Versetul zilei

1 august 2013

Incalcarea celor zece porunci!

„Învăţătorule, care este cea mai mare poruncă din Lege?” Isus i-a răspuns: 
„Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău.”
 Aceasta este cea dintâi şi cea mai mare poruncă.
Matei 22:36-38

Citeam azi de dimineata acest cuvant. In Biblie sunt multe porunci date, dar dintre toate si ce mai insemnata porunca este aceasta: 
„Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău.”
Multi poate vin si spun...dar eu Il iubesc pe Dumnezeu..!
Iubirea adevarata nu sta doar intr-o declaratie. Iubirea pentru Dumnezeu trebuie sa fie mai presus de orice iubire. Iubirea pentru El izvoraste dintr-o inima sincera si curata, este o iubire care izvoraste din Insusi Dumnezeu.Atunci cand Il iubim din toata inima ne dorim prezenta Lui in fiinta noastra zi de zi.
A-l iubi pe Dumnezeu din tot sufletul, implica o anumita atitudine in comportamentul nostru, in vorbirea noastra, o atitudine respectabila in fiecare clipa. Adeseori comportamentul nostru e mai degraba ceva fortat, ceva care parca suntem nevoiti sa facem, nu ca ceva facut de placere. 
Biblia spune ca, iubindu-L pe  Dumnezeu vom pazi poruncilor Lui. 
Daca luam fiecare porunca in parte si o analizam in viata noastra, constatam cu tristete ca deseori a fost incalcata.
Sa nu ai alti Dumnezei.....poate copilul tau l-ai pus mai presus decat DUMNEZEU, poate cariera ta e mai importanta decat DUMNEZEU, poate banii, poate sotul sau sotia....nu stiu ce "dumnezei" ai in viata ta, dar stiu ca deseori  Dumnezeu a fost  lasat mai la urma...
Sa nu-ti faci chip cioplit...icoana la care te inchini ai pus-o mai presus de Dumnezeu. Porti in portmoneu sau in masina o anumita iconita care crezi ca te va pazi de rau de accidente....dar oare nu ti-ai facut doar un chip caruia te inchini?
Sa nu iei in desert NUMELE DOMNULUI...oare de cate ori nu este folosit Numele Domnului in desert, oare de cate ori nu este injurat Numele LUI? Ceea ce este curios, este faptul ca niciodata nu am auzit pe nimeni sa-l injure pe Satana, in schimb Dumnezeu este injurat in fiecare clipa. Oare nu este luat Numele Domnului in desert?
Adu-ti aminte de ziua de odihna...! Nu mai este nevoie sa spun ca pentru multi ziua aceasta nu exista, indiferent ca e vorba de sambata sau duminica. De luni si pana luni ...se munceste doar pentru trup... Oare nu calcam si aceasta porunca..?
Cinsteste-l pe tatal tau si pe mama ta ...! Oh, Doamne ai mila....!
Aici ar putea fi spuse atatea lucruri...
Cand nesocotesti invatatura lor si nu mai ai nici un respect...oare prin aceasta ii cinstim pe parinti?
Nu mai vorbim ca aceasta porunca este si insotita si de o fagaduinta...."daca vrei sa fii fericit".
Vrei sa fii fericit? Cinsteste-i pe acei care ti-au dat viata, este porunca Domnului si nu a mea!
Sa nu ucizi..!....oare printr-o vorba spusa intr-un moment nepotrivit si cu rautate nu am ucis pe aproapele nostru? A ucide nu inseamna a lua arma si a-i pune-o la tampla....si sufletul poate fi ucis...
Oare cand ti-a spus medicul ca o sa mai ai un copil....si tu deja aveai 2-3....ai hotarat ca nu mai este cazul sa vina inca unul....nu ai ucis?
Doamne indura-te!
Sa nu preacurvesti...!...oare chiar nu am facut-o niciodata...? Isus spune in Matei,
Aţi auzit că s-a zis celor din vechime: „Să nu preacurveşti.”
 Dar Eu vă spun că oricine se uită la o femeie ca s-o poftească, a şi preacurvit cu ea în inima lui. Si versetul e valabil si pentru partea feminina....
Oare nu am calcat niciodata aceasta porunca?
Sa nu furi...!
Traim  intr-o lume in care daca esti cinstit...esti sarac!
Dar  Biblia scrie clar, sa nu furi. Furi...faci avere, nu furi...esti sarac, dar cinstit.
Ce alegi?
Sa nu marturisesti stramb... adica sa nu minti !
Astazi traim intr-o lume a minciunii. Minciuna a  ajuns un mod de viata. 
Cunosc persoane care mint si iarasi mint. Nu poate trece ziua pana nu aduc celui rau jertfa aceasta prin neadevarul pe care il rostesc.
Ti-ai facut un mod de viata de a  nu spune adevarul? Indiferent in ce conjunctura este folosita, fie ca te salveaza de la ceva, fie ca minti de placere...MINCIUNA tot incalcarea poruncii lui Dumnezeu este, si este PACAT.
Ioan 8:44

Voi aveţi de tată pe diavolul; şi vreţi să împliniţi poftele tatălui vostru. El de la început a fost ucigaş; şi nu stă în adevăr, pentru că în el nu este adevăr. Ori de câte ori spune o minciună, vorbeşte din ale lui, căci este mincinos şi tatăl minciunii.
Sa nu poftesti nevasta aproapelui si nici casa aproapelui...!
Oare niciodata nu am poftit? Oare nu am fost niciodata invidiosi ca vecinul are casa mai mare sau masina mai buna?
Iata ca, daca analizam porunca cu  porunca...constatam ca fiecare din noi avem nevoie de pocainta, fie ca am incalcat una, doua sau zece.
Domne ajuta-ne sa ne pocaim!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu