Versetul zilei

3 august 2013

Hrana ta zilnica!

3 August
2 Împăraţi 18.1-12
De acum încolo, până la sfârşitul acestei cărţi, istoria îl priveşte numai pe Iuda. Dumnezeu urmează să recapituleze cu tristeţe toate păcatele poporului Său. Dar acum găseşte plăcere să ne vorbească despre un împărat credincios. Domnia lui Ezechia ocupă nu mai puţin de unsprezece capitole din Biblie (de la 18 la 20; 2 Cronici 29 la 32; Isaia 36 la 39); este ca şi cum lui Dumnezeu I-a plăcut, în timpuri de ruină şi înainte să abordeze un capitol chiar mai sumbru, să zăbovească asupra vieţii slujitorului Său evlavios. Până la el, referirile despre cele mai bune domnii au inclus întotdeauna această rezervă: „Numai că înălţimile n-au fost înlăturate". 
Aceste înălţimi, pe care poporul oferea sacrificii (fie Domnului, fie, mai târziu,
idolilor), continuaseră să existe, în semn de neascultare faţă de Deuteronom 12. Ele ne reamintesc de toate tradiţiile şi superstiţiile care au înlocuit în creştinătate învăţăturile Bibliei cu privire la adorare.
 Veneraţia cu care a fost înconjurat şarpele de bronz ne reaminteşte de faptul că însăşi crucea a devenit pentru mulţi un obiect de idolatrie. Ezechia îndepărtează, sfărâmă, taie în bucăţi (v. 4).
Apoi scutură jugul asirian şi triumfă asupra filistenilor, după cum profeţise Isaia (Isaia 14.28 ...)

2 august 2013

Florin Ianovici - Credinţa în secolul XXI - Invitat în emisiune la Nasul...

Un interviu care merita vizionat !

Hrana ta zilnica !

2 August
2 Împăraţi 17.1-41
Osea, ucigaşul şi succesorul lui Pecah, va fi ultimul împărat al lui Israel. Amânarea acordată de Domnul timp de câţiva ani nu a adus nici un profit. Cel de-al nouălea an al domniei lui Osea marchează, împreună cu cucerirea Samariei, deportarea tuturor celor zece seminţii. Însă Domnul, în dreptatea Lui, n-a dorit să facă acest pas final fără să stabilească încă o dată şi într-o manieră indiscutabilă vina lui Israel. Versetele de la 7 la 18 constituie acuzarea sigură din partea Domnului vizavi de acest popor nefericit. Tot aşa va fi şi înaintea scaunului de judecată. Morţii nu vor fi judecaţi fără ca acele cărţi de aducere-aminte ale lucrărilor lor să fie deschise, spre completa lor descumpănire (Apocalipsa 20.12, 13).
Împăratul Asiriei a procedat la un schimb de populaţii. Este jalnic să vezi, de aici înainte, frumoasa ţară a Canaanului ocupată din nou de naţiuni idolatre, chiar dacă, în afară, acestea au învăţat să se teamă de Domnul şi au adăugat închinarea către El la cultul propriilor dumnezei! (v. 23-34).
Am ajuns acum la momentul despre care, prin gura profetului Osea, Domnul a pronunţat asupra lui Israel solemnul „Lo-Ami": «Nu sunteţi poporul meu!», cu reciproca: „Eu nu voi fi Dumnezeul vostru" (Osea 1.9, 10).

1 august 2013

Incalcarea celor zece porunci!

„Învăţătorule, care este cea mai mare poruncă din Lege?” Isus i-a răspuns: 
„Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău.”
 Aceasta este cea dintâi şi cea mai mare poruncă.
Matei 22:36-38

Citeam azi de dimineata acest cuvant. In Biblie sunt multe porunci date, dar dintre toate si ce mai insemnata porunca este aceasta: 
„Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău.”
Multi poate vin si spun...dar eu Il iubesc pe Dumnezeu..!
Iubirea adevarata nu sta doar intr-o declaratie. Iubirea pentru Dumnezeu trebuie sa fie mai presus de orice iubire. Iubirea pentru El izvoraste dintr-o inima sincera si curata, este o iubire care izvoraste din Insusi Dumnezeu.Atunci cand Il iubim din toata inima ne dorim prezenta Lui in fiinta noastra zi de zi.
A-l iubi pe Dumnezeu din tot sufletul, implica o anumita atitudine in comportamentul nostru, in vorbirea noastra, o atitudine respectabila in fiecare clipa. Adeseori comportamentul nostru e mai degraba ceva fortat, ceva care parca suntem nevoiti sa facem, nu ca ceva facut de placere. 
Biblia spune ca, iubindu-L pe  Dumnezeu vom pazi poruncilor Lui. 
Daca luam fiecare porunca in parte si o analizam in viata noastra, constatam cu tristete ca deseori a fost incalcata.
Sa nu ai alti Dumnezei.....poate copilul tau l-ai pus mai presus decat DUMNEZEU, poate cariera ta e mai importanta decat DUMNEZEU, poate banii, poate sotul sau sotia....nu stiu ce "dumnezei" ai in viata ta, dar stiu ca deseori  Dumnezeu a fost  lasat mai la urma...
Sa nu-ti faci chip cioplit...icoana la care te inchini ai pus-o mai presus de Dumnezeu. Porti in portmoneu sau in masina o anumita iconita care crezi ca te va pazi de rau de accidente....dar oare nu ti-ai facut doar un chip caruia te inchini?
Sa nu iei in desert NUMELE DOMNULUI...oare de cate ori nu este folosit Numele Domnului in desert, oare de cate ori nu este injurat Numele LUI? Ceea ce este curios, este faptul ca niciodata nu am auzit pe nimeni sa-l injure pe Satana, in schimb Dumnezeu este injurat in fiecare clipa. Oare nu este luat Numele Domnului in desert?
Adu-ti aminte de ziua de odihna...! Nu mai este nevoie sa spun ca pentru multi ziua aceasta nu exista, indiferent ca e vorba de sambata sau duminica. De luni si pana luni ...se munceste doar pentru trup... Oare nu calcam si aceasta porunca..?
Cinsteste-l pe tatal tau si pe mama ta ...! Oh, Doamne ai mila....!
Aici ar putea fi spuse atatea lucruri...
Cand nesocotesti invatatura lor si nu mai ai nici un respect...oare prin aceasta ii cinstim pe parinti?
Nu mai vorbim ca aceasta porunca este si insotita si de o fagaduinta...."daca vrei sa fii fericit".
Vrei sa fii fericit? Cinsteste-i pe acei care ti-au dat viata, este porunca Domnului si nu a mea!
Sa nu ucizi..!....oare printr-o vorba spusa intr-un moment nepotrivit si cu rautate nu am ucis pe aproapele nostru? A ucide nu inseamna a lua arma si a-i pune-o la tampla....si sufletul poate fi ucis...
Oare cand ti-a spus medicul ca o sa mai ai un copil....si tu deja aveai 2-3....ai hotarat ca nu mai este cazul sa vina inca unul....nu ai ucis?
Doamne indura-te!
Sa nu preacurvesti...!...oare chiar nu am facut-o niciodata...? Isus spune in Matei,
Aţi auzit că s-a zis celor din vechime: „Să nu preacurveşti.”
 Dar Eu vă spun că oricine se uită la o femeie ca s-o poftească, a şi preacurvit cu ea în inima lui. Si versetul e valabil si pentru partea feminina....
Oare nu am calcat niciodata aceasta porunca?
Sa nu furi...!
Traim  intr-o lume in care daca esti cinstit...esti sarac!
Dar  Biblia scrie clar, sa nu furi. Furi...faci avere, nu furi...esti sarac, dar cinstit.
Ce alegi?
Sa nu marturisesti stramb... adica sa nu minti !
Astazi traim intr-o lume a minciunii. Minciuna a  ajuns un mod de viata. 
Cunosc persoane care mint si iarasi mint. Nu poate trece ziua pana nu aduc celui rau jertfa aceasta prin neadevarul pe care il rostesc.
Ti-ai facut un mod de viata de a  nu spune adevarul? Indiferent in ce conjunctura este folosita, fie ca te salveaza de la ceva, fie ca minti de placere...MINCIUNA tot incalcarea poruncii lui Dumnezeu este, si este PACAT.
Ioan 8:44

Voi aveţi de tată pe diavolul; şi vreţi să împliniţi poftele tatălui vostru. El de la început a fost ucigaş; şi nu stă în adevăr, pentru că în el nu este adevăr. Ori de câte ori spune o minciună, vorbeşte din ale lui, căci este mincinos şi tatăl minciunii.
Sa nu poftesti nevasta aproapelui si nici casa aproapelui...!
Oare niciodata nu am poftit? Oare nu am fost niciodata invidiosi ca vecinul are casa mai mare sau masina mai buna?
Iata ca, daca analizam porunca cu  porunca...constatam ca fiecare din noi avem nevoie de pocainta, fie ca am incalcat una, doua sau zece.
Domne ajuta-ne sa ne pocaim!


Hrana ta zilnica!

1 August
2 Împăraţi 16.1-20
În timpul domniei lui Ahaz în Iuda (şi a lui Pecah în Israel), în istorie îşi face apariţia Asiria. Dumnezeu urmează s-o folosească drept „nuiaua mâniei" Lui (Isaia 10.5), pentru a-1 împrăştia pe Israel şi pentru a-1 pedepsi pe Iuda. În faţa acestei intervenţii de temut, Ahaz acţionează, fără dubiu, ca un adevărat politician, dar neţinând cât de puţin seama de voia Domnului. Totuşi, cea mai minunată dintre revelaţii lui îi fusese oferită, după cum învăţăm de la Isaia, cel care a profeţit în timpul domniei lui (Isaia 7.14): „Iată, fecioara va rămâne însărcinată şi va naşte un Fiu şi-I va pune numele Emanuel. Există mulţi oameni şi în zilele noastre care au auzit vestea cea bună a naşterii Mântuitorului, dar au refuzat acest Dumnezeu venit pentru a fi „cu noi".
Ahaz îşi ia libertatea de a schimba orice în casa Domnului. El dispune confecţionarea unui altar mai mare: oamenii găsesc mereu că ce a stabilit Dumnezeu este prea strâmt. Apoi împăratul lipsit de evlavie îndepărtează altarul pentru sacrificii: valoarea ispăşirii, eficacitatea crucii sunt negate. Apoi îndepărtează temelia lighenelor şi a mării: adică suprimă judecata de sine. În final modifică pridvorul şi intrarea „din cauza împăratului Asiriei" (v. 18): imagine a acelei religii care place lumii şi care-şi deschide larg porţile către ea.

31 iulie 2013

Hrana ta zilnica!

31 Iulie
2 Impăraţi 15.23-38
Toate avertismentele lui Dumnezeu, incluzând tăcerea Lui, au fost zadarnice pentru a trezi conştiinţa poporului Său. În cele din urmă soseşte ceasul când actul final de disciplină trebuie adus la îndeplinire, ceea ce implică acum împrăştierea lor printre naţiuni. Aceasta a fost pedeapsa extremă, preconizată încă de la începutul istoriei lui Israel (Levitic 26.33; Deut. 28.64), întârziată timp de secole datorită răbdării divine. Putem să ne gândim la cât de mult a costat această decizie pentru ininra lui Dumnezeu. El îl scosese pe acest popor din Egipt. îi adunase, îi pusese deoparte şi-i condusese într-o ţară bună. Şi, iată, acum trebuie să-Şi contramandeze lucrarea şi să-1 pună pe acest popor demn de plâns din nou sub jugul din care-i scosese (Ier. 45.4). Dar, ca o ultimă resursă a harului, deportarea nu primeşte încă începerea executării. Este încă loc pentru pocăinţă.
Să remarcăm că printre primele victime figurează locuitorii Galaadului. Numeri 32 a relatat opţiunea dezastruoasă a celor două seminţii şi jumătate, care se aşezaseră dincolo de Iordan din cauza intereselor lor materiale. Descendenţii lor seceră acum consecinţele tragice ale acelui fapt.
În Iuda împărătesc succesiv credinciosul Iotam, apoi fiul său, Ahaz, care este, prin contrast, unul dintre cei mai răi împăraţi.

30 iulie 2013

Patru promisiuni !

  Indiferent prin ce situatie treci azi, vreau sa stii ca Dumnezeu are pentru tine patru  promisiuni minunate.
  1. "Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului.”
  2. "...ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său"
  3. "Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri"
  4. "Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, Părintele îndurărilor şi Dumnezeul oricărei mângâieri, care ne mângâie în toate necazurile noastre..."
 Ma intreb acum...mai are rost sa ne ingrijoram de ceva...?

Sufletul meu suspina si tanjeste dupa curtile Domnului.

Cat de placute sunt locasurile Tale, Doamne al Ostirilor! Sufletul meu suspina si tanjeste dupa curtile Domnului. 
 Psalmul 84:1-2/a
Stiu ca Dumnezeu este pretutindeni, la munca, acasa, in masina, in oras, insa trebuie sa recunosc ca nicaieri nu ma simt asa bine, cum ma simt in Casa Domnului. Fiind  destul de racita, saptamana trecuta nu am reusit marti si joi sa ajung la partasie la adunare, vreau sa va spun ca asa am simtit in suflet un gol si ma simteam de parca nu am fost de luni si luni....desi am urmarit programul live de acasa.Locul acela, ma face in mod special sa ma simt atat de aproape de Domnul, atat de aproape...
Suspina si tanjeste...!
Cand  ne dorim un lucru cu ardoare, suspinam si tanjim sa avem acel lucru si pana ce nu il capatam nu incetam a suspina. Daca acel lucru observam ca ne face bine, tanjim in permanenta sa il avem. Cam asa este si in viata spirituala.
Mie, Domnul mi-a facut mult bine, de-aceea tanjesc sa Il am alaturi de mine, sa Il am aproape in fiecare clipa.
Trupul  inseteaza zi de zi, si tot asa, zi de zi ii dam sa bea, la fel si sufletul nostru inseteaza dupa Cuvantul lui Dumnezeu.Isus este apa vietii, si din El curg rauri de apa vie.
Apoi mi-a zis: „S-a isprăvit! Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul. Celui ce îi este sete îi voi da să bea fără plată din izvorul apei vieţii.

Hrana ta zilnica !

30 Iulie
2 Impăraţi 15.1-22
Azaria (sau Ozia), despre care 2 Cronici 26 ne oferă informaţii detaliate, a sfârşit trist, după o domnie de cincizeci şi doi de ani. Avusese un început bun. La fel se întâmplase mai înainte şi cu tatăl şi cu bunicul său. Să ne amintim că un început bun în viaţa creştină nu ne garantează o viaţă fericită până la sfârşit. Să nu ne sprijinim niciodată pe credincioşia noastră trecută sau prezentă, ci pe Domnul, care singur poate să ne păzească de orice cădere (Iuda 24).
In timpul acestei vieţi lungi a lui Azaria, la tronul lui Israel urcă, rând pe rând, Zaharia (al patrulea şi ultimul descendent al lui Iehu), apoi Şalum, Menahem, Pecahia şi Pecah. „A făcut
ce este rău, ... nu s-a depărtat de păcatele lui Ieroboam ..." constituie refrenul trist care rezumă aceste domnii succesive. Este puţin important cât a reţinut istoria lumii despre ei; ceea ce contează pentru întreaga viaţă a unui om, inclusiv pentru a mea şi a ta, este aprecierea divină. „Şi-au pus împăraţi, dar nu prin Mine" (Osea 8.4). 
Este un fapt solemn să vedem, în această perioadă finală a istoriei împărăţiei lui Israel, cum Domnul, obosit de atâta necredincioşie, îşi abandonează poporul, lăsându-1 singur (Osea 4.17).

29 iulie 2013

Nu mai ai nevoie de card, in curand platile se vor face cu propria fata!

In primul rand vreau sa multumesc Domnului ca mi-a dat o noua zi de viata.Imi doresc ca si aceasta zi sa fie traita doar pentru El.
Fiind plecata in acest weekend si revenind doar ieri spre seara, ca sa pot prinde serviciul de seara de la biserica, prea mult nu am apucat sa citesc sau sa scriu pe blog, insa azi de dimineata mi-a tras atentia o stire pe care vreau sa o impartasesc cu voi. Citind unul din site-ul de stiri am gasit urmatorul titlu:


E uluitor ce se întâmplă! Poţi să-ţi arunci cardul la gunoi pentru că nu vei mai avea nevoie de el
 

Îţi poţi pierde oricând portofelul sau cardul, dar e destul de dificil să îţi pierzi propria faţă. Aceasta este motivaţia din spatele start-up-ului finlandez Uniqul, care testează un sistem ce permite utilizatorilor să realizeze plăţi cu faţa.
O tabletă Uniqul, amplasată în staţiile de check-out, va face o poză clientului când acesta se apropie. În câteva secunde, tableta procesează datele biometrice pentru a localiza un cont individual din baza de date, care poate fi înregistrat cu orice card de credit, spune Uniqul. Clientul nu trebuie decât să apese pe butonul OK pentru confirmarea plăţii, scrie capital.ro.

Compania se aşteaptă să lanseze sistemul pe culoarele de ieşire şi pe terminalele de plăţi din Helsinki.
Fizicianul David Brin spunea recent că lucrurile pe care le purtăm cu noi pentru a ne identifica – cardul de credit, permisul de conducere – sunt "obiecte pentru reputaţie" care nu vor mai fi necesare în viitorul apropiat, pe măsură ce tehnologia învaţă să citească datele pe care le purtăm pe propria faţă.

Hrana ta zilnica !

29 Iulie
2 Impăraţi 14.17-29
Nu se spune nimic despre ultimii cincisprezece ani ai vieţii lui Amaţia. Ani pierduţi! Nimic nu merită să fíe menţionat de către Dumnezeu! Oare nu există astfel de perioade şi în propriile noastre vieţi? Ca şi tatăl său Ioas, Amaţia moare de o moarte violentă - sfârşit trist pentru omul care „s-a abătut de la a-L urma pe Domnul" (2 Cronici 25.27)! Fiul său, Azaria (în altă parte numit Ozia, vezi 2 Cronici 26.1), i-a urmat la tron la vârsta de şaisprezece ani, în timp ce în Israel se desfăşoară lunga domnie a celui de-al treilea descendent al lui Iehu: Ieroboam II. Ultimul, asemenea predecesorilor, păstrează ataşamentul faţă de viţelul de aur al lui Ieroboam I. Totuşi, în îndurarea Lui, Dumnezeu continuă să-Şi salveze poporul, chiar prin intermediul acestui împărat rău. Câtă răbdare şi ce mişcătoare sunt pentru inimi cuvintele: ..Domnul nu zisese că va şterge de sub ceruri numele lui Israel" (v.27; cap. 13.23). Dumnezeu, constrâns să acţioneze prin judecată, Se grăbeşte să folosească orice posibilitate a harului pe care legământul dreptăţii Sale I-1 permite.
El continuă să trimită profeţi în timpul acestei domnii: pe Osea, pe Amos şi pe lona, care este menţionat aici (v.25). Dumnezeu înmulţeşte avertismentele. În epistola către Evrei ne spune că „a vorbit odinioară în multe rânduri şi în multe feluri părinţilor prin profeţi". Dar acum nouă ne-a vorbit în Fiul Său (Evrei 1.1,2).

28 iulie 2013

Hrana ta zilnica !

28 Iulie
2 Impăraţi 14.1-16
Amaţia, fiul lui Ioas, urcă pe tronul lui Iuda în acelaşi timp în care Ioas, fiul lui Ioahaz, ocupă tronul lui Israel. Remarcăm încă o dată buna influenţă a unei mame din poporul lui Dumnezeu (v.2).
Despre noul împărat se spun lucruri bune; este amintită în special preocuparea lui de a asculta de Cuvântul lui Dumnezeu (v.6; vezi Deuteronom 24.16). „Dar nu ca David, tatăl său", se spune în v.3, făcându-se apel la exemplul împăratului preaiubit.
Etalonul la care se raportează cel credincios este întotdeauna Isus, Modelul desăvârşit. Aşa cum suntem îndemnaţi în prima epistolă a lui Ioan, trebuie să ne reîntoarcem la „ce era de la început". Acestea sunt primele cuvinte ale epistolei. Şi care sunt ultimele ei cuvinte? „ Copilaşilor, păziţi-vă de idoli". Cartea 2 Cronici (25.14) ne spune că Amaţia, după victoria sa asupra edomiţilor, îşi stabileşte idolii acestora ca dumnezei. Câtă nerecunoştinţa faţă de Domnul care-i dăduse victoria asupra acestui popor! Înfrângerea usturătoare suferită de Amaţia înaintea lui Ioas, împăratul lui Israel, este tocmai consecinţa acestei idolatrii şi a orgoliului pe care Ioas însuşi i-1 identifică (v.10). Dacă ne atribuim nouă înşine meritul de a fi victorioşi, Dumnezeu va permite să pierdem bătălia următoare, ca să ne înveţe să nu contăm pe nimeni, decât pe El.