Versetul zilei

24 ianuarie 2014

IN DRUM SPRE TARA TA, DAR PE UN ALT DRUM !

O noua zi...si ce zi binecuvantata...!!!
Cei care a-ti fost prezenti la serviciul de evanghelizare  si cei care a-ti putut urmari live programul din Biserica Elim, imi dati dreptate cand zic... ce zi binecuvantata, iar cei care nu a-ti facut nici una  si nici alta, a-ti pierdut mult, dar slava Domnului ca il puteti urmari in arhiva Bisericii, si chiar va rog sa o faceti.
Initial cand fr. Gicu Stan a citit textul, mi-am pus intrebarea, oare ce vrea Dumnezeu sa ne spuna din acest text, acum la o luna dupa trecerea Nasterii Domnului, pentru ca textul era din Matei 2:1-12
Dar cum Dumnezeu ne surprinde si are un cuvant de fiecare data pentru noi, asa a facut si seara aceasta.
Drumul nostru spiritual este asemanator cu al magilor, iar daca nu este, va trebui sa fie.
"În urmă, au fost înştiinţaţi de Dumnezeu în vis să nu mai dea pe la Irod, 
şi s-au întors în ţara lor pe un alt drum"
Matei 2:12

IN DRUM SPRE TARA TA, DAR PE UN ALT DRUM !

Mi-am luat o multime de notite, sa pot sa le impartasesc cu voi, dragii mei cei care urmariti acest blog, insa nu am sa fac acest lucru din doua motive.
Primul motiv.... oricat as incerca sa scriu ganduri  si invataturi din acest mesaj, e cu neputinta sa o fac, iar al doilea este dorinta de a asculta si dumneavostra mesajul, pentru ca intr-adevar a fost un mesaj, DIN SCRIPTURA.
Momentan postarea nu este inca in arhiva dar in curand va apare, si am sa ma straduiesc si eu sa il postez in intregime pe blog. Pana atunci insa sa nu uitam, fiecare avem un rasarit si pentru fiecare din noi exista o zi a cercetarii in care Domnul ne vorbeste, si ne vorbeste pe intelesul tuturor.

Un lucru trebuie retinut:
vremea sfarsitului este o vreme a confuziei, de-aceea suntem indemnati prin atatea versete din Scriptura, "VEGHEATI"
DUMNEZEU SA FIE LAUDAT PENTRU TOATE !

O zi binecuvantata!

Sunt la birou, insa e o liniste desavarsita....
M-am pus sa citesc, printre randurile citite am gasit  ceva foarte interesant.
"Centrul de operare a lui Satan se afla la 160-200 cm deasupra pamantului"

Realizam noi oare in ce pericol traim si suntem expusi zi de zi...?
De-aceea avem nevoie de Dumnezeu, avem nevoie de puterea Duhului Sfant. 
Prin ea suntem intariti, calauziti si prin El suntem biruitori!

Si pentru ca mai sunt cateva ore care ne despart de weekend-ul mult asteptat, va doresc sanatate in trup, pace in suflet si  odihna in Domnul!

Va reamintesc evanghelizarea de la ora 18 pe http://www.elim.ro/ 
invitat  special  DOMNUL ISUS, iar cel care aduce mesajul din partea LUI este pastor Gica Stan, pastor al Bisericii Penticostale Betel Cluj.

El hotărăşte din nou o zi: „astăzi"...

Asa cum spuneam acum cateva zile in urma, in Biserica Elim Timisoara, Dumnezeu inca m-ai anunta zile de indurare. Incepand de azi vor fi cateva zile de evanghelizare....si asa a fost.
Astazi a fost prima zi de har, har din plin. Nu  aveam de gand sa scriu nimic din ceea ce am auzit, insa nu pot sa nu spun si altora.
M-am bucurat ca mesajul a fost tot din cartea Geneza...cartea cu care eu ma delectez, insa de data asta subiectul nu a fost Avraam(subiectul meu de ieri) ci NOE si potopul.
Am sa redau cateva lucruri minunate pe care Domnul ni le-a descoperit in aceasta seara prin fratele Gabi Ijac, pastor al Bisericii din Bujac, Arad. Dar trec peste toate aceste amanunte si merg la textul citit din Geneza 7:1-10
In cele patru capitole de la 6-9, gasim detaliat evenimentul acesta tragic din istoria omenirii.Multi in ziua de azi nu cred in ceea ce scrie pe paginile de inceput ale Bibliei, dar ca o confirmare pentru cei care nu cred, vine Domnul Isus in Noul Testament si confirma ca acest eveniment nu este o poveste, ci este realitate.
"În adevăr, cum era în zilele dinainte de potop, când mâncau şi beau, se însurau şi se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie, şi n-au ştiut nimic, până când a venit potopul şi i-a luat pe toţi, tot aşa va fi şi la venirea Fiului omului"
Matei 24:38-39
Interesant este ca atunci cand se refera la sfarsitul veacului acesta, foloseste doua exemple din vechime, Noe si Lot.Aceeasi patima si stricaciune este si in ziua de azi.
Cand vorbim de potop ne ducem cu gandul la doua simboluri, curcubeul si corabia.
In aceste 4 cap. adica de la 6-9, expresia corabie o gasim de 24 de ori.
Corabia lui Noe de atunci poate fi inlocuita azi cu biserica.
Corabia lui Noe a adus: protectie, salvare si un nou inceput.
Astazi biserica ofera aceleasi lucruri: protectie, salvare si un nou inceput.
Biserica unde este prezent Domnul Sfant!
Şi Eu îţi spun: tu eşti Petru, şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea, şi porţile Locuinţei morţilor nu o vor birui. Îţi voi da cheile Împărăţiei cerurilor, şi orice vei lega pe pământ va fi legat în ceruri, şi orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat în ceruri.”
Matei 16:18-19
Biserica este biruitoare!
Ceea ce m-a uimit pe mine, si sincer cartea Evrei am citit-o de multe ori insa acest cuvant care face diferenta, nu l-am sesizat. In Evrei 11:7 este scris,
 "Prin credinţă Noe, când a fost înştiinţat de Dumnezeu despre lucruri care încă nu se vedeau, şi, plin de o teamă sfântă, a făcut un chivot ca să-şi scape casa; prin ea, el a osândit lumea şi a ajuns moştenitor al neprihănirii care se capătă prin credinţă"
Singurul loc in Biblie unde este mentionat aceasta expresie, "CHIVOT" in loc de corabie.
Toti stim importanta chivotului.La evrei chivotul este cel mai important obiect din templu.
Chivotul semnifica prezenta lui Dumnezeu.Corabia este o forma de manifestare a prezentei lui Dumnezeu.
In toata aceasta marturie despre Noe, gasim trei atribute ale lui Dumnezeu
  1. INDELUNGA RABDARE
  2. DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU
  3. DREPTATEA LUI DUMNEZEU. 
Dumnezeu a avut RABDARE, apoi a trecut la INDELUNGA RABDARE, iar mai apoi la INDELUNGA RABDARE IN ASTEPTARE.
Daca citim istoria lui Noe, vom vedea anii lui Noe si ceea ce s-a intamplat in toti acesti ani.
480 de ani Dumnezeu a avut rabdare, 120 de ani a avut indelunga rabdare si 7 zile a avut indelunga rabdare in asteptare.Observam ca perioada devine din ce in ce mai mica, de la 480 la 120, iar mai apoi doar 7.
După cele şapte zile, au venit apele potopului pe pământ, scrie in vers. 10
Interesant cum lucreaza Dumnezeu, este indelung rabdator, dar in acelasi timp este drept. Nu a trimis potopul fara o avertizare, ci si dupa avertizare... a mai asteptat inca 7 zile.
 1 Petru 3:20
"....care fuseseră răzvrătite odinioară, când îndelunga răbdare a lui Dumnezeu era în aşteptare, în zilele lui Noe, când se făcea corabia în care au fost scăpate prin apă un mic număr de suflete, şi anume opt"
Iata ca aici vedem ca dupa indelunga Sa rabdare, a trecut la îndelunga răbdare  în aşteptare.
Am stat si m-am gandit, cati ani a avut rabdare cu mine....a trecut apoi la indelunga rabdare...L-am adus in faza in care a trecut la indelunga rabdare in asteptare...numai ca aici s-a produs minunea. 
Nu am asteptat ca El sa treaca la actiune, pentru ca dupa toate acestea, dupa rabdarea pe care a avut-o, dupa dragostea-I nemarginita pe care mi-a arata-o, si-ar fi aratat dreptatea Sa fata de mine, daca nu ma intorceam la El.
Faptele apostolilor 17:31
"...pentru că a rânduit o zi în care va judeca lumea după dreptate, prin Omul pe care L-a rânduit pentru aceasta şi despre care a dat tuturor oamenilor o dovadă netăgăduită, prin faptul că L-a înviat din morţi…”
Dumnezeu ne avertizeaza si mai apoi actioneaza!


Unde esti dragul meu....?
Dumnezeu inca are rabdare cu tine, poate a trecut la indelunga rabdare sau poate  in aceste zile din an, a trecut la indelunga rabdare in asteptare, poate...poate  Ii vei auzi chemarea.
Nu fi nepasator, Dumnezeu este dreptate, si va face dreptate intr-o zi, va face cu fiecare dintre noi.
Evrei 4:7
El hotărăşte din nou o zi: „astăzi"...
„Astăzi, dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inimile!”

Hrana ta zilnica!

24 Ianuarie
Iov 23.1-17

Iov este deja la cea de-a opta cuvântare a sa, iar prăpastia care-1 desparte de tovarăşii lui se lărgeşte mereu. Aceşti însoţitori ai lui Iov, ca multe persoane astăzi, vedeau în Dumnezeu un Creator suveran, prea mare pentru a binevoi să consimtă să Se ocupe în amănunt de problemele lor sau pentru a ţine cont de sentimentele lor (22.2,3,12). Iov are mai multă cunoştinţă. Ştie că Dumnezeu Se interesează de el - chiar mai mult decât şi-ar fi dorit (7.19) - dar îl consideră inaccesibil. „Oh, dacă aş şti unde să-L găsesc!", strigă el.
Cunoaştem noi, fiecare în parte, unde ÎI putem găsi pe Dumnezeu? El S-a apropiat de noi prin Isus (în Persoana lui Isus), astfel că, la rândul nostru, putem să ne apropiem de El cu libertate, prin rugăciune, şi să avem acces la locul unde Hristos S-a aşezat (sau: este aşezat - Evrei 8.1): la dreapta lui Dumnezeu (v. 3; Evrei 4.16).
Versetul 10 dă la iveală gândul lui Iov cu privire la scopul încercării sale: „voi ieşi curat ca aurul". Chiar dacă nu era încă conştient de prezenţa harului lucrând spre binele lui, patri-arhul nostru este de acord cu apostolul Petru. „Sunteţi întristaţi - scrie acesta - pentru puţin, dacă trebuie,... pentru ca încercarea credinţei voastre, mult mai preţioasă decât aurul care piere, deşi încercat prin foc, să fie găsită spre laudă şi glorie şi onoare, la descoperirea lui Isus Hristos" (1 Petru 1.6,7).

23 ianuarie 2014

O zi minunata!

Atunci cand luam intr-o directie gresita, cel mai bun remediu este sa ne intoarcem de la locul in care am gresit si sa pornim pe calea cea buna.
O zi minunata!

Ce vom face....?

Initial mi-am propus sa citesc Biblia, dar nu in ordine, apoi am vazut ca nu este bine....si am inceput sa merg din nou la Geneza. Oricum de fiecare data cand citesc Duhul lui Dumnezeu descopera mai mult, si mai mult, asa ca Avraam este subiectul care mi-a fost tema de casa, bineinteles e un fel de a spune. 
Avraam avea in fata o fagaduinta primita de la  Dumnezeu, dar o avea si pe Sara alaturi de el care, atunci cand a auzit ceea ce Ii spune Dumnezeu lui Avraam, ea a ras.
Avraam a crezut pe Domnul si astepta implinirea fagaduintei, Sara in schimb s-a hotarat sa ii dea Domnului o mana de ajutor. 
Ma gandesc ce o fi fost in capul ei? Probabil ce este si in al meu cateodata....
S-a gandit ca Dumnezeu o fi un Dumnezeu slab si uituc si nu i-ar strica o mana de ajutor. Nu are rabdare sa Isi aduca  Dumnezeu  la implinire fagaduinta, asa ca vine cu o propunere la Avraam si i-o da pe Agar. Sa fi uitat oare Domnul ce a promis...? Nici gand ! 
Insa Sara nu stia un lucru, nu stia ca ajutorul dat, l-a facut pe Dumnezeu sa intarzie in implinirea fagaduintei 13 ani. 
Of...de cate ori nu ne-am bagat si noi sa-l ajutam pe Dumnezeu in diferite probleme...si apoi ne-am intrebat ...."Doamne, pana cand mai zabovesti sa te implici...?

Vine vremea cand Dumnezeu isi tine promisiunea si se naste Isaac, copilul mult asteptat.
In tot acest timp Avraam da dovada de o ascultare si o credinta mare. Nu trece mult timp si lui Avraam ii cere Dumnezeu un lucru, si nu orice lucru, ci ii cere sa ii aduca o jertfa, si nu o jertfa oarecare, ci chiar pe fiul sau.Am stat si m-am intrebat oare ce a simtit Avraam in acel moment...? Ce o fi fost in inima lui?
Dumnezeu i-a zis: „Ia pe fiul tău, pe singurul tău fiu, pe care-l iubeşti, pe Isaac; du-te în ţara Moria şi adu-l ardere de tot acolo, pe un munte pe care ţi-l voi spune.” Geneza 22:2
Oare de ce o fi ales Dumnezeu sa il incerce chiar asa...?
După aceste lucruri, Dumnezeu a pus la încercare pe Avraam...
Gen. 22:1 
De-atatea ori m-am gandit la mine....Nu sunt nici pe departe ca Avraam, si in incercari  repede aveam intrebari in mintea mea, "Doamne de ce chiar pe mine  ma supui la teste..?", "de ce chiar eu...?"
Ori daca Avraam a fost incercat, la noi cred ca nu e cazul sa ne punem intrebari de ce...
Imagineaza-ti ca in miezul noptii auzi o voce, si ti se cere acelasi lucru care i s-a cerut lui Avraam. Ce-ai face...???
Avraam nu a pus intrebari si a ascultat de Domnul, si Dumnezeu l-a oprit la timp, pentru ca a vrut doar sa il puna la incercare.Ascultarea lui Avraam  a adus multe binecuvantari in viata lui.
"Îngerul Domnului a chemat a doua oară din ceruri pe Avraam te voi binecuvânta foarte mult şi-ţi voi înmulţi foarte mult sămânţa, şi anume: ca stelele cerului şi ca nisipul de pe ţărmul mării; şi sămânţa ta va stăpâni cetăţile vrăjmaşilor ei. Toate neamurile pământului vor fi binecuvântate în sămânţa ta, pentru că ai ascultat de porunca Mea!”
 Geneza 22:15-18
Pe Avraam, Dumnezu l-a incercat in  modul acesta, pentru noi insa are alte modalitati de a ne incerca.
Poate ca ti se cere sa lasi tot, sa lasi confortul unei case minunate si sa pleci intr-o tara departe, unde trebuie sa Il prezinti pe Isus, esti dispus...?
 Poate  vei dormi pe o rogojina si nu intr-un pat, poate vei fi nevoit sa te deplasezi cu bicicleta si nu intr-o masina  de lux, si exemplele pot continua....
Poate ca iti va cere sau imi va cere, chiar atunci cand ne asteptam cel mai putin.....
Ce facem.... raspundem chemarii, sau incercam si noi sa ii dam o mana de ajutor, incercam sa gasim un alt plan mai convenabil pentru noi si nu luam in seama ce zice Dumnezeu...?
Poate ca e momentul sa-L lasam pe Dumnezeu sa Isi faca treaba Lui, si noi sa ne facem treaba noastra, iar treaba noastra nu este decat ascultarea de EL.

Hrana ta zilnica!

23 Ianuarie
Iov 22.1-30

Începe o a treia serie de cuvântări. Până acum, prietenii vorbiseră la modul general despre omul rău: face aceasta, merită aceea (15.20...). Acum Elifaz dă pe faţă fondul gândirii sale prin acuzaţii directe: răutatea ta, nelegiuirile tale... (v. 5). Cât de departe de învăţătura Domnului se aflau ei (el şi cei doi tovarăşi ai săi), învăţătură care porunceşte să luăm bârna din ochiul nostru înainte de a scoate paiul din ochiul fratelui (Matei 7.1-5)! Şi, de asemeni, cât de departe de exemplul Celui care S-a aplecat să spele picioarele ucenicilor Săi (Ioan 13.14,15)!
Comparând v. 3 cu ceea ce i-a spus Domnul lui Satan (1.8; 2.3), vedem cât de eronată era părerea lui Elifaz despre Dumnezeu. Nimic nu-I este Lui mai plăcut decât omul care practică dreptatea (Fapte 10.35).
Totuşi, urmărind aceste cuvinte, să învăţăm să ascultăm ceea ce Duhul lui Dumnezeu doreşte să ne spună nouă. De exemplu, dacă unul dintre cititorii noştri încă nu este în pace cu Dumnezeu, să se supună ordinului categoric din v. 21: „Imprieteneşte-te cu El, te rog, şi fii în pace: prin aceasta îţi va veni fericirea" (comp. cu 2 Corinteni 5.20). Cât despre versetul următor, nu se adresează el oare tuturor acelora care încă mai avem de progresat?
„Primeşte, te rog, învăţătura din gura Lui şi pune cuvintele Lui în inima ta"

22 ianuarie 2014

Clipe grele

                        

Hrana ta zilnica!

22 Ianuarie
Iov 21.1-34

Iov se află în faţa unei taine de nepătruns: Pentru ce Dumnezeu, care este drept, îl loveşte tocmai pe acela care caută să-I fie plăcut? (Şi oare nu aceasta este întrebarea întrebărilor, cea pe care a pus-o Domnul Isus pe cruce - Psalmul 22.1 ?) Pentru ce, pe de altă parte, contrar celor declarate de Elifaz, Bildad şi Ţofar, cei răi prosperă în voie pe pământ? Ei II insultă pe Dumnezeu, spunând: „Pleacă de la noi, pentru că nu dorim cunoştinţa căilor Tale" (v. 14) şi, cu toate acestea, rămân încă nepedepsiţi! (v. 7-15; Maleahi 3.18). 
Tăcerea lui Dumnezeu, aparenta Lui indiferenţă faţă de provocările oamenilor - sunt o enigmă pentru mulţi credincioşi (Psalmul 50.21).
Această problemă importantă 1-a frământat, de exemplu, pe credinciosul Asaf, în Psalmul 73. «La ce serveşte că mi-am curăţit inima - meditează el cu amărăciune - dacă pedeapsa mea trebuie totuşi să revină în fiecare dimineaţă? Partea celor răi este mai bună decât a mea». Dar să citim v. 17 al acestui psalm: „... am înţeles sfârşitul lor". Ah, să nu-i invidiem niciodată pe cei din lume! Acest sfârşit înfiorător, care-i aşteaptă pe cei care nu au crezut, se află în contrast total cu viitorul glorios pe care Domnul 1-a pregătit pentru răscumpăraţii Săi iubiţi (Ioan 14.3; 17.24; Romani 8.17,18).

21 ianuarie 2014

Doua lucruri sigure.....NASTEREA SI MOARTEA!

Incepand de ieri mai toate posturile de tv si ziarele prezentau firul evenimentelor tragice in care au fost implicate sapte persoane, printre care doi decedati, fiind vorba de cunoscutul pilot Adrian Iovan si o tanara studenta de 23 de ani, Aurelia Ion.
Bineinteles ca ascultand pe fiecare si vazand modul cum au reactionat cei care erau in masura sa intervina pentru salvarea lor, am devenit revoltata la gandul ca in acest secol cu atata aparatura si tehnica moderna, nu au reusit sa-i localizeze si abia dupa 7 ore au fost gasiti, dar asta este alta poveste, si prefer sa nu ma amestec in ea.
Inca odata se confirma....cand Dumnezeu zice STOP este STOP.
Ideea era alta...ma intrebam daca realizam noi, cat de repede putem pleca din lumea aceasta...?
Eu stiu...si am simtit-o din plin sub ochii mei, insa nu stiu daca toti constientizam acest lucru.Cu siguranta cand a plecat dimineata, nici Adrian Iovan si nici aceea tanara nu au stiut ca este ultimul lor drum si nu se mai intorc.Sincer, in ultimele saptamani atatea tragedii s-au intamplat ca te infiori.
Daca vorbeam la telefon auzeam..."ai auzit ca a murit "X"...", de intram pe vreun site de stiri "idem", de ma intalneam cu cineva..."ai auzit ca "Y" a murit in accident sau alte vesti de acest gen si interesant ca toate cazurile erau tragedii nefericite si "neasteptate".
Da pai...cine asteapta moartea...? Mai ales daca nu esti sigur unde iti vei petrece vesnicia.
Stiu ca nu va sunt rude nici unul din ei, si daca exista vreun cititor care este ruda cu vreunul dintre ei....procentul e minim, insa haideti sa ne gandim la aceasta certitudine a mortii prin care au trecut amandoi, si vorbesc despre ei, pentru ca este recent cazul si este mediatizat, desi de dimineata am primit o alta veste, despre un tanar de 33 de ani care a sapat un sant si malul a venit peste el, si asta chiar pe strada unde sta sora mea....deci moartea isi face norma.....aduna tot ce-i sta in cale.
Certitudinea ca intr-o zi vom muri....este sigura 100%, cu o singura exceptie, daca va veni Domnul pe norii cerului si vom zbura in vazduh, si ma rog ca sa fiu printre aceea, daca nu  sunt plecata cumva pana atunci.
Doua lucruri sunt sigure pe pamant....nasterea si moartea.
Interesant este ca nici unul din cele doua, nu stau in alegerea noastra. Nu noi am ales sa ne nastem si nu  noi dorim sa murim, (mai este pe ici colo cate unul care pe langa faptul ca isi doreste, mai si-o face singur de petrecanie, dar nu discutam de aceasta categorie), vorbesc de doua evenimente care nu stau in puterea alegerilor noastre, ci sta in puterea Singurului Stapan al intregului univers.
Cand ne nastem trecem dintr-o alta lume in lumea aceasta, cand murim trecem din lumea aceasta intr-o alta lume!
Cand moare unul in varsta, parca este normal....te si astepti, insa uitati ca se intampla tragedii la care nici nu ne gandim, si ce este interesant ca orice am face, oricum am incerca sa evitam noua nu este cu putinta sa facem acest lucru si asta pentru ca nu sta in puterea noastra.
Pe tot parcursul vietii omul strange si strange ca o furnica, insa azi uitandu-ma la casa unuia dintre decedati(pentru ca de fapt era pozat catelusul care isi astepta stapanul si era foarte agitat cu capul bagat prin gratiile gardului), am stat si m-am intrebat....oare pentru vesnicie si-a strans comori vreunul din ei....?
Ieri firul vietii lor s-a incheiat, azi au fost altii la rand, maine...vor fi altii si altii....insa  niciunul nu vom stii cand este randul nostru.
Poate ca esti prea tanar sa te gandesti la moarte...dar sunt convinsa ca nici aceasta tanara de 23 de ani nu s-a gandit....
Luca 12: 16-21
„Ţarina unui om bogat rodise mult.Şi el se gândea în sine şi zicea: „Ce voi face? Fiindcă nu mai am loc unde să-mi strâng roadele.” „Iată”, a zis el, „ce voi face: îmi voi strica grânarele şi voi zidi altele mai mari; acolo voi strânge toate roadele şi toate bunătăţile mele; şi voi zice sufletului meu: „Suflete, ai multe bunătăţi strânse pentru mulţi ani; odihneşte-te, mănâncă, bea şi înveseleşte-te!” Dar Dumnezeu i-a zis: „Nebunule! Chiar în noaptea aceasta ţi se va cere înapoi sufletul; şi lucrurile pe care le-ai pregătit ale cui vor fi?” Tot aşa este şi cu cel ce îşi adună comori pentru el, şi nu se îmbogăţeşte faţă de Dumnezeu.”

Multi se ingrozesc de acest moment, insa cred ca trebuie mai bine sa se ingrozeasca de ce va urma dupa moarte.
Moartea nu este decat o rampa de lansare spre o alta lume vesnica, insa alegerea sta in mana ta de a alege in care vesnicie vrei sa fi,
pierdut pe vesnicie fara Dumnezeu sau o vesnicie alaturi de Dumnezeu.....
Alege astazi cat mai esti in viata, pentru ca ziua de maine nu este a ta!!!

Evanghelizare ELIM, 2014 !

Este lesne de inteles din imaginea de mai sus ca urmeaza cateva seri de evanghelizare in Biserica Elim Timisoara. De-aceea sunteti invitati sa luati parte alaturi de noi incepanad cu ziua de joi, 23 ianuarie sau urmarind programul online pe http://www.elim.ro/
Ma rog ca Dumnezeu sa pregateasca inimile noastre si a celor care vor veni sa se intalneasca cu Domnul.

Hrana ta zilnica!

21 Ianuarie
Iov 19.21-29; 20.1-29

Cuvintele înfocate ale lui Iov contrastează cu sentinţele reci ale celor trei tovarăşi ai săi. În durerea lui, aceştia nu-i puteau oferi niciun ajutor, dar descoperim în acelaşi timp că Iov avea un sprijin care nu-i putea fi clătinat: credinţa sa într-un Răscumpărător viu. Versetele 25-27 din cap. 19 ne învaţă că Iov, ca şi alţi patriarhi, primise o descoperire divină cu privire la înviere: „In carnea mea voi vedea pe Dumnezeu" (19.26; comp. cu Psalmul 17.15).
Spre deosebire de ei, noi, cei de astăzi, îl putem cunoaşte pe deplin dacă îl privim în lumina Noului Testament! Şi totuşi, mulţi copii ai lui Dumnezeu nu trec deloc de crucea unde contemplă un Mântuitor mort pentru păcatele lor. Ce adevăr de nepreţuit! Il cunoaştem noi în întregime? Cunoaştem noi faptul că Răscumpărătorul nostru este viu acum (Apocalipsa 1.18)? „Hristos este Cel care a murit şi, mai mult, a şi fost înviat, Cel care şi este la dreapta lui Dumnezeu, Cel care şi mijloceşte pentru noi!" (Romani 8.34).
În faţa remarcabilelor cuvinte ale credinţei pe care Duhul lui Dumnezeu i le dictase lui Iov, Ţofar răspunde din ce-i dictează propria pricepere (20.2,3). Reluând tema lui Elifaz şi a lui Bildad (15.20-25; 18.5-21), el zăboveşte îndelung asupra soartei care-i aşteaptă pe cei răi, atacându-1 astfel indirect şi fără milă pe sărmanul său prieten (vezi Proverbe 12.18).

20 ianuarie 2014

O zi minunata !

Isaia 33:2
Doamne, ai milă de noi! Noi nădăjduim în Tine. Fii ajutorul nostru în fiecare dimineaţă şi izbăvirea noastră la vreme de nevoie!
O zi binecuvantata in care sa simtiti prezenta lui Dumnezeu si Duhul Sfant sa va caluzeasca in toate deciziile pe care le veti lua, ca viata voastra sa fie placuta inaintea lui Dumnezeu si astfel facand voia LUI.

Noi suntem Copii ai lui Dumnezeu

In scurtul mesaj pe care l-a avut pastorul nostru, pentru ca este foarte bolnav si ma rog ca Domnul sa se atinga de el, spunea la un moment dat, ca indiferent cat suntem de crestini in mintea noastra  vin adeseori ganduri de ingrijorare pentru ziua de maine, si bineinteles a continuat sa spuna ce trebuie sa facem in aceasta situatie.
Mie insa mi-a ramas aceasta idee si am ajuns acasa incercand parca sa inteleg, ce anume ne determina sa avem aceste ganduri, pentru ca oricat as vrea....ele imi vin.
Am stat si m-am gandit in dreptul meu, la tot ceea ce imi trece prin cap, la toate gandurile pe care le am in minte, bineinteles nu va ganditi ca imi vin cine stie ce ganduri pacatoase, ci ganduri care le are orice mama sau orice parinte cu privire la copiii ei, cu privire la vitorul lor, daca o fi asa sau o fi invers, de ce nu e asa, si de ce este altfel, cu atat mai mult cu cat am avut si o lucrare in care mi-a spus Duhul lui Dumnezeu ca mintea mea este asemeni unei schite plina cu socoteli si de calcule, dar nu asta vroiam sa spun ci faptul ca  toti avem diferite ganduri si poate ingrijorari in mintea noastra.Sigur ca este destul de greu intr-o lume plina de framantari si atata nesiguranta, sa nu ne gandim  la anumite lucruri, anumite situatii, insa a ma preocupa prea mult de aceste lucruri si ganduri, cred ca intr-adevar este o problema.
Daca de pilda gandurile noastre sunt negative cu privire la starea noastra, la situatiile prin care trecem este clar ca am pus pe noi "tinuta" acesta a negativismului. Satan speculeaza fiecare moment si nu se da la o parte niciodata, de a ne strecura aceste ganduri negative in mintea noastra.Trebuie sa stim clar ca aceste ganduri nu vin de la Dumnezeu.
In cap. 5 din Galateni, Pavel isi incepe scrierea: rămâneţi, dar, tari şi nu vă plecaţi iarăşi sub jugul robiei.
Odata deveniti Copii ai lui Hristos, nu mai avem dreptul sa ne intoarcem sub robia de sub care tocmai am fost eliberati. Pentru ca Dumnezeu  nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste şi de chibzuinţă, spune in 2 Timotei 1:7
Pentru a scapa insa de acest negativism care s-a inoculat in minte, trebuie facuti cativa pasi de catre noi insine, pentru ca singure aceste ganduri nu vor dispare.
Dumnezeu face si poate sa faca foarte multe lucruri, insa are nevoie si de colaborarea noastra, mai ales in aceste situatii.
Trebuie sa fim constienti ca aceasta stare de negativism va deveni in scurt  timp, cea mai daunatoare stare pentru noi.
Avand aceste ganduri negative care ne amarasc sufletul, trebuie sa stim ca in primul rand pacatuim inaintea lui Dumnezeu, si in  momentele in care ele  incearca sa inunde mintea nostra, trebuie sa inchidem oricare portita prin care isi pot face intrarea.
 Dumnezeu nu ne da ganduri de ingrijorare, de frica, ganduri negative, El ne da ganduri de pace si de speranta.

Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.
ISUS ne da o speranta si un viitor binecuvantat, trebuie doar sa ramanem in El, sa-L cautam cu toata sinceritatea si El ne va raspunde.
Cand in mintea ta vin ganduri, tu declara ca esti Copilul lui Hristos si gandurile LUI cu privire la tine sunt ganduri de pace si de speranta.

Hrana ta zilnica!

20 Ianuarie
Iov 19.1-20

„Până când?", întrebase Bildad (18.2). „Până când...?", ripostează Iov pe un ton înfierbântat. Într-adevăr, acest «dialog al surzilor», în care fiecare îşi urmărea propria idee, nu putea continua la infinit. «Iov credea că Dumnezeu era împotriva lui fară motiv; prietenii lui considerau că Dumnezeu era împotriva lui cu motiv. De fapt, toţi greşeau, pentru că Dumnezeu era pentru Iov» (comp. cu Plângeri 3.1...).
Noi, care suntem înconjuraţi de dragostea Prietenului nostru suprem şi care, în cea mai mare parte, ne bucurăm şi de înţelegerea alor noştri, am putea oare să ne imaginăm cât de singur trebuie să se fi simţit Iov într-o astfel de durere, fără să aibă pe nimeni înaintea căruia să-şi deschidă inima...? Versetele 13-19 aduc un ecou sfâşietor al acestui sentiment de singurătate, cu atât mai profund cu cât Iov era convins că II avea pe Dumnezeu împotriva lui: „Şi-a aprins mânia împotriva mea", strigă el (v. 11).
Nu, Iov! Mânia divină pe care o meritam şi tu şi eu L-a lovit pe Altul în locul nostru. Cei care sunt ai Domnului Isus nu o vor mai cunoaşte niciodată! Având în faţă doar un Dumnezeu care-L abandonează, Domnul Hristos nu a mai putut împărtăşi nimănui suferinţele Sale. A fost neînţeles de toţi şi părăsit de ai Săi (Marcu 14.37,50).
 Într-o suferinţă care n-a mai existat vreodată, nimeni niciodată n-a fost aşa de singur ca El.

19 ianuarie 2014

O Doamne mare !


Lăudaţi pe Domnul!

Am ajuns la o singura concluzie, si poate o sa zambiti...dar eu vorbesc la modul cel mai serios. 
Daca nu era Dumnezeu atat de intelept sa creeze odihna pentru trup, muream in doua zile.
Eu nu ma odihnesc decat noaptea, iar ziua...doar dumineca.
Tocmai m-am trezit pe melodia grupului Speranta,
 "Eu nu sunt de pe pamant, eu nu sunt de-aici de jos,
 Tara mea-i acolo sus, eu ma duc dupa ISUS",
  si m-am trezit  atat de odihnita, incat ii multumeam Domnului ca a lasat odihna pentru trupurile noastre.
Doamne ce bun esti!
 Iar drept multumire ma voi duce in Templul Sau si ma voi inchina Domnului meu si-I voi aduce laude pentru tot ceea ce face pentru mine.

Fiţi binecuvântaţi de Domnul, care a făcut cerurile şi pământul! Cerurile sunt ale Domnului, dar pământul l-a dat fiilor oamenilor. Nu morţii laudă pe Domnul şi nici vreunul din cei ce se coboară în locul tăcerii,  ci noi, noi vom binecuvânta pe Domnul, de acum şi până în veac.
Lăudaţi pe Domnul!
Psalmii 115:15-18

Corul si Orchestra Nationala BBSO - Te Vom Inalta

Psalmi 59:16
Dar eu voi cânta puterea Ta; dis-de-dimineaţă voi lăuda bunătatea Ta. Căci Tu eşti un turn de scăpare pentru mine, un loc de adăpost în ziua necazului meu.
   
 

Beauties from Romania

Avem o tara minunata si din privinta aceasta pot spune chiar ca sunt nationalista. 
Deschizand computerul am primit o filmare extraordinara pe care nu puteam sa nu o postez, daca nu pentru cei din tara, macar pentru cei din diaspora. 
Sunt convinsa ca indiferent cat de bine va este acolo unde sunteti, exista acel dor de locurile natale.
Pentru a realiza acest film de cinci minute şi jumătate, Laurenţiu Bălăceanu a călătorit în Apuseni, Valea Drăganului, Delta Dunării, Dumbrava Sibiului, Sighişoara, a vizitat Cazanele Dunării, Castelul Bran, Castelul Covinilor, Coloana Infinitului de la Târgu Jiu, Piaţa Sfatului din Braşov, Castelul Peleş din Sinaia, Cluj Napoca. El a ajuns chiar şi la Sarmizegetusa Regia şi la Biserica îngropată în lacul de steril de la Valea Şesii. 

Filmările au durat nouă luni şi au fost realizate, spune Laurenţiu, pentru a promova România ca destinaţie turistică.

                    
                     

Biserica trezest-te!


Hrana ta zilnica!

19 Ianuarie
Iov 18.1-21

Copleşindu-şi prietenul cu tot felul de acuze, Elifaz, Bildad şi Ţofar lucrau, fără să-şi dea seama, la clătinarea credinţei acestuia.
«A acuza» este metoda specifică a lui Satan. Şi acesta nu numai că îl atacă pe cel credincios înaintea Domnului, cum am văzut că o face în cap.l şi 2, ci îl acuză şi înăuntrul său, inspirându-i îndoieli: «Nu ai o credinţă adevărată! Nu eşti mântuit! Vezi bine că Dumnezeu te-a părăsit! Dacă ai fi un copil al Lui, nu te-ai comporta astfel...!» Şi, odată semănate cele dintâi îndoieli, sunt atrase şi altele, iar vrăjmaşul se foloseşte de ele pentru a ne şopti din nou: «De vreme ce ai îndoieli, aceasta este dovada că îţi lipseşte credinţa; un credincios nu se poate îndoi...».
Să respingem cu fermitate „săgeţile arzătoare ale celui rău". In ce fel? Folosindu-ne de scutul credinţei", altfel spus, de încrederea simplă, curată, în Dumnezeu şi în promisiunile Cuvântului Său (Efeseni 6.16).
Bildad îl evocă pe împăratul spaimelor (v. 14). Este moartea, ameninţare permanentă, spre care orice om este constrâns să-şi îndrepte paşii, fără să ştie când o va întâlni. Dar, pentru credincios, ea nu mai este un subiect de groază. Domnul Isus, înfruntând El însuşi de bunăvoie moartea, 1-a făcut fără putere pe cel care avea puterea ei, pe Satan (Evrei 2.14).