Versetul zilei

22 februarie 2014

Hrana ta zilnica!

22 Februarie
Psalmul 8

Acest psalm începe prin stabilirea raportului dintre nimicnicia omului şi măreţia creaţiei. Este un raport pe care fiecare dintre noi 1-a putut percepe, contemplând, de exemplu, grandoarea impresionantă a unui cer înstelat: „Ce este omul?" Apoi, readuşi la umilele noastre dimensiuni, înţelegem că Dumnezeu a avut în vedere, cu toate acestea, lucruri măreţe şi glorioase pentru om şi prin om. Dar cum să le realizeze El cu o fiinţă păcătoasă şi muritoare? Imposibil de încununat cu glorie şi cu cinste o creatură adâncită în mizerie şi corupţie! Atunci, ceea ce Dumnezeu n-a putut face nici pentru şi nici prin întâiul Adam, El a împlinit în Hristos, al doilea Om. Da, Creatorul S-a îmbrăcat cu însuşi trupul creat de El. „A fost făcut cu puţin mai prejos decât îngerii".
Evrei 2.6-9, care citează versetele noastre de la 4 la 6, le completează spunând şi motivul: „din pricina morţii” pe care a suferit-o". Şi tocmai în această natură omenească a primit Fiul domnia universală. În El, omul găseşte mai mult decât pierduse Adam (v. 5-8; 1 Corinteni 15.27). Încununat cu glorie şi cu cinste, Hristos, Omul înviat, va introduce pe alţi oameni împreună cu El în cer şi îi va face părtaşi gloriei Sale.

O lume in fierbere !

Pentru ce ne loveşti aşa, că nu mai este nicio vindecare pentru noi? 
Trăgeam nădejde de pace, şi nu vine nimic bun; aşteptam o vreme de vindecare, şi nu-i decât groază!
Ieremia 14:19/b
Nu cred ca este cineva care sa nu fie cat de cat la curent cu ceea ce se intampla in lumea intreaga. Toate sursele de informatie prezinta zi de zi  starea de alerta in care se afla omenirea.Nu cu mult timp in urma Grecia a fost pe un butoi cu pulbere si lucrurile nu sunt roz nici la ora actuala. Italia, Egiptul, Coreea, Franta, America, Siria, Iran, Israel, Bosnia si Hertegovina vad ca nu se lasa mai prejos nici ea, lumea este intr-o framantare  si  intr-un conflict continuu.Atentate sunt in fiecare zi si cu siguranta statisticile sunt mult mai ingrijoratoare decat le prezint eu. Nu ma pricep foarte mult in toata aceasta politica, insa vad ca lucrurile pe plan mondial au o singura directie, si cu siguranta nu cea mai buna.
Desi  sunt cateva luni de cand manifestatiile au inceput si in Ukraina, iata ca zilele acestea ele au fost tot mai mari si  sute de persoane sunt ranite, sunt cifre ingrijoratoare de oameni  nevinovati care au murit si protestele continua si azi. Inca de la inceputul lunii in Venezuela au inceput si acolo miscari protestare, si iata ca acestea continua si sute de persoane au fost arestate, foarte multi raniti si cateva zeci de persoane sunt decedate, informeaza agentiile de presa. In Romania chiar daca  nu este lumea in  strada, conducerea de la putere  se afla intr-un razboi continuu de ani de zile si parca in ultima vreme tot mai mult.
Ori in toate aceste situatii ne intrebam, "Pentru ce ne loveşti aşa, că nu mai este nicio vindecare pentru noi? 
Vrem pace si lumea intreaga striga dupa pace, insa pacea lipseste cu desavarire. Cu cat  strigam pace, cu atat mai mult ne lipseste tuturor.Lipseste pace in lume, lipseste pacea in tara, lipseste pacea in  familii, lipseste pacea in biserici, lipseste pacea cu desavarsire.
Am pierdut PACEA  cu desavarsire si datorita acestui lucru a crecut si instabilitatea economica si toate aceste situatii sunt ingrijoratoare, in contextul in care nu ti-ai pus nadejdea in Domnul.
Cuvantul Domnului ne spune in  1 Tesaloniceni 5:3
Când vor zice: „Pace şi linişte!”, atunci o prăpădenie neaşteptată va veni peste ei, ca durerile naşterii peste femeia însărcinată; şi nu va fi chip de scăpare.
 Sa fi ajuns oare implinirea acestui verset? Cu siguranta, acolo ne indreptam!
Tot mai clare si mai vizibile sunt semnele venirii Domnului. Nu trebuie sa mergi la o anumita biserica sau sa faci parte dintr-o anumita denominatiune  ca sa vezi acest lucru.Zilele trecute era asa o agitatie la mine la munca si toti eram ingrijorati de situatia in care ne gasim ca si tara, ca si societate pe plan economic. Lipsa increderii a  disparut total, se dau "tepe si tunuri" de sute de milioane, filele CEC sau BO au ajuns o amintire, pentru ca ramai doar cu fila in mana, bani nici gand, de la an, la an creste numarul firmelor care intra in insolventa din cauza incapacitatii de plata si in acest caz sansele sunt aproape nule ca sa-ti mai poti recupera banii, la un moment dat auzeam un coleg care spunea,
"nu stiu ce se intampla, daca se continua asa....omenirea a ajuns la final"
Sa fie asa...?
Ma intreb daca cei care nu au BIBLIA in mana declara acest lucru, oare noi cei care stim ceea ce scrie Scriptura, oare noi....ce spunem?
Suntem pregatiti pentru revenirea lui ISUS?
Inca traim vremuri de indurare si usa Harului este deschisa pentru oricine, fie ca este crestin, musulman, evreu sau orice altceva. Dumnezeu ne iubeste pe toti la fel, si pretul rascumpararii a fost egal pentru toti. Restul depinde de noi ce facem cu acesta oferta a lui Dumnezeu.
Psalmi 103:13
Cum se îndură un tată de copiii lui, aşa Se îndură Domnul de cei ce se tem de El.
Inca doreste sa se indure de intreaga lume !
Nu trebuie sa facem nimic in plus, nu trebuie sa aducem jertfe, nu trebuie sa mergem pe coate si genunchi, trebuie doar sa cautam sa-L cunoastem pe EL.
Iov 22:21
Împrieteneşte-te dar cu Dumnezeu şi vei avea pace; te vei bucura astfel iarăşi de fericire.
Este vremea sa ne intoarcem cu fata catre Cel PreaInalt, catre  Domnul.
2 Cronici 7:14
Dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga şi va căuta faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele – îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul şi-i voi tămădui ţara.
 
Nu vrei ca tara ta sa fie vindecata? Nu vrei sa fie pace in tara in care locuiesti?
Haideti sa mijlocim pentru tara noastra, sa mijlocim pentru semenii nostri indiferent in ce tara locuiesc, haideti sa ne unim in rugaciune pentru intreaga lume  si Dumnezeu se va indura iarasi de noi, pentruca  avem promisiunea, ca rugaciunile celor neprihaniti sunt ascultate.
Dumnezeu sa binecuvinteze intreg pamantul!

 

Eu strig, El aude, El raspunde!

"LAUDATI PE DOMNUL"
Iata un  indemn pe care am putea sa-l punem mult mai serios in viata noastra de credinta. Stiu ca ne-am obisnuit cu acest verset si cu siguranta l-am intalnit in Scriptura de-atatea ori, mai ales in cartea Psalmilor lui David, insa cred cu tarie ca trebuie sa-l si punem in practica de zi cu zi.
Cantarea de lauda este modul  prin care noi cei rascumparati de Domnul ii aducem multumire si glorie pentru izbavirea pe care ne-a adus-o prin Fiul, Isus Hristos la Golgota.
Indiferent de situatia si de circumstantele in care ne gasim azi sau poate maine, Domnul merita toata lauda, pentru ca izbavirea deja am primit-o.
Noi nu trebuie sa Il laudam doar in  momentele  de binecuvantare, ci in orice moment, fie el poate mai putin placut(din punctul nostru de vedere). Sa nu uitam ce spunea ap. Pavel in  Romani 8:28
"De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său"
 Cand spune "TOATE", eu ma gandesc ca aici intra absolut toate situatiile. 
Intra si boala, si lipsurile, intra si foamea, intra si necazul, suferinta cu alte cuvinte trebuie sa-L laud indiferent prin ce trec.
 Doamne, dar ce greu este sa iti deschizi gura sa Il lauzi pe Domnul atunci cand  esti pe un pat de spital cu  un diagnostic cumplit, cand mintea ta este inundata de mii si mii de intrebari, sau poate esti intr-o situatie disperata financiar, este greu sa Il lauzi atunci cand esti trist si singur cand nu mai vezi nici o luminita la capatul tunelului, este greu....insa David ne invata sa-L laudam chiar si atunci. 
In Ps. 107 David spune:"
Atunci, în strâmtorarea lor, au strigat către Domnul, şi El i-a izbăvit din necazurile lor. A oprit furtuna, a adus liniştea, şi valurile s-au potolit. Ei s-au bucurat că valurile s-au liniştit, şi Domnul i-a dus în limanul dorit. O, de ar lăuda oamenii pe Domnul pentru bunătatea Lui şi pentru minunile Lui faţă de fiii oamenilor!  

Acest psalm ne arata ca Dumnezeu are putere si intervine in orice fel de situatie, fie ca e boala, fie ca e foame, fie ca e suferinta. Bunatatea Lui este nemarginita pentru Copiii Lui.
In strâmtorarea lor, au strigat către Domnul, şi El i-a izbăvit .....
Uneori ne lasa sa ajungem in situatii de stramtorare, tocmai pentru a invata sa strigam catre El, sau mai bine zis a ne reaminti ca trebuie sa fim dependenti de El.
Daca ne uitam peste tot psalmul 107, intalnim  aceast cuvant "In strâmtorarea lor, au strigat ..." de patru ori. Cu siguranta strigatul lor era de fiecare data pentru altceva, insa ceea ce este uimitor, este faptul ca de fiecare data au primit si  raspuns.
..... au strigat către Domnul, şi El i-a izbăvit .....

 Nu stiu care este problema ta, nu stiu cu ce te confrunti, insa stiu un singur lucru ca atunci cand Il strigi, El iti va raspunde. De-aceea se cuvine anticipat sa Il laudam, indiferent de situatie, pentru ca El deja este pregatit sa ne raspunda.



21 februarie 2014

Grea e apasarea mortii!

Psalmul 116:15
 “Scumpa este, inaintea Domnului, moartea celor iubiti de El…”

Grea e apasarea mortii, pentru cei ramasi in viata,
Un izvor de lacrimi multe e suflarea ei de gheata!
Pentru cel in suferinta, moartea e o mangaiere,
Dar, in urma ei, ridica piramide de durere...

Ferma si necrutatoare, cu privirea ei cea rece,
Aducand melancolie peste tot pe unde trece,
Borna de hotar amara, ca un semn in Sfanta Carte,
Existenta, tuturora, ea, in doua, ne-o desparte…

Umbra ei ne urmareste, fara urma de ragaz,
E fantana nesecata, de tristete si necaz,
Fara de ingaduinta, in lucrarea ce o face,
Ca un rug, ce, viata noastra, in cenusa o preface!

Mohorata, manioasa si amarnic incruntata,
Piatra temeliei lumii, pe pamant a fost lasata,
Pas la pas, ne insoteste printre vremile trecute,
Ca rasplata omenirii, pentru relele facute...

Plaga mortii ne coseste, aspra si necrutatoare,
Nu avem alternativa, nu exista rezolvare!
Caci asa, pentru vecie, este de la Dumnezeu,
Oamenii, cu toti sa trecem prin temutul defileu...

Inteleptul si nebunul, pe sarac si domnitor,
Ii aduce, intr-o clipa, la acelasi numitor!
Bariera ei coboara, dupa cei la cer plecati,
Toti cei vii santem pe lista, lista celor condamnati!

Spaima ei ne copleseste, oricat am fi de tari,
Cand primeste-n locuinta, unul dintre locatari.
Numele-i aduce groaza, atunci cand il pomenim,
Insa Cartea ne invata, la sfarsit sa ne gandim...

Cine, oare, iti va spune ca, de grija, o sa-ti poarte,
Ca-ti ofera siguranta si protectie de moarte?               
Sa scapam de spini de teama, nu ne este cu putinta,
Decat daca incolteste un graunte de credinta!

Nu lasa, pe nimeni, Doamne, ca sa plece dintre noi,
Fara viata pregatita, judecatii de apoi!
Da-ne aripi de speranta desfacute pentru zbor,
                   Catre cerul fara moarte, cu prezent si viitor !                       
                                                                                   Amin!

                                                         Autor  Dorel Gaftoneanu

Hrana ta zilnica!

21 Februarie
Psalmul 7

Pentru a înţelege Psalmii şi în special pentru a nu fi surprinşi de unele cuvinte severe şi chiar înfricoşătoare cu privire la cei răi, nu trebuie să pierdem niciodată din vedere un fapt: credincioşii care se exprimă astfel nu fac parte din Biserică; din punct de vedere profetic, Psalmii se aplică perioadei de după răpire.
Cu siguranţă că putem aplica multe versete la situaţia noastră, de exemplu, pe toate cele care exprimă încrederea (vezi v. 1), suferinţa în faţa nedreptăţii (v. 9), lauda (v. 17) sau alte sentimente; totuşi, în prezent, nu este timpul potrivit să cerem judecata lui Dumnezeu, cum se întâmplă în Psalmi (vezi v. 6). 
Rugăciunea noastră ca oameni creştini nu este: loveşte-i ca pe nişte vinovaţi, Dumnezeule! (vezi Psalmul 5.10), ci, în şcoala Modelului nostru divin, învăţăm să spunem: „Tată, iartă-i..." (Luca 23.34). 
În schimb, după ce timpul harului se va fi sfârşit şi Antihrist va asupri firava rămăşiţă credincioasă, rugăciunea pentru distrugerea celui rău va fi după gândul lui Dumnezeu (Luca 18.7), pentru că numai după judecarea celor păcătoşi va putea fi întemeiată pe pământ împărăţia Fiului Omului, 
cea despre care ne va vorbi Psalmul 8.

20 februarie 2014

Adresa mea !

Adresa mea oricui o dau cu plăcere;
O stradă, un număr, un loc în oraş;
O casă modestă, cu multe unghere,
O curte cu flori şi un dulce sălaş.

Dar alta-i adresa, v-aş spune de-ndată:
Pe strada durerii noi azi locuim,
O casă de visuri, din lut ridicată,
Cu geamuri deschise spre Ierusalim.

Sunt în şantier, reparaţii totale,
Şi Şef de lucrări este Domnul Isus...
Se toarnă chesoane, se sapă canale,
În casa iubirii sunt jertfe de-adus.

Adresa mea-i numai căsuţă poştală;
E doar camuflaj, eu aici sunt hoinar,
În cer, lângă Domnul, e-adresa reală;
Aici domiciliul e doar temporar.

Cândva, la adresa aceasta din vale,
Va fi un afiş, anunţând c-am plecat:
"S-a dus, s-a mutat în domenii regale...
Din casa cea veche, s-a dus la palat!" 
                                                Valentin Popovici

Ultima zi a lui Doru Popa

 Vă invităm sa urmăriţi rugăciunea rostită de Dorel Popa, la finalul predicii de duminică, 16 februarie 2014. E ultima apariţie publică a pastorului Dorel Popa la Maranata, biserica pe care a fondat-o în 1990. Serviciul divin a fost filmat şi postat integral (1 oră 27 minute 43 secunde) AICI. Cuvântul de rugăciune rostit de Dorel Popa poate fi urmărit începând de la  1:24:05. 
La finalul predicii de duminică dimineaţa, Dorel Popa a rostit ultima rugăciune din viaţa sa de la amvonul Bisericii Baptiste Maranata. Aflaţi pentru cine s-a rugat, dar şi care a fost programul său de duminică după-masa..
ARAD. Dorel Popa, pastor baptist la Biserica Maranata şi fost primar al Aradului în perioada 2000-2004, a murit duminică seara, după un stop cardiac devastator.
Potrivit dr. Adrian Wiener, director medical al Spitalului Clinic Judeţean Arad, Dorel Popa a ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe a spitalului duminică seara, la ora 21.25. A fost transportat cu Salvarea şi se afla deja într-o stare foarte gravă, „pre-stop cardiac”. „Stopul era iminent şi s-a produs imediat, la aproximativ trei minute după ce a ajuns la UPU. În ciuda eforturilor medicilor de a-l resuscita, eforturi care au durat peste 50 de minute, el nu a mai putut fi salvat. Decesul a fost declarat la ora 22.20” – precizează dr. Wiener.
Dorel Popa avea 59 de ani. Medicii spun că fostul primar era în evidenţe cu hipertensiune arterială, pentru care urma un tratament. Nu era înregistrat, însă, cu probleme cardiace. Totuşi, apropiaţii susţin că Dorel Popa s-a simţit rău încă de sâmbătă, când a acuzat dureri în zona pieptului. Dar asta nu l-a împiedicat să renunţe la un angajament luat în urmă cu două luni: participarea la o Evanghelizare, la USUSAU. După ce, în dimineaţa zilei de duminică, a participat la Serviciul religios de la Biserica Baptistă Maranata, Dorel Popa s-a deplasat la Ususău unde, începând de la ora 15, a predicat timp de 45 de minute pentru credincioşii baptişti din zonă. S-a întors acasă, la Arad, în jurul orei 18.30. Patru ceasuri mai târziu… nu mai era. Dumnezeu să-l odihnească!

Ultima rugăciune, la Maranata

Numele lui Dorel Popa este indisolubil legat de Biserica Baptistă Maranata din Arad, la fondarea căreia a contribuit decisiv. A păstorit aici timp de 24 de ani, din 3 februarie 1990 până duminică, 16 februarie 2014. Vă prezentăm, mai jos, ultimul său cuvânt de rugăciune, rostit la finalul predicii de duminică (aşa cum a fost postat de maranataonline).
„Ne încredinţăm Domnului, fiecare dintre noi, având în vedere lecţia pe care cuvântul Său ne-a dat-o în această dimineaţă. Sunt aici, probabil, oameni care nu văd nicio ieşire dintr-o stare de boală. Ne rugăm ca, prin credinţă, Dumnezeu să le arate o altă perspectivă. Amin! Sunt aici oameni care nu văd nicio ieşire dintr-o stare materială precară, oameni care ar avea nevoie de bani şi care nu-i au. Şi e foarte adevărat că nu-i au. Dar cred că Dumnezeu are soluţii şi pentru ei. Să ne rugăm ca Dumnezeu să le arate o altă perspectivă şi din acest punct de vedere. Amin! Ştiu că sunt aici oameni care vor locuri de muncă şi perspectiva este… nu se poate decât dacă dai, nu se poate decât dacă faci tot felul de lucruri necinstite şi, în marea majoritate, aşa stau lucrurile. Dar mai este o realitate, acea realitate a credinţei, prin care putem vedea şi altfel lucrurile. Şi mă rog Lui Dumnezeu să ne ajute să vedem acea realitate, prin ochii credinţei. Amin!
Haideţi să ne rugăm cu toţii în linişte, fiecare pentru ce are pe inimă în momentele acestea! Să ne rugăm pentru ca să nu ne împiedice necredinţa să vedem anumite realităţi şi pentru ca, prin credinţă, să intrăm în posesia a ceea ce Domnul are deja pentru noi. Amin!
Tată Ceresc, ascultă suspinul fiecărui suflet de aici, în această dimineaţă. Dacă e o problemă de sănătate, te rugăm răspunde. Dacă e o problemă materială, de bani, financiară, te rugăm răspunde. Dacă e o problemă a unui loc de muncă, te rugăm răspunde. Doamne, nu putem să spunem nici cum să faci, nici ce să faci şi nici când să faci. Dar ştim că Tu eşti Dumnezeul nostru. Fie slăvit numele Tău pentru asta! De aceea, Doamne, dacă nu-Ţi cerem soluţii, sigur Tu le ai. Dacă nu-Ţi spunem cum să faci şi ce să faci, sigur Tu ştii mai bine decât noi. Dar ne încredem în Tine, mergem prin credinţă înainte cu Tine, convinşi că Tu eşti soluţia pentru toate neajunsurile, convinşi că Tu poţi îndepărta orice obstacol, convinşi că Tu poţi binecuvânta. Stăm, Doamne, împreună, înaintea Ta şi Te rugăm să ne binecuvântezi şi să ne asculţi. În numele Domnului Iisus Hristos, Amin!”
citeste mai departe http://www.tion.ro

Hrana ta zilnica!

20 Februarie
Psalmul 6
Încercările celui credincios vin, uneori, ca o consecinţă directă a propriilor lui greşeli. El intră atunci sub incidenţa guvernării lui Dumnezeu, care îl corectează şi îl pedepseşte (v. 1; comp. Ieremia 31.18).
Acesta a fost cazul lui David după cumplita întâmplare cu Urie hetitul şi, de asemeni, după numărarea poporului. In acest caz nu mai poate fi vorba de bucurie şi de pace, ca în Psalmul 4 (v. 7,8). În loc să mediteze în inima sa, în aşternutul său (4.4), cel vinovat îşi înmoaie patul cu lacrimi amare (v. 6). Ştiind că merită ceea ce i se întâmplă, este urmărit de regrete şi de sentimentul că L-a ofensat pe Dumnezeu. Frica de moarte este gata să pună stăpânire peste sufletul său (v. 5). Nu se mai bucură de libertatea fericită ce decurge dintr-o conştiinţă curată.
Totuşi, chiar şi în asemenea situaţii, îl poate găsi pe Dumnezeu, pentru că El îl iubeşte prea mult pe răscumpăratul Său, ca să-1 lase să dispere. Domnul îi aude cererea; îi primeşte rugăciunea (v. 9); şi, precum lui Ezechia pe când se chinuia în patul său simţind apropierea morţii, îi adresează un cuvânt de mângâiere: „ţi-am auzit rugăciunea, ţi-am văzut lacrimile... te voi scăpa" (Isaia 38.5,6; comp. v. 5 cu Isaia 38.18). 
Da, dintr-o dată, David primeşte asigurarea că rugăciunea îi este ascultată.
 Împrejurările nu s-au schimbat, dar credinţa lui deja triumfă în speranţă.

19 februarie 2014

Glorie Mielului - Corul Elim Timisoara

                      

Un alt slujitor chemat la Domnul!

 Iata ca nici macar nu am apucat sa ne revenim dupa trista veste pe care am primit-o cu privire la moartea fratelui pastor DORU POPA din Arad, vine o alta veste trista din Resita si tot frate pastor.

Cu profundă durere anunțăm frățietatea că a fost chemat ACASĂ, fratele păstor DRAGOMIR IOAN în vârstă de 51 ani. 

Înmormântarea va avea loc în ziua de joi, 20 Februarie 2014 ora 14, la Capela Cimitirului din cartierul Govândar, Reșița.
Fie ca Dumnezeu să mângâie pe sora Dorina și pe Cristian,  soția și fiul fratelui păstor.

Biserica Creștină Baptistă Nr 1 Reșița

Hrana ta zilnica!

19 Februarie
Psalmul 5

La sfârşitul Psalmului 4 l-am văzut pe cel credincios culcându-se şi adormind în pace. Aici îl vom privi când se trezeşte. Evlavia trebuie să ne însoţească în orice moment din viaţă, ceea ce înseamnă că şi în clipele pe care le petrecem singuri în camera noastră. Deuteronom 6.7 ne invită să-I dăm Cuvântului lui Dumnezeu locul său dimineaţa, ca şi seara; în casă, ca şi pe drum (înăuntru, ca şi afară). La ivirea zorilor, primul lucru pe care-1 făcea psalmistul era să-şi înalţe rugăciunea către împăratul său, către Dumnezeul său (Psalmul 63.1). Să-1 imităm, iubiţi prieteni creştini, cu tot mai mult zel şi libertate, cu cât Dumnezeul Căruia ne adresăm este, în Isus, Tatăl nostru.
În Psalmul 4, rugăciunea avea o notă de urgenţă şi se reducea la un simplu strigăt (v. 1,3): acesta era suficient pentru ca Dumnezeu să asculte. Aici, în Psalmul 5, cererea este pregătită, formulată într-un mod anume, după care credinciosul poate aştepta un posibil răspuns... pe care, de altfel, nu trebuie să încerce să-1 obţină.
Subiectul încrederii în faţa uneltirilor celor răi continuă. Este remarcabil să găsim citat v. 9, cel care se aplică vrăjmaşilor, în Romani 3.13, care-i califică pe toţi oamenii. Aceasta se explică prin Romani 5.10: noi toţi eram vrăjmaşi lui Dumnezeu în ce priveşte gândirea noastră, în lucrări rele (vezi şi Coloseni 1.21).

18 februarie 2014

ISUS te iubeste!

Ascultand in stanga, ascultand in dreapta nu stiu daca cumva nu s-or fi fi vorbit toti sa aibe aceleasi discutii....neajunsuri, nemultumire, suferinta, durere, lacrimi intr-un cuvant...numai necaz si incercari.
Viata-i plina de intristari, grijuri vin zi de zi, spune versul unei cantari.
Intr-adevar este multa durere si multa suferinta, numai ca Dumnezeu are un cuvant si pentru aceste situatii prin care trec Copiii Lui, chiar daca dumnezeul acestui veac lupta fara incetare si din pacate nu oboseste sa faca rau si sa aduca suferinta.
Nu intotdeauna iesim biruitori si in special in aceste momente ne intrebam de ce o fi ingaduit oare Dumnezeu sa trecem prin toate acestea? Insa trebuie sa stim ca biruitori vom fi doar daca ramanem alaturi de Domnul, iar daca sunt momente in care clacam, cu siguranta L-am lasat undeva la o parte si am incercat noi sa ne rezolvam problema (spun acest lucru din propria experienta)
Isus este biruitor, ori daca ramanem in El, prin El vom fi mai mult decat biruitori.
El a promis ca va fi alaturi de noi intotdeauna si in orice loc, chiar si prin valea umbrei mortii, ori nu stiu unde este suferinta mai mare decat in valea umbrei mortii...!?
Amintiti-va ce-i spunea la Pavel, atunci cand a cerut ca Dumnezeu sa ii inlature tepusul din carne,
„Harul Meu îţi este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită.”
In suferinta beneficiem de Harul lui Dumnezeu!
Niciodata  nu ne intoarce spatele in aceste momente, este alaturi de noi si ia parte la  durerea noastra, El simte durerea impreuna cu noi. 
"Căci n-avem un Mare Preot care să n-aibă milă de slăbiciunile noastre...."
Mila de noi....!!!
 Proroocul Isaia spune: "El a luat asupra Lui suferintele si durerile noastre", ori cine ar fi facut acest lucru daca nu Cineva care simte alaturi de noi?
Deseori avem tendinta ca atunci cand trecem prin incercari si prin suferinta sa punem la indoiala dragostea Lui. 
Da, suntem incercati, suntem trecuti prin suferinta, unii poate sunt prigoniti, insa niciodata nu ni s-a dat peste puterile noastre. Dumnezeu nu da mai mult decat putem duce. Daca treci printr-o suferinta mai mult decat prietenul sau vecinul tau ori poate mai mult ca fratele tau, inseamna ca Dumnezeu te-a gasit pe tine mai puternic decat pe El. Inseamna ca tu poti duce mai mult decat El. Incercarea  si suferinta nu trebuie sa  aduca in mintea noastra ganduri de acest gen, " Dumnezeu nu ma iubeste", ba din contra, El chiar ne iubeste.
Imi vine in minte un exemplu practic din viata noastra ca familie.
Adeseori am discutii  cu copiii. Desi exista totusi 3 ani diferenta intre ei , in unele privinte cel mic da dovada de responsabilitate mai mare si in unele privinte este mai dezghetat la scoala. Asa cum este si normal lui ii cer mai mult si am pretentii mai mari. Ori in aceste conditii, de foarte multe ori a fost destul de ofensat si am avut din partea lui o serie de intrebari, " de ce lui ii dau ce e mai greu, de ce el are mai multe de facut, de ce si iar de ce...." Atunci il iau deoparte si ii explic de ce fac acest lucru. Nu inseamna ca nu il iubesc, dar pentru ca vad ca el este capabil de ceva mai mult, tinde spre ceva mai mult, atunci este normal sa-i si incredintez mai mult. sau sa ii cer mai mult.
 Ori la fel suntem si noi, Dumnezeu  ne cunoaste pe fiecare, de-aceea El ne da fiecaruia dupa puterile noastre, insa indiferent prin ce ne trece "EL NE IUBESTE"


 

Sotul si sotia

Planurile nu izbutesc, când lipseşte o adunare care să chibzuiască. Dar izbutesc când sunt mulţi sfetnici.
Proverbe 15.22

Un soţ şi o soţie şi-au săpat şi semănat grădina. Un strat a rămas însă nesemănat. Acolo, soţul a semănat în ascuns salată, pentru a-i face astfel o bucurie soţiei. A doua zi, soţia s-a gândit şi ea la stratul nesemănat şi a pus în ascuns fasole, pentru că soţul ei o mânca cu plăcere. Cei doi mergeau mereu independent unul de altul la acel strat şi fiecare smulgea ceea ce considera a fi buruiană: soţia salata, iar soţul fasolea. S-au străduit însă în zadar, pentru că fiecare a distrus sămânţa celuilalt.
Ceva asemănător se petrece în „grădina căsniciei şi a educaţiei“. Dacă soţul şi soţia nu sunt de acord şi nu discută ceea ce intenţionează să facă, la sfârşit nu vor vedea roade. Strădania lor va fi zadarnică. Înţeleptul Solomon a exprimat aceasta în cuvintele: „Planurile se pun la cale prin sfat“. Într-o căsnicie, discuţia unul cu altul este indispensabilă. Să ne luăm timp pentru a discuta împreună! Dar nu numai atât, ci şi să ne rugăm împreună! Tot ceea ce am discutat, putem să aducem cu îndrăzneală înaintea lui Dumnezeu şi să discutăm împreună cu El. Dumnezeu stă cu ajutorul Său la dispoziţia noastră şi El ştie orice cale de ieşire, chiar şi acolo unde cei doi parteneri, în ciuda faptului că au discutat împreună, nu văd nicio soluţie.

                                                             Lectie preluata din" Samanta buna" 

Hrana ta zilnica!

18 Februarie
Psalmul 4

În Psalmul 3 L-am putut observa pe Domnul ca fiind protecţia celui credincios.
In Psalmul 4, Domnul este partea sa.
Omul evlavios are asigurarea că Dumnezeu 1-a ales pentru Sine (v. 3), că „1-a introdus în favoarea Sa" (v. 3, lit). Dar el încă se află în mijlocul unei lumi în care domnesc deşertăciunea şi minciuna (v. 2) şi deci nu poate decât să sufere aici... „Cine ne va arăta binele?" este întrebarea care răsună adesea într-o astfel de lume (v. 6). „Binele" acesta nu-1 vom găsi în jurul nostru şi, cu siguranţă, nici în noi înşine! Singurul bine adevărat este cel pe care Dumnezeu îl face. Numai El ne poate da expresia desăvârşită a binelui, prin viaţa Fiului Său, a „Omului evlavios" prin excelenţă, singurul despre care se poate spune: „Toate le face bine" (Marcu 7.37).
Dumnezeu este izvorul oricărui bine, dar şi al oricărei bucurii adevărate. „Tu mi-ai pus bucurie în inimă", declară psalmistul (v. 7): este bucuria care nu depinde de abundenţa bunurilor materiale, după cum aflăm şi din sfârşitul versetului (comp. cu Habacuc 3.17,18). Filipeni 4, capitol ce ne îndeamnă să ne bucurăm întotdeauna în Domnul, este totodată şi capitolul care ne aminteşte că un credincios poate fi la fel de fericit în lipsuri, ca şi în belşug (Filipeni 4.4,12). Bucuria divină poate umple sufletul chiar în mijlocul necazului; împre-jurările nu o afectează, cu siguranţă, deoarece izvorul ei este în Cel care nu Se schimbă (Evrei 13.8).

17 februarie 2014

Ce asteptari ai azi?

Doamne, auzi-mi glasul dimineaţa
Dimineaţa eu îmi îndrept rugăciunea spre Tine şi aştept.
M-am trezit de dimineata cu acest versest in minte.M-am ridicat din pat si am imprumutat laptop-ul sotului, (al meu fiind bolnav), si am deschis cu gandul sa scriu acest verset. 
Nu mic mi-a fost socul cand am deschis si am vazut vestea trista legata de fr. Doru Popa, numai ca inca odata vedem chiar sub ochii nostrii, ca moartea nu intreaba cati ani ai, cine esti, de unde vii, ea vine pur si simplu sa stanga cat mai multi daca se poate, parca ar avea o norma de realizat,  in urma ei lasand durere. Desigur e una din gandirile celor fara de speranta. Eu stiu ca moartea este trecerea din lumea aceasta trecatoare si nu este decat o rampa de lansare spre viata vesnica. Pe noi ca si crestini aceasta moarte nu ne infioara deloc. 
Sa ne ingrozim ca mergem sa ne intalnim cu MIRELE DRAG pe care abia asteptam sa il vedem....? Nicidecum!
 Trista este doar despartirea de cei dragi, si bineinteles trista pentru cei care raman, nu pentru cei care pleaca ACASA.
Dar Domnul sa mangaie familia indoliata, iar pentru noi sa fie un moment de cercetare, pentru ca cine stie, la urmatorul apel s-ar putea sa fiu chiar eu, poate chiar tu....nimeni nu stie aceasta taina.

Doamne, auzi-mi glasul dimineaţa
Dimineaţa eu îmi îndrept rugăciunea spre Tine şi aştept.
Fiecare ne-am indreptat astazi glasul catre Cel PreaInalt si acum asteptam.
Asteptam...ce ? 
Ce asteptari ai de la Dumnezeu in aceasta zi? 
Cu siguranta ai adus inaintea Lui o multime de cereri, si acum dupa ce le-ai adus la cunostinta Sa, stai si astepti.
Daca ai ridicat glasul inca de dimineata inaintea Domnului, bine ai facut, insa inainte de a avea asteptari de la Dumnezeu  si astepand raspuns la ruga facuta, vreau sa iti spun ca si Dumnezeu are asteptari de la tine.
Are asteptari de la mine, are asteptari de la tine si are asteptari de la noi toti.
Dar oare ce asteptari are de la noi? 
"Doamne noi asteptam de la Tine , pentru ca TU esti Dumnezeul care poate tot, care stie tot, dar noi...?
Ce astepti Doamne de la noi, niste  fiinte neputincioase, slabe, cu dureri in  trup, cu buzunarele goale, cu atatea si atatea nevoi si neputinte in noi, de la noi ce astepti?"
Doar cateva Copiii Mei:
Ioan 12:36
Câtă vreme aveţi Lumina printre voi, credeţi în Lumină, ca să fiţi fii ai luminii.”
Ioan 15:17
Vă poruncesc aceste lucruri, ca să vă iubiţi unii pe alţii.
Marcu 16:15
„Duceţi-vă în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură.

Nu uita:
Fii lumina, iubeste-ti aproapele si nu in ultimul rand, spune-le celor din jurul tau de HRISTOS!
Doamne ajuta-ne!
Un inceput de saptamana binecuvantat, traind pentru HRISTOS!

A mai trecut un om....Doru Popa a plecat la Domnul.

Psalmi 12:1
              Vino în ajutor, Doamne, căci se duc oamenii evlavioşi, pier credincioşii dintre fiii oamenilor.

Dorel Popa, pastorul şi fondatorul bisericii baptiste Maranata din Arad a încetat azi din viața în jurul orei 22.45, în urma unui infarct, ne informează portalul vestic.ro. Din informațiile prezentate se pare că în cursul zilei de sâmbătă s-a plâns de un disconfort în zona pieptului.
El a fost primarul Aradului în perioada 2000-2004. S-a născut la data de 29 august 1954.
Serviciu de privechi va avea loc luni seara de la ora 19:00 la biserica Maranata.
Să ne rugăm ca Domnul să mângâie familia rămasă în urmă!
Stire preluata de pe http://www.stiricrestine.ro/

Hrana ta zilnica!

17 Februarie
Psalmul 3

O mare parte dintre psalmi au fost compuşi ca urmare a unor împrejurări speciale care, în parte, le-au inspirat conţinutul. Fuga lui David din faţa lui Absalom a fost ocazia de care Dumnezeu S-a folosit pentru a ni-1 oferi pe cel de faţă (2 Samuel 15; 16; 17; 18).
În timp ce fiul ticălos urzea comploturi împotriva tatălui sau, „cântăreţul plăcut al lui Israel" (2 Samuel 23.1), în loc să se pregătească de apărare, îşi exprimă printr-o cântare încrederea în Dumnezeul său. Ce conta numărul vrăjmaşilor, din moment ce Domnul Se aşezase ca un „scut” protector între aceste „zeci de mii" şi preaiubitul Său! (comp. cu Geneza 15.1; Deuteronom 33.29). David se putea bucura de un somn dulce în mijlocul primejdiilor atât de mari, pentru că-L ştia pe Domnul veghind asupra lui (v. 5).
Ce linişte perfectă dă la iveală Domnul Isus în timpul vieţii Sale pământeşti! 
În timpul furtunii, deşi valurile furioase umpluseră deja corabia, „El era la cârmă, dormind pe „căpătâi" (Marcu 4.37,38; vezi şi exemplul lui Petru în Fapte 12.6).
 Dumnezeu să ne ajute să experimentăm şi noi o astfel de fericită încredere!
Versetul 8 ne ajută să înţelegem că David preţuia mai mult binecuvântarea Domnului acordată poporului decât propria sa siguranţă. Israel rămâne poporul lui Dumnezeu chiar şi atunci când se revoltă împotriva Unsului Său.

16 februarie 2014

Ierusalimul cel nou !

 Apoi am văzut un cer nou şi un pământ nou; pentru că cerul dintâi şi pământul dintâi pieriseră, şi marea nu mai era. Şi eu am văzut coborându-se din cer, de la Dumnezeu, cetatea sfântă, Noul Ierusalim, gătită ca o mireasă împodobită pentru bărbatul ei. Şi am auzit un glas tare care ieşea din scaunul de domnie şi zicea: „Iată cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei, şi ei vor fi poporul Lui, şi Dumnezeu însuşi va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor.El va şterge orice lacrimă din ochii lor. Şi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut.”Cel ce şedea pe scaunul de domnie a zis: „Iată, Eu fac toate lucrurile noi.” Şi a adăugat: „Scrie, fiindcă aceste cuvinte sunt vrednice de crezut şi adevărate.” Apoi mi-a zis: „S-a isprăvit! Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul. Celui ce îi este sete îi voi da să bea fără plată din izvorul apei vieţii. Cel ce va birui va moşteni aceste lucruri. Eu voi fi Dumnezeul lui, şi el va fi fiul Meu.
Apoc. 21

A venit primavara....!

Nu stiu cum este vremea in alte zone din tara sau in afara tarii noastre, dar la Timisoara pot spune ca e primavara cu "acte in regula".
De dimineata cand m-am trezit sa plec la biserica, soarele anunta deja ca va fi o zi frumoasa, si asa si este. Am venit de la biserica, am servit pranzul in graba, am aruncat pe mine un trening, pentru ca nu m-am putut abtine si am iesit la o plimbare.
Nu stiu daca este gradinita in fata caselor in care sa nu fie infloriti  ghioceii.
Intr-adevar este minunat peisajul si  tot ce este in jur reinvie la viata, toate acestea ne fac si pe noi sa iesim din amorteala de peste iarna.
Este un soare superb si plimbarea care am facut-o pe jos, m-a facut sa ma gandesc serios daca nu cumva ar trebui sa imi cumpar o bicicleta....?
 Cred ca am sa imbin utilul cu placutul....si cand te gandesti ca mai fac si economie la buget pe vremea asta de criza...!!!
Insa pana sa ma hotarasc eu ce voi face, primavara se pare ca nu ma asteapta, ci isi intra in drepturile ei.
Nu pot decat sa ii spun "bun venit"!

Hrana ta zilnica!

16 Februarie
Psalmul 2

Psalmii 1 şi 2, complementari unul altuia, servesc drept introducere a întregii cărţi. Acesti psalmii pun în evidenţă cele două mari păcate comise de Israel prin refuzul dublei mărturii date de Dumnezeu poporului: neascultare faţă de legea Sa (Psalmul 1) şi respingerea Fiului Său (Psalmul 2).
Psalmul 2 ne ajută să-L descoperim pe Dumnezeu având gândurile îndreptate spre Cel care este „Unsul Său" (v. 2), Impăratul Său" (v. 6), ,Fiul Său" (v. 7,12 citate în Fapte 13.33) şi veghind ca Isus să fie onorat pe acelaşi pământ pe care a fost şi dispreţuit. Odinioară, „Irod şi Ponţiu Pilat, împreună cu naţiunile şi cu popoarele lui Israel" s-au strâns împotriva Lui (Fapte 4.25-28); crucea Sa a purtat batjocoritoarea inscripţie: „Isus din Nazaret, Regele iudeilor" (Ioan 19.19), prin care oamenii ar fi vrut să-I transmită lui Dumnezeu: «Iată ce facem din împăratul Tău». 
Într-o zi viitoare însă, chiar în timpul revoltei deschise a naţiunilor, va apărea împăratul cel drept pe care Dumnezeu îl rezervă pentru acest pământ (Psalmul 89.27,28).
De aceea, încă de la începutul cărţii Psalmilor, pentru a-1 încuraja pe cel credincios în necazurile sale, Dumnezeu Se prezintă (v. 6) ca dominând întreaga scenă a evenimentelor, dirijând totul spre gloriosul Său ţel final.
Să reţinem îndemnul din v. 11: „Slujiţi Domnului cu teamă". „Cu bucurie", spune de asemenea Psalmul 100.2. „Din toată inima voastră", completează 1 Samuel 12.20.