Versetul zilei

11 februarie 2017

Rugaciune pentru tara!


Ps 115:3(Ps 135:6) Dumnezeul nostru este in cer, El face tot ce vrea‘
Chemam Numele Tau peste Romania.Tu esti Domnul ostirilor, Scaparea noastra, Nadejdea noastra. Declaram domnia Ta peste aceasta natiune. Proclamam Voia Tatalui, precum in cer asa si pe pamant, chemam sangele Domnului Isus Hristos peste Romania, protectie spirituala.
Faca-se Voia Ta precum in cer asa si pe pamant asa si in Romania!
Trezeşte-te, trezeşte-te, şi îmbracă-te cu putere, braţ al Domnului! 
Trezeşte-te, ca în zilele de odinioară, ca în veacurile din vechime, şi croieşte în adâncimile mării un drum pentru trecerea celor răscumpăraţi ai Domnului(Isa.51:9-10)...croieste un drum nou si pentru Romania!
O, să vină anul răscumpărării Tale(Isa.63:4), şi anul de răsplătire pentru Sion (Romania)
( Isa.34:8).
‘….de dragul Tău Fă să strălucească Faţa Ta peste Romania, Doamne’(Dan.9:17).
Doamne, fă ca Duhul Tău să fie turnat de sus peste poporul roman, şi atunci pustia se va preface în pământ(Isa.32:15), judecata se va face după dreptate, iar toţi cei cu inima curată o vor găsi bună(Ps.94:15).
Să ajungă până la Tine gemetele prinşilor de război şi prin braţul Tău cel puternic, scapă pe cei ce pier(Ps.79:11).
Rânduieşte orice a mai rămas de rânduit(Tit1:5) şi fă ca orice răsad pe care nu l-a sădit Tatăl meu ceresc să fie smuls din rădăcină(Mat.15:13).
O, învaţă căile Tale pe cei ce le încalcă şi fă ca păcătoşii să se întoarcă la Tine(Ps.51:13).
O, dă-le pocăinţa care să îi conducă la cunoştinţa adevărului(2Tim.2:25), adevărul care este în Isus(Efes.4:21), adevărul care este potrivit cu evlavia(Tit1:1), astfel ca, venindu-şi în fire să se desprindă din cursa diavolului(2Tim.2:26).
…’topeşte zgura lor şi îndepărtează părticelele de plumb… ca si ‘cetate neprihanita’ sa fie numita Romania(Isa.1:25-26, şi adu înapoi pe  prinşii de război, Doamne (Ps 126:4)
Adaugă, Doamne, la Biserica Ta în fiecare zi pe cei care sunt mântuiţi(Fapt.2:47); lărgeşte locul cortului Tău, lungeşte-i funiile şi întăreşte-i ţăruşii(Isa.54:2).
Fă ca biserica Ta si poporul roman să Te laude neîncetat. Fă ca bunătatea şi credincioşia Ta să vegheze asupra ei, astfel încât să îţi cântăm neîncetat Numelui Tău(Ps.61:7-8). Fie ca Domnul să mântuiască Sionul(Romania) şi să zidească cetăţile lui Iuda, sămânţa robilor Tăi să le moştenească, şi cei ce iubesc Numele Tău să locuiască în ele(Ps.69:35-36).
Fă ca planurile celor care vor să aleagă o căpetenie care să îi conducă înapoi în Egipt(Num.14:4).Orice arma faurita impotriva Romaniei sa fie anulata, sa fie facuta fara putere  sa fie anulate in Numele lui Isus Hristos(Isa54:17).
Fă ca niciodată să nu cunoaştem foamea după auzirea cuvintelor Tale; nici să fim forţaţi vreodată să pribegim de la o mare la alta, de la miazănoapte la răsărit, ca să căutăm Cuvântul Domnului(Amos8:11-12).
Cred ca toti romanii ar trebui sa rosteasca aceasta rugaciune catre Dumnezeu, de iertare si pocainta ca si Daniel.
Doamne, noua ni se cuvine sa ni se umple fata de rusine, da noua, imparatilor nostri, capeteniilor noastre si parintilor nostri, pentru ca am pacatuit impotriva Ta!
La Domnul Dumnezeul nostru insa este indurarea si iertarea, caci impotriva Lui ne-am razvratit!(Daniel 9:8-9)
Asculta, Doamne!Iarta, Doamne!Ia aminte, Doamne!
Lucreaza si nu zabovi din dragoste pentru Tine Dumnezeul meu!
Caci Numele Tau este chemat peste cetatea Ta(Romania)si peste poporul Tau!(Daniel 9:19)
Vino Duhule Sfinte te invitam in Romania revarsa dragostea lui Hristos peste inimile romanilor si iarta-ne ca te-am intristat atata vreme.
Umple-ne cu foc,sa arda inimile noastre si tanjeasca dupa Domnul nostru.Trebuie sa-L alegem pe Domnul cu toata inima, este vremea trezirii si pentru credinciosi este vremea sa ne intoarcem la dragostea dintai!
Domnul sa ne ajute, sa ne separe de aceasta lume sa cunoastem valoarea sangelui varsat!
Ma rog pentru unitate in trupul lui Hristos sa fim ‘una’,o singura bataie, o singura inima, undelemnul Tau care simboliza unitatea(Ps 133)sa se pogoare ca roua Hermonului pe muntii Sionului, caci acolo da Domnul binecuvantarea(a bisericii), asa cum uleiul l-a consacrat pe Aaron si unitatea inchinatorilor din Ierusalim va consacra poporul inaintea lui Dumnezeu.
Amin!
Doamne revarsa un duh de revelatie peste toti romanii.Ma rog pentru echiparea crestinilor, pentru ridicarea de mijlocitori care sa poarte batalii spirituale pentru tara.Ma rog pentru eliminarea dezbinarilor dintre crestini, Biserica trebuie sa fie strajer pe zidurile tarii!!!
 Ma rog pentru cei care sunt ai lui Hristos, poporul Lui sa  constientizeze ca suntem ‘samanta’ lui Avraam si suntem mostenitori prin fagaduinta(Galateni 3:29).
SA NU UITE NICIUNUL CA PENTRU TOTI ESTE ACEASTA PROMISIUNE !!!!!!!   CERETI-O CU INDRAZNEALA SI LUATI-O (Mostenirea) pt ca TOTI SUNTEM COPIII LUI.(Indrazniti sa va revendicati drepturile).AMIN!!!!!!
Da-le duh de indrazneala copiilor Tai……TU NE-AI DAT CHEILE IMPARATIEI…. Si noi TREBUIE sa intram .....
Ma rog pt implinirea tuturor promisiunilor Tale si intunericul sa fie transformat in lumina!!!
Sa chemam spiritul lui Estera de post si rugaciune, spiritul lui Avraam al credintei peste aceasta natiune, spiritul lui Samuel peste copii nostri si peste toti crestinii si romanii!
 Duhul lui Caleb peste  generatia tanara!
Striga-I pe copiii nostrii Dumnezeule cum l-ai strigat pe Samuel !!!
Pazeste granitele acestei tari, Doamne opreste furtuna caci Tu poti opri totul la clipeala, Tu poti transforma orice circumstanta in victorie.Te rugam vino in ajutorul Romaniei, reda-I acestei natiuni demnitatea. Avem nevoie de indurarile Tale si de bunatatea Ta peste Romania!
Doamne revarsa un duh de trezire peste Romania si peste fiecare roman un duh de transformare a mintii, vorbeste fiecarui roman.
Doamne inlatura toate obstacolele pentru ca Romania sa intre in destinul pe care l-ai pregatit pentru ea
‘Te rog Doamne fa ca vrajmasii Tai sa Te linguseasca din pricina marimii puterii Tale’(Ps 66:3b)
Fie ca pământul să fie plin de cunoştinţa Domnului, ca fundul mării de apele care îl acoperă(Isa.11:9).
Mântuieşte, Doamne, poporul Tău, şi binecuvântează moştenirea Ta! 
Fii Păstorul şi Sprijinitorul lor în veci!(Ps.28:9). Dă tărie poporului Tău, şi binecuvântează-l cu pace(Ps.29:11); înconjoară-l cu bunăvoinţa Ta cum l-ai înconjura cu un scut(Ps.5:12).
Fă ca pacea să domnească şi dreptatea să stăpânească peste noi; fie ca să nu se mai audă de silnicie la porţile noastre, nici de pustiire şi prăpăd în ţinutul nostru, ci fă ca zidurile noastre să fie numite Mântuire şi porţile noastre Laudă(Isa.60:17-18). Nu lăsa ca vreodată ţara noastră să fie numită Părăsită, nici pământul nostru Pustiu, ci fie ca Domnul să Îşi găsească plăcerea în noi, şi ţara noastră să fie măritată cu El(Isa.62:4).
Fie ca pacea noastră să fie ca un râu şi, astfel, fericirea noastră ca valurile mării(Isa.48:18). Şi ca neprihănirea să abunde printre noi, ca să ne înalţe ca popor, şi să ne elibereze de păcat, căci păcatul este ruşinea oricărui popor(Prov.14:34).
Fie ca toate imparatiile lumii sa treaca in mainile Domnului nostru si ale Hristosului Sau (Apocalipsa 11:15)
Mareste faima Numelui si Cuvantului Tau (Ps 138:2)si Evanghelia Ta sa fie vestita si glorioasa
(Isa 42:21)
Tu, Doamne, stăpâneşti peste neamuri(Ps.22:28). Cine să nu se teamă de Tine, Împărate al neamurilor?(Ier.10:7). Tu stai pe scaunul Tău de domnie, ca un judecător drept; judeci lumea cu dreptate, şi popoarele cu nepărtinire(Ps.9:4,8).
Doamne, grăbeşte vremea când vei pune capăt războaielor până la marginea pământului(Ps.46:9); când nici un popor nu va mai scoate sabia împotriva altuia, ci din săbii îşi vor făuri fiare de plug, şi din suliţele lor cosoare, şi nu vor mai învăţa războiu(lIsa.2:4).
Dar poporul meu este păcătos, popor împovărat de nedreptate, soi rău, fii ai pieirii(Isa.1:4); şi avem multe motive să suspinăm şi să gemem din pricina tuturor urâciunilor care se săvârşesc printre no(iEzec.9:4).
Fărădelegea abundă printre noi, şi dragostea celor mai mulţi s-a răcit(Mat.24:12).
O, trezeşte-Ţi puterea, şi vino în ajutorul nostru!(Ps.80:2-3)
Arată-ne, Doamne, bunătatea Ta, şi dă-ne mântuirea Ta; da, mântuirea Ta să fie aproape de cei care se tem de Tine, pentru ca în ţara noastră să locuiască slava. Fie ca bunătatea şi credincioşia să se întâlnească, dreptatea şi pacea să se sărute. Fie ca să răsară din pământ credincioşia şi dreptatea să privească de la înălţimea cerurilor; da,  fie ca Domnul să ne dea ce este bun; fie ca dreptatea să meargă înaintea Lui şi să-L urmeze, călcând pe urmele paşilor Lui(Ps.85:7,9-13).
O, Doamne, fii statornicia zilelor noastre, izvorul nostru de mântuire, înţelepciunea şi priceperea noastră; şi fă ca frica de Domnul să fie comoara noastră(Isa.33:6). Fă ca între noi să înflorească cel neprihănit, şi ca aceia ce se tem de Tine să fie în ţara noastră, cât va fi soarele, cât se va arăta luna, din neam în neam; ca să avem belşug de pace(Ps.72:5,7) şi copiii care ni se vor naşte să laude pe Domnu(lPs.102:18).
Ah, pune capăt răutăţii şi întăreşte pe cel neprihănit – Tu, care cercetezi inimile şi minţile, Dumnezeule drept!(Ps.7:9). Stârneşte pe mulţi să fie de partea Ta împotriva celor răi şi împotriva celor ce fac răul(Ps.94:16).
Stârpeşte, Doamne, din ţară duhul necurăţiei(Zah.13:2), şi dă oamenilor buze curate, ca toţi să cheme Numele Domnului(Ţef.3:9).
Aşează-ne deasupra tuturor neamurilor, cu întâietate în slavă, faimă şi măreţie, făcându-ne un popor sfânt pentru Domnul, Dumnezeul nostru(Deut.26:19).
 Mă rog pentru dezbinare şi reparare a rupturilor dintre oameni, pune dragoste in inimile romanilor. Mă rog pentru succesul tuturor iniţiativelor de reformare a comportamentului oamenilor,  pentru încetarea năravurilor nepotrivite şi păgâne, pentru susţinerea credinţei şi a virtuţilor  şi pentru ca ele să câştige reputaţie.
Dă-ne ajutor ca să scăpăm de necaz, căci ajutorul omului este zadarnic. Cu Dumnezeu vom face isprăvi mari(Daniel11:32); da, Dumnezeu va zdrobi pe vrăjmaşii noştri(Ps.60:11-12); fă-i ca praful cu sabia Ta şi ca pleava luată de vânt cu arcul Tău(Isa.41:2)
Fă ca să fim un popor mântuit de Domnul, Scutul care ne dă ajutor şi Sabia care ne face slăviţi(Deut.33:29); şi arată-le duşmanilor noştri că Domnul se luptă împotriva lor(Exod 14:25).
“Este scris” ca nici un Cuvant care vine de la Dumnezeu  nu este lipsit de putere(Luca 1:37)”Este scris”caci” Cuvantul Tau este ca un foc si ca un ciocan care sfarama stanca”(Ieremia 23:29)si
“Este scris”caci Tu Doamne ramai credincios Cuvantului Tau Evrei10:23.
Te rugam sa ne iesi in intampinare Doamne!

Câteva ganduri!

-In timp ce tu țipi la mama ta...altul tocmai a pus o floare pe mormântul mamei lui.
-În timp ce tu ignori un "te iubesc", altcineva plânge pentru că tocmai a auzit " vreau să divortam".
-În timp ce tu stai în fața dulapului zece min. pentru ca nu știi în ce sa te îmbraci, altul poarta zilnic aceleași haine.
-În timp ce tu stai la semafor în noua ta mașină, altul sta in frig si vinde ziare.
-În timp ce tu te plângi că vrei mai mult, altul nici nu-și permite să viseze la ceea ce tu...ai deja.
Realizezi cât ești de binecuvântat?


Vine Domnul!

Cine n-a auzit de fr Popovici?
A ajuns la vârsta memorabilă, 95 de ani, însă luciditatea cu care, încă propovăduiește Evanghelia, sunt extraordinare.
Iată un mesaj de actualitate, trebuie să luăm doar aminte.

10 februarie 2017

NE RUGĂM, POSTIM, REZISTĂM...

NE RUGĂM, POSTIM, REZISTĂM...
"Pentru a deprinde democraţia, ro­mâ­nii vor avea nevoie de 20 de ani", declara Silviu Brucan pentru cotidianul Le Figaro din 22 ianua­rie 1990. Am crezut că-și bate joc de noi, mai ales că ne "alintase" cu celebra expresie "stupid people". Din păcate, Brucan avea dreptate, iar ultimele zile ne-au demonstrat cât de îngăduitor a fost omul la vremea respectivă și cât de naivi am fost noi, uitând că Dumnezeu a scos poporul Israel din Egipt într-o zi, dar a fost nevoie de 40 de ani să scoată Egiptul din ei. Pentru o înțelegere a situației în care ne aflăm ca nație, după 27 de ani de libertate, recomand o excelentă și realistă analiză a domnului Gabriel Liiceanu:
"Mai întâi o poveste. „Vrem să fim robi egiptenilor”

Știți povestea Exodului, nu? După vreo patru secole de sclavie petrecute de „fiii lui Israel” în pământ egiptean, Dumnezeu își aduce aminte de legământul făcut cu Avraam și hotărăște să-i scoată pe iudei din Egipt. Suntem, se pare, în vremea faraonului Ramses, prin anul 1290 înainte de Christos, iar numărul iudeilor aflați în Egipt în robie era, ne spune Biblia, de 600.000. Moise e cel pe care Iahve, Dumnezeul îndrăgostit, îl alege să-i ducă la împlinire hotărârea. El va conduce operațiunea „fugii din Egipt” și sub îndrumarea lui are loc traversarea deșertului în spre „Țara Făgăduinței” în care „curge laptele și mierea”. Moise e cel cu care, în timpul traversării, într-un tête-à-tête pe muntele Sinai, Dumnezeu reface legământul cu poporul lui Israel și tot el e cel căruia Dumnezeu îi dă „tablele” Decalogului, actul fondator al omenirii morale. Pe scurt, Moise e cel care-i scoate pe iudei din robie punându-i pe drumul spre libertate.
Dar, nu după multă vreme de la ieșirea din Egipt, „toată obștea fiilor lui Israel”, deși Dumnezeu le dăduse iudeilor în permanență semnele bunăvoinței sale, începe să cârtească: de ce au plecat ei din Egipt? Deși sclavi, spun ei, „ședeam lângă oala cu carne și mâncam pâine pe săturate”. Nici unul dintre semnele divine ale însoțirii nu-i potolește. Supremul gest de răzvrătire are loc exact când, profitând de absența lui Moise angajat în faimosul dialog cu Dumnezeu pe muntele Sinai, iudeii își calcă legământul, abandonează spiritul pur al Dumnezeului unic și-și fac zeu de închinare din statuia, fabricată ad hoc, a Vițelului de aur. Și totuși, deși ofensa e mare, Dumnezeu își iartă poporul pentru o ultimă oară. Însă când, ajunși în fața Pământului Făgăduinței, iudeii sunt cuprinși de panică și vor să se întoarcă în Egipt, mânia lui Dumnezeu nu mai poate fi oprită de Moise. Toți cei care s-au îndoit, toți cei care au cârtit și au regretat vremea robiei egiptene vor fi pedepsiți să rătăcească 40 de ani în pustiul Sinaiului. Nici unul dintre cei care traversaseră Marea Roșie, nici măcar Moise, nu va ajunge să pună piciorul în Canaan. Cei 40 de ani ai pedepsei reprezintă exact timpul necesar pentru primenirea unei generații. De atât era nevoie ca să dispară cei care cunoscuseră Egiptul și care erau periodic cuprinși de nostalgie după frumoșii ani ai robiei. Cum bine spune un exeget biblic: „Se vede treaba că Dumnezeu îi scosese din Egipt, dar nu scosese încă Egiptul din ei.”
Noi, astăzi
De 27 de ani încerc, aproape zi de zi, să înțeleg ce se întîmplă cu noi. Iată, am ieșit din comunism, dar nu și comunismul din noi. După 1989 poporul român a făcut cu dumnezeul politicii moderne un legământ de democrație și libertate. Însă, de 27 de ani, el merge către Țara Făgăduinței plângând după Egipt. Nu am murit încă toți cei care ne-am născut atunci. Nu s-a primenit țara. Nu au trecut „cei 40 de ani”, vârsta unei generații. Nu s-a născut nici un Moise între noi. Nu întâmplător atât de mulți dintre cei care de zece zile, seară de seară, manifestează în toată țara au vârsta de 20-30 de ani. Sunt cei care, tocmai pentru că nu au crescut cu gustul robiei, vor intra în Canaanul democrației.
Și nu întâmplător astăzi arătăm așa cum arătăm. În România, nu Moise ne-a purtat prin pustiul tranziției către Țara Făgăduinței. Dimpotrivă. Cei care au stat la cârmă 27 de ani au fost: fii de „ilegaliști” crescuți în cultul tatălui comunist; fii de milițieni de sat care băteau sălbatic și făceau legea în fiecare fund de țară cot la cot cu secretarul de partid; elevii lui Ristea Priboi luați în 1977 (anul defecțiunii lui Pacepa) de la Ștefan Gheorghiu, de la Institutul de Științe Economice, de la Asociația de Drept Internațional și Relații Internaționale (ADIRI) – pentru a primeni cadrele DIE; ofițeri ai Securității și marii lor turnători. Mai toți, deveniți „oameni de afaceri”, ne-au împuțit imaginea capitalismului și a economiei de piață. Ce Dumnezeu puteai să aștepți de la acest mâl fecund al răului, care a acoperit țara după ce apele inundației comuniste s-au retras de peste noi? Uitați-vă ce monștri s-au ridicat după acest potop al istoriei, cu noroiul șiroind de pe ei. Uitați-vă la chipurile lor, la cefele lor, la fălcile lor, la pântecele lor, la dinții lor, la limba pe care o vorbesc, la aroganța și tupeul lor, la felul în care se adună, se grupează și se regrupează mereu, la felul în care își pun rudele, prietenii și amantele în posturile-cheie ale țării, la felul în care își transformă în arme tocmai victimele sărăcite de ei, cărându-le prin țară cu lista și autocarul.
Cu ei vreți să ne ținem legământul făcut de ochii lumii cu dumnezeul democrației? Cu ei vreți să rămânem în UE? Nu vedeți că nici nu am gustat bine din civilizația Occidentului și ne spun, prin glasul Academiei, al Partidului și al ofițerilor de la Interne ieșiți la pensie, că e mai bine să ne întoarcem la naționalismul râios și cu coada sus al lui Ceaușescu? Nu vedeți că, atunci când dau de greu, activiștii de azi scot din desaga cu provizii ideologice, cărticica securistă cu divizarea și destrămarea țării? PSD-ul de astăzi nu este un partid accidental de hoți, ci forma de supraviețuire a unei tradiții devenită regulă de căpătuială vreme de 45 de ani. Sunt toți cei care, ca preț al slugărniciei totale, primiseră dreptul să „stea lângă oala de carne și să mănânce pâine pe săturate”. Se obișnuiseră să fie cei care furau bucatele, apoi împărțeau prostimii schelete de pui vineți. Astăzi sfărâmă „tablele” statului de drept, pe care scrie, exact ca acum 3000 de ani, „să nu furi!”. E ridicol să le ceri, lor tocmai, să se reformeze și să se pună pe guvernat „de-a-devăratelea”. Trebuie să fii tare naiv să-ți imaginezi că dialogul cu ei este posibil. Ce să dialoghezi cu unul pe care-l prinzi noaptea că-ți cotrobăie în dulapul cu legi? Adevărul lor e mereu în urmă, în memoria robiei și a furtișagului și a arbitrarului din Țara Egipetului. Uitați-vă cum demolează edificiul democrației din toate părțile, părând că povestea cu ordonanța 13 n-ar fi decât unul dintre iepurii pe urmele căruia ne-au pus. Între timp și-au tras la dispoziție din buget miliarde de euro, și-au făcut „firme de casă”, au reînviat „Cântarea României” sub numele grețos de „Pasărea Măiastră”. Între timp, condamnații penali care vor să ne întoarcă în Egipt ne râd în nas din fotoliile Parlamentului. Se pare că mai avem 13 ani de rezistat până vom intra în Țara Făgăduinței, în Țara statului de drept. Ei bine, da, dacă e nevoie vom sta în Piață 13 ani."
Sper și mă rog ca în aceste vremuri tulburi pentru România, din generația copiilor mei să se ridice un Moise, care să fie drept, să se teamă de Dumnezeu și să ducă poporul român în "Țara Făgăduinței". Ne rugăm, postim, rezistăm!
Samy Tuțac

9 februarie 2017

Tu, de cine ingrijesti?

Era odată un rege care avea 4 neveste. Cel mai mult o iubea pe cea de-a patra soţie, pe care o îmbracă cu straie din cele mai scumpe şi o trata cu cele mai fine delicatese. Îi dădea tot ce era mai bun.
De asemenea, o iubea şi pe cea de-a treia soţie şi ea era cea cu care se mândrea cel mai mult în faţa regatelor vecine. Totuşi, regele trăia cu teama că această soţie îl va lăsa într-o zi pentru un altul.
Regele o iubea şi pe cea de-a doua soţie. Ea era confidenta lui şi era întotdeauna drăguţă, înţelegătoare şi răbdătoare cu el. De câte ori regele avea o problemă, putea avea încredere în ea că îl va ajuta să treacă peste momentele grele.
Prima soţie a regelui era foarte loială şi îşi adusese o mare contribuţie în menţinerea regatului. Totuşi, regele nu o iubea pe prima soţie. Deşi ea îl iubea cu adevărat, el de abia o observă!
Într-o zi, regele simţi că sfârşitul îi este aproape. Se gândi la viaţa lui plină şi îşi spuse: “Acum am 4 soţii cu mine, dar când voi muri, voi fi singur”. O întrebă pe cea de-a patra nevastă:
– Te-am iubit cel mai mult, ţi-am dăruit cele mai frumoase haine şi ţi-am arătat cea mai mare grijă. Acum, eu am să mor, vrei să vii cu mine şi să-mi ţii companie?
– Nici vorbă! Replică cea de-a patra soţie şi plecă fără un alt cuvânt. Răspunsul ei străpunse inima regelui că un cuţit.
Regele o întrebă şi pe cea de-a treia soţie:
– Te-am iubit toată viaţa mea. Acum că mor, vrei să vii cu mine şi să-mi ţii companie?
– Nu! Veni răspunsul celei de-a treia soţii. Viaţa e prea bună! Când vei muri, mă voi recăsători! Inima regelui se strânse de durere.
Apoi o întrebă şi pe cea de-a doua soţie:
– Întotdeauna am găsit la tine înţelegere şi ajutor şi mereu ai fost acolo pentru mine. Când voi muri, vrei să vii cu mine şi să-mi ţii companie?
– Îmi pare rău, nu te pot ajuta de data aceasta! Replică cea de-a doua soţie. Te pot doar înmormânta şi veni la mormântul tău. Regele fu devastat şi de acest răspuns.
Apoi se auzi o voce:
– Eu te voi urma oriunde vei merge! Regele se uită împrejur şi văzu că cea care rostise aceste cuvinte era prima soţie. Era atât de slabă, pentru că suferise mult din cauza foamei şi a neglijării sale. Adânc îndurerat, regele spuse:
– Trebuia să fi avut mult mai multă grijă de tine când am avut ocazia!
În realitate, noi toţi ca şi acel rege avem 4 soţii în viaţa noastră:
Cea de-a patra soţie este TRUPUL nostru. Indiferent cât timp şi efort investim în a-l face să arate bine, el ne va lăsa când murim.
Cea de-a treia soţie este AVEREA noastră. Când murim, merge la alţii.
Cea de-a doua soţie sunt FAMILIA ŞI PRIETENII. Indiferent cât de apropiaţi ne-au fost în timpul vieţii, ei nu pot decât să vină la mormântul nostru după ce nu mai suntem.
Prima soţie este SUFLETUL nostru. Adesea este neglijat în goană după averi, bunăstare şi putere.
 Totuşi, SUFLETUL este singurul care ne va urma oriunde vom merge !

6 februarie 2017

Caut un om?

Cateva zile n-am scris si nici nu cred ca as fi putut scrie...
Se intampla atatea lucruri, atatea evenimente la nivel de tara, de natiune si cu o asa repeziciune incat n-ai timp sa te dezmeticesti bine ca s-a si intamplat altceva.
Un singur lucru putem face in aceste zile...sa ne unim glasurile si sa cerem mila si indurare de la Dumnezeu.
Asa cum s-a si anuntat pe toate blogurile crestine, la radio si prin alte modalitati de comunicare, noi crestinii suntem chemati la 3 zile de post si rugaciune pentru tara, incepand de azi si pana miercuri.
Rugaciunea sincera este mijlocul prin care putem ajunge la Tronul de indurare a lui Dumnezeu, dar ea trebuie sa fie permanenta si nu doar 3 zile de foc.
Dumnezeu cauta un om, cauta oameni care sa mijloceasca pentru tara si sa stea in spartur. Va gasi?
 Suntem noi omul acela?
Doamne ajuta-ne!