Versetul zilei

2 iulie 2011

Gânduri curate !

  Căutaţi pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemaţi-L câtă vreme este aproape.Să se lase cel rău de calea lui, şi omul nelegiuit să se lase de gândurile lui, să se întoarcă la Domnul care va avea milă de el, la Dumnezeul nostru care nu oboseşte iertând.”
„Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre, şi căile voastre nu sunt căile Mele, zice Domnul.Ci cât sunt de sus cerurile faţă de pământ, atât sunt de sus căile Mele faţă de căile voastre şi gândurile Mele faţă de gândurile voastre.
Isaia 55:6-9


...O de ne-ar fi descoperite  toate gândurile noastre...noi înșine am fi uimiți de noi. În fiecare zi ne trece tot felul de gânduri care mai de care mai năstrușnice,mai rele,mai...pline de venin,gânduri de ură....gânduri de răzbunare...chiar dacă noi spunem altora că trebuie să ne iubim....dar "gândurile noastre ...nu sunt gândurile LUI"...și "dorințele noastre ..nu sunt dorințele LUI",și dau slavă Domnului că El nu gândește ca  și noi....
 Mi-a plăcut foarte mult o rugăciune pe care am auzit-o ultima dată când am fost la biserică,miercuri,...." Îți mulțumim Doamne că Tu nu ești un Dumnezeu care să te uiți la funcții,la poziții sociale,la bani....ci TU ești un Dumnezeu care te uiți la inimile noastre"......ce minunat....!!!!
   Dumnezeul nostru se uită la inima noastră !!!!
 El cunoaște absolut totul....și gândurile bune ,și gândurile rele. Îi mulțumesc că El nu împlinește dorințele celor răi.
Pentru fiecare gând nebun ....trebuie să venim înaintea LUI și să îi cerem iertare.
Poate ne întrebăm de ce....?
Răspunsul îl găsim în Ezechiel 33: 19.."Dar dacă cel rău se întoarce de la răutatea lui şi face ce este bine şi plăcut, va trăi tocmai din pricina aceasta!
  Iată ...pentru  ce trebuie să cerem iertare.
Eu îi cer iertare Domnului...tu dragul meu ce faci?


   O zi minunată și un sfârșit de săptămână binecuvântat !!!!

1 iulie 2011

SFATURI PENTRU PARINTI ………DE LA COPIII LOR


 1. Nu ma rasfata.  Stiu foarte bine ca nu mi se cuvine tot cea ce cer. Dar totusi incerc: imi place sa fiu alintat, dragalit, sarutat; sa primesc tot cea ce vreau; sa fac mereu numai ce vreau si ce-mi place; sa nu ma certe nimeni pentru nimic; sa fiu mereu in atentia tuturor; sa fiu laudat mereu pentru orice fleac.    
 2. Nu-ti fie teama sa fii ferm cu mine. Asta ma aseaza la locul meu. Daca copilul merita sa fie certat, pedepsit, atunci nu ezita, trebuie sa primeasca pedeapsa. Daca pentru o greseala se spune NU este bine ce a facut, NU primeste jucarie, NU primeste bani, NU pleaca la joaca – atunci acest NU sa nu se transforme in DA. Trebuie sa stie cand este DA si cand este NU. Sa stie ce i se permite si ce NU. Sa-si cunoasca  lungul nasului.  

3. Nu folosi forta cu mine. Asta ma obisnuieste cu ideea ca numai forta conteaza. Voi face ceea ce vrei numai daca ma bati si numai dupa bataie voi fi ascultator. Daca nu-mi explici de ce m-ai batut,  nu voi intelege de ce . Voi avea sentimentul  ca nu ma iubesti si voi incerca sa ma razbun facand in continuare rele si neascultandu-te. 

 4. Nu fii inconsecvent. Asta ma pune in incurcatura si ma face sa incerc sa scap nepedepsit.     Pentru aceiasi greseala trebuie pedepsit cu o pedeapsa identica - la fel. Nu se poate odata ierta si alta data pedepsi. Nu va intelege nimic, cand a gresit si cand Nu. 

 5. Nu-mi face promisiuni. S-ar putea sa nu le poti realiza, indeplini. Asta ma face sa-mi pierd increderea in tine. Nu-i face promisiuni pentru note bune, pentru excursii, haine de “marca.” Te va bate la cap pana le vei indeplini chiar daca nici nu merita s-au nu are nevoie de haine, prajituri sau alte cadouri. 

 6. Nu raspunde provocarilor mele atunci cand spun sau fac lucruri care te supara. Voi incerca atunci sa obtin mai multe victorii. Nu-i replica cu vorbe urate, injuraturi, dracuiri, trantit de obiecte, trantit de usi, manifestari de revolta momentana, rabufniri de furie. Va fi fericit ca a reusit sa te invinga. 

 7. Nu te supara prea tare cand iti spun “te urasc.” Nu cred ce spun, nu este adevarat, dar vreau sa te fac sa-ti para rau pentru ce mi-ai facut. Fiind pedepsit, copilul spune vorbe dure,  urate, poate si triviale. Este modului lui de a se revolta, de a riposta fata de pedeapsa. Pentru ca nu recunoaste ca a gresit, a facut rele, trebuie sa existe o explicatie: care este gresala, de ce a facut-o si de ce trebuie sa fie pedepsit.  

 8. Nu ma face mai mic decat sunt. Voi incerca sa-ti dovedesc contrariul, purtandu-ma ca o persoana”importanta.” Copiii se simt foarte mandri cand sunt”bagati in seama.” Cand se discuta cu ei despre problemele lor Dar dorinta de a fi “bagat in seama” este foarte puternica mai ales daca a fost jignit ca este prea mic pentru a fi alaturi de cei mari. 

 9. Nu face in locul meu nimic din cea ce as putea face singur. Asta ma face sa ma simt ca un copil mic si voi continua sa te folosesc in serviciul meu. Trebuie obisnuit copilul de la varste mici, cu deviziunea muncii in familie ca sa stie fiecare membru – in special fiecare copil - ce sarcini personale are. 

 10. Nu-mi menaja relele obiceiuri, acorda-mi cat mai multa atentie. Altfel nu faci decat sa ma incurajezi sa le continui. 

30 iunie 2011

Putere si curaj !!!

  •   Este nevoie de putere ca sa fii ferm.....Este nevoie de curaj ca sa fii delicat.
  •  Este nevoie de putere ca sa cuceresti....Este nevoie de curaj ca sa te predai.
  •  Este nevoie de putere ca sa fii sigur....Este nevoie de curaj ca sa ai indoieli.
  •  Este nevoie de putere ca sa fii independent....Este nevoie de curaj ca sa te sprijini pe ceilalti.
  •  Este nevoie de putere ca sa fii ca ceilalti....Este nevoie de curaj ca sa fii tu insuti.
  •  Este nevoie de putere ca sa-ti ascunzi suferinta.....Este nevoie de curaj ca sa-ti arati durerea si sa lupti cu ea.
  •  Este nevoie de putere ca sa induri abuzurile....Este nevoie de curaj ca sa le opresti.
  •  Este nevoie de putere ca sa iubesti....Este nevoie de curaj ca sa te lasi iubit.
  •  Este nevoie de putere ca sa supravietuiesti.....Este nevoie de curaj ca sa traiesti.
    Exista suferinta in viata, si exista infrangeri. Nimeni nu le poate evita . Dar e mai bine sa pierzi unele batalii in cadrul luptei pentru visele tale, decat sa fii infrant fara sa sti macar pentru ce lupti.Cu totii avem suparari,fiecare poate a fost ranit macar o data in viata,dar pentru a infrunta  marile suparari din viata , trebuie sa ai curaj ....dar in acelasi timp trebuie sa ai nevoie de multa rabdare pentru  supararile mici....toate trec, si cele mari si cele mici....dar dupa o zi obositoare in care ti-ai terminat treburile zilnice...dormi  linistit...CINEVA  este treaz si vegheaza....ACELA ESTE DUMNEZEU !!!

29 iunie 2011


     Matei 7:7  „Cereţi şi vi se va da. Căutaţi şi veţi găsi. Bateţi şi vi se va deschide
Cereţi...
Dacă Domnul ar zice să-i ceri un singur lucru, ce lucru ai cere?
Căutaţi...
Ce cauţi tu cel mai mult? Care este primul lucru pe care îl cauţi dis-de-dimineaţă? Care este căutarea ta cea mai importantă în timpul zilei?
Bateţi...
La care uşă baţi cel mai mult?
 Doamne, dă-mi harul să cer des înţelepciunea care se coboară de sus (Iacov 3:17 „Înţelepciunea care vine de sus este întâi curată, apoi paşnică, blândă, uşor de înduplecat, plină de îndurare şi de roade bune, fără părtinire, nefăţarnică”.).
 Doamne, dă-mi harul să caut des faţa Ta (Psalmul 27:8 „Inima îmi zice din partea Ta: „Caută faţa Mea!” Şi faţa Ta, Doamne, o caut”!), prezenţa Ta, Împărăţia Ta şi neprihănirea Ta (Matei 6:33a „Căutaţi mai întâi Împărăţia şi neprihănirea Lui”.).
 Doamne, dă-mi harul să bat des la uşa îndurării Tale (Ioan 10:7 „Eu sunt Uşa oilor”.) prin rugăciuni după voia Ta (1 Tesaloniceni 5:17-18 „Rugaţi-vă neîncetat. Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, căci aceasta este voia Lui Dumnezeu, în Cristos Isus, cu privire la voi”.).

„Cine cere, capătă.
Cine caută, găseşte.
Celui ce bate, i se deschide.” Matei 7:8
                     Fr. Mihai F.

28 iunie 2011

Alegoria broscutelor !!!



Lectia Nr. 1 pentru viata

 A fost odata un grup de broscute… care voiau sa se ia la intrecere.
Telul lor era sa ajunga in virful unui turn foarte inalt.

Se adunasera deja multi spectatori,pentru a urmari cursa si a le incuraja pe broscute.
 Cursa urma sa inceapa...
 Totusi...
Dintre spectatori nu credea nici unul ca vreuna din broscute va reusi sa ajunga in virful turnului.
Tot ce se auzea era exclamatii de genul:
„Oh, ce obositor!!!
Nu vor reusi niciodata sa ajunga sus!“
sau:
„Nici nu au cum sa reuseasca, turnul este mult prea inalt!“

Broscutele incepura se abandoneze
...Cu exceptia uneia singure, care se catara vioaie mai departe...
Spectatorii continuau sa strige:
„E mult prea obositor! Nu va putea nimeni sa ajunga sus!“

Tot mai multe broscute se resemnau si abandonau... ...Doar una singura se catara consecvent mai departe...
Nu voia cu nici un chip sa abandoneze!

 In final renuntasera toate, cu exceptia acelei broscute, care cu o imensa ambitie si rezistenta reusi sa ajunga singura in virful turnului!
Dupa aceea, toate celelalte broscute si toti spectatorii au vrut sa afle cum a reusit broscuta sa ajunga totusi in virf, dupa ce toate celelalte se vazusera nevoite sa abandoneze cursa!

Unul din spectatori se duse la broscuta s-o intrebe cum de a reusit sa faca un efort atit de mare si sa ajunga in virful turnului.
 Asa se afla ca...
 Broscuta invingatoare era SURDA !!!
 Morala?

Nu asculta niciodata de oamenii care au prostul obicei de a fi intotdeauna negativi si pesimisti...…fiindca ei iti rapesc cele mai frumoase dorinte si sperante pe care le porti in suflet!
 Gindeste-te mereu la puterea cuvintelor,caci tot ceea ce auzi sau citesti te influenteaza in ceea ce faci!

Deci:
Fii MEREU …OPTIMIST!
 Si mai ales
Fii pur si simplu SURD cind cineva iti spune ca nu-ti poti realiza visurile!

Furtunile vietii !

 "Suntem incoltiti in toate chipurile, dar nu la stramtorare; in grea cumpana, dar nu deznadajduiti; prigoniti, dar nu parasiti; trantiti la pamant, dar nu omorati." (2 Cor. 4:8-9)



Sunt momente in viata cand efectiv traiesti acest verset. Nu vi s-a intamplat.....???
   In ultima perioada cu toti am vazut efectul  furtunilor  care s-au abatut asupra noastra si la fel de bine stim si ce  priveliste ingrozitoare raman in urma acestor furtuni. Citeam undeva despre un nuc care a fost doborat la pamant in urma unei furtuni si o parte din radacina lui era iesita la suprafata.Nu mica i-a fost mirarea proprietarului sa vada ca la anul acelasi nuc  care a fost doborat  a dat roade.O parte din radacina lui a ramas in pamant si isi lua  seva de care avea nevoie.


    De cele mai multe ori si noi suntem aidoma unui copac doborat de furtuna.Ai momente cand esti doborat de furtunile naprasnice care se abat asupra ta.Cu atat mai mult cand aceste furtuni vin din partea asa zisilor "FRATII TAI"bineinteles cu ghilimele de rigoare...ptr. ca numai frati numai pot fi numiti.Acelora,care in loc sa te  intareasca, sa te sprijine atunci cand  esti slab, ei nu fac altceva decat  te doboara mai tare.
 Dar inca odata vedem ca Biblia se implineste chiar cu acestia.Sta scris: "Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori. După roadele lor îi veţi cunoaşte.
......aşa că orice pom bun face roade bune, iar pomul rău face roade rele. Nu poate pom bun să facă roade rele, nici pom rău să facă roade bune. Iar orice pom care nu face roadă bună se taie şi se aruncă în foc. De aceea, după roadele lor îi veţi cunoaşte. Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în Împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri"


   Daca esti ancorat in Hristos si radacinile tale sunt  conectate la sursa vietii...LA ISUS...atunci indiferent ce furtuna ar veni peste tine..indiferent de suvoaiele care iti ies in cale...prin EL vei avea biruinta.
   Daca nu ai avut parte de nici o furtuna de acest gen....multumeste-i lui Dumnezeu,dar  daca treci printr-un asemenea moment roaga-te sa iti dea putere sa mergi mai departe...este greu..dar NU IMPOSIBIL.

27 iunie 2011

Ce credem ca stie mama....


La 4 ani - Mama ştie tot. 
La 8 ani - Mama ştie multe. 

La 12 ani - Mama nu ştie tot.
 

La 14 ani - Mama mea nu ştie nimic.
 
                                                                                                         
La 16 ani - Mama mea ? Ce ştie ea ?...
 

La 18 ani - Bătrâna asta a copilărit cu dinozaurii...
 

La 25 de ani - Posibil ca Mama să ştie ceva despre asta...
 

La 35 de ani - Înainte de a decide, vreau să mă sfătuiesc cu Mama.
 

La 45 de ani - Precis ca Mama poate să mă îndrume...
 

La 55 de ani - Ce-ar fi făcut Mama în acest caz ? 

La 6
5 de ani - De-aş fi putut să vorbesc despre asta cu Mama... 


                     Dedicat tuturor mamelor din lume


.

Lui ii datorez ...TOTUL


  • Oamenii sunt adesea neintelegatori, irationali si egoisti...Iarta-i, oricum!
  • Daca esti bun, oamenii te pot acuza de egoism si intentii ascunsa...Fii bun, oricum!
  • Daca ai succes, poti castiga prieteni falsi si dusmani adevarati...Cauta succesul, oricum!
  • Daca esti cinstit si sincer, oamenii te pot insela...Fii cinstit si sincer, oricum!
  • Ceea ce construiesti in ani, altii pot darama intr-o zi...tu continua si construieste... oricum!
  • Daca gasesti linistea si fericirea, oamenii pot fi gelosi...Fii fericit, oricum!
  • Binele pe care il faci azi, oamenii il vor uita maine...Fa bine, oricum!
  • Da-i lumii tot ce ai mai bun si poate nu va fi niciodata de ajuns...Da-i lumii tot ce ai mai bun, oricum!
La urma urmei este intre tine si Dumnezeu.N-a fost niciodata intre tine si ei, oricum...
Aceste cuvinte sunt gravate pe frontispiciul casei de copii din Calcutta, unde Maica Teresa si-a dedicat ultimii ani din viata ingrijirii copiilor orfani.


   La urma urmei.....TOTUL este doar intre mine si Dumnezeu.Nu este nimic intre mine si oameni....nu sunt datoare nimanui...si nimeni nu imi este dator cu nimic.
Cu toate acestea am o datorie foarte mare ....dar in fata lui DUMNEZEU.
Lui ii datorez viata,Lui ii datorez sanatatea,Lui ii datorez ...TOTUL !!!
            Va doresc un inceput de saptamana minunat !!!!



26 iunie 2011

Adriana Stoica-De ce nu mai este iubire?





Vanatorii de pacate in biserici !

Acuma seara am citit un editorial foarte bun..si chiar Florina Patru cea care a scris articolul .. mi-a ghicit gandurile.Aceeasi discutie aveam zilele acestea cu  cineva ,referitor pe aceasta tema. Noi avem obiceiul de a da cu biciul in  cei care au cazut....ori nu acesta este rolul nostru...Dar va las sa cititi editorialul...


Ioan 8:7  Fiindcă ei nu încetau să-L întrebe, El S-a ridicat în sus, şi le-a zis:Cine dintre voi este fără păcat, să arunce cel dintâi cu piatra în ea.”
Cine din biserică este fără păcat? Acel să arunce primul cu piatra în cel păcătos. E dureros cum în bisericile noastre evanghelice se instalează un haos total. Judecăm pe fratele nostru, ne credem mai presus decât alţii, lovim în cel ce a păcătuit, îi scoatem afară din biserici pe cei au căzut, dar vor să se ridice. Am devenit nişte vânători de păcate. Slujba noastră în biserică constă în a arunca cu vorbele grele în fraţii noştrii şi a-i ajuta să cadă tot mai adânc în groapă. Oare de ce nu mai avem dragoste pentru cei de lângă noi? De ce mai degraba facem răul decât binele? De mai repede adâncim rana din sufletul fratelui nostru, decât să căutăm vindecarea rănii?
Cunosc cazuri în care oamenii s-au dus la păstor să se mărturisească de păcate, dar a 2-a zi ştia toata biserica ce a păcătuit fratele sau sora. Cum mai putem noi în zilele de azi să împlinim ceea ce zice Biblia în Iacov 5:16 Mărturisiţi-vă unii altora păcatele, şi rugaţi-vă unii pentru alţii, ca să fiţi vindecaţi. Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit. Cum mai pot eu mărturisi păcatul meu unui păstor care încalcă Cuvântul Domnului? De fraţii care stau în fruntea bisericii au devenit nişte risipitori şi dezbinători?
De fiecare dată când văd în jurul meu lucruri care nu plac Domnului, mă gândesc la profunzimea versetului din Apocalipsa 12:12 care spune: De aceea bucuraţi-vă, ceruri, şi voi care locuiţi în ceruri! Vai de voi, pământ şi mare! Căci diavolul s-a pogorât la voi, cuprins de o mânie mare, fiindcă ştie că are puţină vreme. De ce dăm prilej diavolului şi îl lăsăm să ne amăgească? De multe ori devenim unelte în mâna diavolului fără să ne dăm seama. Păcatul e atât de subtil, încât amăgeşte chiar şi pe cei mai tari în credinţă.
E timpul ca Domnul să se proslăvească prin noi. E timpul cercetării noastre. De ce să vânăm păcare în biserici când am putea fii sfinţi. 1 Petru 1:16 Căci este scris: „Fiţi sfinţi, căci Eu Sunt Sfânt”. El e Sfânt pentru ca şi noi să ajungem la sfinţenia Lui. E clipa decisivă în care mai putem lua hotărâri noi. Să nu mai arătăm cu degetul spre cel care a păcătuit. E mult mai bine să luăm atitudine asupra propriei noastre persoane şi să împlinim versetele: Luca 6:41-42  De ce vezi tu paiul din ochiul fratelui tău, şi nu te uiţi cu băgare de seamă la bîrna din ochiul tău? Sau cum poţi să zici fratelui tău: „Frate, lasă-mă să-ţi scot paiul din ochi” şi, când colo, tu nu vezi bîrna din ochiul tău? Făţarnicule, scoate întâi bîrna din ochiul tău, şi atunci vei vedea desluşit să scoţi paiul din ochiul fratelui tău.
Fraţilor e timpul să lăsăm făţărnicia la o parte. Nici un făţarnic nu va avea parte de Slava cerului. Haideţi să analizăm bine scopul pentru care venim la biserică. Oare frecventăm o biserică doar ca să vânăm păcatele şi greşelile fraţilor noştrii sau suntem prezenţi la biserică pentru a ne pocăi de atitudinile noastre „bolnave”?
Dacă nu ai nici un păcat continuă să vânezi păcatele altora, dar dacă eşti un păcătos, pocăieşte-te, altfel vei muri fără Hristos şi toată prezenţa la la biserică nu va avea nici un folos! DUMNEZEU SĂ NE CERCETEZE, amin.
Editorial preluat de pe http://crestintotal.ro/

Conduci automobilul tau Sport, de 2 locuri, intr-o noapte cu o furtuna teribila.
Treci pe langa o statie de autobuz, unde se afla 3 persoane asteptand:

  • O batrana bolnava pe moarte;
  •  Un vechi prieten, care, odata, ti-a salvat viata;
  •  Femeia visurilor tale, sau barbatul ideal.
Pe cine ai lua in automobilul tau, tinand cont ca nu ai decat un singur loc, doar pentru un pasager?
 
   Gandeste-te sincer ce ai face...????
   Aceasta este o dilema etica si morala, care se foloseste in interviurile pentru angajare in serviciu.
Ai putea lua batrana , pentru ca este pe moarte si trebuie salvata prima;sau ai putea lua prietenul care ti-a salvat viata si esti obligat fata de el. Neindoielnic, e posibil ca niciodata sa nu mai reintalnesti femeia  visurilor tale , sau barbatul ideal.


  Un candidat, intr-un interviu ca acesta, a fost angajat dintre 200 de concurenti, pentru magnificul sau raspuns.
El a raspuns simplu :
"As da cheile masinii prietenului meu si i-as cere sa duca batrana la spital; in timpul acesta, eu as ramane sa astept autobuzul, impreuna cu femeia visurilor mele"!



  Eu as urma exemplul acesti tanar....tu?
Iti doresc sa ai  o zi minunata si linistita alaturi de cei dragi !!!