Versetul zilei

11 mai 2017

O zi minunata!

Citisem undeva o istorioara si m-am gandit, oare n-am patit si noi vreodata...?
 
V-ati simtit vreodata mandri privind alte persoane de varsta voastra si gandind: 
 "Eu nu arat chiar asa batran(a) !" ?  
 

Stateam in sala de asteptare pentru prima intalnire programata la dentist cand i-am vazut diploma atarnata pe perete. Citind numele, mi-am  amintit deodata un baiat brunet, inalt si frumos cu acelasi nume. Fusesem colegi de liceu cu vreo 40 de ani in urma si ma intrebam  daca putea  sa fie acelasi tip pentru care nutrisem o pasiune secreta. Cand am intrat in  cabinetul lui, am lepadat pe loc gandul acela. Cheliosul cu trasaturi brazdate era mult prea batran ca sa fi fost iubirea mea secreta.  Oare ?  Dupa ce s-a uitat la dintii mei mi-am facut curaj si l-am intrebat daca a facut liceul la "Sf. Sava".
- "Sigur ca da, doamna ! Cum ati ghicit ?" a raspuns, plin de mandrie.
- "Cand ati absolvit ?", l-am intrebat.
 - "In 1959 ! De ce ma intrebati ?"
 - "Ei bine, ai fost in clasa mea !", am exclamat. Si atunci, cheliosul zbarcit m-a intrebat:
 - "Ce materie ati predat ?"

9 mai 2017

Fagaduintele lui Dumnezeu!

Nu stiu daca le-a numarat cineva, eu recunosc ca nu, dar cu siguranta sunt teologi sau persoane care au numarat promisiunile lui Dumnezeu care sunt scrise pe paginile Sfintelor Scripturi.
Nu stiu cate sunt, insa stiu ca sunt multe, multe de tot la numar si mai stiu ca sunt promisiuni facute de Dumnezeu pentru noi, celor care credem in El, pentru orice situatia in care ne gasim.
Stiu de altfel, ca Dumnezeu nu este un om ca sa minta, nici un fiu al omului ca sa-i para rau. Ce a spus, oare nu va face? Ce a fagaduit oare nu va implini? Numeri 23:19
Cu siguranta va implini fiecare promisiune celor care cred in El, insa ramane o intrebare...
"Cate din fagaduintele Lui au devenit experientele noastre?"
Ele sunt frumoase, sunt incurajatoare atunci cand le citim sau ne amintim de ele, mai ales in momentele dificile in care ne gasim, insa au o frumusete aparte si ele nu pot fi uitate atunci cand insuti tu devii personajul care face parte din implinirea fagaduintei Sale.
Care  a fost ultima experienta a ta cu Dumnezeu.....?
..............................
Orice fagaduinta a lui Dumnezeu poate fi experienta mea si a ta, trebuie sa o activam doar prin credinta!!
O zi implinita cu Domnul!