Versetul zilei

11 august 2012

Invataturi din Proverbele lui Solomon !

O noua zi ..un nou capitol...capitolul 11
"Femeia frumoasă şi fără minte este ca un inel de aur pus în râtul unui porc"
O zi cu soare in suflet !

Hrana ta zilnica !

11 August Numeri 9-1-14
Se scursese un an de la ieşirea din Egipt. Şi Domnul îi comunică lui Moise instrucţiunile Sale pentru sărbătorirea acestei mari aniversări. Creştinătatea sărbătoreşte an după an naşterea şi moartea Mântuitorului. Dar după aceea cei mai mulţi nici nu-şi mai amintesc de ele până la anul următor.
 Spre deosebire de aceştia, credincioşii Domnului au privilegiul de a-şi aminti împreună de suferinţele şi moartea Lui în ziua dintâi a fiecărei săptămâni, luând parte la Cina pe care El a instituit-o.
In Israel, harul se îngrijea şi de cei care din punct de vedere al legii ceremoniale erau necuraţi sau se aflau în călătorie. Domnul cunoaşte în ce împrejurări se află ai Săi şi răspunde cu îndurare, dar nu schimbă nimic din propria Sa măsură. Chiar în luna a doua, sărbătoarea trebuia celebrată după toate rânduielile Paştelui (v. 12). Aşa cum mărturisirea greşelilor era necesară aici (v. 7), tot aşa Cuvântul îi invită pe credincioşi să se judece pe sine şi să se cerceteze înainte de a lua parte la Cina Domnului (1 Corinteni 11.28). Astăzi, participarea nu mai este deloc aşa cum era în zilele Paştelui, o obligaţie a cărei nerespectare atrăgea pedeapsa (v. 13). 
Oare, pentru aceasta, dorinţa Domnului are mai puţină putere asupra inimilor răscumpăraţilor Săi? 
Sub pretext că nu este o obligaţie, este absentarea mai puţin gravă când Domnul a spus dând paharul alor Săi: „Beţi toţi din el"? (Matei 26.27).

10 august 2012

Invataturi din Proverbele lui Solomon !

Pe masura ce trecem de la capitol la capitol, Solomon  ne uimeste prin intelepciunea care i-a fost daruita. Astazi fiind data de 10....avem capitolul 10 plin de invataturi.

" Cine vorbeşte mult nu se poate să nu păcătuiască, dar cel ce-şi ţine buzele, este un om chibzuit"
Fiti binecuvantati !

Hrana ta zilnica !

10 August Numeri 8.15-26
Înainte de a fi prezentaţi ca un dar legănat, leviţii erau curăţiţi şi se aduceau jertfe pentru ei. Trebuia să se radă cu briciul peste tot trupul (v. 7) şi să-şi spele hainele. Am văzut deja aceste simboluri legate de consacrarea preoţilor şi curăţirea leproşilor. Ele nu reprezintă nicidecum convertirea, ci lucrarea pe care o face Duhul Sfânt prin mijlocirea Cuvântului pentru ca cei credincioşi să fie păstraţi curaţi. Briciul este un simbol al judecăţii pe care o avem de purtat peste tot ceea ce vine din carne. La un slujitor, mai ales mândria creşte repede, dacă briciul n-ar fi acolo pentru a-i supraveghea apariţia. Pe de altă parte, când venim să ne spălăm, nu ne place să îmbrăcăm din nou haine murdare. Şi pentru a sluji Domnului ne trebuie nu numai o conştiinţă curată, ci şi o mărturie practică ireproşabilă.
Numai „după aceea" levitul îşi putea face datoria (v. 22). 
Lecţie însemnată! 
Nu are importanţă care anume, orice îndeletnicire cere o ucenicie, o perioadă de pregătire. Cu atât mai mult slujirea pentru Domnul înainte de a începe în grabă o lucrare pentru Hristos, să-L lăsăm să realizeze ceea ce, în harul Lui, doreşte să împlinească în noi.

9 august 2012

Invataturi din Proverbele lui Solomon !

O noua zi un nou capitol de citit...capitolul 9
"Începutul înţelepciunii este frica de Domnul; şi ştiinţa sfinţilor este priceperea"
O zi binecuvantata !

Hrana ta zilnica !

9 August Numeri 7.89;8.1-14
Versetul 89 dezvăluie care era secretul lui „Moise, omul lui Dumnezeu" (Psalmul 90): rugăciunea! Să-1 privim pe Moise sub povara responsabilităţilor care-l copleşesc, hărţuit de murmurele poporului, cum se retrăgea în întunericul şi în liniştea sanctuarului pentru a vorbi cu Dumnezeul său. El asculta „vocea" şi imediat Ii „vorbea". Să ne gândim la Domnul Isus care, cu mult înaintea zorilor sau când venea seara, după oboseala zilei, Se retrăgea într-un loc singuratic ca să Se roage (Marcu 1.35; 6.46).
De ce oare se aminteşte din nou de sfeşnic acum, la începutul cap. 8, după enumerarea darurilor practice din cap. 7 şi înainte de prezentarea sfinţirii leviţilor din versetele următoare? Oare nu pentru a arăta că lumina probează şi apreciază atât darul cât şi persoana; nu numai slujba, ci şi pe cel care o împlineşte? Dumnezeu cunoaşte valoarea închinării noastre, despre care vorbeşte acest ritual al consacrării. Şi remarcăm că leviţii erau prezentaţi de către Aaron ca „dar legănat', pentru a permite acestei lumini divine succesive să strălucească în totalitate asupra lor, fără ca vreunul să rămână în întuneric. Dacă ar fi avut o cât de mică pată pe veşminte, aceasta ar fi fost imediat observată. 
Cât de important este să stăm mereu înaintea lui Dumnezeu pentru a-I sluji!
 (exemplu: 1 Regi 17.1).

8 august 2012

Invataturi din Proverbele lui Solomon !

 Fiecare zi are  capitolul ei....ziua de 08....capitolul 8 
"Căci înţelepciunea preţuieşte mai mult decât mărgăritarele, şi niciun lucru de preţ nu se poate asemui cu ea"
 Va doresc o zi minunata !

Hrana ta zilnica !

8 August Numeri 7.1-17...84-88
Acest lung capitol se ocupă cu darurile celor douăsprezece căpetenii. Primele: cele şase care acoperite şi cei doisprezece boi, destinate levitilor, spun despre ajutorul practic pe care-l putem da slujitorilor Domnului pentru a le uşura lucrarea: ospitalitate, mijloace de transport etc. În mai multe rânduri, de exemplu în epistole, se pune problema de a-i conduce pe servitorii lui Dumnezeu (Romani 15.24; 1 Cor. 16.6, 11; 3 Ioan 6).
Aceste daruri făcute levitilor, „fiecăruia după slujba sa" (v. 5), ne asigură că Domnul Se îngrijeşte întotdeauna de cele necesare pentru ca ai Săi să-şi îndeplinească misiunile încredinţate. Apoi vin jertfele pentru dedicarea altarului. A-i servi pe fraţi, a-i ajuta în lucrurile materiale nu este totul. Aceste farfurii, cupe (farfurii adânci) şi ceşti, pline până sus cu un conţinut care vorbeşte despre perfecţiunile şi excelenţa parfumului lui Hristos, corespund cu închinarea adevăraţilor adoratori. Variatele jertfe, de asemenea formând o parte a acesteia, evocă aspectele diferenţiate ale lucrării de la cruce. 
Dar de ce alocă Domnul atâta loc acestor jertfe, cât timp toate puteau fi cuprinse într-un singur paragraf? 
Să ne însuşim acest adevăr: El pune mare preţ pe ce aduce fiecare şi nu omite nimic din ceea ce este făcut pentru El.

7 august 2012

O saptamana binecuvantata !

"Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac"
Un verset care mi-l doresc tare mult sa il implineasca Dumnezeu fata de noi. Urmeaza cateva  zile de vacanta pe care vreau sa le petrec alaturi de "piticotul meu cel mic". Obositi....eu, dupa o perioda lunga de servici, el dupa programul scolar...vrem sa ne bucuram impreuna, fara telefon...fara internet...fara alarma telefonului  dimineata...fara ....multe din lucrurile cu care ne-am obisnuit deja si care fac parte din viata noastra.
Daca  Domnul va ingadui sa ajungem inapoi cu bine....atunci, vrem nu vrem, ne intoarcem la tot ceea ce deja face parte din viata noastra. 
"Mai exista o sansa" ca blog si inclusiv cititorii lui, fac parte din viata mea si tot ceea ce fac...fac cu toata dragostea.De-aceea pentru aceasta perioada cat lipsesc, am avut grija ca cele doua  mesaje zilnice cu care deja sunteti obisnuiti, 
"Hrana ta zilnica si Invataturi din Proverbele lui Solomon", sa nu fie intrerupte si sa fie postate in fiecare dimineata, si asta multumita acestei optiuni de a  face postari programate la o data si ora stabilita.
Va multumesc pentru rugaciunile voastre, la fel ma rog  si eu, ca Dumnezeu sa lucreze si sa cerceteze prin cuvantul Sau in continuare si Dumnezeu sa ne dea intelepciune tuturor, noua celor care l-am ales ca Domn, sa il pastram pana la capat...iar celor care nu Il cunosc inca...sa profite de aceasta sansa ...cat inca mai exista si sa-si doreasca sa Il cunoasca mai mult !

Eu nu sunt...dar hrana ta zilnica te-asteapta !!!
Fiti binecuvantati !

Invataturi din Proverbele lui Solomon !

O alta zi ...07.08...un alt capitol, capitolul 7
"Şi acum, fiilor, ascultaţi-mă şi luaţi aminte la cuvintele gurii mele.
Să nu ţi se abată inima spre calea unei asemenea femei, nu te rătăci pe cărările ei.Casa ei este drumul spre Locuinţa morţilor, drumul care coboară spre locaşurile morţii"
Ia aminte...indiferent ce varsta ai....aceasta ispita  a ramas o tentatie si trebuie o veghere si o lupta permanenta!!!!
O zi plina de bucurii !

Hrana ta zilnica !

7 August Numeri 6.3-27
Scriptura menţionează mai mulţi nazirei: Samson, Samuel, Amasia (2 Cronici 17.16), loan Botezătorul. Dar Nazireu prin excelenţă a fost Isus. Pus deoparte pentru Dumnezeu înainte de naştere, ocupându-Se la vârsta de doisprezece ani de treburile Tatălui Său, consacrarea Sa pentru Dumnezeu a fost totală până la moarte de cruce. 
Deşi a venit în lume, El nu a fost din lume şi a rămas străin faţă de sărbătorile şi bucuriile ei (loan 7.8; 17.14). Niciodată n-a permis ca împrejurările Sale familiale să-I împiedice slujba (Luca 8.20-21). Dependenţa Sa a fost continuă (loan 5.19). 
Ce model este pentru noi acest scump Mântuitor, prin calea Lui de dăruire totală! 
O cale dificilă, dar la capătul căreia îl aştepta acea bucurie al cărei simbol este rodul viţei, bucurie pe care o va împărtăşi cu cei care au luat parte la ruşinea Lui aici pe pământ (v. 20 sf.; Evrei 12.2; Matei 26.29; 25.21).
La împlinirea zilelor consacrării sale (v. 13), nazireul oferea toate jertfele. Dacă ne-am luat locul aici, jos, alături de Nazireul desăvârşit, atunci în sfârşit putem fi introduşi în diversele aspecte ale lucrării Sale la cruce.
Versetele 22-27 încununează acest capitol pentru a ne arăta că punerea deoparte pentru Domnul este calea sigură a binecuvântării.

6 august 2012

Tu ce cauti?

Citeam  o istorioara astazi,  despre un tanar care  mergand pe strada a gasit o moneda de 5 dolari. Asa tare s-a bucurat,  incat din  acel moment...viata lui a fost o permanenta cautare. De cate ori iesea pe strada el tinea capul in jos uitandu-se... ce ar mai putea gasi. 
 Nu gasea bani de fiecare data, dar gasea cate ceva, fie insigne,brose, monezi...etc. In urmatorii 30 de ani el a gasit 70 de dolari, din care majoritatea erau in monezi de 10, 5 si 1 cent.
Pe langa bani a mai strans 39.119 de mici obiecte care erau aproape fara valoare. 
Nu a realizat ca aceste cautari ale lui, l-au facut sa isi piarda prietenii, sa  piarda rasaritul  superb al soarelui, sa piarda frumusetea apusului, sa piarda toata splendoarea  naturii create de Dumnezeu..si asta doar datorita ca el era vesnic preocupat sa caute in praful si gunoaiele acestei lumi.

Tu, unde ai atintita privirea? Ce cauti ? Care este preocuparea ta ?
Iata cateva intrebari la care ar fi bine sa meditezi !!!

Eu am incetat sa mai caut in gunoaiele prafuite  ale acestei vieti. Mi-am ridicat privirea in sus si L-am gasit pe Cel care si-a dat viata la Golgota pe o cruce pentru mine...pentru pacatele mele.De-atunci preocuparea mea este sa spun tuturor cat este de maret, cat este de puternic si ce  transformari a facut in viata mea.

Invataturi din Proverbele lui Solomon !

O noua  zi...un nou  capitol plin de invataturi....06.08.2012- Proverbe 6
"Poate cineva sa ia foc in san, fara sa i se aprinda hainele?"
O saptamana binecuvantata !

Hrana ta zilnica !

6 August Numeri 6.1-12
În afară de leviţi, orice israelit din altă seminţie, bărbat sau femeie, putea fi consacrat Domnului prin jurământul de nazireu (promisiune specială de despărţire). Dar, spre deosebire de fiii lui Levi, această consacrare era individuală şi voluntară. Nazireul nu era obligat să facă această promisiune, dar, odată ce devenea nazireu, libertatea sa înceta; viaţa sa publică şi particulară trebuia să se subordoneze unor reguli severe. La fel ca într-o armată, angajatul voluntar se supune la aceeaşi disciplină ca şi recrutul de clasă mobilizat. 
Condiţiile impuse nazireului erau în număr de trei:
1. Să nu consume nici un produs din vie - simbol al bucuriilor lumii.
2. Să-şi lase părul să crească - simbol al punerii deoparte pentru Hristos ce trebuia să-l caracterizeze în mod natural pe ucenicul lui Hristos.
3. Să evite contactul cu moartea, plată şi dovadă a păcatului.
În principiu, fiecare copil al lui Dumnezeu are aceste trei caracteristici: mort faţă de lume, faţă de sine şi faţă de păcat (Gal. 6.14; 5.24; 2.17-20). 
Dar pentru a avea forţa de a se menţine în această poziţie dificilă şi contrară firii, trebuia ca nazireatul său, această punere deoparte pentru Hristos, să rezulte dintr-o decizie luată cu bucurie şi din toată inima.
Vers. 9-12 amintesc cât de uşor se poate pierde caracterul de nazireu din cauza nevegherii şi cât de greu poate fi el recăpătat.

5 august 2012

Eden Spania - Te vei duce in tarana

Se va spune-odata despre tine
C-ai murit si nu mai esti
Pana nu-i tarziu straine
Vino sa te pocaiesti!
Lasa lumea pacatoasa
Nu mai amana
Caci viata este scurta
Asta-i sansa ta.

Refren:
Te vei duce in tarana fara ca sa vrei
Vei pleca spre groapa rece
Nimic cu tine n-ai sa iei
Vino azi, viata-i scurta, nimic in ea tu nu gasesti
Implinirea este Domnul, vino sa te pocaiesti!

Viata-i scurta si amara
Presarata cu dureri
Vino azi nu sta afara
C-ai ramas fara puteri.
Drumu-n viata-i cu probleme
Si nevoi de orice fel
Azi ti se deschide cale
Spre Emanuel.

Se va spune-odata despre tine
C-ai murit ca un ateu
Despietreste-ti astazi mintea
Primeste-l pe D-zeu
Ca sa scapi de judecata
De osanda si de foc
Primeste astazi mantuirea
Si nu mai sta pe loc.

Se va spune-odata despre tine
C-ai murit facand ce-i rau
Ca te-ai dus in iad departe
De Creatorul tau.
Te-ndemnam cu totii vino
Vino la Isus
Vino azi caci poate maine
Vei cadea rapus!

S-ar putea sa pierzi cursa finala...

   In urma cu cateva minunte citeam o stire care m-a ingrozit. Un fotbalist  nigerian in varsta de 21 de ani care  avea contract la noi in tara,  a facut un stop cardio-respirator pe terenul de joc...si asta cu 5 minute inainte de terminarea meciului. Trist ca se intampla asemenea tragedii si nu sunt in masura eu sa le comentez, desi sunt mirata ca la o temperatura de aproape 40 de grade afara, sunt stabilite meciuri...nefiind o salvare prezenta la un meci de fotbal...totusi... s-a dat acceptul meciului. 
Dar asta e treaba federatiei sau a cui o fi......sa raspunda...
   Trecand peste astea....mi-a venit in minte un gand .....trist.....

   Esti alergator intr-o cursa....CURSA SPRE CER......nu stim cat mai avem pana la destinatie, dar stim ca suntem participanti la cursa.  
Tindem toti sa ajungem la destinatie, dar finalul va fi doar al celor neprihaniti !
S-ar putea  din cauza unui pacat sa  ajungi intr-o situatie asemanatoare.....Mai e putin....cateva minute din cursa...si totusi....nu ajungi la final, pentru ca pacatul din viata ta te-a rapus. 
 Aici pe teren nu a fost o salvare cu un medic....dar tu ai sansa de a avea un medic suprem...IL AI PE DOMNUL ISUS.  
     Vino  inaintea LUI si cere-i  ajutorul si puterea necesara de a te ajuta sa termini 
CURSA FINALA...CURSA SPRE VESNICIE !!!

Duminica binecuvantata!

“Învăţaţi să lăsaţi pe chipul vostru să înflorească un zâmbet, este darul pe care-l oferiţi aproapelui, este darul pe care-l oferiţi întregului Univers!”
Octavian Paler


Invataturi din Proverbele lui Solomon !

Fiecare zi are capitolul ei ....05.08.2012- Proverbe 5
Verset de memorat !
"Şi acum, fiilor, ascultaţi-mă şi nu vă abateţi de la cuvintele gurii mele:
depărtează-te de drumul care duce la ea şi nu te apropia de uşa casei ei...
Căci căile omului sunt lămurite înaintea ochilor Domnului şi El vede toate cărările lui"


Hrana ta zilnica !

5 August Numeri 5.1-17... 27-31
Tabăra lui Israel trebuia ferită de orice necurăţie şi  aceasta pentru un motiv primordial: Domnul locuia acolo (v. 3). Acelaşi motiv îl invocă apostolul pentru a-l invita pe fiecare copil al lui Dumnezeu să se ferească de orice întinare: trupul său este „templu al Duhului Sfânt" (1 Corinteni 6.19).
 Omul atins de lepră (păcatul) sau de „o scurgere" (incapacitatea de a controla manifestările cărnii) trebuia scos din tabără până la vindecare.
Începând cu v. 11 este prezentat testul geloziei, care ne sugerează fiecăruia să ne examinăm cu atenţie şi în mod regulat afecţiunile.
 A rămas Hristos subiectul afecţiunii noastre? 
Dacă iubim lumea, Cuvântul ne aplică teribila calificare de „adulteri". Chiar dacă pe dinafară totul pare în ordine, noi am devenit vrăjmaşi ai lui Dumnezeu, L-am trădat pe Domnul (Iacov 4.4; 1 Corinteni 10.22). 
Da, să stăm înaintea Lui, ca această femeie suspectă înaintea preotului, şi să lăsăm Cuvântul (apa sfântă) să ne pătrundă conştiinţele şi să descopere simţămintele noastre cele mai tainice. 
„Cercetează-mă, Dumnezeule, şi cunoaşte-mi inima! Incearcă-mă şi cunoaşte-mi gândurile! Şi vezi dacă este în mine o cale a întristării şi condu-mă pe calea eternă" (Ps. 139.23-24).