Versetul zilei

14 iulie 2012

Rugaciune pentru tara !

  Si pentru ca in tara tensiunea este destul de mare, Biserica Penticostala ELIM-Timisoara a ales sa stea in post si rugaciune in acest sens.De-aceea in fiecare marti, pana la referendum, incepand de la ora 9- 11, iar dupa masa de la 18-20, vor fi momente de rugaciune in care il vom ruga pe Dumnezeu sa intervina si  Voia Sa, sa se faca in toate.

".....dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga şi va căuta faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele  îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul şi-i voi tămădui ţara"
2 Cronici 7:14

Poate nu veti putea participa alaturi de noi, dar acolo unde sunteti rugati-l pe Dumnezeu sa se indure de ROMANIA.
Sa dea intelepciune  celor care sunt in fruntea tarii, indiferent de culoarea lor politica.Sa scoata in fruntea tarii oameni destoinici si in primul rand cu teama si   iubire de Dumnezeu, si-apoi tara va fi binecuvantata, pentru ca noi credem in promisiunile LUI.
 "Voi să slujiţi Domnului Dumnezeului vostru, şi El vă va binecuvânta pâinea şi apele, şi voi îndepărta boala din mijlocul tău" Exod 23 :25

O zi racoroasa !

E weekend....!!!
Va doresc un timp binecuvantat indiferent unde va aflati.O zi racoroasa atat pentru trup cat si pentru suflet.
Vezi cât de mult iubesc eu poruncile Tale: înviorează-mă, Doamne, după bunătatea Ta! Ps.119:159
Nu uitati:
"RUGACIUNEA este locul unde poverile se schimba de pe umerii tai, pe umerii Domnului !"

Raspunde Doamne cand te chem-Grup Vaset

Calea, Adevarul si Viata !

Adevarul este piatra de temelie si  el se deosebeste prin importanta  lui. Toata stiinta si toata filozofia acumulata o putem avea, dar daca nu cunoastem acest adevar al Scripturii, totul este in zadar.
  Cel mai mare adevar pe care trebuie sa il cunoasca omenirea:
" EU SUNT CALEA, ADEVARUL SI VIATA ", spune Isus Hristos.
EU - sunt ADEVARUL !!!!
Toata lumea cauta astazi sa afle de fapt care este adevarul si cine detine adevarul absolut.Religiile se ataca ele intre ele, oamenii spun ca ei detin adevarul..si fiecare considera ca adevarul e in mana sa. Biblia insa ne invata altceva."Dreptatea Ta  este o dreptate vesnica si legea Ta este adevarul", Ps.119:142Oare, de ce cautam deseori adevarul la oameni....? Biblia spune:"Blestemat sa fie omul care se increde in om.." In om......aici nu se refera la o anumita categorie de oameni...ci TOTI oamenii. Adevarul se gaseste doar la Dumnezeu  si diavolul face tot posibilul pentru a ataca aceste adevar absolut, dar fara de succes.
Atunci cand  apar in viata ta urme de indoiala  asupra acestui adevar, trebuie sa-ti pui cateva intrebari si sa cauti sa gasesti raspunsurile.
Exista aici jos  o ultima curte de apel ?
Nici traditia, nici stiinta, nici psihologia, nici ratiunea, nu sunt ultima curte de apel aici jos. Mintea care de foarte multe ori ne joaca feste nu este ultima curte de apel. Ea poate detecta doar adevarul de minciuna.... Ultima curte de apel este CUVANTUL LUI DUMNEZEU  care este vesnic.
In Matei 13:31 scrie:  "Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece"
Cum iti rezolvi mantuirea sufletului?
Mantuirea nu se poate cumpara cu bani, nu este ereditara, nu se mosteneste prin documente, nu poti sa o obtii prin multimea de studii pe care le-ai facut...MANTUIREA NU O POTI AVEA DECAT PRIN FIUL LUI DUMNEZEU.
"În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor în care trebuie să fim mântuiţi.” Fapte 4:12
Care este calea?
Sunt multe religii si deseori nu stii incotr-o sa o apuci, care este drumul care iti asigura vesnicia....
Stateam de vorba cu o fosta colega de servici. Cu ea am lucrat ani de zile in urma si vorbindu-i despre Dumnezeu, mi-a spus la un moment dat:" sunt atatea religii si nici macar nu stiu  care este cea buna"....
Nu cauta o religie...cauta o relatie !
Adevarul stintifiic fara ISUS HRISTOS este darwinist.
Adevarul social fara ISUS HRISTOS  este comunism.

".....pentru ca să li se îmbărbăteze inimile, să fie uniţi în dragoste şi să capete toate bogăţiile plinătăţii de pricepere, ca să cunoască taina lui Dumnezeu Tatăl, adică pe Hristos, în care sunt ascunse toate comorile înţelepciunii şi ale ştiinţei. Spun lucrul acesta pentru ca nimeni să nu vă înşele prin vorbiri amăgitoare." 
Coloseni 2: 2-4
Si totusi....cine este calea...?


„Doamne”, I-a zis Toma, „nu ştim unde Te duci; cum putem să ştim calea într-acolo?
 Isus i-a zis: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine"Ioan 14:5

Hrana ta zilnica !

14 Iulie Levitic 23.1-14
Acest capitol este un calendar al «zilelor solemne» ale Domnului, numite „sărbătorile rânduite" (sau: timpurile stabilite), care aveau loc în fiecare an. Erau în număr de şapte, în afară de Sabat, ziua de odihnă săptămânală, care este tratată cea dintâi. S-a remarcat că aceste sărbători, în succesiunea lor, dezvăluie în afara ochilor noştri istoria lui Israel începând de la cruce, planurile lui Dumnezeu cu privire la această naţiune, planurile Lui în privinţa Bisericii (deşi întrucâtva în chip ascuns), în sfârşit, planurile Lui privindu-L pe Fiul Său.
Totul a început la Paşti: 
Punctul de pornire al binecuvântării lui Israel, al binecuvântării Bisericii, ca şi al fericirii fiecărui om este crucea.
 Imediat după aceasta, sărbătoarea Azimelor (a pâinii nedospite) îl evoca pe „Cel care n-a cunoscut păcat" (2 Corinteni 5.21), a Cărui despărţire de rău trebuie să se reproducă în mersul Adunării, ceea ce înseamnă în fiecare răscumpărat. „Aluatul vechi" trebuie scos afară, căci noi suntem „fără aluat" (1 Corinteni 5.7).
Urma apoi sărbătoarea celor dintâi roade.
 Primul snop legănat este tot Hristos, triumfător în învierea Sa, întâiul născut dintre morţi, prezentat lui Dumnezeu în multiplele aspecte ale gloriilor Sale: „ca să vă fie primit" (v.ll).

13 iulie 2012

Hrana ta zilnica !

13 Iulie Levitic 22.17-33

De la Levitic 21.1 până la 22.16, Dumnezeu Se îngrijeşte de păstrarea preoţiei fără pată, în timp ce în v. 17-33 se ocupă de calitatea jertfelor. Nu este într-adevăr trist că El este obligat să precizeze: «Să nu-Mi oferiţi animale bolnave sau având vreun cusur»? In ciuda acestor instrucţiuni care nici n-ar fi trebuit să fie date, fiind de la sine înţelese, profetul Maleahi ne spune că poporul a adus astfel de ofrande. Făcând astfel, nedreptatea comisă de ei era de două ori mai mare: în primul rând, pentru că însemna dispreţuirea lui Dumnezeu; ceea ce ei n-ar fi îndrăznit să aducă guvernatorului lor (Maleahi 1.8), ce era de nevândut, găseau suficient de bun pentru Dumnezeu. În al doilea rând, pentru că toate aceste jertfe, care spuneau despre Hristos, victima perfectă, trebuia să fie fără cusur. 
Şi noi, dragi creştini, ce rezervăm noi pentru Domnul din timpul nostru, din energia noastră, din inteligenţa noastră, din banii noştri? Ce avem mai bun sau numai surplusul, cel cu care nu ştim ce să facem?
Spre deosebire de jertfele pentru păcat, necesare, obligatorii, aici este vorba de daruri de mulţumire, de bunăvoie, facultative. Din partea noastră, nimic cu forţa. Dumnezeu nu pretinde nimic. Dar cu cât inimile noastre sunt mai cuprinse de dragostea lui Isus, cu atât mai pretenţioşi trebuie să fim cu privire la ce îi aducem în schimb.

12 iulie 2012

RUGACIUNE PENTRU A IMBATRANI FRUMOS

Intr-o buna zi...voi imbatrani...fie ca vreau sau nu vreau.....insa am o rugaminte la Dumnezeu.

Te rog ajuta-ma sa nu devin "un palavragiu":

- pazeste-ma de acel obicei groaznic care ma face sa cred ca am ceva de spus referitor la orice subiect si cu orice ocazie;
- elibereaza-ma de nevoia de a conduce afacerile tuturora;
- elibereaza-mi mintea de recitalul detaliilor nesfarsite;
- da-mi puterea sa fiu concis;
- da-mi rabdare sa-i ascult pe ceilalti povestind despre durerile lor;
- pecetluieste-mi buzele cand vine vorba de durerile si suferintele mele, caci devin tot mai mari pe masura ce trec anii;
- da-mi o memorie buna, insa, te rog mai mult sa-mi dai smerenie si sa nu ma lasi sa am o atitudine de" cocos furios" cand memoria mea nu mai corespunde cu a celorlalti;
- invata-ma sa accept faptul ca uneori mai fac greseli;
- pastreaza-ma rezonabil de "dulce";
- nu doresc sa fiu o batranica "acra" , pentru ca a fi acra ...este lucrarea incununata de succes a diavolului;
- ajuta-ma sa fiu grijulie;
- fa-ma sa fiu de ajutor, insa nu ma lasa sa fac pe "sefa";
- da-mi putere sa vad lucrurile bune in situatii neasteptate si calitati in oamenii nepretuiti pana acum;.
- ar fi pacat sa nu folosesc intelepciunea acumulata de-a lungul anilor, insa doresc sa mai am cativa prieteni la sfarsitul vietii.
   MULTUMESC !

O COMBINATIE CURATIVA -Mierea cu scortisoara

¬ S-a descoperit ca o combinatie de miere cu scortisoara poate vindeca majoritatea bolilor.
¬ Mierea este produsa in majoritatea tarilor lumii.
¬ Medicina alternativa Ayurvedica, precum si cea Yunani au utilizat mierea ca remediu vital timp de mai multe secole.
¬ Oamenii de stiinta de astazi accepta si ei mierea ca pe un remediu Ram Ban (foarte eficient) in tratarea multor tipuri de afectiuni.
¬ Mierea poate fi utilizata in multe tipuri de afectiuni fara a avea efecte secundare.
¬ Stiinta contemporana ne spune ca desi mierea este dulce, daca se administreaza in doze corespunzatoare, ca medicament, nu va dauna pacientilor cu diabet.
¬ O revista faimoasa, Weekly World News, care apare in Canada, a publicat in editia din 17 ianuarie 1995 o lista de afectiuni care pot fi vindecate cu ajutorul combinatiei de miere cu scortisoara, in urma studiilor efectuate de savantii occidentali.


ARTRITA

¬ Amestecati o parte de miere in doua parti apa calduta si apoi adaugati o lingurita de scortisoara pudra. Faceti o pasta si masati-o usor in partea de corp care va doare.
¬ Durerea cedeaza in interval de 15 minute, in cele mai multe cazuri.
¬ Pacientii cu artrita isi pot administra zilnic cate o cana de apa fierbinte cu doua linguri de miere si o lingurita de scortisoara pudra..
¬ Daca remediul se administreaza cu regularitate, chiar si artrita cronica poate fi vindecata.
¬ Intr-un studiu recent efectuat de Universitatea din Copenhaga, s-a constatat ca atunci cand doctorii le-au administrat pacientilor o combinatie de o lingura de miere cu o jumatate de lingurita de scortisoara pudra inainte de micul dejun, timp de o saptamana, din 200 de pacienti tratati, 73 de pacienti au scapat complet de dureri in interval de o luna. Majoritatea acestor pacienti nu puteau merge sau aveau o libertate de miscare restransa, dar dupa terapie, au inceput sa mearga cu mai putine dureri.

CADEREA PARULUI

¬ Cei care au probleme de caderea parului sau calvitie pot aplica pe par o pasta alcatuita din ulei de masline fierbinte, o lingura de miere, o lingurita de scortisoara pudra, inainte de baie, lasand-o sa actioneze aproximativ 15 minute, dupa care se spala parul.
¬ S-a demonstrat ca remediul este eficient si daca se pastreaza timp de 5 minute..

INFECTII URINARE

¬ Luati doua linguri de scortisoara pudra si o lingurita de miere intr-un pahar de apa calduta si beti. Distruge toti germenii din vezica urinara.


DURERI DE DINTI

¬ Faceti o pasta dintr-o lingurita de scortisoara pudra si cinci lingurite de miere si aplicati pe dintele care doare. Remediul se poate aplica de 3 ori pe zi (zilnic) pana cand dintele nu mai doare.

COLESTEROL

¬ Doua linguri de miere si trei lingurite de scortisoara pudra, amestecate cu 450 ml.. de ceai, daca sunt administrate unui pacient care are colesterolul mare, vor reduce nivelul colesterolului din sange cu 10% in interval de 2 ore.
¬ Ca si in cazul pacientilor cu artrita, daca remediul se administreaza de 3 ori pe zi, reduce nivelul colesterolului.
¬ Conform unei informatii publicate intr-o revista medicala, mierea in stare pura consumata zilnic impreuna cu mancarea inlatura problemele de colesterol.


RACELI

¬ Cei care sufera de raceli normale sau severe ar trebui sa ia o lingura de miere calduta cu 1/4 lingurita de scortisoara pudra timp de 3 zile.
¬ Acest remediu vindeca majoritatea cazurilor de tuse cronica, raceala si curata sinusurile.

INFERTILITATE

¬ Medicinele alternative Yunani si Ayurvedica au utilizat mierea timp de mai multe secole pentru a fortifica sperma barbatilor.
¬ Daca barbatii impotenti vor lua cu regularitate doua linguri de miere inainte de culcare, problema lor se va rezolva.
¬ In China, Japonia si Orientul Indepartat, femeile sterile, dar si cele care doresc fortificarea uterului, au luat scortisoara pudra, timp de secole.
¬ Femeile sterile pot sa ia un varf de cutit de scortisoara pudra cu o jumatate de lingurita de miere si sa isi frece gingiile cu aceasta combinatie, in mod frecvent pe toata durata zilei, astfel incat combinatia sa se amestece usor cu saliva si sa patrunda in corp.
¬ Un cuplu din Maryland (SUA) nu a putut avea copii timp de 14 ani, pierzandu-si speranta ca vor fi capabili sa procreeze vreodata. Cand au aflat despre acest remediu, atat femeia cat si barbatul au inceput sa consume miere si scortisoara in modul aratat mai sus. Femeia a ramas insarcinata dupa cateva luni si a nascut gemeni la termen.

DERANJAMENTE STOMACALE

¬ Mierea cu scortisoara pudra vindeca durerile de stomac si indeparteaza ulcerele stomacale de la radacina.
¬ BALONARE : In conformitate cu studiile efectuate in India si Japonia, s-a descoperit ca mierea, in combinatie cu scortisoara pudra, ajuta si indeparteaza balonarea si durerile de stomac.


BOLI CARDIOVASCULARE

¬ Faceti o pasta din miere si scortisoara pudra. Ungeti pe paine sau umpleti clatitele cu aceasta pasta in loc de dulceata sau gem si mancati cu regularitate la micul dejun.
¬ Reduce colesterolul din artere si salveaza pacientul de riscul unui atac de cord.
¬ Pentru cei care au suferit deja un atac de cord, urmati acest remediu zilnic, pentru a preveni aparitia unui alt atac.
¬ Consumul cu regularitate al produsului de mai sus reduce dispneea si intareste ritmul cardiac.
¬ In America si Canada , mai multe spitale si-au tratat pacientii cu succes, cand au descoperit ca arterele si venele isi pierd flexibilitatea si tind sa se astupe. Mierea si scortisoara imbunatatesc circulatia sanguina.

SISTEMUL IMUNITAR

¬ Utilizarea zilnica a scortisoarei pudra intareste sistemul imunitar si protejeaza organismul impotriva bacteriilor si atacurilor virale.
¬ Oamenii de stiinta au descoperit ca mierea contine diferite vitamine si fier in cantitati mari.
¬ Consumul regulat de miere intareste corpusculii celulari ai leucocitelor care combat bacteriile si afectiunile virale.

INDIGESTIE

¬ Scortisoara pudra presarata peste 2 linguri de miere administrate inainte de masa, inlatura aciditatea si ajuta la digestia celor mai grele mancaruri.

GRIPA

¬ Un om de stiinta din Spania a demonstrat ca mierea contine un ingredient natural care omoara germenii de gripa, salvand pacientul de la imbolnavire.

LONGEVITATE

¬ Ceaiul cu miere si scortisoara, consumat cu regularitate, incetineste efectele imbatranirii.
¬ Pentru ceai, puneti la fiert 4 linguri de miere, 1 lingura de scortisoara pudra si 3 cani de apa.
¬ Beti 1/4 de cana, de 3 pana la 4 ori pe zi. Va pastreaza pielea sanatoasa si fina si incetineste efectele imbatranirii.
¬ De asemenea, creste speranta de viata, va veti simti mult mai tanar(a) !

ACNEE

¬ Formati o pasta din trei linguri de miere si o lingurita de scortisoara pudra. Aplicati aceasta pasta peste cosuri seara inainte de culcare si spalati-o cu apa calduta, in dimineata urmatoare. Daca tratamentul se aplica timp de doua saptamani, va inlatura cosurile de la radacina.

INFECTII  ALE  PIELII

¬ Eczemele, herpesul si toate tipurile de infectii ale pielii se vindeca prin aplicarea unei combinatii de miere si scortisoara pudra pe partile afectate.

CURE DE SLABIRE

¬ In fiecare dimineata pe stomacul gol, cu o jumatate de ora inainte de micul dejun si seara inainte de culcare, beti miere si scortisoara pudra fierte intr-o cana de apa.
¬ Daca se administreaza in mod regulat, acest remediu duce la reducerea greutatii chiar si a celor mai obeze persoane.
¬ De asemenea, administrarea cu regularitate a acestui remediu previne depunerea de grasimi in organism, chiar daca persoana respectiva consuma o dieta hipercalorica.

CANCER

¬ Studii recente efectuate in Japonia si Australia au aratat ca s-au tratat cu succes cazuri de cancer stomacal si osos.
¬ Pacientii diagnosticati cu aceste tipuri de cancer ar trebui sa ia zilnic o lingura de miere cu o lingurita de scortisoara pudra timp de o luna, de 3 ori pe zi si sa continue tratamentul prescris de oncolog. Nu strica!


OBOSEALA

¬ Studii recente au aratat ca continutul de zahar din miere este mai degraba folositor si nicidecum daunator vitalitatii organismului.
¬ Persoanele de varsta a treia care consuma miere si scortisoara, in parti egale, au mai multa vitalitate si flexibilitate.
¬ Dr. Milton, care a efectuat studii aprofundate in acest subiect, spune ca o jumatate de lingura de miere intr-un pahar cu apa, presarat cu pudra de scortisoara consumata zilnic, dimineata dupa ce ne spalam pe dinti, si din nou dupa amiaza in jurul orei 3.00 atunci cand vioiciunea organismului este in scadere, duce la imbunatatirea vitalitatii organismului, in interval de o saptamana.

HALENA

¬ Locuitorii din America de Sud:
Primul lucru dimineata, fac gargara cu o lingurita de miere si scortisoara pudra amestecate in apa fierbinte.. Astfel, respiratia lor isi pastreaza prospetimea pe durata intregii zile.

PIERDEREA AUZULUI

¬ Mierea cu scortisoara pudra, luate zilnic in cantitati egale duc la refacerea auzului.

Hrana ta zilnica !

12 Iulie Levitic 21.1-24
Aşa cum odinioară simplul fapt de a aparţine familiei lui Aaron conferea titlul de preot, tot astfel toţi răscumpăraţii Domnului sunt astăzi adoratori. Însă când era vorba să-şi exercite funcţiunea, un preot putea fi scos din slujbă. Contactul cu moartea, o căsătorie contrar voii lui Dumnezeu, un defect fizic incurabil îl scoteau pe fiul lui Aaron din funcţia sa sfântă. Îi era permis să se hrănească din pâinea lui Dumnezeu ca şi ceilalţi fraţi (v. 22), dar nu cunoştea deloc bucuria de a-I servi. Din nefericire, mulţi credincioşi sunt în acest caz! Cei care sunt orbi în sensul din 2 Petru 1.9 sau şchiopi în sensul din Evrei 12.13, în timp ce îşi păstrează titlul şi privilegiul de copii ai lui Dumnezeu, nu-şi pot împlini cum se cuvine serviciul de adoratori. Aceasta este o mare pierdere, nu numai pentru ei, ci în primul rând pentru Domnul.
Dacă Marele nostru Preot Se poartă cu milă faţă de defectele şi infirmităţile alor Săi (cap. 21 - ceea ce ne este confirmat de Evrei 4.15), El nu Se poate asocia cu acela care, în cap. 22, este imaginea evidentă a păcatului în ei: o scurgere sau o lepră (v. 4).
 O asemenea întinare a unui credincios îl privează de a se bucura de „lucrurile sfinte".

11 iulie 2012

Roaga-te neincetat !

Celor mai multi dintre noi ne este greu sa ne facem timp pentru rugaciune.
Exista zeci de preocupari : scoala, comunitatea, slujba, prietenii, relaxarea...si putem continua...
Dimineata....sunt prea grabit...
La pranz...nu am timp...
Seara.....sunt frant....
Timpul pentru rugaciune pare imposibil de gasit.
Daca incetam a ne ruga....apare inevitabila CRIZA!
Ce este de facut in aceasta situatie...????
"Domoleste ritmul vietii tale pentru a petrece timp cu Dumnezeu !"
"Bucurati-va intotdeauna!"
"Rugati-va neincetat !"
"Multumiti lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, caci aceasta este voia lui Dumnezeu, in Hristos Isus, cu privire la voi"

Traieste...dar nu oricum !

   Din nou revin asupra cartii lui Daniel.Am spus mai demult ca aceasta carte imi place tare mult si oridecate ori am ocazia citesc si recitesc despre acest "DANIEL".
Intr-adevar...rar mai gasim credinta ca cea a lui Daniel.
  Daniel si prieteni sai, erau intr-o tara straina, dar datorita principiilor pe care nu le-au uitat, ei au dobandit respectul celor din jur.Cel care ii supraveghea si-a riscat viata aducandu-le mancarea pe care au cerut,dar a facut asta doar din respectul pe care il avea fata de acesti crestini.
  Respectul  se castiga, nu se impune !
  Nu poti cere cuiva respect atata timp cat viata ta morala nu impune acest lucru.Lumea de azi...cei care nu il cunosc pe Dumnezeu, urasc crestinii....dar stiti care este motivul...?
   Unul singur...... nu isi traiesc viata conform credintei declarate !
Traind o viata dupa Voia lui Dumnezeu putem castiga respectul celor necredinciosi. Omul care are o atitudine respingatoare fata de Dumnezeu, indiferent cat de mult isi arata  aversiunea fata de cei credinciosi, nu o va putea face niciodata fata de tine si fata de mine, daca noi  ca si crestini traim o viata curata, respectam pe cei din jur, aratam amabilitate si iubire fata de semeni.
   Fara vorbe,fara predici prea multe, doar prin  comportamentul nostru  si este suficient !!!
"Atunci cand noi ca si crestini traim Scriptura.....atunci si pacatosii vor asculta ce spune  Cuvantul lui Dumnezeu "

SUNT GATA SA FAC VOIA TA !!!

Sunt gata sa merg, sunt gata sa stau
Sunt gata locul a-mi ocupa
Gata de slujba mica sau mare
SUNT GATA SA FAC VOIA TA !!!

"Cele mai bune si cele mai frumoase daruri ale lui Dumnezeu pentru noi, nu sunt lucrurile ...ci ocaziile pe care ni le ofera pentru a-l sluji"

Hrana ta zilnica !

11 Iulie Levitic 19.26-37; 20.22-27
Această secţiune a cărţii, incluzând capitolele 19 şi 20, începe şi sfârşeşte la fel, specificând că Israel avea menirea să fie poporul sfânt al unui Dumnezeu sfânt. Şi aproape fiecare poruncă din aceste capitole se încheie cu cuvintele de aducere-aminte: „Eu sunt DOMNUL Dumnezeul vostru". Cu cât mai mult cei care fac astăzi parte din familia lui Dumnezeu va trebui să reproducă sfinţenia „ Tatălui sfânt" ai Cărui copii sunt (loan 17.11). Petru citează v. 2 din cap. 19 completându-1: „după cum Cel care v-a chemat este sfânt, fiţi şi voi sfinţi" (1 Petru 1.15-16). Aici nu este numai „pentru că Eu sunt sfânt", ci „după cum". 
Ce măsură ne este dată prin aceasta!
Versetul 32 atrage atenţia asupra respectului cuvenit bătrânilor, subiect pe care un tânăr creştin nu trebuie niciodată să-l neglijeze. Creştinismul trebuie să fie evident prin toată comportarea noastră, nu numai prin abţinerea de la păcatele grozave pe care Dumnezeu este obligat să le denunţe în Cuvântul Său, ci în miile de detalii în care trebuie să exersăm dragostea şi dreptatea practică (v. 34-36). Să nu uităm niciodată că frumosul nume de Hristos a fost invocat peste noi (Iacov 2.7 ), astfel că, prin comportarea noastră, onorăm sau dezonorăm acest nume preţios.

10 iulie 2012

Lumea de afara !

   Astazi parca mai mult ca niciodata se implineste fiecare cuvant din Scriptura.Este atat de trist ca implinirea ei se face chiar de catre cei care cunosc Cuvantul lui Dumnezeu.
  Tare de multe ori punem la indoiala Cuvantul  Bibliei si promisiunile lui Dumnezeu.Multi stim ca exista viata dupa moarte, multi stim  si cu toti am citit ca Domnul Isus va reveni a doua oara, stim ca va exista o judecata si o rasplatire a fiecarei fapte...si cu toate astea prin comportamentul nostru NEGAM acest lucru.

  Zilele trecute stateam de vorba cu o tanara credincioasa, si prin multele discutii pe care le-am purtat, mi-a zis ca  trece printr-o perioada foarte dificila...spiritual.Nu isi gaseste locul, tot ce se intampla in jurul ei  nu ii aduc decat dezamagire...si parca e la capatul puterii.
Daca nu veghem, aici este momentul cel mai prielnic pentru diavol.
  Stiu un singur lucru: atunci cand din ecuatia vietii noastre il scoatem pe Dumnezeu, inima noastra ramane goala, si cum un loc nu poate ramane gol....se va umple cu ceva...
Daca dispare Dumnezeu...categoric, locul va fi umplut de pacat.


"Dina, fata pe care o născuse lui Iacov, Lea, a ieşit să vadă pe fetele ţării. Ea a fost zărită de Sihem, fiul hevitului Hamor, domnitorul ţării. El a pus mâna pe ea, s-a culcat cu ea şi a necinstit-o." Geneza 34:1-2

 Daca vrei ca in inima ta sa nu intervina schimbari care iti pot pereclita  relatia ta cu Dumnezeu :
  • cauta sa nu iesi afara din locul unde este altarul !
  • nu iti cauta loc de poposire  in poporul care este strain de legile lui Dumnezeu !
Dina, fiica lui Iacov, nu a vrut decat sa vada  fetele tari:  vers.1-"a iesit sa vada". Intentia ta poate nu este sa mergi si sa  ramai in lume...dar poate ai iesit sa vezi doar...ce mai este nou "in lume".
Dragi tineri, lumea de afara nu actioneaza dupa legile lui Dumnezeu. Poposind in aceasta lume relatia ta cu Tatal se afla in primejdie.La inceput  totul pare in regula, dar pe masura ce incepi sa te adancesti in aceasta lume, pacatul nu ti se mai pare  ceva rau, ba mai mult incepe sa iti fie un mod de viata.
  Aici incepe pocainta de forma, iar aceasta este o consecinta a unei valori spirituale deformate.Pocainta formala se multumeste doar cu un act de botez si cu bogatiile Sihemului, pocainta adevarata inseamna  NASTEREA DIN NOU.A fi nascut din nou inseamna a umbla in sfintenie zi de zi .
  POCAINTA ADEVARATA CAUTA BINECUVANTAREA FINALA
 ALATURI DE RASPLATA !



Hrana ta zilnica !

10 Iulie Levitic18.1-5; 19.1-19
Rânduielile conţinute în aceste capitole privesc sfinţenia practică a poporului Domnului. Ele implică mila (19.10), cinstea şi adevărul (v. 11, 12), dreptatea (v. 13-15), bunăvoinţa şi dragostea (v.16-18). Este umilitor că întâlnim aceleaşi puneri în gardă adresate şi creştinilor, în epistole, atât în cea către efeseni, cât şi în cea către coloseni. Aceasta arată că firea veche dintr-un copil al lui' Dumnezeu nu este cu nimic mai bună decât cea a israelitului de odinioară. „Să nu faceţi după faptele ţării Egiptului ..." începe cap. 18, înainte de a enumera întinările cărnii care sunt o urâciune înaintea Domnului. „Spun deci aceasta - îi învaţă apostolul Pavel pe efeseni-să nu mai umblaţi cum umblă naţiunile ... care, pierzând orice simţire, s-au dedat la destrăbălare ..." (Efeseni 4.17, 19; comparaţi de asemenea v. 25 şi 28 cu Levitic 19.11). „Umblaţi în dragoste", conchide apostolul (Efeseni 5.2) şi aceeaşi concluzie apare şi în v. 18: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi". Domnul Isus a citat acest verset şi l-a ilustrat într-un mod perfect prin El însuşi. 
Din acest motiv, Iacov denumeşte conţinutul acestui verset „Legea împărătească (cea a împăratului), potrivit Scripturii"! (Luca 10.28-37; Iacov 2.8).

9 iulie 2012

O zi frumoasa !

  Dupa cateva zile de absenta pe blog....azi revin si vreau sa va urez o zi minunata!
Desi am avut timp suficient...totusi nu am reusit sa scriu cateva ganduri.Am folosit acest timp minunat in compania celor mai dragi fiinte(parintii mei) pe care ii respect si ii iubesc foarte mult.Desi imi sunt dragi ...totusi este o anumita distanta intre noi.....si aici ma refer la o distanta ce se masoara in  KM, de-aceea am vrut sa profit la maxim. Stiu ca va veni o zi in care nu voi mai putea sa ma bucur de prezenta lor, de sfaturile lor,de invataturile lor, si profit de orice moment pe care mi-l ofera Dumnezeu sa fiu cu ei, pentru ca intr-adevar aceste momente sunt minunate.
Momentele petrecute sunt minunate ...cat si parintii mei sunt minunati, si ma rog ca Dumnezeu sa ii tina in viata cat mai mult.

Cei care mai aveti parinti...pretuiti aceste momente petrecute cu ei, bucurati-va impreuna, respectati-i cat ii mai aveti, pentru ca Insasi Scriptura spune acest lucru.
Singura porunca care este insotita de o fagaduinta:
 "Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, cum ţi-a poruncit Domnul Dumnezeul tău, ca să ai zile multe şi să fii fericit în ţara pe care ţi-o dă Domnul Dumnezeul tău" 
Deuteronom 5:16

O zi binecuvantata!

Hrana ta zilnica !

9 Iulie Levitic 17.1-16
Dumnezeu îşi rezervă dreptul asupra sângelui (am văzut deja în cap. 7.26, 27). Sub privirile Sale, în Locul Preasfânt se găsea de acum înainte, înnoit an de an, sângele jertfelor oferite (cap. 16). Şi acest sânge, de nelipsit pentru menţinerea relaţiei lui Dumnezeu cu poporul Său, vorbeşte constant inimii lui Dumnezeu despre lucrarea Fiului Său preaiubit.
Numeroase pasaje din Scriptură definesc virtuţile sângelui lui Hristos: El „face ispăşire pentru suflet" (v. 11). „Curăţeşte de orice păcat (sau: de tot păcatul)" (1 Ioan 1.7 ). Chiar cea mai mică greşeală pe care am comis-o trebuie să fie ştearsă cu acest sânge şi nu poate fi curăţită altfel. Prin el am fost cumpăraţi „din orice naţiune" (Apocalipsa 5.9 ), răscumpăraţi din felul ... deşert de vieţuire" (1 Petru 1.18-19), spălaţi (Apocalipsa 1.5), îndreptăţiţi (Rom. 5.9), împăcaţi (Coloseni 1.20), sfinţiţi (Evrei 13.12), apropiaţi (Efeseni 2.13); prin el o cale nouă este deschisă până în Locul Preasfânt (Evrei 10.19, 20). Şi tot prin el victoria noastră este câştigată (Ap. 12.11). Preţios sânge al lui Isus! Virtuţile Sale, eficacitatea Sa sunt o piatră de poticnire pentru cei care nu şi le însuşesc prin credinţă curată, dar pentru cei răscumpăraţi sunt un subiect etern de laudă şi de adorare. „Aceluia care ne iubeşte şi ne-a spălat de păcatele noastre în sângele Său: ...a Lui fie gloria şi puterea în vecii vecilor! Amin" (Ap. 1.5).

8 iulie 2012

Hrana ta zilnica !

8 Iulie Levitic 16.23-34
Iată cât de mare şi de delicată era pentru marele preot şi pentru fiii săi lucrarea necesară pentru înlăturarea păcatelor. Şi, în plus, toată această slujbă era valabilă numai pentru un an. în adevăr, sursa păcatelor, inima omului, nu era curăţită pentru atât, iar această inimă rea nu se putea lipsi să nu lucreze din nou fapte rele în tot timpul noului an. Întotdeauna era necesar să fie repetate aceste jertfe, marii preoţi transmiţând mai departe slujba, din tată în fiu, „pentru că prin moarte erau împiedicaţi să dăinuiască" (Evrei 7.23-25).
Cu cât mai măreaţă este lucrarea lui Hristos în realitatea ei, în întreg răsunetul ei, pretinzând propriul Său sacrificiu! Pentru a înlătura păcatul lumii, pentru a-i anula toate consecinţele, cât şi pentru a ajunge la sursa: inima omului şi a o curăţa, Isus a fost în totalitate singur. Nimeni altcineva nu poate avea în aceasta vreun rol, cât de neînsemnat. Ce făcea poporul în timpul acelei măreţe lucrări a preotului? Ei nu puteau şi nici nu trebuia să facă nimic altceva, decât să-şi smerească sufletele. O lucrare era împlinită în favoarea lor, în contul căreia ei se puteau odihni. Ei bine, aceasta este tot ce trebuie să facem şi noi!
 Să ne odihnim în lucrarea suficientă şi perfectă a Domnului Isus.