Versetul zilei

14 martie 2015

Vino si tu!

Daca  nu poti veni, urmareste programul live pe http://www.elim.ro/
O seara binecuvantata in care sa auzi vocea Domnului!

Eu sunt aleasa!

Multe lucruri in viata le avem datorita alegerilor noastre, cel putin asa ne place sa credem.
 Avem o viata mai buna sau mai putin buna, pentru ca in urma cu multi ani am facut niste alegeri, am ales sa punem mana si sa invatam carte, am ales sa traim o viata intr-o anume tara, intr-un anume oras, am ales sa ne casatorim, am ales poate sa fim singuri, avem atatea si atatea lucruri diferite unii fata de altii, tocmai ca undeva, candva am facut o alegere. Intr-adevar este atat de important ca atunci cand facem alegeri sa alegem ceea ce este bine si sa facem alegeri intelepte.
Multi se ostenesc din greu sa-si faca o cariera stralucita, investesc timp, bani si isi consuma intreaga energie dand ce au mai bun in ei, pentru a-si implini visul.
 Si toate acestea spun unii, sunt ceea ce sunt datorita a ceea ce am ales, desi la radacina acestora daca privim, nimic nu s-ar concretiza daca nu am avea acordul si girul Creatorului nostru.
 Insa, in afara lucrurilor trecatoare de pe acest pamant, unii avem ales un destin pentru care nu am facut nimic, dar absolut nimic.
Ferice de cel pe care-l alegi Tu şi pe care-l primeşti înaintea Ta, ca să locuiască în curţile Tale, spune David.
Spun "unii", pentru ca nu toti avem acelasi destin.
Dumnezeu ne-a ales inainte de a-L alege noi pe El.
În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinţi şi fără prihană înaintea Lui, după ce, în dragostea Lui, ne-a rânduit mai dinainte să fim înfiaţi prin Isus Hristos, după buna plăcere a voii Sale. Efeseni 1:4-6
 Dar pentru ce m-a ales Dumnezeu?
Cunoastem noi acest lucru? Cunoastem noi scopul lui Dumnezeu cu privire la noi?
Cu siguranta am fost alesi, cu un scop, iar scopul acesta trebuie implinit, insa daca nu cunoastem scopul pentru care am fost alesi sa implinim planul lui Dumnezeu, atunci nici nu vom reusi vreodata sa-l ducem la indeplinire.
Am observat un lucru,  diavolul jubileaza si are o  mare satisfactie atunci cand nu ne cunoastem bine menirea, atunci cand nu ne cunoastem identitatea. De fapt acesta este si unul din planurile sale ascunse, el nu doreste sa ne cunoastem identitatea adevarata.
Sunt momente in viata cand ne impiedicam pe cale si in ciuda esecului pe care l-am avut, trebuie sa stim ca noi am fost alesi de Hristos, in El avem rascumpararea si tot in Hristos pot TOTUL. 
Pot totul, pentru ca sunt o faptura noua. Tot ceea ce a fost vechi s-a dus, de-acum toate lucrurile sunt noi, pentru ca El le-a facut noi.
 Inainte de intemeierea lumii...!
Asta inseamna ca inainte ca Dumnezeu sa fii creat universul, inainte de toate Dumnezeu s-a gandit la noi, la tine si la mine. Insa ceea ce este fantastic si ma face sa ma minunez, este faptul ca in ciuda esecurilor mele din viata despre care Dumnezeu stia ca o sa le am, totusi El m-a ales. De ce...?
Poate ca in mintea unora se naste aceasta intrebare: "daca eu nu am fost ales?"
  Dragul meu, vreau ca tu sa stii ca inaintea tuturor lucrurilor, Dumnezeu a facut un plan al salvarii noastre. Cunoastea faptul ca omul va cadea in pacat, de-aceea a facut si acest plan al salvarii noastre. Sau credeti ca nu cunoastea acest lucru?
 Dumnezeu n-a lepădat pe poporul Său pe care l-a cunoscut mai dinainte. Rom 11:2/a
Cu toate acestea, El ne-a ales, insa acum depinde de noi daca vrem sa implinim planul Sau sau nu?!
Un singur lucru ne cere Dumnezeu pentru aceasta, ASCULTARE DEPLINA! 

Cum sa te las....?

Poporul Meu este pornit să se depărteze de Mine; şi dacă sunt chemaţi înapoi la Cel Preaînalt, niciunul din ei nu caută să se ridice. 
 Osea 11:7

Atat de mult s-a departat poporul de Dumnezeu...!
Atatea lucruri au devenit prioritare in vietile noastre incat nici macar nu mai avem ochi sa vedem aceasta realitate trista...!
Ma intreb, cat de mare este durerea lui Dumnezeu cand priveste la noi si vede toate aceste lucruri?
A dat totul pentru noi, a dat tot ceea ce a avut mai scump, a dat  pe Singurul Sau Fiu ca jertfa pentru pacatele noastre, pacatul meu si pacatul tau, si oricat de mult ne-au osandit aceste pacate pe care le-am comis, Isus prin jertfa Sa, prin sangele Sau le-a curatit, le-a sters si povara aceasta care apasa pe umerii nostri aducandu-ne condamnarea, a luat-o asupra Sa. Ne-a facut liberi, dar cu toate acestea poporul Sau este pornit sa se departeze de El.
Credeti ca Dumnezeu poate accepta acest lucru?
Cum să te dau, Efraime? Spune in Cuvant...Osea 11:8/a
Cum sa accepte? Nicidecum, nu va accepta , pentru ca ne iubeste atat de mult!
Noi socotim ca nu avem nevoie de Dumnezeu in toate lucrurile, Il chemam alaturi doar in lucrurile dificile de rezolvat, Il chemam doar in acele lucruri care au o importanta majora in viata noastra, Il chemam la un examen, la o boala, Il chemam cand pierdem job-ul, Il chemam cand e copilul bolnav, dar nu-L chemam in lucrurile marunte, socotim ca acolo ne descurcam si singuri, insa Cuvantul spune:
...caci despărţiţi de Mine nu puteţi face nimic - Ioan 15:5
NIMIC! Asta inseamna ca nici macar lucrurile minore, chiar cele mai banale, fara de El nu avem izbanda si nici rezolvare.
Nu ti s-a intamplat niciodata sa ai esecuri in cele mai neinsemnate lucruri?
Ai rezolvat lucruri mari, ai iesit din situatii grele si asta datorita Domnului care a venit atunci cand L-ai chemat, insa atat de usor ai clacat in cele mai banale lucruri..? Si asta datorita faptului ca atunci ai considerat ca te descurci si fara de Dumezeu.
Cum să te dau, Efraime?
Mi se zbate inima în Mine şi tot lăuntrul Mi se mişcă de milă!
Cata sensibilitate are pentru noi oamenii? Dar...
  Nu voi lucra după mânia Mea aprinsă....continua Domnul (vers.9/a)
 Nu ne va pedepsi, pentru ca inca are indurare.

 Poporul Meu este pornit să se depărteze de Mine; şi dacă sunt chemaţi înapoi la Cel Preaînalt, niciunul din ei nu caută să se ridice. 
Faci oare si tu parte din acest popor neascultator?
Ai auzit de atatea ori glasul Domnului care ti-a spus ca nu faci bine ceea ce faci si totusi...nu cauti sa te ridici..?
E momentul sa vezi toate aceste lucruri si sa intelegi ca inima lui Dumnezeu se frange de durere pentru tine.
Cum să te dau...? Cum sa te las...?

Câtă vreme se zice: „Astăzi, dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inimile, ca în ziua răzvrătirii.” 
Astazi e vremea schimbarii!
   

Hrana ta zilnica!

14 MARTIE
Ezechiel 14.12-23; 15.1-8

Domnul îi face cunoscute robului său Judecăţile cumplite" pe care le-a rezervat: sabia, foametea, fiarele sălbatice şi ciuma (v. 21). De asemenea, îi declară că nici chiar prezenţa a trei oameni remarcabili ai lui Dumnezeu, precum Noe, Daniel şi Iov, nu ar fi suficientă pentru a cruţa această ţară vinovată. Domnul pune alături numele acestor trei martori de excepţie, care au trăit în epoci atât de diferite (Daniel încă trăia în Babilon), pentru a aminti atât faptul că teama de Dumnezeu şi dreptatea pot fi practicate în orice vremuri, oricât de întunecate, ca cea care precedă potopul, cât şi faptul că El răspunde printr-o eliberare individuală (Proverbe 11.8). Astfel, nimeni nu este îndreptăţit să se dezvinovăţească de purtarea sa, invocând mediul în care trăieşte şi influenţele pe care le suportă.
In capitolul 15 este reluată imaginea viei lui Israel (vezi şi cap. 17.6; 19.10). Dacă tot n-a adus roade, atunci ... n-ar putea fi oare folosit măcar lemnul ei (v. 3)? În niciun caz! Este fără valoare, numai bun de ars! Ce soartă teribilă au mlădiţele sterile ale viei lui Israel... şi cele pe care Tatăl va fi nevoit să le taie din adevărata viţă (loan 15.1,2)!

13 martie 2015

Hrana ta zilnica!

13 MARTIE
Ezechiel 14.1-11

Câţiva dintre bătrânii lui Israel îi fac o vizită lui Ezechiel cu o intenţie care pare bună: aceea de a-L întreba pe Domnul. Profetul însă este avertizat de Dumnezeul Său să nu se lase înşelat de aparenţe. Inimile acelor oameni erau pline de idoli, care constituiau un adevărat zid de despărţire între El şi ei. „Toţi s-au înstrăinat de Mine prin idolii lor" (v. 5, comp. cu Luca 16.15).
Să reţinem această lecţie importantă: pentru a cunoaşte şi a înţelege gândul Domnului, condiţia primordială este nu gradul nostru de inteligenţă, nu experienţa noastră creştină sau cunoaşterea Bibliei, ci starea de inimă. Este ea dreapta faţă de Dumnezeu? Sau ascunde lucruri nemărturisite, idoli adânc înrădăcinaţi? Poate că acesta este motivul pentru care uneori Dumnezeu nu răspunde la rugăciunile noastre.
 Să ne întipărim bine în minte acest Cuvânt al Domnului: „Fără Mine nu puteţi face nimic", împreună cu preţiosul îndemn de pe faţa cealaltă: „Dacă rămâneţi în Mine şi cuvintele Mele rămân în voi, cereţi orice vreţi şi vi se va face" (loan 15.5,7).

12 martie 2015

Cat de departe a ajuns stiinta?

Un zgârie-nori de 57 de etaje a fost realizat în numai 19 zile de o firmă din China. Clădirea se află în orașul Changsha și a fost realizată în ritm de trei etaje pe zi, scrie Agerpres.

Orice tulburare, aduce vindecare!

După aceea era un praznic al iudeilor; şi Isus S-a suit la Ierusalim.
În Ierusalim, lângă poarta oilor, este o scăldătoare, numită în evreieşte Betesda, care are cinci pridvoare. În pridvoarele acestea zăceau o mulţime de bolnavi, orbi, şchiopi, uscaţi, care aşteptau mişcarea apei.
Căci un înger al Domnului se cobora, din când în când, în scăldătoare şi tulbura apa. Şi cel dintâi care se cobora în ea, după tulburarea apei, se făcea sănătos, orice boală ar fi avut.

Sunt convinsa ca ingerul Domnului n-a coborat asa "de capul lui", ci cobora tot la porunca Domnului, insa ceea ce nu am inteles multa vreme, este acest cuvant: "TULBURA APA "
Interesant este ca ingerul nu a fost trimis sa toarne vreo solutie miraculoasa in apa, ci doar sa o tulbure, iar aceasta  tulburare aducea vindecare.

De multe ori si in viata noastra se intampla atatea lucruri pe care nu le intelegem.Se intampla lucruri care nu ne sunt pe plac, trecem prin situatii in care viata ne este data peste cap, linistea ne este luata si ingrijorarea ne apasa. Punem la cale planuri si toate acestea ne sunt daramate, visurile ne sunt spulberate si mergem inconvoiati si impovarati de probleme prin tunelul vietii si nu vedem nici o lumina la capat. Ba mai mult, nu zarim nici o luminita, nici in spate, nici in fata, nici in stanga, nici in dreapta, doar un zid gros si impenetrabil, insa undeva la capatul problemei, vedem ca dupa toata nelinistea si tulburarea din viata noastra apare izbavirea.
Dar ce poti face atunci cand esti in aceasta situatie?
Te poti certa cu Dumnezeu?
Suntem noi oare vrednici sa-L luam la intrebari si sa-L intrebam: "de ce, Doamne?"
De ce eu? De ce tocmai pe mine m-ai ales si m-ai aruncat in aceste valuri mari?
Sunt...atati iubiti de Tine?
Stiu ca Tu incerci credinta copiilor Tai, (Ps.11:5) "Domnul încearcă pe cel neprihănit...", incerci credinta celor pe care ii iubesti, dar....chiar n-ai gasit pe altul in locul meu?
Si chiar daca I-am pune intrebari, am schimba situatia cu ceva?
David era in necaz si l-a intrebat pe Domnul:
"Pentru ce stai aşa de departe, Doamne? Pentru ce Te ascunzi la vreme de necaz?" (Ps. 10:1)
Atatea cuvinte i-au iesit din gura lui David, dar in final dupa toate intrebarile puse ajunge la o concluzie:" Şi, când se surpă temeliile, ce ar putea să mai facă cel neprihănit?" Psalmii 11:3
Ce ar putea sa fac cel neprihanit decat sa stea si sa astepte in tacere ajutorul Domnului?
 (Plang. lui Ieremia 3:26) "Bine este să aştepţi în tăcere ajutorul Domnului"
Ce poti face atunci cand esti in aceasta situatie?
Pe la miezul nopţii, Pavel şi Sila se rugau şi cântau cântări de laudă lui Dumnezeu; iar cei închişi îi ascultau. Deodată, s-a făcut un mare cutremur de pământ, aşa că s-au clătinat temeliile temniţei. Îndată, s-au deschis toate uşile şi s-au dezlegat legăturile fiecăruia.( Fapte 16)
Iata ca si Pavel trecea prin mari necazuri, insa el a ales sa fac un lucru diferit de noi.
Daca noi cartim si murmuram prin probleme, Pavel si Sila se rugau si cantau.
Sa cant? Doamne, imi ceri sa cant in mijlocul furtunii?
Da, aceasta ne cere Dumnezeu,sa ne rugam si sa cantam. 
Doua atitudini putem avea, sa cantam sau sa tacem.
Daca alegem prima atitudine Dumnezeu este inaltat si diavolul infuriat.
Ce alegi?
Sa inalti Numele Domnului sau sa te pui rau cu diavolul? 
Dar...nu uita, izbavirea nu vine decat de la Domnul !
Deodată, s-a făcut un mare cutremur de pământ....s-au dezlegat legăturile fiecăruia. 
(Fapte 16:26)

Vine izbavirea care dezleaga orice legatura!
 
Ce alegi? Eu aleg sa-L laud pe Domnul! 

Hrana ta zilnica!

12 MARTIE
Ezechiel 13.1-23

Rezistenţa unei construcţii nu depinde atât de mult de calitatea pietrelor sau a cărămizilor, cât de mortarul folosit pentru a le uni. Multe lucrări de zidărie făcute de romani au rezistat până în zilele noastre datorită solidităţii extraordinare a cimentului lor, în timp ce atât de multe monumente construite mai târziu au cedat în faţa agenţilor distructivi. Pentru a masca fisurile crescânde în unitatea lui Israel, falşii săi profeţi au folosit un mortar prost: o „pace" care nu era pace (v. 10). De aceea, cuvântările lor liniştitoare n-au putut împiedica „zidul" să se prăbuşească în zi de furtună (comp. cu Matei 7.26,27).
Să nu uităm că orice credincios este un lucrător al Domnului. Unica temelie, „Isus Hristos", fiind pusă, fiecare trebuie să ia seama cum - cu ce materiale - zideşte deasupra (1 Corinteni 3.10-15).
Versetele 17-21 ne arată că sufletele nestatornice" pot fi textual prinse în cursă („vânate") de frivolitate, în special de cea a modei şi a confortului (2 Petru 2.14). Să veghem asupra sufletelor noastre!
O ultimă sentinţă este pronunţată în versetul 22 împotriva celor care au „întristat cu minciună inima celui drept". Cât de mult a suferit Hristos pe pământ din cauza aceleiaşi ipocrizii!

11 martie 2015

Si Domnul mi-a raspuns: "Tu esti al Meu prin har si nu prin merit!"

M-am trezit intr-o dimineata devreme, ca sa admir rasaritul soarelui. 
Oh, frumusetea creatiei lui Dumnzeu nu poate fi redata in cuvinte!
 In timp ce priveam rasaritul soarelui I-am adus laude lui Dumnezeu, pentru frumusetea lucrarii Lui. Stand acolo am simtit prezenta Domnului alaturi de mine.

El m-a intrebat: "Ma iubesti?"
I-am raspuns: "Bineinteles ca Te iubesc, Doamne! Tu esti Domnul si Mantuitorul Meu!"

Apoi m-a intrebat: "Daca ai fi handicapat fizic m-ai iubi si atunci?"
Eram descumpanit. Mi-am privit mainile si picioarele si restul trupului si m-am intrebat oare cate lucruri n-as mai putea face daca as fi handicapat, lucruri pe care le socotesc normale.
Si i-am raspuns: "Doamne, n-ar fi usor, dar totusi Te-as iubi!"

Atunci Domnul mi-a spus: "Daca ai fi orb, ai iubi si atunci oare creatia Mea si M-ai iubi si pe Mine?"
Cum as putea iubi ceva ce nu pot vedea? Dar, m-am gandit la toti oamenii orbi din lume si la faptul ca multi dintre ei Il iubesc pe Dumnezeu si creatia Lui.
Si I-am raspuns: "Mi-e greu sa ma gandesc la asa ceva, dar totusi Te-as iubi!"

Domnul m-a intrebat: "Dar, daca ai fi surd, ai asculta Cuvantul Meu?"
Cum as putea asculta daca as fi surd? Atunci am inteles: ca sa asculti Cuvantul Lui Dumnezeu nu trebuie doar sa auzi cu urechile, ci trebuie sa asculti cu inima!
Si I-am raspuns: "Doamne, n-ar fi usor, dar as asculta Cuvantul Tau!"

Atunci, Domnul m-a intrebat: "Dar daca ai fi mut, ai lauda Numele Meu si atunci?"
Cum L-as lauda fara glas? Am inteles din nou. Dumnezeu vrea sa-I cantam din inima si din suflet. Sunetele nu au mare importanta; si noi nu Il laudam pe Dumnezeu doar cu cantari, ci chiar si atunci cand suntem persecutati Ii aducem slava lui Dumnezeu prin recunostinta noastra.
I-am raspuns: "Chiar daca nu as putea canta in cuvinte, tot as lauda Numele Tau!"

Si Dumnezeu m-a intrebat: "Ma iubesti cu adevarat?"
Cu curaj si cu convingere ferma I-am raspuns: "Da, Doamne! Te iubesc pentru ca Tu esti singurul Dumnezeu adevarat."
Am crezut ca am raspuns bine, dar Domnul m-a intrebat: "Daca ma iubesti, de ce pacatuiesti?"
Si I-am raspuns: "Doamne, sunt doar un om, nu sunt perfect!"

Dar Domnul m-a interebat: "De ce in vremuri de pace si bunastare te indepartezi cel mai mult de Mine? De ce numai in vremuri de necaz te rogi din toata inima?"
N-am putut da nici un raspuns, doar lacrimi.

Domnul a continuat: "De ce canti numai la adunare? 
De ce ma cauti numai in ceasul de inchinare? De ce te rogi atat de egoist?
De ce imi esti necredincios?"
Si lacrimile au continuat sa-mi curga pe obraz.
"De ce ti-e rusine de Mine? De ce nu raspandesti Veste Buna? De ce in vremuri de prigoana ceri ajutorul de la oameni si nu alergi la Mine? De ce cauti scuze atunci cand iti dau ocazia sa slujesti in Numele Meu?"
Am incercat sa raspund, dar n-am gasit nici un raspuns.

"Esti binecuvantat cu viata. Te-am creat sa n-o irosesti. Te-am binecuvantat cu talent ca sa Ma servesti, dar tu fugi de Mine. Ti-am revelat Cuvantul Meu, dar nu te adancesti in El. Ti-am vorbit, dar urechile ti-au fost inchise. Ti-am trimis slujitori ai Mei si tu ai stat nepasator cand ei erau respinsi. Ti-am auzit rugaciunile si Ti-am raspuns la toate!
 Dar, Ma iubesti tu cu adevarat?"
N-am putut raspunde. Cum sa-I raspund? M-a coplesit rusinea! N-am nici o scuza! Cu inima zdrobita si lacrimi pe obraz am spus: "Doamne, iarta-ma! Nu sunt vrednic sa fiu copilul Tau!"

Si Domnul mi-a raspuns: "Tu esti al Meu prin har si nu prin merit!"
Am spus: "Doamne, oare vei continua sa ma iubesti? De ce ma ierti?"
Domnul mi-a raspuns: "Te iubesc pentru ca te-am creat. Tu esti copilul Meu si Eu nu Te voi parasi nicioadata! Cand plangi, Mi-e mila de tine si plang cu tine! Cand strigi de bucurie, rad si Eu cu tine! Cand esti descurajat, Eu te incurajez! Cand cazi, Eu te ridic! Cand esti obosit, Eu te port pe brate! Eu voi fi cu tine pana la sfarsitul zilelor si te voi iubi intotdeauna!"

Niciodata n-am plans cu atata amar. Cum am putut fi atat de nepasator. Cum am putut zdrobi atat de mult inima lui Dumnezu?
Domnul mi-a intins bratele si am vazut urmele cuielor in palmele Sale.

M-am inchinat la picioarele Domnului Isus Hristos, Mantuitorul meu si pentru prima oara m-am rugat cu adevarat!

De la Mine s-a întâmplat lucrul acesta!

Oare de cate ori nu ne-am gasit si noi in aceste situatii?
Oare cati nu trecem chiar azi pe acest drum al deznadejdii, al dezamagirilor, al neajunsurilor, al planurilor spulberate?
De cate ori nu am spus ca suntem la capatul puterilor si nu mai vedem nici o cale de iesire?
Sa se intample oare toate acestea fara stirea lui Dumnezeu?


Dezamăgirile în această viață sunt într-adevăr numai dovezi ale dragostei Mele. Am astăzi o veste pentru tine, copilul Meu; vreau să ți-o spun, pentru ca norii de furtună care se adună să se risipească și spinii pe care trebuie să calci să se tocească.
Vestea constă doar într-o scurtă propoziție, dar ea să rămână în adâncul inimii tale! De ar deveni pentru tine o pernă, pe care să-ți odihnești capul obosit! Ea se numește: De la Mine s-a întâmplat lucrul acesta.
Nu te-ai gândit niciodată că tot ce te privește pe tine Mă privește și pe Mine? Cine se atinge de tine, se atinge de lumina ochilor Mei (Zaharia 2.8). Pentru că tu ești scump și prețios în ochii Mei, Eu am un interes deosebit în educarea ta. Când ajungi în încercare și dușmanii vin asupra ta, să știi: De la Mine s-a întâmplat lucrul acesta. Eu sunt Dumnezeul împrejurărilor. Tu nu ești din întâmplare în locul unde stai, ci pentru că Eu am ales acest loc pentru tine.
Nu te-ai rugat pentru smerenie? Vezi, te-am așezat tocmai pe locul unde poți învăța această lecție. Prin oameni și lucruri care te înconjoară, voia Mea intră în acțiune. Nu știi cum să reușești cu ceea ce ai la dispoziție? De la Mine s-a întâmplat lucrul acesta.
Eu sunt Cel care dețin cerul și pământul. Doresc ca tu să ceri de la Mine totul și să fii deplin dependent de Mine. Bogăția Mea este nemărginită (Filipeni 4.19). Pune promisiunea Mea la probă, ca să nu se spună despre tine că în acest lucru nu te încrezi în Dumnezeu.
Treci printr-o noapte de necazuri? De la Mine s-a întâmplat lucrul acesta. Eu, Isus, știu ce înseamnă aceasta. Eu sunt „Om al durerii și obișnuit cu suferința“ (Isaia 53.3). Ți-am luat orice sprijin omenesc, pentru ca tu să te îndrepți spre Mine și să primești mângâiere veșnică (2 Tesaloniceni 2.16,17).
Te-au dezamăgit anumiți prieteni? Poate unul, căruia i-ai deschis inima? De la Mine s-a întâmplat lucrul acesta. Am permis această dezamăgire, pentru ca tu să înveți că Eu, Isus, sunt cel mai bun Prieten al tău. Eu te țin și lupt pentru tine în luptele tale. Eu doresc să fiu confidentul tău.
A spus cineva ceva neadevărat despre tine? Lasă așa și alipește-te mai strâns de Mine, sub aripile Mele, departe de lupta de vorbe. Dacă ți se face nedreptate, Eu vreau „să strălucească dreptatea ta ca lumina, și dreptul tău ca soarele la amiază“ (Psalmul 37.6).
S-au răsturnat planurile tale? Ești abătut și dezamăgit? De la Mine s-a întâmplat lucrul acesta. Ți-ai făcut planuri și apoi M-ai rugat să le binecuvântez? Eu sunt acela care fac planuri pentru tine. „Lucrul este mai presus de puterile tale și nu-l vei putea face singur“ (Exod 18.18). Tu ești doar o unealtă, nu cel ce acționează.
Ți-ai dorit mult să faci o lucrare mare pentru Mine? Și acum trebuie să stai pe un pat de suferință? De la Mine s-a întâmplat lucrul acesta. Mi-a fost imposibil, ca să-ți atrag atenția spre Mine în timp ce te preocupai sârguincios de activitatea ta. Doresc să te mai învăț câteva lecții adânci. Numai cine a învățat să aștepte răbdător poate să Îmi slujească. Colaboratorii Mei cei mai mari nu sunt aceia care pot participa la slujba activă, ci cei care au învățat să folosească arma rugăciunii.
Ești chemat deodată să îndeplinești o sarcină grea plină de responsabilitate? Pășește curajos înainte, contează pe Mine. Eu te-am pus în această poziție plină de responsabilitate, ca să afli că „Domnul Dumnezeul tău te va binecuvânta în tot ce vei face“ (Deuteronom 15.18).
  Astăzi pun în mâna ta un ulcior cu ulei sfânt. Folosește-l, copilul Meu, pentru ca în toate împrejurările căii tale să poți alina cu acest ulei al încrederii și al mângâierii orice cuvânt care te doare, orice împrejurare care îți cere răbdare, orice descoperire a slăbiciunii tale. Gândește-te că încurcăturile tale sunt ocaziile lui Dumnezeu de a te ajuta. Suspinele vor dispărea în măsura în care Mă recunoști în toate lucrurile.
„Puneți-vă la inimă toate cuvintele pe care vă jur astăzi … este viața voastră …“ (Deuteronom 32.46,47).

(Aceste ganduri au fost gasite in Biblia lui J.N. Darby dupa ce a murit)


Hrana ta zilnica!

11 MARTIE
Ezechiel 12.1-28

In acelaşi fel în care purta Ieremia un jug pe umerii săi (Ieremia 28.10), şi Ezechiel este aici invitat să-şi facă un „bagaj de captiv", având aceeaşi semnificaţie. Aceşti profeţi au fost prin aceasta ei înşişi „semne" care arătau ce voia Domnul să împlinească (v. 11). Copii ai lui Dumnezeu, întregul nostru comportament trebuie să fie o punere în lumină a ascultării noastre de Dumnezeu, a statutului pe care îl avem, de străini pe pământ, precum şi a apropiatei noastre plecări, ... nu în captivitate, ci în patria noastră eternă!
 Ezechiel nu a fost scutit de întrebări legate de atitudinea sa neobişnuită (v. 9) - după Cum, cu siguranţă, nu vom fi nici noi scutiţi de îndată ce vom manifesta o credinţă mai autentică. De teama de a nu ne singulariza în cazul în care ne vom remarca printr-o despărţire fermă de lume, pierdem ocaziile de a da mărturie cu privire la speranţa pe care o avem (1 Petru 3.15).
Profeţia neobişnuită din versetul 13 s-a împlinit ad-litteram. Zedechia, cu ochii scoşi, n-a putut vedea ţara captivităţii sale (comp. cu Ieremia 39.7).
Versetele 26-28 ne fac cunoscute gândurile celor din casa lui Israel. Neîndrăznind să nege profeţia care îi condamna, ei imping împlinirea acesteia spre vremuri mai îndepărtate.
Şi astăzi, „robi răi" par să-I zică Domnului: «Vino cât mai târziu cu putinţă!».

10 martie 2015

Implinim porunca si raspandim Evanghelia!

Evanghelia aceasta a Împărăţiei va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârşitul.  
Matei 24:14

Acelasi lucru il facem si noi, raspandim Evanghelia pentru ca venirea Lui Isus sa fie cat mai curand!
Nu acest lucru ne dorim? Ba da!

Incepand de joi, 12 martie, ora 18 si pana duminica 15 martie la aceeasi ora, vor fi seri de evanghelizare in care va fi vestit Cuvantul Domnului.

Joi seara invitat - RIVIS TIPEI PAVEL
Vineri seara invitat - SIMION BUMBAR
Sambata seara invitat - MOISE ARDELEAN
Duminica seara invitat - IOSIF BERCE 

Serviciile vor fi transmise live pe http://www.elim.ro/
Va asteptam cu drag! 

Pocainta de duminica! Pocainta pusa la pastrare!

Citind in cartea Apocalipsa unde Ioan li se adreseaza celor sapte biserici descoperim si noi ceea ce Dumnezeu arata fiecarei biserici, atat lucrurile bune pe care le aveau sau le-au avut, dar si lucrurile pe care le-au pierdut. Se spune ca nu conteaza cum incepi, ci cum sfarsesti!
Nu stiu unde ne incadram fiecare, dar Duhul Domnului sa ne cerceteze si sa ne aduca aminte fiecaruia de unde am cazut si unde suntem.
Biserica din Efes:
„Ştiu faptele tale, osteneala ta şi răbdarea ta, şi că nu poţi suferi pe cei răi; că ai pus la încercare pe cei ce zic că sunt apostoli, şi nu sunt, şi i-ai găsit mincinoşi.  Ştiu că ai răbdare, că ai suferit din pricina Numelui Meu şi că n-ai obosit"
....cu toate acestea cei din Efes se aflau intr-un mare pericol, "ti-ai parasit dragostea dintai"
Biserica din Smirna :
„Ştiu necazul tău şi sărăcia ta (dar eşti bogat) şi batjocurile din partea celor ce zic că sunt iudei, şi nu sunt, ci sunt o sinagogă a Satanei.
Bisericii din Smirna nu i se imputa nimic, desi nu este biserica perfecta, insa Domnul Isus o incurajeaza si ii da o porunca, "nu te teme..."
Biserica din Pergam
„Ştiu unde locuieşti: acolo unde este scaunul de domnie al Satanei. Tu ţii Numele Meu şi n-ai lepădat credinţa Mea nici chiar în zilele acelea când Antipa, martorul Meu credincios, a fost ucis la voi, acolo unde locuieşte Satana", dar am ceva împotriva ta...
ai acolo nişte oameni care ţin de învăţătura lui Balaam, care a învăţat pe Balac să pună o piatră de poticnire înaintea copiilor lui Israel, ca să mănânce din lucrurile jertfite idolilor şi să se dedea la curvie si mai ai câţiva care, de asemenea, ţin învăţătura nicolaiţilor, pe care Eu o urăsc.
Biserica din Tiatira: 
„Ştiu faptele tale, dragostea ta, credinţa ta, slujba ta, răbdarea ta şi faptele tale de pe urmă, că sunt mai multe decât cele dintâi", dar si impotriva celor din Tiatira Dumnezeu avea ceva impotriva, 
tu laşi ca Izabela, femeia aceea care se zice prorociţă, să înveţe şi să amăgească pe robii Mei să se dedea la curvie şi să mănânce din lucrurile jertfite idolilor. 
Biserica din Sardes:
Ai în Sardes câteva nume care nu şi-au mânjit hainele.
 Ştiu faptele tale: că îţi merge numele că trăieşti.... dar eşti mort".
Biserica din Filadelfia:  
„Ştiu faptele tale: iată, ţi-am pus înainte o uşă deschisă pe care nimeni n-o poate închide, căci ai puţină putere, şi ai păzit Cuvântul Meu şi n-ai tăgăduit Numele Meu", si continua Domnul,
"Fiindcă ai păzit cuvântul răbdării Mele, te voi păzi şi Eu de ceasul încercării, care are să vină peste lumea întreagă ca să încerce pe locuitorii pământului"
In cele din urma este descrisa starea bisericii din Laodiceea: 
Ştiu faptele tale: că nu eşti nici rece, nici în clocot. O, dacă ai fi rece sau în clocot!
Dar, fiindcă eşti căldicel, nici rece, nici în clocot..., iata ce spune Domnul, am să te vărs din gura Mea.
 
Exista o asemanare foarte mare intre cea din urma biserica cu starea ei si biserica zilelor noastre. 
Tot mai multi crestini ai zilelor noastre se regasesc in aceasta stare comoda.Aceasta stare de fapt evidentiaza adevarul din cuvintele "si cu Dumnezeu, si cu lumea". Este o cale aleasa si urmata de tot mai multi crestini, o cale comoda, o cale usor de parcurs, insa nu este calea despre care spunea Domnul, "o cale, un drum numit Calea cea Sfanta".
Pe Calea cea sfanta se merge zi de zi, nu doar ocazional. Se merge si cand e soare, se merge si cand e ploaie sau furtuna. Cu Domnul mergi multumitor si cand ai bani, dar mergi si cand esti in lipsuri, langa El stai alaturi si cand esti sanatos, dar stai langa El si pe patul de boala.
Vreau, nu vreau, zilnic interactionez cu oameni numiti "crestini", insa ceea ce am observat la multi dintre ei, sunt asemeni "hainelor de duminica".
Fiecare om are o tinuta la munca si alta la biserica. Nu poti merge la piata cu cravata la gat sau o rochie eleganta, asa ca hainele de biserica, vii acasa, le pui in dulap si pana duminica viitoare sunt la pastrare.
Multi crestini inteleg pocainta la fel ca si cu aceste haine.Suntem crestini sfinti duminica, insa odata iesiti din biserica, la fel ca si hainele de biserica punem si pocainta pe umeras pana duminica viitoare.
O punem la pastrare!
Oare Dumnezeu vrea asa ceva de la noi?
Ajunge-vom si noi vreodata ca Iov, sa spunem: "inima nu mă mustră pentru niciuna din zilele mele" ?
Cand vom putea spune si noi aceste cuvinte, atunci si cugetul nostru va fi curat, cuget despre care Pavel ii vorbea lui Timotei: "...să te lupţi lupta cea bună, şi să păstrezi credinţa şi un cuget curat, pe care unii l-au pierdut, şi au căzut din credinţă. 
Doamne ajuta-ne sa mergem zi de zi pe Calea cea Sfanta, cale trasata de Tine!
 

 

 

Hrana ta zilnica!

10 MARTIE
Ezechiel 11.1-25

După ce capitolul 8 ne-a dezvăluit fărădelegea religioasă a poporului din Ierusalim, versetele 1-12 din capitolul nostru denunţă păcatul conducătorilor lor politici. Domnul Se pregăteşte să le tulbure planurile şi prevederile, dându-le o probă prin faptul că-1 loveşte pe unul dintre aceşti oameni chiar în timp ce Ezechiel se adresa către ei.
„Vei nimici cu totul rămăşiţa lui Israel?" (v. 13), strigă profetul tulburat. Nu, deoarece înainte chiar de risipirea completă a poporului, Domnul le şi vorbeşte de restaurarea şi de strângerea lor. El le va da „o inimă neîmpărţită,... un duh nou,... o inimă de carne" (v. 19). Şi, înainte de a-Şi retrage cu totul gloria de la acel templu pângărit, care trebuia distrus, le promite că El însuşi va fi „ca un mic locaş sfânt" pentru fiecare dintre aceia care păzesc credinţa. Ce minunat har al lui Dumnezeu! Resursa din 1 Impăraţi 8.48 le va lipsi, dar chiar dacă se vor afla departe de Ierusalim, din vina lor, vor putea totuşi să-L găsească şi să-L adore. Câtă mângâiere au adus acest gând şi această experienţa de atunci încoace pentru cre-
dincioşi fără număr aflaţi în izolare! Viziunea lui Ezechiel la Ierusalim se încheie odată cu plecarea gloriei exact din locul în care ucenicii aveau să contemple înălţarea Domnului Isus (v. 23; Fapte 1.12). După acestea, duhul profetului este readus în Caldeea.

9 martie 2015

Hrana ta zilnica!

9 MARTIE
Ezechiel 10.1-22

Avem aici o pagină solemnă din istoria lui Israel. Odinioară Domnul îşi alesese o locuinţă în mijlocul poporului Său (Deuteronom 12.5). Venise să o locuiască în har, spre fericirea alor Săi, iar aceştia aveau responsabilitatea de a păstra în ea sfinţenia cuvenită casei Lui (Psalmul 93.5). In acest templu sfânt însă, ca o supremă provocare, şi-au dat întâlnire cele mai mari urâciuni păgâne. Într-adevăr, Israel a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a-L izgoni pe Domnul din templul Său (cap. 8.6). De aceea, acum Dumnezeu pleacă de acolo! şi să observăm cu ce emoţionantă încetineală, în etape, pentru a ne face să simţim cât de profund îl întristează această depărtare şi ca şi cum i-ar spune lui Israel: «Nu Mă opreşti?»
Gloria a stat întâi pe pragul templului (v. 4 şi cap. 9.3), apoi s-a înălţat, după care din nou s-a oprit, „la intrarea porţii dinspre răsărit a casei Domnului", ca şi cum nu s-ar fi putut hotărî să plece (v. 19).
Creştini, să nu uităm că noi suntem templul lui Dumnezeu şi că Duhul Lui locuieşte în noi (1 Corinteni 3.16,17). Dacă acest templu (inima noastră) va fi plin de idoli, Duhul întristat nu va mai acţiona, comuniunea cu Dumnezeu nu va mai fi stabilită. El este „un Dumnezeu gelos", care nu admite ca afecţiunile noastre să fie împărţite între El şi altcineva (2 Corinteni 6.15).

8 martie 2015

La multi ani tuturor femeilor!

O floare pentru fiecare mama, o floare pentru fiecare domnisoara, o floare pentru fiecare femeie!
Toate acestea si urari de sanatate va doresc din tot sufletul  iar bucuria, pacea si dragostea sa va insoteasca mereu!

Hrana ta zilnica!

8 MARTIE
Ezechiel 9.1-11
Ezechiel a putut constata cu ochii lui în ce fel josnic fusese călcată în picioare gloria Domnului, de aceea acum nu-i este greu să înţeleagă cât de îndreptăţită era pedeapsa. 
Şi aceasta era chiar la porţi (v. 2)! Dumnezeu însă este departe de a-1 face pe cel drept să piară odată cu cel rău (Geneza 18.25). În mijlocul celor şase oameni înarmaţi cu „arme de măcel
se găsea un al şaptelea care ţinea în mână un instrument al harului: călimara scriitorului, pe care, la porunca Domnului, urma să o folosească pentru a le face un semn (ebr. „tau") pe frunte tuturor acelora pe care păcatul îi făcea să suspine şi să geamă (comp. cu Apocalipsa 9.4; această literă T, ebr. „tau", ultima din alfabetul ebraic, era folosită ca semn şi ca semnă-tură: Iov 31.35). Omul îmbrăcat în haină de in ne îndreaptă gândurile spre Domnul Isus. In casa cea mare a creştinătăţii, invadată de rău şi pe punctul de a fi judecată, El Şi-a pus pecetea Sa, Duhul Sfânt, asupra tuturor acelora care-I aparţin: un semn divin prin care Dumnezeu îşi recunoaşte copiii. După ce toţi cei credincioşi şi-au primit semnul protector, poate fi lansat ordinul de distrugere către răzbunători. Iar judecata trebuie să lovească întâi elementele cele mai responsabile: templul pângărit, cel pe care Ezechiel îl vizitase (v. 6; comp. cu 1 Petru 4.17).