Versetul zilei

21 noiembrie 2015

Hrana ta zilnica!

21 NOIEMBRIE
1 Corinteni 2.1-16

Ştim că, în lume, un dar de orator, o vădită superioritate, şi „cuvintele convingătoare ale înţelepciunii (v. 4) pot fi suficiente ca să asigure triumful aproape în orice cauză. Pentru a transmite însă credinţa, Dumnezeu nu S-a folosit de aceste aptitudini omeneşti, nici de abilităţile propagandei (v. 4,5). Pavel, în ciuda învăţăturii sale, nu s-a făcut remarcat la Corint nici prin înţelepciunea sa, nici prin cultura sa, nici prin talentul său de a vorbi convingător. El şi-ar fi contrazis învăţătura, deoarece crucea lui Hristos, pe care el o propovăduia, înseamnă tocmai sfârşitul lucrurilor cu care se făleşte omul. Departe însă de a fi cumva în pierdere, credinciosul a primit deopotrivă lucrurile nevăzute, „dăruite de Dumnezeu", precum şi mijlocul de a le discerne şi de a-şi însuşi aceste daruri: Duhul Sfânt, singurul Reprezentant pe care Dumnezeu îl foloseşte pentru a-Şi transmite gândurile (v. 12). La ce poate sluji o partitură muzicală, fară instrumentul la care să fie interpretată, o casetă sau un disc, fară aparatul care să permită să fie ascultate? Şi care ar fi efectul celui mai frumos concert asupra unui public compus din oameni complet surzi? Tot aşa, limbajul Duhului este de neînţeles pentru „omul natural (omul sufletesc, animat numai de sufletul său creat, fără învăţătura şi puterea Duhului Sfânt). Din contră, „cel spiritual' poate primi „cele spirituale prin mijloace spirituale" (v. 13-15).

20 noiembrie 2015

" Arată-mi slava Ta! "


Dor de casa...

Zilele trecute am trecut prin satul meu natal.
Si uite-asa m-a apucat nostalgia.....

Libera alegere!

”Acum, temeţi-vă de Domnul şi slujiţi-I cu scumpătate şi credincioşie. Depărtaţi  dumnezeii cărora le-au slujit părinţii voştri dincolo de Râu şi în Egipt şi slujiţi Domnului. Şi dacă nu găsiţi cu cale să slujiţi Domnului, alegeţi astăzi cui vreţi să slujiţi: sau dumnezeilor cărora le slujeau părinţii voştri dincolo de Râu, sau dumnezeilor amoriţilor, în a căror ţară locuiţi.
Cât despre mine, eu şi casa mea vom sluji Domnului.” 
Iosua 24:14-15 
 
Alegeti astazi....!
Nu in putine cazuri vedem fiecare ca suntem slujitorii multor lucruri.Chiar daca nu ne-am propus acest lucru vedem ca pe zi ce trece toata atentia noastra se concentreaza tot mai mult pe lucrurile pamantesti. Ne concentram timpul asupra grijilor pamantesti si asupra lucrurilor care ne aduc  fericirea, insa uitam ca este doar o falsa fericire, sunt doar impliniri si satisfactii pe moment, numai ca, concentrandu-ne in acest sens, neglijam trairea unei vieti sfinte cu Dumnezeu.
Asa cum i s-a dat libertatea poporului Israel si dreptul de a alege, tot la fel si noi beneficiem de acest drept. 
Nimeni nu ma obliga sa fac nimic, totul este alegerea mea. Eu aleg cum sa-mi petrec timpul, aleg ce sa fac, ce sa citesc, cat sa citesc, aleg unde merg, cu cine merg, aleg daca sa ascult, ce sa ascult si multe alte alegeri. La fel cred ca este si in viata ta...tu hotarasti ce faci.
Dar trebuie sa stim cateva lucruri, asa cum nimeni nu ne obliga sa alegem ceva, tot la fel, nimeni nu va raspunde pentru alegerile noastre. Mai trebuie sa stim ca fiecare alegere are si o consecinta, care poate fi buna sau  rea. 
Astazi suntem liberi sa alegem, cui vrem sa slujim. 
Vrem sa avem o viata dedicata in totalitate lui Dumnezeu sau vrem sa fim si cu Dumnezeu si cu lumea...? Poate ca in mintea noastra credem ca se poate, insa la Dumnezeu acest lucru este cu neputinta.
Dumnezeu, este un Dumnezeu gelos si El nu accepta compromisul, nu accepta jumatati de masura asa cum ne-am cam obisnuit sa ii dam, doar faramiturile noastre.
Suntem noi gata sa acceptam cerintele Lui?
Dorim, si personal imi doresc ca Dumnezeu sa lucreze prin mine, insa  stiu ca sunt lucruri care trebuie schimbate in viata mea, pentru ca El sa poata sa lucreze. Suntem chemati sa-L slujim cu  scumpatate şi credinciosie. 
Dorim sa-L slujim asa cum ne cere El?
Daca da, atunci sa-I dedicam totul LUI!
 



 

Hrana ta zilnica!

20 NOIEMBRIE
1 Corinteni 1.8-31

Pentru noi, „care suntem mântuiţi", „cuvântul crucii (v. 18) este puterea lui Dumnezeu. Pentru cei care nu au însă viaţa divină, ea nu este decât nebunie. Tot ceea ce semnifică crucea: moartea unuia drept impusă de dreptatea lui Dumnezeu, iertarea gratuită pentru păcătoşi, punerea deoparte a omului natural, sunt tot atâtea adevăruri care se ciocnesc de raţiunea omenească. Dacă, dimpotrivă, se prezintă minuni şi lucrări spectaculoase, un ideal nobil însoţit de o morală care cere eforturi... la momentul potrivit, acest gen de religie nu şochează pe nimeni. Dar iată că pe toţi înţelepţii, cărturarii, certăreţii, pe scurt spiritele puternice ale acestui secol... şi ale tuturor secolelor, versetul 18 îi aşază într-o comună şi înspăimântătoare încadrare: „cei care pier”.
Şi, într-adevăr, printre răscumpăraţii Domnului „nu sunt mulţi înţelepţi, nu mulţi puternici, nu mulţi de neam ales..." (v. 26). Pentru că acestora le-ar fi foarte greu să devină „ca nişte copilaşi" (Matei 18.3; 11.25)! Pentru a fi glorificat, Dumnezeu alege ce este slab, josnic, dispreţuit, şi aşa sunt estimaţi creştinii de către cei din lume. Ce contează însă valoarea lor prin ei înşişi, câtă vreme ei sunt în Hristos şi El este pentru ei: putere,... înţelepciune,... şi dreptate şi sfinţenie şi răscumpărare (v. 24,30)!

19 noiembrie 2015

Marturia Danei Roba!

Am dat din intamplare peste aceasta marturie. Inainte de a porni acest video, trebuie sa stiti ca in acest video sunt imagini asa cum spunea si Dana, imagini in care diavolul isi batea joc de ea, asa cum si-a batut joc de multi dintre noi, singura diferenta este ca unii dintre noi nu am fost cunoscuti in mass media asa cum a fost ea. Fiecare am avut in viata noastra pacate cu care ne-am fi rusinat, insa cui i se iarta mult, iubeste mult.
Dana a avut o viata tumultoasa si pentru orice crestin acest mod de viata este dezgustator, insa traind in lume acest mod de viata a fost unul normal.

Dana este o marturie vie in ceea ce priveste schimbarea pe care a facut-o Dumnezeu in viata ei.
 Cat priveste micile ”ajustari” pe care le mai are de facut...haideti sa nu o judecam, ci mai bine sa ne rugam.
 La vremea potrivita Dumnezeu ii va arata voia Lui si in privinta aceasta, (”machiajul”, lucru  in care multi se poticnesc si lungimea fustei). Eu nu ma machiez, dar nici nu o judec! Las judecata in mana Celui care este drept sa ne judece. Cat despre exterior...degeaba ai rochie lunga, fata nemachiata daca inima nu este curata si sincera. Cred ca Dumnezeu care a inceput in ea lucrarea o va duce la capat, la desavarsire, pentru ca acesta este Dumnezeul in care ne incredem!

Hrana ta zilnica!

19 NOIEMBRIE
1 Corinteni 1.1-8

O adunare numeroasă fusese formată la Corint prin slujba lui Pavel (Fapte 18.10); şi apostolul, tot atât de fidel ca păstor pe cât de zelos ca evanghelist, continuă să vegheze asupra ei cu o grijă plină de afecţiune (comp. cu 2 Corinteni 11.28). Le scrie din Efes această primă scrisoare, adresată în acelaşi timp către „toţi cei care, în orice loc, cheamă Numele Domnului nostru Isus Hristos" (v. 2). Dacă facem parte dintre aceştia, ea este deci şi pentru noi.
Pavel a primit de la Corint veşti neplăcute. În această adunare se iviseră diverse dezordini. Înainte însă de a aborda aceste subiecte dureroase, le aduce aminte acestor credincioşi de bogăţiile lor spirituale, atribuindu-le harului lui Dumnezeu (v. 4,5). Pentru a putea aprecia mai bine responsabilitatea noastră şi pentru a lua mai în serios viaţa creştină, să încercăm din când în când să facem bilanţul inestimabilelor noastre privilegii. Şi să ştim să-I mulţumim Domnului, aşa cum face aici apostolul.
Prima mustrare adusă adunării din Corint este cu privire la dezacordurile dintre ei - tendinţă care ne pândeşte şi pe noi uneori! Ei urmau un om (Pavel, Apolo, Chifa şi Hristos, pe care-L considerau un învăţător mai bun decât alţii: Ioan 3.2), în loc să fie uniţi în comuniunea cu „Isus Hristos, Domnul nostru", Fiul lui Dumnezeu (v. 9).
 Fie ca această comuniune să fie întotdeauna partea noastră! (1 Ioan 1.3).

18 noiembrie 2015

Hrana ta zilnica!

18 NOIEMBRIE
Romani 16.17-27

Motivele de bucurie pe care Pavel le găsea în credincioşii din Roma (v. 19) nu l-au făcut să uite pericolele la care erau expuşi aceştia. Înainte de a-şi încheia epistola, el îi pune în gardă cu privire la învăţătorii falşi, recunoscuţi prin aceea că ei caută să placă lor înşişi, slujind propriilor ambiţii şi pofte (pântecele: v. 18; Filipeni 3.19). Soluţia nu este să discuţi cu „unii ca aceştia", nici să studiezi erorile lor, ci să te depărtezi de ei, fiind simpli când este vorba de rău (v. 17-19; Proverbe 19.27). Fără îndoială că aceste manifestări ale răului nu ne
lasă indiferenţi. De asemenea, pentru a ne încuraja. Duhul ne afirmă că în curând Dumnezeul păcii îl va zdrobi pe Satan sub picioarele noastre (v. 20).
Printre primii creştini se aflau şi multe rude ale lui Pavel (v. 11,21), roade, cu siguranţă, ale rugăciunilor lui (cap. 9.3; 10.1). Fie ca aceasta să stimuleze mijlocirea noastră pentru ai noştri care încă nu s-au întors la Dumnezeu!
Ceea ce Dumnezeu aşteaptă de la credinţa noastră este ascultarea (v. 19 şi 26b), iar cele pe care credinţa noastră le poate aştepta de la El, prin „Domnul nostru Isus Hristos", sunt: puterea (v. 25), înţelepciunea (v. 27) şi harul (v. 20,24). Împreună cu apostolul, să-I dăm glorie, exprimând recunoştinţa noastră şi pe deasupra trăind pentru plăcerea Lui.

17 noiembrie 2015

Cine a câștigat, cine a pierdut?

A câștigat moartea… Până acum 54 de morți. În lumea asta, doamna în negru pare să câștige mereu.
Televiziunile… Moartea face rating…
Vânzătorii de extinctoare…
Remus Cernea…
Noii miniștri și secretari de stat…
Cine a pierdut? Restul …
Ei care au murit… Când mori năpraznic, de obicei mori nepregătit, cu sufletul uitându-se în altă parte.
Familiile lor… Nimeni nu le înțelege lacrima, deși îi mințim că da…
Biserica… Cred că a scăzut în sondaje cu încă 10 procente…
Așa vor unii ca să fie biserica, slabă… Ca să tacă… Ca să-i fie rușine să zică ”Nu”.
Și nu-i o soluție cum zicea un preot săptămâna trecută că vrea să-și pună crucea la gât și sutana pe el și să meargă la primul concert rock.
Eventual să întorci crucea cu capul în jos, că acolo așa se poartă.
 
continuarea AICI

Filmul acesta poate fi si filmul tau...

,,Nu stiu in care perioada a vietii te afli, in mod normal pentru noi oamenii aceasta ar fi ordinea etapelor, insa nu si pentru Dumnezeu.
 Astazi esti in viata si citesti aceste randuri, dar maine...?
Poate esti "prea fericit" sau "prea sigur de tine", poate "nu ai nici o grija" sau "esti prea ocupat" si n-ai timp pentru sufletul tau...nu uita chiar daca esti "prea tanar","prea ingrijorat" sau "prea batran", Dumnezeu te iubeste si te asteapta pana nu este PREA TARZIU!

Hrana ta zilnica!

17 NOIEMBRIE
Romani 16.1-16

Capitolul 12 ne învăţa ce trebuie să fie consacrarea şi slujba creştină. Capitolul 16 ne arată practica, prin intermediul acestor iubiţi credincioşi din Roma, cărora Pavel le adresează salutările sale. «Avem aici un eşantion (sau un specimen) al unei pagini din cartea veşniciei ... Nu există nicio faptă din lucrarea pentru Domnul nostru care să nu fie aşternută în scris în cartea Sa; şi nu numai fapta în sine, ci şi felul cum a fost făcută» (C.H.M.). Astfel, în versetul 12, Trifena, Trifosa şi Persida cea preaiubită nu sunt numite împreună, pentru că, dacă cele dintâi s-au ostenit în Domnul, cea de-a treia „s-a ostenit mult” şi lucrările lor nu sunt confundate.
 Totul este apreciat şi înregistrat de Acela care nu Se înşală.
Pavel, la rândul lui, nu uită ce a fost făcut pentru el (v. 2b,4). Ii regăsim aici pe „împreună-lucrătorii" săi, Priscila (Prisca) şi Acuila (Fapte 18). Adunarea se strângea în sim-plitate în casa lor (ce contrast cu bogatele bazilici clădite de atunci încoace la Roma!).
Salutările în Hristos contribuie la strângerea legăturilor de comuniune frăţească. Nu trebuie deci să neglijăm să le transmitem acelora pentru care avem încredinţare.

16 noiembrie 2015

Invitate de onoare la summit-ul G20!

Sa fii fost spioane?

16 noiembrie!

Dupa zilele de weekend, de fiecare data cand ajung la birou ma uit in calendar si imi fixex fila pentru saptamana care imi sta in fata. Suntem in 16 noiembrie..."deja", si ma uit cu o oarecare ingrijorare cand vad ritmul alert cu care trece timpul. 
 Privesc in urma si vad ce intorsatura au luat toate lucrurile, nu in viata mea, ma refer la nivel national, in tara noastra,  si in special la nivel mondial. As putea spune chiar, de la o zi la alta...este altceva. Se intampla lucruri care altadata le priveam din fotoliu pe ecranul tv sau la cinema rontaind pop-corn. 
Astazi sunt reale...chiar FOARTE REALE!
Suntem preocupati de ce se intampla si incercam sa deslusim, dar fara succes.
Oare, ce va aduce ziua de maine....?

Da, mi-am pus inima în căutarea tuturor acestor lucruri, am cercetat toate aceste lucruri şi am văzut că cei neprihăniţi şi înţelepţi şi faptele lor sunt în mâna lui Dumnezeu: atât dragostea, cât şi ura. Oamenii nu ştiu nimic mai dinainte; totul este înaintea lor în viitor.
Tuturor li se întâmplă toate deopotrivă: aceeaşi soartă are cel neprihănit şi cel rău, cel bun şi curat, ca şi cel necurat, cel ce aduce jertfă, ca şi cel ce n-aduce jertfă; cel bun ca şi cel păcătos, cel ce jură ca şi cel ce se teme să jure!
Iată cel mai mare rău în tot ce se face sub soare, anume că aceeaşi soartă au toţi. De aceea şi este plină inima oamenilor de răutate şi de aceea este atâta nebunie în inima lor tot timpul cât trăiesc. Şi după aceea?...
 Eclesiastul 9:1-3


Hrana ta zilnica!

16 NOIEMBRIE
Romani 15.14-33

Apostolul este convins de cele mai bune lucruri cu privire la creştinii din Roma (v. 14). A avea o părere foarte bună despre fraţii noştri înseamnă a avea încredere în Hristos care este în ei şi totodată aceasta îi stimulează să se menţină la acest nivel.
Cu o umilinţă impresionantă, Pavel nu-şi anunţă vizita sa printre cei din Roma ca şi cum aceştia ar avea nevoie de îndemnurile lui, ci, dimpotrivă, recunoscând capacitatea lor de a se îndemna unul pe altul (v. 14). Nici ca şi cum ei ar fi avut onoarea să se bucure de prezenţa lui, ci ca având el însuşi dorinţa să se bucure de prezenţa lor (v. 24b). De asemenea, marele apostol le scria fraţilor de la Roma că el are nevoie de rugăciunile lor (v. 30).
Presat de zelul său pentru Evanghelie, Pavel căutase în mai multe rânduri să meargă la Roma (v. 22). Dumnezeu însă, în înţelepciunea Lui, nu i-a permis. Această capitală a lumii antice nu trebuia să devină centrul lucrării lui. Nu trebuia ca biserica din Roma să se poată impune apoi ca una întemeiată de un apostol, pentru a se ridica deasupra altor adunări,... cum nu s-a lipsit să o facă mai târziu. «Biserica (în întregime) este adevărata capitală cerească şi eternă a gloriei şi a căilor lui Dumnezeu» (J.N.D.).

15 noiembrie 2015

Draga tinere, DUMNEZEU EXISTA CU CERTITUDINE SI CU O PRECIZIE DE 100%.


Plecata fiind ieri, nu am ajuns decat aseara foarte tarziu sa ma conectez la evenimenetele care au avut loc. Bineinteles ca sunt ingrozita de tot ceea ce se intampla si nu doar in Franta ci pe intreg pamantul, insa ziua de vineri seara aducand cel mai nefericit si nedorit eveniment.
Spun nedorit, pentru ca ceea ce se intampla Frantei se poate intampla oricarei tari, de-aceea cred ca in astfel de momente trebuie sa fim solidari cu ei. Biblia ne invata: ” plangeti cu cei ce plang si bucurati-va cu cei ce se bucura”, drept este ca in ultima vreme mai toate popoarele plang. 
Sunt mult mai multe momente de intristare decat de bucurie, de-aceea noi, ca si crestini suntem indemnati prin Cuvantul lui Dumnezeu sa ne rugam pentru ei, chiar daca ”unii dintre ei” sustin ca nu au nevoie de rugaciune. Ma refer la acest mesaj scris de unul din caricaturistii revistei  ”Charlie Hebdo”, revista deja cunoscuta pentru caricaturile sale indraznete si ofensatoare in mod special pentru statul Islamic.
 "Prieteni din întreaga lume, vă mulţumim că vă rugaţi pentru Paris, dar nu avem nevoie de religie! Credinţa noastră stă în muzică! Săruturi! Viaţă! Şampanie şi bucurie! Parisul înseamnă viaţă"
 Un alt mesaj scris tot de acelasi caricaturist
"Iubitorilor de moarte, dacă Dumnezeu există, vă urăşte. Şi deja aţi pierdut, atât pe pămând cât şi în viaţa de apoi", a scris el.



”Vreau sa-ti spun draga tinere ca acum, mai mult ca niciodata tara ta si poporul francez are nevoie de rugaciunea mea si a fratilor mei de pretutindeni. Mai vreau sa-ti spun un lucru de care vad ca esti nesigur: 

DUMNEZEU EXISTA CU CERTITUDINE  SI CU O PRECIZIE DE 100%.
Intr-adevar nu ai nevoie de o religie, dar ai nevoie de Dumnezeu”


Iar ca un sfat pentru tine, pentru tara ta, pentru tara mea si pentru toate popoarele lumii, 

”Dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu, se va smeri, se va ruga şi va căuta Faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele, îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul şi-i voi tămădui ţara.
Problema cea mai arzatoare este ca noi toti ne-am departat de Dumnezeu crezand ca ne putem descurca si fara El. Conducatorii acestor tari L-au scos pe Dumnezeu din ecuatie, L-au scos din toate calculele lor, si-acum incepem sa culegem roadele.
Tara dupa tara trece prin momente dificile, catastrofe dupa catastrofe si privim neputinciosi fara a putea face ceva. Cu toate masurile de siguranta luate...iata ca inca odata veem cat suntem de vulnerabili.
 Este cat se poate de trist ca asistam si uneori chiar facem parte din acest grotesc joc al diavolului care stim ca nu vine decât să fure, să junghie şi să prăpădească in loc sa ne apropiem de Cel care aduce viata, o viata din belsug. 
Doamne, acum mai mult ca oricand  te rugam sa ne deschizi ochii acestia lipiti pe care ii avem si lumineaza-ne Tu sa putem vedea cat de mare si de urgenta nevoie avem de Tine. Popoarele toate au nevoie de tine, conducatorii tarilor au nevoie de Tine, noi toti avem nevoie de Tine.
Indura-te de cei care trec prin suferinta, oricare ar fi ei si ajuta-i sa Te poata gasi pe Tine, Cel care aduci viata, pace si bucurie.
Te rugam, Tata!

Hrana ta zilnica!

15 NOIEMBRIE
Romani 14.19-23; 15.1-13

Aceste versete continuă subiectul relaţiilor noastre în raport cu alţi credincioşi. In afară de punerea în gardă de a nu-i scandaliza, găsim şi recomandări pozitive:
1. „Să urmărim cele ale păcii şi cele ale zidirii unuia de către altul" (v. 19). Ori criticile tind tocmai spre un rezultat invers.
2. A purta, în mod esenţial prin rugăciune, neputinţele celor slabi (ceea ce nu înseamnă nicidecum a fi indulgent cu păcatele), amintindu-ne că şi noi avem cea mai mare nevoie de sprijinul fraţilor şi al surorilor pentru propriile noastre neputinţe.
3. Să nu căutăm ceea ce ne-ar plăcea nouă, ci ceea ce ar face bine aproapelui nostru. In felul acesta vom merge pe urmele Modelului desăvârşit (v. 2,3).
4. Să căutăm să avem aceeaşi gândire, astfel ca părtăşia în închinare să nu fie tulburată (v. 5,6) şi să-i primim pe alţii cu acelaşi har cu care am fost primiţi şi noi (v. 7).
Subliniem calificativele date în acest capitol 15 pentru „Dumnezeul şi Tatăl Domnului nostru Isus Hristos" (v. 6). El este „Dumnezeul răbdării şi al mângâierii (v. 5), care răspândeşte mângâieri asupra noastră prin Cuvântul Său (v. 4); El este „Dumnezeul speranţei"(v. 13), care doreşte ca noi să fim umpluţi de speranţă din abundenţă; versetul 33 II desemnează ca fiind „Dumnezeul păcii” (v. 33) care doreşte să fie cu noi toţi.