sunt mai ocupați nu le da posibilitatea obținerii unui bonus de ore. Toți suntem egali!
Efeseni: 5. 16
" Răscumpăraţi vremea, căci zilele sînt rele"
Răscumperi ceva ce ai pierdut. Multe ore, zile, săptămâni le pierdem pe lucruri fara valoare. Aici este secretul...sa rascumparam acel timp pierdut.
Psalmi: 89. 47
Adu-ţi aminte ce scurtă este viaţa mea, şi pentruce nimic ai făcut pe toţi fiii omului.  Este vreun om care să poată trăi şi să nu vadă moartea, care să poată să-şi scape sufletul din locuinţa morţilor? 
Cum rascumparam timpul?
 Stim ca timpul investit pentru Dumnezeu este un timp investit pentru eternitate.
Roaga-L pe Dumnezeu să-ți descopere cum sa răscumperi vremea si cum să-ți investești timpul.

Un gând!


Este foarte important în ce  investești primele gânduri când îți începi ziua - chiar și cateva momente petrecute cu Dumnezeu sunt sansa de a începe ziua cu dreptul, intr-un ton optimist. Să nu lăsăm ca alte lucruri sa ia locul de prioritate din viața noastră. 
Dacă-L punem pe Dumnezeu pe primul loc, tot ceea ce începem vom avea izbânda și biruința, 
O noua zi, o noua sansa!


2 ianuarie 2018

Pe unde va trece călătoria noastră în 2018?

In aceste sărbători am primit enorm de multe mesaje si nu pot spune ca nu apreciez acest lucru, ba da, chiar le multumesc pentru efort, insa bucuria mi-ar fi fost imensa daca nu erau zece la fel. Aceleasi cuvinte, acelas video, aceeasi imagine.....Mai intristata am fost când de la fratii mei in credința primeam urări cu mos, cu noroc, cu brazi, cu reni, urări visătoare care n-au cum sa se împlinească si tot felul de chestii..."de copii mici". Nimic scris din inima, ci doar copy-paste.
E drept, putine mesaje am primit de cercetare, de încurajare sau de motivare de a-L sluji pe Dumnezeu cu mai multa râvnă, dar am primit si asa ceva si le multumesc tuturor!
Ma bucur ca incurajarile continua si chiar astazi am primit un mesaj pe care vreau sa vi-l împărtăsesc. Pe mine m-a încurajat mult sa merg alaturi de Domnul meu pana la capăt si sa cred ca in Numele Lui voi avea biruinta indiferent de ce-mi va face Domnul parte in 2018.


Drumurile noastre nu de puține ori coboară.

- Prin valea Dura. Acolo unde trebuie să stai în picioare pentru Dumnezeu în timp ce colegii tăi îngenunchiază zilnic în fața idolilor lor.
- Prin valea Terebinților. Dacă mai ai vreun Goliat pe care nu l-ai învins încă, să fie 2018 anul în care să ieși victorios asupra oricărui păcat în numele lui Dumnezeu.
- Prin valea umbrei morții.  Îți vor spune doctorii că nu mai ai șanse, vei fi în situații limită dar să spui la fel ca David: "nu mă tem că Tu ești cu mine..."
- Prin valea plângerii. Pentru că lacrimile curățesc ochii. Când ochii varsă lacrimi, inima îl simte pe Dumnezeu mai aproape.
- Prin valea Eșcol. Acolo unde doi oameni trebuiau să care un strugure... Când vei avea mai mult decât ai nevoie în viață să nu uiți de cei care trăiesc la limită...
-----------
Alteori urcăm. Călătoria noastră în anul care vine ne va duce și pe munți.

- Probabil ne vom întâlni cu muntele Moria. Acolo unde se dau testele ascultării. Acolo unde urci cu inima strânsă și vin întrebări din toate părțile. Să nu te temi ci să răspunzi: Domnul va purta de grijă. Pe muntele acesta se urcă cu inima frântă dar la coborâre inima e plină de bucurie că Dumnezeu într-adevăr poartă de grijă...
- Ar fi de dorit să urcăm și pe Sinai ca Moise în anul care vine. Momente speciale cu Dumnezeu. O părtășie deosebită de unde cobori încărcat de putere și cu fața radiind a slavă.
- Nu vom scăpa de Muntele Măslinilor. Acolo unde va trebui să alegi între voia ta și voia lui Dumnezeu. Iuda te va săruta, prietenii cei mai buni ai tăi vor dormi dar tu trebuie să mergi mai departe. Cum spune cântarea: "Voia Ta, nu voia mea..."
- Cel mai probabil vom urca și pe Carmel ca Ilie. Vom zidi un altar și vom cere răspunsul de la Dumnezeu. Iar el nu va întârzia să apară...
------------
Nu în ultimul rând, călătoria noastră va trece și prin pustie.

- În pustia Șur evreii au rămas fără apă iar în pustia Sinai, fără mâncare. Vin probleme materiale. Vin teste când Dumnezeu ne verifică răbdarea. Să nu cârtim ca ei...
- Pustia Paran vă sună cunoscut? Numeri 13:26 - "Au plecat şi au ajuns la Moise şi la Aaron şi la toată adunarea copiilor lui Israel, la Cades, în pustia Paran. Le-au adus ştiri... ". E plină mass-media de știri. Dar contează cine ți le prezintă. Iosua și Caleb îți vor spune să mergi mai departe chiar dacă e greu. Ceilalți zece îți vor spune că era mai bine în Egipt. Depinde a cărui voce o asculți.
- Dacă vom ajunge și prin pustia Zif nu știu. 1 Samuel 23:14 - "David a locuit în pustie, în locuri întărite, şi a rămas pe muntele din pustia Zif. Saul îl căuta mereu, dar Dumnezeu nu l-a dat în mâinile lui. " Știu însă că Saul are copii mulți și astăzi, iar invidia e la rang de cinste peste tot. Și cel firesc va prigoni pe cel duhovnicesc. Tu să rămâi liniștit că Dumnezeu te ține în brațele lui și nu te dă în mâinile lui Saul."

Vă doresc o călătorie binecuvântată !
 Să nu uităm că GPS-ul de la mașină îl putem seta să ocolească zonele care nu ne plac. În 2018 însă, nu știm pe unde ne duce GPS-ul lui Dumnezeu dar știm că drumul pe care mergem împreună cu El va avea destinația numită CER...

Perspectiva profetică 2018