Versetul zilei

16 aprilie 2011

Sărbătoarea Floriilor !

"Saltă de veselie, fiica Sionului! Strigă de bucurie, fiica Ierusalimului! Iată că Împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor, smerit şi călare pe un măgar, pe un mânz, pe mânzul unei măgăriţe"
Zaharia 9:9


     Neprihănit şi Biruitor---------------Smerit şi călare pe un măgar !!!
    Aceeași persoană ...și totuși în două ipostaze atât de diferite.


   "Neprihanit si Biruitor"....un om FĂRĂ  de păcat,având  toată puterea în cer si pe pământ,biruitor în toate,El Fiu de Dumnezeu....și totuși,același om "smerit și călare pe un măgar".....sună așa ciudat...NU...?
  TU  care ești ATOTPUTERNIC,ești SFĂNT,ești DREPT..tu să te smerești până într-acolo....să intri în Ierusalim călare pe măgărus...???
...și totuși s-a smerit,s-a umilit...iar mai apoi s-a jertfit ,pentru MINE și pentru TINE,dragul meu.
  Noi  până unde acceptăm să ne smerim de dragul LUI ?
 El a făcut-o  pentru noi !!!
   Îmi doresc atât de mult să înțelegem adevăratul sens al acestei  sărbători ,care  de fapt ne pregătește pentru Sărbătoarea Jertfirii și Învierii lui ISUS HRISTOS .
Sunt atâtea tradiții  și obiceiuri  de această sărbătoare,dar aș dori ca să lăsăm deoparte tradițiile care nu fac altceva decât ne depărtează de ISUS și să acceptăm jertfa de la GOLGOTA
                                  O zi binecuvântată !!!

15 aprilie 2011

O zi cu soare în suflet !!!!!!

"Fiule, dacă vei primi cuvintele mele, dacă vei păstra cu tine învăţăturile mele,dacă vei lua aminte la înţelepciune şi dacă-ţi vei pleca inima la pricepere;dacă vei cere înţelepciune şi dacă te vei ruga pentru pricepere,dacă o vei căuta ca argintul şi vei umbla după ea ca după o comoară,atunci vei înţelege frica de Domnul şi vei găsi cunoştinţa lui Dumnezeu.Căci Domnul dă înţelepciune; din gura Lui iese cunoştinţă şi pricepere.El dă izbândă celor fără prihană, dă un scut celor ce umblă în nevinovăţie.Ocroteşte cărările neprihănirii, şi păzeşte calea credincioşilor Lui.Atunci vei înţelege dreptatea, judecata, nepărtinirea, toate căile care duc la bine" Proverbe 2:19
    Înţelepciunea ,cea mai importantă calitate a unui om.Dacă ai înţelepciune, tot ceea ce faci,tot ceea ce spui,poate aduce binecuvântare atât ţie cât şi celor dragi din jurul tău.Tratăm cu atâta uşurinţă acest cuvânt...dar este cel mai important lucru pe care nu trebuie să îl uităm de a-l cere în fiecare rugăciune.
  Personal ,mă rog ca Dumnezeu să îmi dăruiască acest lucru !
                           Un sfârşit de săptămână minunat !!!

14 aprilie 2011

O seară binecuvântată !   "Binecuvântă, dar, casa robului Tău, ca să rămână pe vecie înaintea Ta! 
     Căci ce binecuvântezi Tu, Doamne, este binecuvântat pentru veşnicie!"


            Doresc o seară minunată tuturor , iar Dumnezeu să                        vegheze asupra noastră și în această noapte!

CELE TREI PORŢI !

     Un rege avea un fiu destept si curajos. Ca sa-l pregateasca pentru a infrunta viata, il trimise la un batran intelept.
- Lumineaza-ma: ce trebuie sa stiu in viata?
- Vorbele mele se vor pierde precum urmele pasilor tai pe nisip, dar o sa-tidau totusi cateva sfaturi. In drumul tau prin viata vei intalni trei porti.
Citeste ce scrie pe fiecare dintre ele.O dorinta mai puternica decat tine te va impinge sa le urmezi. Nu incerca sa te intorci, caci vei fi condamnat sa retraiesti din nou si din nou ceea ce incerci sa eviti.Nu pot sa-ti spun mai mult. Tu singur trebuie sa treci prin asta,cu inima si cu trupul.
 Acum du-te!
 Urmeaza drumul acesta drept din fata ta.

    Batranul intelept disparu si tanarul porni pe drumul vietii.Nu dupa mult timp, se gasi in fata unei porti mari, pe care se putea  citi:
SCHIMBA LUMEA.


    Asta era si intentia mea, gandi printul, caci chiar daca sunt lucruri care imi plac pe aceasta lume, altele nu-mi convin deloc.Atunci incepu prima sa lupta. Idealul sau, abilitatea si vigoarea sa il  impinsera sa se confrunte cu lumea, sa intreprinda, sa cucereasca, sa modeleze realitatea dupa dorinta sa. El gasi placerea si betia cuceritorului, dar nu si alinarea inimii. Reusi sa schimbe cateva lucruri, dar multe altele ii rezistara.Anii trecura. Intr-o zi il intalni din nou pe batranul intelept care-l intreba:

- Ce-ai invatat tu pe acest drum?
-Am invatat sa deosebesc ceea ce e in puterea mea de ceea ce imi scapa,ceea ce depinde de mine de ceea ce nu depinde de mine.
- Bine, zise batranul. Utilizeaza-ti fortele pentru ceea ce sta in  puterea ta si uita ceea ce-ti scapa printre degete. Si disparu.Putin dupa aceasta intalnire, printul se gasi in fata celei de-a doua porti pe care statea scris: 

SCHIMBA-I PE CEILALTI.

   Asta era si intentia mea, gandi el. Ceilalti sunt sursa de placere,bucurii si satisfactii, dar si de durere, necazuri si frustrari. El se ridica deci contra a tot ce-l deranja sau nu-i placea la cei din jurul sau. Incerca sa le patrunda in caracter si sa le extirpeze defectele. Aceasta fu a doua lupta a sa.
   Intr-o zi, pe cand medita asupra utilitatii tentativelor sale de

 a-i schimba pe ceilalti, il intalni din nou pe batranul intelept, care-l intreba:
- Ce ai invatat tu, deci, pe acest drum?
- Am invatat ca nu ceilalti sunt cauza sau sursa bucuriilor sau  necazurilor, a satisfactiilor sau infrangerilor mele. Ei sunt doar prilejul, ocazia care le scoate la lumina. In mine, prind radacina toate aceste lucruri.
- Ai dreptate, spuse batranul.
 Prin ceea ce ceilalti trezesc in tine, ei te descopera in fata ta.     Fii recunoscator celor care fac sa vibreze in tine bucuria si placerea, dar si celor care fac sa se nasca in tine suferinta sau frustrarea, caci prin ei viata iti arata ce mai ai inca de invatat si calea pe care trebuie s-o urmezi.
Nu dupa multa vreme, printul ajunse in fata unei porti pe care scria:
SCHIMBA-TE PE TINE INSUTI.


    Daca eu sunt cauza problemelor mele, atunci inseamna ca asta imi ramane de facut, isi zise el si incepu lupta cu el insusi. El cauta sa patrunda in interiorul sau, sa-si combata imperfectiunile,sa-si inlature defectele, sa schimbe tot ce nu-i placea in el, tot ce nu corespundea idealului sau.Dupa cativa ani de lupta cu el insusi, dupa ce cunoscu cateva succese,dar si esecuri si rezistenta, printul il intalni iarasi pe batranul intelept,care-l intreba:
- Ce ai invatat tu pe acest drum?
- Am invatat ca exista in noi lucruri pe care le putem ameliora, dar si altele care ne rezista si pe care nu le putem invinge.
- Asa este, spuse batranul.
- Da, dar m-am saturat sa lupt impotriva a tot, a toti si chiar  impotiva mea! Oare nu se termina niciodata? Imi vine sa renunt, sa ma dau batut si sa ma resemnez.
- Asta va fi ultima ta lectie, dar inainte de a merge mai departe, intoarce-te si contempla drumul parcurs,raspunse batranul si apoi disparu.
Privind inapoi, printul vazu in departare spatele celei de-a treia porti pe care statea scris:

 ACCEPTA-TE PE TINE INSUTI.

   Printul se mira ca n-a vazut cele scrise atunci cand a patruns prima data prin acea poarta, dar in celalalt sens.
  In lupta devenim orbi, isi spuse el. Si mai vazu zacand pe jos, peste tot in jurul lui, tot ce a respins si a invins in lupta cu el insusi: defectele, umbrele, frica, limitele sale.Le recunoscu pe toate si invata sa le accepte si sa le iubeasca. Invata sa se iubeasca pe el insusi, fara sa se mai compare, sa se judece, sa se invinovateasca.
Il intalni din nou pe batranul intelept, care-l intreba:
- Ce-ai invatat in plus pe acest drum?
- Am invatat ca urand sau detestand o parte din mine inseamna sa ma condamn sa nu fiu niciodata de acord cu mine insumi. Am invatat sa ma accept in totalitate, neconditionat.
- Bine, acesta este primul lucru pe care nu trebuie sa-l uiti in viata, acum poti merge mai departe.
    Printul  zari  in  departare  cea  de-a  doua  poarta, pe spatele careia  scria:

 ACCEPTA-I PE CEILALTI.

    Si in jurul lui recunoscu toate persoanele pe care le-a intalnit in viata sa  pe cei pe care i-a iubit si pe cei pe care i-a urat, pe cei pe care i-a ajutat si pe cei pe care i-a infruntat. Dar spre surpriza sa, acum era incapabil sa le vada imperfectiunile, defectele, lucrurile care altadata il deranjau enorm si impotriva carora luptase.
Batranul intelept aparu din nou si-l intreba:
- Ce-ai invatat mai mult decat prima data pe acest drum?
- Am invatat ca fiind in acord cu mine insumi, nu mai am nimic de reprosat celorlati si nici nu ma mai tem de ei. Am invatat sa-i accept si sa-i iubesc asa cum sunt.
- Bine, acesta este cel de al doilea lucru pe care trebuie sa-l tii  minte.
Continua drumul.
Printul zari prima poarta, prin care trecuse cu mult timp in urma, si vazu ceea ce era scris pe spatele ei::

ACCEPTA LUMEA.


    Privi in jurul sau si recunoscu acea lume pe care a dorit s-o cucereasca,s-o transforme, s-o schimbe. Fu izbit de lumina si frumusetea tuturor lucrurilor, de perfectiunea lor.
Era totusi aceeasi lume de alta data. Oare lumea se schimbase, sau privirea sa? Atunci se ivi batranul, care-l intreba:
- Ce-ai invatat pe drumul acesta?
- Acum am invatat ca lumea este oglinda sufletului meu. Ca eu nu vad lumea,ci ma vad in ea. Cand sunt fericit, lumea mi se pare minunata, cand sunt necajit, lumea imi pare trista. Ea nu este nici vesela, nici trista. Ea exista, atat. Nu lumea ma necajea, ci starea mea de spirit si grijile  pe care mi le faceam. Am invatat sa o accept fara sa o judec, fara nici o conditie.- Acesta este cel de al treia lucru important pe care nu trebuie sa-l uiti.


   Acum esti impacat cu tine, cu ceilalti si cu lumea!


   Esti pregatit sa pornesti spre ultima incercare: trecerea de la linistea implinirii, la implinirea linistii, spuse el si disparu pentru  totdeauna.

12 aprilie 2011

Fiecare, Oricine, Cineva şi Nimeni


S-a făcut târziu și vroiam să închid computerul...în momentul în care închideam pe rând tot ce era deschis...mi-a intrat un email....Fiind obosită ,am zis ca îl voi citi mâine...dar titlul era foarte interesant...așa că am hotărât să îl deschid. Citindu-l..și descoperind cât adevăr conține ..m-am hotărât să îl postez...bineînțeles cu permisiunea persoanei care mi l-a trimis și căreia îi mulțumesc !

Fiecare, Oricine, Cineva şi Nimeni sunt fraţi. Fraţi la biserică vreau să zic. Sunt nişte tipi cumsecade, de societate, care se respectă şi-i întâlniţi pretutindeni. Oricine şi Cineva sunt de câţiva ani şi în Comitet, pentru că au fost votaţi de Fiecare. Fiind nepotul lui Cineva, Fiecare a fost promovat de curând în sfatul bătrânilor ». Nimeni, a rămas singurul membru al bisericii care nu are o funcţie de şef.
Cineva rămâne de obicei duminica dimineaţa acasă. E prea obosit, serialul preferat s-a sfârşit după miezul nopţii, iar ziua-ntâi a săptămânii e singura când nu trebuie să fie la 8 fix la muncă. Fiecare, ar dori să meargă la cină, dar şi-a adus aminte că Oricine l-a sunat şi a-nroşit telefonul cu ştiri despre Pastor. Cică ar fi zis ceva despre zeciuială, şi chestiunile-astea i-ar fi vizat direct şi pe ei. Totuşi ar merge, dar dacă se supără Oricine sau Cineva? Joia seara la rugăciune, primul care vine la ora stabilită e Nimeni. Apoi la intervale de 30 minute apar şi Fiecare, Oricine şi Cineva. Ultimul, mai mult s-atingă amvonul.
Fiecare a fost anunţat de Cineva, că miercuri seara trebuie să conducă studiul biblic pentru tineri, deoarece el nu este în urbe. Fiind luat pe nepusă masă, Fiecare a dat SMS lui Oricine, motivându-i că are febră şi e cam răguşit. Acesta, bănuind că gluma e nesărată, l-a sunat imediat pe Nimeni care, având râvnă ca-n biserica primară, n-a putut refuza.
Odată, Păstorul a făcut apel la fraţii care vor să ducă Masa Domnului unui invalid. Cineva a crezut că merge Fiecare, acesta a crezut că merge Oricine, aşa că până la urmă a ajuns tot Nimeni. Altă dată, au intrat în biserică nişte străini. Fiecare ar fi vrut să-i ia la masă la prânz, dar ştia că Oricine are bucate mai gustoase. Acesta însă s-a gândit că Cineva, ca de fiecare dată va lua musafirii la el. Însă hotărându-se cam greu, musafirii au prânzit la Nimeni.
Când burdufurile cerurilor s-au crăpat prea tare, iar apele dezlănţuite au inundat bisericile fraţilor din aval, Cineva a avut o iniţiativă bună: să se strângă fraţilor fonduri! Dar n-a dat decât... ideea. Oricine nu a putut să doneze nimic pentru că e bugetar şi i s-a diminuat considerabil leafa. Fiecare, fiind foarte nedecis, pentru că nu ştia cum să se-mpartă între o plasmă de 80 inchi, nişte travertin pentru scări şi un play-station pentru prunci, s-a hotărât să lipsească de la colectă. Ca de obicei, Nimeni a dăruit cel mai mult.
În timpul anului, cine credeţi că a adus duminica câte un prieten la biserică? Nimeni. Cine-a vizitat bolnavii la spital? Nimeni. Cine-a spart iarna lemne văduvelor bătrâne? Nimeni. Cine-a cumpărat adidaşi noi copiilor din familiile sărace? Nimeni. Cine-a făcut pacheţele cu hrană pentru orfanul ce doarme în scara blocului? Nimeni. Cine-a plivit florile din faţa bisericii? Nimeni. Cine-a dat Noi Testamente prin gări şi prin pieţe? Nimeni. Cine a venit la muncă voluntară? Nimeni. Cel mai harnic, cel mai darnic, cel mai săritor, cel mai plin de zel, e el: Nimeni!
Iubiţilor, toţi suntem răspunzători de gătirea Miresei pentru Hristos Isus. Dar, dacă vom crede că problemele bisericii pot fi rezolvate de Fiecare, Oricine sau Cineva, de fapt le rezolvă Nimeni.

                                                           Email - Daniela Hodis


Slujitorul credincios !

   "Ilie a plecat de acolo şi a găsit pe Elisei, fiul lui Şafat, arând. Înaintea lui erau douăsprezece perechi de boi, şi el era cu a douăsprezecea.Ilie s-a apropiat de el şi şi-a aruncat mantaua pe el.
Elisei a părăsit boii, a alergat după Ilie şi a zis: „Lasă-mă să sărut pe tatăl meu şi pe mama mea şi te voi urma.” Ilie i-a răspuns: „Du-te, şi apoi întoarce-te: dar gândeşte-te la ce ţi-am făcut.”
După ce s-a depărtat de Ilie, s-a întors şi a luat o pereche de boi pe care i-a adus jertfă; cu uneltele boilor le-a fiert carnea şi a dat-o oamenilor s-o mănânce. Apoi s-a sculat, a urmat pe Ilie şi a fost în slujba lui "
1Impărați 19:20-21

    Stăteam azi și reciteam editorialul  prin care încercam aseară să găsesc diferențele dintre un slujitor al Domnului care are chemare ,și unul care prestează servicii ...da ...știu că e foarte trist să numesc așa...dar este o realitate și nu are rost să ascundem nimănui.De fapt nici nu ai cum să ascunzi acest lucru...pentru că însuși rezultatul slujirii face diferența.
    Astăzi  mă gândeam  mult la acest subiect și mă întrebam ,
...cine poate fi slujitorul lui Hristos ,cum trebuie să fie el ?    

   Trăim într-o lume în care nimănui parcă nu îi mai pasă de Dumnezeu,nimeni nu mai are timp pentru EL,și de multe ori parcă  ne dispare aceea "satisfacție  de slujire"..pentru că nu vedem roada.

Slujitorul credincios așteaptă roadă întotdeauna,chiar și  din terenul arid.
De ce ....?...pentru că Dumnezeu binecuvintează acei robi credincioși
Când Dumnezeu i-a spus lui Ilie să îl aleagă pe Elisei ca proroc în locul lui,Elisei nu s-a uitat la nimic în urma lui..dovada ...vers. 21
...apoi s-a sculat, a urmat pe Ilie şi a fost în slujba lui .

Când slujești din inimă ,nu te uiți nici în stânga ,nici în dreapta.
Isus i-a răspuns: „Oricine pune mâna pe plug, şi se uită înapoi nu este destoinic pentru Împărăţia lui Dumnezeu.” Luca 9:62


Adevăratul slujitor știe că slujirea înseamnă jertfă și sacrificiu.
Împăratul lui Israel a ieşit, a lovit caii şi carele şi a pricinuit sirienilor o mare înfrângere
1 Imparati 20:21


Slujitorul credincios continuă și seamănă ,chiar dacă nu va secera niciodată.


Îmi place foarte mult ILIE .Îmi place modul în care Ilie se lasă prelucrat de Dumnezeu.
Dacă eram noi....cu siguranță ne-ar fi fost greu să acceptăm această smerenie din partea Domnului........."mergi și îl alegi în locul tău ca proroc !!!"
" Cum Doamne ...în locul meu...?....păi știi ...fără mine....."
Oare așa să fi zis  Ilie ..?


Așa-i că este  cam complicat....???
De multe ori avem impresia că dacă nu suntem noi.....se termină totul...fără noi...și după noi....nu mai este nimic... Dumnezeu intervine atunci și ne coboară jos în vale și ne smereste,și asta tocmai pentru că ne iubește.
Dar trebuie să înțelegem acest lucru ... 
Când vine smerenia din partea lui Dumnezeu e foarte dureroasă !!!
Ilie ,în perioada de declin,a înțeles că nu este mai bun cu nimic decât ceilalți.
Dumnezeu îl scapă de egoism pe Ilie,vers. 16...
"Să ungi şi pe Iehu, fiul lui Nimşi, ca împărat al lui Israel; şi să ungi pe Elisei, fiul lui Şafat, din Abel-Mehola, ca proroc în locul tău"
La fel,Dumnezeu îngăduie și în viața noastră astfel de lucruri,pentru a învăța să stăm smeriți și-atunci trebuie să căutăm ajutorul Domnului cu toată sinceritatea.
Dumnezeu nu este interesat de banii noștri,nici de funcția noastră...de nimic altceva....Singurul lucru care îl interesează pe Dumnezeu este ..SUFLETUL NOSTRU.
Când ne vedem mai buni decât cel de lângă noi,atunci acest gând este periculos.Dumnezeu este cel care păstrează  și îi cunoaște pe ai LUI chiar dacă sunt și în vale.
                                O  seară  frumoasă în continuare !!! 

                                                                             Monna N.

11 aprilie 2011Eu mă culc şi adorm în pace, căci numai Tu, Doamne, îmi dai linişte deplină în locuinţa mea.Psalmii 4:8


                 FIȚI BINECUVÂNTAȚI DE DOMNUL !!!

Diferenta dintre cariera si chemare !

"Dacă vei pune în mintea fraţilor aceste lucruri, vei fi un bun slujitor al lui Hristos Isus, fiindcă te hrăneşti cu cuvintele credinţei şi ale bunei învăţături pe care ai urmat-o până acum. 1 Timotei  4:6

   Multi am ales sa il slujim pe Domnul  si aud de multe ori acest cuvant...."Domnul m-a chemat sa il slujesc ".
N-ati auzit acest raspuns ...?
...sunt convinsa ca da !
   Multi crezand ca au chemare au ales acest drum.Altii au transforrmat aceasta chemare intr-o "cariera",si aici ma refer in general la cei care sunt pusi sa ne slujeasca.
   Personal, cred  ca este o mare diferenta intre aceste doua cuvinte:"CHEMARE " si  "CARIERA " !!!!!

    In viata de zi cu zi, MUNCA ,a devenit RELIGIA de baza caruia ii daruim aproape tot timpul nostru si toata inchinarea noastra. Pentru a fi apreciati  si recompensati de seful nostru lucram  cat se poate de corect.Aici daruim totul ...tot ce avem mai bun...timpul si energia noastra,care nu de multe ori ne costa si sanatatea ...si toate astea pentru o recompensa pamanteasca...BANII !!!!!
   Dar cat trebuie sa ii daruim Domnului,pentru a primi o recompensa in vesnicie?
Totul depinde cum privim aceasta slujire a noastra,ca pe o chemare s-au ca pe un job unde vrem sa facem cariera.
   Dar pentru a da TOTUL trebuie sa ai intr-adevar CHEMARE
 • CARIERA are de-a face cu mine 
 • CHEMAREA are de-a face cu Dumnezeu
 • CARIERA - ceea ce fac pentru mine
 • CHEMAREA - ceea ce fac eu pentru Dumnezeu
 • CARIERA -ceea ce aleg eu pentru mine
 • CHEMAREA-ceea ce alege Dumnezeu pentru mine
 • CARIERA-promite statut,bani,putere
 • CHEMAREA-trai decent ,dificultati,suferinta si ocazia de a fi folosit de Dumnezeu
 • CARIERA te duce in sus
 • CHEMAREA te duce in jos (privind din punct de vedere omenesc si pamantesc)
 • CARIERA te duce in jos
 • CHEMAREA te duce in sus (din punct de vedere spiritual )
 • Recompensele CARIEREI sunt vizibile ,dar sunt temporare
 • Recompensa CHEMARII nu este vizibila acum,dar este VESNICA
 • In CARIERA esti prezent tu
 • In CHEMARE este prezent DUMNEZEU
Are nevoie Dumnezeu de oameni care nu au CHEMARE ?????

CE FEL DE SLUJITOR ESTI...AI CHEMARE SAU VREI SA FACI  DOAR CARIERA ?

   Odata  ce ai primit CHEMAREA,ai si o inchinare autentica,primita la nasterea din nou,si aceasta inchinare  este ETERNA.
   Dragul meu,cand simti ca vrei sa abandonezi,inchina-te lui DUMNEZEU 
   Inchinarea ta va fi rasplatita !!!!!
   Nu uita...IOV s-a inchinat in cele mai grele momente ale sale.
El nu stia ca va fi rasplatit,in schimb...NOI STIM !!!!!!
 Stim ca rasplata noastra va fi sus in cer !!!

Alege o rasplata VESNICA !!!!!!

                        O seara binecuvanta  va doresc tuturor !!!

                                                                       Monna N.

10 aprilie 2011

Domnul ,căpitanul navei tale !!!!!Zâmbind printre lacrimi am simțit că durerea e mai mică...!!!


     Fiecare zi din viață este o nouă provocare,și în fiecare zi suntem supuși la noi teste.Am ajuns de multe ori să mă întreb..."Doamne prin câte cuptoare vrei să mă  mai treci ?"
   Prin câte este nevoie.. până voi străluci ca aurul !!!
   Sincer am ajuns la această concluzie..."în fiecare zi avem de dat câte un extemporal în fața lui Dumnezeu"
  De multe ori trebuie să acceptăm ,(dacă putem  zice așa pentru, că oricum nu avem altă alternativă),tot  felul de lovituri din partea celor de lângă noi.Sunt lovituri care dor,lovituri adânci care lasă urme ,lovituri care vin din  partea celor dragi de multe ori ..și acelea îti frâng inima.Nu există zi,în care să nu aud și să nu simt ,lucruri dureroase petrecute în viața celor dragi...chiar si în viața mea....nu trece una bine,că urmează altceva...și ....parcă nu se mai opresc.Sunt încercări care vin,vin....și tot vin....iar noi  ...trebuie să stăm "deasupra apei" în mijlocul furtunilor.
  Dar oare mai ai putere????
 Atunci când se pornește furtuna pe marea vieții tale,când te simți amenințat de vântul puternic care s-a dezlănțuit și vrea să îți sfâșie barca.....oare tu ,poți face față valurilor ?


         CE AI DE FĂCUT CÂND VALURILE TE AMENINȚĂ ? • Dacă ai pornit în croazieră  și ai sperat să ai timp frumos...te-ai înșelat.
 • Indiferent cât de frumos  a fost timpul afară când te-ai îmbarcat....nu uita....vremea pe mare este schimbătoare !!!!
 • Poți avea parte de nori negri,vânt puternic și furtuna mare ...
 • Dacă încerci singur să îți conduci vasul...nu uita ...indiferent câte ore ai studiat pentru a știi să conduci o nava....pot apărea situații pe care nu le-ai întâlnit în perioada școlarizării și vor fi situații care te depășesc și nu vei putea să faci față.
 • Și mai este bine de știut un lucru...s-ar putea să ai parte de cea mai tragică croazieră...și vasul tău s-ar putea scufunda...de-aceea nu uita vesta de salvare.    La fel este și în viața de credință.


   Și noi am pornit într-o croazieră și avem o DESTINAȚIE...ȚARA SFÂNTĂ !
Când am pornit pe drumul credinței,poate am crezut că drumul va fi tot presărat cu petale de trandafiri....oh..nu dragul meu,din contră vom avea parte de cele mai spinoase flori: "Eu mustru şi pedepsesc pe toţi aceia pe care-i iubesc",Apoc. 3:19/a
..și încă un verset care mie mi-a atras atenția în mod deosebit:
" El îi îndemna să stăruie în credinţă şi spunea că în Împărăţia lui Dumnezeu trebuie să intrăm prin multe necazuri.


   Vom avea parte de multe probleme :


".... măcar că acum, dacă trebuie, sunteţi întristaţi pentru puţină vreme, prin felurite încercări....1 Petru 1:6

"Omul născut din femeie are viaţa scurtă, dar plină de necazuri"..Iov 14:1
"V-am spus aceste lucruri ca să aveţi pace în Mine. În lume veţi avea necazuri; dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea.”


  ...prin toate aceste greutăți și necazuri,ia-l pe ISUS în barca ta :


'Scapă-mă, Dumnezeule, căci îmi ameninţă apele viaţa"Psalmii 69:1
"Într-una din zile, Isus S-a suit într-o corabie împreună cu ucenicii Lui
"Pe lac s-a stârnit un aşa vârtej de vânt, că se umplea corabia cu apă; şi erau în primejdie"
"Învăţătorule, Învăţătorule, pierim" Luca 8:22-24


   ...lasă-l la cârma vieții tale:


Da, El este stânca şi ajutorul meu, turnul meu de scăpare; nicidecum nu mă voi clătina.


Bucuraţi-vă şi înveseliţi-vă, pentru că răsplata voastră este mare în ceruri; căci tot aşa au prigonit pe prorocii care au fost înainte de voi. Matei 5 :12