Versetul zilei

10 martie 2012

Opreste-te !!!

     Fiind sambata ziua mea libera mi-am propus sa dorm mai mult si sa ma odihnesc....dar se pare ca nu am reusit.Avand  cateva carti langa mine,m-am trezit si am luat sa citesc ceva. Ceea ce am citit m-a dus cu gandul la acel verset din cartea Osea 2:6:
"De-aceea ,iata ii voi astupa drumul cu spini,i-l voi astupa cu un zid ca sa nu isi mai afle cararile" 
De obicei la tara oamenii au pamant pe care cultiva iar deseori intalnesti cate o tablita pe care scrie,"trecerea interzisa".Dar cu toata avertizarea....cei din jur nu ia seama si isi vad de drumul lor calcandu-i recolta.Ca fiecare om,nu iti ramane decat sa cauti solutii.
Incerca sa sape un sant in speranta ca terenul ii va fi protejat,dar cum omul e foarte dibaci...nici macar santul nu il impiedica...doar e simplu sa faci un salt mai mare...si l-ai trecut.Dar cand vezi ca omul nu inceteaza si orice ai face nu intelege...nu iti ramane decat sa plantezi un gard de spini....
Care e dispus sa treaca prin ei si sa fie intepat....???  Nimeni !
    Cam la fel este si in pelerinajul nostru pe pamant.
Deseori Dumnezeu ne face tot felul de avertizari,cu tot felul de tablite cu tot felul de mesaje in care ne spune sa ne oprim,dar pare ca noi oameni,ori nu stim sa citim,ori nu vrem sa citim,si cu toate avertizarile LUI,noi continuam sa persistam in pacatele noastre,continuam sa mergem pe aceleasi poteci si aceleasi drumuri  care ne par frumoase si placute ochilor.
  Dar pentru ca EL iubeste ceea ce a creat,iubeste omul care este creatura mainilor Sale si nu vrea sa ne vada cum ne indreptam spre rau,incearca si alte metode,si-atunci pune in cale cate un sant care sa ne impiedice din a merge pe acelasi drum.Acest sant poate fi un necaz,o boala,o incercare la servici,o problema cu copilul,sau multe alte lucruri prin care incerca sa ne opreasca. Atunci in necaz,strigam la El si facem promisiuni,dar imediat ce a trecut necazul ...uitam si ne reintoarcem la aceleasi obiceiuri.
  Dar odata ce ai facut legamant cu Domnul si i-ai predat viata ta in mana LUI,este liber sa faca orice vrea.Dar pentru ca ne iubeste si ne vrea cu orice pret,va face orice ca sa ne tina langa El,chiar daca va trebui si sa suferim.,chiar daca va trebui sa ridice un gard de spini in jurul nostru.
  Atunci cand poporul Israel l-a parasit pe Dumnezeu si s-a inchinat la idoli parasindul-pe EL,ii vorbeste lui Osea si il trimite sa isi ia o nevasta.O ia pe Gomera ,iar daca citim cap.1 si 2 ,de fapt toata cartea lui Osea,intelegand mult mai bine contextul in care Dumnezeu spune acest lucru, "De-aceea ,iata ii voi astupa drumul cu spini,i-l voi astupa cu un zid ca sa nu isi mai afle cararile" .
   La fel poate face si astazi.Dupa avertizarile pe care ni le face,dupa incercarile date,dupa necazuri si suferinte,Dumnezeu va ridica chiar si zidul daca este nevoie pentru a ne opri din nebunia noastra.
...dar feresca-ne Dumnezeu sa nu pricepem si sa ajunga sa ne bareze drumul cu un zid.
Bine ar fi sa intelegem fiecare avertizare,sa ne oprim macar in fata spinilor, sa ne oprim din a continua sa facem lucruri care nu ii aduc cinste LUI si de fapt lucruri care ne vor face sa pierdem vesnicia si sa ne pierdem sufletul.
  "Este adevarat ca orice pedeapsa deocamdata pare o pricina de intristare,si nu de bucurie,dar mai pe urma  aduce celor ce au trecut prin scoala ei,roada datatoare de pace a neprihanirii" scrie ap. Pavel in Evrei 12:11 iar daca nici incercarile si necazurile nu ne pot intoarce din nebunia noastra,atunci sa nu uitam ceea ce spune in Galateni 6:7 :" Nu vă înşelaţi: „Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit.” Ce seamănă omul, aceea va şi secera"
  Oricat de mult  am  mers pe drumul nostru,oricat de departe am ajuns...OPRITI-VA,sa stiti ca EU sunt DUMNEZEU,zice Domnul !

Hrana ta zilnica!

10 Martie Geneza 42.9-24

În timp ce în Egipt au loc aceste evenimente, familia lui Iacov a fost lăsată deoparte, în tăcere. Este ca şi cum Dumnezeu ar fi spus: «După crima voastră, acum, când losif nu mai este printre voi, nu mai am nici un interes să vă spun ce va fi cu voi». Aşa este şi cu trista istorie a omului şi, în particular, a lui Israel, după respingerea Mântuitorului. Dar, în răbdarea Lui nesfârşită, El n-a uitat nicidecum obiectul promisiunilor Sale sigure. Aşteaptă numai momentul potrivit pentru a le restabili relaţia cu El. Şi momentul potrivit este foametea. Dacă Dumnezeu permite încercări chiar pentru ai Săi, acestea vorbesc de faptul că lipsurile sau boala survin pentru ca Domnul Hristos, adevăratul losif, să-Şi poată lua sau relua locul în întregime în vieţile noastre. Să nu ne gândim că trecerea timpului poate şterge cel mai mic păcat; fiecare dintre ele se află sub ochii Domnului, chiar dacă noi le-am uitat, şi, mai devreme sau mai târziu, va trebui să-i dăm socoteală pentru aceste păcate.
„Suntem oameni cinstiţi", îndrăznesc să afirme fraţii criminali în timp ce se prezintă înaintea aceluia care le putea dovedi contrariul şi care îi putea face de ruşine numai spunându-şi numele. Versetul 21 arată însă că după trei zile şi după o nouă conversaţie, conştiinţa lor începe să le vorbească.

9 martie 2012

Hrana ta zilnica!

9 Martie Geneza 41.53-57  42.1-8

Ceea ce Domnul anunţă se împlineşte cu siguranţă. Aşa s-a întâmplat şi cu cuvintele lui losif, care sunt de fapt chiar cuvintele lui Dumnezeu. Cei şapte ani de abundenţă se scurg,, apoi începe foametea.
Dumnezeu încearcă prin toate mijloacele să întoarcă spre El gândurile oamenilor. Din această cauză, în lume există pace şi război, belşug şi lipsuri, bucurii şi încercări, care apar în viaţa oricărei fiinţe omeneşti. Dar, vai, oamenii nu se gândesc deloc să mulţumească Domnului pentru bucuriile pe care El li le dă şi nici nu obişnuiesc să vină la El pentru a găsi ajutor în încercările lor! Totuşi, aşa cum faraon poruncea „Mergeţi la losif (v. 55), Duhul lui Dumnezeu îi îndeamnă pe oameni să se întoarcă la Mântuitorul şi însuşi El cheamă: „veniţi la Mine..." (Matei 11.28). Da, să mergem la Singurul care dă belşug care ne poate hrăni sufletele. Şi să profităm, de asemenea, de vremurile de belşug spiritual, de libertatea de a ne strânge ca adunare, de lectură, ca să ne umplem „hambarul" minţii şi al inimilor (Proverbe 10.5). In momentele de lipsuri sau de singurătate, de descurajare, cele pe care le-am strâns (în rezervă) ne vor da putere şi bucurie în Domnul. Şi, mai presus de orice, să nu uităm sfârşitul v. 55: „Faceţi ce vă va spune el" (comparaţi cu loan 2.5).

8 martie 2012

La multi ani !!!

Sa calci meru pe trandafiri ,pe flori nemuritoare...
Sa ai in ochii tai priviri ....ca razele de soare,
Sa ai o viata ca-n povesti cu vise implinite
Sa darui celor ce-i iubesti...doar clipe fericite.

La multi ani,tutror femeilor care citesc acest mesaj!

Hrana ta zilnica!

8 Martie Geneza 41.37-52

Acum se întoarce o pagină importantă în istoria lui losif. După suferinţă vine gloria (comp. cu Luca 24.26). Chinuitul aruncat în groapă, robul dintr-o ţară străină, prizonierul din temniţă, devine domnul ţării (42.30), salvatorul lumii (sau Susţinător al vieţii), cel înaintea că-ruia se pleacă orice genunchi (v. 43 nota f; v. 45 nota g). Fiecare dintre aceste titluri ne vorbeşte despre Acela care, odinioară umilit şi dispreţuit, va fi în curând onorat în eternitate de toţi oamenii. Isus Nazarineanul a fost înălţat de Dumnezeu foarte sus şi a fost încununat cu glorie şi cu onoare (Evrei 2.7). Şi, ca o completare a tuturor acestor glorii, ceea ce-I poate satisface afectivitatea, lui losif i se dă o soţie, imagine a Bisericii, luată din mijlocul naţiunilor (Efeseni 1.20-23). Numele fiilor săi ar putea sugera chinul amar al Mântuitorului, chin uitat de acum (Manase, v. 51), pentru a gusta un belşug de roade (Efraim, v. 52; comparaţi cu Isaia 53.11).
Psalmul 105.16-21 rezumă această măreaţă povestire. Înainte de a trimite pe pământ foametea pe care o hotărâse, Dumnezeu 1-a pregătit pe losif prin suferinţe. El este un simbol al lui Hristos în calitatea Sa de Salvator şi de Susţinător al vieţii lumii şi al familiei lui Israel (Efraim înseamnă dublă rodire). Aşa că putem rosti cu admiraţie: „Vom găsi noi un om asemenea acestuia?" (v. 38).

7 martie 2012

Fii binecuvantata ,MAMA !

   Femeia.....cel mai gingas lucru de pe pamant si cea mai mareata capodopera!
Mama...cea mai  mare arta  si nimic nu este mai placut decat sentimentul de a fi MAMA !

A fi mama  nu este o responsabilitate  usoara si doar cine este mama stie acest lucru.
Pentru a  fi o mama buna si in acelasi timp si o sotie extraordinara trebuie sa ai foarte multe calitati.
Trebuie sa sti sa iti imparti timpul in asa fel incat sa nu fie privat de prezenta ta nici sotul si nici copilul(copiii)
*Sa ai un raspuns bland  de cate ori esti provocata...
*Sa stii sa raspunzi atunci cand esti intrebata...
*Sa stii sa  zambesti,chiar daca esti suparata...
*Sa stii sa ierti,chiar daca  uneori  munca ta nu este apreciata...
*Sa fi rabdatoare chiar si atunci  cand copii te exaspereaza...
*Sa  fii calma si atunci cand esti nervoasa....
*Sa  fi inteleapta atunci cand trebuie sa iei anumite decizii...
*Sa te trezesti dimineata devreme chiar si atunci cand esti obosita....
*Sa  ai un cuvant de incurajare pentru cel de langa tine, atunci cand e descurajat...
*Sa stai treaza si atunci  cand ochii tai se inchid de somn....
*Sa stai de veghe la patul copiilor atunci cand sunt bolnavi...
*Sa stii sa asculti atunci cand  sotul iti vorbeste...
*Sa  sti sa iubesti ....
*Sa sti sa apreciezi,....
*Sa  sti sa multumesti.....
.....intr-un cuvant  tu ca mama si sotie  sa stii tot.
“Atunci cand esti mama, nu esti cu adevarat niciodata singura in gandurile tale. O mama trebuie sa gandeasca intotdeauna de doua ori, o data pentru ea si o data pentru copilul ei.”  spunea  Sophia Loren .
Sunt multe calitati pe care trebuie sa le aiba o mama......dar daca esti mama cu siguranta te-a inzestrat Dumnezeu cu toate acestea.
Multumeste-I lui Dumnezeu pentru familia ta,pentru sotul tau,pentru copiii tai.





Hrana ta zilnica !

7 Martie Geneza 41.14-36
Inca putin si Iosif va cunoaste gloria . Talmacirea visului lui Faraon il va inalta pe Iosif .
"Căci oricine se înalţă va fi smerit; şi cine se smereşte va fi înălţat.” Luca 14:11
Mai mult de atat ,Iosif nu isi asuma meritele,ci ii aduce tot meritul lui Dumnezeu (vers. 16)
Cati nu sunt in ziua de azi care,in ciuda eforturilor altora ,isi culeg ei roadele ?
Multi vor un renume,vor o rasplata...dar fara nici un efort .
Iosif,a fost smerit si asta il va inalta la vremea potrivita,iar Dumnezeu stie sa rasplateasca pe cei 
ce se incred in El.Iosif a fost rasplatit cu intelepciune.
"Am putea noi oare sa gasim un om ca acesta...?" 

6 martie 2012

Mai este inca har....!



Puteţi să ne-alungaţi din casa voastră, 
puteţi să ne călcaţi şi prin noroi 
chiar şi aşa oricât de păcătoşi aţi fi să ştiţi că 
mai este încă har şi pentru voi!


Puteţi să ne loviţi cât mai cu ură, 
puteţi să nu vă-nduioşaţi de noi, 
chiar şi aşa, oricât de păcătoşi aţi fi să ştiţi că 
mai este încă har şi pentru voi!


Puteţi să ne luaţi ce-avem în lume 
puteţi să ne-alungaţi flămânzi şi goi 
chiar şi aşa oricât de păcătoşi aţi fi să ştiţi că 
mai este încă har şi pentru voi!


Că mila Domnului e fără margini 
şi cât nu sună trâmbiţa de-apoi 
oricât de răi sunteţi, să ştiţi, să ştiţi că uşa 
deschisă este încă pentru voi.


Noi de-am fi aruncaţi de voi cu scârbă 
afară din cetate, pe gunoi, 
am fi preafericiţi de-am şti că ştiţi măcar prin asta 
că este har şi pentru voi.


Goniţi-ne, nu scuturăm nici praful 
voi ce-aţi ales pierzarea de apoi, 
vă spunem însă poate pentru cea din urmă oară: 
Mai este încă har şi pentru voi!


Dar mâine când pe veci ne vom desparte 
ca-n veci să nu ne mai vedem apoi, 
amar vă veţi aduce-aminte de ziua cea de astăzi 
c-a fost odată har şi pentru voi. 
                                      Traian Dorz 

Doamne Doamne? Niciodata nu v-am cunoscut - Paul Washer

Nu cred ca poate fi nimic mai socant....decat sa auzi in ziua aceea ..."Pleaca ca nu te cunosc"
Oare cati crestini azi nu se amagesc ...prin faptul ca fac o slujire,fac lucrarea lui Dumnezeu,dar oare stiu ca  in fata LUI nu valoareaza nimic din toate acestea?

Hrana ta zilnica!

6 Martie Geneza 41.1-13

Tot aşa cum Faraon a fost tulburat de un vis, oamenii de astăzi sunt dezorientaţi, neliniştiţi. Viitorul îi îngrijorează. Ei se simt la dispoziţia unor catastrofe imprevizibile. Totuşi Biblia conţine tot ce poate şti omul despre viitor. Dar aceste profeţii sunt de neînţeles pentru cei care nu au Duhul lui Dumnezeu. In zadar i-a consultat faraon pe cei mai înţelepţi oameni din împărăţia lui. Înaintea lui Dumnezeu, toată înţelepciunea omenească nu valorează nimic. Atunci apare losif. Uşile temniţei i se deschid şi el vine cu înţelepciunea de sus aducându-i lui faraon „un răspuns de pace". El nu omite să spună că acest răspuns vine de la Dumnezeu şi nu de la el însuşi (comparaţi cu Daniel 2.28).
Un creştin care se hrăneşte cu Cuvântul lui Dumnezeu ştie mult mai mult despre viitorul lumii decât cei mai avizaţi politicieni. Prin Duhul Sfânt, Dumnezeu „ne-a dat pricepere" (citiţi Ioan 16.13; 1 loan 2.20; 5.20).
Nu putem nega faptul că, din punct de vedere spiritual, trăim într-o perioadă de abundenţă spirituală. Pentru lume, aceasta va fi urmată de o perioadă de foamete prezisă de profeţi, „nu foame de pâine, nici sete de apă, ci de auzire a cuvintelor Domnului" (Amos 8.11 ...). Ziua de îndurare se va sfârşi. Cititorule, eşti tu gata?

5 martie 2012

O noapte binecuvantata !


 Multă pace au cei ce iubesc Legea Ta şi nu li se întâmplă nici o nenorocire.
 Eu nădăjduiesc în mântuirea Ta, Doamne, şi împlinesc poruncile Tale.
Sufletul meu ţine învăţăturile Tale, şi le iubesc mult de tot!
 Păzesc poruncile şi învăţăturile Tale, căci toate căile mele sunt înaintea Ta.
 Să ajungă strigătul meu până la Tine, Doamne! Dă-mi pricepere, după făgăduinţa Ta.
 Să ajungă cererea mea până la Tine! Izbăveşte-mă, după făgăduinţa Ta!
 Buzele mele să vestească lauda Ta, căci Tu mă înveţi orânduirile Tale!
 Să cânte limba mea cuvântul Tău, căci toate poruncile Tale sunt drepte!
 Mâna Ta să-mi fie într-ajutor, căci am ales poruncile Tale.
Suspin după mântuirea Ta, Doamne, şi Legea Ta este desfătarea mea.
 Să-mi trăiască sufletul şi să Te laude, şi judecăţile Tale să mă sprijine!
 Rătăcesc ca o oaie pierdută:
 caută pe robul Tău, căci nu uit poruncile Tale.
             Psalmul 119:165-176

Nou !

  Daca nu ai o Biblie la indemana si  vrei sa citesti un verset,sau poate esti la servici,in masina,dar ai internet...poti sa citesti acum direct de pe blog. Dupa postarile care sunt pe pagina principala,urmeaza Biblia online,atat Vechiul  cat si Noul  Testament. Sper ca va este de folos.
 "Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele şi o lumină pe cărarea mea"

Sinceritatea...!


SINCERITATEA.....un defect sau o calitate....?

Hrana ta zilnica!

5 Martie Geneza 40.9-23
Aceşti doi slujitori ai faraonului Egiptului, paharnicul şi brutarul, constituie un eşantion al întregii omeniri. „Nu este nici o deosebire, pentru că toţi au păcătuit ..." declară Scriptura (Romani 3.22, 23). Toţi au păcătuit împotriva lui Dumnezeu, toţi au meritat mânia Lui, pedeapsa Lui. Dar abia după aceasta apare o diferenţă. Unii primesc, prin har, prin credinţă, vestea bună a mântuirii, în timp ce alţii au perspectiva înspăimântătoare a celei de-a doua morţi. In lume nu există decât aceste două stări: salvat sau pierdut. Din care categorie faceţi parte?

Spre deosebire de brutar, care nu a putut scăpa de judecata faraonului, astăzi este încă posibil ca, primind Evanghelia harului, să treci din poziţia de păcătos pierdut în aceea de răscumpărat al lui Hristos.
Cei doi tâlhari de la cruce ilustrează şi mai bine cele două categorii în care se împarte omenirea. Unul rămâne insensibil şi moare în păcatele lui; celălalt, ca răspuns la rugăciunea sa: „Aminteşte-Ţi de mine, Doamne ...", primeşte acest răspuns minunat: „Astăzi vei fi cu Mine în paradis" (Luca 23.43). Aşa cum aici losif este mesagerul harului suveran, Isus, pacea noastră, este primul care, „venind, a vestit Evanghelia: pace vouă" (Efeseni 2.17).

4 martie 2012

Pe oceanul infinit.

Esti cumva sotia lui DUMNEZEU ?

Un copil de 10 ani stătea în faţa unei vitrine a unui magazin de pantofi pe stradă, desculţ, privind prin fereastră şi tremurând de frig. O doamnă se apropie de copil şi îi spuse:
- Micuţul meu prieten, la ce te uiţi cu atâta interes prin fereastra asta?
- Îi ceream lui Dumnezeu să-mi dea o pereche de pantofi, a răspuns copilul.
Doamna l-a luat de mână şi au intrat în magazin. Ceru vânzătorului o jumătate de duzină de şosete pentru copil. Întrebă dacă i-ar putea da un vas cu apă şi un prosop. Vânzătorul îi aduse ceea ce i-a cerut. Ea luă copilul în spatele magazinului, îi spălă picioarele şi i le-a şters. Atunci vânzătorul sosi cu sosetele. Doamna îi puse o pereche copilului şi îi cumpără o pereche de pantofi. Restul de şosete i le dădu copilului. L-a mângâiat pe cap şi i-a zis:
- Nu e nicio îndoială că acum te simţi mai bine micuţule!
Când ea se întoarse ca să plece, copilul o prinse de mână şi, privind-o cu lacrimi în ochi, o întrebă:
- Dumneavoastră sunteţi soţia lui Dumnezeu?
O nimica toata pentru tine,dar pentru altul o comoara.Un mica atentie,dar cu un foarte mare impact.
Un lucru neinsemnat...si totusi atat de apreciat.La urma ,urmei....un gest atat de mic,dar care va putea schimba o viata.
Te-ai gandit ca TU...poti fi raspunsul la rugaciunea  unei persoane...?
Te-ai gandit cumva ca Dumnezeu are nevoie de tine si vrea sa te foloseasca  intr-un mod miraculos..?
Lasa-te la dispozitia LUI,lasa-l sa lucreze prin tine si satisfactiile vor fi maxime.

O duminica binecuvantata !

Hrana ta zilnica!

4 Martie Geneza39.17-23; 40.1-8

Încă o dată losif a avut de suferit o grozavă nedreptate. Sub o mărturie falsă el este condamnat şi aruncat în temniţă în mijlocul prizonierilor. Psalmul 105.18 îi descrie suferinţele fizice şi morale: „l-au strâns picioarele în butuci, sufletul său a intrat în fiare". Încă o dată aceste suferinţe le prefigurează pe cele ale Mântuitorului. Au pus mâna pe Isus (Marcu 14.46), au adus mărturii false împotriva Lui (Matei 26.59, 60), „a fost socotit printre cei fără de lege" (Marcu 15.28), El, Cel care „n-a făcut nimic rău" (Luca 23.41).
Temniţa era plină de prizonieri vinovaţi. Cât de mişcător este să vedem că losif, aflat în mijlocul lor, nu se consideră superior pentru că este nevinovat, nici dezgustat sau descurajat, ci continuă să slujească! Aceasta ne duce cu gândul la Omul care a venit să împărtăşească starea noastră nenorocită şi deznădăjduită, pentru a ne sluji cu dragoste. „El umbla din loc în loc făcând bine", a spus Petru (Fapte 10.38), adăugând: „pentru că Dumnezeu era cu El". Tot aşa a fost şi cu losif, atât în temniţă cât şi în casa lui Potifar (39.3, 21, 23), şi aceasta a fost pentru el o mângâiere şi secretul prosperităţii lui. Fie ca şi noi să ne bucurăm de aceeaşil experienţă fericită pretutindeni şi întotdeauna!