Versetul zilei

4 ianuarie 2014

Sfarsitul lumii

            Unul din blogurile pe care le urmaresc atent este al fratelui Branzei, http://barzilaiendan.wordpress.com/author/barzilaiendan/
Asta seara(ora Romaniei), fratele Branzei a postat una din minunatele predici ale fratelui Pitt Popovici.
Eram mica cand parintii mei ii ascultau seara de seara pe vremea "raposatului" la radio Monte Carlo, daca nu gresesc, atat pe fr. Pitt, pe fratele Valentin si Alexa Popovici. Bineinteles si noi copiii luam parte la aceste seri cand erau transmise aceste mesaje.In varsta de 95 de ani, fratele Pitt si-a pastrat acelasi glas fermecator, acelasi accent asa cum il stiu eu de pe undele de radio.Astazi ascultam acest mesaj care a fost predicat in ultima zi a anului 2013.Nu pot insa sa ma bucur doar eu, asa ca am sa il postez pentru a-l auzi si altii (cei care sunt setosi dupa Cuvantul lui Dumnezeu).
        Domnul sa fie slavit pentru ca a lasat acesti oameni minunati printre noi.
                     
                      

Inarmati cu rabdare si credinciosie!

Asa cum am promis, voi incerca sa arat cateva exemple de oameni care au avut parte de lungi asteptari a implinirii promisiunilor pe care Dumnezeu le-a facut.

Avraam este unul dintre acesti oameni care a incercat mult timp sa inteleaga de ce Dumnezeu zaboveste in implinirea fagaduintei pe care i-a dat-o. Sa nu uitam ceea ce i-a fagaduit Dumnezeu:
"Domnul zisese lui Avram: „Ieşi din ţara ta, din rudenia ta şi din casa tatălui tău şi vino în ţara pe care ţi-o voi arăta.Voi face din tine un neam mare şi te voi binecuvânta; îţi voi face un nume mare şi vei fi o binecuvântare. Voi binecuvânta pe cei ce te vor binecuvânta şi voi blestema pe cei ce te vor blestema; şi toate familiile pământului vor fi binecuvântate în tine"
Geneza 12:1-3
Cand Dumnezeu i-a facut promisiunea aceasta Avraam avea 75 de ani. Dumnezeu si-a adus aminte de ceea ce i-a fagaduit si la vremea potrivita i-a daruit un fiu. Cati ani avea Avraam cand s-a nascut primul lui fiu...? 100 de ani! 
25 de ani de asteptare....25 de ani in care Avraam s-a chinuit sa inteleaga de ce Dumnezeu zaboveste in implinirea fagaduintei.

Iosif, un alt exemplu care a tot incercat sa inteleaga de ce Dumnezeu a ingaduit sa ajunga in inchisoare nevinovat, dar cel mai mult nu a inteles de ce Dumnezeu l-a tinut atata timp acolo. Cat...? 13 ani Iosif a fost tinut ca rob din care 3 ani in temnita, fiind nevinovat.
Cu mult in urma Iosif avusese un vis, la varsta de 17 ani. Inca de-atunci Dumnezeu i-a descoperit printr-un vis profetic, in care snopii ceilalti s-au aruncat cu fata la pamant in fata snopului sau.
3 ani inchis, nevinovat - si Iosif nu intelegea! Si iata ca dupa 20 de ani (13 ani rob + 7 ani de belsug),visul lui se implineste pana in cele mai mici amanunte.

Moise pana sa scoata poporul din robia Egiptului a petrecut ani multi de singuratate si nu intelegea, de ce.
 ISUS este un alt exemplu care a asteptat in tacere  pana sa implineasca voia Celui care l-a trimis.
Cat timp..? 33 de ani si jumatate de asteptare!

Iata ca nu intotdeauna Dumnezeu raspunde imediat. Deseori ne intrebam, 
"Doamne, de ce mai zabovesti..?"
Avraam nu a incetat sa creada ca Dumnezeu va implini ceea ce a fagaduit. Cred ca nici pentru El nu a fost usoara asteptarea, insa el a ramas credincios.In Romani avem un verset care ne incurajeaza tare mult in acest scop. 
"El nu s-a îndoit de făgăduinţa lui Dumnezeu, prin necredinţă, ci, întărit prin credinţa lui, a dat slavă lui Dumnezeu, deplin încredinţat că El ce făgăduieşte, poate să şi împlinească"
Toate promisiunile Lui se vor implini pentru ca, Cuvantul LUI este plin de putere.
"....prin care El ne-a dat făgăduinţele Lui nespus de mari şi scumpe..."
Chiar daca intarzie in implinirea fagaduintei, nu inceta sa crezi in El, pentru ca ceea ce El ti-a promis va implini. Asigura-te doar ca ai primit din partea Lui o promisiune certa intr-o anumita privinta.
Ceea ce El ne-a promis prin Cuvantul Sau in Scriptura totul se va implini.Insa sunt anumite situatii cand Dumnezeu ne face promisiuni noua personal prin diferite moduri, fie prin proroci, fie prin vise profetice sau vedenii, toate acestea El le va implini, trebuie doar sa avem certitudinea ca sunt din partea lui Dumnezeu prin Cuvantul Sau.
"....şi, fiindcă avem un Mare Preot pus peste casa lui Dumnezeu, să ne apropiem cu o inimă curată, cu credinţă deplină, cu inimile stropite şi curăţate de un cuget rău şi cu trupul spălat cu o apă curată. Să ţinem fără şovăire la mărturisirea nădejdii noastre, căci credincios este Cel ce a făcut făgăduinţa."
Evrei 10:21-23

Daca sunt fagaduinte din partea lui Dumnezeu inca  neimplinite si atat eu, cat si tu in anul 2013 am asteptat ca  Domnul sa le implineasca si ele nu s-au implinit in viata noastra, rugaciunea mea este ca, Dumnezeu sa ne inarmeze cu rabdare si credinciosie fata de El, pentru ca Dumnezeu totdeauna isi tine Cuvantul.

 

Hrana ta zilnica!

4 Ianuarie
Iov 3.1-26

Asemenea valurilor care se rostogolesc şi se sparg cu zgomot unul după altul, asupra lui Iov se năpustesc şapte încercări succesive. Vrăjmaşul (a cărui mânie este întotdeauna aprinsă când vede dragostea lui Dumnezeu pentru ai Săi), 1-a lovit pe patriarh în cinci rânduri: de trei ori asupra bunurilor sale, a patra oară asupra copiilor săi, apoi asupra sănătăţii sale. A şasea lovitură, mult mai mârşavă, a venit din partea soţiei sale, însă omul lui Dumnezeu a rămas neclintit. Apoi vine cea din urmă din aceste şapte necazuri (5.19), dintr-o direcţie din care nu se aşteptase deloc: Trei prieteni se înţeleseseră să-i facă lui Iov o vizită de compătimire. Şi ceea ce n-au reuşit să producă atacurile furibunde ale lui Satan va împlini intervenţia acestor consolatori. Remarcăm cât de dificil este de făcut o vizită utilă cuiva care trece prin încercări şi cât de importantă este pregătirea ei în rugăciune. Aceşti oameni stau acolo, tăcuţi, privindu-1 în dezolarea sa pe cel pe care-1 cunoscuseră şi-1 respectaseră în prosperitatea sa. Dar prezentarea în faţa celorlalţi a nimicniciei sale, faptul de a fi compătimit, erau lucruri pe care Iov nu le putea suporta. Amărăciunea înăbuşită atâta vreme se revarsă în sfârşit. Cu cuvinte sfâşietoare, Iov îşi „blestemă ziua"; ar fi vrut să nu se fi născut. îşi doreşte moartea. Dar, în înţelepciunea şi în dragostea Sa, Dumnezeu nu-i permisese lui Satan să meargă până într-acolo.

3 ianuarie 2014

Dezamagiri, neimpliniri, promisiuni....

Daca stam si ne gandim la inceputul anului 2013 si chiar pe parcursul anului, au fost date multe pronsticuri si au fost multe previziuni din partea multora, numai ca nimic din tot ceea ce a fost prezis nu s-a intamplat, si asta nu face altceva decat ne intareste credinta in Cuvantul lui Dumnezeu si ne incurajeaza sa credem in continuare tot ceea ce scrie si ce ne promite Dumnezeu, pentru ca EL ESTE Singurul suveran pe pamant si in cer si toata autoritatea este in Mana Lui. 
Toate Ii sunt supuse NUMAI LUI ! Slava Lui!

S-a incheiat un an! 
Pentru unii poate s-a scurs prea repede, pentru ca nu au reusit sa faca tot ce si-au propus, pentru altii poate a fost un an prea lung, mai ales daca le-a fost dat sa poarte o suferinta in trup, insa indiferent de categorie, sirul zilelor si mersul timpului isi continua ritmul dat de Dumnezeu, fie ca vrem sau nu vrem.
S-a scurs un an in care ne-am propus sa realizam atatea lucruri, un an in care am promis noi atatea lucruri, un an in care  altii ne-au facut noua promisiuni, insa nu stiu cate din toate acestea s-au realizat si s-au implinit.
Sunt convinsa ca nu tot din ceea ce ne-am propus fiecare, am si reusit sa ducem la bun sfarsit, asa cum am convingerea ca nu tot ceea ce am si promis noi altora, am dus la indeplinire, dar tot la fel cred ca si promisiunile altora facute fata de noi, nu au fost respectate. Si iata ca ne-am trezit la final de an in fata unor neimpliniri, fie ele de orice natura si in inima noastra a aparut dezamagirea.
Numai ca  daca ne uitam in Scriptura apare un verset care, facand un calcul la numarul cartilor scrise si numarul versetelor, acest verset este scris EXACT in mijlocul Bibliei:
"Mai bine este să cauţi un adăpost în Domnul, decât să te încrezi în om..."
Psalmi 118:8
 Oare la intamplare a fost scris acest verset? 
Dumnezeu a facut omul si El ne cunoaste pe fiecare. Acest verset a fost scris dupa caderea omului in pacat. Prin caderea in pacat omul si-a pierdut multe din calitatile deosebit de frumoase date de Dumnezeu, printre care si pierderea cuvantului dat. Asa ca nu trebuie sa fim mirati ca ne-au fost facute promisiuni si n-au fost implinite, ca noi am facut promisiuni si nu le-am implinit, pentru ca atat noi cat si cei din jurul nostru SUNTEM OAMENI, urmasi ai lui Adam.
Apare insa ISUS HRISTOS si accepta sa preia aceste pacate asupra Sa, se face pacat pentru noi dandu-si viata la Golgota. Prin aceasta jertfa noi suntem mantuiti si salvati, iar pacatele noastre sunt aruncate in marea uitarii, asa spune Scriptura si eu cred acest lucru. Psalmul 103 (va recomad sa il cititi) ne vorbeste atat de frumos de modul cum se indura Dumnezeu fata de noi, daca ne intoarcem la El si-L acceptam  pe Fiul Sau ca Mantuitor si Salvator al vietii noastre.
"...cât este de departe răsăritul de apus, atât de mult depărtează El fărădelegile noastre de la noi"
spune vers.12, iar in Isaia 43:25 scrie:
"Eu, Eu îţi şterg fărădelegile, pentru Mine, şi nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatele tale"
In Mica 7:19
"El va avea iarăşi milă de noi, va călca în picioare nelegiuirile noastre, şi vei arunca în fundul mării toate păcatele lor"
Prin ISUS HRISTOS noi nu mai suntem urmasi ai lui Adam, ci suntem mostenitori pentru ca suntem Fii de Dumnezeu. Ce minunat!
In Ioan 1:12 scrie,
"Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu"
iar in Romani 8:17 scrie:
"Şi, dacă suntem copii, suntem şi moştenitori: moştenitori ai lui Dumnezeu şi împreună moştenitori cu Hristos, dacă suferim cu adevărat împreună cu El, ca să fim şi proslăviţi împreună cu El"
Iata  ca acum, ca si si Fii ai lui Dumnezeu nu mai avem acest drept de a fi ca si inainte, pana a-L cunoaste pe Hristos, acum trebuie sa semanam tot mai mult cu Tatal nostru. 
Noi deci, prin botezul în moartea Lui, am fost îngropaţi împreună cu El, pentru ca, după cum Hristos a înviat din morţi, prin slava Tatălui, tot aşa şi noi să trăim o viaţă nouă, spune Pavel in ep. sa din  Romani 6:4, ca atare: "Cine zice că rămâne în El trebuie să trăiască şi el cum a trăit Isus" 
1 Ioan 2:6
Asta ce inseamna....? Noi nu mai putem sa traim ca si inainte! Nu mai trebuie sa facem promisiuni si sa nu le ducem la indeplinire, pentru ca Isus nu face acest lucru. Din contra in multimea de promisiuni neimplinite, exista Cineva care implineste tot ce a zis. Tot ceea ce a promis, El a implinit.
In acest caz, dezamagirea nu isi mai are rostul in viata noastra. Noi traim acum bazati pe promisiunile lui Dumnezeu si stim ca ceea ce El ne-a fagaduit, a si implinit si chiar daca a trecut si anul 2013 si Dumnezeu intarzie si inca nu a implinit ceea ce ne-a promis cu siguranta are motivele LUI.
In urmatorul editorial am sa incerc sa arat cativa oameni care au avut parte de lungi asteptari a implinirii promisiunilor lui Dumnezeu, insa cu toate acestea ei au ramas credinciosi LUI.

Hrana ta zilnica!

3 Ianuarie
Iov 2.1-13

Cu permisiunea Domnului, Satan lansează un nou asalt împotriva lui Iov: de astă dată este un atac la propria sa persoană. Pentru soţia lui Iov este prea mult. „Blestemă pe Dumnezeu şi mori!", strigă ea, provocându-şi soţul (v. 9). Este o nouă încercare pentru patriarhul nostru, ca însăşi soţia lui să fie instrumentul din mâna vrăjmaşului pentru a-1 instiga să-L „blesteme pe Dumnezeu în faţă" (cum prezisese Satan: 1.11; 2.5). Totuşi Iov rămâne ferm, primind „din partea lui Dumnezeu" atât răul, cât şi binele (v. 10; Plângeri 3.38).
Noi, care ne irităm adesea din cauza unor lucruri atât de mărunte, am face bine să luăm aminte şi să imităm exemplul acestui om al lui Dumnezeu. În timp ce tendinţa noastră este de a pune întotdeauna dificultăţile pe seama unor cauze (vizibile), Iov nu-i face responsabili de nenorocirile sale nici pe sabeeni, nici pe caldeeni şi nici chiar pe Satan. El recunoaşte mâna lui Dumnezeu în spatele acestor agenţi umani (deşi nu conştientizează încă faptul că este o mână iubitoare). Noi însă avem un Model nespus mai minunat: pe Cel care a luat totul din mâna Tatălui Său, inclusiv paharul mâniei lui Dumnezeu împotriva păcatului (Ioan 18.11).
Capitolul se încheie cu o scenă mişcătoare: Iov şi cei trei prieteni ai săi stau cufundaţi în muţenie timp de şapte zile, în faţa unei dureri fără seamăn şi a unei taine prea adânci.

2 ianuarie 2014

Hrana ta zilnica!

2 Ianuarie
Iov 1.13-22

Până în momentul acesta, Domnul îl înconjurase pe robul Său Iov cu un adevărat gard protector (v. 10): este acea barieră (nevăzută) care îi protejează pe cei credincioşi atât faţă de atacurile din afară, cât şi faţă de propriile tendinţe de a se depărta de locul binecuvântării. De exemplu, copiii care au părinţi creştini sunt păziţi prin învăţătura primită în casă şi în adunare. Fie ca ei să nu distrugă niciodată în mod voit acest gard protector (Eclesiastul 10.8)!
Satan obţine permisiunea de a acţiona (comp. cu Luca 22.31) şi, alegând ziua prielnică, îl izbeşte pe nefericitul Iov cu patru lovituri succesive, cu o râvnă care îi scoate în evidenţă ura. Într-o clipă, fără să-şi fi putut trage răsuflarea (cap. 9.18), patriarhul nostru se trezeşte jefuit de toată bogăţia sa şi lipsit de toţi cei zece copii. Neclătinat în mijlocul dezastrului, el rămâne în picioare, arătând că încrederea lui nu se odihnea pe bunurile primite, ci pe Acela care i le dăruise.
„Oare pentru nimic se teme Iov de Dumnezeu?" insinuase diavolul (v. 9). Prin har, Iov îi dă lui Satan votul de neîncredere şi, chiar când nu mai are absolut nimic, el continuă să se teamă de Dumnezeu. Satan afirmase: „să vezi dacă nu Te va blestema" (v. 11), însă Iov, chiar când totul îi este luat, strigă încrezător: binecuvântat fie Numele Domnului!", punând în practică îndemnul atât de dificil de împlinit, „mulţumiţi pentru toate" (1 Tesaloniceni 5.18).

1 ianuarie 2014

Hrana ta zilnica!

1 Ianuarie
Iov 1.1-12

Cartea Iov se distinge prin trăsături care o fac să fie diferită de cele dinaintea ei: este o carte poetică, abordează episoade din timpuri foarte îndepărtate, iar personajele ei sunt alese din afara poporului Israel, ceea ce ne ajută să-i înţelegem deschiderea, în ce priveşte învăţătura, nu numai spre familia lui Avraam, ci şi spre naţiuni (spre întreaga făptură).
Să-I cerem lui Dumnezeu ajutor ca, în timp ce-1 vom privi pe Iov însuşindu-şi lecţiile, acestea să ne înveţe şi pe noi.
«Duhul Sfânt nu a considerat necesar să ne relateze pe larg prosperitatea lui Iov; dimpotrivă, găseşte potrivit să ne povestească în detaliu tot ce s-a petrecut în timpul încercărilor lui. Merită osteneala să parcurgem atent această istorisire: ea va fi benefică tuturor copiilor lui Dumnezeu, până la sfârşitul timpului!» 
In timp ce primele versete (1-5) ne comunică pe scurt cine este acest om, posesiunile sale, precum şi ce preocupări are pentru ai săi, următoarele ne deschid voalul din ceruri pentru a vedea ce hotărâri se iau acolo cu privire la Iov. Intră în scenă temutul Acuzator (Apocalipsa 12.10), dar să remarcăm şi două adevăruri care ne liniştesc: Cel care angajează cel dintâi acţiunea este Dumnezeu, iar permisiunea pe care El i-o acordă lui Satan este strict limitată. Să nu uităm niciodată de întrebarea din Romani 8.33, nici de Romani 8.28. Vom vedea cum „toate lucrurile" (încercările de după prosperitate) „lucrează împreună spre bine", pentru cel care se teme de Dumnezeu.

Al treilea an de studiu!

Cu ajutorul Domnului, iata ca intram in studierea celui de-al treilea an al Scripturii.
Ne-am propus sa citim Scriptura si sa o studiem cu atentie timp de 5 ani. Suntem in al treilea an si vom continua studiile cu cartea IOV, pentru ca am terminat anul 2013 cu cartea Estera.
Cartea Iov este una din preferatele mele!
Prefaţă
Acest al treilea volum este structurat în alt mod decât celelalte două precedente („De la Geneza la Iosua" şi „De la Judecători la Estera").
Pentru a nu obosi atenţia tinerilor noştri cititori, nu ni s-a părut de dorit să continuăm urmărind ordinea exactă a cărţilor din Biblie, ceea ce ar fi condus la citirea unul după altul a tuturor Psalmilor, apoi a Proverbelor. Cărţile rămase de parcurs au fost repartizate potrivit schemei: „Parcurgerea Bibliei în cinci ani". Potrivit aceloraşi motive, unele pasaje nu au fost comentate (din Iov şi din Profeţi), deşi citirea lor a fost, bineînţeles, recomandată.
Reamintim că această lucrare nu constituie un „studiu", ci mai degrabă un buchet de gânduri vizând creşterea zilnică prin intermediul Cuvântului lui Dumnezeu.
Să nu uităm niciodată că „toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi folositoare pentru învăţătură, pentru mustrare, pentru îndreptare, pentru instruire în dreptate, ca omul lui Dumnezeu să fie împlinit, deplin pregătit pentru orice lucrare bună" (2 Timotei 3.16,17).
Domnul să ne ajute ca, citind Cuvântul Său, să facem împreună cu El aceste experienţe şi aceste progrese.
Parcurgerea Bibliei în cinci ani «Scripturile în fiecare zi»
În primul an : de la Geneza la Iosua.
În al doilea an : de la Judecători la Estera.
În al treilea an : Iov; Psalmii 1-41; Proverbe 1-I5; Isaia; Matei; Ieremia;
Plângerile lui Ieremia; Marcu.
În al patrulea an : Psalmii 42-89; Ezechiel. de la Luca la 2 Corinteni.
în al cincilea an : Psalmii 90-150; Proverbe 16 - Cântarea Cântărilor; de la Daniel la .
Maleahi; de la Galateni la Apocalipsa.

LA MULTI ANI!

Anul vechi s-a sfarsit si cum fiecare sfarsit are si un inceput, iata ca  Dumnezeu a ingaduit ca sa intram sanatosi si in acest an!
Personal Ii multumesc ca mi-a mai dat sansa sa ma bucur inca un an si mai mult mi-a dat bucuria sa-i am alaturi pe ambii parinti in aceasta noapte, la cumpana dintre ani. 
Acest lucru este o mare bucurie  si un mare har!

Este un inceput de an nou, nu-l cunoastem, nu stim ce va fi, nu stim cum va fi, insa stim un singur lucru, in mainile Dumnezeului celui viu nu avem de ce sa ne ingrijoram. De-aceea spun si eu ca David:
"Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, încrede-te în El, şi El va lucra"
 
Va urez tuturor un an binecuvantat, pace, sanatate si fie ca  Dumnezeu sa fie prioritatea  si scopul in viata noastra.
LA MULTI ANI!
Psalmul  20 este urarea mea pentru voi, prietenii mei dragi!

Ruga catre Domnul!

In acest moment o singura rugaciune am catre Domnul, si ea se gaseste scrisa in 
1 Cronici 17:27
Binecuvântă, dar, casa robului Tău, ca să rămână pe vecie înaintea Ta! 
Căci ce binecuvântezi Tu, Doamne, este binecuvântat pentru veşnicie!”

31 decembrie 2013

PARADIS - ITI MULTUMESC

      ITI MULTUMESC !
             Te slăvesc Isuse pentru tot ce Tu mi-ai dat
Cu binecuvântări m-ai binecuvântat.
Primeşte mulţumirea ce-acum eu Ţi-o aduc
Iţi mulţumesc, o Doamne, Tu milă ai avut.

Iţi mulţumesc pentru speranţa
Ce o am în aceasta viaţă
Că-ntr-o zi voi fi in cer
Unde lacrimile pier
Şi Te voi vedea in faţă
Voi vedea slava măreaţă
Îţi mulţumesc, Îţi mulţumesc.

Mărire Ţie, Doamne, mărire Ţie-n veci
Ştiu că de la mine nicicând nu ai să pleci.
Primeşte mulţmirea ce-acum eu Ţi-o aduc.
Iţi mulţumesc, o Doamne, Tu milă ai avut.

Hrana ta zilnica!

31 Decembrie
Estera 9.23-32; 10.1-3
Astfel, an de an, marea eliberare a poporului va trebui comemorată prin această sărbătoare, Purim.
Cu sentimente atât de amestecate, vai, creştinătatea celebrează în fiecare an naşterea şi moartea Mântuitorului. Desigur, ne-am bucura dacă mulţi ar fi antrenaţi în felul acesta să gândească la aceste evenimente minunate măcar o dată sau de două ori pe an. Şi pentru noi, sfârşitul fiecărui an oferă ocazia de a-L binecuvânta în plus pe Dumnezeu pentru toată bunătatea pe care ne-o arată neîncetat. Dar am putea nu o dată pe an, ci în fiecare zi întâi a săptămânii şi, mai mult, în fiecare zi din viaţă să ne reamintim de glorioasa răscumpărare, de gloriosul nostru Răscumpărător.
Domnul Isus apare încă o dată în cap. 10 în trăsăturile lui Mardoheu, „mare ... iubit de mulţimea fraţilor săi, căutând binele ... vorbind de pace ..." (v. 3). Şi, în toate acestea, îl contemplăm pe Isus
care, luând chipul unui Slujitor, a lucrat cu înţelepciune şi, în consecinţă, a trebuit să fie înălţat şi ridicat şi aşezat foarte sus (Isaia 52.13; Psalmul 45.6-8; Filipeni 2.9-11). 
Dar El este la fel de demn să ocupe şi cel dintâi loc în gândurile şi în afecţiunile noastre (Coloseni 1: sf. v. 18). Fie ca să-I oferim fiecare dintre noi acest loc încă de pe acum!

30 decembrie 2013

Sunt binecuvantata!

Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, care ne-a binecuvântat cu tot felul de binecuvântări duhovniceşti, în locurile cereşti, în Hristos.
Efeseni 1:3

Daca punem acest verset direct in dreptul nostru, nu stiu cati  sunt care nu pot afirma acest lucru.
Te consideri un om binecuvantat?
EU DA! 
  • Sunt binecuvantata, ca in acest final de an sunt inca in viata.
  •  Sunt binecuvantata ca in acest an nu am dus lipsa nici macar o zi de painea cea de toate zilele, ba mai mult mi-a dat si restul hranei din belsug.
  • Sunt binecuvantata ca nu am suferit nici macar o clipa de sete.
  • Sunt binecuvantata ca anul acesta nu am ajuns in spital, pe mana nici unui medic si mi-a dat sanatate asemeni vulturului care se inalta pe muntii. 
  • Sunt binecuvantata pentru ca nimeni din cei dragi, nu au cunoscut suferinta.
  • Sunt binecuvantata pentru ca in timp ce altii au ramas fara un servici, eu am avut un loc de munca binecuvantat.
  • Sunt binecuvantata ca in fiecare dimineata atunci cand ma trezesc, deschid ochii langa un sot minunat si aud in fiecare zi cuvantul "TE IUBESC".
  • Sunt binecuvantata sa aud vocea copiilor mei in fiecare zi.
  • Sunt binecuvantata sa aud vocea mamei si a tatalui meu in fiecare zi. (chiar si de trei ori pe zi, desi ne despart 170 de km)
  • Sunt binecuvantata ca pot sa merg si sa ma rog intr-o casa de rugaciune minunata alaturi de frati, surori si pastori minunati.
  • Sunt binecuvantata pentru ca traiesc intr-o tara in care este pace.
  • Sunt binecuvantata pentru ca tara in care Dumnezeu m-a asezat nu a suferit calamitati sau dezastre naturale.
  • Sunt binecuvantata ca am cunoscut prieteni minunati pe care Dumnezeu mi i-a scos in cale, si chiar daca nu ii am alaturi zi de zi, pentru ca distanta e mare, ii simt mereu aproape.
  • Sunt binecuvantata ca am ocazia in fiecare zi, sa pot spune celor din jurul meu  despre Hristos.
  • Sunt binecuvantata ca in fiecare incercare L-am avut pe Domnul de partea mea.
  • Sunt binecuvantata pentru ca Dumnezeu a pus pe inima multor persoane sa se roage pentru mine.
  • Sunt binecuvantata ca am in jurul meu oameni care imi spun oridecate ori gresesc ceva.
  • Sunt binecuvantata ca Dumnezeu imi trimite la momentul potrivit tot ceea ce am nevoie.
  • Sunt binecuvantata ca nu mi-a dat Dumnezeu bogatie, pentru ca in bogatie omul uita de Dumnezeu.
  • Sunt binecuvantata ca nu mi-a dat Dumnezeu bani multi ca sa le port grija, ci atat cat am nevoie.
  • Sunt binecuvantata ca cererile mele sunt inaintea Tronului Lui.
  • Sunt binecuvantata ca Dumnezeu nu mi-a dat tot ceea am cerut, ci doar ceea ce a considerat El ca am trebuinta.
  • Sunt binecuvantata pentru ca in fiecare clipa stiu ca TATAL MEU vegheaza asupra mea si ochii LUI sunt atintiti asupra mea.
  • Insa cea mai mare binecuvantare este.... ca am un loc pregatit in cer!!!
Lista nu se opreste aici si nu stiu daca as reusi vreodata sa enumar toate binecuvantarile  pe care le primesc zi de zi. 
Tot ceea ce am, este de la El!
Tot ceea ce sunt, sunt doar prin El!
....de-aceea pentru toate acestea vin sa-I multumesc!

Minunea din viata mea- SEARA MARTURIILOR!

Asa este obiceiul ca la trecerea dintre ani sa avem alaturi oameni dragi.Poate ca fiecare ne-am facut deja planurile pentru noaptea care sta la cumpana dintre ani, insa pentru cei care nu aveti ceva stabilit, va fac o propunere din care aveti doar de castigat.
Ce anume veti castiga? Credinta voastra va fi intarita !

In seara de marti incepand cu ora 18, Biserica Penticostala Elim Timisoara, transmite ca in fiecare an, marturiile acelor credinciosi in care Dumnezeu a lucrat cu putere. Sunt multi oameni dornici de  a veni si de marturisi ceea ce Domnul a facut pentru ei, unii au fost vindecati de boli carora medicii nu le-au mai dat nici o sansa, unii au fost salvati din diferite situatii in fata carora nu vedeau nici o sansa, unii au fost eliberati de diferite patimi, altii au fost eliberati de anumite duhuri care au pus stapanire pe ei si multe alte marturii.
Toate acestea sunt facute in fata oamenilor pentru intarirea credintei noastre si aduse cu multumire in fata lui Dumnezeu.
Cum poti sa nu marturisesti ceea ce Domnul a facut?

Si daca tot veni vorba despre aceste marturii, as vrea ca si eu sa vin si sa va spun una dintre ele.
In urma cu ceva timp simteam ca auzul la urechea dreapta este din ce in ce mai slab.Am fost la un control de rutina la servicii si pentru ca atunci conduceam masina de servici, trebuia sa fac mult mai multe analize, printre care si auzul era verificat. Inca de atunci asistenta care mi-a facut acest test mi-a spus ca urechea dreapta are auzul mai slab, insa am neglijat. A trecut ceva vreme si pentru ca asa suntem noi oamenii(neglijam ce este mai important), iata ca la un moment dat auzeam din ce in ce mai slab si pana la urma deloc. Nu pot sa va spun cat este de rau si ce senzatie ai ca cineva sa-ti sopteasca ceva la ureche si tu sa nu intelegi prea multe....e groaznic, credeti-ma.
Numai ca eram atat de prinsa cu jobul, pentru ca si programul de lucru este destul de incomod, nu am reusit sa merg la medic. Sincer am zis ca acum in vacanta de iarna o sa merg ca sa vad ce este de facut. Numai ca inainte de medici, am apelat la Medicul Divin.
Daca va amintiti, nu mult timp in urma a fost o perioada de evanghelizare cu ocazia implinirii celor 25 de ani de la inaugurarea acestei cladiri in care se inchina azi credinciosii penticostali.
In prima seara de evanghelizare, fiind o zi de joi in 21 noiembrie, la sfarsitul serviciului divin s-a facut o rugaciune de catre slujitorii bisericii, invitat fiind si fr. Douglas Clay din Ohio, dansul facand parte si din bordul de conducere al organizatiei mondiale penticostale si impreuna, au facut rugaciune si ungere cu undelemn pentru toti cei care au avut o problema de sanatate in mod special.Vreau sa spun ca nu pastorii sunt cei care au facut ceva, ci DOMNUL este Acela care s-a atins de mine si de multi altii, pentru ca noi am crezut in El.
Va marturisesc sincer ca dupa rugaciunea facuta pret de cateva minute in urechea mea simteam cum toate canalele auditive se deschid si la un moment dat un aer rece mi-a patruns in ureche. Din acel moment urechea mea aude clar absolut tot, ba chiar aud mai bine acum cu dreapta decat cu stanga.
Poate ca multi sunteti sceptici la ceea ce eu marturisesc, insa ceea ce Domnul a facut pentru mine si ceea ce am simtit, este imposibil ca cineva sa imi spuna ca Dumnezeu nu mai face minuni. Eu cred in minuni pentru ca Dumnezeu este ACELASI, ieri, azi si in veci, Slava Lui.
De-aceea va incurajez sa nu ratati aceste marturii, prin care puteti vedea modul cum Dumnezeu lucreaza si azi.
Maine seara, 31.12.2013, ora 18 live pe http://www.elim.ro/new/ - SEARA MARTURIILOR!

Ai promis - ai implinit?

 Eclesiastul 5:4
Dacă ai făcut o juruinţă lui Dumnezeu, nu zăbovi s-o împlineşti, căci Lui nu-I plac cei fără minte; de aceea împlineşte juruinţa pe care ai făcut-o.


Mi s-au abatut ochii asupra acestui verset si cred ca tare bine este sa ne gandim fiecare in dreptul nostru cat priveste mesajul lui. Cred ca nimanui nu-i place ca cineva sa ne promita ceva si-apoi sa nu se tina de promisiune. Va place? Mie sincer, nu imi place ?
Daca noua oamenilor nu ne place acest lucru, cred ca suntem constienti ca lui Dumnezeu  nici atat nu Ii place !?
De multe ori din exces de zel sau in anumite situatii, facem promisiuni in fata oamenilor si mai mult, in fata lui Dumnezeu. In versetul de mai sus iata ca Scriptura ne spune ca lui Dumnezeu nu Ii plac acesti oameni, ba mai mult Ii numeste "fara minte".
Astazi traim intr-o societate in care cuvantul nu mai are nici o valoare. Promisiuni  peste promisiuni, insa din pacate nimeni sau hai sa nu generalizez, insa foarte multi care nu isi mai respecta propriul cuvant.Sunt atatea promisiuni incalcate...!!!
Sotul nu isi mai respecta juramantul dat, sotia la fel, copiii fac promisiuni parintilor si nu se tin de ele, parintii promit atatea lucruri copiilor si nu le respecta, in jur intalnim oameni, colegi, parlamentari, guvernanti, etc, care promit atatea lucruri, insa adeseori ne trezim in fata unor vorbe goale si fara valoare.
Trist este ca in noianul acesta de promisiuni incalcate se gasesc si promisiuni pe care le-am facut noi si nu le-am respectat.
In acest moment al cumpanei dintre ani, cred ca nu ar strica, ca fiecare dintre noi sa-si faca un "refresh"  memoriei si sa vedem cate lucruri am promis si nu le-am implinit.
Cred ca aceeasi importanta au si promisiunile facute atat in fata oamenilor, cat si in fata lui Dumnezeu.Poate ca nu te-ai grabit sa faci promisiuni in fata lui Dumnezeu, dar le-ai facut celor din jurul tau, lui Dumnezeu nu Ii plac nici aceste situatii.
Sunt lucruri pe care le-ai fagaduit si nu le-ai respectat?
Sunt promisiuni facute lui Dumnezeu si nu le-ai onorat?
Sunt atatea persoane care au trecut prin diferite situatii critice in viata, care in acele momente au spus, "Doamne daca ma ajuti, daca vei interveni, daca ma vindeci, daca imi faci, daca si daca...AM SA FAC, cutare sau cutare lucru..."
Te afli cumva printre ei? Ai facut oare astfel de promisiuni?
Omul, pe cat este de limitat si cu o memoria atat de mica, totusi nu uita cand cineva ii promite ceva si nu se tine de cuvant, oare Dumnezeu in maretia si intelepciunea Sa nu tine minte tot ceea ce i-am promis?
Nu am scris aceste randuri pentru a judeca pe cineva, in primul rand le-am scris pentru mine si pentru a aduce aminte tuturor, ca este momentul cel mai prielnic, acum in aceste momente de a ne aminti de promisiunile facute si neindeplinite. Daca am promis celor de langa noi si daca am promis ceva Domnului, cred ca este bine sa nu trecem in noul an fara a ne respecta promisiunea si cuvantul dat.
Ma rog, ca Dumnezeu sa ne ajute sa ne amintim toate promisiunile facute si sa putem  vedea cate am implinit si cate au ramas neonorate. 
Doamne ajuta-ne!
 



Hrana ta zilnica!

30 Decembrie
Estera 9.11-22
Această zi, a treisprezecea a lunii Adar, care trebuia să marcheze pentru totdeauna masacrul şi dispariţia lui Israel, a devenit, din contră, ziua comemorării triumfului lor şi a anihilării vrăjmaşilor lor. Soarta acestor vrăjmaş este o dovadă tragică a faptului că atacurile ţintite asupr poporului lui Dumnezeu nu rămân nepedepsite. Cel care atinge „se atinge de lumina ochilor Lui" (Zaharia 2.8; vezi Psalmul 105.12-15).
Am putea fi noi subiecte ale unei iubiri mai puţin afectuoase, noi, care suntem parte a poporului ceresc, Mireasa lui Hristos? Israelul în captivitate manifestă clar semnele unei naţiuni „împrăştiate şi pustiite", ale unui popor „înfricoşător de la începutul lui", ale unei naţiuni „care tot aşteaptă şi este călcată în picioare" (Isaia 18.2). Dumnezeu, Căruia acest popor Îi este preţios, deoarece Mântuitorul lumii Se naşte din el, îşi va pune în acţiune atotputernicia ca să-i scape, pe ei, un neam călcat în picioare de lume.
Ce bogată este cartea Estera, despre care înainte am fi putut crede că oferă puţin pentru zidirea noastră! Ce loc îi oferă ea, ilustrativ, Domnului Isus umilit şi înălţat! Ce orizont deschide ea asupra viitorului lui Israel, asupra odihnei şi bucuriei lor (v. 17), bucurie a împărăţiei care-i aşteaptă în finalul tuturor suferinţelor!

29 decembrie 2013

Hrana ta zilnica!

29 Decembrie
Estera 8.15-17; 9.1-10
A trecut timpul când Mardoheu stătea în umilinţă la poarta împăratului. Assuerus (Ahaşveroş), deţinătorul puterii supreme, i-a conferit glorie, mărire, onoare şi putere - prefigurare a preamăririi Domnului Isus Hristos când, după cum a spus un poet, «îl vom vedea 'nălţat în glorie, pe El, strălucitorul Fiu al Omului, venind pe nori cu nimb de aur» (H. Rossier - compară cu v. 15). Să urmărim din nou, pe scurt, activitatea lui Mardoheu şi să-i surprindem asemănările cu drumul Domnului Isus: A îngrijit de tânăra iudeică, tot aşa cum Hristos a vegheat constant asupra poporului Său. Deşi era un slujitor credincios împăratului, Mardoheu a refuzat, cu toate acestea, să se plece înaintea amalecitului, la fel cum Isus n-a recunoscut nici cel mai mic drept al Ispititorului. Totuşi Hristos, datorită acestei perfecţiuni şi a dragostei Sale pentru poporul Său, a trebuit să experimenteze în realitate lemnul blestemului, a cărui umbră doar a trecut peste Mardoheu.
După suferinţe vine gloria. În adevăr, în v.15 din cap.8 şi în v.3,4 din cap.9, contemplăm cu adorare triumful lui Isus, care va fi însoţit de nimicirea sau supunerea tuturor vrăjmaşilor Lui (vezi Ps. 66.3-4).
Cei zece fii ai lui Haman, de care tatăl lor era atât de mândru (5.11), pier la rândul lor. „Despre sămânţa răufăcătorilor nu se va mai aminti niciodată" (Isaia 14.20).