Versetul zilei

28 martie 2015

Una din activistele Clubului Masonic Rotary Ripensys Timisoara a fost aleasa în conducerea lucrarii cu femeile din Comunitatea Baptistă de Timisoara

Nu am putut sa nu ma minunez cand am citit acest lucru!!!

Aceasta stire este preluata de pe site-ul Comunitatii Baptiste de Timisoara  10 martie 2015
securedownload 
Sâmbătă, 28 Februarie a avut loc întâlnirea reprezentantelor bisericilor din Comunitatea Timișoara, ocazie în care a fost aleasă o nouă echipă de coordonare a lucrării cu surorile după cum urmează:
  • Președinte – Alina Birgean (Biserica Emanuel, Timișoara)
  • Coordonator Rugăciune – Maria Preda (Biserica Betania, Timișoara)
  • Coordonator Studiu Biblic – Daniela Sala (Biserica Betel, Timișoara)
  • Coordonator Caritate și Evanghelizare – Lorena Rusovan (Biserica Betel, Timișoara)
  • Coordonator Lucrarea cu fetele – Grațiela Ciortuz (Biserica Betania, Timișoara)
  • Secretar/ trezorier – Ionela Liuba (Biserica nr. 2, Timișoara)
De cativa ani d-na Lorena Rusovan activeaza in diferite functii in cadrul Clubului Masonic Rotary Ripensys Timiosoara   http://www.rotary-ripensis.ro/despre-noi/membrii.html.
(site care vad ca nu e de gasit, asta nu inseamna ca nu a existat)
 In anul 2011 a organizat Balul Primăverii,(   https://timisoaraevanghelica.wordpress.com/2011/05/12/valorile-bisericii-sau-valorile-rotary-dumnezeu-sau-mamona/) bal care  a starnit nemulțumiri in cadrul multor biserici baptiste din Timișoara datorita gradul de indecenta ( dans de cabaret, joc de ruleta si licitatii in scop caritativ pentru asociiatii  care isi zic crestine dar apeleaza la practici masonice (a se vedea https://timisoaraevanghelica.wordpress.com/2010/03/28/criza-financiara-sau-criza-morala-baptistii-apeleaza-la-banii-masonilor ) asociații din care făceau parte și multi pastori baptisti din Timișoara.

Continuarea pe https://timisoaraevanghelica.wordpress.com/

Hrana ta zilnica!

28 MARTIE
Ezechiel 28.1-19

Strălucitul prinţ al Tirului, care se semeţeşte ca un dumnezeu, este obiectul unei profeţii personale. Pedeapsa care se abate asupra lui ne aminteşte de aceea care 1-a lovit pe Irod pentru că acceptase măgulirile tirienilor şi ale sidonienilor: „Glas de Dumnezeu, nu de om" (Fapte 12.20-23). Sub această imagine a împăratului Tirului însă, Dumnezeu vrea să ne vorbească despre un personaj misterios şi redutabil, Satan însuşi. Prinţul lumii acesteia, cel căruia Tir îi este o imagine, se foloseşte de bogăţiile ei pentru a satisface poftele oamenilor şi a-i ţine în robie prin ele. Din versetele 12-15 aflăm că Satan n-a fost dintotdeauna Cel Rău, vrăjmaşul lui Dumnezeu şi al celor credincioşi. Heruvim strălucitor, „plin de înţelepciune şi desăvârşit în frumuseţe" (v. 12), el a fost perfect în căile lui, până în ziua când s-a găsit nelegiuirea în el (v. 15). Inima lui s-a ridicat până într-atât încât a dorit să-şi părăsească poziţia de creatură şi să devină ca Dumnezeu (v. 2; Isaia 14.13). Mândria este numită „vina diavolului" (1 Timotei 3.6), deoarece ispitirea care 1-a făcut pe diavol să cadă, „eu sunt un dumnezeu" (v. 2), prezintă acelaşi motiv cu ispitirea cu care diavolul 1-a făcut şi pe om să cadă, „veţi fi ca Dumnezeu" (Geneza 3.5). Dar Satan a fost învins de Hristos la cruce şi Biblia ne descoperă soarta grozavă care-1 aşteaptă (Apocalipsa 20.10).

27 martie 2015

"Veniţi să zidim iarăşi!"

Doamne, vreau o sfintire tot mai mult in viata mea. Vreau sa traiesc in curatie, vreau sa rezidesc zidul care s-a surpat, vreau sa traiesc dupa voia Ta, vreau puterea Duhului in mine ca mai apoi sa ma folosesti cu putere pentru Slava Ta!

Departe de Imparatie, aproape de ea sau in ea?

Soarele rasare si peste cei buni si peste cei rai, spune Scriptura, si de-aici pornesc cu ideea ca,  pe pamant oamenii sunt foarte diferiti. Au caractere diferite, au principii diferite, au sentimente diferite si de fapt intreg comportamentul  difera de la om, la om. Toate acestea sunt diferite pentru ca in primul rand interesele oamenilor nu sunt aceleasi.
Sunt oameni care traiesc departe de Dumnezeu, sunt oameni care traiesc aproape cu Dumnezeu si sunt oameni care traiesc CU DUMNEZEU
Oamenii care traiesc departe de Dumnezeu, sunt oamenii care traiesc acum si aici. Nu isi fac griji si nu isi pun nici cea mai mica intrebare, "exista ceva dincolo de moarte?"
Acesti oameni nu stiu de unde vin si nici incotr-o merg. Trist este ca numarul acestor oameni, as putea sa-i numesc ignoranti, este mare. Ignoranti din punct de vedere spiritual.
Iată, dar, ce vă spun şi mărturisesc eu în Domnul: să nu mai trăiţi cum trăiesc păgânii în deşertăciunea gândurilor lor, având mintea întunecată, fiind străini de viaţa lui Dumnezeu, din pricina neştiinţei în care se află în urma împietririi inimii lor. Ei şi-au pierdut orice pic de simţire, s-au dedat la desfrânare şi săvârşesc cu lăcomie orice fel de necurăţie. (Efeseni 4:17-19)
Oamenii care sunt straini de viata lui Dumnezeu savarsesc asemenea lucruri. Singurul lor scop este sa fie fericiti AICI si ACUM.
Insa mai exista inca o categorie, si aici as putea spune ca si aceasta este foarte mare la numar si este chiar in continua crestere. Acesti oameni care chiar cred ca traiesc aproape de Dumnezeu. Oameni care cunosc Cuvantul, il citesc, fac diferite slujiri, ba chiar se implica in anumite lucrari, dar pe langa toata aceasta activitate au si o viata paralela, o viata paralela care ii desparte de Dumnezeu. Aceasta categorie de oameni dupa Scriptura, sunt oameni a caror inima este impartita.  
Domnul zice: „Când se apropie de Mine poporul acesta, Mă cinsteşte cu gura şi cu buzele, dar inima lui este departe de Mine, şi frica pe care o are de Mine nu este decât o învăţătură de datină omenească Isaia 29:13
Nici una din aceste categorii nu va putea beneficia de ceea ce ne-a pregatit Domnul Isus in Imparatia lui Dumnezeu.
 Singura categorie care se va bucura de tot ceea ce Dumnezeu a pregatit celor care pazesc Legile Lui, sunt acei oameni care traiesc nu pentru ei, ci doar pentru Hristos. Pavel spunea:
Am fost răstignit împreună cu Hristos, şi trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine. Şi viaţa, pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu care m-a iubit şi S-a dat pe Sine însuşi pentru mine. Galateni 2:20
Dragul meu cititor, din ce categorie faci parte?
 Esti departe de Imparatia lui Dumnezeu, esti aproape de ea sau esti in ea? 
Traiesti departe de Dumnezeu sau traiesti CU DUMNEZEU?
 Alegera iti apartine!

Hrana ta zilnica!

27 MARTIE
Ezechiel 26.1-21; 27.1-36

Capitolele 26, 27 şi 28 sunt consacrate Tirului, îmbelşugata cetate feniciană, stăpâna mărilor, principalul centru comercial al antichităţii. Aşa cum se bucură un negustor de dispariţia unui concurent vecin, şi Tirul s-a bucurat de nenorocirea Ierusalimului. Această bucurie nesănătoasă va deveni, cu siguranţă, motivul propriei sale ruine.
Capitolul 27 îi enumera clienţii şi furnizorii şi inventariază lista bogată a produselor sale de negoţ. Tirul este o imagine a lumii cu bogăţiile ei. Oamenii au crezut dintotdeauna că sporirea nivelului de trai al populaţiei este mijlocul de a scăpa umanitatea de greutăţi şi de sărăcie. Şi ei nu contenesc să lucreze la această prosperitate materială, întregul lor efort ţintind spre a înfrumuseţa lumea, spre a face aici viaţa mai plăcută. Dar, departe de a aduce sufletele la Dumnezeu, această cursă a progresului nu a făcut altceva decât să dezvolte mulţumirea de sine (cap. 27.3b), pretenţia laodiceeană de a fl bogat şi de a nu avea nevoie de nimic.
Printre mărfurile scumpe ale Tirului vom căuta în zadar maurul curăţit prinfoc", al dreptăţii divine, sau „hainele albe", ale umblării practice, sau „alifia" pentru ochii credinţei, care este Duhul Sfânt! Pe acestea nu le putem „cumpăra" decât de la Domnul Isus (Apocalipsa 3.17,18)!

26 martie 2015

Esti responsabil in slujire?

Acum, fiilor, nu mai staţi nepăsători; căci voi aţi fost aleşi de Domnul ca să staţi în slujbă înaintea Lui, să fiţi slujitorii Lui şi să-I aduceţi tămâie.”
2 Cronici 29:11

Nu stiu cat de mult constientizam ca fiecare dintre noi suntem slujitori ai Domnului. Cand spunem "slujitori" avem tendinta de a ne gandi la pastorii sau prezbiterii bisericii, cu alte cuvinte la termenul "lucrator sau conducator", insa slujirea nu a fost incredintata doar liderului din biserica, ci fiecarui crestin care calca pe urmele Domnului.
Conform Cuvantului din Scriptura, toti suntem lucratori in via lui Dumnezeu.
Căci noi suntem împreună-lucrători cu Dumnezeu. Voi sunteţi ogorul lui Dumnezeu, clădirea lui Dumnezeu. (1 Corinteni 3:9)
 Intrebarea se pune, "cum facem aceasta lucrare?"
Cati constientizam ca tot ceea ce facem in aceasta lucrare la care am fost chemati, nu facem doar un simplu act de prestari servicii, nu facem ceva din lipsa de ocupatie, ci facem o slujire pentru Dumnezeu, de-aceea este atat de important ca implicarea noastra intr-o lucrare sa fie o chemare a lui Dumnezeu.
Este asemanator ca si o activitate pe care o facem pe acest pamant, pentru viata trupeasca. Daca mergi la un job doar din obligatie, ca musai si nu din placere atunci si munca depusa este pe masura dorintei. Mergi la munca si astepti sa treaca orele dar nu te intereseaza prea mult ce lasi in urma ta, incerci sa faci strict ce ti s-a incredintat(daca faci) si asta fara prea mare responsabilitate, iar daca seful nu-i de fata...."Dumnezeu cu mila", ori daca ceea ce faci iti face placere si constientizezi ca ai fost ales sa faci o lucrare, atunci pui suflet, esti cat se poate de responsabil si fie ca esti vazut de sef sau nu, tu iti faci lucrarea cat poti mai bine.
Ni s-a incredintat o lucrare in via Domnului, dar cum o facem? Cu bagare de seama sau iresponsabili?
In primul rand trebuie sa stim ca lucrarea lui Dumnezeu, TREBUIE sa fie facuta dupa voia lui Dumnezeu, iar in aceasta lucrare se cere multa ascultare si smerenie, iar daca nu suntem gasiti vrednici si responsabili pentru lucrarea incredintata, Dumnezeu isi va cauta altii lucratori, pentru ca lucrarea Lui TREBUIE sa se faca si nu sta intr-un om.
Mi-a venit in minte cuvintele din pilda vierilor,
...vă spun că Împărăţia lui Dumnezeu va fi luată de la voi şi va fi dată unui neam care va aduce roadele cuvenite.
Unde te-a asezat Dumnezeu, aduci roada? Esti constient ce responsabilitate ai primit?
 Dai dovada de seriozitate in ceea ce faci?
Poate ca ti se pare nesemnificativa lucrarea care ti-a fost incredintata, dar sa nu uitam ca daca nu vom fi gasiti vrednici si seriosi in lucrurile marunte, cum ni se va putea incredinta o lucrare mai mare? 
 
 
 

Hrana ta zilnica!

26 MARTIE
Ezechiel 25.1-17
Ca şi în cazul celorlalţi profeţi, anunţul judecăţii împotriva lui Israel este urmat acum de profeţiile împotriva naţiunilor (vezi Isaia 13-23; Ieremia 46-51). Capitolul 21 ni 1-a arătat deja pe împăratul Babilonului stând în cumpănă dacă să atace Raba fiilor lui Amon înaintea Ierusalimului (cap. 21.19-21), iar versetele 1-5 din capitolul 22 cuprindeau avertismentul că va veni pedeapsa asupra acestor descendenţi ai lui Lot, dintotdeauna vrăjmaşi lui Israel. Cruţaţi pentru o vreme, amoniţii, în loc să tragă învăţăminte, s-au bucurat cu laşitate de loviturile care se abătuseră asupra templului, asupra ţării dispreţuite a lui Israel şi asupra împărăţiei lui Iuda (v. 3,6). Ei îşi bătuseră joc de Israel în nenorocirea lui (Proverbe 17.5). Dar Domnul „îşi bate joc de cei batjocoritori", afirmă Proverbe 3.34, citat în Noul Testament: „Dumnezeu stă împotriva celor mândri, dar dă har celor smeriţi" (Iacov 4.6; 1 Petru 5.5). Şi tocmai mândria care-i caracterizează pe Amon şi pe fratele lui, Moab (Ţefania 2.8; Isaia 16.6), va fi umilită de Domnul, prin faptul că va da ţara lor în stăpânirea unor prădători nomazi (v. 4 şi 10).
Edomul şi Filistia sunt deopotrivă foarte vinovate. Şi una şi alta au profitat de ruinarea lui Israel, pentru a se răzbuna cu cruzime pentru vechile lor înfrângeri (v. 12 şi 15). La rândul lor, ele vor avea de-a face cu răzbunarea Domnului.

25 martie 2015

Dumnezeu sa binecuvinteze Egiptul!


Cui slujeşti?


Hrana ta zilnica!

25 MARTIE
Ezechiel 24.1-27

Odată cu acest capitol începe o nouă diviziune a profeţiei. Ea este datată ca o zi solemna care marchează debutul asediului final al Ierusalimului (comp. cu 2 Impăraţi 25.1). Domnul reia comparaţia cu cazanul (cap. 11.3) şi anunţă că nu numai conţinutul Său (locuitorii cetăţii) va fi consumat, ci şi cazanul însuşi (Ierusalimul cu rugina lui învechită) va fi topit în focul care se aprinde.
Ştim în ce stadiu va ajunge cetatea odată cu acest îngrozitor asediu (2 Cronici 36.19). Aceeaşi zi însă îi aduce şi lui Ezechiel personal doliul şi suferinţa: soţia îi este luată pe neaşteptate (v. 18). Astfel, prin propriile lui circumstanţe, profetul avea să-i înveţe pe fiii poporului său ce dureri urmau să se abată asupra lor atunci când Domnul avea să le ia ceea ce le era mai scump: capitala şi locaşul lor cel sfânt. Avem aici o probă a faptului că un slujitor al lui Dumnezeu nu este scutit de a avea parte de încercările la care sunt supuşi cei în mijlocul cărora trăieşte. Şi cât de multe dureri au fost partea acestui om al lui Dumnezeu! Pentru a fi „un semn" pentru poporul său (v. 27), îl vedem supunându-se la tot ceea ce îi cere Domnul 
(comp. cu Psalmul 131.2). 
Chiar fără ca Domnul să ne ceară imperios sacrificii, El să găsească în noi instrumente supuse, ucenici ascultători!

24 martie 2015

Si-n ziua fericirii, si-n ziua nenorocirii...fii fericit!

Daca tot e lejer la munca...toti citim. Unii ziare, unii pe internet, altul Biblia...dar fiecare citim.
Citind istoria lui Saul, vad ce mare putere are cantarea de lauda la adresa lui Dumnezeu.
Şi când duhul trimis de Dumnezeu venea peste Saul, David lua harpa şi cânta cu mâna lui; Saul răsufla atunci mai uşor, se simţea uşurat, şi duhul cel rău pleca de la el.
Duhul rau care era in Saul era trimis de Dumnezeu, pentru ca DUHUL DOMNULUI se departase de Saul, din pricina neascultarii Lui.
Dar nu vreau sa vorbesc despre Saul, ci ma uit la puterea pe care o are cantarea de lauda.
 
De nenumarate ori am experimentat acest lucru. Au fost situatii cand totul mergea de-a-ndoaselea in viata mea, in jurul meu, si in acele momente este drept ca nu ai puterea sa canti, dar cand am cerut Domnului sa imi dea aceasta putere si sa imi dea bucuria de a-L lauda, pot spune ca orice duh, orice amprenta a celui rau, era nimicita si inlaturata.
Nu este usor sa canti in necazuri, nu este usor cand medicul iti spune....cancer sau ciroza, nu este usor sa canti cand copiii sunt neascultatori sau ii vezi cum se departeaza de Domnul, nu este usor sa canti cand sotia iti spune simplu...plec, nu este usor sa canti cand sotul iti spune simplu..."nu te mai iubesc" sau cand financiar esti "lefter", nu este usor in niciuna din aceste situatii sau cate-or mai fi, dar cu Domnul poti.
Versurile unei cantari care mie imi place tare mult, spune: "vorbim de credinta cand suntem sus pe munte, pare usor cand necazuri nu avem, insa vin clipe grele cu incercari si ispite, atunci Domnul vede cat ne incredem in El" 
Cand toate lucrurile sunt la locul lor, toate sunt bune si frumoase si Ii declaram multa iubire lui Hristos, insa cand vin necazurile si toate lucrurile sar de pe fagasul normal, atunci incepem sa ne clatinam, sa cartim, sa fim nemultumitori. Atunci credinta noastra se clatina, iubirea pentru Domnul parca intra in pamant, ori tocmai acest lucru vrea sa-l vada Domnul, vrea sa vada reactia noastra.
Eu am experimentat aceste lucruri si va spun din propria experienta.Cu doar cativa ani in urma pot spune ca nu a fost zi in care sa nu cant cel putin 1-2 ore pe zi, deci atentie...nu sa ascult cantari...ci sa cant. Credeti ca in aceea perioada nu aveam incercari ? Oh, slava Domnului aveam cat n-au avut altii intr-o viata, dar si biruinta dupa biruinta am avut in toata aceasta perioada. Eu insumi eram uimita...
Numai ca am avut momente si cand nu am mai cantat, drept este ca si timpul nu mi-a mai permis, dar asta nu este o scuza. Nu ma intrebati...rezultatul...
Dar a trecut ceva timp, am umplut poate si un burduf cu lacrimi pana sa inteleg ca, cantarea de lauda are foarte mare putere, si slava Domnului, ca mi-a dat iarasi puterea si bucuria de a canta. Am aceleasi probleme, poate doar natura lor difera, neajunsuri...? Oh, slava Domnului mai tot timpul sunt "la blana" financiar, dar CANT. Copiii razvartiti? Doar fac parte din aceeasi generatie a "butoanelor", dar cu toate acestea...CANT, si voi canta cate zile voi avea. Voi canta indurarea Domnului si voi lauda binefacerile Lui, chiar daca ingaduie sa trec si prin vai adanci. El ma face sa imi amintesc ca si atunci cand eram pe munte, tot El mi-a dat bucuria pe care am avut-o pe culmi, dar si valea este ingaduita de El, si slava LUI ca, si in vale EL este cu mine.
Ai probleme...? 
Lauda-L pe Domnul! 
Solomon  spunea:
În ziua fericirii, fii fericit, şi în ziua nenorocirii, gândeşte-te că Dumnezeu a făcut şi pe una şi pe cealaltă, pentru ca omul să nu mai poată şti nimic din ce va fi după el.

 

JESUS,Yahweh, is coming Again!

De cateva zile ascult acesta cantare intr-un, o ascult acasa, o ascult la munca, o ascult oriunde
Nu am cuvinte de multumire, de lauda la adresa lui Dumnezeu, pentru ca si-n zile cu soare, si-n zile cu nori si furtuna, El nu m-a parasit si ma iubeste.
Ascultand aceasta piesa, cu aceste cuvinte minunate, n-as putea si nici nu vreau sa ma mai gandesc la altceva decat la Mirele meu drag pe care Il astept sa revina. Abia astept sa-I cant cu miile de ingerii, sa laud si sa-I inalt Numele-I Sfant.
JESUS,Yahweh, is coming Again!

Hrana ta zilnica!

24 MARTIE
Ezechiel 22.1-31

Ierusalimul este numit aici „cetatea sângeroasă" (v. 2). Toate clasele erau vinovate. Căpeteniile, asemeni unor lupi, vărsaseră sânge, călcaseră legea în toate felurile, distruseseră sufletele (v. 6,27); preoţii profanaseră lucrurile sfinte (v. 26); profeţii mincinoşi jefuiseră lucrurile de preţ, devoraseră sufletele (v. 25,28); poporul, de asemenea, prăduise şi asuprise pe cel nevoiaş şi sărac (v. 29). Zadarnic căutase Domnul un om care „să repare zidul” şi care, precum Moise, „să stea la spărtură" înaintea Lui pentru ţară (v. 30; Psalmul 106.23)!
Această dublă funcţie, de a veghea şi de a se ruga, corespunde misiunii creştinului! A veghea, pentru a împiedica pătrunderea răului şi a lumii în adunare şi în inimile noastre, şi a mijloci în rugăciune, pentru mărturia Domnului.
Importanţa pe care Domnul o acordă separării alor Săi este subliniată încă o dată de întreg capitolul 23. Sub imaginea crimelor comise de Ohola (Samaria sau cele zece seminţii) şi de Oholiba (Ierusalimul şi Iuda), Dumnezeu ne vorbeşte de alianţele vinovate încheiate de Israel cu ţările vecine: Egiptul, Asiria, Babilonul, precum şi de pedepsirea Israelului prin acestea. Atunci când un creştin întreţine legături cu lumea, adesea îşi va primi pedeapsa tocmai prin intermediul lumii.

23 martie 2015

Pot sa mor Eu, in locul ei?

Dumitru Gologan nu mai are nici lacrimi şi nici glas să-şi plângă copilul, aflat într-o închisoare de maximă siguranţă la mii de kilometri depărtare. Cu vocea stinsă, tatăl lui Ionuţ ne-a spus la telefon: “Domnule reporter, eu, cum să vă spun, sunt disperat să-mi aduc copilul în ţară cum oi putea. Şi dacă justiţia va dispune, să facă 10 ani sau 20 de ani de puşcărie, dar aici în ţară. Cât despre mine, aş fi dispus să fac eu puşcăria lui. Să mă mă execute pe mine în locul lui! Să mă omoare, să mă spânzure pe mine şi să trăiască el! Sunt disperat şi nu mai ştiu ce să fac, domnule reporter”. 
http://www.realitatea.net/
Acesta este strigatul unui tata. Fiul sau este condamnat la moarte, iar el este disperat. Disperat pentru ca il iubeste, este tanar, viata ii sta in fata si nu vrea sa moara.
Citind acest articol, mi s-a dus gandul la Domnul Isus.
Cat de mare este dragostea Sa pentru mine, incat a ales sa moara pentru mine?
Poate ca multi ar spune, "cum, tu erai condamnata la moarte?"
DA, eu am fost condamnata la moarte datorita pacatelor mele. Scriptura spune; "Fiindca plata pacatului este moartea", ori eu am pacatuit de mii de ori. Si totusi, Cineva a spus, "merg Eu, in locul ei"
A mers in locul meu ca eu sa am viata.
Adevărat, adevărat vă spun că cine crede în Mine are viaţa veşnică. (Ioan 6:47)
Nu-i asa ca este minunat?
Ne bucuram cand suntem iertati de o mica datorie financiara, dar sa fim iertati de "moarte"....!?
Cand Tatal a pus o intrebare in cer, "CINE...?", Isus a raspuns, "EU"
EL a luat toata pedeapsa asupra Lui, si nu numai a mea, ci a intregii lumi. A luat asupra Sa si pacatul meu, dar si pacatul tau.

Aceeasi intrebare ca si David imi pun si eu, "Cum voi putea rasplati vreodata ceea ce a facut pentru mine si cum voi rasplati Domnului toate binefacerile Lui?"

Voi înălţa paharul izbăvirilor şi voi chema Numele Domnului!

Hrana ta zilnica!

23 MARTIE
Ezechiel 20. 45-49; 21.1-32
„Nu vorbeşte el în parabole?" (cap. 20.49), se spunea despre Ezechiel cu un oarecare dispreţ. Limbajul său părea dificil poporului doar pentru că acesta nu voia să înţeleagă. Tot aşa şi astăzi, cei necredincioşi invocă cu încăpăţânare dificultăţi ale Cuvântului şi se folosesc de ele ca de un pretext pentru a evita să i se supună.
În temutul capitol 21, sabia, cea dintâi dintre cele patru judecăţi devastatoare (vezi capitolul 14.21), iese din teacă pentru a pedepsi. Pentru a o mânui, Domnul Se foloseşte de împăratul Babilonului, pe care-1 vedem la răscruce, ocupat să-şi consulte dumnezeii (v. 21).
Va începe el prin a ataca Ierusalimul, sau Raba fiilor lui Amon? În ochii lui Iuda, această ghicire părea falsă şi fără valoare (v. 23). Şi totuşi, ea era! Domnul însă, Cel care domină aceste lucruri, a hotărât distrugerea Ierusalimului (v. 27) şi sfârşitul împărăţiei. Coroana va fi îndepărtată de la „cel necurat, cel rău, mai-mare al lui Israel" (v. 25; cel necurat este cel care calcă în picioare binecuvântările lui Dumnezeu: comp. cu cap. 22.26 şi cu exemplul lui Esau, în Evrei 12.16).
De atunci încolo nu va mai fi niciun descendent al lui David pe tron, până la venirea lui Hristos, a „Aceluia Căruia Îi aparţine dreptatea" (v. 27).

22 martie 2015

Urca pe munte si vei vedea ce gasesti!

Cantam de atatea ori si imi place tare mult cantarea aceasta inspirata dintr-un psalm a lui David care spune:
"Inima mea tânjeşte după curţile tale
Sufletul meu suspină după-al Tău locaş
Mi se topesc oasele de dor după Tine
Iar ochii-mi plâng neîncetat"
 Tanjeste, suspina, se topesc, plang....dupa Domnul!
David spunea: "Îmi însetează sufletul după Tine, îmi tânjeşte trupul după Tine, într-un pământ sec, uscat şi fără apă"
Pe de alta parte Isus spune: "„Dacă însetează cineva, să vină la Mine şi să bea"
Orice crestin trebuie sa fie setos dupa Dumnezeu sa tanjim sa-L simtim si sa gustam din El, numai ca ca "aici in valea" in care ne gasim este greu sa-L atingem, trebuie sa urcam pe munte sa-L putem vedea, "Suie-te pe un munte înalt", spune prorocul Isaia cap.40.
Nu locuiesc la munte, insa am avut harul sa merg de multe ori la munte. Niciodata n-am sa pot uita acele plimbari prin zona muntoasa. Taria si prospetimea  aerului curat, mirosul proaspat al naturii, roua de dimineata care umezeste si invioreaza orice fir de iarba, rasaritul soarelui si frumosul apus.
Toate acestea ma fac sa doresc muntele.

Valea nu-mi poate oferi ceea ce-mi ofera muntele. Niciodata!
De-aceea tanjesc sa ajung pe munte!
Si-n viata noastra de crestin locuim tot in vale, acum locuim in valea plangerii, insa asemeni psalmistului trebuie sa tanjim, sa suspinam si sa plangem dupa Izvorul care ne da viata, care ne aduce inviorarea sufletului insetat. De prea multe ori ne multumim cu oferta care este in vale, si valea nu ofera nimic bun. Ne multumim sa ne hranim sufletele cu faramiturile care cad de la masa imparatilor acestei lumi, in loc sa stam la masa cu Imparatul, Imparatilor. Umblam imbracati cu  haine(spirituale) ponosite si pline de praful acestei lumi, in loc sa punem pe noi haine imparatesti.
„Mă bucur în Domnul, şi sufletul Meu este plin de veselie în Dumnezeul Meu; căci M-a îmbrăcat cu hainele mântuirii, M-a acoperit cu mantaua izbăvirii, ca pe un mire împodobit cu o cunună împărătească şi ca o mireasă împodobită cu sculele ei..." Isaia 61:10

Faptul ca inca suntem in viata este o mare binecuvantare ca ne putem bucura de anul de indurare al Domnului.

„Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, căci Domnul M-a uns să aduc veşti bune celor nenorociţi: El M-a trimis să vindec pe cei cu inima zdrobită, să vestesc robilor slobozenia, şi prinşilor de război, izbăvirea; să vestesc un an de îndurare al Domnului şi o zi de răzbunare a Dumnezeului nostru; să mângâi pe toţi cei întristaţi; să dau celor întristaţi din Sion, să le dau o cunună împărătească în loc de cenuşă, un untdelemn de bucurie în locul plânsului, o haină de laudă în locul unui duh mâhnit, ca să fie numiţi „terebinţi ai neprihănirii”, „un sad al Domnului”, ca să slujească spre slava Lui.”
Urcati pe munte, cautati-L pe Domnul, hraniti-va cu mana care vine din cer, respirati aerul curat si lasati-va stropiti cu undelemnul sfant.
Iata binecuvantarea rostita de Moise catre Iosif:
Ţara lui va primi de la Domnul, ca semn de binecuvântare, cel mai bun dar al cerului, roua, cele mai bune ape care sunt jos, cele mai bune roade ale soarelui, cele mai bune roade ale fiecărei luni,
cele mai bune roade din munţii cei vechi, cele mai bune roade de pe dealurile cele veşnice,
  cele mai bune roade ale pământului şi din tot ce cuprinde el.

Cât de scumpă este bunătatea Ta, Dumnezeule! La umbra aripilor Tale găsesc fiii oamenilor adăpost.
Se satură de belşugul Casei Tale, şi-i adăpi din şuvoiul desfătărilor Tale.
Căci la Tine este izvorul vieţii; prin lumina Ta vedem lumina.
 Dragul meu cititor, nu vrei sa urci pe munte? Acolo este Domnul, acolo este Izvorul care da viata, izvorul din care curge Apa Vietii.
„Dacă însetează cineva, să vină la Mine şi să bea" 

Hrana ta zilnica!

22 MARTIE
Ezechiel 20.1-44

Dumnezeu îi conduce pe ai Săi în pustiu nu numai pentru a le vorbi, ci şi atunci când vrea să-i disciplineze. Şi înţelegem de ce. Aşa cum părinţii nu-şi corectează copiii înaintea străinilor, ci îi iau deoparte, tot aşa şi disciplina aceasta este o chestiune care-i priveşte pe Dumnezeu şi pe răscumpăraţii Lui şi în care lumea nu trebuie implicată. In mod regretabil, noi ne temem adesea să rămânem singuri cu Domnul, din cauza unei stări rele a conştiinţelor noastre, şi de aceea căutăm să evadăm în vâltoarea vieţii cotidiene. Cu toate acestea, este absolut obligatoriu ca cei credincioşi să fie „curăţiţi". Dumnezeu nu poate tolera la ei niciun compromis, niciun amestec. Cât despre cei care nu vor să-L asculte, n-au decât să slujească idolilor lor (v. 39; comp. cu Osea 4.17 şi cu Apocalipsa 22.11), dar să nu caute să pară că slujesc şi Domnului!
Ştim că toată generaţia oamenilor de război din Israel a murit în pustiu şi că numai copiii mici au intrat în Canaan (Deuteronom 2.14). Din nou, când va veni ceasul să fie adunate cele zece seminţii, în prezent risipite între naţiuni, Dumnezeu îi va lovi pe răzvrătiţii care nu vor fi intrat în ţara Lui. Numai după aceea El va putea primi jertfele poporului Său şi-Şi va găsi plăcerea în el (v. 40,41; Maleahi 3.4).