Versetul zilei

25 august 2012

Elim Harmony-Frumusetea ce ne-nconjoara !

Frumusetea ce ne-nconjoara ne apropie de cer......superbe versuri !

Necesitatea Duhului Sfant !

   Când Domnul Isus a vorbit lui Nicodim  despre "naşterea din nou", Nicodim nu intelegea ce inseamna  sa te nasti din nou...fiind om mare. 
  "Nicodim I-a zis: „Cum se poate naşte un om bătrân? Poate el să intre a doua oară în pântecele maicii sale şi să se nască?”
  Nasterea din nou se produce in momentul in care Duhul ne avertizeaza, ba mai mult ne ajuta sa constientizam starea noastra de pacat si sa  recunoastem necesitatea lui Isus Hristos in viata noastra. Prin botezul cu apa  (facut de Ioan) aratam cainta pentru pacatele noastre si declararea  lui Isus Hristos ca  Domn si Stapan in viata noastra, dar nu botezul cu apa este cel care ne da puterea necesara de care avem nevoie pentru a birui ispitele.Multi ani am inteles si eu gresit asa cum si altii poate inca mai gandesc la fel, ca odata botezati in apa am facut suficient in relatia noastra cu Hristos. In Ioan3:5 scrie:
 "... dacă nu se naşte cineva din apă şi din Duh, nu poate să intre în împărăţia lui Dumnezeu"
Intr-adevar "Duhul"este Cel care ne convinge ca suntem pacatosi, si ca avem nevoie de o schimbare in viata noastra si aceasta inseamna "nastere din nou", dar urmatoarea etapa in viata unui credincios este invatarea si  pazirea poruncilor, si aceasta nu o putem face decat fiind calauziti si umpluti de puterea  Duhului Sfant.
"Voi turna Duhul Meu peste voi şi El vă va ajuta să trăiţi după poruncile Mele".
 Aici vedem necesitatea Duhului Sfant in viata noastra si din nou revin si spun, botezul cu apa, nu ne poate da puterea necesara de care avem nevoie. Dumnezeu ne spune ce avem de facut si tot El prin Duhul Sfant  ne da si aceasta putere de care avem nevoie.

 "Vă voi da o inimă nouă şi voi pune in voi un duh nou "  scrie Ezechiel 36:26
   Stim cu totii ca lupta spirituala  incepe abia atunci cand ne-am intors la Domnul.Sunt sute, poate mii de cazuri cand imediat dupa botezul in apa, multi dintre noi am cazut spiritual. 
  De ce....? Pentru ca ne-am multumit si am crezut ca e suficient  facand acest act, dar nu am continuat sa cerem puterea necesara, adica sa cerem  puterea Duhului Sfant sa inunde viata noastra pentru a duce o viata biruitoare de credinta.
   Da, este normal sa se intample sa cadem pe cale, pentru ca suntem asemeni unor copii care abia invatam sa mergem, si copiii adesea cad si se lovesc, dar nu am vazut niciodata un copil sa renunte la a invata sa mearga din cauza unor cazaturi.

  Calauziti de Duhul, greselile ne ajuta sa crestem spiritual !
Duhul Sfant este Cel care ne indeamna sa ne dorim mai mult, si mai mult sa gustam din Dumnezeu.
Gustaţi şi vedeţi ce bun este Domnul....!  Psalmii 34:8
Atunci cand ne dorim sa-L cunoastem mai mult, El nu ne va lasa ci ne va sprijini.
Acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos" 
Filipeni 1:6

Invataturi din Proverbele lui Solomon !

25 august si avem capitolul 25 de citit si sincer va spun ca mie, mi-a fost tare greu sa aleg un verset.
As fi vrut sa memorez vers. 11 care spune :"Un cuvant spus la vremea potrivita, este ca niste mere de aur intr-un cosulet de argint", este extraordinar acest verset si citindu-l realizez, ce  valoare are o vorba spusa cu intelepciune la vremea potrivita....
Am continuat sa citesc pana la capat si sincer mi-ar fi placut vers. 21 si 22, dar cred ca si in luna septembrie putem memora un verset.Astazi am ales un verset interesant:
"Calca rar in casa aproapelui tau, ca nu se sature de tine si sa te urasca"
si.....este foarte adevarat !
Weekend minunat !

Hrana ta zilnica !


25 August Numeri 16.76-55
Core se înălţase în duhul său (v. 1). Dar este scris: „Oricine se înalţă pe sine va fi smerit" (Luca 14.11). Proverbele confirmă acest adevăr atât de des verificat în istoria oamenilor: „Mândria merge înaintea pieirii ..." (Prov.16.18). Pentru răsculaţi, această pieire nu s-a lăsat mult aşteptată. Ce spectacol înfricoşător! 
Pământul „şi-a deschis gura" sub picioarele lor; au fost înghiţiţi de vii cu tot ce era al lor. Moise a trebuit să aibă grijă să avertizeze: „Depărtaţi-vă, vă rog, de corturile acestor oameni răi" (v. 26) şi este evident că acest lucru l-au făcut şi copiii lui Core. Ei au înţeles că trebuie să fie de partea lui Dumnezeu mai curând decât de partea tatălui lor, recunoscând în el un om rău. în adevăr, cap. 26.11 ne spune că „fiii lui Core n-au murit". îi vom reîntâlni mai târziu cântăreţi şi compozitori de psalmi. între aceştia, Psalmul 84 conţine un rezumat al istoriei lor: „Aş vrea mai bine să stau în pragul casei Dumnezeului meu (coriţii erau şi uşierii Templului), decât să locuiesc în corturile răutăţii" (Ps.84.10). Aşa sunt văzute corturile propriului lor tată!
Copii ai unui neam vinovat, suntem cruţaţi de o judecată şi mai grozavă, dacă avem credinţă.
 Cât de mare este harul lui Dumnezeu!

24 august 2012

Marturia unui lucrator crestin !

Vis şi realitate 
În ziua aceea eram foarte obosit, lucrasem mult pentru Domnul ! De accea, aşezându-mă pe canapea, şi gândindu-mă la lucrarea făcută, am aţipit.
 Eram mulţumit de lucrarea pe care o făcusem, căci fiind plin de râvnă, pe unde mergeam, sufletele doreau tot mai mult să le spun despre Domnul Iisus Christos. Multe dintre ele se întorceau la EL primind mântuirea. Adunarea sporea văzând cu ochii iar eu eram iubit şi ascultat. Tot ce spuneam era primit cu bucurie ca ceva desăvârşit şi eram tare bucuros.
 Dar în timp ce mă legănam în aceste gânduri, intră în camera mea un străin.
 Avea în mână o balanţă cu greutaţi şi în cealaltă un săculeţ cu instrumente şi un mic aparat.
 Avea înfăţişare aspră, ochii ca de foc şi plini de energie, dar şi de bunătate. Asta mă puse pe gânduri, mai ales ca nu-l chemasem şi nici nu aveam nevoie de aceste lucruri.
 Dar el cu o linişte gravă, se apropie de mine  şi îmi întinse mâna cu putere şi mă întrebă serios: "Cum îi merge râvnei dumitale?" Pentru moment, crezusem că mă întreabă de sănătate, eu care nu mă lăudam prea bine, dar când am gândit mai bine am înţeles că e vorba de râvnă mea neobosită, şi, ca să-i dovedesc, am început să-i arăt în cuvinte râvna mea. Dar nu ştiu prin ce minune, la picioarele mele se făcu un bulgăre ca de pământ, care creştea mereu pe măsură ce vorbeam, despre lucrarea pe care o făcusem.
   În sfârşit, el spuse "BUN, ACEASTA ESTE LUCRAREA RAVNEI DUMITALE" - şi-mi arătă bulgarul.
 Rugându-l să-şi spună părerea, străinul luă bulgarul  şi-l puse în balanţă, zicând apoi scurt:
"ARE 100 DE KG”. 
Câtă  bucurie am simţit!
 Îmi venea să strig de fericire, dar m-am stăpânit şi l-am privit pe străin. Înfăţişarea sa serioasă privind bulgărul meu în lucrare mă puse pe gânduri, şi am înţeles ca era numai începutul examinării roadei lucrării mele, şi că nu aveam un rezultat definitiv. El sfărâmă bulgărul şi îl aşează în topitoria ce o scoase din săculeţ.
   Unele din produsele chimice le aşeză în cazanul topitoriei, iar celelalte le puse deasupra, aprinzând focul. După ce se topi, turnă totul într-o formă de unde-l scoase pe masă. Dar nu mai era ca înainte, amestecat şi fără formă, ci acum era în diferite plăci, după diferitele materiale pe care le conţinuse, deosebindu-se şi înşirându-se una după alta ca verigile unui lanţ. Străinul luă forma în mână şi cu un ciocan, o desfăcu în bucăţi. Tăcând, le cercetă una câte una cu multă seriozitate, le cântări şi scrise rezultatul. La urmă îmi dădu nota să o văd, iar eu, după privirea sa tristă, văzu-i că nu e lucru bun, apoi mă părăsi zicându-mi cu milă:
 "Domnul să te izbăvească! " înmărmurit, privind nota, citii:

  ” Analiza râvnei lucrătorului ....."X" ...., concurent al Cununei Slavei Împărăţiei Veşnice".
  
    Greutate totală - 100 kg, din care:

 1.  7  părţi interese materiale
 2. 16  părţi ambiţii personale ( lucrarea eului )
 3. 15  părţi mândrie religioasă
 4. 11  părţi iubirea de a conduce
 5. 10  părţi lupta de sectarism
 6. 18  părţi dorinţa de a fi lăudat
 7. 13  părţi iubirea darurilor sale
 TOTAL: 90 Kg. Lemn, fân, trestie

 1. 3 părţi dragoste de Dumnezeu
 2. 4 părţi iubire de fraţi
 3. 3 părţi râvnă curată de evanghelizare

 TOTAL: 10 Kg aur, argint şi pietre scumpe.

  Din toată râvna aceasta 90 de părţi erau lemnul, fânul şi trestia care vor arde în foc o lucrare şi care nu are altă soartă decât nimicirea,şi numai 10 părţi sunt curate ca aurul,argintul şi pietrele scumpe,acestea rămân adevărata lucrare ce are ca soartă câştigarea Slavei Dumnezeieşti.
   Am rămas uimit când am citit aceste lucruri şi m-am întristat. Inima mi se făcu ca a unui bolnav şi auzii în urma mea un suspin atât de dureros, încât mă ţintui pe loc cu un cui, am vrut să fug după străin, însă ne putând, am renunţat. Gândindu-mă puţin, mintea mi se lumină şi în mine se ridică un lucrător nou care începu să-l judece pe cel vechi. O adevărată înţelegere mă pătrunse şi m-am trezit rugându-mă: Doamne fie-ţi milă de mine.  Copleşit, căzut în genunchi cu lista analizei râvnei mele de lucrător. Priveam la ea şi parcă se prefăcuse într-o oglindă în care vedeam atât de limpede starea în care se afla inima mea în acele momente. Abia atunci am înteles bine analiza străinului. Am văzut că era desăvârşită şi bine cântărită, iar eu, nenorocitul de mine nu mai aveam nimic de zis. Eram atât de lămurit cum n-am mai fost niciodată, dar eram zdrobit de durere. Un foc ardea în mine. Am strigat deznădăjduit către Dumnezeu să mă scape de mine însumi, dar durerea creştea mereu...
Mă strângea de gât, gemeam, iar suferinţa creştea mereu încât inima mea era gata să plesnească. Nu mai puteam.
   Înăbuşit de groază, începui să strig atât de tare şi de disperat, încât m-am trezit. Pâna în ziua aceea, ori de câte ori mă rugam, îi ceream Tatălui Ceresc să mă scape de tot ceea ce este rău şi de pedeapsa viitoare. De atunci încoace însă, n-am mai ştiut să mă rog decât să mă izbăvească de mine însumi. E un lucru de mare preţ ceea ce am învăţat acum la bătrâneţe ( lucrul care îl uitasem în rugăciunile mele ). Fără să uit, de atunci aşa m-am rugat mereu, nici o clipă n-am mai avut pace până nu m-am văzut scăpat de mine, prin focul curăţitor al Harului Domnului Iisus. Şi n-am ştiut ce-i odihna până ce n-am ştiut că în locul interesului religios şi mândriei a venit lumina şi smerenia Dragostei Domnului Iisus, astfel încât astăzi pot spune: 
"DACĂ DOMNUL MĂ VA CHEMA, VOl PUTEA STA LINIŞTIT LA PICIOARELE Sfântului Mântuitor, Iisus Christos, purtând Cununa Împărăţiei Veşnice" . Astfel eu care mă bucuram în lucrarea făcută de mine însumi de credincioşia mea în care stăteam, m-am vindecat şi acum spun tuturor.
   De vă rugaţi Lui Dumnezeu, rugaţi-vă să vă scape de voi înşivă, de starea de mândrie ce vă stăpâneşte, de nepăsarea faţă de Slava Lui Dumnezeu care se găseşte în viaţa tuturor creştinilor din zilele noastre.          
  Cel ce se întoarce la Dumnezeu se opreşte mai întâi de pe calea pierzării, şi nu mai păşeşte spre păcat. 
 În al doilea rând, recunoscându-L pe Domnul Iisus, este atras spre EL, se desparte de tot ce nu-i place Domnului şi astfel, îndreptându-se cu faţa spre Domnul lisus, întoarce spatele lumii şi păcatului. 
 În al treilea rând, porneşte pe Calea curată a Ascultării de Dumnezeu.

                 PENTRU FRAŢII DE PRETUTINDENI !


Invataturi din proverbele lui Solomon !

Inceput de week-end, 24 august, capitolul 24 din proverbe.
"Iata ce mai spun inteleptii: Nu este bine sa ai in vedere fata oamenilor in judecati"
O zi minunata !

O zi binecuvantata !

Acolo unde oamenii nu pot....poateDumnezeu
Acolo unde oamenii nu stiu....stie Dumnezeu
Acolo unde oamenii nu vad....vede Dumnezeu

Acolo unde oamenii nu dau....da Dumnezeu
Pentru ca Dumnezeu e totul si El poate totul ! ♥

Fiti binecuvantati de Domnul !
                                                   

Hrana ta zilnica !


24 August Numeri 16.1-15
Acum se mai adaugă o pagină tristă la sumbra istorie a poporului în pustiu. Epistola lui Iuda numeşte acest eveniment „răzvrătirea lui Core" (Iuda 11). Acest incident arată cât de departe ne poate duce mândria despre care ne-a vorbit cap. 15: până la o adevărată revoltă împotriva lui Dumnezeu.
 Core este un levit din familia lui Chehat. Nemulţumit de nobilul său serviciu, râvneşte la preoţia pe care Domnul i-o încredinţase lui Aaron şi familiei sale. A face slujba Cortului, a sta înaintea adunării „ca să-i slujiţi" (v. 9), nu li s-a părut suficient lui Core şi complicilor săi; au dorit ceva mai înalt. Azi, unii creştini sunt tot atât de nemulţumiţi de slujba pe care le-a încredinţat-o lor Domnul. Ei vor să fie importanţi, să se ridice deasupra altora. Apostolul Ioan este obligat să-1 denunţe în cea de-a treia sa epistolă pe un anume Diotref care iubea întâietatea în adunare. Ce contrast cu Cel care „n-a venit ca să I se slujească, ci ca El să slujească ..." (Marcu 10.45).
Cât despre Datan şi Abiram, ei au îndrăznit să folosească în legătură cu Egiptul expresia: „ţară unde curge lapte şi miere" (v. 13), care definea Canaanul. Pentru ei, „conducerea" lui Moise era de nesuferit. Aceşti oameni întruchipează rebeliunea civilă (laică), în timp ce Core personifică apostazia religioasă.

23 august 2012

ESTI SIGUR DE ZIUA DE MAINE !

Am venit de la biserica si  inainte de a merge la somn, am deschis calculatorul sa imi citesc mesajele si sa scriu cateva ganduri pe blog.Altul  imi era mesajul, dar rasfoind mesageria....am dat de un link, care cel putin la prima vedere mi-a atras atentia.
"Milionarul Dragoş Nicolae Pop a murit în somn"
Dragoş Nicolae Pop, al 211-lea milionar şi al treilea deces din TOP 300, în 2012
Socant, nu...?
Acţionar al unui important distribuitor de medicamente din România, Dragoş Nicolae Pop, 44 de ani, a decedat, miercuri seară, în urma unui atac coronarian (si asta in timpul somnului) Doi alţi milionari români au decedat anul acesta.
Dragoş Nicolae Pop este una din poveştile de succes ale mediului de afaceri, un om care a pornit dintr-o poziţie inferioară social şi financiar şi a reuşit să ajungă unul dintre cei mai bogaţi oameni ai ţării. ADM Farm, firma pe care a creat-o, este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa românească de medicamente. Milionarul român a decedat ieri seară, 22 august, în urma unui atac coronarian, la vârsta de 44 de ani, conform unor surse apropiate lui Pop.(sursa http://www.ziuanews.ro/)

Mi-a venit imediat in minte acel verset: 
" Dar Dumnezeu i-a zis: „Nebunule! Chiar în noaptea aceasta ţi se va cere înapoi sufletul; şi lucrurile pe care le-ai pregătit ale cui vor fi?”
Avea de toate, era milionar.....dar nu a contat...!
 Nu cunosc viata acestui om, ma refer strict la titlul aceste stiri..."milionar mort in timpul somnului"
Regret, ca  era un  om inca tanar si avea viata inainte....dar din punctul de vedere al nostru ca si oameni. Noi avem acest obicei de a spune "ai viata inainte"...dar,  CAT..?
Care viata....? Cine a hotarat cat sa traim...?...Noi...?
Firul vietii noastre e in mana lui Dumnezeu, pentru ca EL ne-a daruit-o. Poate la noapte Dumnezeu hotaraste sa ne ia inapoi darul pe care ni l-a facut, pentru ca eu consider viata, un dar din partea LUI.

Dragul meu, indiferent ca esti sarac si asta seara poate nu ai avut delicatese la cina sau poate nu ai avut deloc mancare, indiferent ca esti multi-miliardar, poate ai  atat de multi bani, incat ii  risipesti pe lucruri fara de valoare, poate iti negilijezi sanatatea, familia, copiii, poate te neglijezi chiar pe tine. Iti iei doua joburi, muncesti de dimineta pana seara tarziu, si ce este  cel mai important "SUFLETUL"...TI-L NEGLIJEZI.
  Te gandesti  ca ai viata inainte, nu uita.....si iti reamintesc un verset din Biblia, nu o spun eu, ci DUMNEZEU spune: "...Nebunule! Chiar în noaptea aceasta ţi se va cere înapoi sufletul; şi lucrurile pe care le-ai pregătit ale cui vor fi?”
Adevaratele valori nu se pot cumpara cu bani si adevaratele bogatii nu consta in numarul  banilor din conturile tale. Doar lucrurile de mana a doua le poti cumpara cu bani. MANTUIREA sufletului este PRIORITARA in viata noastra si indiferent de numarul banilor, VIATA VESNICA nu o putem cumpara.
Cardul rezolva problemele aici, dar nu poate rezolva nimic in vesnicie !
Cu bani cumparam o diploma( caci si-asa e in trend), putem cumpara  o pozitie in societate,  putem cumpara  functii inalte, putem cumpara trupul unor femei, dar NICIODATA cu bani nu-l cumparam pe HRISTOS.
Pretul LUI este prea mare ca sa il poata cumpara vreun miliardar, pretul jertfei LUI si sangele care a curs la GOLGOTA nu este de vanzare...... ESTE GRATIS !!!
"Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică"
TOT CEEA CE TREBUIE SA FACI....sa crezi !!!
 Astazi  suntem aici...dar maine...? 

Beneficiile partasiei cu Tatal Nostru !

Intentionat am specificat in titlul acestui editorial "beneficiile partasiei cu Tatal Nostru", puteam sa spun "beneficiile partasiei cu Dumnezeu...dar mi se pare mult mai intim cuvantul  TATA . 

Fiecare isi doreste partasie si momente speciale cu fiinta draga !
Pentru crestinii autentici fiinta cea mai draga este ISUS, si este o onoare sa putem sta in fiecare zi cu El!
Pe langa faptul ca  prezenta Lui este o necesitate in viata noastra, ea ne aduce si beneficii  majore in viata spirituala.
A.W.Tozer se inchina lui Dumnezeu zilnic. A fost unul dintre putinii lideri care a predicat si a invatat despre ce inseamna perseverenta unei vietii traita in partasie cu Dumnezeu.Putini stiu ca in fiecare zi la ora 5.30 pe malul unui lac, Tozer se inchina lui Dumnezeu.
Inchinarea personala este giuvaierul care lipseste intre crestini !!!!!,
spunea Tozer.

In scriptura ne sunt prezentate  aceste beneficii.
1) O viata de partasie permanenta cu Domnul nostru, ne ajuta sa crestem spiritual !
Fapte 20:32 "Cuvantul Harului Sau este Cel care va poate zidi sufleteste...."
2) O viata de partasie corecta si permanenta ne aduce curatirea spirituala !
Ps. 119:9 "Cum isi va tinea tanarul curata cararea ? Indreptandu-se dupa Cuvantul Tau !"
3) O viata de partasie permanenta cu Domnul este esentiala pentru calauzirea noastra !
Psalmistul David  ne spune in cap.32:8 "Eu zice Domnul, te voi invata si-ti voi arat calea....", si aici ar fi atatea versete care ne vorbesc de calauzirea pe care o primim prin Cuvantul Lui.Ps. 119;133,Prov. 3:6,etc
4) Viata de partasie zilnica ne aduce BIRUINTA !
Cel mai frumos spune David in psalmul 119:1:"Strang Cuvantul Tau in inima mea , ca sa NU PACATUIESC ..."
5) O viata spirituala zilnica ne aduce atat noua simplilor slujitori, dar mai ales liderilor o viziune clara !
In Luca 24:31:"...atunci li s-au deschis ochii....", iar Solomon in Proverbe 29:18:"cand nu este nici o descoperire  dumnezeiasca,poporul piere ".
6) Printr-o viata spirituala permaneneta primim putere spirituala !
Cel mai bine descrie tot David in Ps.119:116: "Sprijineste-ma  dupa fagaduinta Ta, ca sa traiesc, si nu ma lasa de rusine...."
Si nu in ultimul rand  :
7) O viata de partasie cu TATAL nostru ne aduce consecventa in viata noastra spirituala!
Ciudat nu....?..o viata de partasie consecventa aduce consecventa !!!!
Citeam despre un caine buldog, care zi de zi se strecura intr-o curte unde mai erau doi caini. Zi de zi, la aceeasi ora, nu intarzia niciodata, desi de fiecare data pleca zdrentuit de bataia pe care o lua, asta nu l-a impiedicat sa revina maine zi in acelasi loc.Intr-un final, dupa luni in sir, buldogul se plimba in aceea curte ca fiind stapan.
Interesant....!!!!

Poate ca nu vom primi raspunsul pe care il asteptam, poate ca nu primim atunci cand il asteptam, poate ca nu vom iesi de fiecare data biruitori, dar indiferent daca suntem invinsi sau suntem invingatori, o viata de partasie perseverenta nu poate decat sa ne fie benefica .

Invataturi din proverbele lui Solomon !

Ne apropiem de finalul lunii, azi fiind 23 august, avem un verset frumos in capitolul 23.
"Asculta pe tatal tau, care te-a facut,si nu nesocoti pe mama-ta, cand a imbatranit "
Fiti binecuvantati !

Hrana ta zilnica !


23 August Numeri 15.22-41
Cuvântul care pătrunde intenţiile inimii stabileşte cu grijă distincţia între păcatele „din greşeală" (v. 22), rezultate din ignoranţă sau din neglijenţă (sau nechibzuinţă), şi păcatele din „îngâmfare" (v. 30 ), comise cu o voită sfidare a voinţei divine. Pentru această ultimă categorie de păcate nu era nici un remediu, cum ni se arată prin exemplul pedepsirii omului care n-a respectat Sabatul (v. 32-36). „Cine îşi înţelege greşelile”. Curăţeşte-mă de cele ascunse ale mele" - se roagă psalmistul, dar, conştient de slăbiciunea lui, adaugă - „Păzeşte, de asemenea, pe slujitorul Tău de păcatele mândriei, ca să nu stăpânească ele peste mine ..."(Psalmul 19.12, 13).
În ce priveşte răul, israelitul mai dispunea de un mijloc de prevenire: aceşti ciucuri legaţi cu un fir albastru la veşminte, vorbind de legăturile lor cu Domnul şi avertizând constant să nu-şi întineze hainele. Frumos simbol pentru noi, cei credincioşi, aceasta reprezentând caracterul nostru ceresc, pe care nu trebuie să-l uităm niciodată! Astfel vom fi păziţi cu privire la păcatul din umblarea noastră şi de asemeni de a căuta poftele inimii sau ale ochilor (v. 39). „Căutaţi cele de sus... gândiţi la cele de sus ..." îndeamnă apostolul (Coloseni 3.1-2). Aceasta pentru că acolo este Hristos - satisfacţia inimilor noastre - aşezat la dreapta lui Dumnezeu.

22 august 2012

Invataturi din proverbele lui Solomon !

Fiind  data de 22, astazi citim capitolul 22 din Proverbe. Iata ce este cu adevarat valoros...!
Un nume bun este mai de dorit decât o bogăţie mare,
şi a fi iubit preţuieşte mai mult decât argintul şi aurul !
O zi minunata!

Hrana ta zilnica !


22 August Numeri 15.1-21
După evenimentele tragice din cap. 14 ar fi normal să gândim că necredinţa şi răzbunarea poporului l-au făcut să-şi piardă toate drepturile asupra ţării Canaan. De aceea Dumnezeu, imediat după acestea, vine să le vorbească despre ţara promisiunii, arătând că nimic nu-L determină să Se răzgândească de la împlinirea ţelurilor harului Său. In acelaşi timp El menţionează în acest capitol (15) şi diferitele jertfe: 
arderea-de-tot (v. 3), jertfele de pace (v. 8), jertfele pentru păcat (v. 24), precum şi darurile de mâncare şi de băutură, tocmai pentru a le arăta că are resurse pentru a rezolva cele mai grave crime sau, mai curând, că are o singură resursă, sub multiplele-i aspecte, în lucrarea Preaiubitului Său. Din aceasta se ridică, oricât de tristă ar fi starea poporului, o „mireasmă plăcută Domnului" (expresie amintită de cinci ori). Prezentată figurat sub multiplele ei aspecte, lucrarea lui Hristos se manifestă în folosul întregului popor. Legea era aceeaşi pentru străin ca şi pentru un israelit prin naştere; străinului i se permitea să aducă aceleaşi jertfe şi aceleaşi daruri de băutură, prefigurând harul!
 Extins în afara limitelor Israelului, Evanghelia vestita „oricărei făpturi de sub cer" (Coloseni 1.23).
Versetele 17-21 tratează cele dintâi roade şi ni se aminteşte că Domnul are întotdeauna primul drept asupra a tot ce avem (Matei 6.33)

21 august 2012

Moise un lider demn de urmat !

   Asa cum am spus mai devreme, daca timpul imi va permite azi la birou, voi incerca sa privesc la omul lui Dumnezeu MOISE, si slava Domnului ca imi creeaza si acest timp de care am nevoie.
   Dumnezeu l-a facut lider peste popor si vad in acest om toate calitatile pe care ar trebuie sa le aibe un lider....si neaparat doar un lider, ci toti acei care vor sa traiasca o viata in dependenta de Dumnezeu.
Cap. 34 din Exod descrie cel mai bine caracteristicile acestui lider.Daca il citim cu atentie, si va rog sa il cititi ca sa puteti vedea exact cum este descris.
  1) Pregatit pentru a veni inaintea Domnului: vers.1 "fii pregatit dis de dimineata"
  2) Pregatit pentru a asculta: vers.2 "...sa stai acolo inaintea Mea"
  3) Acceptarea unei intalniri intime cu Dumnezeu: vers. 3 "....nimeni sa nu se suie cu tine"
  4) Experienta prezentei lui Dumnezeu:vers.5 " Domnul s-a pogorat intr-un nor, a stat langa el acolo"
  5) Pregatit pentru inchinare: vers.8 " indata Moise s-a plecat pana la pamant si s-a inchinat"
  6) Moise un adevarat mijlocitor pentru poporul sau: vers.9 "Doamne ....iarta-ne faradelegile si  pacatele noastre..."
  7) De la vers.10-28 sunt trasate toate instructiunile de Dumnezeu, iar Moise ia aminte la ele.
  8) In vers. 30, vedem  transformarea pe care o face prezenta lui Dumnezeu: "...pielea fetei lui  stralucea"
  9) In vers. 31 si 32 vedem  rolul lui Moise ca lider care negociaza si la randul lui transmite poporului sau tot ce i-a comunicat Dumnezeu: "...le-a dat toate poruncile pe care le primise de la Domnul pe  muntele  Sinai "
10) Vers.27 arata ascultarea si dedicarea Lui fata de Domnul: "...scrieti cuvintele acestea, caci pe  temeiul acestor cuvinte inchei legamant cu tine... "

Ma intreb, cati lideri din ziua de azi....sunt asemanatori lui Moise?

Ingenunchez in zorii zilei !

     In clipele de liniste aud glasul lui Dumnezeu, doar in partasie cu El ma pot bucura de prezenta Lui, ma pot  hrani din Cuvantul Lui,  de-aceea fiecare zi pornesc la drum alaturi de El si ii incredintez totul...viata mea, familia mea grijile mele si tot ceea ce am.....pentru ca tot ceea ce am sunt primite de la EL.

    O viata de biruinta in credinta nu putem avea, decat daca facem, ceea ce faceau inaintasi nostri in credinta.
Sunt suparata atunci cand diavolul imi ocupa acest timp pe care il am si nu reusesc sa stau inaintea Domnului atat cat ar trebui. Atunci cand vin inaintea Lui "superficial" sau "grabita", si biruinta in fata incercarilor este tot superficiala, si o spun din experienta.Momentele petrecute in zori de zi cu Tatal nostru sunt unice.
   Am cautat in Vechiul Testament oameni care au avut o relatie si o experienta bogata cu Dumnezeu si slava Domnului ca au fost destui. Avem atatea exemple demne de urmat !!!
   Avraam, in Geneza 22:3: "S-a sculat dis de dimineata si s-a dus la locul unde statuse inaintea Domnului....si a pornit spre locul unde i-l spusese Dumnezeu". Pe langa faptul ca mergea in zori sa se inchine vad in Avraam si un bun ascultator, "a pornit spre locul unde i-l spusese Dumnezeu". Cred ca, Dumnezeu isi doreste atunci cand venim inaintea LUI, sa fim  pregatiti sa facem ceea ce ne spune, sa fim pregatiti sa pornim acolo unde ne trimite, sa fim dornici sa stam la dispozitia Lui.
   Iacov, Geneza 28:18-22: "Si Iacov s-a sculat dis de dimineata, a luat piatra pe care o pusese capatai....". Avea acelasi obicei, dis de dimineata... Zorii zilei sunt momentele ideale pentru a veni  inaintea lui Dumnezeu.
   Moise, Exod 34:2: "Fii gata dis de dimineata si suie-te de dimineata pe muntele Sinai, sa stai acolo inaintea Mea, pe varful muntelui...". Acelasi exemplu si in Moise, inchinarea de dimineata si ascultarea.
Nu este suficient sa ne  inchinam, trebuie sa si ascultam. Capitolul 34 daca il citim in intregime ne poate invata ceea ce inseamna o inchinare perfecta si o dedicare lui Dumnezeu, dar poate in urmatorul editorial, si sper sa am timp la birou sa fac acest lucru, voi incerca sa il aprofundez verset cu verset.
   David, atat de mult imi place de el. David, omul care a pacatuit impotriva lui Dumnezeu, dar este si omul care s-a cait atat de mult, si Dumnezeu si-a gasit placerea in el. In Psalmul 5:3, David spune :" Doamne , auzi-mi glasul dimineata ! Dimineata eu imi indrept rugaciunea spre Tine si astept". Vad in David un bun inchinator, dar si un om rabdator,"...astept". De-atatea ori venim in fata lui Dumnezeu cu problema noastra, si suntem dezamagiti ca nu s-a rezolvat...dar oare am avut suficienta rabdare...?...am asteptat destul...?
   Isaia, marele om a lui Dumnezeu. Isaia 50:4 : "...El imi trezeste in fiecare dimineata, imi trezeste urechea sa ascult cum asculta niste ucenici...". Iarasi intalnim acelasi spirit de ascultare de Dumnezeu.
  Daniel, omul care imi place atat de mult. Daniel eera un om foarte ocupat, sa nu uitam ca era primul ministru al unui mare imperiu, cu toate astea Daniel isi gasea timp pentru a se inchina Domnului, de trei ori pe zi, si asta nu o facea "in graba", ci isi dedica timp pentru a sta in prezenta LUI. Daniel 6:10:"....si de trei ori pe zi ingenunchea se ruga si lauda pe Dumnezeul lui, cum facea si mai inainte". Vad o dedicare in Daniel extraordinara, si imi doresc sa fiu un Daniel zi de zi.Imi vine acum in minte o cantare pe care o cantam cu ani in urma: "Credinta ca lui Daniel as vrea sa am, Isuse Doamne numai Tu poti sa mi-o dai..."
  Ezechiel, avea si el o viata dedicata lui Dumnezeu., si numai in partasie cu El  primea din partea Domnului calauzire. Ezechiel 12:8:" Dimineata....Cuvantul Domnului mi-a vorbit..." 
  Cu siguranta mai sunt in Scriptura oameni care au avut clipe de liniste in prezenta lui Dumnezeu in zorii zilei.M-am oprit doar la cativa oameni ai lui Dumnezeu care au facut din acest lucru o prioritate si o necesitate. Nu putem avea o viata spirituala in crestere si nici o viata de biruinta impotriva pacatului, daca neglijam acest  important  moment al zilei. De fapt, aceste momente de adorare  si de inchinare la adresa lui Dumnezeu ne dau putere, ne aduc calauzire si ne ajuta sa avem o viata de biruinta ca si crestini.Scopul meu si cred ca al fiecarui crestin este de a avea o viata placuta inaintea LUI, care  in mod special se rezuma la biruinta asupra pacatului care incearca sa ne inunde viata in orice moment.
  Zorii zilei sunt momentele cele mai importante in viata de crestin !!!
  
    O dimineata si o zi cat mai placuta !

Invataturi din proverbele lui Solomon !

Este o binecuvantare si un har cat beneficiem de toate aceste invataturi din scriptura !
Un gand si astazi in 21.08 din capitolul 21:
"Cine isi pazeste gura si limba, isi scuteste sufletul de multe necazuri"
O vorba din batrani spunea:"tacerea e ca mierea"
O zi minunata !

Hrana ta zilnica !

21 August Numeri 14.26-45
In acest trist episod, ce consolare este să ne putem gândi la Iosua şi la Caleb! Ei au fost însufleţiţi de un „alt duh". De aceea nu şi-au pierdut răsplata. Din toată generaţia lor, ei vor fi singurii care vor intra în ţară. Până atunci însă vor fi nevoiţi să împărtăşească soarta unui popor vinovat: să rătăcească patruzeci de ani traversând nisipul deşertului. Dar în timpul acestui lung pelerinaj vor fi neîncetat încurajaţi de amintirea ţării pe care o cercetaseră, acest pământ al Canaanului din care deja gustaseră roadele.
Moise anunţă veştile rele. Cum reacţionează poporul? Când Caleb îi îndemna să urce plini de curaj şi să ia în stăpânire ţara, ei voiau să se întoarcă în Egipt sau vorbeau de pieirea în pustiu (13.30; 14.2). Acum, în timp ce judecata lui Dumnezeu îi determină să-şi refacă drumul spre Marea Roşie şi Dumnezeu îi anunţă că vor muri în pustiu, ei vor să scape de pedeapsă şi răspund: „Iată-ne, şi ne vom sui!" (v. 40).
Inima omului nu se pune niciodată de acord cu Dumnezeu, mai cu seamă când este vorba să-şi recunoască greşelile comise, să se supună disciplinei sau să accepte cu umilinţă consecinţele păcatelor sale. Deşi Moise le spune „Nu vă suiţi" (v. 42), ei se încăpăţânează şi suferă o crudă înfrângere.

20 august 2012

Caznicie sau casnicie ?

 Intr-o zi, cineva avea la status la messenger, "Caznicie sau Casnicie" .
Atunci m-am gandit mult la acest joc de cuvinte, si am incercat sa vad diferenta dintre ele.Ieri, din nou am auzit aceasta expresie, cu ocazia unui servici de nunta la biserica,"caznicie sau casnicie".
O singura litera e diferita in aceste cuvinte si totusi o diferenta atat de mare intre ele.
Cum este sau cum ai vrea sa fie casnicia ta?
Cand ne casatorim , fiecare isi imagineaza casatoria un "paradis", si nu este rau deloc, singura problema este daca stim sa o transformam in paradis sau facem din ea un iad.
Prima conditie ca aceasta casnicie sa fie un paradis:
"INCEPE CASNICIA ALATURI DE DOMNUL"
A doua conditie: " NU CAUTA SA AI ASTEPTARI  IREALE"

Este atat de minunat sa  poti spune: " eu si familia vom sluji Domnului ", iar in momentul cand declari acest lucru, aceasta casnicie va fi binecuvantata, si niciodata aceasta casnicie nu se va transforma in "caznicie".De prea multe ori avem asteptari prea mari de la partener.Asteptam sa fie exact ca noi, nu ne place ca nu este ordonat ca noi, descurcaret ca noi, nu ne place ... ca nu face exact ce ne facea mama sau tata...etc...
Dar niciodata nu ne-am intrebat....noi, daca suntem la nivelul care se asteapta partenerul de la noi....???
Perfecti nu suntem niciunul, in schimb suntem perfectibili !
Partea cea mai rea este, ca daca nu este asa cum dorim incercam sa facem schimbari la persoana aleasa, dar uitam ca  NOI nu avem rolul de modelatori, ci Dumnezeu modeleaza.
Traim o viata cu partenerul si in loc sa ne bucuram de aceasta casnicie, incercam in permanenta sa facem schimbari ca sa fie dupa placul nostru, si daca nu reusim devenim nemultumiti.....iar de-aici pana la a deveni casnicia , "CAZNICIE"...nu este decat un pas.
Atunci cand nu tinem cont de diferentele dintre noi, atunci cand uitam ca suntem doua persoane diferite, atunci cand nu suntem toleranti fata de partener,atunci cand nu suntem rabdatori unul fata de celalat, atunci cand lipseste comunicarea dintre parteneri, atunci cand vrem mai mult sa fim iubiti ,dar noi nu iubim la fel, atunci cand NU INVATAM sa ne acceptam unul pe celalalt ASA CUM SUNTEM...atunci cand nu ne straduim sa oferim totul, fara sa asteptam nimic in schimb.... avem toate sansele sa traim o "CAZNICIE".
ATUNCI CAND ASTEPTARILE NOASTRE SUNT IREALISTE,
CASNICIA  CU SIGURANTA, VA DEVENI UN ESEC !





Invataturi din proverbele lui Solomon !

 O saptamana noua insotita de prezenta Domnului va doresc!
Solomon are si astazi un gand pentru noi.
"Daca cineva blastama pe tatal sau si  pe mama sa, i se va stinge lumina in mijlocul intunericului" 
Ferice va fi de cel care isi pretuieste parintii !!!
Fiti binecuvantati !

Liber ...si totusi sclav !

  Zilnic auzim atatea stiri  la tv ca ne ingrozesc. O fetita de 13 ani, infectata cu virusul HIV si obligata sa se prostitueze, a infectat in jur de 1000 de barbati...nu stiu care pedofil a sechestat un minor si l-a obligat sa intretina raporturi sexuale,  fete amagite cu un loc de munca in strainatate, apoi sechestrate si tinute sclave  in  nu stiu ce apartament, copii sclavi, exploatati cu munca fortata  in unele tari din Africa si Asia....si exemplele ar putea continua.
Dar ne-am pus intrebarea....cati dintre oamenii, cei langa care traim in fiecare zi, sunt in plina  libertate  si totusi  sunt sclavi ?
In Ioan 8:34 scrie:" Oricine traieste in pacat, este ROB al pacatului"
Ingrozitor...sa fi liber si totusi ROB !
Partea proasta e ca de multe ori ne place aceasta stare de ROB. 
Robi ai pacatelor: pacatul ingrijorarii, pacatul nemultumirii, pacatul lacomiei, pacate aparent mici, dar care ne despart de Dumnezeu...."Vulpiile mici distrug viile mari..." 
Fiecare om este supus puterii unui pacat,si odata supus devenim ROBI. Exista insa o solutie la aceste pacate, aparent minore.Singurul care ne poate aduce eliberare...este ISUS  HRISTOS.
"Deci daca Fiul va va face slobozi, veti fi cu adevarat slobozi"Ioan 8:36





Hrana ta zilnica !

20 August Numeri 14.11-25
Poporul acesta Mă dispreţuieşte, declară DOMNUL (vezi v. 11, 23). În descrierea „ţării cercetate" (13.32, compară cu Ps. 106.24), Dumnezeu este, de fapt, subiectul dispreţului şi al nerecunoştinţei lor. Cum putem califica noi atitudinea atâtor oameni care dispreţuiesc darul care este chiar cerul, dăruitorul fiind însuşi Dumnezeul
Moise intervine din nou, ca în episodul cu viţelul de aur. Cu nici un chip nu se lasă ispitit de propunerea ca el să devină căpetenia unei noi naţiuni (v. 12; Exod 32.10 sf). Aducând un argument de necombătut, îi aminteşte Domnului că este în discuţie grandoarea Numelui Său înaintea naţiunilor. Apoi, arătând ceea ce a învăţat de la El şi citându-I propriile cuvinte (Exod 34.6-7), îi aminteşte Domnului că El este „încet la mânie şi bogat în îndurare (sau: bunătate)", sugerându-I că acum are ocazia să ierte „nelegiuirea şi răzvrătirea". Unde nu este vină, iertarea nu are rost. Dar păcatul omului, al meu şi al tău, I-a dat lui Dumnezeu ocazia să-Şi manifeste harul. Copii ai lui Dumnezeu, şi noi îl cunoaştem pe acest Dumnezeu care iartă.
El este Tatăl nostru. Şi avem lângă El un apărător plin de iubire: este Isus, Mântuitorul nostru (1 Ioan2.1).

19 august 2012

Trio instrumental- grup Elim

Fiti binecuvantati !

Invataturi din proverbele lui Solomon !

Si in aceasta zi doreste Solomon sa ne imparta  din intelepciunea pe care i-a dat-o Dumnezeu.Atat de bogat este acest capitol...incat imi este greu sa ma hotarasc asupra unui verset.
" Asculta sfaturile si primeste invatatura, ca sa fii intelept pe viitor"
un indemn minunat si demn de urmat...dar inca un verset plin de adevar:
"Omul face multe planuri in inima lui, dar hotararea Domnului, aceea se implineste "
O duminica binecuvantata !


Hrana ta zilnica !

19 August Numeri 13.26-33; 14.1-10
Au fost trimişi doisprezece cercetaşi: câte unul pentru fiecare seminţie. Iniţial nu era nici o distincţie între ei. Dar cele patruzeci de zile de călătorie i-a pus pe aceşti oameni la încercare (numărul 40 în Biblie vorbeşte întotdeauna de punerea la încercare). La întoarcere, fiecare arată ce este în inima lui. Rezultatul?
Zece sunt necredincioşi. Numai doi - Iosua şi Caleb - au încredere în Domnul. Credinţa îl cunoaşte pe Domnul şi apreciază circumstanţele din punctul Lui de vedere, în timp ce necredinţa le măsoară cu dimensiuni omeneşti şi se opreşte la obstacole vizibile. Uriaşii, fii ai lui Anac, nu erau o fabulaţie, cum nu erau fabulaţie nici zidurile înalte. Dar greşeala oamenilor era că luau în considerare limitele lor şi că se ocupau cu ceea ce duşmanii puteau gândi despre ei (v. 33 sf), când ar fi trebuit să privească spre Domnul. Iosua şi Caleb nu se ruşinează să-şi declare credinţa în faţa tuturor. Ei preţuiesc moştenirea promisă şi îşi îndeamnă fraţii s-o ia în stăpânire. Ce frumos exemplu!
Ne numărăm şi noi printre aceia care îndeamnă spre „ţară", sau printre cei care descurajează sufletele ca să nu îl urmeze pe Isus? Să nu fii de acord cu ceilalţi (v. 10) este întotdeauna dificil, uneori periculos. Aceşti doi oameni era să fie ucişi cu pietre (v.10), dar Dumnezeu a fost de partea lor.