Versetul zilei

14 decembrie 2017

Ce raspandim in jur?

Mulţumesc totdeauna Dumnezeului meu ori de câte ori îmi aduc aminte de tine în rugăciunile mele, pentru că am auzit despre credinţa pe care o ai în Domnul Isus şi dragostea faţă de toţi sfinţii. Îl rog ca această părtăşie a ta la credinţă să se arate prin fapte, care să dea la iveală tot binele ce se face între noi în Hristos. 
Filimon 1:4-6
Atunci cand alegi sa vii la Hristos, in viata ta intervine o schimbare majora care poate fii vazuta de cei din jurul tau. Filimon era unul din "roadele"aduse de Pavel la Hristos(v.19). Scrisoarea pe care i-o scrie Pavel lui Filimon este trimisa din inchisoare, dar cu toate ca si el era un urmas a lui Hristos,el se bucura de libertate. Mare bucurie cred ca a avut Filimon citind aceste randuri prin care ii amintea ca el, Pavel, prietenul lui si tovarasul lui de lucru in campul Evangheliei se roaga pentru el.
Mi-ar placea sa primesc asemenea incurajari, sa stiu ca "cineva", "undeva" se roaga pentru mine...
Dar mai mult de-atat, Pavel ii da de veste ca a auzit vesti bune despre el (am auzit despre credinţa pe care o ai...)aceasta fiind aratata prin dragostea lui fata de cei din jur. 
Un crestin autentic iubeste neconditionat si credinta lui este insotita de fapte. 
  
 Ce vad cei din jurul nostru in noi?
Faptele noastre il reperezinta pe Hristos si Numele Lui este vorbit de bine sau nu cumva prin actiunile noastre Numele Domnului este mai degraba hulit si blamat?
Dumnezeu sa ne dea un duh de cercetare, dar sa ne cercetam noi insine, pe noi si nu pe altii...

13 decembrie 2017

Traieste-ti viata in cinstea Regelui!

Priveam la emisiunile de știri cu atentie intreaga ceremonie de astazi, pentru ca trupul Majestatii Sale Regele Mihai a ajuns in tara, iar in ziua de sâmbătă va avea avea loc inmormantarea la Curtea de Arges.
3
sursa foto:Foto: Octav Ganea
N-am sa vorbesc despre ce a insemnat Regele Mihai pentru Romania sau viața lui, ci mai degraba despre sentimentul pe care l-am avut privind sicriul acestui mare om.
A fost rege, un om cu un caracter frumos, însă un rege efemer.
Indiferent de rang, indiferent de avuție a venit vremea când și el, regele României a trecut la cele veșnice. Mi se părea atât de straniu sa privesc un "sicriu" acoperit cu drapelul regal și sa știu ca înăuntru este un rege.
Dar ce mai contează la acest drum final?
Categoric din punct de vedere pământesc funeraliile sunt deosebite fata de ale unui om de rând, datorită meritelor sale și a rangului pe care-l avea, însă cu toate acestea finalul este același fie el rege sau un simplu om de rând.
Astăzi am putut vedea încă o dată cat suntem noi, oamenii de trecători. Indiferent cat de mult am  trai, indiferent cine suntem sau cum ne numim,  ajungem intr-o zi la final, final in care ne vom infatisa înaintea Marelui nostru REGE, ISUS HRISTOS.
Cum ne vom înfățișa si ce vom raspunde înaintea Lui atunci când ni se va prezenta filmul vieții noastre...?
 Depinde doar de noi cum am trăit viata si ce valoare am  dat lucrurilor cu adevarat importante.
Dumnezeu sa ne ajute sa conștientizăm cat suntem de trecători pe acest pământ si in acelasi timp sa ne trăim viata cu sfintenie in cinstirea Regelui.