Versetul zilei

18 august 2021

Amir Tsarfati-Nationalism vs Globalism!

Nu demult Amir Tsarfati a fost in Romania si am avut harul sa il avem si in Biserica  Elim Timisoara. Pentru cei care nu il cunoasteti, Amir este un evreu mesianic intors la Hristos care s-a pus la dispozitia lui Dumnezeu vorbind pe toate canalele si oriunde are ocazia, despre venirea lui Isus care este iminenta.
Canalul  TV Alfa si Omega a profitat (in sensul bun) de aceasta venire a Lui si a inregistrat o serie de emisiuni in care Amir explica evenimentele care preced revenirea Lui Hristos din perspectica unui  evreu.
Dumnezeu sa ne dea intelepciune sa intelegem vremurile pe care le traim si totodata sa fim pregatiti, ca la venirea Lui sa fim gata ptr cer!

 

Alege sa fii multumit!

 Multumiti-va cu ce aveti, caci El Insusi a zis: 

”Nicidecum n-am sa te las, cu nici un chip nu te voi parasi”    Evrei 13:5

Citeam in aceasta dimineata acest Cuvant si ma gandeam ce fagaduinta minunata am primit de la Dumnezeu, ”nicidecum n-am sa te las....” . Daca voi fi multumitoare, Dumnezeu nu ma va lasa. 

Multumirea o virtute care ne lipseste atat de mult in aceasta vreme. Suntem noi oare multumiti de tot ceea ce avem? 

Traim intr-o vreme in care exista atata nemultumire, ba chiar as putea sa spun ca exista mai multa nemultumire decat multumire. Nemultumiti de guvern, nemultumiti de presedinte, de job, de cati bani castigam, nemultumiti de masina pe care o avem, nemultumiti de locuinta in care locuim, nemultumiti poate ca copii nu sunt asa cum am dori, nemultumiti de sotia (sotul) pe care il avem, nemultumiti de cum aratam, cu alte cuvinte....nemultumiti in permanenta de tot si de toate. Hristos spune: ”multumiti-va cu ce aveti”. Astazi incercam sa-mi raspund la o intrebare care mi-a venit in minte, ce castig daca sunt nemultumita, pentru ca daca sunt multumita vad clar ca am primit o fagaduinta, ”nicidecum n-am sa te las”, dar ce castig am daca sunt nemultumita? Nemultumirea pot spune ca este o boala grea, foarte greu de controlat si foarte greu de tratat. Este o stare a sufletului de permanenta tristete  si neimplinire indiferent de ceea ce avem si de cat avem. Daca am sta sa analizam ca de fapt avem mult, chiar cu mult mai mult decat am avea nevoie de toate lucrurile pe care deja le avem, am realiza ca de fapt nu exista motiv de nemultumire, din contra ar trebui sa fim foarte multumitori. Intre a locui sub cerul liber si apartamentul sau casa pe care o ai, ce ai alege? Intre a circula cu autobuzul, trenul sau pe jos si masina veche de 10-12 ani, ce ai alege? Intre ati petrece viata intre patru pereti singur(a) sau ati petrece timpul cu o fiinta alaturi de tine cu care sa imparti si necazurile si bucuria, ce ai alege? Intre a nu avea un job care sa-ti asigure traiul zilnic sau a avea un job care iti asigura existenta, ce preferi? Exemplele pot continua... Si totusi suntem nemultumiti! Nu exista practic nici un avantaj de pe urma nemultumirii si totusi alegem  sa fim nemultumiti, pentru ca de fapt este o alegere a fiecaruia. 

Atata timp cat nu constientizam ca ceea ce ne-a daruit Dumnezeu este suficient pentru a trai si ca tot ceea ce ne da Dumnezeu este cu mult mai bun decat ceea ce ne daruieste omul, intr-adevar nu putem fi multumiti, ceea ce inseamna ca nici nu putem avea parte de aceasta fagaduinta, ” n-am sa te las”. S-ar prea putea ca sa fim omisi din grija Tatalui prin faptul ca suntem nemultumitori.

Astazi as vrea sa meditezi la acest verset: Multumiti-va cu ce aveti, caci El Insusi a zis: 

”Nicidecum n-am sa te las, cu nici un chip nu te voi parasi” si ia hotararea sa fii multumit cu ce ai, cu cat ai si vei vedea ca vei beneficia de  fagaduinta Lui,

NU TE VA LASA.