Versetul zilei

14 ianuarie 2012

Mana LUI !

   Un grup de turisti  s-au hotarat sa urce pe un munte .Acest grup de turisti avea o calauza. Toti mergeau la pas,deodata  au ajuns la un loc destul de periculos,trebuia sa sara peste o deschizatura de stanca de aprox. 1 m,dar foarte adanca.Calauza a sarit prima,iar dupa el urmau sa sara pe rand fiecare turist.Primul care trebuia sa sara...ezita.Vazand ca ii este frica...calauza ii intinse mana.Turistul privi la mana,dar cu toate asta ...nu a avut curajul sa sara.
  Deodata calauza striga:"Sari fara grija,mana aceasta n-a lasat pe nimeni  niciodata sa cada"
Turistul plin de incredere apuca mana si facu saltul peste acea deschizatura.
  
 Viata noastra nu este doar drum drept.De multe ori avem de facut salturi mai mici sau mai mari.Sunt momente in care ne este frica si sa privim...dar sa mai facem saltul...
Daca il avem calauza pe Dumnezeu aceasta frica TREBUIE sa dispara.Mana aceea strapunsa nu a lasat,si nu va lasa pe nimeni niciodata. In Evrei 13:5 este scris:

"Nicidecum n-am sa te las.cu nici un chip nu te voi lasa"
 Indiferent de adancimea care ne sta in fata,indiferent de obstacolul pe care il avem,Mana LUI este intinsa.Nu ne ramane decat un singur lucru de facut...sa ne apucam de ea.

 ACEASTA MANA nu a lasat  si nu va lasa pe nimeni sa cada!!!
 Va doresc un sfarsit de saptamana minunat si o duminica plina de HAR !

Hrana ta zilnica !



14 Ianuarie Geneza 7.17-24; 8.1-5
Îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu a luat sfârşit. Valurile judecăţii Sale se revarsă peste pământ. Cu excepţia corăbiei care se construise, nimic nu lăsa să prevadă judecata. Totul părea să meargă foarte bine. Lumea îşi continua mersul cu veselie. Mâncau şi beau, se însurau şi se măritau. „N-au ştiut nimic - spune Domnul Isus - până a venit potopul şi i-a luat pe toţi" (vezi Matei 24.37-39). O soartă pe cât de neaşteptată pe atât de groaznică îi loveşte pe cei care au rămas surzi la invitaţia harului lui Dumnezeu. Şi această istorisire consemnată în Cuvântul Iui Dumnezeu şi amintită chiar de Domnul Isus constituie cel mai serios avertisment de a ne împăca cu Dumnezeu. Fiecare este astăzi invitat să-şi ocupe locul în corabie, cu alte cuvinte, să-şi găsească în Hristos adăpost faţă de mânia lui Dumnezeu. Iar dacă avem în E1 acest loc absolut sigur, să nu uităm niciodată că El a trecut în locul nostru prin apele teribile ale judecăţii lui Dumnezeu. „Toate valurile Tale şi talazurile Tale au trecut peste mine" (Psalmul 42.7).
In mijlocul acestui prăpăd fără seamăn, Noe şi familia lui se bucură de o pace deplină. Fie că apele se învolburează sau se retrag, corabia nu va naufragia ... cu atât mai mult credinciosul care rămâne în Hristos se va afla la loc sigur în ziua judecăţii.

13 ianuarie 2012

Hrana ta zilnica!



13 Ianuarie Geneza 7.1-16
Ascultarea lui Noe s-a manifestat nu numai prin faptul că a construit corabia, ci şi prin faptul că a facut-o în toate detaliile cum îi poruncise Dumnezeu (6.22). Acum ascultă intrând în ea când i se porunceşte (v. 5). Siguranţa noastră vine din ascultarea de Dumnezeu. Noe, om evlavios, experimentează ad litteram Psalmul 32.6.
Versetul 16 ne aminteşte că o altă uşă, cea a harului, este încă deschisă astăzi, dar pentru cât timp? „ Uşa a fost închisă" declară solemn Matei 25.10. Cititorule, de care parte a acestei uşi te vei afla? înăuntru, cu Isus şi ai Săi? Sau afară, cu toţi cei care vor bate zadarnic şi cărora Domnul va trebui să le răspundă: „Nu vă cunosc" (Luca 13.27)? Să remarcăm că însuşi Domnul a închis uşa în urma lui Noe, a familiei lui şi a tuturor animalelor. Noe nu mai putea să deschidă uşa, chiar dacă ar fi vrut aceasta din proprie- iniţiativă. Acum, pentru că Dumnezeu a oferit un mijloc de salvare, punându-i pe ai Săi la adăpost, închizând uşa corăbiei, poate să deschidă stăvilarele cerurilor.
Din punct de vedere profetic, Noe şi familia sa reprezintă rămăşiţa lui Israel. După răpirea Bisericii, reprezentată de răpirea lui Enoh, rămăşiţa va trece cu bine şi nevătămată prin necazul cel mare de la sfârşit şi va fi introdusă în noua lume a mileniului.

12 ianuarie 2012

Buna dimineata !

        De n-ar fi Domnul ajutorul meu, cât de curând ar fi sufletul meu în tăcerea morţii!
             Ori de câte ori zic: „Mi se clatină piciorul!”, bunătatea Ta, Doamne, mă sprijină totdeauna.
             Când gânduri negre se frământă cu grămada înăuntrul meu, mângâierile Tale îmi înviorează sufletul.
          Psalmi 94:17-19
        Ieri ne intrebam daca va mai fi un maine...iata ca exista!
      Azi avem aceeasi intrebare....oare va ma fi un maine ?
      Daca va mai exista o zi ,cu siguranta va fi o  zi binecuvantata daca iti incredintezi viata in Mana Lui.
      Dumnezeu este deja acolo si te asteapta!

Hrana ta zilnica!



12 Ianuarie Geneza 6.13-22
Deşi Noe este numit om „drept", „fără pată" faţă de cei din vremea lui (v. 9), nu meritul lui, ci numai harul îl va cruţa (v. 8). Sosise momentul ca Dumnezeu să-i facă cunoscut intenţiile Sale şi să-i dea instrucţiunile Sale. Este uşor să te faci ascultat şi înţeles de cineva care merge pe aceeaşi cale cu tine. La aceste înştiinţări, Noe răspunde prin credinţă: „Prin
credinţă, Noe, după ce a fost divin înştiinţat, ... a pregătit o arcă pentru salvarea casei lui" (Evrei 11.7). El nu are nimic altceva decât Cuvântul lui Dumnezeu pentru a arăta că va veni judecata. Dar acesta îi este suficient. El construieşte corabia şi prin ea condamnă lumea. Fiecare lovitură de ciocan le reaminteşte contemporanilor săi că judecata se apropie. Şi în tot timpul construcţiei, răbdarea lui Dumnezeu aşteaptă (1 Petru 3.20). Dar oare câţi profită de aceasta? In afară de familia patriarhului, s-ar părea că nimeni! Avertismentele stăruitoare ale acestui „vestitor al dreptăţii" sunt întâmpinate cu indiferenţă şi cu batjocură. Şi astăzi sunt numeroşi batjocoritorii care nu cred nici în revenirea Domnului, nici în judecată (2 Petru 2.5; 3.3-6). Ei ignoră în mod voit ceea ce spune Biblia despre potop şi consideră această relatare drept o legendă.

11 ianuarie 2012

   De cele mai multe ori omul are tendinta de a invinovati pe altcineva pentru tot esecul lui. Citind  primele carti ale Genezei mi-am dat seama ca inca de atunci  a existat aceasta tendinta.

 Omul a răspuns: „Femeia pe care mi-ai dat-o ca să fie lângă mine, ea mi-a dat din pom şi am mâncat.”
Şi Domnul Dumnezeu a zis femeii: „Ce ai făcut?” Femeia a răspuns: „Şarpele m-a amăgit şi am mâncat din pom.” Geneza 3:12-13
  La baza fiecarui pacat sta mandria!
Adam a fost atat de mandru incat nu a vrut sa isi asume vina.Eva...a fost la fel.Mandria i-a impiedecat sa isi asume vina.
 De-atatea ori si noi  ne gasim in aceeasi ipostaza.Ne este greu sa recunoastem:"Da Doamne,am pacatuit".
 De fiecare data gasim pe altcineva vinovat pentru esecul nostru spiritual.Dam vina pe sot,pe sotie,pe business,dam vina pe parinti ...ba suntem in stare sa dam vina chiar si pe Dumnezeu,dar niciodata NU recunoastem ca noi suntem singurii vinovati pentru tot pacatul nostru.
  Indiferent cat suntem de mandri si nu vrem sa ne asumam aceasta vina si oricat incercam sa invinovatim pe altii,situatia nu se va rezolva.Pacatul nu va fi iertat atata timp cat nu il recunoastem si cat nu ne asumam intreaga vina.
  Invata sa-ti recunoasti esecurile din viata ta indiferent de consecinte !


Fila ta !

   Fiecare zi din viata noastra dimineata,este o fila alba,iar la sfarsitul zilei avem scrisa lucrarea de extemporal.
Ceea ce este scris pe ea,conteaza de noi.Pot fi multe infrangeri sau putem avea multe biruinti.
"Doamne auzi-mi glasul dimineata !Dimineata eu imi indrept rugaciunea spre Tine si astept"
Psalmi 5:3
Daca iti indrepti privirea sus si stai de vorba cu Creatorul Tau,daca ii multumesti ca ti-a mai dat o zi si-i spui ca vrei ca si aceasta zi sa fie alaturi de tine si ii incredintezi mana ta in Mana Lui,cu siguranta  vei avea scris pe
 fila ta ...biruinta.
Nu incepe  ziua fara DUMNEZEU !!!
O dimineata binecuvantata si o zi plina de HAR !

Hrana ta zilnica !

11 Ianuarie Geneza 6.1-12
Şi Petru şi Iuda fac aluzie, fiecare în parte, la acest timp de dinainte de potop în care îngerii „nu şi-au păstrat starea iniţială" şi, prin urmare, şi-au suportat consecinţele (2 Petru 2.4; Iuda 6, 7). Oamenii se înmulţiseră pe pământ şi, odată cu ei, s-a înmulţit şi răul sub cele două forme ale lui: corupţia şi violenţa (v. 11). Este oare omenirea mai bună în zilele noastre? Toate ne arată că nu. Şi Scriptura ne avertizează: „oamenii răi ... vor înainta spre mai rău" (2 Timotei 3.13). Astăzi, ca şi atunci, admiraţia pentru oamenii viteji cu renume (sf. v. 4), fie că sunt campioni sportivi, eroi de război etc, poate merge mână-n mână cu cea mai gravă corupţie. Dumnezeu priveşte la inima oamenilor, nu la realizările lor (1 Sam. 16.7). Versetul 5 ne arată rezultatul tragic al acestui test: „orice imaginaţie a gândurilor inimii lui era îndreptată în fiecare zi numai spre rău". „De asemenea, inima fiilor oamenilor este plină de rău, iar nebunia este în inima lor cât trăiesc" confirmă Eclesiastul   Ecl. 9.3; de citit şi Ieremia 17.9.
Atunci „Domnului I-a părut rău că făcuse pe om" (v.6). Aceasta vrea să spună că Dumnezeu nu greşeşte niciodată. Dar răutatea omului Îl obligă să schimbe hotărârile.
Dumnezeu decide deci să înlăture făptura Sa de pe pământ, cu excepţia lui Noe, singurul care umbla cu El.

10 ianuarie 2012

Un alt cutremur !


    Parca ne-am  si obisnuit ..
Exact la 24 de ore...de la cutremurul de aseara....ne clatinam din nou.Ceea ce este de remarcat este ca intensitatea creste de la un cutremur la altul.

  Un cutremur de 4,4 grade pe Richter s-a produs, la ora 20:25, în Vrancea. Seismul s-a produs la o adâncime de 170 de km. La aproximativ aceeşi oră, un cutremur extrem de puternic, de magnitudine 7,3, a avut loc în insula indoneziană Sumatra. Autorităţile au emis alertă de tsunami.


Sursa: http://www.realitatea.net/

Trist dar adevarat !

 Ne miram ca  au loc tot felul de calamitati...? Zilele acestea discutam cu o prietena  si ne intrebam  cat ne mai ingaduie Dumnezeu ? Poate vi se pare stupida  intrebarea pentru unii,dar cei crestini cred ca  o inteleg.   Atata rautate,atata ipocrizie,mandria,egoismul,clevetirea,minciuna si desfraul a pus stapanire pe vietile multora,atatea si atatea lucruri murdare...printre oameni aici pe pamant...si cei mai dureros... printre crestini.Bisericile goale  si  lipsa de dragoste pentru cei din jurul nostru este dovada vie ca  pacatul a devenit un mod de viata  al crestinilor.Un mod de viata care ne place si perseveram zi de zi.Duminica in loc sa mergem sa ne rugam si sa cerem iertare, pentru ca oricat ne straduim  sunt momente in care pacatuim chiar si fara sa ne dam seama...preferam sa mergem la shopping,la plimbare,etc.Tot mai putin vezi tineri la biserica si daca vin ...parca vin la relaxare.Tot mai putin vor sa se implice in ceea ce avem obligatia ca si crestini sa o facem.Poate sunt cam dura...poate pentru ca vad atatea lucruri in jurul meu si ma doare.
Nu pot schima lumea...dar stiu un singur lucru....ca ma pot ruga  pentru ea!!!!

Hrana ta zilnica !

10 Ianuarie Geneza 5.21-32
Acest capitol cuprinde o stranie şi totodată o notabilă excepţie de la legea morţii. Enoh trăieşte 65 de ani, apoi umblă cu Dumnezeu timp de 300 de ani, după care Dumnezeu îl ia. Nu se dau nici un fel de detalii despre umblarea lui cu Dumnezeu, nici despre răpirea lui care este, pe scurt, ultimul pas al acestei umblări. Dar ce minunat rezumat al unei vieţi!
Ştim noi oare ce înseamnă a umbla cu Dumnezeu măcar o singură zi dintr-un an? Prin umblarea credinţei, Enoh are un loc pe lista martorilor străluciţi din cap. 11 al cărţii Evrei (v. 5). Numele lui înseamnă „învăţat" şi, asemeni lor, învăţat de Dumnezeu, el ÎI contemplă, prin credinţă, dincolo de lucrurile prezente, pe Domnul care vine să domnească „cu zecile de mii de sfinţi" (Iuda 14). Această viziune îl menţine separat de cei care vor fi judecaţi.
Curând, ca şi Enoh, toţi credincioşii găsiţi în viaţă vor fi luaţi de pe pământ fără să treacă prin moarte, când, potrivit promisiunii Sale, Domnul Isus va veni pentru ai Săi (1 Tesaloniceni 4.17). A învăţat oare fiecare dintre cititorii noştri acest adevăr, fericit pentru toţi cei pregătiţi, dar solemn pentru cei care nu sunt pregătiţi?
Să notăm că Dumnezeu nu trimite judecata Sa în lume înainte să fi dat promisiunea binecuvântării: Noe semnifică „mângâiere şi odihnă".

9 ianuarie 2012

Un nou cutremur la Timisoara.

   Si daca tot am vorbit de cutremure,iata ca un nou cutremur in urma cu ceva timp,a zguduit zona Banatului.

Cutremur în judeţul Timiş, de 3,6 grade pe Richter! Seismologii spun că epicentrul a fost în apropierea localităţii Topolovăţul Mare. De teamă, oamenii din zonă au ieşit din case.Seismologii spun că este vorba despre un cutremur de suprafaţă.
Mai multe echipaje ale Poliţiei şi Ambulanţei s-au deplasat în zonă pentru a căuta şi a da ajutor eventualelor victime. Până la această oră nu există date cu privire la eventuale persoane rănite.
Acesta este cel de-al doilea cutremur înregistrat în ultima perioadă în judeţul Timiş. Sâmbătă dimineaţa, un seism cu intensitatea de 3,1 grade a fost resimţit inclusiv la Timişoara.

    sursa:http://www.realitatea.net/

Regula lui Dumnezeu !

  In sfarsit dupa o vacanta  binevenita...m-am intors la munca.Pe de-o parte mai vroiam sa stau acasa,aveam mai mult timp liber ..sa citesc ,sa scriu,sa comunic cu cei dragi...dar stiu ca toate lucrurile bune se sfarsesc repede,si as fi chiar nesincera daca nu as recunoaste ca mi-am dorit sa incep si munca. Aici ma asteptau colegii mei cu care sunt aproape 9 ore pe zi,motiv pentru care am ajuns sa simtim ca fratii si chiar daca ei au inceput cu o saptamana mai devreme ,mie mi-au dat acest favor  de o vacanta mai prelungita...si le multumesc!
   Suntem impreuna si la bine si la rau !

Desi timpul la birou nu mi-a permis nici sa scriu,nici sa citesc...am ajuns acasa si mi-am amintit o parte din subiectul de la studiul biblic de ieri: "a trai prin credinta".
Avem oare suficienta credinta  incat sa traim prin ea...?
 Toma,si de-altfel si noi ca Toma,ca sa credem trebuie prima data sa vedem,sa pipaim,sa simtim.Dar oare asa ne invata Scriptura?
  Credinta vine in urma auzirii,iar auzirea vine prin Cuvantul lui Hristos " Romani 10:17
Ma intreb oare de ce unor oameni le este tot mai greu sa il creada pe Dumnezeu pe cuvant ?
De ce nu credem ca Domnul Isus va reveni?
De ce nu credem ca va exista o judecata pentru tot ceea ce facem?
Sunt atatea lucruri aici pe pamant pe care nu le-am vazut niciodata ...si totusi credem.
Multi dintre noi poate nu am vazut Australia sau America..dar nu cred ca ne impiedica ceva sa credem 
ca...NU exista.
Eu nu l-am vazut pe Stefan cel Mare...si totusi cred ca el a existat.
..si atunci de ce nu as crede si ceea ce imi spune Biblia?
"Daca vei crede,vei vedea slava lui Dumnezeu"...ne spune  ap. Ioan.
Regula oamenilor-daca vad,o sa cred !
Regula lui Dumnezeu-crede si vei vedea !
Care regula o aplici in viata ta ?
 O seara binecuvantata !!!

MARIANA SOMESAN-NICI NU MAI STIU.wmv

Hrana ta zilnica !



9 Ianuarie Geneza 5.1-20
După falimentul liniei lui Cain, este ca şi cum Dumnezeu lua istoria omului de la începutul ei (v. 1, 2). Avem aici succesiunea de nume care formează ceea ce s-a chemat de-a lungul veacurilor „firul de aur al credinţei", care va duce la Mesia: „sămânţa femeii" promisă după cădere. In această familie nu este problema multor ocupaţii, ca în cea a lui Cain. Umblarea pe pământ a omului lui Dumnezeu abia dacă lasă urme. El nu contribuie în mod semnificativ la progresul lumii şi istoria nu are lucruri mari de spus despre el. El se naşte, Ii slujeşte Dumnezeului său cu umilinţă, are copii şi moare. Da, moartea este acolo, consecinţă a păcatului şi rezumatul vieţii îndelungate a fiecăruia dintre patriarhi se încheie cu cuvintele inexorabile: „şi a murit" (de opt ori). Satan, mincinosul, afirmase: „nicidecum nu veţi muri" (3.4), dar Dumnezeu a poruncit: „în ţărână te vei întoarce" (3.19) şi acest capitol 5 ne aduce o confirmare solemnă. Totuşi Adam şi primii săi descendenţi au atins vârste record. Dumnezeu a permis aceasta, pentru ca, înainte de existenţa Scripturilor, adevărul să poată fi transmis oral prin cât mai puţini intermediari posibili (abia dacă au fost şapte între Adam şi Moise)

8 ianuarie 2012

Toate darurile de-as avea!

Analiza personala !

Fiecare din noi avem o personalitate si un caracter.Usor este sa analizezi pe alti,dar cel mai greu lucru este sa ne analizam pe noi insine.
Astazi poate este momentul de a ne face o analiza  a vietii si a caracterului nostru,cu atat mai mult ca suntem intr-un moment prielnic"inceput de an",si putem lua decizii si hotarari bune.

Multe persoane nu  isi doresc sa se implice in a-i ajuta pe altii,placerea lor este de a sta si a privi la altii care ajuta!
Tu ,ce fel de persoana esti?
Multor persoane le place sa semene in jurul lor zanzanie si le face placere cand cei din jurul lui se cearta.Acestia sunt vesnic nemultumiti.Ba este prea cald,ba este prea rece,este prea putin,este prea mult,prea devreme..prea tarziu...si exemplele pot continua.
Tu in care categorie te regasesti ?
Multi oameni adora sa dea sfaturi altora,sa dea ordine si in permanenta sa spuna celorlalti ce trebuie facut,dar niciodata nu sunt in stare sa accepte ei insusi o invatatura
Din care categorie faci parte ?

"Cine este ca cel intelept si cine pricepe rostul lucrurilor?
Intelepciunea omului ii lumineaza fata si asprimea fetei lui se schimba "
Eclesiastul 8:1

Hrana ta zilnica !




8 Ianuarie Genesa 4.17-26
Cain, condamnat să fie „pribeag şi fugar", refuză ceea ce rânduise Dumnezeu pentru el şi se aşază în lume în mod confortabil. Îşi construieşte o cetate pentru el şi pentru urmaşii săi şi fiecare îşi găseşte o îndeletnicire după propria alegere. Insă «progresul social» nu îndreaptă natura umană. Rasa lui Cain se aseamănă cu înaintaşul ei. Violenţa şi spiritul de provocare al primului asasin din istorie se regăsesc în descendentul său, Lameh. Această imagine ne prezintă anticipat lumea de azi care î1 trimite la moarte pe Domnul Isus, adevăratul Abel. Totul continuă ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, ca şi când crucea nu ar fi existat niciodată. Totul se organizează astfel încât viaţa pe pământ să fie cât mai plăcută. Nimic nu lipseşte: ştiinţă, artă, industrie, chiar şi religie. Numai Domnul lsus este aproape întotdeauna absent.
Dar, în paralel cu dinastia lui Cain, o altă spiţă îşi face discret apariţia la sfârşitul capitolului. Set ia locul lui Abel şi atunci oamenii încep să cheme Numele Domnului. Viaţa celui drept care fusese dat morţii se perpetuează simbolic pe linia credinţei, vorbindu-ne despre felul în care Hristos, al doilea Om, Şi-a câştigat o familie care-I poartă numele şi care trăieşte în temere de Dumnezeu.

O duminica binecuvantata !!!