Versetul zilei

12 octombrie 2013

Un timp binecuvantat!

Spre seara ma voi putea bucura in Domnul si voi putea sta in partasie in rugaciune, alaturi de frati veniti din Oradea, frati cu mari experiente spirituale si pe care Domnul ii foloseste cu putere.
 Ma rog inca de pe-acum ca Duhul Sfant sa isi faca lucrarea pe deplin, sa ne pregateasca sufletele  noua celor care vom fi prezenti, si El sa lucreze cu putere.
 Aceasta seara minunata va fi in Biserica Penticostala din Parta, unde Dumnezeu lucreaza cu mare putere.
2 Cronici 7:14
"Dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga şi va căuta faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele – îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul şi-i voi tămădui ţara"
 
Doamne ajuta-ne sa ne smerim, sa cautam fata Ta, pentru ca avem mare nevoie de Tine in tara noastra, cat si in intreaga lume.



Esti cu adevarat liber?

De cate ori deschid blogul imi apare in fata acest verset pe care l-am scris in coltul drept;
"Veti cunoaste adevarul, si adevarul va va face slobozi" Ioan 8:32
Nu stiu cati acordam importanta acestor cuvinte, insa este atat de important sa fii liber.
Atunci cand ai o datorie la banca si luna de luna platesti o parte din salar, orice ai vrea pe plan financiar sa faci, nu poti din cauza acelor nenorocite de rate care iti dau batai de cap luna de luna.
Cam acest lucru se intampla in viata spirituala acelor care inca sunt legati de trecut, de omul cel vechi.
 In 2 Corinteni 5:17, apostolul Pavel ne spune:
"Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi."
Daca este cineva in Hristos.....
Ce se intampla atunci cu acei crestini care odata s-au intors la Hristos, au hotarat sa-L urmeze, si totusi nu traiesc pe deplin aceasta libertate, nu se bucura asa cum se bucura intr-adevar un om liber?
Oare nu au cunoscut Adevarul pe deplin?
Adevarul este Hristos !
A trai sub aceasta umbrela a "numelui de crestin", nu ne ajuta la nimic.
Noi trebuie sa ne cunoastem adevarata identitate, si aceasta este doar IN HRISTOS!
De vreme ce nu-L cunosti cu adevarat pe Hristos, nu cunosti adevarul, necunoscand adevarul, nu ai cum sa fi liber !
Hristos a avut biruinta deplina la cruce pentru fiecare din noi.Aceeasi biruinta deplina fata de pacate si fata de trecut, o putem avea si noi, insa doar prin HRISTOS !
Daca odata ai avut aceasta libertate si ai pierdut-o, este datorita alegerilor tale pe care le-ai facut in urma.Nimeni nu este vinovat de acest lucru, pentru ca alegerile noastre ne apartin, si atata timp cat noi alegem, nu putem invinovati pe nimeni. Noi alegem daca parasim trecutul sau mai tinem ceva acolo intr-un colt ca amintire pentru noi, noi alegem daca din vechile obiceiuri mai pastram ceva sau  schimbam in totalitate, noi alegem ce parasim, noi alegem daca vrem sa cunoastem adevarul absolut.In functie de aceste alegeri vom primi si eliberarea, in functie de aceste alegeri putem avea libertatea, aceea libertate in HRISTOS.
NIMENI, in afara de noi nu poate duce aceasta batalie, si spun batalie pentru ca este o batalie la nivelul mintii noastre, insa trebuie sa stim ca in aceasta batalie nu suntem singuri.
Isus a platit pretul la cruce, am fost liberi insa am pierdut o parte din aceasta libertate pentru ca nu am ramas tari in credinta, sau am ignorat poruncile Lui, tocmai ca am ales sa nu parasim acest trecut in totalitate.
Vestea buna este ca noi putem sa refacem aceasta legatura intre noi si Hristos. 
De aceasta relatie depinde vesnicia noastra!
Cum poti face acest lucru?
Daca o relatie cu un prieten s-a erodat in timp, fie datorita faptului ca nu ai m-ai comunicat cu el asa des in ultima vreme, fie ca ai facut ceva si s-a suparat, si de fapt indiferent care sunt motivele, singura cale de a reface aceasta relatie este sa-l cauti si sa incerci sa stai de vorba. Comunicarea este singurul mod de a pune la punct toate aceste lucruri.
Pe cale spirituala, RUGACIUNEA este singura cale de comunicare cu Domnul Isus.
Daca simti ca nu esti cu adevarat liber, ai putea chiar in acest moment sa incepi sa refaci aceasta legatura.
ISUS asteapta sa iti dea aceasta libertate, depinde ce alegi tu azi !
Fii intelept si fa alegerea potrivita, pentru ca este in joc vesnicia ta!

Hrana ta zilnica!

12 Octombrie
2 Cronici 16.1-14

Versetul 11 face distincţie între „cele dintâi fapte ale lui Asa, care erau plăcute lui Dumnezeu, şi „cele de pe urmă" care, în mod trist, erau rele.
Baeşa, împăratul lui Israel, gelos să-i vadă pe mulţi dintre supuşii lui trecând în ţara lui Iuda (15.9), construieşte o cetate întărită, ca să-i împiedice. Apoi Asa, în loc să privească spre Domnul ca să oprească lucrarea lui Baeşa, face o alianţă păgână, cu Siria. Politică inteligentă la prima vedere, de vreme ce a început prin a produce efectul dorit! Însă Dumnezeu nu vede lucrurile în acelaşi fel şi-1 mustră pe împărat prin intermediul unui profet. Lipsa lui de încredere - şi de ţinere de minte (v. 8) - îl va priva pe Asa de o victorie asupra sirienilor. Iritat că a lăsat să-i scape o ocazie atât de bună şi lezat în amorul propriu, Asa îl aruncă în închisoare pe cel care-i devenise vrăjmaş pentru că-i spusese adevărul (Galateni 4.16) şi-i asupreşte pe unii din popor. Dumnezeu îl disciplinează printr-o boală dureroasă. În zadar! Continuă să se sprijine tot pe oameni în loc să se bazeze pe Dumnezeu şi, în mod trist, moare fără să fi învăţat această ultimă lecţie. Timp de treizeci şi cinci de ani din patruzeci, Asa umblase cu Dumnezeu. I-ar mai fi trebuit câţiva ani ca să-şi sfârşească viaţa bine. Să-I cerem Domnului să ne păstreze drepţi pe cale până în ultima zi a vieţii noastre (2 Timotei 1.12; 4.18).

11 octombrie 2013

Stii tu cine-i Dumnezeu ?

Daca undeva prin luna martie incercam sa gasesc cate atribute are Dumnezeu, (vezi articolul http://maiexistaosansa.blogspot.ro/2013/03/cine-este-dumnezeu.html),
iata ca Biblia ne mai descopera o serie de denumire  care Ii sunt atribuite unice doar lui Dumnezeu.
  DUMNEZEU ESTE OMNIPREZENT!
Este prezent si aici in Timisoara, este prezent si cu tine in Italia, si cu tine cel din America, din China, Rusia , Spania, Israel, Austria, Germania, Australia, Republica Moldova, Serbia...si as putea continua pana amintesc toate tarile continentului. Ce este uimitor ca este alaturi de noi in acelasi timp.
Ca sa fie cu mine aici, nu trebuie sa plece de langa tine, El este pretudindeni in acelasi timp!
Dacă mă voi sui în cer, Tu eşti acolo; dacă mă voi culca în Locuinţa morţilor, iată-Te şi acolo; dacă voi lua aripile zorilor şi mă voi duce să locuiesc la marginea mării, şi acolo mâna Ta mă va călăuzi, şi dreapta Ta mă va apuca. Dacă voi zice: „Cel puţin întunericul mă va acoperi şi se va face noapte lumina dimprejurul meu!” Iată că nici chiar întunericul nu este întunecos pentru Tine; ci noaptea străluceşte ca ziua, şi întunericul, ca lumina.
Psalmii 139: 8-12
 DUMNEZEU ESTE ATOTSTIUTOR!
Astazi, daca cei din FBI sau SRI vor sa te monitorizeze o vreme, au tot felul de metode de a face acest lucru, pana si sotia sau sotul au diferite metode de a afla unul despre celalalt. Dumnezeu insa nu are nevoie de nici un fel de echipament tehnic ca sa stie ce facem, pentru ca EL este Atotstiutor.
Cum sa nu stie un Creator  despre creatia Sa?
Doamne, Tu mă cercetezi de aproape şi mă cunoşti,ştii când stau jos şi când mă scol, şi de departe îmi pătrunzi gândul.

Ştii când umblu şi când mă culc, şi cunoşti toate căile mele.
Căci nu-mi ajunge cuvântul pe limbă, şi Tu, Doamne, îl şi cunoşti în totul.
Tu mă înconjori pe dinapoi şi pe dinainte şi-Ţi pui mâna peste mine.
O ştiinţă atât de minunată este mai presus de puterile mele: este prea înaltă ca s-o pot prinde.
Psalmii 139: 1-6
DUMNEZEU ESTE ATOTPUTERNIC!  
Fiecare imparat, fiecare rege, presedinte de stat sau orice alta autoritate are putere doar asupra statului sau  tinutului in care a fost ales. 
Dumnezeu este Singurul care are autoritate si putere in cer si pe pamant. Totodata i-a dat acest madat si a transferat aceasta putere si in mainile Foiului Sau, ISUS HRISTOS! 
Căci El întăreşte zăvoarele porţilor, El binecuvântă pe fiii tăi în mijlocul tău;  El dă pace ţinutului tău şi te satură cu cel mai bun grâu.  El Îşi trimite poruncile pe pământ, cuvântul Lui aleargă cu iuţeală mare.  El dă zăpada ca lâna, El presară bruma albă ca cenuşa; El Îşi azvârle gheaţa în bucăţi; cine poate sta înaintea frigului Său?
 Psalmii 147:13-18

DUMNEZEU ESTE TRANSCENDENT!
Nu EL a fost creat dupa noi, ci noi am fost creati dupa chipul si asemanarea Sa, pentru ca El Insusi nu a fost creat.

Singurul care are nemurirea, care locuieşte într-o lumină de care nu poţi să te apropii, pe care niciun om nu L-a văzut, nici nu-L poate vedea şi care are cinstea şi puterea veşnică!
1Timotei 6:16

În anul morţii împăratului Ozia, am văzut pe Domnul şezând pe un scaun de domnie foarte înalt, şi poalele mantiei Lui umpleau Templul.Serafimii stăteau deasupra Lui, şi fiecare avea şase aripi: cu două îşi acopereau faţa, cu două îşi acopereau picioarele, şi cu două zburau.Strigau unul la altul şi ziceau: „Sfânt, sfânt, sfânt este Domnul oştirilor! Tot pământul este plin de mărirea Lui.
Isaia 6:1-3
DUMNEZEU ESTE DESAVARSIT SI SFANT!
SFANT, SFANT, SFANT este DOMNUL!

Un weekend minunat!

Si pentru ca ne pregatim de weekend, si avem timp mai mult, va invit la o cafea (virtuala).
 
Un gand:
  Prea des, și prea ușor credem că Dumnezeu ne ignoră cererile, când adevărul este că noi Îi ignorăm răspunsurile.
                                                                         Francois Mauriac

Diferentele dintre oameni !

Citeam in Scriptura, unul dintre cele mai frumoase pasaje.
Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică. 
Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El. Oricine crede în El nu este judecat; dar cine nu crede a şi fost judecat, pentru că n-a crezut în Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu.
Ioan 3:16-18
Aceste cuvinte caracterizeaza inima lui Dumnezeu si scopul Lui fata de omenire !
O dragoste neconditionata, o dragoste imensa care a mers pana la sacrificiu !
O dragoste atat de mare, cat sa cuprinda intreaga omenire, o dragoste pentru toti oamenii pacatosi!
Numai ca exista doua categorii de oameni, pacatosi iertati si pacatosi neiertati.
L-a dat pe Singurul Sau FIU, pe ISUS HRISTOS, ca pret pentru iertarea pacatelor noastre.
L-a dat pe Singurul Sau FIU, pe ISUS HRISTOS, ca NIMENI dintre noi sa nu piara.
Cine crede in El are viata, pentru ca ISUS este VIATA, iar pentru toti acei care cred si sunt nascuti din nou, Isus sta mijlocitor intre noi si pacatele noastre, dar pentru toti acei care nu cred,
 pacatele lor stau intre ei si Isus.
Aceasta este diferenta dintre pacatosii iertati si pacatosii neiertati.
EU SUNT UN PACATOS IERTAT, SI STIU CA ASTAZI DUMNEZEU STA PE TRONUL DE HAR!
 TU DIN CE CATEGORIE FACI PARTE?

Hrana ta zilnica!

11 Octombrie
2 Cronici 15.1-19

Asa a fost credincios. Prin Azaria, Dumnezeu îl va încuraja şi mai departe. Cuvântul Domnului nu este mai puţin necesar după bătălie, faţă de cât este înaintea ei; pentru că tendinţa naturală după bătălie este de relaxare. „Fiţi tari şi să nu vă slăbească mâinile", îi îndeamnă profetul, adăugând această promisiune: „pentru că este o răsplătire pentru lucrul vostru" (v. 7). Aceste cuvinte au efect. Asa, plin de energie, îndepărtează urâciunile din toată ţara şi restabileşte serviciul la altarul Domnului. Zel remarcabil, care îi antrenează nu numai pe cei din Iuda şi din Beniamin, ci şi pe „mulţi din Israel, din alte seminţii" (v.9). Acelaşi lucru se aplică devotamentului pe care noi îl arătăm Domnului. Acesta îi va încuraja pe alţi credincioşi, care sunt probabil mai timizi, să-şi arate credinţa. Este o experienţă pe care mulţi au avut-o în special în timpul serviciului militar. «O inimă ataşată sincer de Domnul, iată ceea ce vorbeşte cu adevărat conştiinţei altora».
 Asa înţelege că nu poate să ceară poporului o curăţire completă, dacă el însuşi nu dă un exemplu în propria-i casă. De aceea nu ezită s-o pedepsească pe Maaca, regina mamă, luându-i coroana şi transformându-i idolul în praf şi cenuşă.

10 octombrie 2013

Si iata ca au trecut 3 ani !!!

Orice crestin pe care Domnul l-a scapat de la moarte, l-a iertat de toate pacatele si i-a  salvat sufletul, are datoria sa marturiseasca tuturor, cat de mult bine i-a facut Domnul.
Plecand de acest gand, am inceput sa ma rog ca Domnul sa imi deschida o cale, un drum prin care sa-L pot marturisi pana la marginile pamantului.
Numai ca nu este deloc simplu...ce sa faci, sa mergi in misiune....? O femeie ramasa singura si un copilas de abia 6 anisori? Si totusi am continuat sa cred, ca intr-o zi voi putea marturisi tuturor ce BUN ESTE DOMNUL !
Cu cat ma rugam mai intens, cu-atat si diavolul facea presiuni mai tare. Incepuse o lupta puternica din care adeseori ieseam invinsa, dar asta nu m-a impiedecat sa ma ridic, sa cer Ajutorul si sa pornesc mai departe. In toate momentele acestea, in care picioarele mele tremurau pe stanca, stiam ca Dumnezeu nu-L va lasa pe cel ce striga din adancul inimii sale.
Strigam, cum striga psalmisul:
De la capătul pământului strig către Tine cu inima mâhnită şi zic: „Du-mă pe stânca pe care n-o pot ajunge, căci este prea înaltă pentru mine!
Psalmi 61:2
...si Dumnezeu mi-a auzit glasul, pentru ca El nu dispretuieste un duh zdrobit si o inima mahnita.
Strigam la El, pentru ca nu cu mult timp in urma primisem o noua sansa, si nu vroiam sa o pierd...
asa s-a nascut,
"MAI EXISTA O SANSA"
Nici un moment nu m-am gandit ca voi scrie pentru a fi citita de cineva, scriam pur si simplu, doar pentru a sta de vorba cu mine. Nu stiam ce este un blog, habar n-aveam, scriam doar mine si doar ceea ce era in sufletul meu. Am crezut ca va dura doar atat cat simteam eu nevoia sa imi descarc sufletul, nicidecum sa reziste peste ani.
Si totusi....iata ca a rezistat.
 Cat....?  3 ani, pana aici.
Iata, abia tarziu am inteles ca si acesta este un mod de a spune si altora cat bine mi-a facut Domnul mie. Mai apoi, am inteles ca mai sunt multi care au nevoie de o noua sansa si asta m-a facut sa perseverez in micuta mea lucrare, iar in cele din urma "mai exista o sansa", a inceput sa faca parte din viata mea, din familia mea, din rugaciunile mele.In tot acest timp am incercat sa fac acest lucru cu credinciosie, dar si indatoririle pe care le am sa nu ramana nefacute.
MAI EXISTA O SANSA, implineste 3 ani.
3 ani cu multe incercari, dar si cu multe bucurii in Domnul.
Nu  putine au fost momentele in care am vrut sa renunt la ceea ce fac, dar fiindca este Dumnezeu Cel care cunoaste gandurile noastre, asa le-a cunoscut si pe ale mele  si-atunci, de fiecare data si la momentul potrivit, cand imi venea un asemenea gand, se folosea de anumite persoane si imi trimitea un mesaj sau un cuvant, prin care imi arata ca trebuie sa continui.Si am continuat, chiar daca acest lucru cere uneori sacrificiu, poate ore luate din timpul somnului, ore furate din timpul serviciului, uneori ore luate de la familie, insa  toate acestea de dragul lui Isus.
Toate acestea pentru ca Il iubesc!
Il iubesc pentru ca intai EL m-a iubit !
Nu pot decat  sa va multumesc, pentru ca timp de 3 ani a-ti fost alaturi de mine.  
Va multumesc si totodata Il rog pe Dumnezeul meu in care mi-am pus toata increderea, El sa toarne  belsug de pace si binecuvantare peste voi si peste noi. El sa ne fie alaturi si Duhul Lui cel Sfant sa ne calauzesca in toata calatoria nostra pe acest pamant.
Fiti binecuvantati !

Hrana ta zilnica !

10 Octombrie
2 Cronici 14.1-15

Asa, un împărat credincios, fiul şi succesorul lui Abia, curăţă Iuda de idolatrie. Această carte insistă asupra odihnei şi liniştii de care ţara s-a bucurat în timpul primei perioade a domniei lui (v. 1, 5, 6, 7). Asa foloseşte acest timp de odihnă ca să construiască cetăţi înconjurate cu ziduri şi ca să-şi întărească sistemul de apărare al teritoriului, oferindu-ne astfel o lecţie importantă. Sunt perioade din viaţa noastră care corespund unui timp de odihnă, de exemplu vacanţele şi diversele momente de distracţie sau de destindere. Să le folosim pentru a ne fortifica sufletele prin citirea Bibliei şi pentru a ne întări în adevăr. „Toată armătura lui Dumnezeu" trebuie îmbrăcată mai dinainte, „ca să vă puteţi împotrivi în ziua cea rea ... " (Efeseni 6.12 ...)
Ziua cea rea, ziua ofensivei lui Zerah, găseşte deci un Asa pregătit. „Peste toate", el aşază „scutul credinţe; altfel spus, se bazează pe încrederea simplă în Dumnezeul său. Ea străluceşte în frumoasa lui rugăciune din v. 11 şi constituie punctul de forţă de partea lui, indiferent de cei cinci sute optzeci de mii de soldaţi ai săi. Un milion de adversari îi stau înainte. În termeni omeneşti, aceasta este o confruntare inegală, disproporţionată. Dar întotdeauna se verifică adevărul biblic: „când sunt slab, atunci sunt tare" (2 Corinteni 12.10).
 Dumnezeu răspunde credinţei lui Asa, dându-i o victorie strălucită şi o pradă bogată.

9 octombrie 2013

Si tu poti fi un om cu inima tare !

Daca citim  Biblia  avem doar de invatat. Adeseori trecem peste Vechiul Testament, considerandu-l prea greoi, insa din fiecare carte avem foarte multe de invatat.
Iata cateva exemple de oameni  care au ramas cu inima tare in ciuda circumstantelor in care s-au aflat.Oamenii de la care avem multe de invatat.
  • Cand inchinarea ta cauta sa fie intinata, DANIEL si prietenii sai iti  arata ce inseamna sa fii om.
Iată, Dumnezeul nostru căruia Îi slujim poate să ne scoată din cuptorul aprins, şi ne va scoate din mâna ta, împărate. Şi chiar de nu ne va scoate, să ştii, împărate, că nu vom sluji dumnezeilor tăi şi nici nu ne vom închina chipului de aur pe care l-ai înălţat!
Daniel 3:17-18

Indiferent de circumstantele in care vom fi si  pretul pe care trebuie sa-l  platim, sa nu lasam ca inchinarea noastra sa fie intinata.
  •  Cand Satan cauta sa iti distruga nadejdea si increderea in Dumnezeu, IOV te invata ce inseamna sa fii om.
Apoi, aruncându-se la pământ, s-a închinat şi a zis: „Gol am ieşit din pântecele mamei mele şi gol mă voi întoarce în sânul pământului. Domnul a dat şi Domnul a luat – binecuvântat fie Numele Domnului
În toate acestea, Iov n-a păcătuit deloc şi n-a vorbit nimic necuviincios împotriva lui Dumnezeu.
Iov1:20-22 
  •  Cand esti pus in  fata imposibilului, tu sa ramai tare in credinta.AVRAAM te invata acest lucru. 
Atunci Isaac, vorbind cu tatăl său, Avraam, a zis: „Tată!” „Ce este, fiule?”, i-a răspuns el. Isaac a zis din nou: „Iată focul şi lemnele; dar unde este mielul pentru arderea de tot?”„Fiule”, a răspuns Avraam, „Dumnezeu însuşi va purta grijă de mielul pentru arderea de tot.” Şi au mers amândoi împreună înainte.
Geneza 22:7-8 

  • Sa fii cu inima tare atunci cand viata ti-e in pericol !
Izabela a trimis un sol la Ilie, să-i spună: „Să mă pedepsească zeii cu toată asprimea lor, dacă mâine, la ceasul acesta, nu voi face cu viaţa ta ce ai făcut tu cu viaţa fiecăruia din ei.”
Ilie, când a văzut lucrul acesta, s-a sculat şi a plecat, ca să-şi scape viaţa.
1 Imparati 19:2-3
Si de-altfel tot capitolul 19 descrie prin tot ce a trecut Ilie.
Sunt doar cateva exemple de oameni care au fost placuti lui Dumnezeu.
Astazi si noi putem avea sansa sa ne alaturam lor.
Putem fi oameni cu inima tare indiferent prin ce va ingadui Dumnezeu sa trecem.


Hrana ta zilnica !

9 Octombrie
2 Cronici 13.13-22
Cuvântarea lui Abia în faţa armatei lui Israel a fost ţinută pe un ton de superioritate, dar care s-a dovedit a nu fi de calitate. N-a fost necesar decât ca Ieroboam să-i încercuiască, pentru a pune la încercare pe împăratul lui Iuda şi armata acestuia. Dintr-o dată, Abiia se trezeşte luat pe la spate, pe punctul de a fi zdrobit. Totuşi, o direcţie rămâne liberă: spre cer. Strigătele de disperare se înalţă către Domnul; acum, toate pretenţiile au dispărut şi apare credinţa. Ea se foloseşte de un straniu instrument de război, ...dar bine cunoscut în istoria lui Israel: trâmbiţele (vezi Iosua.6.4; Judecători 7.18). Aceasta este o armă căreia nimic nu-i stă în cale, deoarece credinţa care o foloseşte se odihneşte pe Cuvântul divin şi pe promisiunile sale întotdeauna valabile (vezi Numeri 10.9). Ei bine, chemarea credinţei nu putea să rămână neauzită! Sunetul pătrunzător a vorbit inimii lui Dumnezeu despre pericolul care se abătuse asupra poporului Său şi, fără nici un dubiu, a vorbit solemn şi inimilor oamenilor lui Ieroboam, care erau gata să facă război cu fraţii lor ... şi cu Domnul.
Armata lui Israel este tăiată în bucăţi şi umilită (v.18), făcând dovada că nici forţa (v. 3), nici şiretenia nu pot învinge credinţa în Dumnezeu.

8 octombrie 2013

Noi bucurii in Biserica Elim !

Si daca tot m-am pus pe rubrica anunturi, in data de 20.10.2013, ne vom bucura din nou pentru ca Dumnezeu a facut sa rasara samanta aruncata. Un nou Botez Nou-Testamental va avea loc in Biserica Penticostala Elim, unde sunteti invitati sa simtiti bucuria alaturi de noi.
 Nici luna noiembrie nu va fi lipsita de bucurii. In data de 17.11.2013, Biserica va sarbatori 25 de ani de la mutarea in noua constructie de pe Virgil Madgearu. Cu aceasta ocazie va fi un jubileu de aducere aminte. Toate aceste evenimente vor fi transmise si on-line pe site-ul bisericii Elim, http://www.elim.ro/.
Prin toate aceste bucurii, nu dorim decat Numele Domnului Isus sa fie onorat si inaltat, pentru ca LUI i se cuvine toata lauda.
Va asteptam cu drag !

Alin si Emima Timofte la Elim Timisoara

Joi 10.10.2013, sunteti invitati sa luati parte la o seara de inchinare prin cantare alaturi de
 Alin si Emima Timofte.

Psalmi 68:4
Cântaţi lui Dumnezeu, lăudaţi Numele Lui! Faceţi drum Celui ce înaintează prin câmpii. Domnul este Numele Lui: bucuraţi-vă înaintea Lui!
Psalmi 106:48
Binecuvântat să fie Domnul Dumnezeul lui Israel, din veşnicie în veşnicie! Şi tot poporul să zică: „Amin! Lăudaţi pe Domnul!”

O seara la Elim cu fr. Petru Lascau

     Astazi va invit a-l asculta in direct pe fr. PETRU LASCAU.

  Marti 08.10, incepand cu ora 18 invitatul Bisericii Penticostale ELIM, Timisoara este fratele Petru Lascau, pastorul Bisericii Evanghelice "Agape", Phoenix, Arizona. Sunteti invitati a lua parte alaturi de noi la o seara de studiu. Pentru cei care nu pot ajunge, serviciul se va transmite live  pe http://www.elim.ro/
    Domnul sa dea Har si Binecuvantare !

"EL schimbă vremurile şi împrejurările..."

     Sunt cateva zile mai mult de cand nu am reusit sa ma apropii intens si mai profund de Cuvantul lui Dumnezeu, chiar daca am citit in Scriptura. Una e sa citesti si alta e sa te adancesti in Cuvant. Nu am reusit sa fac acest lucru pentru ca am fost plecata, iar mai apoi am avut tot felul de piedici, dar dau slava Domnului ca in toate aceste momene L-am simtit langa mine.
   "El schimbă vremurile şi împrejurările..." spune Daniel in cartea sa, Daniel 2:21
EL, adica Dumnezeu schimba anotimpul, schimba zilele, schimba tot ceea ce vrea, pentru ca El este Creatorul.Asistam la tot felul de schimbari climatice, la tot felul de schimbari poate anormale din punct de vedere stiintific. Se intampla tot felul de fenomene anormale atat la noi in tara, cat si in intreaga lume,  nu le pricepem si nu intelegem de ce, insa Singurul care le are in control toate lucrurile este DUMNEZEU. Sub autoritatea Sa, si a Fiului Sau, se intampla totul !
    Nu exista zi in care sa nu citim sau sa nu auzim vesti care ne pun pe ganduri si ne framanta, insa trebuie sa stim ca nimic din toate acestea nu este fara stirea si fara voia LUI.
    EL schimba vremurile..spune Daniel.
Astazi  vremea data de Dumnezeu , este vremea HARULUI ! O zi de har  pe care o traim din plin si ne bucuram. Ne bucuram ca suntem in viata, ne bucuram ca nu suferim in trupul nostru, ne bucuram ca putem citi aceste randuri in liniste, ne bucuram ca nu suntem intr-un razboi, ca si tara ma refer, ne bucuram ca putem asculta Cuvantul lui Dumnezeu oricand si la orice ora, insa trebuie sa stim ca tot EL va schimba aceasta vreme si asta cat de curand. Vremea Harului a inceput inca de la Calvar. Atunci Dumnezeu l-a dat pe Singurul Sau Fiu, din dragoste, pentru pacatele noastre. L-a facut pacat, ca noi sa putem trai vesnic. Acolo au inceput zilele de HAR, acolo am primit matuirea in dar, si nu doar noi poporul roman, nu doar poporul american, nu doar o anume natiune, ci intreaga lume, toti cei care cred in Isus Hristos, trebuie doar sa primim darul oferit.
 Dupa o vreme a Harului care dureaza de atata timp, dupa o indurare asa de mare, va urma o vreme a JUDECATII.
 Maine, poate chiar la noapte va veni vremea JUDECATII !
 Veni-va ziua Judecatii, si atunci va trebui sa dam socoteala pentru tot ceea ce am facut sau n-am facut, pentru tot ceea ce am vorbit sau am gandit.
EL schimba vremurile si imprejurarile, nu noi...!
Oricat am dori o amanare, o negociere in acel moment, nu se va putea. EL hotaraste cat va mai dura aceasta zi de har, El hotaraste cand va spune STOP, totul depinde de EL.
Realizam noi oare ca in tot acest proces, noi nu avem nici un fel de cuvant...? Realizam ca nimic nu va depinde de noi...?
Singurul lucru care intr-adevar depinde de noi si numai de noi, este locul unde ne vom petrece VESNICIA.
In functie de alegerea noastra de azi, depinde viitorul nostru vesnic.
Astazi, daca citesti aceste randuri, inca traiesti in vremea de HAR, maine nu putem sti. Nu pot stii nici daca eu mai sunt in viata, nu poti stii nici daca tu o sa mai fi in viata, insa ceea ce stim este urmatorul lucru:
 astazi si eu si tu avem o zi de HAR !


Hrana ta zilnica !

8 Octombrie
2 Cronici 13.1-12
Contrar instrucţiunilor Cuvântului (Deut. 21.15-17), Roboam 1-a stabilit ca moştenitor şi succesor pe Abiia, fiul soţiei sale favorite, Micaia (sau Maaca, vezi 11.20-21), care era, de altfel, o idolatră (15.16). Dintr-o asemenea necredincioşie nu putea să rezulte decât o domnie rea. Şi totuşi, scurta istorie a acestui împărat conţine un pasaj bun, omis în „împăraţi", dar care nu a putut fi trecut sub tăcere în cartea noastră, a harului. Este vorba de războiul care izbucneşte între Abiia şi Ieroboam. Potrivit cu Luca 14.31, era o nebunie din partea împăratului lui Iuda să meargă la război cu un număr de soldaţi pe jumătate faţă de cei ai adversarului său.
 Totuşi, Abiia are unele atuuri care, în ochii lui, îi compensează inferioritatea numerică. El le dezvăluie în cuvântarea ţinută în faţa armatei lui Israel. Iuda rămăsese încă în linia împărătească a lui David, avea încă forma adevărată de închinare, cu sacrificii, precum şi prezenţa Domnului. Abiia pretinde că nu L-a părăsit (v. 10), dovadă că nu se cunoştea pe sine. În sfârşit, exista la el o armă secretă, cea mai eficace dintre toate celelalte, şi căreia îi vom vedea mâine rolul decisiv pe care îl va juca: „trâmbiţele răsunătoare" (v. 12).

7 octombrie 2013

Hrana ta zilnica !

7 Octombrie
2 Cronici 12.1-16
Trei ani scurţi! Atât a durat credincioşia lui Roboam şi a poporului. Ca şi odinioară sub judecători, Dumnezeu urmează să le vorbească ridicând împotriva lor adversari. Ofensiva lui Faraon Şişac va da posibilitate împăratului şi poporului să compare ce înseamnă să-I servească Domnului cu a-i servi împăratului Egiptului (v. 8). O primă constatare: în timp ce Domnul îşi îmbogăţeşte servitorii, Vrăjmaşul îi jefuieşte pe aceia pe care-i reduce la sclavie.
Cuvântul profetului Şemaia a produs smerire în inimile căpeteniilor lui Israel şi a împăratului, ceea ce-i face să mărturisească: „Domnul este drept". Recunoaşterea acestei dreptăţi, ... chiar dacă ea trebuie să se exercite contra noastră, este întotdeauna un semn fericit (vezi Luca 23.41). Acest fapt îi va permite apoi lui Dumnezeu să Se descopere nu numai ca un Dumnezeu drept, ci şi ca un Dumnezeu îndurător, un Dumnezeu Mântuitor. Să remarcăm cum, în har, subliniază „lucrurile bune" pe care încă le poate vedea în împărăţia lui Iuda. În pofida tuturor, Roboam „a făcut rău" (v. 14). Un rău cu rădăcini îndepărtate, întrucât mama lui, o amonită, fusese luată în căsătorie de Solomon înainte de moartea lui David (comparaţi 9.30 cu 12.13).

6 octombrie 2013

Hrana ta zilnica !

6 Octombrie
2 Cronici 11.1-23
Divizarea lui Israel în două împărăţii a fost o judecată din partea lui Dumnezeu. Este deci o pierdere de timp pregătirea a o sută optzeci de mii de oameni aleşi, „pentru a răsturna" situaţia.
 Roboam, avertizat de omul lui Dumnezeu, renunţă la ideea sa. îşi concentrează forţele ca să construiască cetăţi de apărare în scopul asigurării protecţiei şi a resurselor de hrană pentru mica lui împărăţie.
În ceea ce-1 priveşte, Ieroboam nu rămâne inactiv, dar ce dureros că el acţionează într-un alt sens! Temându-se ca nu cumva să-şi piardă influenţa dacă le va mai permite alor lui să meargă la sărbătorile din Ierusalim, stabileşte un cult naţional idolatru, dezgustător în ochii lui Dumnezeu. Atunci preoţii şi leviţii din cele zece seminţii îşi arată ataşamentul lor pentru Domnul şi pentru poruncile Lui. Părăsind ţara mânjită, ei merg să se stabilească în Iuda, preferând să abandoneze tot ce aveau, decât să rămână asociaţi cu păcatul. Ce mulţi sunt credincioşii care au făcut acelaşi lucru, din supunere faţă de Domnul!
Încurajaţi de exemplul acestor leviţi, alţi credincioşi aparţinând acestor zece seminţii, probabil fără să-şi părăsească definitiv cetăţile, încep să se suie de atunci la Ierusalim, pentru a aduce acolo jertfe după Cuvânt.