Versetul zilei

12 aprilie 2011

Slujitorul credincios !

   "Ilie a plecat de acolo şi a găsit pe Elisei, fiul lui Şafat, arând. Înaintea lui erau douăsprezece perechi de boi, şi el era cu a douăsprezecea.Ilie s-a apropiat de el şi şi-a aruncat mantaua pe el.
Elisei a părăsit boii, a alergat după Ilie şi a zis: „Lasă-mă să sărut pe tatăl meu şi pe mama mea şi te voi urma.” Ilie i-a răspuns: „Du-te, şi apoi întoarce-te: dar gândeşte-te la ce ţi-am făcut.”
După ce s-a depărtat de Ilie, s-a întors şi a luat o pereche de boi pe care i-a adus jertfă; cu uneltele boilor le-a fiert carnea şi a dat-o oamenilor s-o mănânce. Apoi s-a sculat, a urmat pe Ilie şi a fost în slujba lui "
1Impărați 19:20-21

    Stăteam azi și reciteam editorialul  prin care încercam aseară să găsesc diferențele dintre un slujitor al Domnului care are chemare ,și unul care prestează servicii ...da ...știu că e foarte trist să numesc așa...dar este o realitate și nu are rost să ascundem nimănui.De fapt nici nu ai cum să ascunzi acest lucru...pentru că însuși rezultatul slujirii face diferența.
    Astăzi  mă gândeam  mult la acest subiect și mă întrebam ,
...cine poate fi slujitorul lui Hristos ,cum trebuie să fie el ?    

   Trăim într-o lume în care nimănui parcă nu îi mai pasă de Dumnezeu,nimeni nu mai are timp pentru EL,și de multe ori parcă  ne dispare aceea "satisfacție  de slujire"..pentru că nu vedem roada.

Slujitorul credincios așteaptă roadă întotdeauna,chiar și  din terenul arid.
De ce ....?...pentru că Dumnezeu binecuvintează acei robi credincioși
Când Dumnezeu i-a spus lui Ilie să îl aleagă pe Elisei ca proroc în locul lui,Elisei nu s-a uitat la nimic în urma lui..dovada ...vers. 21
...apoi s-a sculat, a urmat pe Ilie şi a fost în slujba lui .

Când slujești din inimă ,nu te uiți nici în stânga ,nici în dreapta.
Isus i-a răspuns: „Oricine pune mâna pe plug, şi se uită înapoi nu este destoinic pentru Împărăţia lui Dumnezeu.” Luca 9:62


Adevăratul slujitor știe că slujirea înseamnă jertfă și sacrificiu.
Împăratul lui Israel a ieşit, a lovit caii şi carele şi a pricinuit sirienilor o mare înfrângere
1 Imparati 20:21


Slujitorul credincios continuă și seamănă ,chiar dacă nu va secera niciodată.


Îmi place foarte mult ILIE .Îmi place modul în care Ilie se lasă prelucrat de Dumnezeu.
Dacă eram noi....cu siguranță ne-ar fi fost greu să acceptăm această smerenie din partea Domnului........."mergi și îl alegi în locul tău ca proroc !!!"
" Cum Doamne ...în locul meu...?....păi știi ...fără mine....."
Oare așa să fi zis  Ilie ..?


Așa-i că este  cam complicat....???
De multe ori avem impresia că dacă nu suntem noi.....se termină totul...fără noi...și după noi....nu mai este nimic... Dumnezeu intervine atunci și ne coboară jos în vale și ne smereste,și asta tocmai pentru că ne iubește.
Dar trebuie să înțelegem acest lucru ... 
Când vine smerenia din partea lui Dumnezeu e foarte dureroasă !!!
Ilie ,în perioada de declin,a înțeles că nu este mai bun cu nimic decât ceilalți.
Dumnezeu îl scapă de egoism pe Ilie,vers. 16...
"Să ungi şi pe Iehu, fiul lui Nimşi, ca împărat al lui Israel; şi să ungi pe Elisei, fiul lui Şafat, din Abel-Mehola, ca proroc în locul tău"
La fel,Dumnezeu îngăduie și în viața noastră astfel de lucruri,pentru a învăța să stăm smeriți și-atunci trebuie să căutăm ajutorul Domnului cu toată sinceritatea.
Dumnezeu nu este interesat de banii noștri,nici de funcția noastră...de nimic altceva....Singurul lucru care îl interesează pe Dumnezeu este ..SUFLETUL NOSTRU.
Când ne vedem mai buni decât cel de lângă noi,atunci acest gând este periculos.Dumnezeu este cel care păstrează  și îi cunoaște pe ai LUI chiar dacă sunt și în vale.




                                O  seară  frumoasă în continuare !!! 

                                                                             Monna N.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu