Versetul zilei

30 noiembrie 2019

La multi ani România!


Sunt recunoscătoare !

"Binecuvântează, suflete, pe Domnul
și nu uita niciuna din binefacerile Lui!"
Psalmul‬ ‭103:2‬ 
Mie, Dumnezeu mi-a făcut mult bine, de-aceea Îl binecuvântez si Îi multumesc ptr credinciosia aratata fata de mine, fata de familia mea si pentru fiecare binefacere de care ne-a făcut parte.

Viata, sănătatea, familia si multe alte binecuvântări de care avem parte in viata, toate sunt darul lui Dumnezeu pentru noi. 
Binecuvântări înzecite fara a avea vreun merit...
Pentru toate acestea Dumnezeu merita toata recunoștință
"Voi lăuda pe Domnul din toată inima mea,
voi istorisi toate minunile Lui."
Psalmul‬ ‭9:1-2‬ ‭

28 noiembrie 2019

Cum ne rugam?

De multe ori ne oprim la acest cuvânt „rugăciune"!
Nu de putine ori cand venim înaintea lui Dumnezeu in loc sa ne rugăm cu sinceritate, avem tendinta sa facem rugaciuni perfecte cautand sa rostim cuvinte sofisticate pentru ca astfel rugaciunile noastre sa le supra-spiritualizăm.
Dumnezeu insa ne cunoaște, știe că suntem creatura lui, oameni simpli, cu defecte si imperfectiuni. Nefiind focusati pe ceea ce trebuie pierdem adevăratul sens al rugăciunii!
Atunci devenim confuzi și renunțăm până la următoarea „încercare" si din pacateo luam de la capat.
Ce este rugaciunea?
Cum vrea Dumnezeu să venim inaintea Lui în rugăciune?

Rugăciunea este pur și simplu modalitatea prin care ne conectăm cu Dumnezeu. Este modul în care ne raportăm la El.
Cea mai mare dorință a Lui este să venim cu toată inima noastră, cu mintea și cu puterea, fara a incerca sa-L impresionam.
Să-L iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu toată puterea ta!
Deuteronom 6: 5

27 noiembrie 2019

Uitati-va bine la Cuvantul Domnului!

Spune Ieremia 2:31"uitati-va bine la Cuvantul Domnului"…atunci ca si acum, acelasi Cuvant prin care a luat fiinta creatia, prin care este pastrata si prin care va pieri, acelasi Cuvant care este oglinda care este real, viu, profund,care straluceste, care se va implini si ‘uitati-va’ la viata voastra(noastra) care este plina de eu, de stres, de judecata, de egoism, de neliniste, de necredinta si de cele mai multe ori intunecata…cu alte cuvinte iresponsabili si superficiali in cele spirituale!!
"Ce bine stii sa-ti intocmesti caile cand este vorba sa cauti ce iubesti" tot Ieremia vorbeste in la acelasi capitol 2 vers 33a
Cat adevar...iubim noi ceva... dar ce?(Efeseni5:10)
Nu la fel ne vorbeste si noua de multa vreme ?
Cunoastem sau am cunoscut noi iubirea, dragostea Lui intr-un mod autentic, ne-am identificat cu ea?Dragostea inseamna sacrificiu!
Primul gand care ne vine in minte noua este acela de a primi si ce bine suna. Toti avem nevoie de dragoste, de atentie. Niciunuia dintre noi nu-I place sa fie tradat sau respins.
Insa ordinea lui Dumnezeu nu a fost aceasta, EL a daruit, a sacrificat, iar din groapa Fiul Lui a ajuns in Glorie!!!
Acest sacrificiu a insemnat crucea pentru Fiul lui Dumnezeu, crucea care ne-a purtat pe fiecare dintre noi si acum o purtam noi sau ar trebui, este un lucru launtric, un proces continuu, asa cum spune Domnul in Matei 10:37-38…a-L urma Pe El pe calea Crucii este singura cale adevarata pentru ca ne da si raspunsul in vers 39 "acela Ma va castiga".
Trecerea la procesul de refuzare al firii nu este ceea ce ne dorim noi si sufletul nostru, eul nostru.
Unora dintre noi ne este frica de voia lui Dumnezeu, nu suntem gata sa-I cedam Lui lucruri pe care le credem noi bune si pretioase.
Insa in noi cei care suntem urmasi ai lui Hristos exista o noua viata,Slava Lui pentru realitatea acestei vieti, dar de ce exista asa de putina manifestare a acelei vieti?
De ce aceasta viata noua abia se vede sau este aproape inexistenta?
Pentru ca traim in firea pamanteasca si prin puterea noastra si nu ne extragem seva din Sursa.Insa El ne va aduce intr-un punct, nu stiu cum, printr-o experienta adanca si intunecata in care puterea noastra va fi atinsa astfel incat nu vom mai indrazni sa ne incredem in noi insine.
Ca si in vremea lui Ieremia…"chiar si la nelegiuire te deprinzi"(Ier2:33b) s-au indepartat de Domnul, s-au deprins in ale pervertirii, amagirii, a coruptiei spirituale si nu au constientizat, nu au luat seama la avertizarile Domnului la pericolul care a insemnat …aparitia unei noi ordini…pentru ei robia babiloniana….pentru noi care va fi?
Doamne aliniaza-ne la Cuvantul Tau, la implinirea Lui, sa fim eficienti, sa avem impact real in vietile celor din jurul nostru, sa avem o perspectiva cereasca asupra tuturor aspectelor vietii noastre!

25 noiembrie 2019

Dragostea!

 De cateva saptamani ma macina si nu-mi da pace acest subiect DRAGOSTEA.Pe masura ce vremea sfarsitului se apropie, Bibila se implineste cuvant cu cuvant.
Suntem tot mai cunoscatori ai Cuvantului lui Dumnezeu, tot mai cititi, suntem poate prea plini de Cuvant, dar cu toate acestea suntem din ce in ce mai departe de Adevar, Adevarul lui Hristos.
Poti sa faci orice...poti sa fii oricine, daca nu iubesti pe aproapele tau, pe fratele tau, fie frate in Hristos, fie frate de corp...TOATE SUNT IN ZADAR!!! (si se pare ca multi sunt corigenti daca nu chiar repetenti la acest capitol)
Chiar dacă aş vorbi în limbi omeneşti şi îngereşti, şi n-aş avea dragoste sunt o aramă sunătoare sau un chimval zângănitor.
Şi chiar dacă aş avea darul prorociei şi aş cunoaşte toate tainele şi toată ştiinţa, chiar dacă aş avea toată credinţa, aşa încât să mut şi munţii, şi n-aş avea dragoste nu sunt nimic.
Şi chiar dacă mi-aş împărţi toată averea pentru hrana săracilor, chiar dacă mi-aş da trupul să fie ars, şi n-aş avea dragoste nu-mi foloseşte la nimic.

Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate, dragostea nu pizmuieşte, dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul. 1 Cor.13:1-7