Versetul zilei

2 septembrie 2011

Am iesit din spital!

   Fiecare veste  despre starea sanatatii  acestui mic ingeras nu poate decat sa ne bucure.
 In mod deosebit ...ne bucuram ca rugaciunile parintilor si a multor oameni au fost ascultate.Este modul prin care Dumnezeu ne arata si astazi ca puterea lui de vindecare este aceeasi....ne trebuie doar credinta.Mai jos...am preluat articolul de pe http://cristianaverdet.blogspot.com/



Prin Mila si Harul Domnului la sfarsitul saptamanii trecute Cristiana a parasit Clinica Saint-Luc, urmand ca de cateva ori pe saptamana sa mergem si sa facem analize pentru a verifica cum decurge insanatorirea printesei noastre. Starea ei de sanatate este din ce in ce mai buna, dar rejectul care a aparut saptamana trecuta inca nu a este complet inlaturat. Acum pentru cateva saptamani vom locui la un loc de cazare in apropierea clinicii si ne bucuram de progresul pe care il face fetita noastra in fiecare zi. Dupa patru saptamani de la transplant, Cristiana sta singura in fundulet (ceea ce inainte de transplant era imposibil pentru ea); mananca ca un copilas normal si incepe sa gangureasca tot mai mult in fiecare zi. Zambetele care inainte erau foarte rare si subtile au devenit un obicei zilnic; chiar ne bucuram de fiecare zambet pe care fetita noastra ni-l ofera dupa un somnic linistit.
Ceea ce putem spune acum din toata inima este ca Dumnezeu (care a fost si este bun cu noi) ne-a daruit-o din nou pe Cristiana, care este pe zi ce trece tot mai scumpa.
Deoarece ati fost alaturi de noi cand am trecut prin suferinta si durere, acum dorim sa va impartasim si bucuriile de care avem parte! Va multumim din nou!

Remember....Alexandru Paleologu !

  Astazi se implinesc 6 ani de cand marele scriitor, eseist, critic literar, diplomat şi om politic Alexandru Paleologu a trecut in nefiinta.Trist este cand pierdem  asemenea oameni...si  din generatiile noastre tot mai putini le iau locul  acestor oameni celebri. .
   In randurile de mai jos, am ales cateva citate care mi-au placut  si pe care am dorit sa vi le impartasec. 





  • Unii oameni dispreţuiesc tot ce sunt incapabili    înţeleagă.
  • Dragostea e o boală fără de care nu eşti sănătos.
  • Acela care nu cunoaşte suferinţa nu poate fi fericit niciodată
  • Prudenţa este arta de a controla riscul
  • Cel mai teribil şi adevărat tratat asupra fericirii e Cartea lui Iov. 
  • Cine fuge de suferinţă, matematic ratează fericirea. Suferinţa este o ipostază posibilă şi de altminteri probabilă, în devenirea umană. Mai multă sau mai puţină, mai consecventă sau mai întâmplătoare, dar este... 



Adierea unei frunze !

   Si iata-ne din nou in pragul lui septembrie !
Mai ieri...ne-am bucurat de sarbatorile de iarna....apoi a venit vara...incalzindu-ne cu soarele minunat...nici nu am apucat sa gustam din plin bucuriile verii...ne trezim in pragul toamnei.
   Ciudat anotimp....!!!!


Desi ..in mod normal ar trebui sa fie anotimpul meu preferat,fiind nascuta toamna...dar nu este asa.
   De fiecare data acest anotimp  ma face mult mai sensibila,mai vulnerabila,,, dar si constienta in acelasi timp...si pot sa zic constienta mai mult ca niciodata, de trecerea timpului.
Constienta de faptul ca asemeni frunzelor pline de culoare,care pana mai ieri dadeau copacilor frumusetea lor aparte ...astazi aceleasi frunze...incep sa paleasca...isi schimba incet culoarea vie intr-o culoare din ce in ce mai pal...pana la ruginiu .Inevitabil ma gandesc ca si viata mea este asemeni unei frunze ....care cu fiecare zi ce trece isi pierde din stralucire si din putere.
Fie ca vrem sau nu vrem...cursul vietii ramane neschimbat.


Frunza se desprinde din ram si se reintorce in acelasi pamant care vreme de un an...a hranit-o...la fel si noi....la vremea hotarata pentru fiecare....fie ca  este mai tarziu..sau mai devreme....TOTI ne vom intoarce in acelasi pamant  din care am fost  creati de Dumnezeu.
"Dar, Tu Doamne ,Tu esti  Tatal nostru; noi suntem lutul ,iar Tu olarul,care ne-ai intocmit,suntem cu totii lucrarea mainilor Tale!".Isaia 64: 8
   Intrebarea este :
   Ce ramane in urma noastra ?
   Spre deosebire de o frunza..noi avem un suflet !
Cum am trait viata noastra ...ca acest suflet sa isi primeasca  rasplata cea buna?
Stim cu toti ca ,dupa fapta si rasplata !
"Teme-te de Dumnezeu si pazeste poruncile Lui. Aceasta este datoria fiecarui om.Caci Dumnezeu va aduce  orice fapta la judecata !"


 Va doresc un sfarsit de saptamana minunat !

1 septembrie 2011

Tu ce fel de influenta ai ?

 Astazi am citi un editorial care  merita citit si de dumneavoastra.Am ales sa il preiau si eu pe blogul meu.
Acest editorial este scris de sora Mia Oglice care este lidera  Misiunii Precept Ministries Eurasia  si responsabila de lucrarea cu femeile in Romania.
Editorialul este preluat de pe http://revistacrestinulazi.ro


 Cum ii pot influenta ,potrivit cu planul lui Dumnezeu,pe oamenii din jurul meu ?

Sunt eu o influenţă pentru cei din jur?“ Cuvântul influenţă provine din două cuvinte latine in (în) şifluere (a curge) şi înseamnă a curge în ceva. Prin urmare, influenţa este o capacitate sau o putere care afectează o persoană, un lucru sau cursul evenimentelor, în special una care operează fără nici un efort direct sau vizibil. Când este vorba despre influenţa asupra unor persoane, aceasta produce schimbări ale acţiunilor, părerilor sau comportării persoanelor respective.
Există influenţe în ambele direcţii, adică noi îi putem influenţa pe alţi oameni şi ei ne influenţează pe noi. Pentru a avea influenţă asupra cuiva este important să ştim ce vrem. De asemenea, trebuie să fim convinşi de ceea ce spunem şi să cunoaştem persoanele pe care dorim să le influenţăm.
Este o alegere să mă las influenţată sau să influenţez, dar oricum noi avem o influenţă pozitivă sau negativă asupra celorlalţi; de aceea alegerea mea de a dori să-i influenţez în bine pe alţii va avea ca rezultat binecuvântarea celor din jurul meu.
În studiul pe care l-am făcut cu ocazia acestei conferinţe am căutat să răspundem la următoarele întrebări: Ce fel de influenţă am eu asupra altora? Cine m-a influenţat cel mai mult? Pentru cine sunt o influenţă? Cine mă influenţează pe mine? Răspunsurile pe care le dăm la aceste întrebări ne ajută să ne verificăm modul nostru de viaţă şi să vedem dacă într-adevăr suntem o binecuvântare pentru oamenii pe care Dumnezeu i-a pus în viaţa noastră. 
Încă din primul capitol al cărţii Rut vedem că Naomi a avut o influenţă foarte puternică asupra lui Rut, una dintre cele două nurori moabite ale ei. Deşi nu ni se spune explicit cum s-a întâmplat acest lucru, din discuţia dintre cele două femei înţelegem că Naomi, prin modul ei de viaţă şi prin cuvintele ei, a influenţat-o pe Rut atât de mult încât ea a dorit să-L urmeze pe Dumnezeul lui Naomi şi să fie alături de soacra ei până la moarte. Rut doreşte să aibă ceea ce are Naomi, şi anume, pe Dumnezeul lui Israel: „Încotro vei merge tu, voi merge şi eu, unde vei locui tu, voi locui şi eu, poporul tău va fi poporul meu şi Dumnezeul  tău va fi Dumnezeul meu“ (Rut 1:16).
Dumnezeu pune în viaţa noastră oameni pe care să-i influenţăm potrivit cu planul Lui. Eşti conştientă de persoanele din sfera ta de influenţă? Cine te priveşte şi ce învaţă din ceea ce vede şi aude? Pe cine a pus Dumnezeu în viaţa ta pentru ca persoana sau persoanele respective să înţeleagă planul lui Dumnezeu pentru ele?
Purtarea noastră are efect asupra opiniilor şi acţiunilor altora. Capacitatea sau puterea de a influenţa părerile, acţiunile şi comportamentul altora implică răspundere din partea noastră. Cine Îl cunoaşte pe Domnul Isus şi caracterul Lui va reflecta această cunoaştere într-o viaţă plină de încredere, pace şi bucurie. O astfel de viaţă va influenţa pe alţii şi persoanele din sfera ta de influenţă vor fi atrase spre Dumnezeu. Conştient de prezenţa celor din jur îţi vei pune întrebarea: „De ce a adus Dumnezeu această persoană în viaţa mea? Ce rol trebuie să îndeplinesc în viaţa oamenilor din sfera mea de influenţă?“
Avraam, om al credinţei, şi-a influenţat familia şi a devenit o binecuvântare pentru fiii săi. Dumnezeu a cunoscut inima lui Avraam şi dorinţa lui de a-şi influenţa copiii să ţină calea Domnului (Genesa 18:19). Influenţa lui se răsfrânge şi asupra rudelor sale. Astfel Rebeca, fiica nepotului Betuel, doreşte să fie de acord cu planul lui Dumnezeu şi spune: „Da, vreau să mă căsătoresc cu Isaac“ (Genesa 24:58). Acţiunile ei sunt rezultatele influenţei părinţilor, ale bunicii şi ale robului lui Avraam, care doreşte să-i aducă lui Isaac, fiul lui Avraam, o soţie după voia lui Dumnezeu. Rebeca este răspunsul Domnului la rugăciunile lui Avraam şi ale robului său Eliezer. Când te rogi cu credinţă vei avea influenţă atât asupra familiei tale, cât şi asupra persoanelor din sfera ta de influenţă.
Avraam, om al credinţei, a avut influenţă asupra oamenilor din jurul său: asupra robului său, asupra fiului, asupra familiei şi asupra rudelor lui. În cadrul acestei influenţe toţi acceptă planul lui Dumnezeu. Prin credinţă, ascultare de Dumnezeu şi acţiuni specifice îi influenţăm pe oamenii din jurul nostru să împlinească planul lui Dumnezeu.
Pe aceeaşi temă am continuat studiul în epistola 1 Petru: cum poţi avea o influenţă chiar şi atunci când treci prin încercări. Cuvintele-cheie din această epistolă sunt: har, mântuire, încercare/suferinţă/ patimi, slavă.
Mesajul acestei cărţi este rezumat în 1 Petru 5:12, unde Petru afirmă: „V-am scris aceste puţine rânduri… ca să vă sfătuiesc şi să vă adeveresc că adevăratul har al lui Dumnezeu este harul acesta, de care v-aţi alipit“. În primul capitol al epistolei ni se spune care este purtarea şi influenţa celor ce s-au alipit de adevăratul har. De multe ori, în suferinţă, relaţiile sunt afectate. Nu lăsa ca relaţiile tale să fie afectate negativ când treci prin suferinţă, ci răspunde printr-o purtare sfântă: „Fiţi sfinţi în toată purtarea voastră“ (1 Petru 1:15).
Aceeaşi idee este continuată în 1 Petru 2, unde ni se spune că printr-o purtare bună Îl vom slăvi pe Dumnezeu şi-i vom influenţa şi pe alţii „să se alipească de harul Lui“.
În 1 Petru 3:15, Petru îi îndeamnă pe credincioşi să-L sfinţească pe Hristos în inimile lor ca Domn şi să fie gata să răspundă oricui le cere socoteală de nădejdea harului care este în ei. Astfel îi putem influenţa pe cei din jur, chiar şi pe cei care ne fac rău.
În 1 Petru 4:1 creştinii sunt îndemnaţi să aibă gândul Celui ce a pătimit şi astfel să fie buni ispravnici ai harului lui Dumnezeu, să slujească unii altora, să vorbească cuvintele lui Dumnezeu şi, astfel, Dumnezeu să fie slăvit în toate.
În 1 Petru 5 suntem îndemnaţi să ne smerim sub mâna tare a lui Dumnezeu, să aruncăm asupra Lui îngrijorările noastre şi să avem o purtare potrivită cu credinţa şi harul primit. Influenţarea altora prin relaţii, chiar şi atunci când trecem prin suferinţă şi încercări o putem realiza urmând îndemnurile apostolului:
1 iubiţi-vă cu căldură, din toată inima, unii pe alţii
2 să aveţi o dragoste de fraţi neprefăcută.
3 cinstiţi pe toţi, iubiţi pe fraţi
4 iubiţi ca fraţii, simţiţi ca fraţii, având o dragoste fierbinte
5 supuneţi-vă lui Dumnezeu şi unii altora. 
Dumnezeu îngăduie încercări şi suferinţe în viaţa noastră ca să ne transforme caracterul şi să devenim asemenea „chipului Fiului Său“ (Romani 8:29), asemenea lui Isus Hristos. Astfel vedem ce fel de persoane pot avea influenţă, potrivit cu planul lui Dumnezeu, asupra celor pe care Domnul i-a adus în viaţa lor.
Studiind cartea 1 Petru învăţăm cum putem aplica adevărurile Sfintelor Scripturi în viaţa de fiecare zi şi cum putem avea o influenţă pozitivă asupra oamenilor din jurul nostru.
La această conferinţă surorile au fost încurajate şi motivate să caute să exercite o influenţă după planul lui Dumnezeu în sfera lor de acţiune. Studiul biblic, părtăşia şi rugăciunea au creat o atmosferă de unitate în dorinţa sinceră ca fiecare din noi să lăsăm Cuvântul Domnului să lucreze cu putere în viaţa noastră şi astfel să influenţăm pe cei din jur. Tema a fost o provocare la o trăire sfântă, atentă şi să fim conştiente de influenţa pe care o avem în sfera noastră.
Ne-am bucurat să primim salutări de la liderele din comunităţi şi de la cele care nu au putut participa. De asemenea, am stabilit programul pentru următoarele luni şi evenimentele la care participă surorile, cum ar fi, tabăra văduvelor şi ziua internaţională de rugăciune. Ne-am rugat pentru surorile care sunt bolnave şi s-au anunţat schimbările din echipele de conducere pentru comunităţile Sibiu, Timişoara şi Suceava.
Mărturiile surorilor şi hotărârile lor au fost o mare încurajare pentru mine. Iată câteva dintre ele:
„Această conferinţă m-a întărit în credinţă, mi-a dat noi puteri pe calea Domnului, m-a ajutat să iau hotărârea să lucrez mai mult pentru Dumnezeu. Vreau să fiu o binecuvântare şi o influenţă pozitivă pentru cei din jurul meu.“ 
„Conferinţa a fost benefică, m-a impulsionat, m-a încărcat de energie divină şi elan pentru a merge mai departe. Astfel de întâlniri sunt foarte necesare. Vă mulţumim!“
„Conferinţa m-a ajutat să evaluez binecuvântările din viaţa mea, activităţile mele şi ce pot face ca să am o influenţă mai bună asupra celor din jur.“
„Mulţumesc lui Dumnezeu şi Îl slăvesc pe Domnul pentru sora Mia, care ne-a învăţat atât de minunat cum putem influenţa pe cei din jur şi să-i motivăm la implicare în via Domnului. Doresc să studiem cu surorile din biserică această temă, ca şi ele să înţeleagă că tot ce primim trebuie să dăm mai departe, şi anume, Cuvântul Domnului.

31 august 2011

O zi lunga !

Toate isi au vremea lor si fiecare lucru de sub ceruri isi are ceasul lui ! Eclesiastul 3:1


   De atatea ori ni se intampla sa nu ne ajunga timpul . Am auzit de multe ori  aceeasi vorba..."daca ar fi ziua macar de 26-27 de ore...poate m-as incadra"....
   Personal ma confrunt cu aceasta problema...."nu imi ajunge timpul".Am avut cateva momente cand sincer ....am ridicat ochii spre cer si am zis...."DOAMNE,opreste timpul in loc".....pare amuzant asa-i.....?????......doar ca eu  am beneficiat de acest favor...
   Cred ca 24 de ore este suficient !
Atunci cand Dumnezeu a creeat ziua...a stiut mult mai bine decat noi de cat timp avem nevoie.Problema este la noi...nu timpul este insuficient ...ci organizarea timpului nostru e problema.
Nu punem pe lista de prioritati...PRIORITATILE ! 
Noi incercam sa le facem pe toate...si ne trezim ca ,ca tocmai lucrurile esentiale raman nerezolvate.
   Presiunile si problemele din viata de zi cu zi ne tin in alerta maxima?
   E timpul sa ne debarasam de lucrurile inutile din viata noastra. Daca stam si ne gandim...nici macar din punct de vedere al sanatatii nu ne face bine...stresul inutil.Mai apoi exista si familia ...cei dragi ai nostri care poate sufera ca nu le stam alaturi....dar ce este cel mai important este sufetul nostru care are de suferit enorm.....timpul nostru cu Dumnezeu
Fiecare lucru isi are vremea lui !


   Ca si in viata de zi cu zi....din cand in cand , facem curatenie generala in casa noastra.Este momentul si in viata noatra sa facem la fel.
  Personal vreau sa imi fac ordine in timpul meu.....iar pe lista de prioritati....intr-adevar sa fie doar lucrurile PRIORITARE. 
   O zi minunata si nu uitati...e vremea  curateniei in viata noastra....si pe lista de prioritati...doar ce este intr-adevar PRIORITAR !
 

30 august 2011

DOMNUL ESTE PASTORUL MEU !




DOMNUL ESTE PASTORUL MEU
- asta inseamna relatie !
NU VOI DUCE LIPSA DE NIMIC
- asta inseamna purtare de grija !
EL IMI DA ODIHNA IN PASUNI VERZI
- asta inseamna odihna !
MA  DUCE LA APE LINISTITE
- asta inseamna inviorare!
IMI INVIOREAZA SUFLETUL
- asta inseamna vindecare !
MA POVATUIESTE PE CARARI DREPTE
- asta inseamna calauzire !
DIN CAUZA NUMELUI SAU
- asta inseamna scop !
CHIAR DACA AR FI SA UMBLU PRIN VALEA UMBREI MORTII
- asta inseamna incercare !
NU MA TEM DE NICI UN RAU
- asta inseamna protectie !
CACI TU ESTI CU MINE
- asta inseamna credinciosie!
TOIAGUL SI NUIAUA TA MA MANGAIE
- asta inseamna disciplina !
TU IMI PREGATESTI O MASA IN PREZENTA VRAJMASILOR MEI
- asta inseamna speranta !
IMI UNGI CAPUL CU UNDELEMN
- asta inseamna consacrare !
PAHARUL MEU ESTE PLIN DE DA PE DEASUPRA
- asta inseamna belsug !
DA, FERICIREA SI INDURAREA MA VOR INSOTI IN TOATE ZILELE VIETII MELE
- asta inseamna binecuvantare !
SI VOI LOCUI IN CASA DOMNULUI
-asta inseamna siguranta !
ZILELE INDELUNGATE
- asta inseamna eternitate

29 august 2011

Orchestra Susca - Sub ochiul sfant al Tatalui din cer


Ascultand aceste cantari mi-au dat lacrimile. In aceasta orchestra...doar ca acum mai sunt si generatiile tinere....am cantat si eu in urma cu peste 27-28 de ani. Este orchestra Bisericii in care am crescut.Ma rog ca Dumnezeu sa ii binecuvinteze si pe cei mari si pe cei mici.

Tabita-Esti necuprins in bunatate !



Una dintre cantarile mele preferate !
De fiecare data cand o cant ,ma regasesc atat de mult in aceasta cantare. Atunci cand am fost jos,oamenii mi-au intors spatele...SINGURUL care nu m-a dispretuit a fost ISUS.
El nu dispretuieste un duh zdrobit si o inima mahnita...nu o va rani niciodata !

"De-aceea ,pentru ca ai pret in ochii mei ,pentru ca esti pretuit si te iubesc,dau oameni pentru tine,si popoare pentru viata ta " Isaia 43:4


SPERANTA SIGURA !

"SA FII SAVAT AICI...INSEAMNA SA FII IN SIGURANTA DINCOLO!"

"Si dupa ce ma voi duce si va voi pregati un loc,Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine,ca acolo unde sunt Eu,sa fiti si voi"      Ioan 14:3
Care dintre noi nu vrem sa ajungem in cer...?
EU UNA VREAU...si sunt convinsa ca ne dorim cu toti acest lucru.Cu totii speram ca intr-o zi.....si speram sa fie cat mai repede sa intram pe portile de margaritar si sa Il intalnim pe Acela care  ne-a iubit atat de mult, incat a luat asupra sa pacatul si rusinea noastra,El Cel fara de pacat s-a facut pacat,pentru ca noi sa putem trai si sa avem viata vesnica.
Cuvantul SPERANTA....in Biblie...este mai mult decat o dorinta puternica.El inseamna "ASTEPTARI SIGURE" si acest cuvant nu lasa..sau cel putin nu ar trebui sa lase loc de indoiala in inimile noastre.
Noi,cei care credem in Hristos  traim cu siguranta ca intr-o zi vom sta alaturi de El in Paradis...si aceasta nadejde a mea si a ta,dragul meu ...este o SPERANTA SIGURA !


Sa nu permiti NICIODATA !

     Zilele acestea am primit un email foarte frumos ,cu multe sfaturi si invataturi pentru noi femeile.Mi-a placut foarte mult si de-aceea m-am gandit ca sa il impartasesc si aici pe blog cu voi.Nu pot decat sa ii multumesc Virginiei  pentru ca  mi l-a trimis.
  • Niciodata sa nu permiti unui barbat sa te inrobeasca,tu te-ai  nascut pentru a iubi,si nu pentru a fi sclava!
  • Sa nu permiti niciodata ca inima ta sa sufere in numele iubirii,pentru ca iubirea este un act de fericire...de ce sa suferi..?

  • Sa nu permiti niciodata ca ochii tai sa verse lacrimi pentru cineva care  nu te va face sa razi....
  • Sa nu permiti niciodata sa astepti ore intregi dupa cineva care nu va veni niciodata,chiar daca ti-a promis!
  • Sa nu permiti niciodata ca numele tau sa fie pomenit in van de un barbat despre care nici nu se stie daca are un nume !

  • Sa nu permiti niciodata ca timpul tau sa fie irosit de cineva care nu va avea timp niciodata pentru tine!
  • Sa nu permiti niciodata sa-ti fie trupul folosit,stii ca el este salasul sufletului ,asa ca apreciaza-l !
  • Sa nu permiti niciodata ca urechile tale sa asculte tipete,DRAGOSTEA este singura care are voie sa ridice vocea!


  • Sa nu permiti niciodata ca pasiunile desfranate sa te scoata dintr-o lume reala pentru cinevacare nu a existat niciodata !
  • Sa nu permiti niciodata ca visele altora sa se amestece cu ale tale,transformandu-se intr-un mare cosmar !
  • Niciodata sa nu crezi ca cineva se poate intoarce,cand el nu a fost niciodata prezent !
  • Sa nu permiti niciodata sa ramai frumoasa si minunata pentru a astepta un barbat care nu are ochi pentru a te admira !
  • Niciodata sa nu permiti sa iti folosesti pantecul pentru a zamisli un copil care nu va avea un tata....
  • Niciodata sa nu permiti sa depinzi de un barbat facandu-l sa creada ca te-ai nascut neajutorata!
  • Niciodata sa nu permiti ca durerea,tristetea,singuratatea,ura,resentimentele,gelozia,ranchiuna si tot ce iti poate fura stralucirea din priviri sa-ti diminueze forta care exista in tine!
  • Sa nu permiti niciodata sa iti pierzi demnitatea DE A FI FEMEIE !

                           SA NU PERMITI NICIODATA !!!

O zi minunata  va doresc si un inceput de saptamana  binecuvantat!