Versetul zilei

13 noiembrie 2010

Un weekend minunat !


     Psalmii 145:1

  
Te voi înălţa, Dumnezeule, Împăratul meu, şi voi binecuvânta
Numele tău în veci de veci."


Psalmii 145:8


"Domnul este milostiv şi plin de îndurare, îndelung răbdător şi plin de bunătate"


Psalmii 145:14-21
"Domnul sprijineşte pe toţi cei ce cad, şi îndreaptă pe cei încovoiaţi.Ochii tuturor nădăjduiesc în Tine, şi Tu le dai hrana la vreme.
Îţi deschizi mâna, şi saturi după dorinţă tot ce are viaţă.
Domnul este drept în toate căile Lui, şi milostiv în toate faptele Lui.
Domnul este lângă toţi cei ce-L cheamă, lângă cei ce-L cheamă cu toată inima.
El împlineşte dorinţele celor ce se tem de El, le aude strigătul şi-i scapă.
Domnul păzeşte pe toţi cei ce-L iubesc, şi nimiceşte pe toţi cei răi
Gura mea să vestească lauda Domnului, şi orice făptură
să binecuvânteze Numele Lui cel sfânt în veci de veci!"
                                                          



Un sfârşit  de săptămână binecuvântat alături de Domnul !

12 noiembrie 2010

Lupii...!!!!!

In haita sunt multi lupi, dar unul singur e seful.

Lupta interioara(cu sine)
 
Intr-o seara, un batran indian ii explica nepotului sau ce lupta teribila se da in interiorul fiecarei persoane.
Si ii spunea asa :
Exista in fiecare dintre noi doi lupi.
Lupul Raului. El este furia, gelozia, invidia, tristetea, regretele, aroganta, cupiditatea, vinovatia, inferioritatea, minciuna, orgoliul, superioritatea si egocentrismul..
Lupul Binelui. El este bucuria, pacea, iubirea, speranta, linistea, modestia, bunatatea, bunavointa, generozitatea, adevarul si compasiunea.
Dupa o clipa de gandire, nepotelul il intreaba :
''Bunicule... si care lup castiga?''
La care batranul ii raspunde simplu :
    'Cel pe care il hranesti'
Asta stiu si lupii!!!

Oare ție de ce îți este frică...?

"Este  oare ceva prea greu pentru DOMNUL?....."
   Geneza 18: 14/a

De-atatea ori în viața noastră se petrec lucruri care ne depașesc,nu facem fața situației și de cele mai multe ori ajungem poate chiar a pune cuvintele din Scriptură la îndoială.
Da ....poate pentru noi..sunt lucruri greu de realizat,lucruri pe care poate am dori  să le realizăm ..și nu le putem face ,datorită slăbiciunilor  și neputințelor noastre.Dar în Isaia 41, 10,stă scris:
“Nu te teme, căci Eu sunt cu tine. Nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău. Eu te întăresc și tot Eu îți vin în ajutor. Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare.”
    Dacă  citim Sfânta Scriptură și subliniem cuvântul "NU TE TEME" și il vom număra...constatăm că este scris de 366 de ori,deci chiar și pentru anul bisect.
    Fiecare din noi avem o teamă....unii trăim cu o teamă  în prezent,alții avem o teamă pentru trecutul nostru,altora ne este teamă de viitor....este normal a ne fi teamă ....ea face parte din" firea noastră firească",dar dacă ne-am  dezbrăcat de firea noastră  și am îmbracat haina cea nouă a unui om schimbat și transformat de Duhul Sfânt nu mai este normal și de-aceea nu are de ce să ne fie frică.
    Frica  nu face parte din roadele DUHULUI SFANT.
    De ce să ne fie frică că nu vom reuși ceea ce ne-am propus..?
    Umblând cu Domnul "VOM REUȘI", cerându-i ajutorul va intervenii acolo unde avem nevoie,pentru că nimic nu este prea greu pentru EL
"Niciodată să nu lași teama să te oprească din drumul pe care ai început să mergi cu scopul de a ajunge până la capăt! Chiar dacă vor fi cioburi,gropi,noroi pe acel drum continuă sa înaintezi până vei ajunge la ținta dorită"
    Dă-ne  Doamne  curajul  a recunoaște  că sunt multe lucruri care ne depășesc și ne sperie și știm căci singuri,FĂRĂ TINE  nu vom putea să depășim acestă teamă.

11 noiembrie 2010

In viata sunt succese care te injosesc si infrangeri care te inalta !
...nu încerca  să ții morală cuiva...nu-i folosește la nimic sa îi spui cât este de nenorocit...știe și el acest lucru....mai bine roagă-te pentru el !

10 noiembrie 2010

Clipe minunate în "ȚARA SFÂNTĂ"

     In urma cu  mai mult de un an,mi-a dat Dumnezeu harul sa cunosc o fiinta minunata,o femeie cu frica de Domnul, o persoana speciala,care si astazi este una dintre prietenele mele pe al carui umar mi-am putut pleca capul  de fiecare data atunci cand  mi-a fost greu,atunci cand am avut nevoie de un sfat,atunci cand am avut nevoie de o sustinere in rugaciune.
    Un umar care m-a primit intotdeauna  cu caldura si sinceritate!
Numele ei este LIDIA BALOG  si locuieste intr-o zona frumoasa de langa Sibiu.
   Acum cateva saptamani,a avut minunatul har de a vizita LOCUL SFANT. A trait experiente si momente de neuitat,de-aceea am rugat-o  sa ne impartasesca si noua cateva ganduri din aceasta vizita pe care a facut-o.
M.N 
 LIDIA,stiu ca nu de mult ....te-ai intors dintr-o tara pe care ai vizitat-o  si pe care multi ar dori sa o viziteze.Eu personal imi doresc sa fac acest lucru.Spune-mi te rog,ce te-a determinat...in primul rand, si aici ma refer la asa zisul" sacrificiu financiar",daca pot sa ii zic asa .Pe o vreme ,cand toata lumea vorbeste de criza....tu, totusi ai investit niste bani sa ajungi sa vizitezi  LOCUL SFANT ?
L.B
Este o poveste intreaga la felul cum DOMNUL  a lucrat sa pot avea banii necesari , cert este faptul ca i-am primit ca raspuns la rugaciunea mea in acest scop .
M.N
Spune-mi te rog ,prima impresia  a ta cand ai ajuns acolo.Ce ai simtit?
L.B
De cum am aterizat in orasul TEL AVIV , stiam ca ma aflu pe un pamant umblat de DOMNUL , si simteam  efectiv o foame sa asimilez  tot ce voi putea si savuram  efectiv totul in sufletul meu .Simteam efectiv cum ma incarcam  , dar mi-e greu sa descriu in cuvinte ceea ce  am simtit  si  ceeea ce am  trait  acolo.
M.N
Stiu ca este greu in cuvinte sa descrii ceea ce ai simtit acolo ,dar as vrea sa ne impartasesti si noua ,cateva din experientele tale in  LOCUL SFANT
L.B
Cea mai intensa cercetare in prezenta DOMNULUI  a fost in gradina mormantului unde am stat la masa Domnului  impreuna cu cativa frati unde am cantat si ne-am rugat tinandu-ne de maini , lacrimile imi siroiau pe fata si ne-am impartasit intr-o zi de sambata cum nu o mai facusem niciodata in viata mea .Acolo am trait momente de cer !
M.N
Care loc a fost cel mai "sensibil" pentru tine?
L.B.
Au fost vreo 3 locuri unde efectiv ma asezam pe stancile de piatra coplesita de prezenta DOMNULUI si nu-mi puteam stapanii lacrimile de bucurie , de cercetare , un amestec de simtaminte care numai inima mea stie sa spuna cum a fost , cuvintele sunt prea sarace sa exprime acele sentimente .
M.N
Aceasta vizita  a  schimbat in vreun fel, relatia ta cu Domnul?
L.B Aceasta vizita mi-a dat multumirea unei rugaciuni ascultate , unui vis implinit , o imbogatire sufleteasca deosebita si dorinta mai aprinsa de a slujii DUMNEZEULUI care intr-o zi ni-l va trimite inapoi pe Fiul Sau in acelas fel cum la inaltat la cer  de pe muntele pe care am calcat si eu .
M.N.Ce ganduri vrei sa impartasesti  acum la final,celor care ti-au citit o parte din experienta ta avuta in ISRAEL?
L.B  Am fost chiar indemnati de pastorul bisericii din IERUSALIM  sa indemnam pe frati  sa-si doreasca sa viziteze si ei acele locuri  care au posibilitate , iar pe ceilalti , sa-i indemnam si sa aprindem in ei dorinta de a sluji DOMNULUI  cu mai multa ardoare acum in vremurile din urma atat de grele.....
DUMNEZEU  sa va binecuvinteze pe toti in slujire cu atat de mult necesarul sentiment care nu va pierii niciodata si care este insusi numele LUI......DRAGOSTE !!!!!!!!!
SHALOM .
Iti multumesc mult,Lidia si Domnul sa te binecuvinteze pe tine cat si familia ta intreaga,si in mod special iti multumesc pentru toate rugaciunile pe care le-ai inaltat la TATAL si pentru mine,caci stiu ca ai facut-o zi de zi.Domnul sa iti rasplateasca!

9 noiembrie 2010

Şi slăbiciunea ta are un scop....

Dacă crezi că eşti prea slab şi nu ai  cu ce veni  înaintea Domnului....te înşeli, Dumnezeu întotdeauna se foloseşte de slăbiciunile noastre.Poate diavolul încercă să te amăgească spunându-ţi că nu eşti bun de nimic...nu da ascultare,este încă o metodă prin care te ţine captiv .
   NU UITA, Dumnezeu  te acceptă aşa cum eşti , te ridică de acolo de unde eşti , îţi dă o nouă şansă...doar sa îl chemi în ajutor.
Adu-i slăbiciunile tale înaintea LUI  şi ţi le va transforma în cele mai  frumoase calităţi  cu care mai târziu te vei  putea mândri.

                     O zi binecuvântată !

8 noiembrie 2010

Ce lucru neobişnuit faci...?

Matei 5:44-48
"Dar Eu vă spun: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc, şi rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc,
ca să fiţi fii ai Tatălui vostru care este în ceruri; căci El face să răsară soarele Său peste cei răi şi peste cei buni, şi dă ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi
Dacă iubiţi numai pe cei ce vă iubesc, ce răsplată mai aşteptaţi? Nu fac aşa şi vameşii?
Şi dacă îmbrăţişaţi cu dragoste numai pe fraţii voştri, ce lucru neobişnuit faceţi? Oare păgânii nu fac la fel?
Voi fiţi dar desăvârşiţi, după cum şi Tatăl vostru cel ceresc este desăvârşit."
             ISUS HRISTOS însuşi a fost neobişnuit !
  • S-a născut într-un mod neobişnuit  - născut dintr-o fecioară
  • A trăit într-un mod neobişnuit - a trăit o viaţă fără de păcat
  • A murit neobişnuit - moartea Lui l-a făcut pe sutaş să zică"Cu adevărat  este Fiul lui Dumnezeu"
  • A înviat într-un mod neobişnuit.
    Deci,Domnul Isus ,doreşte ucenici deosebiţi,şi dacă nu devenim oameni neobişnuiţi,NU suntem fii ai Tatălui.
La naşterea din nou,Domnul Isus ne ia din mediocritate şi  ne duce în superioritate.El nu  are nevoie de ucenici  care  trăiesc ca şi ceilalţi   care fac  lucruri pe care le fac si alţii,ucenici care se aseamănă cu lumea.

Pentru a fi,fii de Dumnezeu,trebuie să facem lucruri neobişnuite.

Unul dintre aceste lucruri :
  • să iubeşti pe vrăjmaşul tău chiar dacă acesta nu işi cere iertare
A iubii pe cel ce te iubeşte nu este nimic neobişnuit,în schimb....să iubeşti pe cel ce te urăşte...intr-adevăr este ceva neobişnuit.
  • Să cauţi să te apropii de Dumnezeu tot mai mult....în timp ce majoritatea se depărteză de EL
  • Într-o lume  atât de murdară,tu să fii curat
Astea da...lucruri neobişnuite!
Dacă  suntem născuţi din nou,trebuie să fim ca El,şi vom putea începe schimbându-ne în primul rând
mentalitatea.Noi avem tendinţa întotdeauna să spunem...trăim pe pământ,suntem în trup .......şi imposibil să fim sfinţi.

Dar în vers.48 stă scris;  Voi fiţi dar desăvârşiţi, după cum şi Tatăl vostru cel ceresc este desăvârşit."
Trăind prin El.....vom putea fi desăvârşiti.

                                                                                                     mesaj.fr.Dan Cocar
"Doamne ajută-ma ca pot iubii pe cei ce nu ma iubesc,să pot ierta pe cei ce  mi-au greşit , şi într-o lume obişnuită,fă-mă   o persoană neobişnuită"

           Melodia zilei:Adi Gliga-IUBIRE DIVINĂ
http://www.youtube.com/watch?v=slR4QI0ibQA&feature=related