Versetul zilei

20 februarie 2014

Ultima zi a lui Doru Popa

 Vă invităm sa urmăriţi rugăciunea rostită de Dorel Popa, la finalul predicii de duminică, 16 februarie 2014. E ultima apariţie publică a pastorului Dorel Popa la Maranata, biserica pe care a fondat-o în 1990. Serviciul divin a fost filmat şi postat integral (1 oră 27 minute 43 secunde) AICI. Cuvântul de rugăciune rostit de Dorel Popa poate fi urmărit începând de la  1:24:05. 
La finalul predicii de duminică dimineaţa, Dorel Popa a rostit ultima rugăciune din viaţa sa de la amvonul Bisericii Baptiste Maranata. Aflaţi pentru cine s-a rugat, dar şi care a fost programul său de duminică după-masa..
ARAD. Dorel Popa, pastor baptist la Biserica Maranata şi fost primar al Aradului în perioada 2000-2004, a murit duminică seara, după un stop cardiac devastator.
Potrivit dr. Adrian Wiener, director medical al Spitalului Clinic Judeţean Arad, Dorel Popa a ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe a spitalului duminică seara, la ora 21.25. A fost transportat cu Salvarea şi se afla deja într-o stare foarte gravă, „pre-stop cardiac”. „Stopul era iminent şi s-a produs imediat, la aproximativ trei minute după ce a ajuns la UPU. În ciuda eforturilor medicilor de a-l resuscita, eforturi care au durat peste 50 de minute, el nu a mai putut fi salvat. Decesul a fost declarat la ora 22.20” – precizează dr. Wiener.
Dorel Popa avea 59 de ani. Medicii spun că fostul primar era în evidenţe cu hipertensiune arterială, pentru care urma un tratament. Nu era înregistrat, însă, cu probleme cardiace. Totuşi, apropiaţii susţin că Dorel Popa s-a simţit rău încă de sâmbătă, când a acuzat dureri în zona pieptului. Dar asta nu l-a împiedicat să renunţe la un angajament luat în urmă cu două luni: participarea la o Evanghelizare, la USUSAU. După ce, în dimineaţa zilei de duminică, a participat la Serviciul religios de la Biserica Baptistă Maranata, Dorel Popa s-a deplasat la Ususău unde, începând de la ora 15, a predicat timp de 45 de minute pentru credincioşii baptişti din zonă. S-a întors acasă, la Arad, în jurul orei 18.30. Patru ceasuri mai târziu… nu mai era. Dumnezeu să-l odihnească!

Ultima rugăciune, la Maranata

Numele lui Dorel Popa este indisolubil legat de Biserica Baptistă Maranata din Arad, la fondarea căreia a contribuit decisiv. A păstorit aici timp de 24 de ani, din 3 februarie 1990 până duminică, 16 februarie 2014. Vă prezentăm, mai jos, ultimul său cuvânt de rugăciune, rostit la finalul predicii de duminică (aşa cum a fost postat de maranataonline).
„Ne încredinţăm Domnului, fiecare dintre noi, având în vedere lecţia pe care cuvântul Său ne-a dat-o în această dimineaţă. Sunt aici, probabil, oameni care nu văd nicio ieşire dintr-o stare de boală. Ne rugăm ca, prin credinţă, Dumnezeu să le arate o altă perspectivă. Amin! Sunt aici oameni care nu văd nicio ieşire dintr-o stare materială precară, oameni care ar avea nevoie de bani şi care nu-i au. Şi e foarte adevărat că nu-i au. Dar cred că Dumnezeu are soluţii şi pentru ei. Să ne rugăm ca Dumnezeu să le arate o altă perspectivă şi din acest punct de vedere. Amin! Ştiu că sunt aici oameni care vor locuri de muncă şi perspectiva este… nu se poate decât dacă dai, nu se poate decât dacă faci tot felul de lucruri necinstite şi, în marea majoritate, aşa stau lucrurile. Dar mai este o realitate, acea realitate a credinţei, prin care putem vedea şi altfel lucrurile. Şi mă rog Lui Dumnezeu să ne ajute să vedem acea realitate, prin ochii credinţei. Amin!
Haideţi să ne rugăm cu toţii în linişte, fiecare pentru ce are pe inimă în momentele acestea! Să ne rugăm pentru ca să nu ne împiedice necredinţa să vedem anumite realităţi şi pentru ca, prin credinţă, să intrăm în posesia a ceea ce Domnul are deja pentru noi. Amin!
Tată Ceresc, ascultă suspinul fiecărui suflet de aici, în această dimineaţă. Dacă e o problemă de sănătate, te rugăm răspunde. Dacă e o problemă materială, de bani, financiară, te rugăm răspunde. Dacă e o problemă a unui loc de muncă, te rugăm răspunde. Doamne, nu putem să spunem nici cum să faci, nici ce să faci şi nici când să faci. Dar ştim că Tu eşti Dumnezeul nostru. Fie slăvit numele Tău pentru asta! De aceea, Doamne, dacă nu-Ţi cerem soluţii, sigur Tu le ai. Dacă nu-Ţi spunem cum să faci şi ce să faci, sigur Tu ştii mai bine decât noi. Dar ne încredem în Tine, mergem prin credinţă înainte cu Tine, convinşi că Tu eşti soluţia pentru toate neajunsurile, convinşi că Tu poţi îndepărta orice obstacol, convinşi că Tu poţi binecuvânta. Stăm, Doamne, împreună, înaintea Ta şi Te rugăm să ne binecuvântezi şi să ne asculţi. În numele Domnului Iisus Hristos, Amin!”
citeste mai departe http://www.tion.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu