Versetul zilei

21 martie 2015

Hrana ta zilnica!

21 MARTIE
Ezechiel 19.1-14

Bătrânii, cei care în urma primei lor vizite par să nu fi învăţat nimic (cap. 14), vin din nou la Ezechiel. Dumnezeu le-a enumerat - prin robul Lui de astă dată, nu printr-un limbaj simbolic - lista urâciunilor lui Israel, o listă tot atât de veche ca şi istoria acestui popor. Ei s-au răzvrătit încă din Egipt; au refuzat să părăsească idolii şi n-au vrut să asculte de Cel care li Se revelase (v. 8). De aceea, pentru a Se face auzit, Domnul Şi-a dus poporul în pustiu. Nimic nu este mai impresionant ca liniştea pustiului. Este un mediu propice pentru a-L asculta pe Dumnezeu; acolo nu eşti distras de zgomote exterioare. Israel a primit acolo, în Sinai, rânduielile şi judecăţile Domnului (v. 10,11). În pustie, Ioan va predica mai târziu pocăinţa şi venirea lui Mesia (loan 1.23). Tot în pustie, poporul va fi dus încă o dată înainte de venirea în putere a Domnului, pentru ca Dumnezeu să vorbească inimii lui (Osea 2.14). Moise, Pavel şi atâţia alţi slujitori au fost îndelung pregătiţi în pustie înainte de a intra în slujbă (Exod 3; Galateni 1.17,18). Să nu refuzăm deci, iubiţi prieteni, această punere deoparte necesară, indiferent sub ce formă (singurătate impusă, boală lungă etc.) găseşte Domnul cu cale uneori să ne izoleze.

20 martie 2015

Eclipsa solara 2015

Superb...!

Daca nu poti privi eclipsa, cum il vei putea privi pe DUMNEZEU?

De cateva saptamani s-a anuntat ca va fi o eclipsa in 20 Martie. Iata ca astazi este ziua in care chiar se intampla acest fenomen. Inca de dimineata razele soarelui erau atat de puternice incat nu te puteai uita spre soare. Adineauri am citit orasele unde se poate vedea aceasta eclipsa. In Timisoara a inceput la ora 10.40 si 44 sec. Curioasa am iesit din birou sa vad si eu...macar ceva.
Vreau sa va spun ca atat de puternice sunt razele soarelui incat in momentul in care am ridicat ochii spre soare, efectiv pe moment am orbit. Bineinteles suntem sfatuiti de specialisti sa nu privim spre soare in aceste momente fara ochelari speciali.

In aceasta clipa ma gandeam  la venirea Domnului. Cum va fi venirea  Lui?
Ioan in cartea Revelatiei ne spune despre maretia si puterea lui Isus Hristos.
Iată că El vine pe nori. Şi orice ochi Îl va vedea; şi cei ce L-au străpuns. Şi toate seminţiile pământului se vor boci din pricina Lui!
......................................
M-am întors să văd glasul care-mi vorbea. Şi, când m-am întors, am văzut şapte sfeşnice de aur.
Şi, în mijlocul celor şapte sfeşnice, pe Cineva care semăna cu Fiul omului, îmbrăcat cu o haină lungă până la picioare şi încins la piept cu un brâu de aur. Capul şi părul Lui erau albe ca lâna albă, ca zăpada; ochii Lui erau ca para focului; picioarele Lui erau ca arama aprinsă şi arsă într-un cuptor; şi glasul Lui era ca vuietul unor ape mari.  În mâna dreaptă ţinea şapte stele. Din gura Lui ieşea o sabie ascuţită cu două tăişuri, şi faţa Lui era ca soarele când străluceşte în toată puterea lui.
Când L-am văzut, am căzut la picioarele Lui ca mort.
 
Faţa Lui era ca soarele când străluceşte în toată puterea lui! 
Nu stiu daca  astazi este momentul in care soarele straluceste in toata puterea lui, insa stiu ca doar am ridicat privirea spre el, nici macar n-am apucat sa privesc o secunda si m-a orbit pe moment.
Constientizam noi oare, cum vom putea sa stam in fata Acelui Care straluceste ca soarele ?
Putea-vom noi sa tinem privirea indreptata spre EL?
Ioan spune, "
am căzut la picioarele Lui ca mort"
 Crezi tu oare suflet pacatos, ca-n ziua aceea vei putea sta in Fata LUI?
Scriptura spune atat de clar, nu exista doi domni, nu exista doua cai.
Cine ramane in EL nu pacatuieste  si cine trăieşte în neprihănire este neprihănit, cum El însuşi este neprihănit.
Traind asa vom putea sta inaintea Lui si-I vom putea privi Fata, pentru ca noi suntem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi nu s-a arătat încă. Dar ştim că, atunci când Se va arăta El, vom fi ca El; pentru că Îl vom vedea aşa cum este.
Iata ce promisiune minunata!
Doamne, doresc sa-Ti vad Fata, sa-Ti vad chipul bland, sa-Ti cad la picioare si sa-Ti spun cat te iubesc!

Hrana ta zilnica!

20 MARTIE
Ezechiel 18.19-32

Ca şi parabola celor doi vulturi mari, din capitolul 17, cea a leoaicei şi a puilor ei îi pune în scenă pe cei din urmă împăraţi ai lui Iuda, precum şi istoria lor tragică, aşa cum o găsim relatată la sfârşitul cărţilor împăraţi şi Cronici. Fiii credinciosului Iosia, Ioahaz şi Ioiachim, au confirmat în întregime ceea ce Domnul declarase în capitolul anterior. Pentru propriile lor păcate au suferit pedeapsa aceşti împăraţi răi, iar în ce priveşte dreptatea tatălui lor, aceasta n-a putut să-i salveze (vezi cap. 18.5... şi 18.10-13).
Din nou se vorbeşte despre captivitatea ultimului împărat al lui Iuda şi de distrugerea prin foc a viei lui Israel. Poate că unii se întreabă de ce aceste evenimente ocupă atâta spaţiu în Cartea Sfântă, când ele nu ocupă aproape deloc manualele de istorie. Totuşi, în ochii lui Dumnezeu, ele sunt una din marile cotituri ale istoriei omenirii. Centrul guvernării Lui părăsea de acum Israelul pentru multe secole. Ierusalimul înceta să mai fie locul în care îşi aşezase locuinţa Sa pe pământ. Începea vremea naţiunilor, ea durează încă şi acum şi nu va lua sfârşit decât atunci când va începe domnia lui Hristos şi când Israel va fi restaurat.

19 martie 2015

Hrana ta zilnica!

19 MARTIE
Ezechiel 18.10-18

Tot acest capitol subliniază principiul responsabilităţii individuale a fiecărui suflet (altfel spus, a fiecărei persoane) faţă de Dumnezeu. Şi repetăm încă o dată: voi nu puteţi fi mântuiţi prin credinţa părinţilor sau a bunicilor, nici pentru că frecventaţi o adunare a copiilor lui Dumnezeu. „Sufletul care păcătuieşte, acela va muri" (v. 20). „Fiindcă plata păcatului este moartea (chiar dacă în Ezechiel este vorba numai de moartea trupului); dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Hristos Isus, Domnul nostru" (Romani 6.23). Dumnezeu a fost acuzat de nedreptate de către acest popor orb şi vinovat (ca de atâţia necredincioşi astăzi) care a ajuns chiar să spună: „Calea Domnului nu este dreaptă" (v. 25,29; 33.17,20). „Am Eu, în adevăr, vreo plăcere în moartea celui rău?" (v. 23), este Domnul forţat să întrebe. 
Ce întrebare! In dragostea Lui nemăsurată, „Dumnezeu, Mântuitorul nostru, ... doreşte ca toţi oamenii să fie mântuiţi şi să vină la Cunoştinţa adevărului" (1 Timotei 2.4; 2 Petru 3.9). Şi cele din urmă cuvinte ale acestui capitol sunt tot o chemare a harului adresată poporului Său... şi poate şi dumneavoastră: „De aceea, întoarceţi-vă şi veţi trăi!" (v. 32).

18 martie 2015

"Vai de cei ce numesc răul bine şi binele rău!"


Hrana ta zilnica!

18 MARTIE
Ezechiel 17.22-24; 18.1-9

Misterul din capitolul 17 se sfârşeşte într-un mod divin. Domnul vorbeşte acolo despre vlăstarul pe care El însuşi - şi nu vulturul cel mare de astă dată - îl va lua din acelaşi cedru regal al lui David şi îl va planta pe un munte înalt şi măreţ, ca să fie un copac mare şi plin de roade. Înţelegem că este vorba despre Domnul Isus şi de domnia Lui viitoare (comp. cu Isaia 11.1 şi cu Psalmul 2.6).
În capitolul 18, Domnul are o dispută cu oamenii din Israel care, în loc să se smerească văzând cum se împlinesc pedepsele, caută să se justifice printr-un proverb neruşinat inventat de ei (v. 2): „Părinţii au mâncat aguridă şi copiilor li s-au strepezit dinţii"; cu alte cuvinte: generaţia noastră plăteşte pentru cele de dinainte; părinţii noştri au păcătuit, iar noi suportăm consecinţele (vezi Ieremia 31.29,30). Prin aceasta, ei Îl acuzau pe Dumnezeu de nedreptate. Acest capitol însă spulberă raţionamentele lor perverse; ei seceră ceea ce ei înşişi au semănat (Galateni 6.7).
Nu recunoaştem noi, prin aceşti oameni, trista înclinaţie a inimii noastre, de a arunca asupra altora responsabilitatea pentru propriile noastre greşeli?
 Acest fapt trădează orbirea şi mândria noastră şi deopotrivă ne face să pierdem lecţiile salvatoare pe care ni le dă Domnul (vezi Geneza 3.12 şi Romani 2.1).

17 martie 2015

Zi de zi in atelierul de slefuire a lui Dumnezeu!

Pentru ce nu mai contenește suferința mea? Pentru ce mă ustură rana și nu vrea să se vindece?” – întreabă Ieremia (15:18). Suferința este deosebit de activă în viața celui ce își dorește sfințirea, Voia lui Dumnezeu..
Ne lăsăm pătrunși de Lumina lui Dumnezeu. „Aduceti-va aminte de zilele de la inceput, cand, dupa ce ati fost luminati, ati dus o mare lupta de suferinte” (Evrei 10:32), scrie http://abielbeula.blogspot.ro/2015/03/cine-lovesc-cel-mai-tare.html . 
De ceva vreme incoace ma confrunt si eu cu aceste intrebari. Citeam aceste cuvinte scrise pe blogul dat, si mi-am dat seama ca atunci cand vrei sa-L cunosti pe El si sa fii partas suferintei Lui, atunci trebuie sa stii ca ai de suferit si trebuie sa accepti, pentru ca suferinta face parte din planul lui Dumnezeu.
Oridecate ori trec prin necaz sau suferinta imi aduc aminte de acest verset, "In Imparatia Mea veti ajunge prin multe necazuri", si-atunci dau slava Domnului ca sunt pe drumul cel bun care ma duce in Imparatia Lui. Mai mult decat atat, am observat ca la fiecare suferinta si incercare in care am fost lasata si ingaduita de Domnul sa trec, nu m-a lasat mai mult decat am putut eu duce. Cand am fost la capat de drum...atunci m-a scos si m-a izbavit! Oare nu este minunat acest lucru?
Multi dintre "ai nostri", privesc uneori cu ochi judecatori si cu scepticism prin ceea ce treci si spun, "cu siguranta a pacatuit, de-asta trece pe aici", si poate nu ai cum sa le demonstrezi ca nu este asa, insa tu cel care esti in cauza, stiind ca in realitate tu ai urcat pe o treapta mai sus pe scara credintei si pe drumul sfinteniei, stii ca toate acestea nu sunt altceva decat confirmari ca apropierea ta de Dumnezeu este una reala.
Trecand de o perioada buna prin multe si multe incercari si nu este momentul si nici locul potrivit unde as putea sa-mi impartasesc experientele prin care trec, cert este ca tot parcursul calatoriei mele pe acest pamant este asemeni unei calatorii pe un teren minat. Scot piciorul dintr-o incercare, si calc cu celalalt in alta, dar la fiecare capat vad interventia lui Dumnezeu, si credeti-ma sunt minunate aceste experiente. Nu spun ca sunt usoare, uneori chiar incep sa tremur, dar este Unul care imi da curaj de fiecare data, slava LUI.
Intotdeauna cand sunt la final imi pun intrebarea, "....maine ce-o mai fi?", si credeti-ma ca sunt, si sunt in fiecare zi. 
Cineva spunea ca diavolul nu este in concediu si asa este, n-are odihna nici o clipa, lucreaza non-stop, 24/24, zi lumina. Insa nu are treaba cu toata lumea, are el cativa cu care are de lucru. Si daca esti un Copil a lui Dumnezeu cu adevarat, si nu doar povesti, atunci te numeri printre acei "iubiti " sau "preferati" de el.
  Dragul meu ca un sfat, daca toate lucrurile "iti merg ca pe sarma", vorba romanului, fa-ti o analiza, esti pe drumul cel bun?
Crede-ma ca nu ai cum! Intr-o vreme ca aceasta in care cel rau si-a ascutit sabia impotriva Copiilor lui Dumnezeu, nu ai cum sa fii scutit de incercari, cel putin acesta este punctul meu de vedere
Daca esti in cuptorul incins, nu dispera, si cei trei prieteni ai lui Daniel au fost in mijlocul cuptorului si iata ca nici macar nu le mirosea hainele a fum.
Crezi ca Dumnezeu nu poate sa-ti vina si tie in ajutor?
Eu cred din tot sufletul ca DA, si de fiecare data El m-a scos la loc larg. 
Nu pot decat sa-I multumesc ca m-a ales sa ma treaca si sa ma slefuiasca zi de zi prin atelierul LUI.

Se pregateste Romania pentru ceva?

Tensiunea creste pe zi ce trece tot mai mult, atat in UCRAINA si in RUSIA, dar si in tarile vecine.
Vineri au fost filmate aceste imagini in tara noastra. Nu stim ce va fi, nu stim ce se va intampla pe fondul acestor tensiuni, dar haideti sa ne unim glasurile cei care credem in puterea Domnului, sa strigam catre EL, si sa cerem protectia LUI sa fie peste tara noastra si la granitele ei.
Generatiile mai in varsta cunosc ce inseamna razboiul, noi nu stim, dar imi doresc nici sa nu cunoastem, nici eu si nici copiii mei sa nu simtim gustul amar al razboiului.
Sa ne rugam de-altfel si pentru aceste tari care sunt in conflict. Dumnezeu sa aduca pace si sa protejeze UCRAINA SI RUSIA. Sunt oameni nevinovati care nu-si doresc aceste lupte si sunt copii si oameni care mor in aceste zile acolo. Dumnezeu sa se indure de aceste familii.
RUGATI-VA PENTRU PACE!

Hrana ta zilnica!

17 MARTIE
Ezechiel  17.1-21

Parabola celor doi vulturi impunători şi a viţei, explicată în versetele 11-21, relatează sub o formă imaginară evenimentele care se desfăşurau atunci. Împăratul Babilonului - cel dintâi mare vultur - îl deportează pe Ioiachin, lăstarul slab al cedrului regal, şi ia sub tutelă viţa lui Iuda. II pune în fruntea sa pe Zedechia, făcând legământ cu el şi punându-1 „să jure pe Dumnezeu" (2 Cronici 36.13). Împăratul lui Iuda însă nu ezită să încalce acest jurământ. Astfel, împăratul Babilonului, instrument în mâna Domnului, îl pedepseşte pe domnitorul neloial şi-1 duce în captivitate.
Crima lui Zedechia fusese deosebit de gravă, în special pentru că fapta sa dezonorase Numele Domnului înaintea naţiunilor. El arătase prin aceasta cât de puţin respectau acest nume tocmai aceia peste care fusese aşezat (Exod 23.21). Ca răscumpăraţi ai Domnului Isus, suntem responsabili de a cinsti în faţa lumii „numele frumos care a fost chemat peste noi" (Iacov 2.7). Cei care sunt în jurul nostru ne observă cu mult mai multă atenţie decât ne imaginăm noi; ei accentuează fără milă inconsecvenţele noastre, pentru că le folosesc pentru a se scuza pe ei. Şi cum am putea să-i conducem la un Salvator faţă de care vom fi arătat atât de puţin ataşament?

16 martie 2015

Noi precizari in legatura cu cardul de sanatate!

Incepand cu data de 1 mai 2015, cardul national de sanatate va deveni unicul instrument de decontare si validare a serviciilor medicale, avertizeaza Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS). Potrivit unui comunicat de luni al Casei, pana in prezent, circa 13,5 milioane de asigurati au intrat in posesia cardului de sanatate si au fost activate in sistem aproximativ 4,5 milioane de carduri.
CNAS ii asteapta pe cei peste 500.000 de asigurati care nu au primit cardul de sanatate la sediile caselor de asigurari sau la medicii de familie pentru a-si ridica acest card, arata documentul citat.

Asiguratii care nu doresc sa utilizeze cardul de sanatate din motive religioase si de constiinta, au ca alternative adeverinta de inlocuire a cardului de sanatate eliberata la cerere de catre casele de asigurari de sanatate. Aceasta adeverinta are valabilitate 3 luni.

Cardurile refuzate raman la sediile caselor de asigurari, astfel incat sa poata fi predate acelor asigurati care revin asupra deciziei de a nu utiliza acest instrument.

Asiguratii care pana la data de 1 mai 2015 nu au intrat in posesia cardului de sanatate, vor beneficia de servicii medicale in baza unei adeverinte de asigurat, eliberata de casa de asigurari, mai explica CNAS.

HELLO KITTY- un brand de renume ascuns sub o masca?

Nu este o noutate pentru nimeni ca in spatele multor branduri de renume stau ascunse mari  secrete.
 Nu de putine ori am fost si noi atrasi de aceste faimoase branduri, uneori din nestiinta, uneori din dorinta de a fi si noi "in trend cu lumea", insa indiferent pe ce cale am fost atrasi, lucrul acesta nu ne-a facut bine nici noua si nici copiilor nostri.
Zilele trecute citeam despre una din jucariile preferate a celor mici, este vorba de jucaria, "HELLO KITTY". Aparent am spune noi....este doar o jucarie, insa la originea acestei  jucarii sunt lucruri mult mai grave, cel putin asa reiese din acest articol.
Foto: Internet
Acest pisic alb cu formă antropomorfă, cu ornamente Glamour în urechea stângă dar care nu are gura, este un personaj fictiv creat de designerul Yuko Shimizu la începutul anilor 70 al secolului trecut la compania japoneza Sanrio. Prima aparitie a acestui desen a fost pe o punga  în 1974, iar de-atunci figura lui împodobit mii de produse, cum ar fi pungi, notebook-uri, animale impaiate și tot felul de obiecte portabile, generatoare de curent venituri de peste 250 de milioane de euro anual. După primul desen sau model de Shimizu, Yuko Yamaguchi a devenit designerul oficial de Hello Kitty. Același proiectant, întâmplător, a declarat într-un interviu în 2008, de ce personajul nu are gură. "Este pentru oamenii care doresc a-si proiecta propriile sentimente pe el, pentru că are o față inexpresivă. Kitty pare fericit atunci când oamenii sunt fericiți și trist atunci când acestia sunt tristi. Din acest motiv psihologic ne gândim că expresia fetei nu ar trebui să fie legată de o emotie si acesta este motivul pentru care personajul nu are nici o gura"
Pare doar un desen, si poate ne intrebam ce are diavolul legatura cu acest pisoi minunat?
Această poveste spune că fiica primul designer Yuko Shimizu (de asemenea, cunoscut sub numele Ikuko Shimizu) a suferit de un cancer agresiv de gura si era in stare aproape terminală. 
Dupa ce medicii n-au mai dat nici un fel de sperante familiei, mama fetei Ikaka Shimizu disperată să o țină în viață, a mers peste tot, pe la toate bisericile, pe la toate cultele, insa a obtinut rezultatul dorit doar dupa ce s-a initiat in ocultism si satanism, astfel făcand un pact cu diavolul în schimbul restabilirii sanatatii fiicei ei. Pentru aceasta a creat un personaj și un brand care mai apoi avea sa fie celebru în întreaga lume, pentru a atrage milioane de susținători potențiali (la fiecare cumpărătură cu acest element tematic cu caracter de copil, se aduce un fel de jertfă involuntara la prințul întunericului) .
  Asa a fost facut pactul. Sanatatea fiicei a fost restabilita, dar la rândul său, a creat acest personaj adorabil pentru copii bazat pe o pisică, un animal care de secole este asociat cu practicile de vrăjitorie si a devenit cunoscut în întreaga lume ca Hello Kitty. Cu toate acestea, să-și amintească calvarul prin care a trecut fiica sa, designerul a avut grijă să creeze acest personaj fermecator, dar fara gura.
 Mai mult decât atât, mulți susțin că Hello Kitty înseamnă "Bună ziua, demon" (Kitty echivalent cu a spune " demon " în chineză)
Pentru alții, însă, această legendă urbană este departe de a fi o farsă. Se spune că mai multe culte satanice Kitty au acest cuvânt tatuat pe piele, mai mult decât atât, in urma unei acțiuni ale poliției si in urma unui atac sângeros în 1999, în Hong Kong, un grup de violatori, au ucis și decapitat o femeie, apoi au ascuns capul victimei într-un păpușă Hello Kitty 

Oare nu ar trebui noi, ca parinti sau bunici sa ne gandim si sa cercetam de doua ori despre toate aceste lucruri?
Atunci cand cumparam celor dragi figurine ori cand ii lasam sa se joace cu  diferite jocuri aparent "nevinovate" sau sa vizioneze filme ori desene care lucreaza in subconstientul lor si isi lasa o amprenta negativa asupra lor, nu este bine sa cautam ce se ascunde in spatele acestora?
Ne intrebam de ce copii nostri de mici sunt in starea in care sunt?

Am gasit un video foarte interesant si am sa va las si pe dumneavoastra sa-l urmariti...

Fiti binecuvantati de Domnul!

Fiti binecuvantati de Domnul care a facut cerurile si pamanturile!
Imi place tare mult versetul zilei de azi,
"Şi să-L cunosc pe El şi puterea învierii Lui, şi părtăşia suferinţelor Lui, şi să mă fac asemenea cu moartea Lui"

Sa-L cunosc pe El...!
Dragul meu, nu-ti doresti si tu sa-L cunosti mai mult pe Domnul?
Eu imi doresc!
 Imi doresc tot mai mult sa-L cunosc pe Tatal meu, imi doresc tot mai mult sa cunosc Voia Sa, imi doresc sa cunosc tot mai mult din Legile Sale, imi doresc tot mai mult sa ma apropii de El.
Recunosc ca nu intotdeauna stiu sa-mi traiesc viata in asa fel incat Sa spuna in dreptul meu, "Fiica mea, imi gasesc placerea in Tine", insa spun si eu ca David,
" Învaţă-mă să fac voia Ta, căci Tu eşti Dumnezeul meu. Duhul Tău cel bun să mă călăuzească pe calea cea dreaptă!"
Doamne ajuta-ma!

Hrana ta zilnica!

16 MARTIE
Ezechiel 16.23-63

Relaţia specială pe care Ierusalimul o avea cu Domnul făcea ca păcatele sale să cântărească mult mai greu. In privinţa aceasta, Sodorna era mai puţin vinovată decât Ierusalimul şi chiar decât Samaria, care, cu toate acestea, era obiectul celei mai puternice dispreţuiri din partea iudeilor (v. 52; loan 4.9).
 Ştim, de altfel, că, pe cei care sunt în relaţie cu Dumnezeu, Satan îi face uneori să cadă mult mai jos decât ceilalţi oameni, deoarece, prin ei, el va încerca să terfelească gloria Domnului. Condiţia păcatului descris în versetul 49 ar trebui să ne pună pe gânduri: „îngâmfare, belşug de pâine şi lipsă de grijă''''... împreună cu consecinţa inevitabilă a egoismului. Cu un astfel de punct de plecare, Sodorna a ajuns la păcate îngrozitoare, care au atras „Pieirea" ei (2 Petru 2.6). Totuşi, contrar tuturor aşteptărilor, versetele 60-63 ne învaţă că nu aceasta va fi în final soarta care îl aşteaptă pe nerecunoscătorul Ierusalim. Necredincioşia lui nu a putut schimba credincioşia Soţului divin. Cetatea vinovată va fi încă o dată obiectul unei îndurări chiar mai mari decât cea de la început. Cu adevărat, rămânem copleşiţi în faţa cuvintelor de îndurare cu care se încheie acest capitol plin de atâtea crime şi urâciuni: „...când îţi voi ierta tot ce ai făcut, zice Domnul Dumnezeu"
 (v. 63; Romani 11.33).

15 martie 2015

Trezire, trezire!

Va rog foarte mult sa ascultati cu atentie aceste versuri minunate.
Trezire, trezire
Da-ne Doamne prin iubire!
Dumnezeu poate face o trezire in noi si prin alte metode, metode care nu ne sunt pe plac noua, dar care sunt eficiente  pentru mantuirea si cresterea noastra din punct de vedere spiritual.
Intr-adevar este minunat ca Domnul sa faca o trezire in mine prin iubire si in iubire, insa uneori sunt atat de incapatanata incat e nevoie ca Dumnezeu sa faca in mine o trezire si prin alte moduri. 
Dumnezeu alege modalitatea cum va face trezirea, dar noi te rugam Doamne, s-o faci in fiecare din noi. Nu iti spunem noi cum sa lucrezi, dar te rugam sa nu lasi sa ne pierdem sufletul.
Am alergat pe calea ta atata vreme, unii poate mai putini ani, altii poate au alergat zeci de ani, dar nu ingadui sa ne fie alergarea zadarnica...
Dar stiu Tata...ca nu ne vei lasa, pentru ca Tu asculti ruga celor care te cheama!

SCENETA SOCANTA LA O UNITATE DE INVATAMANT!

Dupa asemenea sceneta, la final am auzit  si aplauze. 
Oare aplauzele au fost din partea parintilor ai caror copii au fost "decapitati".
O intrebare imi pun....
"oare nu vor incerca si in realitate sa se joace copiii cu arme adevarate"?

Hrana ta zilnica!

15 MARTIE
Ezechiel 16.1-22
In acest capitol care ne dă fiori găsim descrisă purtarea dezgustătoare a Ierusalimului faţă de Domnul Căruia Ii datora totul. Originea necurată şi sărăcia lucie a fetiţei dispreţuite şi abandonate în „câmp deschis" chiar de la naştere (aşa cum încă mai practică unele triburi păgâne) fac să izbucnească întreaga compasiune a Aceluia care, găsind-o în această stare mizeră, a vrut să o facă să trăiască şi apoi să o onoreze prin legământul cu El, nescăpând nicio ocazie de a o face fericită. Această grijă divină, la rândul ei, face să izbucnească o josnică nerecunoştinţa din partea aceleia care s-a dedat la cea mai rea idolatrie şi care, pentru poftele-i desfrânate, s-a folosit de darurile Binefăcătorului ei.
Această istorie sfâşietoare este, de fapt, istoria oricărui om. Dumnezeu Şi-a găsit făptura în cea mai cumplită stare de neputinţă şi de degradare morală (comp. cu Luca 10.30-35). A făcut totul pentru a o smulge din aceasta şi pentru a-i da o viaţă nouă. Cum a răspuns omul la un asemenea har?
Dragi prieteni, este deosebit de solemn să ne gândim că această comportare incalificabilă este şi a noastră ori de câte ori folosim pentru satisfacerea poftelor noastre lucrurile care aparţin Domnului şi care trebuie să servească doar gloriei Sale, fie că este vorba de bunurile noastre, fie de trupul nostru
(1 Corinteni 6.19,20)!