Versetul zilei

7 mai 2016

LAUDA-L SI TU!

Ieri dimineata am citit un psalm impreuna cu sotul  inainte de a pleca fiecare la job-ul lui. Toata ziua ieri m-am tot gandit la acest psalm, asa ca azi l-am reluat.
 Este vorba de Psalmul 107.
Psalmul acesta este o adevarata comoara si cred ca este un psalm al fiecarui suflet rascumparat de Domnul. De fapt in versetul 2 si spune: ” asa sa zica cei rascumparati de Domnul pe care i-a izbavit El din mana vrajmasului”. 
Cum?
  ” Laudati pe Domnul caci este bun si in veac tine indurarea Lui”
De mana vrajmasului toti am fost atinsi, suferinta, boala, neajunsuri, toate incercarile si problemele prin care suntem nevoiti sa trecem, insa Domnul ne-a scapat din ele.
Ne-a scapat pentru ca L-am strigat si El ne-a ascultat.( v. 6)- In stramtorarea lor au strigat catre Domnul si El i-a izbavit din necazurile lor.
Ti-amintesti de ajutorul Domnului  in ultima ta problema pe care ai intampinat-o?
Nu este Domnul bun cu noi? Meritam noi oare? 
Dar totusi s-a indurat de noi. Niciodata nu vom putea sa-L rasplatim in vreun fel, pentru ca suntem mult prea saraci in comparatie cu El, insa este suficient sa-I fim recunoscatori, sa-I aducem multumire si sa spunem exact ceea ce spunea Psalmistul in vers.1- ” Laudati pe Domnul caci este bun si in veac tine indurarea Lui”
Daca cititi cu atentie, si va rog sa cititi acest psalm, veti vedea autoritatea si puterea  Dumnezeului in care ne-am pus increderea.
-Căci El a sfărîmat porţi de aramă, şi a rupt zăvoare de fier
-El a zis, şi a pus să sufle furtuna, care a ridicat valurile mării.
-A oprit furtuna, a adus liniştea, şi valurile s'au potolit.
-El preface rîurile în pustiu, şi izvoare de apă în pămînt uscat,
-Tot El preface pustiul în iaz, şi pămîntul uscat în izvoare de ape.
-El varsă dispreţul peste cei mari, şi -i face să pribegească prin pustiuri fără drum, dar ridică pe cel lipsit, izbăveşte pe cel nevoiaş, şi înmulţeşte familiile ca pe nişte turme.
Doamne cat de minunat si puternic esti...!!!!
Cat de putin realizam cine este El cu adevarat. Ne-am obisnuit sa-l limitam pe Dumnezeu si sa-I punem hotare.
Care boala este peste puterile Lui?
Cancerul, paralizia, schizofrenia, toate bolile a caror leac nu se gaseste la medici???
La un cuvant, la o porunca data, tu poti fii vinedecat. Crezi tu lucrul acesta?
Auzi ce spune Cuvantul:
El a zis, şi a pus să sufle furtuna....
El preface rîurile în pustiu, şi izvoare de apă în pămînt uscat si tot El preface pustiul în iaz, şi pămîntul uscat în izvoare de ape.
Din nimic totul ia fiinta si din tot, ramane nimic!
La Cuvantului Lui si numai al Lui se schimba destine, lucrurile unte inversate, totul, totul i se supune.. 
Acesta este Dumnezeul nostru in a Carui Mana ne-am incredintat noi.
Lauda-L si tu pe Domnul, caci merita!
LAUDAT FIE EL!!!!


Hrana ta zilnica!

7 MAI
Daniel 7.1-14
Să reţinem schema cărţii Daniel. In primele şase capitole l-am văzut pe acest om al lui Dumnezeu trăind: ni s-a derulat filmul vieţii lui. In ultimele şase îl vom auzi vorbind: el va rosti profeţiile sale.
Este rândul lui Daniel să aibă un vis, a cărui temă generală este aceeaşi cu cea a visului lui Nebucadneţar din capitolul 2. De astă dată însă, cele patru monarhii succesive ale timpurilor naţiunilor sunt văzute sub înfăţişarea unor fiare. Babilonul este figurat prin leul cu picioare de vultur (comp. cu Ieremia 4.7; 49.19,22,30); Persia, prin ursul feroce; imperiul grec, prin leopardul rapid. Când însă este vorba de cea de-a patra fiară, care se iveşte „înspăimântătoare şi îngrozitoare şi nemaipomenit de puternică" (v. 7), nu există făptură atât de monstruoasă între animalele create pentru a i se putea prelua numele (cap. 2.40). Este vorba de imperiul roman, mai ales în forma pe care o va relua: cele zece coame (sau zece împăraţi), cu cornul cel mic dominant. Acest din urmă corn îl reprezintă pe şeful imperiului, om vândut lui Satan, cu o inteligenţă fără pereche, pusă în slujba unei ambiţii nemăsurate, proferând blasfemii... „Am privit, până ce... "(v. 9; comp. cu capitolul 2.34). „Cel Bătrân de zile", adică însuşi Dumnezeu, va distruge dintr-o dată această întrupare a spiritului rău, înainte să-I dea Fiului Omului „stăpânire şi glorie şi o împărăţie" (v. 14).

6 mai 2016

Hrana ta zilnica!

6 MAI
Daniel 6.17-28
In groapa cu lei se reînnoieşte minunea din cuptorul cu foc, de la capitolul 3. Omul lui Dumnezeu este cruţat de colţii fiarelor, precum odinioară cei trei prieteni ai săi de arşiţa flăcărilor. Şi Evrei 11.33,34 ne dezvăluie secretul lor comun: prin credinţă ... „au astupat gurile leilor, au stins puterea focului". S-ar putea întreba cineva de ce Dumnezeu pe aceşti slujitori i-a scăpat, în timp ce pe alţii i-a lăsat să-şi piardă viaţa pe ruguri sau în arene, ca martiri (compară cu Evrei 11.37). Aceasta a fost, înainte de orice, pentru ca Dumnezeu să-Şi arate puterea cu care i-a protejat pe martorii Săi; El Se găseşte aici angajat vizavi de Darius.
Acest episod din viaţa profetului corespunde cuvânt cu cuvânt experienţei descrise în Psalmul 57 
(v. 4,5 şi solemnul verset 6).
Cât de mult ne face Daniel să ne gândim la Domnul Isus!
 Credincios de la început până la sfârşit, aşa a fost Hristos. Era străin, despărţit de lume şi totuşi mereu gata să facă în ea un bine, să descopere gândul lui Dumnezeu. Ca şi Daniel, El n-a oferit nicio ocazie pentru vreo acuzaţie şi a fost condamnat fară motiv, tocmai din cauza credincioşiei Sale (comp. cu v. 4).
Insă El a ieşit triumfător din moarte (acest domeniu al leului răcnind; Psalmul 22.13,21), care va fi partea celor răi. Da, glorie Răscumpărătorului nostru!

5 mai 2016

De ce trezirea lipseşte din Biserică?

Hrana ta zilnica!

5 MAI
Daniel 6.1-16
Imperiul „capului de aur" a trecut într-o singură noapte. Prezent la formarea lui, Daniel a asistat şi la căderea lui, şaptezeci de ani mai târziu. Şi îl regăsim pe profet, bătrân la peste nouăzeci de ani, dominând evenimentele şi persoanele. El nu este mai impresionat de strălucirea omului, cum este de prăbuşirea lui. Deşi străin (atât din punct de vedere moral, cât şi în sens propriu), el i-a slujit cu tot atâta conştiinciozitate şi pe îngâmfatul Nebucadneţar, şi pe lumescul Belşaţar şi, cum va face acum, pe slabul Darius (comp. cu 1 Petru 2.18...). Această fidelitate atrage asupra lui încrederea suveranului, dar totodată şi invidia colegilor. Ei uneltesc împotriva lui, iar împăratul, indus în eroare de demersul lor ipocrit, îşi semnează decretul irevocabil. Daniel însă, slujitorul său atât de bun, n-a putut să se supună acestui decret. Şi, în adevăr, a fost nevoie ca acest complot să fie ţesut, pentru ca
noi să putem afla că omul lui Dumnezeu avea un obicei sfânt. De trei ori pe zi, el îngenunchea în camera lui, pentru a-L chema pe Dumnezeul său (1 Impăraţi 8.48,50 şi  Psalmul 55.17).
Dragi prieteni, noi astăzi putem să ne punem pe genunchi ori de câte ori dorim, fără să fim hărţuiţi. Să facem uz de acest privilegiu, pentru a găsi în el, ca şi Daniel, izvorul tainic al puterii şi al înţelepciunii!

4 mai 2016

”CAMERA DE RAZBOI”

Un film de milioane pe care vi-l recomand cu placere!!!
Cati putem spune ca nu ne-am confruntat niciodata cu probleme? Nu stiu...casnicia, serviciul, probleme cu copiii, business-ul sau orice alta situatie critica in care ne-am simtit probabil depasiti de situatie...
Filmul ” WAR ROOM” in traducere ”CAMERA DE RAZBOI” este un film care te invata cum sa depasesti aceste situatii, te ajuta sa inveti, sa renunti la a incerca sa-ti rezolvi problemele singur ba mai mult te ajuta sa ai biruinta in aceste lupte, pentru ca la urma, urmei, intreaga viata te afli ca intr-un ring, iar fiecare problema este asemeni unui meci, ori pierzi, ori castigi.

Apasand pe acest link puteti urmari filmul

Hrana ta zilnica!

4 MAI
Daniel 5.22-31
Este pentru a treia oară când, într-un moment critic, Daniel intră în scenă pentru a interpreta gândul lui Dumnezeu. Aici însă ne aflăm în cel din urmă sfert de ceas al istoriei Babilonului şi omul lui Dumnezeu nu se foloseşte nicidecum de vreun menajament când este vorba să anunţe prăbuşirea acestuia.
 Belşaţar nu ţinuse cont de mărturia tatălui său (v. 22).
Acum lui Daniel nu-i revine altceva decât să-i traducă sentinţa irevocabilă. Trei cuvinte Ii simt suficiente lui Dumnezeu pentru a regla soarta Babilonului şi a împăratului acestuia. „Mene, mene", numărat şi renumărat. Să admirăm această repetiţie! Este ca şi cum Dumnezeul cel drept îşi verifica cu grijă bilanţul înainte de a lua hotărârea finală (comp. cu Geneza 18.21).
Cântăriţi Ah, acest monarh uşuratic împreună cu demnitarii lui, „puşi în cumpănă,... sunt mai puţin decât o suflare" (Psalmul 62.9)! În final, împărţiţi Cel Preaînalt, care „stăpâneşte peste împărăţia oamenilor", va da altuia împărăţia (cap. 4.17). Istoria ne relatează cum Cirus Persanul, deturnând cursul Eufratului (care traversează Babilonul), s-a servit de albia uscată a acestuia pentru a se introduce cu soldaţii în cetate, în puterea nopţii, profitând de dezmăţul din palat.
Fie ca această istorie solemnă să ne slujească şi nouă drept învăţătură!
Să veghem şi să fim treji, pentru a nu fi surprinşi la venirea Domnului.

3 mai 2016

Vestea Invierii lui Isus proclamata zi de zi!

S-a incheit si sarbatoarea Invierii, insa invierea lui Isus trebuie sa o proclamam si mai departe, nu doar in aceste zile de sarbatoare.
Ma rog ca Dumnezeu sa ma ajute sa raspandesc o lumina pentru cei din jurul meu, dar sa nu fiu o lumina care abia mai palpaie, ci o lumina stralucitoare care sa lumineze intunericul din jur. 
Lumea traieste un intuneric total, oamenii cauta intunericul pentru ca faptele facute sa nu fi vazute, insa acolo unde patrunde lumina lui Hristos, orice fapta este descoperita.
Scriptura spune;
De aceea, orice aţi spus la întuneric va fi auzit la lumină; şi orice aţi grăit la ureche, în odăiţe, va fi vestit de pe acoperişul caselor. 
Luca 12:3
De-aceea sa nu ne inselam singuri,..ba mai mult sa nu ne falim cu lucrurile si cu faptele noastre nevrednice .
De aceea, aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeu: „Pentru că vă făliţi cu nelegiuirea voastră, vădindu-vă fărădelegile, arătându-vă păcatele în toate faptele voastre; pentru că vă făliţi cu ele, veţi fi prinşi de mâna lui!
Dumnezeu sa lumineze viata si cugetul nostru.
O zi binecuvantata!



Pastele orfanilor si Marsul Invierii la Timisoara la a 25-a editie!

Ca in fiecare an, Timisoara este incarcata de evenimente in aceasta perioada. Poate ca multi isi doresc de sarbatoarea Invierii un timp cu familia, un timp de relaxare si cu siguranta unii au ales sa isi petreaca sarbatorile cat mai departe de agitatia orasului.
Pentru mine personal, sarbatorile in general sunt incarcate de evenimente, programul este plin, as putea zice ca dupa aceste zile de sarbatoare as avea nevoie de un timp de odihna, dar ii multumesc Domnului ca imi da putere de fiecare data si chiar daca nu mi-am odihnit trupul, sufletul meu a gasit odihna in El.  Slava Lui!
In urma cu 25 de ani, un om a avut o viziune si fara sa aibe vreo garantie din partea vreunui forum abilitat, a inceput un proiect care si astazi continua, chiar daca el nu mai este in viata.
Sprijinul lui a fost, Dumnezeu!
Acest om a fost fratele Petrica Dugulescu.
Din dragoste pentru Dumnezeu, a pus in aplicare ceea ce Scriptura ne invata, ”sa-i iubim pe semenii nostri”. El a simtit o chemare  speciala pentru cei care n-au pe nimeni, copiii strazii. Asa a inceput aceasta asociatie de caritate ”Isus Speranta Romaniei”
Ieri la Biserica Crestina Eclesia din Timisoara a avut loc a 25 intalnire a copiilor orfani.

sursa foto:arhiva personala

A fost o intalnire care a cercetat inimile celor am fost acolo.Intr-adevar, daca-L iubim pe Dumnezeu trebuie sa iubim si pe acesti copiii ai nimanui. Pe pamant poate sunt lipsiti de parinti, dar si ei au in cer un Tata care le poarta de grija, si ma rog ca prin noi, Dumnezeu sa le ofere sprijin si adapost.

Dupa cateva ore de la acest eveniment, am plecat la marsul Invierii, care si el se gaseste tot la a 25-a editie, si tot  din viziunea acestui om, Petrica Dugulescu.
In primul rand multumiri fie aduse Domnului pentru timpul favorabil care ni l-a dat in ciuda tuturor prognozelor facute de meteorologi ca va ploua. Am urmarit prognoza cu 2-3 saptamani, zi de zi si toate site-rile anuntau ploaie. In ultimele zile le-am spus unor prieteni, ca luni nu va ploua, pentru ca Dumnezeu va face timp favorabil ca Evanghelia sa fie vestita. Si asa a facut!
Slujba a inceput pe treptele Catedralei Mitropolitane unde fanfara Bisericii Elim si grupul barbatesc din Elim au cantat spre Slava si gloria Celui inviat.
Mai apoi s-a plecat pe un traseu care a vut ca puncte principale de oprire Primaria si Prefectura orasului, unde s-au rostit rugaciuni, iar mai apoi s-a continuat in Parcul Rozelor cu un timp de inchinare prin  muzica crestina adus de formatiile Bisericii Elim, dar si un mesaj biblic vestit prin fratele Daniel Maris, pastor la Biserica Golgota din Bucuresti.


Multumiri fie aduse Domnului pentru toate si numele lui ISUS HRISTOS 
sa fie glorificat in veci!


Hrana ta zilnica!

3 MAI
Daniel 5.1-21

Vremea lui Nebucadneţar fusese marcată de persecuţia celor credincioşi (v. 3). Cea a succesorului său, Belşaţar, se evidenţiază, din contră, prin indiferenţă religioasă, prin abundenţă lesnicioasă şi prin căutarea plăcerilor. In istoria lumii, asemenea perioade se tot succed şi epoca noastră „luminată" şi tolerantă se aseamănă mult cu cea a necredinciosului Belşaţar.
Creştinii nu mai sunt persecutaţi în ţările noastre. Dumnezeu însă este insultat în alt mod; avem imaginea acestui alt mod prin acest ospăţ. Pentru a-şi împodobi masa, regele nelegiuit nu se teme să aducă vasele sfinte de la Templu. Şi desfrâul continuă de minune ... până se petrece un lucru înspăimântător. Pe tencuiala zidului, „în faţa candelabrului" (comp. cu Numeri 8.2), o mână se arată, trasează câteva cuvinte, dispare... împăratul se îngălbeneşte, genunchii i se izbesc unul de altul; mai-marii sunt şi ei înspăimântaţi. Ce înţelept va putea citi tragica scriere? (1 Corinteni 1.19). Prinţul uşuratic şi lumesc nu-1 cunoaşte pe Daniel (comp. cu Exod 1.8). Împărăteasa-mamă însă va şti să-1 desemneze. Cum nici pe departe nu s-ar fi pus problema profetului, nici ea nu se afla la ospăţ. Despărţirea de lume şi discernământul spiritual merg împreună.
Pe oamenii acestei generaţii însă, Dumnezeu îi avertizează nu prin mesaje misterioase, ci prin Cuvântul Său.

2 mai 2016

Invierea nu inseamna oua si iepurasi!

Trist este ca sarbatorim Invierea Domnului Isus, dar foarte multi nu constientizam cu adevarat ce semnificatie are Invierea.
Din pacate multi, chiar foarte multi ”crestini” asociaza frumosul salut ”Hristos a inviat” alaturi de cosul cu oua sau iepurasi....si ma refer la acei crestini care chiar frecventeaza biserica cu regularitate si declara ca-L cunosc pe Hristos.
Oameni buni, HRISTOS a suferit crucea, a dispretuit rusinea, s-a lasat batjocorit, scuipat, a fost strapuns de piroane si sangele-i curgea suvoi, tocmai ca eu si tu sa fim liberi de pacate. El ne-a iertat si suntem salvati, dar astazi prin modul nostru de a transmite si altora vestea Invierii Lui, nu facem altceva decat IL rastignim inca o data. Nu condamn pe cei care n-au gustat din Jertfa lui Isus, ei nu cunosc, nu stiu, dar noi avem mandatul acesta de a-i proclama Invierea.
Duceti vestea Invierii pretutindeni, dar nu denaturati semnificatia Invierii!!!

Hrana ta zilnica!

2 MAI
Daniel 4.28-37

Răbdarea lui Dumnezeu i-a acordat împăratului douăsprezece luni pentru a o rupe cu păcatele sale (v. 27, 29). Vai, rădăcina lor tainică, mândria, nu a făcut decât ca acestea să crească peste măsură (cap. 5.20)! 
Vine ziua când Nebucadneţar însuşi dă semnalul dezastrului său: el pronunţă fraza nebunească prin care tinde să se facă egal cu Dumnezeu (v. 30). Nici n-a sfârşit de vorbit, că sentinţa divină şi cade din cer ca un fulger, iar ceea ce este anunţat îşi găseşte împlinirea „în acelaşi ceas" (v. 33). Cea mai impunătoare persoană de pe pământ îşi pierde raţiunea şi este coborâtă la rangul unui dobitoc stupid. 
De fapt, supunerea faţă de voia lui Dumnezeu este singurul lucru care-1 înalţă pe om.
De îndată ce împăratul învaţă să-şi ridice ochii spre ceruri, este restabilit El, cel care de la înălţimea palatului său trâmbiţase puterea forţei sale şi gloria măreţiei sale, de acum înainte proclamă în faţa întregului pământ: „Eu ... laud şi înalţ şi preamăresc pe împăratul cerurilor...". Ce schimbare în inima acestui om, ieri un necredincios, astăzi un adorator! El recunoaşte temeiul lecţiei pe care a învăţat-o. Cel Preaînalt, care-l „înalţă pe cel mai de jos dintre oameni" (v. 17b), îi „poate smeri pe cei care umblă cu mândrie" (v. 37; Luca 18.14).
La această relatare, versetul 10 din Psalmul 2 poate veni ca o concluzie: „Şi acum, împăraţilor, fiţi înţelepţi...".

1 mai 2016

Imnul Invierii la Susca!

A devenit deja o traditie in satul in care m-am nascut.
Fratele meu cel mai mic, Beniamin canta imnul invierii in zorii diminetii sus pe deal, deasupra satului.
E asa minunat...rasuna peste zari - HRISTOS A INVIAT!

HRISTOS ESTE VIU!

Cui i se iarta mult, iubeste mult!
Toti cei patru apostoli scriu despre invierea Mantuitorului, insa cartea Ioan descrie detaliat despre invierea Lui. Lucrurile s-au intamplat intocmai cum au fost profetite. Fiul lui Dumnezeu avea sa patimeasca si sa moara rastignit pe o cruce luand pacatul lumii intregi asupra Lui, insa a treia zi El a spus ca va invia si... a inviat.
Femeile au luat miresme si s-au dus  in graba la mormantul lui Isus. Un inger li s-a aratat si le-a spus: ”Isus nu este aici, A inviat”
Le-a cuprins frica, au fugit de la mormant si n-au spus nimanui nimic, pentru ca le-a fost teama.
Maria Magdalena s-a dus si ea la mormant sa-L jeleasca, insa ajunsa acolo a vazut ca piatra a fost data la o parte si mormantul este gol. A alergat in graba sa dea de veste si celorlati ucenici. Nimeni n-a crezut-o. Petru si celalalt ucenic a venit, au vazut s-au mirat, dar....au plecat.

Ioan 20:11-14
Dar Maria şedea afară lângă mormânt şi plângea. Pe când plângea, s-a plecat să se uite în mormânt. Şi a văzut doi îngeri în alb şezând în locul unde fusese culcat trupul lui Isus; unul la cap şi altul la picioare.
 „Femeie”, i-au zis ei, „pentru ce plângi?” Ea le-a răspuns: „Pentru că au luat pe Domnul meu şi nu ştiu unde L-au pus.” După ce a zis aceste vorbe, s-a întors şi a văzut pe Isus stând acolo în picioare, dar nu ştia că este Isus.
 Isus se arata Mariei. De ce tocmai ei? De ce nu Petru, de ce nu alt ucenic? De ce Mariei?
Maria Magdalena a ramas langa mormant, chiar daca avea in fata ei un mormant gol, Maria a asteptat. A asteptat pentru ca-L iubea!
Isus se arata Mariei, Isus ni se arata si noua in fiecare zi. Faptul ca suntem in viata este dovada vie  ca El ne iubeste.
Noi traim pentru ca El a murit.
 Vom invia pentru ca El este viu.
HRISTOS ESTE VIU IN VECI!




Hrana ta zilnica!

1 MAI
Daniel 4.19-27

Putem înţelege uşor lupta interioară care se dă în inima lui Daniel atunci când descoperă semnificaţia visului. A rosti adevărul în astfel de împrejurări echivala cu a se expune morţii. Dar el nu se dă bătut. Sentimentul că a primit o misiune de la Dumnezeu îi dă curaj să dezvăluie înaintea ochilor împăratului cartea viitorului acestuia. Este un curaj care nu exclude nicidecum înţelepciunea şi blândeţea; el ştie să vorbească într-un spirit de har, „dres cu sare" (Coloseni 4.6). 
Fie ca Domnul să ne încurajeze prin exemplul acestui slujitor credincios!
 Noi, cei care cunoaştem din Cuvânt care va fi soarta veşnică a păcătoşilor nepocăiţi, să nu ascundem această parte grozavă a Adevărului, de teamă că vom displăcea oamenilor.
Copacul cel mare, imagine a împăratului, reprezintă, de asemenea, lumea în general (vezi Ezechiel 31.3-9). Orgolioasă şi prosperă (v. 4), ea este organizată pentru a satisface toate nevoile şi toate poftele umanităţii. Umbra ei protectoare şi „ramurile" ei felurite oferă fiecăruia locul său şi hrana sa (v. 21). Lumea însă nu uită decât un singur lucru, că „Cel Preaînalt stăpâneşte" (v. 25). 
Astfel, judecata va veni asupra ei; Dumnezeu însă, prin Cuvântul Său, ne avertizează pe fiecare. „Rupe-o cu păcatele tale" ne spune el (v. 27) şi împacă-te cu Dumnezeu (comp. cu Isaia 58.6,7)!