Versetul zilei

9 februarie 2013

Hrana ta zilnica !

9 Februarie
1 Samuel 1.1-11

Ajungem astăzi la cărţile lui Samuel. Totuşi perioada judecătorilor nu s-a încheiat şi-i vom vedea pe încă doi dintre ei - Eli şi Samuel - înainte ca să debuteze perioada împăraţilor. La fel cum a procedat în cazul lui Samson, Dumnezeu începe prin a ne prezenta familia în care urma să se nască Samuel. Elcana era un levit (1 Cronici 6.33-38) care locuia în ţinutul muntos al lui Efraim (v. 1). El avea două soţii: Penina şi Ana. Faptul acesta nu era după gândul lui Dumnezeu şi vom vedea care-i sunt consecinţele în această familie: dispute continue, până acolo încât Penina poate fi numită rivala (adversara) Anei. În loc să o mângâie pentru că nu are copilul pe care şi-1 doreşte, Penina nu încetează să o „provoace amar". Ce trist este să găsim duşmani într-o familie! Cum sunt raporturile noastre cu fraţii şi cu surorile noastre?
În fiecare an, Elcana se suia cu familia lui la Şilo, locul unde Domnul aşezase amintirea numelui Său. Acolo se găseau chivotul legământului şi preoţii. Ana, de data aceasta, îşi aduce acolo durerea şi o expune înaintea lui Dumnezeu, în rugăciune. Nu era acesta cel mai bun lucru pe care-1 putea face? Să procedăm şi noi la fel, în loc să răspundem acelora care ne răscolesc durerea. Atunci vom realiza că avem de-a face cu „Dumnezeul oricărei mângâieri" (2 Corinteni 1.3).

8 februarie 2013

Ganduri care merita toata atentia....

In urma cu doua zile am scris cateva ganduri pe care le-am primit din partea lui Dumnezeu citind istoria lui Saul.Astazi mi-am permis postez alte cateva adevaruri pe care un frate sau o sora, nu stiu exact, deoarece comentariul are numele de expeditor "anonim", dar prea putin conteaza cine a scris, Domnul stie, important este mesajul.Nu am putut sa il las ca un simplu comentariu, pentru ca...din pacate, ceea ce a scris este un adevar dureros pe care il vedem  zi de zi si il intalnim in tot mai multe biserici, si nu stiu cati dintre dumneavoastra urmariti si ceea ce scrie in partea aceasta a comentariilor.
Am sa las loc acestor constatari, dar in acelasi timp acestor ganduri de cercetare, pe care ar trebui sa ni le luam fiecare in dreptul nostru, dar nu inainte de a-i multumi si Domnul sa il binecuvinteze.Ma bucur ca inca mai sunt frati, surori care sufera atunci cand lucrarea lui Dumnezeu este pangarita.

Cand spui Saul spui: un om religios. Spui un om plin de ravna pentru traditii si obiceiurile stramosesti. Cand spui Saul spui un om al Legii lui Dumnezeu. Spui un om cu frica de Dumnezeu si cel mai invatat om si cunoscut din vremea aceea, incepand din Ierusalim. Chiar si cetatea Damasc a auzit de el. Cand spui Saul spui un om cu multe calitati si activitati legat de Templul din Ierusalim. Cand spui Saul, te gandesti la multi oameni spirituali de astazi, care fac multe pentru Dumnezeu, care se jertfesc, alearga, se pregatesc, se cheltuie etc. Insa, cel mai bine e cand spui Saul atunci spui: un om care nu-l cunoaste pe Domnul Isus.
Cunoastea Saul multe si el insusi era cunoscut de toti, dar din nefericire pentru el, Saul nu-L cunoastea pe Domnul, nu avea Mantuitor. Avea Saul Legea, avea titluri si scrisori date de preotii cei mai de seama ai Israelului, dar el Saul cu toate acestea era atat de confuz incat nu cunoastea vocea lui Dumnezeu. Facea multe pentru Dumnezeu dar el nu-L cunoastea pe Dumnezeu si nici pe Fiul Sau.

Ce trist! Ce trist este astazi caci Saul are printre noi atati de multi frati ca si Iuda Iscarioteanul de exemplu. Astazi il vezi pe Saul la amvon, la cor, la teologie, il vezi in pastoratie, in misiune, il vezi...Dar unde nu-l vezi? Il vezi peste tot, foarte activ si e de laudat cat de devotat este. Insa "fratele Saul" pentru cei mai multi din adunarea lui caruia ii este un model, ceea ce nu stiu despre el fratii si surorile este ca Saul nu-l cunoaste pe Dumnezeu si nici pe Domnul Isus Hristos. Iar cei putini frati si surori care vad ca Saul este doar o forma goala, care invartindu-se in toate partile face doar stricaciuni cu ravna lui (nebuna) iesita din comun, cu siguranta c-au fost luati drept tinte ca fanatici cand au avut de-a face cu zelul acestui "frate" nespus de ales, in stare sa le poata face pe toate...
Nu stiu, nu l-ati intalnit inca pe Saul in adunarile voastre? Sa stiti ca astuia nu-i place decat sa fie in fata! II place lider, cantaret, pastor, predicator, etc. Are cu el si CD-uri de vanzare si umbla din loc in loc cu un bagaj mare de cunostinte, ca a avut de unde a le aduna, mai cu seama ca-si facu-se cursurile stiu eu pe unde...
Odata pentru propunerea unui Saul de pe la noi pentru ordinarea intr-o slujba bisericeasca, pastorul ( si el un frate cu Saul) i-a luat mai bine de o jumatate de ora sa-i prezinte toate sdudiile si activitatiile saulesti, tradus: (sa-uluiesti) auditoriul, adica adunarea ca sa-i dea votul. Saul acesta avea mai multe studii si activitati decat apostolul Pavel, care, printre altele, le considera pe toate ca fiind gunoaie, ca sa-L castige pe Hristos. Azi se promoveaza mai intai "gunoaiele" si pe urma se pune accentul pe Hristos. Si spun lucrul acesta cu toata taria, fiindca stiu ce spun. Un mic exemplu: venise un Saul (de vreo 30 de ani)de la "fabrica de pastori" care ies pe banda rulanta de la Bucuresti, la noi la adunare. Dupa ce isi tinu predica se dadu jos de la amvon si venise la balconul bisericii noastre. Se puse la 2m de mine. Mesteca o guma de-i pocnea falcile. Mie inca imi suna predica lui in urechi de acum cateva minute: sa fim lumina pentru cei din jur, sa fim, sare, sa avem o purtare sfanta, sa fim un model, sa fim, sa fim , sa fim,... NOI! Ei NU!
Bine le zicea acestor farisei Domnul Isus si Ioan Botezatorul:pui de naparci! Daca astazi s-ar ridica un frate si ar zice altuia asa ca Ioan si Domnul Isus, acel frate ar fi exclus din adunare. Toata adunarea l-ar incadra pe fratele acela ca n-ar avea dragoste. Ca judeca pe frati. ETC. Oare cand ne vom maturiza? Cand vom putea spune lucrurilor pe nume? Cand vom putea sa deosebim vocea Domnului de vocea teologului? Sa nu ne miram ca se inmultesc lupii in piei de oaie, ca se risipesc turmele, ca scade calitatea si ca nu mai este har in adunare?! Oare noi nu suntem de vina ca tacit (ori nu vedem si atunci e alt bai) vindem mostenirea Domnului in mainile celor straini (de Dumnezeu) dandu-le votul unor frati cu Saul si cu Iuda Iscarioteanul? 
Saul nu-L cunostea pe Dumnezeu! Cu toate ca facea multe pentru Dumnmezeu. Cand Saul a inteles pe Dumnezeu, cand s-a nascut din Dumnezeu atunci n-a mai vrut sa fie Saul, ci Pavel. Adica cel mic, cel smerit. N-a mai cautat locurile din fata, ci in viata lui s-a vazut o totala schimbare. A asteptat pana ce Domnul l-a ridicat si l-a chemat in slujba. Nu s-a mai dus el asa de capul lui. Ci de acum avea un Domn si un Mantuitor. Dar cine nu il are Domn al vietii lui pe Mantuitorul Isus Hristos face astazi multe stricaciuni in sanul adunarilor. Acesta este SAUL! Cand Domnul i-a vorbit Saul nu cunoastea glasul Domnului si a zis: "Cine esti Doamne?" Iata diferenta dintre Saul si Pavel! Pavel a zis: “Sã-L cunosc pe El si puterea învierii Lui si pãrtãsia suferintelor Lui, si sã mã fac asemenea cu moartea Lui”… (Filipeni 3:10)
Pe Saul nu-l va interesa niciodata un astfel de om nou si nici nu va predica despre asa ceva. Iar daca va predica va fi o predica teologica. Insa pe Pavel aceasta cautare va fi o tinta in viata sa. Mereu iti va spune nu numai despre suferintele Domnului, ci si cum se ajunge la ele. Le vei citi in viata lui Pavel, se vor vedea pe fata lui, in vorbele lui, in aspectul sau, fara ca acesta sa ti le prezinte pe un CD. Problema se pune: sti sa deosebesti un Saul de un Pavel? A cui predica iti place sa o asculti, a lui Saul sau a lui Pavel? De al cui grup te-ai alipit, al lui Saul sau a lui Pavel? In casa ta cine-ti calca pragul mai des: Saul sau Pavel? Pe cine sponsorizezi? Sa stii ca nu poti fi un Saul cu Pavel si nici un Pavel cu Saul! Intre cei doi nu este legatura! Saul vorbeste doar de Dumnezeu si traieste cum crede el de cuviinta. Pavel nu numai ca vorbeste despre Domnul Isus dar cauta sa se asemene in totului tot cu Domnul Isus. Din cei doi doar unul este legat de Domnul si acela a zis călcaţi pe urmele mele, întrucît şi eu calc pe urmele lui Hristos. Si totusi ce putini sunt cei ce ii calca pe urme. Saul nu a zis asa ceva si totusi multimi intregi ii calca urma. Interesant! Sau mai bine zis: esti un Pavel?
 Ii mergi pe urme!
 Esti un Saul? Aceasta o dovedesti!
 De fapt sti cine esti?

Puterea Duhului Sfant !

 Când va veni Mângâietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul; căci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit şi vă va descoperi lucrurile viitoare.
El Mă va proslăvi, pentru că va lua din ce este al Meu şi vă va descoperi.
 Tot ce are Tatăl este al Meu; de aceea am zis că va lua din ce este al Meu şi vă va descoperi.
Ioan 16:13-15

Daca privim la aceste versete observam stransa legatura si colaborarea care exista intre TATAL, FIUL si DUHUL SFANT. 
 Sunt UNA !!!! 
"Tot ce are Tatăl este al Meu; de aceea am zis că va lua din ce este al Meu şi vă va descoperi"
 Nu putem sa Ii despartim...adica noi putem face cu mintea noastra limitata, dar EI nu se vor desparti niciodata.Intre Isus Hristos si Duhul Sfant exista in  permanenta  o armonie si traiesc intr-o stransa unitate.
Ca si Copiii ai lui Dumnezeu, care am fost rascumparati prin Sangele lui Isus Hristos varsat la Golgotha, nu putem  sa declaram ca suntem Copii ai lui Isus Hristos si sa negam lucrarea Duhului Sfant, la fel cum nu putem spune ca Duhul Sfant locuieste in noi si vorbim in limbi, dar viata noastra de zi cu zi este atat de departe fata de standardul la care ne-a chemat Dumnezeu sa fim, si nu  pazim poruncile date de Isus Hristos.Atunci cand avem certitudinea ca Duhul Sfant  locuieste in noi, cred ca preocuparea noastra  din acel moment trebuie sa fie relatia noastra cu EL. Sa cautam zi de zi sa crestem tot mai mult, sa cautam zi de zi sa nu stricam aceasta relatia pe care o avem.
Nu putem face ceea ce spune Isus Hristos, dar negam  autoritatea Duhului Sfant, asa cum nu putem spune ca avem Duhul Sfant si nu facem ce spune Isus Hristos.
DUHUL SFANT SI ISUS HRISTOS LUCREAZA IMPREUNA SI NU ACTIONEAZA SEPARAT !
Spun asta, pentru ca in ultima vreme exista o mare confuzie si o mare lupta in ceea ce priveste lucrarea Duhului Sfant.Traim vremurile din urma si acum mai mult ca oricand avem nevoie de putere. Pacatul infasoara atat de usor, mai ales pe crestini, pentru ca  ma refer in mod special la aceasta categorie. Vad atatia tineri care se lupta cu tot felul de patimi, de vicii, de lanturi care ii tin legati si nu pot scapa. Isi doresc...dar nu au putere. Niciodata nu vom avea putere  de a rupe aceste legaturi noi prin puterile noastre, ci numai puterea Duhului Sfant ne va ajuta sa  invingem si sa biruim.
"Nu vă îmbătaţi de vin, aceasta este destrăbălare. Dimpotrivă, fiţi plini de Duh", spune ap. Pavel. Cuvantul " dimpotriva", desparte clar cele doua categorii.
Astazi mai mult ca oricand, Duhul Sfant lucreaza cu o putere foarte mare. Ca si crestini nu ar trebui deloc sa fim mirati pentru ca Scriptura ne scrie toate aceste lucruri, si eu cred  fiecare slova:
     „În zilele de pe urmă, zice Dumnezeu, voi turna din Duhul Meu peste orice făptură; feciorii voştri şi fetele voastre vor proroci, tinerii voştri vor avea vedenii, şi bătrânii voştri vor visa vise!
Da, chiar şi peste robii Mei şi peste roabele Mele voi turna, în zilele acelea, din Duhul Meu şi vor proroci."
Fapte 2:17-18
De ce nu credem Scriptura? De ce sarim peste aceste versete din Biblie si luam doar ce ne place? 
Ceea ce vedem ca se intampla in aceste vremuri nu este altceva decat apropierea venirii Domnului.
Venire care multi o asteptam, in schimb pe multi ii ingrozeste sau poate sunt atat de indiferenti incat nici nu realizeaza vremurile pe care le traim.
Indiferent de parerea celor din jur, indiferent de ceea ce cred unii, eu stiu ca Domnul meu revine si Il astept, iar pana atunci, dau slava LUI, ca mi-a lasat un Mangaietor care imi poate alina orice durere , un Calauzitor care imi conduce pasii, mi-a lasat Duhul Sfant care imi innoieste mintea zi de zi.
"El ne-a mântuit, nu pentru faptele făcute de noi în neprihănire, ci pentru îndurarea Lui, prin spălarea naşterii din nou şi prin înnoirea făcută de Duhul Sfânt" Tit 3:5






Hrana ta zilnica !

8 Februarie
Rut 4.7-22

Numele biblice au uneori semnificaţii interesante. Tot astfel este în cartea Rut. Am văzut cum Naomi, care înseamnă deliciile mele (plăcerea mea - 1.2) a devenit Mara, care înseamnă amărăciune (1.20). Mahlon, primul soţ al lui Rut, înseamnă faliment, slăbiciune mare, în timp ce Boaz, al doilea soţ al ei, înseamnă contrariul: în el este putere (vezi 1 împăraţi 7.21). In sfârşit, Rut poate fi tradus (printre alte semnificaţii) cu satisfăcut. Ce nume minunat!
Legat prin firea pământească de o stare de mizerie şi de slăbiciune totală, păcătosul este adus, prin har, la o relaţie cu Hristos, Omul ceresc în care se află puterea, El fiind singurul care îl poate satisface pe deplin. Şi acest har este subliniat încă o dată de faptul că moabitul nu avea dreptul de a intra în adunarea Domnului (Deuteronom 23.3). Ei bine, Rut nu numai că este introdusă în naţiunea lui Israel, ci devine parte din familia prinţilor lui Iuda. Mamă a lui Obed, care înseamnă „cel care serveşte" (v. 17: sau „închinător"), ea avea să fie străbunica lui David şi să ocupe un loc în genealogia Domnului Isus. Acelaşi har există şi astăzi, permiţând păcătosului ca, fără a avea vreun drept, să intre în familia lui Dumnezeu, fiindu-i dăruit un Răscumpărător.

7 februarie 2013

Hrana ta zilnica !

7 Februarie
Rut 3.14-18; 4.1-6

Nu este nimeni", le spune Isus ucenicilor Săi, „care a lăsat casă, sau fraţi, sau surori, sau tată, sau mamă [sau soţie], sau copii, sau ogoare, pentru Mine ... care să nu primească însutit acum, în timpul acesta ..." (Marcu 10.29, 30 - vezi şi Evrei 6.10). Rut nu a fost dezamăgită în alegerea ei. Nici nu şi-a pierdut răsplata. Boaz însuşi, care ceruse pentru ea binecuvântarea de la Domnul (2.12), avea să fie răsplata pentru credinţa ei.
Tot aşa este şi cu cei care şi-au pus încrederea în Domnul. „Socotesc că toate sunt ... gunoi - scrie apostolul Pavel - ca să câştig ..." O răsplată? Nu! ci „ca să-L câştig pe Hristos" (Filipeni 3.8).
Un lucru însă este necesar mai întâi: trebuie ca Rut să fie răscumpărată; şi Boaz se ocupă imediat de aceasta. Ruda cea mai apropiată, deşi a dorit, nu a putut s-o răscumpere (v. 6). Persoana aceasta ne duce cu gândul la lege şi la incapacitatea ei când este vorba de a-i salva pe oameni sau de a-i introduce în binecuvântările lui Dumnezeu. Pe de altă parte, în Boaz avem „graţia" divină. Când nu mai există nici o altă resursă pe care să putem conta, harul acesta ni se descoperă într-o Persoană: Isus Mântuitorul, Cel care răscumpără.

6 februarie 2013

Saule, Saule...de ce ma prigonesti?

      Avand un timp mai "lejer" la servici, citeam despre Saul din Tars.Un om care a luptat atat de mult impotriva lui Dumnezeu, torturand  femei, barbati, copii si tot ce avea suflare si se inchina Domnului. Si iata ca vine o zi in care este ales de Domnul si pus deoparte  ca vas de lucru, "  Dar Domnul i-a zis: „Du-te, căci el este un vas pe care l-am ales, ca să ducă Numele Meu înaintea Neamurilor, înaintea împăraţilor şi înaintea fiilor lui Israel" Fapte 9:15. Domnul alege cand vrea si pe cine vrea. Ceea ce mi-a placut la Saul a fost raspunsul lui. El nu a stat sa despice "firul in patru", "de ce Doamne eu....", "ce treaba ai cu mine", sau alt fel de intrebari....ci singurul lui raspuns a fost, "ce vrei sa fac?"
      Poate esti un Saul, care prigonesti si judeci pe cei din jurul tau.Cand ma refer la prigoana, nu ma refer la a tortura fizic pe cineva, ci poate o prigoana verbala. Poate pui la indoiala unele lucrari pe care Dumnezeu le face prin Duhul Sfant, in jurul tau. Oricum ar fi, nu uita.... daca esti ales de Dumnezeu, indiferent cat te vei opune, Dumnezeu isi va face lucrarea pe care o are.
Pe Saul l-a oprit pe drumul Damascului, pe tine te poate opri din drumul tau.
    Daca simti chemarea lui Dumnezeu, nu-I pune intrebari, ci mai degraba intreaba-l:
DOAMNE CE VREI SA FAC PENTRU TINE?

ETERNA PRIMAVARA

  Orice cuvânt din ceruri e un grăunte de Lumină.
Căzut în inimă, el poartă şi roada Harului, divină.
Şi vei vedea în întuneric, cum înfloresc, străluminate,
Grădini cu arbori plini de roade de haruri binecuvântate.

El n-are-n sine putrezirea, lui nu-i e dat să putrezească.
Venind de Sus, din veşnicie, el poate să înveşnicească.
De poartă-n el o bucurie, ori o mustrare care doare,
Aduce roadă-n veşnicie, de mântuire dătătoare.

Pot bate vânturi, ploi, şuvoaie, cutremure nimicitoare,
După furtună, va surâde grădina, mai strălucitoare.
Mai plină este de vigoare, mai proaspătă ca niciodată,
când Dumnezeu din Cer trimite o slovă binecuvântată.

Cât de firesc prind să răsară Iubirea, Pacea, Bucuria,
Răbdarea, Bunătatea, Fapta cea bună şi Credincioşia,
Blândeţea, Cumpătarea - roade ce ţi se cer în veşnicie:
O punte de la om la Domnul, izvor etern de Apă Vie.

Trimite pe pământ Isuse, Cuvântul Tău de Duh şi Viaţă!
Atinge noaptea necredinţei şi-o înfloreşte-n dimineaţă,
Ca să răsară pentru Tine nu flori şi frunze, ci, deplin,
Copacul cel de roade sfinte al harului ceresc! 
Amin
                                                        TATIANA TOPCIU
 

Un alt cutremur...

Iata un alt cutremur cu magnitudine mare...

Un cutremur cu magnitudinea 8 s-a produs miercuri în largul insulelor Salomon, unde mai multe sate de coastă au fost distruse, şi a determinat o alertă de tsunami care a fost valabilă timp de câteva ore într-o mare parte a Oceanului Pacific, până în Hawaii şi Noua Caledonie.
Cutremurul a avut loc la ora 01.12 GMT (03.12 ora României) între insulele Salomon şi Vanuatu, la nord-est de Australia, în apropiere de insulele Santa Cruz, afectate de o serie de cutremure violente în ultimele zile, a anunţat institutul american de geofizică USGS.
Mai multe pe:

Hrana ta zilnica !

6 Februarie
Rut 2.17-2; 3.1-13
În Israel, în momentul secerişului, colţurile câmpului trebuia lăsate săracului, străinului şi văduvei, care ar fi venit să secere (Lev. 23.22; Deut. 24.19). Prin urmare, Rut (străină, săracă, văduvă), are un triplu drept de a profita de această dispoziţie a harului.
Seceratul ne spune despre activitatea pe care este necesar să o depunem pentru ca sufletele noastre să fie hrănite cu ceea ce oferă Domnul Isus.
 Şi adesea tocmai cu ajutorul slujitorilor Domnului putem intra în profunzimea unor asemenea gânduri. Faptul acesta va solicita un anumit efort din partea noastră, însă Domnul, adevăratul Boaz, nu va întârzia să ne ofere „o măsură bună, îndesată, clătinată şi vărsându-se pe deasupra ..." (Luca 6.38). Rut bate recolta şi duce boabele acasă. Să-i ajutăm şi noi pe cei din casele noastre să profite de bunurile spirituale minunate pe care Domnul ne-a ajutat să le găsim în Cuvântul Său.
Am remarcat devotamentul lui Rut faţă de Naomi. Să-i admirăm acum supunerea faţă de soacra ei. Tinere surori, ce exemplu de virtute vă oferă Rut! Ea face tot ceea ce-i solicită Naomi, cea care, la rândul ei, are în vedere odihna şi fericirea fetei sale (3.1). Unde se vor găsi această odihnă şi această fericire, dacă nu la picioarele lui Boaz, imagine a Unuia mai mare decât el?
 Ce mulţi sunt aceia care au venit la Isus trudiţi şi împovăraţi şi au găsit odihnă pentru sufletele lor! (Matei 11.28, 29).

5 februarie 2013

Iata-ma trimite-ma !

Aseara am avut o experienta unica in relatia mea cu Dumnezeu.Daca stai inaintea Lui si ceri sa ti se descopere, EL o va face. Daca ceri  calauzirea Duhului Sfant, El ti-o va da, daca ceri sa iti vorbeasca...EL iti va vorbi.
 Dupa ce am stat pe genunchi inaintea LUI,  unde am multumit Domnului pentru toate si-am  mijlocit pentru multe cauze,  l-am rugat pe Domnul sa imi dea un cuvant.Aveam nevoie de  incurajare si de o confirmare

Iata ce am primit:
Atunci Petru a luat cuvântul şi I-a zis: „Iată că noi am lăsat tot şi Te-am urmat; ce răsplată vom avea?”
 Isus le-a răspuns: „Adevărat vă spun că atunci când va sta Fiul omului pe scaunul de domnie al măririi Sale, la înnoirea tuturor lucrurilor, voi, care M-aţi urmat, veţi şedea şi voi pe douăsprezece scaune de domnie şi veţi judeca pe cele douăsprezece seminţii ale lui Israel.
Şi oricine a lăsat case, sau fraţi, sau surori, sau tată, sau mamă, sau nevastă, sau feciori, sau holde, pentru Numele Meu, va primi însutit şi va moşteni viaţa veşnică.
 Dar mulţi din cei dintâi vor fi cei din urmă, şi mulţi din cei din urmă vor fi cei dintâi.
Matei 19:27-30

Ce esti dispus sa sacrifici pentru Dumnezeu?
El a sacrificat TOTUL...pe Unicul Fiul Sau !
Esti pregatit sa renunti la toate acestea de dragul lui Isus Hristos?
Atunci cand s-a pus intrebarea, pe cine sa trimit? Isus a raspuns:
 Iata-ma trimite-ma !
El a renuntat la Slava cereasca dandu-se ca jertfa, pentru ca TU si EU sa fim salvati.
Raspunde chemarii chiar azi !


Hrana ta zilnica !

5 Februarie
Rut 2.4-16

Rut nu avusese încă de-a face decât cu servitorii lui Boaz. Acum îl întâlneşte personal pe acest prieten puternic şi bogat (v. 1), imagine deosebit de frumoasă a Domnului Isus. Boaz ne aminteşte de Prietenul suprem, blajin şi compătimitor, Celui căruia Dumnezeu îi poate spune în Psalmul 89.19: „Am dat ajutor unui om puternic".
Iată-1 în acest oraş, Betleem (unde avea să Se nască Mântuitorul), binecuvântându-şi servitorii şi spunându-le ce să facă, veghind la toate, remarcând-o pe secerătoarea săracă, în sfârşit, purtându-se cu ea cu o favoare încărcată de atâta delicateţe, încât îi aduce linişte tinerei femei înfricoşate. El o invită să se apropie, îi vorbeşte inimii ei şi o consolează.
Fiecare dintre noi trebuie să treacă prin aceeaşi experienţă pe care a avut-o Rut. Nu este suficient doar să-i cunoaştem pe slujitorii Domnului, păstori, învăţători sau evanghelişti, şi să învăţăm de la ei, din când în când, lecţii din Cuvântul lui Dumnezeu. Fiecare trebuie să aibă de-a face personal cu Domnul Isus. Atunci El însuşi va vorbi inimilor noastre. Ne va face să înţelegem prin ce a trecut El pentru noi când a venit aici jos ca să sufere şi să moară (aceste grăunţe prăjite din v. 14).
 Şi ne va sătura cu bogăţiile dragostei Sale.

4 februarie 2013

O saptamana binecuvantata !

Pamantul e coplesit de probleme.Nu exista zi sa nu apara in viata noastra cate ceva, o problema ...fie ea cat de mica, dar atunci cand esti  coplesit de ele, cand sanatatea..."e in cui", copiii nu te asculta, contul e gol si ai mai primit si vestea ca esti disponibilizat, singuratatea te omoara si nu ai o vorba cui sa ii spui....intr-adevar, parca  este mult peste puterile omenesti.
Dar Biblia spune sa nu ne ingrijoram !
Intr-o zi, coplesit de greutati,  un frate venise la evanghelistul John Wesley sa isi spuna necazul. Bietul om nu mai gasea nici o cale de iesire.
In fata lor era o pasune intinsa si o vaca care privea peste gardul de scanduri.Ascultandu-l, lui John ii venise in  gand raspunsul, dupa care il intreba:"de ce crezi ca vaca se uita peste gard si nu prin gard?" Omul il privise mirat si raspunse:
"este gardul de scanduri...si nu poate privi prin el!"

Dragul meu, multimea de probleme te impiedica sa vezi Mana puternica care este dincolo de zidul care s-a creat in fata ta. Poate crezi ca nu mai este cale de iesire, nu uita.....versetul de mai sus, este o reala incurajare, si Dumnezeu nu minte niciodata.
Ridica-ti capul si priveste peste ele, priveste in sus la Cel care poate sa iti dea ajutorul.
Niciodata, un tata nu isi paraseste copiii. 
Tu esti FIU si FIICA a Tatalui Ceresc !

Hrana ta zilnica !

4 Februarie
Rut 1.15-2; 2.1-3

Orpa n-a ezitat prea mult. Pe de o parte avea văduvia, sărăcia în compania unei femei întristate şi bătrâne, un popor şi un Dumnezeu pe care nu-i cunoştea, iar pe de altă parte avea propriul popor, afecţiunea rudelor ei, idolii familiari. Cele câteva lacrimi ale ei, uscate repede, ne amintesc de acel tânăr care, iubindu-şi bogăţiile, a plecat foarte întristat, în loc să-L urmeze pe Domnul. „Te voi urma oriunde vei merge", îi declară un altul lui Isus. Dar Isus îl previne: „Fiul Omului n-are unde să-Şi plece capul" (Matei 19.22; 8.19-20).
În cazul lui Rut, toate au fost cântărite cu atenţie: a calculat costul. Decizia este irevocabilă; reprezintă o alegere făcută prin credinţă. Rut se ataşează de Naomi, precum şi de poporul ei, de Dumnezeul ei. Fără să privească înapoi, fără să se lase împiedicată de temeri cu privire la viitor, ea se pune la drum împreună cu soacra ei şi ajunge la Betleem. Denumirea aceasta înseamnă „casa pâinii", un adăpost prin excelenţă împotriva foametei spirituale. Odată ajunse acolo, cu permisiunea Naomei, Rut pleacă să caute hrană. Şi Dumnezeu o conduce „din întâmplare" (dar cu mână sigură) spre câmpurile lui Boaz, omul pregătit de El ca să-i ofere odihnă şi mângâiere.

3 februarie 2013

Hrana ta zilnica !

3 Februarie
Rut 1.1-1

Asemenea unei raze de lumină, după sumbrele pagini ale cărţii Judecători, Dumnezeu ne oferă acum istoria lui Rut. Această frumoasă relatare ne învaţă că o credinţă personală se poate găsi în orice vreme şi în orice naţiune şi că Dumnezeu este totdeauna gata să facă lucruri mari ca răspuns la această credinţă.
„In zilele când judecau judecătorii" (v. 1) îl vedem pe un om, Elimelec, care face „ce era drept în ochii săi" (Jud. 21.25), asemenea tuturor celorlalţi. El părăseşte moştenirea Domnului. Pleacă cu familia să locuiască în ţara Moab, adică printre vrăjmaşii poporului său. Nu câştigăm nimic prin îndepărtarea de Domnul. Ea sfârşeşte în moarte, lacrimi, sărăcie şi amărăciune pentru această familie. Apoi o vedem pe Naomi, o văduvă, cu cele două nurori ale ei, văduve şi ele, pe drumul de întoarcere. Oare este aceasta o revenire tristă? Da! Totuşi este o revenire fericită pentru acela care, la capătul resurselor proprii, îşi întoarce gândurile şi paşii spre Dumnezeu
 În acelaşi fel, fiul risipitor, în ţara depărtată, îşi aduce aminte de locul
unde poate găsi pâine din belşug, se scoală şi se întoarce la casa tatălui său, recunoscându-şi păcatul (comp. v.6 cu Luca 15.17). Numim aceasta convertire (întoarcere la Dumnezeu). Ne place să credem că fiecare dintre cititorii noştri cunoaşte semnificaţia acestui cuvânt prin experienţa personală.