Versetul zilei

25 iunie 2016

Hrana ta zilnica!

25 IUNIE
Mica 5.1-15
Dumnezeu tocmai a vorbit despre restabilirea lui Israel şi despre evenimentele bătăioase care o însoţesc (cap. 4). Acum ÎI numeşte pe Acela care va fi deopotrivă Stăpânitorul şi
Instrumentul eliberării. In Hristos, Dumnezeu îşi va împlini toate planurile. Cel „ale Cărui origini sunt... din zilele eternităţii" trebuia să Se nască la Betleem, un orăşel neînsemnat din Iuda (vezi Matei 2.3-6). Şi El,, Judecătorul lui Israel", va fi lovit de propriul Său popor orb şi ucigaş (v. 1; Isaia 50.6). Putem, prin urmare, înţelege cu ce sentimente Ii anunţă Dumnezeu gloria viitoare şi declară: „.. .acum El va fi mare... şi Acesta va fi pacea” (v. 4,5).
 Ce expresii tot atât de scumpe inimii oricărui răscumpărat!
In acelaşi timp în care ne vorbeşte despre Domnul Isus, acest capitol îi mai introduce în scenă:
 1- pe Israel—eliberarea şi binecuvântarea rămăşiţei sunt legate de măreţia Numelui lui Iahve;
2- pe Asirian, vrăjmaşul de la urmă care se va întâlni, spre pierderea lui, cu
Păstorul lui Iacov a Cărui misiune este nu numai de a-Şi hrăni turma (v. 4), ci şi de a Şi-o apăra.

La sfârşit, răul, sub toate formele sale, va fi stârpit din ţară (v. 10-15). Curăţirea întreprinsă de împăratul Iosia ne oferă o imagine în acest sens (2 Cronici 34.3-7).

24 iunie 2016

Hrana ta zilnica!

24 IUNIE
Mica 4.1-13
Odată demonstrată incapacitatea omului, a sosit momentul pentru Dumnezeu să Se manifeste. După ce a stabilit că nu aici se află „locul de odihnă" (cap. 2.10), Domnul ne poate vorbi despre propria Sa odihnă.
 Multe eforturi se depun astăzi pentru cauza păcii, iar aceste strădanii rezultă, în cel mai bun caz, dintr-o iluzie, pe cât de generoasă, pe atât de naivă, în cel mai rău caz dintr-o încredere vinovată în om, însă întotdeauna din ignoranţa faţă de Cuvântul lui Dumnezeu.
Aşadar, aceste eforturi sunt în final sortite eşecului. Lumea se va bucura de pace numai atunci când Dumnezeu i-o va da. Şi când va face aceasta? Nu înainte ca drepturile Sale să fie recunoscute!
 Şi ce schimbare va fi atunci! Toţi idolii vor fi măturaţi. Admiraţia pentru lucrările omului va face loc gloriei îndreptate spre Dumnezeu.
Toate popoarele, ca unul singur, I se vor închina şi vor căuta la El înţelepciunea şi cunoştinţa. Creştini, noi avem privilegiul de a face aceasta încă de acum! „Să ne suim" în
acest loc în care Domnul a promis prezenţa Sa! „El ne va învăţa despre căile Lui", adaugă el.
Cât de mult pierdem atunci când neglijăm strângerile în care ne este explicat Cuvântul, când el ne stă în atenţie ca meditaţie! Să nu uităm însă care este rezultatul aşteptat: „şi vom umbla pe cărările Lui" (v.2;Iacov l.22)!

23 iunie 2016

Harul de a sluji in Bucovina!

Prin harul lui Dumnezeu ma pregatesc de plecare intr-o destinatie pe care am dorit demult sa o vizitez, zona Bucovinei.
Fiind o saptamana de evanghelizare in noua biserica deschisa de Ziua  Cinezecimii, in localitatea Vicovul de Sus, Corul din Elim Timisoara suntem invitati a lua parte si noi, la una din aceste seri. 
Asadar, maine seara vom sluji in Biserica din Vicovul de Sus


Duminica dimineata vom sluji in Biserica Penticostala din Piatra Neamt.
Ma rog ca Numele lui Isus Hristos sa fie inaltat prin cantarea de lauda si Dumnezeu sa lase har si ungere  divina peste noi si peste toti cei care se vor ridica sa faca o lucrare in Numele Lui.
 De-altfel ma rog ca Dumnezeu sa lase un timp binecuvantat si peste restul timpului  care il avem la dispozitie de a vizita locurile frumoase despre care am auzit atatea lucruri minunate.
Cred ca nu va cer prea mult ca in rugaciunile dumneavoastra sa va rugati si pentru noi ca Dumnezeu sa lase protectie peste noi si peste soferii autocarelor cu care vom merge. Va multumesc!


Hrana ta zilnica!

23 IUNIE
Mica 3.1-12
Capitolul 2 îi menţiona deja pe profeţii cei răi; acum putem observa prin ce anume se disting. Ei caută să-i facă pe slujitorii autentici ai lui Dumnezeu, de pildă pe Mica şi pe Isaia, să tacă. Îşi adaptează cuvântările la poftele poporului, pentru a le câştiga favoarea (comp. cu Romani 16.18). Linguşesc pasiunile ascultătorilor (cap. 2.11), adormindu-le conştiinţa într-o încredere înşelătoare, şi, pentru a umple măsura, scot din aceasta, în afară de popularitate, chiar şi bani (v. 11). Oameni de o lăcomie nesăţioasă, îşi vând minciunile foarte scump (v. 5; Isaia 56.11; Ieremia 6.13). Fapta lor nesăbuită este însă mult înlesnită de cei din lume care, într-o manieră generală, pentru a-şi acoperi acţiunile rele, îşi strâng „o mulţime de învăţători după poftele lor" (2 Timotei 4.3). Priviţi la împăratul Ahab, deja citat pe pagina de ieri în mod trist: patru sute de profeţi îl mint în direcţia dorinţei sale şi, în timp ce pe aceştia îi ascultă,... pe un alt Mica, singurul care îi spune adevărul, îl aruncă în închisoare
(1 împăraţi 22; 2 Cronici 18)!
După ce slujitorul lui Dumnezeu, „plin de putere prin Duhul Domnului" (stare care ar trebui să ne caracterizeze pe toţi: v. 8; Efeseni 5.18), îi avertizează pe cei responsabili din popor (pe căpetenii, pe mai-mari), Ieremia 26.17-19 (care citează versetul nostru 12) ne comunică efectul salvator al acestei profeţii.

22 iunie 2016

Catre Domnii, Klaus Iohannis si Dacian Cioloș...

Domnului Klaus Iohannis, președintele României,
Domnului Dacian Cioloș, prim-ministru,
ȘTIȚI CINE SUNT CEI DOI COPII DIN IMAGINE?

1. Ei sunt doi copii frumoși, așa cum sunt toți copiii din lume, Andy și Diana Barbu...priviți, vă rog, strălucirea din ochii lor.
2. Ei sunt doi copii români, cetățeni ai României, pentru care dumneavoastră sunteți responsabili...sper că știți asta.
3. Ei sunt doi frați care se iubesc, care-și iubesc părinții și care-și doresc să fie împreună cu părinții lor...așa cum e normal în orice societate în care nu conduc niște nebuni.
4. Acești doi copii au un tată, Florin Barbu, care este gata să-și sacrifice chiar și viața pentru copii lui. La fel aș face și eu și oricare tată normal la cap...poate nu știați, dar tații sunt gata să moară pentru copii lor.
5. Acești doi copii frumoși, cetățeni ai României, au fost confiscați de o agenție, specializată în furtul de copii, numită pe nedrept "protecția copilului", a cărei scop suprem este distrugerea familiei...sunt și pe la noi unii de teapa lor, ușor de recunoscut mai ales după ce 3000000 de români au semnat pentru protejarea familiei.
6. Acești doi copii frumoși, cetățeni ai României, dintr-o familie de creștini, au fost dați în adopție unui cuplu de homosexuali bogați, pentru că banii rezolvă ceea ce anatomia nu poate...sper că ați aflat că și la noi sunt unii care luptă pentru legalizarea deviațiilor acestor smintiți cu sufletul.
7. Acești doi copii frumoși, cetățeni ai României, speră că țara lor nu este o colonie, ci un stat suveran, care-și apără și-și protejează cetățenii, oriunde s-ar afla...iar dumneavoastră, care ați jurat cu mâna pe Biblie că veți face asta, sunteți acum unica lor speranță, în afară de Dumnezeu.

Vă întreb deschis, în calitate de părinte și contribuabil la salariile dumneavoastră, ce ați făcut pâna acum pentru acești copii? Cum puteți dormi noaptea știind că unor cetățeni români, pe care ar trebui să-i protejați, li se încalcă cele mai elementare drepturi? V-ar plăcea să vă știți copiii dormind noaptea într-o casă cu doi homosexuali? Aveți de gând să faceți ceva? Sau suntem un popor cu cei mai nepăsători conducători? Oare ar trebui să ne cerem iertare de la Dumnezeu că v-am ales și v-am susținut?
Sau...poate...totuși strigătul lui Florin Barbu "copiii mei sunt disperați" se va auzi până în birourile dumneavoastră!
Cu speranță,
Samy Tuțac, un părinte oarecare

Hrana ta zilnica!

22 IUNIE
Mica 2.1-13
Capitolul 21 din cea dintâi Carte a împăraţilor ne istoriseşte cum nelegiuitul Ahab pofteşte moştenirea lui Nabot şi cum o ia apoi prin violenţă şi prin abuz de putere (vezi Mica 6.16). Împotriva acelora care plănuiesc răul (nelegiuirea; v. 1), Domnul plănuieşte răul (pedeapsa; v. 3) în contrast însă, subliniem întrebarea din versetul 7: „Nu fac bine cuvintele
Mele celui care umblă cu dreptate?”. Putem răspunde şi noi din experienţă: «Da, Doamne, cuvintele Tale fac bine; ele sunt bucuria inimii mele!» (Ieremia 15.16; loan 6.68)?
„Acesta nu este locul de odihnă", continuă profetul (v. 10). In adevăr, lumea este atât de agitată, atât de înfierbântată, încât orice om sincer ar trebui să admită că pe pământ nu există adevărata odihnă. Dumnezeu ne aminteşte tot aici şi motivul: „din cauza întinăciunii..". După cum Isus n-a găsit unde să-Şi pună capul într-o lume ruinată de păcat, nici răscumpăraţii Săi nu se pot simţi în largul lor în mijlocul celor care-L dezonorează pe Dumnezeu.
Cât despre voi, cei care încă n-aţi experimentat că lumea nu poate da pacea, să ştiţi că există un loc de odihnă pentru sufletul obosit. Unde se află acest loc? Lângă Isus! „Veniţi la Mine... - invită Mântuitorul — şi Eu vă voi da odihnă..." (Matei 11.28).

21 iunie 2016

Hrana ta zilnica!

21 IUNIE
Mica 1.1-16
Contemporan cu Isaia, cu Osea şi cu Amos, Mica profeţeşte, asemeni acestora, sub domnia lui Iotam, a lui Ahaz şi a lui Ezechia. Istoria de plâns a lui Ahaz, relatată în 2 Impăraţi 16, şi cea a împăraţilor răi ai lui Israel justifică din plin cuvintele grele pe care Domnul le rosteşte aici, luând ca martor întregul pământ. El îşi revendică sfinţenia, proclamând prin judecăţile Sale că este străin de nelegiuirile din Samaria şi din Ierusalim.
Începând cu versetul 8 putem vedea cum Mica pune la inimă suferinţa poporului său. „Nu spuneţi aceasta în Gat...", îndeamnă el stăruitor (v. 10; 2 Samuel 1.18,20). Acest vers citat din „cântarea arcului" ne aminteşte că vrăjmaşii Domnului, aici filistenii, sunt întotdeauna gata să se bucure de eşecurile poporului lui Dumnezeu, găsind în acestea o scuză lesnicioasă pentru propriile lor păcate. De aceea nici noi, când am aflat ceva neplăcut cu privire la un alt credincios, să nu răspândim cu uşurătate vestea, pentru că aceasta ar duce
la dezonoarea Adunării şi astfel a Numelui Domnului.
Până la versetul 16 asistăm la marşul triumfător al Asirianului, judecător de la Domnul.
Numele fiecăreia dintre cetăţile invadate capătă, cu această ocazie, o semnificaţie tragică.

20 iunie 2016

Evanghelizarea din Parcul Rozelor....

Datorita vremii instabile, serviciul de evanghelizare programat pentru Parcul Rozelor se va tine in Biserica Crestin Penticostala Elim.
 Serviciul va fi transmis live pe http://www.elim.ro/

ISUS HRISTOS este biruitorul lumii!

  • Strigaţi de bucurie către Domnul, toţi locuitorii pământului!

  • Slujiţi Domnului cu bucurie, veniţi cu veselie înaintea Lui!
  •  Să ştiţi că Domnul este Dumnezeu! El ne-a făcut, ai Lui suntem: noi suntem poporul Lui şi turma păşunii Lui.

  •  Intraţi cu laude pe porţile Lui, intraţi cu cântări în curţile Lui! Lăudaţi-L şi binecuvântaţi-I Numele!

  • Căci Domnul este bun; bunătatea Lui ţine în veci şi credincioşia Lui, din neam în neam.
  • TRAIASCA DOMNUL MEU!

Tu ești cel ce totdeauna
Luptă pentru-al Său popor
Tu ești cel ce porți coroana
Sfântă de biruitor
Tu ești ajutor în toate,
Salvator tăria mea
Eu trăiesc doar pentru a mă închina
Mă aplec în adorare
Când văd măreția Ta
Orice frică va dispare,
Ai purtat victoria
Umple astăzi al Tău templu,
Lasă din puterea Ta
Eu trăiesc doar pentru a mă închina
Aleluia,
Tu ai biruit, Tu ai biruit
Aleluia,
Isus lumea Tu ai biruit
Pentru oameni ești la Tatăl singurul mijocitor
Cei pierduți găsesc salvare
Doar Tu ești mântuitor
Ești Isus Cristos Mesia
Ești speranța întregii lumi
Tu ești cel ce ai pe cam multe cununi
//: Tu răstorni orice înălțimi
Tu dărâmi orice-ntăritură
Tu ești cel care porți cununi
De-nvingător, biruitor ://
Crucea a sfârșit lucrarea
Și ai fost înmormântat
Însă vine învierea
Căci victoria-ai purtat

Doua zile de har!

Biserica Crestina Penticostala ELIM Timisoara, organizeaza, in cadrul celei de-a XIII-a editii a Sarbatorii Cincizecimii, un serviciu divin, ce se va desfasura luni 20 iunie - a doua zi de Rusalii - in Amfiteatrul din Parcul Rozelor, intre orele 18-21.

          In prima parte a serviciului divin, ne vom bucura de cantarile de lauda spre slava lui Dumnezeu, dupa care va fi prezentat un mesaj biblic adecvat acestui eveniment de catre fratele pastor Matt Heins din Australia.

Marti, 21 iunie  tot in Amfiteatrul din Parcul Rozelor va fi un nou serviciu divin, in mod special dedicat tinerilor cu tema ”Ramai Vertical”, sustinut tot de Matt Heins.


Dacă  timpul va fi nefavorabil, ambele servicii de evanghelizare se vor tine în Biserica Elim de pe str. Virgil Madgearu, servicii care vor fi transmise live.

          Am fi onorati si bucurosi sa participati impreuna cu noi la acest important eveniment din viata Bisericii lui Dumnezeu.
Dumnezeu sa va binecuvanteze!

Hrana ta zilnica!

20 IUNIE
Iona 4.1-11
Iertarea acordată cetăţii Ninive părea să contrazică şi să dezaprobe proclamaţia lui Iona. El va trece drept un mincinos, un fals-profet. Ce trist că soarta cetăţii cântăreşte mai puţin în ochii lui decât propria reputaţie! Uitând că tocmai fusese el însuşi obiect al harului, nu găseşte nicio bucurie în acest har, ci numai în bunăstarea lui (sf. v. 6).
Iona ne aminteşte de Ilie, stând şi el descurajat, sub ienupărul său (comp. v. 3 şi 8 cu 1 Impăraţi 19.4). Asemeni lui, şi noi suntem capabili să ne mâniem pentru lucruri dintre cele mai mărunte. Pentru cel mai neînsemnat „curcubete", adăpost precar pe care Dumnezeu ni-1 ridică, ce furtună în sufletul nostru!
 Şi aceasta în timp ce viaţa veşnică a mulţimilor de fiinţe omeneşti este în discuţie în jurul nostru!
In loc să stea acolo să murmure din postul său de observaţie (v. 5), nu avea profetul de împlinit o slujbă nespus mai măreaţă? Nu trebuia el să se întoarcă la Ninive cea cruţată, de astă dată cu un mesaj cu totul diferit, proclamând acolo numele acestui Dumnezeu pe care II cunoştea ca fiind „milos, îndurător, ... de o mare bunătate..." (v. 2) şi care tocmai confirmase aceste trăsături într-un mod atât de strălucit?
Ocazie excepţională... ocazie pierdută! In ce ne priveşte, să nu-i scăpăm, din egoism şi din împietrirea inimii, pe aceia pe care Domnul îi aşază poate astăzi înaintea noastră (2 Impăraţi 7.9)!

19 iunie 2016

De ce avem nevoie de Duhul Sfant?

O viata plina de putere!

“Acolo unde se afla Duhul Sfant, acolo se iveste si lupta cea mai grea
Esti dispus sa stai la indemana lui Dumnezeu?

Fie ca puterea Duhului Sfant sa inunde sufletul tau, chiar daca va trebui sa imbraci haina de soldat!




Hrana ta zilnica!

19 IUNIE
Iona 3.1-10
„Strigătul" lui Iona prin Ninive este propriu-zis singura profeţie pe care o găsim în cartea sa. În plus, ea nici nu s-a împlinit încă, pentru că, la propovăduirea lui, locuitorii cetăţii celei rele, în frunte cu împăratul, se tem de Dumnezeu, cred Cuvântul Lui, se pocăiesc.
Aceste sentimente, la rândul lor, se înalţă până la cer (v. 10; cap. 1.2). Dumnezeu a avut îndurare (vezi Ieremia 18.7,8). Oamenii din Ninive chiar vor fi daţi ca exemplu de Isus iudeilor din timpul Său, acelor iudei care aveau în mijlocul lor, dincolo de toate, infinit „mai mult decât Iona" (Matei 12.40,41). Ei erau cu mult mai responsabili decât ninivitenii cei păgâni, de vreme ce însuşi Fiul lui Dumnezeu era acolo, venit nu pentru a judeca, ci pentru a mântui lumea (loan 12.47). A ne recunoaşte păcătoşi, acceptându-L pe Isus ca Mântuitor, este singurul mijloc de a scăpa de condamnarea veşnică. Anunţul judecăţii face parte din evanghelie. „Oamenilor le este rânduit să moară o singură dată, iar după aceea vine judecata", avertizează Sfânta Scriptură (Evrei 9.27). Această „o singură dată" poate fi peste o clipă pentru tine, cititorule încă neîntors la Dumnezeu. Ştii tu dacă dispui de un răgaz de patruzeci de zile? (Luca 12.20).
 „De aceea şi voi fiţi gata", spune din nou Domnul Isus (Matei 24.44).
 Da, astăzi este ziua mântuirii.